2018.V.27. Ferencváros – DVTK: 4-0

Az FTC megtette a magáét, a DVTK az utolsó helyre csúszott

A bajnoki címről így is lemaradó zöld-fehérek nem sok esélyt adtak a Diósgyőrnek.
A labdarúgó NB I utolsó előtti fordulójában a bajnoki címre hajtó Ferencváros nem adott esélyt hazai pályán a Diósgyőrnek, fölényesen győzött 4–0-ra, ám sorsa még így is a listavezető Videoton kezében van. A borsodiaknak nyerniük kell a záró fordulóban, hogy megőrizzék élvonalbeli tagságukat, de ők is kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: –

Fernando Fernandez: – A múlt heti győzelem miatt a hangulat nagyon jó volt a héten. Azon dolgoztunk, hogy megfelelően felkészüljünk a Ferencváros ellen, hogy a saját játékunkat fejlesszük, és hogy győzni tudjunk hétvégén. Rengeteg jó játékosa van az FTC-nek, akiket mindenki ismer, de a futball egy csodálatos játék, hiszen bárki megverhet bárkit. Optimista vagyok, hogy mi is megverhetjük a Ferencvárost, hiszen a játékosok remek munkát végeztek az elmúlt napokban.

A mérkőzés:

Ferencváros — DVTK: 4-0 (2-0)
Groupama Aréna, 12.980 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Berettyán, Szert; alapvonali jv.: Erdős, Szilasi; tartalékjv.: Bornemissza)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Botka, Blazic, Pedroso — Spirovski — Varga R. (Nagy D., 64.), Gorriarán (Hajnal, 81.), Paintsil, Bőle (Priskin, 68.) — Böde
kispad: Holczer, Batik, Georgijevic, Sternberg
vezetőedző: Thomas Doll (Máté Csaba ült a kispadon Doll eltiltása miatt)

DVTK: Rados — Nagy T., Brkovic, Tamás M., Bárdos — Vela (Sestakov, 49.), Kocsis G., Busai, Ugrai — Bacsa (Szarka, 46.), Hasani (Forgács, 77.)
kispad: Bukrán, Tóth B., Karan, Eperjesi
vezetőedző: Fernando Fernandez

Gól: Böde (9.), Paintsil (20., 90+4. – utóbbit 11-esből), Hajnal (86.)
Sárga lap: Botka (35.) illetve Busai (12.), Nagy T. (50.), Ugrai (60.)

És akkor, a Ferencváros összeállítása! A kapuban, Dibuuuuusz Dééénes, előtte jobbról, Lovrencsics Gergőőőő… – a Groupama Arénában vasárnap a gyermeknap alkalmából a kis Olivér rikolthatta a pesti délutánba a két csapat összeállítását. A kisfiú a miskolci játékosok nevét hűvös közönyösséggel, a ferencvárosiakét azonban hihetetlen beleéléssel kiabálta a mikrofonba.

A 9. percben ellenben már a jól megszokott hang jelentette be a Ferencváros vezető gólját, nem sokkal később pedig a másodikat is. Húsz perc telt el a mérkőzésből, mire kijelenthettük: a találkozó eldőlt. Nem azért, mert a kétgólos hátrány ledolgozhatatlannak tűnt, sokkal inkább a pályán látott teljesítmények miatt.

A hazaiak azt játszották, amit a helyzetükben kell, támadtak, jobbról és balról is íveltek a kapu elé, ám a diósgyőriek… A miskolci labdarúgók alighanem eddig sem voltak kiugró lelki állapotban, ám a második gólnál mintha végképp elszállt volna a maradék önbizalmuk is. Bacsa Patrik elől többet törődött azzal, hogy a fejsérülését követően miként rúgjon bele minél nagyobbat a hazai védőkbe, a technikás, a labdával jól bánó Ugrai Roland pedig olyan passzokat sem tudott átvenni, amit korábban csukott szemmel is megtett volna.

Ha ez nem lett volna elég, a találkozó hajrájában kiírták az eredményjelzőre, hogy a rivális Vasas és Balmazújváros is nyert, a DVTK ezzel egy körrel a bajnokság vége előtt visszacsúszott az utolsó helyre, és immár minimális az esélye, hogy az új stadionjában jövőre ne NB II-es, hanem élvonalbeli meccseket láthassanak a szurkolók.

