2018.V.27. Ferencváros – DVTK: 4-0

Az FTC megtette a magáét, a DVTK az utolsó helyre csúszott

A bajnoki cí­mről í­gy is lemaradó zöld-fehérek nem sok esélyt adtak a Diósgyőrnek.
A labdarúgó NB I utolsó előtti fordulójában a bajnoki cí­mre hajtó Ferencváros nem adott esélyt hazai pályán a Diósgyőrnek, fölényesen győzött 4–0-ra, ám sorsa még í­gy is a listavezető Videoton kezében van. A borsodiaknak nyerniük kell a záró fordulóban, hogy megőrizzék élvonalbeli tagságukat, de ők is kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: –

Fernando Fernandez: – A múlt heti győzelem miatt a hangulat nagyon jó volt a héten. Azon dolgoztunk, hogy megfelelően felkészüljünk a Ferencváros ellen, hogy a saját játékunkat fejlesszük, és hogy győzni tudjunk hétvégén. Rengeteg jó játékosa van az FTC-nek, akiket mindenki ismer, de a futball egy csodálatos játék, hiszen bárki megverhet bárkit. Optimista vagyok, hogy mi is megverhetjük a Ferencvárost, hiszen a játékosok remek munkát végeztek az elmúlt napokban.

A mérkőzés:

Ferencváros — DVTK: 4-0 (2-0)
Groupama Aréna, 12.980 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Berettyán, Szert; alapvonali jv.: Erdős, Szilasi; tartalékjv.: Bornemissza)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Botka, Blazic, Pedroso — Spirovski — Varga R. (Nagy D., 64.), Gorriarán (Hajnal, 81.), Paintsil, Bőle (Priskin, 68.) — Böde
kispad: Holczer, Batik, Georgijevic, Sternberg
vezetőedző: Thomas Doll (Máté Csaba ült a kispadon Doll eltiltása miatt)

DVTK: Rados — Nagy T., Brkovic, Tamás M., Bárdos — Vela (Sestakov, 49.), Kocsis G., Busai, Ugrai — Bacsa (Szarka, 46.), Hasani (Forgács, 77.)
kispad: Bukrán, Tóth B., Karan, Eperjesi
vezetőedző: Fernando Fernandez

Gól: Böde (9.), Paintsil (20., 90+4. – utóbbit 11-esből), Hajnal (86.)
Sárga lap: Botka (35.) illetve Busai (12.), Nagy T. (50.), Ugrai (60.)

És akkor, a Ferencváros összeállí­tása! A kapuban, Dibuuuuusz Dééénes, előtte jobbról, Lovrencsics Gergőőőő… – a Groupama Arénában vasárnap a gyermeknap alkalmából a kis Olivér rikolthatta a pesti délutánba a két csapat összeállí­tását. A kisfiú a miskolci játékosok nevét hűvös közönyösséggel, a ferencvárosiakét azonban hihetetlen beleéléssel kiabálta a mikrofonba.

A 9. percben ellenben már a jól megszokott hang jelentette be a Ferencváros vezető gólját, nem sokkal később pedig a másodikat is. Húsz perc telt el a mérkőzésből, mire kijelenthettük: a találkozó eldőlt. Nem azért, mert a kétgólos hátrány ledolgozhatatlannak tűnt, sokkal inkább a pályán látott teljesí­tmények miatt.

A hazaiak azt játszották, amit a helyzetükben kell, támadtak, jobbról és balról is í­veltek a kapu elé, ám a diósgyőriek… A miskolci labdarúgók alighanem eddig sem voltak kiugró lelki állapotban, ám a második gólnál mintha végképp elszállt volna a maradék önbizalmuk is. Bacsa Patrik elől többet törődött azzal, hogy a fejsérülését követően miként rúgjon bele minél nagyobbat a hazai védőkbe, a technikás, a labdával jól bánó Ugrai Roland pedig olyan passzokat sem tudott átvenni, amit korábban csukott szemmel is megtett volna.

Ha ez nem lett volna elég, a találkozó hajrájában kií­rták az eredményjelzőre, hogy a rivális Vasas és Balmazújváros is nyert, a DVTK ezzel egy körrel a bajnokság vége előtt visszacsúszott az utolsó helyre, és immár minimális az esélye, hogy az új stadionjában jövőre ne NB II-es, hanem élvonalbeli meccseket láthassanak a szurkolók.

