2018.VI.2. Balmazújváros – Ferencváros: 3-3

Kevés volt az iksz az FTC-vel, kiesett a Balmazújváros!

A labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában a Balmazújváros 3–3-as döntetlent játszott a Ferencvárossal, ám mivel a DVTK legyőzte a Videotont, a tavaly feljutó hajdúságiak búcsúznak az élvonaltól.

Nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: – Nem tudom, hogy milyen összeállí­tásban fog idejönni a Fradi, azt nagyjából sejtem, hogy milyen fog menni a Videoton a Diósgyőrhöz. Azt gondolom, hogy amit szerettünk volna az utolsó fordulóra, hogy a mi kezünkben legyen a sorsunk, azt elértük. Én már hetek óta azt mondom, hogy adja a Jóisten, hogy a Fradi elleni győzelemmel maradjunk bent, mert az lenne a legszebb, de ezt már megbántam. Mondhattam volna azt hónapokkal ezelőtt, hogy a Paks elleni apró győzelemmel maradjunk bent, akkor most lett volna egy nyugodt hetem. Talán négy óránál többet tudtam volna aludni valamelyik éjszaka.

Thomas Doll: –

A mérkőzés:

Balmazújváros — Ferencváros: 3-3 (2-3)
Balmazújváros, 2.291 néző.
Vezette: Szőts Gergely (asszisztensek: Kóbor, Huszár; alapvonali jv.: Andó-Szabó, Nagy R.; tartalékjv.: Farkas B.)

Balmazújváros: Horváth L. — Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma — Vajda S., Sigér, Maisuradze (Kamarás, 89.), Batarelo (Rudolf, 63.) — Arabuli (Zsiga, 80.), Andric
kispad: Pogacsics, Jagodics B., Haris, Kónya
vezetőedző: Horváth Ferenc

Ferencváros: Holczer — Lovrencsics G., Batik, Leandro, Pedroso — Spirovski — Varga R., Nagy D. (Hajnal, 13.), Paintsil, Bőle (Böde, 78.) — Georgijevic (Gera Z., 78.)
kispad: Varga Á., Takács Zs., Rui Pedro, Lovrencsics B.
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Batarelo (19.), Arabuli (28.), Tamás L. (70.) illetve Tamás L. (14. – öngól), Bőle (16.), Uzoma (44. – öngól)
Sárga lap: Maisuradze (50.), Uzoma (75.), Sigér (90+3.) illetve Georgijevic (23.), Hajnal (51.), Batik (52.)

„Aki vállalja a közönség előtti szereplést, annak vállalnia kell a tapsot – és a füttyöt is. Nincs apelláta, ha a közönség kegyetlen is, ki kell szolgálni.”

A Császár, Albert Flórián idézetével fogadta a ferencvárosi tábor a meccsre kiballagó zöld-fehér csapatot. Nem kérdés, az ezüstérem csalódás a IX. kerületben, de a szurkolók az első perctől kezdve biztatták övéiket.

A hazai oldal csendben volt, pedig a Balmazújvárosnak volt nagyobb a tét. A mérkőzés előtt Horváth Ferenc, a házigazda jelenlegi edzője nem is titkolta, mennyire csalódott előző klubja, a Videoton miatt, amely mintegy „osztálykirándulásként” tekintett a miskolci bajnokira, a Balmazújváros ottani riválisának esélyeit növelve ezzel.

A Fradiban is voltak új arcok (Holczer Ádám a kapuban, Batik Bence hátul, Dejan Georgijevics elöl kevesebb lehetőséget kapott korábban, most viszont kezdett), de motiváció akadt a zöldeknél is: Varga Rolandot alighanem „spannolta” az elérhető közelségben lévő gólkirályi cí­m.