A Fradi ezzel szemben hozta a kötelezőt. Böde Dániel és Joseph Paintsil gólja mellett számtalan helyzetük volt a zöld-fehéreknek, Ivan Radosnak többször is nyújtózkodnia kellett, hogy ne kiütés legyen a vége – ám az lett…

A második félidő eleje különösebb izgalmak nélkül pergett le, a szép számú Fradi-tábor lelkesen biztatta a csapatot, a pályán a labda pedig lábról lábra járt. A Diósgyőr beletörődött a vereségbe, a hazaiak pedig a hosszú szezon vége felé érezhetően nem adtak ki magukból mindent, ám így is újabb gólokat értek el.

Az utolsó percekre pályára lépett Hajnal Tamás, aki hosszú hónapok óta (ismét) sérüléssel bajlódott, és a különböző problémái miatt a mostani idényben ezt megelőzően mindössze kétszer lépett pályára. A közönség nagy tapssal fogadta, és ha a középpályás utolsó novemberi meccse után visszatért, nyomban góllal tette azt, a lefújás előtt szépen lőtte labdát a miskolci kapuba. A rutinos játékos úgy örült a góljának, mintha élete első találata lett volna, sprintelve szaladt a kispadhoz, és az őt pályára küldő Máté Csaba nyakába ugrott. A lefújás előtti pillanatokban Joseph Paintsil tizenegyesből duplázott – kiütés lett a vége! 4–0

További képek: fradi.hunso.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Elsőként a vendégek spanyol trénere, Fernando beszélt a találkozóról:

„Nehéz mérkőzést játszottunk, sem az eredmény, sem a mutatott játék nem olyan lett, mint amit vártam. Nem erre számítottam, a csapat egész héten jól dolgozott, de újabb koncentrációs hiba miatt tíz perc után hátrányba kerültünk. Csalódott vagyok a teljesítményünk miatt, a kulcsjátékosoknak jobban kell játszani. Mindenki, a vezetőedzővel és a szakmai stábbal az élen felelős a heti munkáért, jobban kell dolgozni, hogy úrrá legyünk a problémáinkon. A meccsnap viszont a játékosoké, hiszen ők futnak ki a pályára.Mostantól a Videoton elleni mérkőzésre koncentrálunk, az a szép a fociban, hogy a következő hét mindig új esélyt kínál. Tovább kell dolgozni, és megragadni az utolsó esélyt. Még egy mérkőzés hátra van, győznünk kell, és az eredmények alakulása miatt szükségünk lesz az FTC és a Honvéd győzelmére is. Mindkét klub olyan hagyományokkal rendelkezik, hogy nem engedhetik meg, hogy ne győzelemre törjenek.”

Ezután a Ferencváros kispadján Thomas Dollt eltiltása miatt helyettesítő másodedző, Máté Csaba értékelt:

„Jól kezdtük a mérkőzést, korán gólt szereztünk egy szép támadás végén. Az elmúlt hetekben is dolgoztunk ki ilyeneket, de akkor nem sikerült értékesíteni őket. Jól játszottunk, meglőttük a második gólt, ami megadta a mérkőzés alaphangját. A Diósgyőrnek rizikót kellett vállalnia, vagy kellett volna, de vagy ők nem akartak, vagy mi nem engedtük, ez örök kérdés marad. A mi hibáinkból alakítottak ki kisebb-nagyobb lehetőségeket, néhány kontratámadást vezettek, de nagy veszélyt nem jelentettek. Így csordogált a mérkőzés, bennünk volt a feszültség, ami az elmúlt hetekben felhalmozódott, nem tudott kialakulni egy önfeledt játék, ami mondjuk egy ilyen szituációban elvárható is lenne. A végén megrázta magát a csapat, illetve néhány olyan játékos, aki képes erre és négy góllal nyertünk, ami a mérkőzés képe alapján kicsit talán túlzó is.”

Hajnal Tamás november óta nem játszott, az ő játékával és pályára küldésével kapcsolatban a következőket mondta.

„Mindenki nagyon örült neki vagy legalábbis remélem. Kérdéses nála, hogy mit, hoz a jövő, legrosszabb esetben előfordulhat, hogy ez volt az utolsó meccse itt a Groupama Arénában. Úgy gondolom ennél szebben nem is lehetne búcsúzni, ha így alakulna a dolog, de ezt majd a jövő eldönti.”