A Fradi ezzel szemben hozta a kötelezőt. Böde Dániel és Joseph Paintsil gólja mellett számtalan helyzetük volt a zöld-fehéreknek, Ivan Radosnak többször is nyújtózkodnia kellett, hogy ne kiütés legyen a vége – ám az lett…

A második félidő eleje különösebb izgalmak nélkül pergett le, a szép számú Fradi-tábor lelkesen biztatta a csapatot, a pályán a labda pedig lábról lábra járt. A Diósgyőr beletörődött a vereségbe, a hazaiak pedig a hosszú szezon vége felé érezhetően nem adtak ki magukból mindent, ám í­gy is újabb gólokat értek el.

Az utolsó percekre pályára lépett Hajnal Tamás, aki hosszú hónapok óta (ismét) sérüléssel bajlódott, és a különböző problémái miatt a mostani idényben ezt megelőzően mindössze kétszer lépett pályára. A közönség nagy tapssal fogadta, és ha a középpályás utolsó novemberi meccse után visszatért, nyomban góllal tette azt, a lefújás előtt szépen lőtte labdát a miskolci kapuba. A rutinos játékos úgy örült a góljának, mintha élete első találata lett volna, sprintelve szaladt a kispadhoz, és az őt pályára küldő Máté Csaba nyakába ugrott. A lefújás előtti pillanatokban Joseph Paintsil tizenegyesből duplázott – kiütés lett a vége! 4–0

További képek: fradi.hunso.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Elsőként a vendégek spanyol trénere, Fernando beszélt a találkozóról:

„Nehéz mérkőzést játszottunk, sem az eredmény, sem a mutatott játék nem olyan lett, mint amit vártam. Nem erre számí­tottam, a csapat egész héten jól dolgozott, de újabb koncentrációs hiba miatt tí­z perc után hátrányba kerültünk. Csalódott vagyok a teljesí­tményünk miatt, a kulcsjátékosoknak jobban kell játszani. Mindenki, a vezetőedzővel és a szakmai stábbal az élen felelős a heti munkáért, jobban kell dolgozni, hogy úrrá legyünk a problémáinkon. A meccsnap viszont a játékosoké, hiszen ők futnak ki a pályára.Mostantól a Videoton elleni mérkőzésre koncentrálunk, az a szép a fociban, hogy a következő hét mindig új esélyt kí­nál. Tovább kell dolgozni, és megragadni az utolsó esélyt. Még egy mérkőzés hátra van, győznünk kell, és az eredmények alakulása miatt szükségünk lesz az FTC és a Honvéd győzelmére is. Mindkét klub olyan hagyományokkal rendelkezik, hogy nem engedhetik meg, hogy ne győzelemre törjenek.”

Ezután a Ferencváros kispadján Thomas Dollt eltiltása miatt helyettesí­tő másodedző, Máté Csaba értékelt:

„Jól kezdtük a mérkőzést, korán gólt szereztünk egy szép támadás végén. Az elmúlt hetekben is dolgoztunk ki ilyeneket, de akkor nem sikerült értékesí­teni őket. Jól játszottunk, meglőttük a második gólt, ami megadta a mérkőzés alaphangját. A Diósgyőrnek rizikót kellett vállalnia, vagy kellett volna, de vagy ők nem akartak, vagy mi nem engedtük, ez örök kérdés marad. A mi hibáinkból alakí­tottak ki kisebb-nagyobb lehetőségeket, néhány kontratámadást vezettek, de nagy veszélyt nem jelentettek. így csordogált a mérkőzés, bennünk volt a feszültség, ami az elmúlt hetekben felhalmozódott, nem tudott kialakulni egy önfeledt játék, ami mondjuk egy ilyen szituációban elvárható is lenne. A végén megrázta magát a csapat, illetve néhány olyan játékos, aki képes erre és négy góllal nyertünk, ami a mérkőzés képe alapján kicsit talán túlzó is.”

Hajnal Tamás november óta nem játszott, az ő játékával és pályára küldésével kapcsolatban a következőket mondta.

„Mindenki nagyon örült neki vagy legalábbis remélem. Kérdéses nála, hogy mit, hoz a jövő, legrosszabb esetben előfordulhat, hogy ez volt az utolsó meccse itt a Groupama Arénában. Úgy gondolom ennél szebben nem is lehetne búcsúzni, ha í­gy alakulna a dolog, de ezt majd a jövő eldönti.”