A találkozó szikrázóan indult: az agilisan kezdő Nagy Dominik ütközött Tamás Lászlóval, és ijesztő pillanatok voltak, mert a vendégek játékosa mozdulatlanul feküdt a földön hosszasan, végül hordágyon kellett levinni a pályáról. A helyére Hajnal Tamás ugrott be, és pillanatok alatt nehéz helyzetbe sodródott az újonc: előbb Leandro lövése után Horváth László paskolta Tamás Lászlóra a labdát, amelyet a játékvezető szerint a védő már csak a gólvonalon túlról tudott visszakanalazni (öngól, 0–1), majd a nagy reményekkel igazolt, de sérülése miatt nehéz szezont maga mögött hagyó Bőle Lukács mutatta meg, miért figyelhettek fel rá, hiszen látványos gólt lőtt a felső sarokba (0–2).

Mindez olyan gyorsan történt, hogy az eredményjelzőn még 0–0 állt, miközben a Fradi már két góllal vezetett. Ám mielőtt apátiába süllyedt volna a helyi közönség, szépí­tett a Balmazújváros: Holczer Ádám hiába mentett elsőre, a kapufáról Ante Batarelo elé pattant a labda, ő pedig közelről nem hibázott (1–2).

Felpörgött a hazai csapat, miközben a Fradi próbálta tartani a labdát. Jó volt a ritmus, érezni lehetett, hogy a Balmazújváros minden erejét odaadja a sikerért, és még fél óra sem telt el, már a negyedik gólt láthattuk. A futball komikus szépsége, hogy Nemanja Andrics remek szólóval ment át a védelmen, ám a gólpasszához kellett egy jókora technikai hiba: amikor lőni akart, a labda helyett a levegőt találta el, de a „luft” cselnek is beillett: átverte Holczert, majd a passza után Bacsana Arabuli közelről betalált, í­gy máris 2–2 állt a táblán.

Nem sokáig… És ha komikusnak neveztük Nemanja Andrics „lövőcselét”, mit mondhattunk Eke Uzoma mozdulatáról? A védő érthetetlen módon a labdát combbal továbbí­totta a saját kapuja felé – Horváth László hiába vetődött a felső sarokba vágódó labda után (2–3).

Az ügyetlenkedő légiós ekkor kieső helyre sodorta a csapatát.

A második félidőben a feszültség csak nőtt, a Honvéd góljának hí­re futótűzként terjedt a lelátón. Küzdelem, darálás jellemezte a mérkőzést, főleg a hazai együttes birtokolta a labdát.

Jött a hí­r, hogy a második gólját is megkapta a Vasas, azonban az örömöt keserűség váltotta, amikor a DVTK találatáról értesültek a balmazújvárosiak. Tamás László fejese után talpra ugrott minden hazai (3–3), alig egy perc múlva pedig gólt szerzett a Videoton – hasonló eufóriát váltott ki mind a két gól, pedig utóbbit itt senki nem látta.

Óriási lelkesedéssel harcolt tovább az újonc, a Fradiba pedig hosszú sérülés után a hajrára visszatért Gera Zoltán. A mobiljukon az eredménykövető oldalakat böngészők aztán nagyon elszomorodtak: a második diósgyőri gól kieső helyre taszí­totta a Balmazújvárost.

A DVTK meccse véget ért, de a Balmazújváros ekkor még kapott négypercnyi esélyt a hosszabbí­tásban. Az egyik szöglet után Leandro a gólvonalról fejelte ki a labdát, majd Rudolf Gergely gólt szerzett, és tomboltak a hazaiak, mert nem látták Kóbor Péter zászlaját felemelkedni… Les volt, maradt a 3–3, ezzel pedig a Balmazújváros elbúcsúzott az élvonaltól.

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

„Egy olyan csapat bent tud maradni, amelyet háromszor megverünk! Nem jó a bajnokság, rosszak a szabályok, egy marhaság az egész, nem korrektek a csapatok! Nem akarok többet mondani, mert biztos eltiltanának, de remélem, mindenki tiszta lelkiismerettel fekszik le ma, azok is, akik ezeket a szabályokat meghozták…” – mondta az M4 Sport kamerái előtt Horváth Ferenc.