A gólkirályi címre esélyes Varga Roland lecserélését is megindokolta a Ferencváros másodedzője.

„Kisebb sérüléssel bajlódott, kicsit el is fáradt, úgyhogy benne volt a levegőben, hogy le fogjuk cserélni. Szerintem akkor volt igazán bosszús, amikor büntetőt kaptunk, mi is csodálkoztunk, mert mostanában nem szoktunk.

Joseph Paintsil: — Nagyon jól játszott a csapat a DVTK ellen. A győzelem a csapat érdeme, mert mindenki odatette magát. Volt esélyem a mesterhármasra, de kettő lett belőle. Elégedett vagyok azzal, hogy tíz gólt szereztem már idén. Támadó felfogású játékosként fontos, hogy minél többször betalálj, és örülök, hogy ez ennyiszer összejött. Mindig tűzök ki magam elé célokat, de ebben a szezonban olyan ellenfelekkel találkoztam, akiket nem ismerek, így ez a szám rendben van. Remélem, sok ilyen lehetőségem lesz még.

Hajnal Tamás:

A 32. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Hegedüs L. (Puskás Akadémia) 8 — Bényei (DVSC) 6, Juhász R. (Videoton) 7, Rus (Balmazújváros) 7, Pedroso (Ferencváros) — Nikolov (Videoton) 7, Pátkai (Videoton) 7, Pauljevic (Újpest) 6 — Paintsil (Ferencváros) 8, Pavlov (Vasas) 6, S. Scepovic (Videoton) 7
A forduló játékvezetője: Andó-Szabó Sándor (Videoton — Bp. Honvéd) 8 — Márkus Tamás, Vígh-Tarsonyi Gergő, Szőts Gergely, Vad II. István

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2018.V.27. Ferencváros – DVTK: 4-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  Köszönjük a figyelmet!

  90+5.

  PERC
  A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva olvashatja el!

  90+5.

  PERC
  A Ferencváros 4–0-ra győzött, várhatja a Videoton meccsének végeredményét. A Diósgyőr visszacsúszott az utolsó helyre.

  90+5.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés!

  90+3.

  PERC
  Paintsil végezte el a büntetőt, nem hibázott. (4–0)

  90+3.

  PERC
  Paintsil elment Bárdos mellett a tizenhatoson belül, Kocsis szabálytalanul lépett be elé. Tizenegyes.

  90.

  PERC
  Négy perc a hosszabbítás.

  86.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Paintsil tarthatatlan volt a jobb oldalon, lefutotta a védőjét, majd kiszolgálta a középen üresen érkező Hajnalt, aki góllal koronázta meg a visszatérését. (3–0)

  85.

  PERC
  Nagy Dominik próbálkozott éles szögből, Rados a helyén volt.

  82.

  PERC
  Hajnal Tamás november végén játszott legutóbb az NB I-ben. Hosszú sérülés után tér vissza a középpályás.

  81.

  PERC
  A Ferencváros is kihasználta a harmadik változtatási lehetőségét: GorriaránHajnal

  77.

  PERC
  Az utolsó diósgyőri csere: HasaniForgács

  76.

  PERC
  A DVTK nyeretlen legutóbbi 8 idegenbeli mérkőzésén, kikapott a legutóbbi 3 idegenbeli találkozóján, ráadásul 1-nél több gólt tavaly október vége óta nem szerzett vendégként.

  73.

  PERC
  Szpirovszki 25 méteres lapos lövését Rados ütötte oldalra, a kipattanóval nem tudott mit kezdeni a Fradi.

  69.

  PERC
  Priskinállt be Bőlehelyére.

  66.

  PERC
  Véget értek a Diósgyőr szempontjából érdekes 17 órás meccsek. A Balmazújváros egy 91. percben szerzett góllal győzött Pakson, míg a Vasas egy 90. percben lőtt találattal megverte a Haladást. Ha minden így marad, a DVTK visszacsúszik az utolsó helyre.

  63.

  PERC
  Vargaszámára befejeződött a mérkőzés, Nagy Dominik a helyén

  61.

  PERC
  Ugrai ugrott neki Gorriaránnak, szerencsétlen mozdulat volt, de szabálytalan. Sárga lap.

  59.

  PERC
  Folytatódik a meccs.

  58.