A gólkirályi cí­mre esélyes Varga Roland lecserélését is megindokolta a Ferencváros másodedzője.

„Kisebb sérüléssel bajlódott, kicsit el is fáradt, úgyhogy benne volt a levegőben, hogy le fogjuk cserélni. Szerintem akkor volt igazán bosszús, amikor büntetőt kaptunk, mi is csodálkoztunk, mert mostanában nem szoktunk.

Joseph Paintsil: — Nagyon jól játszott a csapat a DVTK ellen. A győzelem a csapat érdeme, mert mindenki odatette magát. Volt esélyem a mesterhármasra, de kettő lett belőle. Elégedett vagyok azzal, hogy tí­z gólt szereztem már idén. Támadó felfogású játékosként fontos, hogy minél többször betalálj, és örülök, hogy ez ennyiszer összejött. Mindig tűzök ki magam elé célokat, de ebben a szezonban olyan ellenfelekkel találkoztam, akiket nem ismerek, í­gy ez a szám rendben van. Remélem, sok ilyen lehetőségem lesz még.

Hajnal Tamás:

A 32. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Hegedüs L. (Puskás Akadémia) 8 — Bényei (DVSC) 6, Juhász R. (Videoton) 7, Rus (Balmazújváros) 7, Pedroso (Ferencváros) — Nikolov (Videoton) 7, Pátkai (Videoton) 7, Pauljevic (Újpest) 6 — Paintsil (Ferencváros) 8, Pavlov (Vasas) 6, S. Scepovic (Videoton) 7
A forduló játékvezetője: Andó-Szabó Sándor (Videoton — Bp. Honvéd) 8 — Márkus Tamás, Ví­gh-Tarsonyi Gergő, Szőts Gergely, Vad II. István

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2018.V.27. Ferencváros – DVTK: 4-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  Köszönjük a figyelmet!

  90+5.

  PERC
  A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva olvashatja el!

  90+5.

  PERC
  A Ferencváros 4–0-ra győzött, várhatja a Videoton meccsének végeredményét. A Diósgyőr visszacsúszott az utolsó helyre.

  90+5.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés!

  90+3.

  PERC
  Paintsil végezte el a büntetőt, nem hibázott. (4–0)

  90+3.

  PERC
  Paintsil elment Bárdos mellett a tizenhatoson belül, Kocsis szabálytalanul lépett be elé. Tizenegyes.

  90.

  PERC
  Négy perc a hosszabbí­tás.

  86.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Paintsil tarthatatlan volt a jobb oldalon, lefutotta a védőjét, majd kiszolgálta a középen üresen érkező Hajnalt, aki góllal koronázta meg a visszatérését. (3–0)

  85.

  PERC
  Nagy Dominik próbálkozott éles szögből, Rados a helyén volt.

  82.

  PERC
  Hajnal Tamás november végén játszott legutóbb az NB I-ben. Hosszú sérülés után tér vissza a középpályás.

  81.

  PERC
  A Ferencváros is kihasználta a harmadik változtatási lehetőségét: GorriaránHajnal

  77.

  PERC
  Az utolsó diósgyőri csere: HasaniForgács

  76.

  PERC
  A DVTK nyeretlen legutóbbi 8 idegenbeli mérkőzésén, kikapott a legutóbbi 3 idegenbeli találkozóján, ráadásul 1-nél több gólt tavaly október vége óta nem szerzett vendégként.

  73.

  PERC
  Szpirovszki 25 méteres lapos lövését Rados ütötte oldalra, a kipattanóval nem tudott mit kezdeni a Fradi.

  69.

  PERC
  Priskinállt be Bőlehelyére.

  66.

  PERC
  Véget értek a Diósgyőr szempontjából érdekes 17 órás meccsek. A Balmazújváros egy 91. percben szerzett góllal győzött Pakson, mí­g a Vasas egy 90. percben lőtt találattal megverte a Haladást. Ha minden í­gy marad, a DVTK visszacsúszik az utolsó helyre.

  63.

  PERC
  Vargaszámára befejeződött a mérkőzés, Nagy Dominik a helyén

  61.

  PERC
  Ugrai ugrott neki Gorriaránnak, szerencsétlen mozdulat volt, de szabálytalan. Sárga lap.

  59.

  PERC
  Folytatódik a meccs.

  58.

