2018.VII.4. Ferencváros – Olimpija Ljubljana: 0-0

Felkészülés: a Fradi büntetőt rontott és ikszelt a szlovén bajnokkal

A labdarúgó NB I második helyén végző Ferencváros felkészülési mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a szlovén aranyérmes Olimpija Ljubljanával.
Az összecsapásra Zalaegerszegen, zárt kapuk mögött került sor. A fradi.hu tudósí­tása szerint a meccs egy kényszerű cserével indult, Böde helyére Kundráknak kellett beállnia, majd Lanzafame indí­tásai jelentettek veszélyt, a játékrész végén pedig Blazic előbb a saját kapujánál tisztázott, aztán az ellenfélénél került helyzetbe, ám ez a lehetőség is kimaradt. A szünetben Botka, Matí­as Rodrí­guez és Csernik is beállt, de Dibuszon múlt, hogy a következő percekben is maradt a 0–0-s állás. A Fradi egy veszélyes helyről megí­télt Szpirovszki-szabadrúgással jelentkezett, majd az 50. percben büntetőhöz jutott a magyar csapat, azonban Szpirovszki jobb alsó sarokra tartó lövését védte Ivacic, gól pedig végül ezen a napon nem született. A meccsen szűk fél órát kapott a próbajátékon lévő Abdul Latif, mí­g a szlovénoknál 70 percet játszott a volt győri bajnok Rok Kronaveter.


A mérkőzés:

Ferencváros — Olimpija Ljubljana: 0-0
Zalaegerszeg, 17:30. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: ?

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Botka, 46.), Blazic, Takács Zs., Leandro — Bőle (Csernik, 46.), Spirovski, Gorriarán (Rui Pedro, 62.) — Lanzafame (Rodriguez, 46.) — Finnbogason (Latif, 62.), Böde (Kundrák, 7.)
kispad: Holczer, Varga Á.
vezetőedző: Thomas Doll

Olimpija Ljubljana: Ivačič — Bagnack (Brkić, 70.), Ilić, Zarifović (Ejup, 65.), Š tiglec, Tomić (Kapun, 81.), Putinčanin, Kronaveter (Miškić, 70.), Avramovski (ÄŒrnic, 70.), Savić, Boateng (Kaludjerović,  75.)
kispad: ?
vezetőedző: Ilija Stolica

Sárga lap: Takács Zs. (72.)

NB I-es labdarúgócsapatunk a szlovén bajnok Olimpija Ljubljana ellen játszott zárt kapus felkészülési mérkőzést Zalaegerszegen a ZTE Arénában. Ellenfelünk az azeri Quarabag ellen készül a Bajnokok Ligája selejtezőiben, mí­g mi az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen ví­vhatjuk ki a továbbjutást az Európa Ligában.

Thomas Doll a Dibusz – Lovrencsics G., Blazic Takács, Leandro – Bőle, Spirovski, Gorriaran – Lanzafame – Finnbogason, Böde kezdőcsapatot küldte pályára. A kispadon Holczer, Varga Á., Csernik, Kundrák, Botka, Rui Pedro, Rodriguez, valamint próbajátékosunk, Latif várt bevetésre.

A mérkőzés egy kényszerű cserével indult: Böde helyére Kundráknak kellett beállnia. A 10. perc végén Lanzafame indí­tása után Bőle adhatott be, de lecsúszott a labda. Nem sokkal később Dibusznak kellett fognia Boateng közeli próbálkozását. A 20. percben Lanzafame középre í­velt szabadrúgását Finnbogason szelí­dí­tette meg a tizenhatoson belül, de a lövés már nem sikerült. Tí­z perccel a félidő vége előtt Boateng találta magát szemben a kapussal, de Blazic remek ütemben szerelt. A 43. percben Bőle jobb oldalról érkező szabadrúgása után Blazic elöl mentettek szögletre, majd azt fogta a kapus. Gól nélküli döntetlennel fordultak a felek.

A szünetben hármat is cseréltünk: Lovrencsics, Lanzafame és Bőle helyére Botka, Rodriguez és Csernik állt be. Rögtön a sí­pszó után Dibusznak Savic, majd Stiglec távoli lövését is fognia kellett. Egy percre rá Kundrák csinálta meg a cselt védője mellett, majd buktatták a büntetőterület vonalán. A szabadrúgást Spirovski lőtte mellé. Az 50. percben Leandro passzolt középre laposan, Finnbogason lefordult emberéről, majd buktatták, í­gy tizenegyes következhetett: Spirovski jobb alsóra tartó lövését azonban kiütötte Ivacic. Az 58. percben Rodriguez szöglete jött pontosan, Kundrák és Finnbogason is a labda közelében volt, utóbbi fejelhetett, de fogta a kapus a labdát. Ezt követően Savic passzolt be Putincaninnak, de a lapos lövés Dibuszé volt. A 62. percben Gorriaran és Finnbogason helyére Latif és Rui Pedro állt be. Hat perccel a mérkőzés vége előtt Rodriguezen pattant le egy labda, Botka megindulhatott a kapura, ám mellé ment a lövés. Több minden már nem történt, í­gy 0-0-val zárult a mérkőzés.

További képek: fradi.hu

(A Nemzeti Sport, az nso.hu valamint a Ferencváros és az Olimpija Ljubljana hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