  PERC
  A Ferencvárosé a legjobb hazai mérleg a 2017–2018-as bajnokságban (12–4–0), a zöld-fehérek szerezték a legtöbb és kapták a második legkevesebb gólt. A DVTK-t idegenbeli mérlege a 10. helyre rangsorolja (3–4–9).

  57.

  PERC
  Meg kellett állítani a játékot, Rados kapuját óriási füstfelhő lepte el.

  56.

  PERC
  Néhány másodperccel egy ígéretes beadás után kapura lövésig jutott a DVTK, ám Dibusz könnyen fogta.

  54.

  PERC
  Bőlét kellett ápolni. A Fradi középpályásának a sárga lapos Nagy lépett oda keményen.

  54.

  PERC
  12 980 a hivatalos nézőszám.

  50.

  PERC
  Velátváltotta Sesztakov

  50.

  PERC
  Nagy kapott sárga lapot.

  49.

  PERC
  Labdát szerzett a Ferencváros, Bőle kiugratta Paintsilt, aki kiváló helyzetben vezette kapura a labdát, ám túl közel került a kifutó Radoshoz, pontatlanul pörgette el mellette a labdát. Ebben sokkal több volt.

  48.

  PERC
  Varga tekert középre/kapura egy szabadrúgást, Rados fogta.

  46.

  PERC
  Bacsahelyett Szarka érkezett a szünetben.

  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő!

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros Böde Dániel és Joseph Paintsil góljával 2–0-ra vezet.

  FÉLIDŐ

  Véget ért az első félidő!

  43.

  PERC
  Ugrai ütemet váltott, egy pillanatra elszakadt a védőjétől, ám a lövésébe így is beleléptek.

  41.

  PERC
  Az FTC hazai pályán 19-es bajnoki veretlenségi sorozatban van. A széria 13 hónapja tart, legutóbb a Vasas tudott győzni a Groupama Arénában NB I-es mérkőzésen (1–2, 2017. április 15-én).

  39.

  PERC
  Ismét jobb oldalon épített akciót az FTC, Varga Roland éles beadását szögletre mentette egy védő.

  36.

  PERC
  Botka rossz ütemben csúszott oda Ugrainak. Ő is besárgult.

  33.

  PERC
  Rögtön utána Szpirovszki került nagy helyzetbe, de túlgondolta, elszállt a lehetőség.

  32.

  PERC
  Botka fejesét parádés reflexszel védte Rados.

  28.

  PERC
  További rossz hír a Diósgyőr szurkolóinak: a Balmazújváros a Paks ellen, a Vasas és a Haladás egymással áll döntetlenre a 17 órakor kezdődött meccsek félidejében.

  24.

  PERC
  Lovrencsics harcolt ki szabadrúgást. Jó helyzetből próbálkozhatott a Fradi, Varga lövése a sorfalról szögletre pattant. A kornerből nem lett helyzet.

  20.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Varga Roland ugratta ki Gorriaránt, aki egy állítás után jobbról bepasszolt a kapu elé. A remek ütemben érkező Paintsil fejjel csúsztatott a rövid oldali kapufa és Rados között a kapuba. (2–0)

  17.

  PERC
  A Diósgyőr 77 év alatt csak 4 bajnokit tudott megnyerni a Ferencváros vendégeként: 1941-ben (0:1), 1972-ben (0–1), 1998-ban (3–4) és 2009-ben (a 69. percben 1–3-as állásnál félbeszakadt a hazai fanatikusok rendbontása miatt, a mérkőzést 0–3-mal a Diósgyőrnek írták jóvá).

  16.

  PERC
  A gól óta a DVTK támad többet, de nem nagyon lehet egy-egyben megverni a hazai védőket.

  12.

  PERC
  Busai tarolta le az ellenfelét. Ezért járt a mérkőzés első sárga lapja.

  9.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Pedroso bal oldali beadását Böde Dániel teljesen üresen lőhette a kapuba közelről. A vendégek lesre játszottak, Paintsil előrébb is helyezkedett, de a zöld-fehérek 13-asa szabályos gólt szerzett. (1–0)

  9.

  PERC
  Lovrencsics Gergő könyökölte fejbe Bacsa Patrikot, a diósgyőrinek fel is szakadt a szemöldöke. A hazaiak játékosa megúszta sárga nélkül.

  7.

  PERC
  Támad a Fradi, kapura lövésig még nem jutott ugyan, de többször járt már a DVTK 16-osánál.