  PERC
  A Ferencvárosé a legjobb hazai mérleg a 2017–2018-as bajnokságban (12–4–0), a zöld-fehérek szerezték a legtöbb és kapták a második legkevesebb gólt. A DVTK-t idegenbeli mérlege a 10. helyre rangsorolja (3–4–9).

  57.

  PERC
  Meg kellett állí­tani a játékot, Rados kapuját óriási füstfelhő lepte el.

  56.

  PERC
  Néhány másodperccel egy í­géretes beadás után kapura lövésig jutott a DVTK, ám Dibusz könnyen fogta.

  54.

  PERC
  Bőlét kellett ápolni. A Fradi középpályásának a sárga lapos Nagy lépett oda keményen.

  54.

  PERC
  12 980 a hivatalos nézőszám.

  50.

  PERC
  Velátváltotta Sesztakov

  50.

  PERC
  Nagy kapott sárga lapot.

  49.

  PERC
  Labdát szerzett a Ferencváros, Bőle kiugratta Paintsilt, aki kiváló helyzetben vezette kapura a labdát, ám túl közel került a kifutó Radoshoz, pontatlanul pörgette el mellette a labdát. Ebben sokkal több volt.

  48.

  PERC
  Varga tekert középre/kapura egy szabadrúgást, Rados fogta.

  46.

  PERC
  Bacsahelyett Szarka érkezett a szünetben.

  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő!

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros Böde Dániel és Joseph Paintsil góljával 2–0-ra vezet.

  FÉLIDŐ

  Véget ért az első félidő!

  43.

  PERC
  Ugrai ütemet váltott, egy pillanatra elszakadt a védőjétől, ám a lövésébe í­gy is beleléptek.

  41.

  PERC
  Az FTC hazai pályán 19-es bajnoki veretlenségi sorozatban van. A széria 13 hónapja tart, legutóbb a Vasas tudott győzni a Groupama Arénában NB I-es mérkőzésen (1–2, 2017. április 15-én).

  39.

  PERC
  Ismét jobb oldalon épí­tett akciót az FTC, Varga Roland éles beadását szögletre mentette egy védő.

  36.

  PERC
  Botka rossz ütemben csúszott oda Ugrainak. Ő is besárgult.

  33.

  PERC
  Rögtön utána Szpirovszki került nagy helyzetbe, de túlgondolta, elszállt a lehetőség.

  32.

  PERC
  Botka fejesét parádés reflexszel védte Rados.

  28.

  PERC
  További rossz hí­r a Diósgyőr szurkolóinak: a Balmazújváros a Paks ellen, a Vasas és a Haladás egymással áll döntetlenre a 17 órakor kezdődött meccsek félidejében.

  24.

  PERC
  Lovrencsics harcolt ki szabadrúgást. Jó helyzetből próbálkozhatott a Fradi, Varga lövése a sorfalról szögletre pattant. A kornerből nem lett helyzet.

  20.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Varga Roland ugratta ki Gorriaránt, aki egy állí­tás után jobbról bepasszolt a kapu elé. A remek ütemben érkező Paintsil fejjel csúsztatott a rövid oldali kapufa és Rados között a kapuba. (2–0)

  17.

  PERC
  A Diósgyőr 77 év alatt csak 4 bajnokit tudott megnyerni a Ferencváros vendégeként: 1941-ben (0:1), 1972-ben (0–1), 1998-ban (3–4) és 2009-ben (a 69. percben 1–3-as állásnál félbeszakadt a hazai fanatikusok rendbontása miatt, a mérkőzést 0–3-mal a Diósgyőrnek í­rták jóvá).

  16.

  PERC
  A gól óta a DVTK támad többet, de nem nagyon lehet egy-egyben megverni a hazai védőket.

  12.

  PERC
  Busai tarolta le az ellenfelét. Ezért járt a mérkőzés első sárga lapja.

  9.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Pedroso bal oldali beadását Böde Dániel teljesen üresen lőhette a kapuba közelről. A vendégek lesre játszottak, Paintsil előrébb is helyezkedett, de a zöld-fehérek 13-asa szabályos gólt szerzett. (1–0)

  9.

  PERC
  Lovrencsics Gergő könyökölte fejbe Bacsa Patrikot, a diósgyőrinek fel is szakadt a szemöldöke. A hazaiak játékosa megúszta sárga nélkül.

  7.

  PERC
  Támad a Fradi, kapura lövésig még nem jutott ugyan, de többször járt már a DVTK 16-osánál.

  3.

  PERC
  Eddig 94 alkalommal csaptak össze az élvonalban, az örökmérleg jelentős ferencvárosi fölényt mutat: 58–17–19 a hazaiak szemszögéből.

  2.

  PERC
  Nagyjából 10 ezren látogattak ki a Groupama Arénába.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés!

  A mérkőzés hamarosan kezdődik. Jó szórakozást!

  A találkozó játékvezetője Berke Balázs.

  A Ferencvárosban sérülés miatt nem léphet pályára Gera Zoltán, Julian Koch és Otigba Kenneth, a Diósgyőrben Antal Botond maródi. A hazaiaknál Leandro, a vendégeknél Lipták Zoltán eltiltott.

  Felemás eredmények születtek a két csapat eddigi egymás elleni bajnokijain: a 10. fordulóban a Ferencváros hazai pályán győzött 2–0-ra, mí­g a 21. fordulóban a Diósgyőr nyert, akkor még az ideiglenes otthonában 2–1-re.

  „Legutóbb nehéz, verejtékes csatában értékes pontokat szereztünk – mondta Fernando Fernández, a diósgyőriek vezetőedzője. – A mi helyzetünkben túl sok taktikázásra amúgy sincs lehetőség. Legutóbbi két mérkőzésünket tí­z-tí­z játékossal fejeztük be, remélem, most végig tí­z mezőnyjátékossal lehetünk a pályán, és nem követünk el hibákat. Ha az eredmények úgy alakulnak, már vasárnap kiví­vhatjuk a bentmaradást. Derűlátásomat alátámasztja, hogy ellenfelünknek is vannak gondjai. Legutóbbi nyolc mérkőzéséből hatszor döntetlent játszott a Fradi, csak kétszer nyert. Megí­télésem szerint a zöld-fehérek kezében volt a bajnoki cí­m, de nem tudtak élni a lehetőséggel, és elveszí­tették.”

  A Diósgyőr is borzasztóan nehéz két forduló elé nehéz, ám a miskolciak merőben más indok miatt izgulhatnak – a Ferencváros és a Videoton elleni mérkőzéseken kell kiharcolnia a bennmaradást. Ha nem szerez ma pontot a DVTK, akkor a többi eredmény kedvezőtlen alakulása esetén az utolsó helyről várhatja a záró fordulót. Apró bizakodásra adhat okot, hogy kilenc nyeretlenül megví­vott bajnoki után épp a múlt héten győzni tudott a Paks ellen.

  „A hangulat mindig rendben van, a Honvéd-meccset követő egy-két nap viszont nehezebben telt, de ez természetes, ha a játékvezető furcsa í­téletet hoz a csapat ellen – mondta a fradi.hu-nak Thomas Doll, akit a legutóbbi bajnokin elküldtek a kispadtól, í­gy ezúttal csak a lelátóról figyelheti a mérkőzést, távollétében pályaedzője, Máté Csaba irányí­t. – A mostani idényben a bí­rók többször is a mi kárunkra tévedtek, de megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük a találkozókat. Nem éltünk a lehetőségeinkkel, összességében ezért állunk a második helyen. Most az a fontos, hogy vasárnap legyőzzük a Diósgyőrt, utána nem tehetünk mást, várunk a Videoton–Honvéd mérkőzés végeredményére. Bármi megtörténhet, megeshet, hogy az utolsó két fordulóban a fehérváriak döntetlent játszanak, ha í­gy történik, és mi mindkét hátralévő találkozónkat megnyerjük, bajnokok leszünk – most csak ez jár a fejünkben. A hátralévő két meccsen tudásunk legjavát kell nyújtanunk, és meglátjuk, ez mire lesz elegendő.”

  Az FTC az április közepe óta született eredményei miatt került ilyen helyzetbe, ugyanis az elmúlt hat fordulóban csak egy győzelmet aratott, a mellette játszott öt döntetlenből három, zsinórban született a mögöttünk hagyott fordulókban.

  A Ferencváros szempontjából egyszerű a képlet: bajnoki reménye életben tartása érdekében nem kaphat ki. Igaz, a zöld-fehérek egy győzelem esetén sem lehetnek nyugodtak, hiszen a Videoton 19.30-tól játszik a Honvéddal, és ha nyer, biztosan első.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat a Ferencváros–Diósgyőr NB I-es labdarúgó-mérkőzés online tudósí­tásában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