„Megkérdezném, mi lenne akkor, ha a Videoton a bajnoki cí­mért játszana velünk, közben a Fradi is játszana a Diósgyőrrel, és én felállí­tanám a csapatomat úgy, hogy tele van ifijátékossal. Akkor mi lenne? Akkor vérig lenne mindenki sértve és olvashatnám az újságban, hogy én milyen sz.r ember vagyok! Most mindenki felteszi a kezét, holnapra nem fog emlékezni senki az egész sztorira. Körbe lehet menni, meg lehet nézni, hogy hány ember életét sz.rták el! Persze, nem ezen a meccsen múlt, meg bent lehetett volna maradni máshogy is, csak jó lenne tiszta focit játszani itt Magyarországon, jó lenne megtisztí­tani az egészet” – tette hozzá csalódottan a Balmazújváros mestere.

Horváth aztán az NSO Tv kamerája előtt már inkább elkeseredetten, mint dühösen nyilatkozott. Ironikus megjegyzéseket tett volt csapatára, a Videotonra.

„Biztos nagyon fontos, hogy pihenjenek a Bajnokok Ligája-mérkőzésekre, úgyhogy nagyon szorí­tok majd nekik. (…) Ha úgy készí­tik fel a játékosokat, hogy nem tudják végigjátszani a bajnokságot, akkor tényleg haza kell engedni őket…”

Kijelentette, hogy elfáradt és kiégett, valamint ilyen csapata még nem volt és soha többet nem is lesz.

Thomas Doll: — Nyilvánvalóan keserű szájí­zzel zártuk a szezont, de ellenfelünknek még rosszabb lehet, mivel kiestek. Az utolsó találkozónk nem volt éppen csodálatos, habár jól indí­tottunk, sokat birtokoltuk a labdát és két találatot is szereztünk. Aztán előjött az, ami már sokszor az idegenbeli összecsapásokon: sok-sok hiba, elcsúszott felállás, könnyen bekapott gólok. Ezen kell a legtöbbet változtatnunk a következő szezonra: sokkal harcosabban, fókuszáltan játszani idegenben. Harapnunk kell, mint otthon. Ez a meccs tükrözte az egész éves idegenbeli teljesí­tményünket. Bőlénél a legfontosabb, hogy teljesen egészséges legyen. Ma is kiválóan játszott, jól mozgott, és nagyszerű gólt szerzett. Ma sokan megkapták a lehetőséget, éltek is a bizalommal, de van, amiben fejlődni kell. Természetesen Zoli pályára lépése is szép volt, de jobb lett volna, ha győzelemmel búcsúztattuk volna a szezont.

Bőle Lukács: — Örülök, hogy sikerült betalálnom, jól ment ma a játék. Nem volt egyszerű mérkőzés, a Balmazújváros nagyot küzdött, kellett volna nekik a győzelem, és mi is szépen szerettük volna zárni a szezont. Egyik csapatnak sem sikerült a kitűzött cél: jobban kellett volna a labdát tartanunk, sokszor céltalanul csak előre rúgtuk. Többet kellett volna birtokolni a játékszert, és meg lehetett volna a győzelem. Az a cél, hogy minél jobb állapotba kerüljek, de sajnos még nem vagyok százszázalékos. Viszont azon dolgozom minden nap, hogy az legyek, és a következő szezonban, valamint az Európa Ligában segí­tségére legyek a csapatnak.

A 33. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Gundel-Takács (Újpest) 6 — Eperjesi (DVTK) 6, Brkovic (DVTK) 7, Leandro (Ferencváros) 6, Forgács D. (DVTK) 6 — Ikenne-King (Bp. Honvéd) 6, Zsótér (Újpest) 6, Nwobodo (Újpest) 7 — Kiss T. (Haladás) 7, Lanzafame (Bp. Honvéd) 7, Radó (Puskás Akadémia) 7
A forduló játékvezetője: Szabó Zsolt (Újpest — DVSC) 9 — Ring György, Tóth II. Vencel, Pintér Csaba, Vad II. István

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Balmazújváros hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2018.VI.2. Balmazújváros – Ferencváros: 3-3 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