  3.

  PERC
  Eddig 94 alkalommal csaptak össze az élvonalban, az örökmérleg jelentős ferencvárosi fölényt mutat: 58–17–19 a hazaiak szemszögéből.

  2.

  PERC
  Nagyjából 10 ezren látogattak ki a Groupama Arénába.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés!

  A mérkőzés hamarosan kezdődik. Jó szórakozást!

  A találkozó játékvezetője Berke Balázs.

  A Ferencvárosban sérülés miatt nem léphet pályára Gera Zoltán, Julian Koch és Otigba Kenneth, a Diósgyőrben Antal Botond maródi. A hazaiaknál Leandro, a vendégeknél Lipták Zoltán eltiltott.

  Felemás eredmények születtek a két csapat eddigi egymás elleni bajnokijain: a 10. fordulóban a Ferencváros hazai pályán győzött 2–0-ra, míg a 21. fordulóban a Diósgyőr nyert, akkor még az ideiglenes otthonában 2–1-re.

  „Legutóbb nehéz, verejtékes csatában értékes pontokat szereztünk – mondta Fernando Fernández, a diósgyőriek vezetőedzője. – A mi helyzetünkben túl sok taktikázásra amúgy sincs lehetőség. Legutóbbi két mérkőzésünket tíz-tíz játékossal fejeztük be, remélem, most végig tíz mezőnyjátékossal lehetünk a pályán, és nem követünk el hibákat. Ha az eredmények úgy alakulnak, már vasárnap kivívhatjuk a bentmaradást. Derűlátásomat alátámasztja, hogy ellenfelünknek is vannak gondjai. Legutóbbi nyolc mérkőzéséből hatszor döntetlent játszott a Fradi, csak kétszer nyert. Megítélésem szerint a zöld-fehérek kezében volt a bajnoki cím, de nem tudtak élni a lehetőséggel, és elveszítették.”

  A Diósgyőr is borzasztóan nehéz két forduló elé nehéz, ám a miskolciak merőben más indok miatt izgulhatnak – a Ferencváros és a Videoton elleni mérkőzéseken kell kiharcolnia a bennmaradást. Ha nem szerez ma pontot a DVTK, akkor a többi eredmény kedvezőtlen alakulása esetén az utolsó helyről várhatja a záró fordulót. Apró bizakodásra adhat okot, hogy kilenc nyeretlenül megvívott bajnoki után épp a múlt héten győzni tudott a Paks ellen.

  „A hangulat mindig rendben van, a Honvéd-meccset követő egy-két nap viszont nehezebben telt, de ez természetes, ha a játékvezető furcsa ítéletet hoz a csapat ellen – mondta a fradi.hu-nak Thomas Doll, akit a legutóbbi bajnokin elküldtek a kispadtól, így ezúttal csak a lelátóról figyelheti a mérkőzést, távollétében pályaedzője, Máté Csaba irányít. – A mostani idényben a bírók többször is a mi kárunkra tévedtek, de megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük a találkozókat. Nem éltünk a lehetőségeinkkel, összességében ezért állunk a második helyen. Most az a fontos, hogy vasárnap legyőzzük a Diósgyőrt, utána nem tehetünk mást, várunk a Videoton–Honvéd mérkőzés végeredményére. Bármi megtörténhet, megeshet, hogy az utolsó két fordulóban a fehérváriak döntetlent játszanak, ha így történik, és mi mindkét hátralévő találkozónkat megnyerjük, bajnokok leszünk – most csak ez jár a fejünkben. A hátralévő két meccsen tudásunk legjavát kell nyújtanunk, és meglátjuk, ez mire lesz elegendő.”

  Az FTC az április közepe óta született eredményei miatt került ilyen helyzetbe, ugyanis az elmúlt hat fordulóban csak egy győzelmet aratott, a mellette játszott öt döntetlenből három, zsinórban született a mögöttünk hagyott fordulókban.

  A Ferencváros szempontjából egyszerű a képlet: bajnoki reménye életben tartása érdekében nem kaphat ki. Igaz, a zöld-fehérek egy győzelem esetén sem lehetnek nyugodtak, hiszen a Videoton 19.30-tól játszik a Honvéddal, és ha nyer, biztosan első.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat a Ferencváros–Diósgyőr NB I-es labdarúgó-mérkőzés online tudósításában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST