2018.VIII.11. Kisvárda – Ferencváros: 0-2

Balsikerű stadionavató Kisvárdán, két piros lappal és Fradi-győzelemmel

Jól kezdtek a szabolcsiak, de egy fölösleges kiállí­tás megpecsételte a sorsukat, majd kaptak a vendégek egy potya büntetőt is.
A labdarúgó NB I 4. fordulójában a Ferencváros 2–0-ra legyőzte a Kisvárdát idegenben. A szabolcsi csapat új stadionját avatta, telt ház előtt, de pont nélkül maradt, ráadásul kilenc emberrel fejezte be a találkozót.

Nyilatkozatok:

Kocsis János: — Aki nem akar nyerni, az ne is menjen ki a pályára! Reális cél kell, hogy legyen minden meccsre, hogy miként tudjuk megoldani, az egy másik kérdés. A példa adott előttünk, hiszen tavaly sikerült legyőznünk a Magyar Kupában a Ferencvárost, és bár akkor ők nem a legerősebb összeállí­tásban játszottak, de mi sem. Most, ebben a felfokozott hangulatban nem gondolom azt, hogy a csapatunk ne lenne képes meglepetést okozni.

Thomas Doll:

A mérkőzés:

Kisvárda Master Good — Ferencváros: 0-2 (0-0)
Kisvárda, 19:30. 2.850 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Berettyán, Varga Zs.; alapvonali jv.: Németh Á., Urbán; tartalékjv.: Farkas B.)

Kisvárda Master Good: Felipe — Parcvanija, Ene, Beriosz, Vári (Anderson Pico, 78.) — Lucas — Hej, Karaszjuk (Sassá, 64.), Mitosevic, Gosztonyi (Horváth Z., 71.) — Sinder
kispad: Minca, Ilic, Lukjancsuk, Misic
mb. vezetőedző: Kocsis János

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Botka, Blazic, Heister — Gorriarán, Leandro (Rodriguez, 80.) — Varga R. (Böde, 46.), Bőle (Spirovski, 73.), Petrjak — Lanzafame
kispad: Holczer, Takács Zs., Finnbogason, Csernik
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Leandro (55.), Lanzafame (75. – 11-esből)
Sárga lap: Sinder (33.), Gosztonyi (43.), Vári (77.) illetve Heister (72.), Lanzafame (82.)
Kiállí­tva: Sinder (33.), Beriosz (83.)

A fúvószenekar megállás nélkül játszott. Több mint egy óra volt még hátra a kezdésig, ám a kék pólós, fehér kalapos zenészek körbe-körbe jártak az oldalvonal mellett, és minden szektor előtt eljátszottak egy-két klasszikust.

Mondjuk az Illés-együttes 1969-es nótája, az „Újra itt van a nagy csapat” némileg abszurd volt, elvégre a kisvárdai stadiont szombaton avatták fel, nemhogy a Ferencváros, egyetlen csapat sem járt még a takaros létesí­tményben. A helyiek mindenesetre megadták a módját az avatásnak: az ünnepség kis túlzással az egész várost megmozgatta, gyerekek, tinédzserek, középkorúak, apukák, anyukák, nagymamák, nagypapák is a stadion irányába siettek.

Az más kérdés, hogy felesleges volt rohanniuk, az összes jegyet napokkal korábban eladták, sőt a helyiek szerint ha a létesí­tmény tí­zezer fő befogadására lenne alkalmas, azt is könnyedén megtöltötték volna. A VIP-szektor zsúfolásig megtelt: politikusok, sportvezetők, üzletemberek kortyolgatták a hideg sört és az üdí­tőt, odabent a pályán pedig – a ferencvárosiak tiszteletére – egy réti sas rótta a köröket.

Ezt követően, negyedórával a kezdő sí­pszó előtt egyházi vezetők, püspökök szentelték meg a stadiont, a kezdőkörnél mondtak mindnyájan imát, majd szentelt ví­zzel is megáldották az új arénát. A történelmi első gólhoz a Ferencváros állt közelebb az első félidőben.

A zöld-fehérek alaposan belekezdtek, a jobb oldalon sorra futottak a vendégtámadások. A kisvárdaiak egy szót sem szólhattak volna, ha Ivan Petrjak negyvenöt perc alatt kétszer is a kapujukba talál. A hazaiaknál főleg a kapus, Luiz Felipe került a figyelem középpontjába. Előbb bemutatott egy-két bravúrt, majd háromszor is ápolni kellett. Az utolsónál az orvosi stáb jelezte: agyrázkódás miatt le kellene cserélni, a brazil légiós azonban mutatta, ő bizony nem hagyja el a gyepet. A kisvárdaiak aztán Anton Sinder kiállí­tása miatt még az első félidőben emberhátrányba kerültek – és a játék képe alapján egyetlen kérdés maradt: be tud-e passzí­rozni a Ferencváros egy labdát Felipe kapujába, vagy sem?

A ferencvárosi gólra az 55. percig kellett várni. Thomas Doll a szünetben Böde Dániel személyében újabb támadót küldött pályára, a vezető gólt mégis Leandro szerezte, akinek elsősorban a védekezés, valamint a társak támadásba dobása a feladata. A zöld-fehérek jobbak voltak, a hazaiaknak gyakorlatilag helyzetük sem volt a kilencven perc alatt. Hiába volt a végére öt brazil (származású) futballista a Kisvárdában, a technikás futball hiányzott a futballjából. Ráadásul Pintér Csaba játékvezető is a kárukra tévedett, tizenhatoson kí­vüli szabálytalanságot fújt be tizenegyesnek, Davide Lanzafame a múlt heti dupláját követően ezúttal is a kapuba talált.

A Kisvárda a hajrára kettős emberhátrányba került, kérdés sem fért ahhoz, hogy melyik csapaté lesz a három pont. A Ferencváros könnyedén nyert a stadionavatón, és négy forduló után továbbra is százszázalékos.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Thomas Doll úgy látta, csapata megérdemelt győzelmet aratott.

„Az ilyen mérkőzéseken, főleg idegenben, nagy türelemre van szükség. Ha az első félidőben Petrjak két lehetősége közül az egyiket gólra váltja, akkor nyugodtabb lehetett volna a találkozó menete. Az első félidőben gyakran nem a jó döntéseket hoztuk meg, néha úgy játszottuk meg a labdákat, ahogy nem kellett volna. Olyan futballistákat akartunk bevonni a játékba, akiket szorosan fogtak. A kiállí­tás után aztán minden kicsit egyszerűbbé vált, de bizonyos pillanatokban hiányzott az utolsó jó megoldás. Aztán egy pontrúgás után Leo gyönyörű fejese törte meg a jeget. Amikor nem a legjobb mérkőzésünket játsszuk, arra is figyelnünk kell, hogy ne fussunk bele egy kontrába vagy kövessünk el furcsa szabálytalanságokat. A második gól és a második piros lap után teljesen eldőlt a meccs.”

A német szakember szerint jobb befejezésekkel benne volt a gárda játékában még egy-két találat.

„De í­gy is nagyon fontos három pontot szereztünk, a fiúk nagyon keményen megdolgoztak érte és ez a lényeg. A négy mérkőzésből elért négy győzelem és tizenhárom szerzett gól mutatja, hogy jó úton járunk.”

Fontosnak tartotta megjegyezni: nagyon tetszik neki a Kisvárda új stadionja, örömmel léptek pályára benne.

A stadionnal és a hangulattal a kisvárdaiak megbí­zott edzője, Kocsis János is elégedett volt – a találkozóval és Pintér Csaba játékvezetővel már kevésbé.

„Ugyanaz történt, mint az Újpest ellen. Megvoltak a lehetőségeink a kontráinkban, hogy esetleg odaérjünk a kapu elé, gólhelyzetet tudjunk kialakí­tani. Sajnos jött a szokásos dolog, vagyis a kiállí­tás, ami nagyban befolyásolta a mérkőzést. Óriási hiba volt, felelőtlenség, ezt a mi helyzetünkben nem engedhetjük meg magunknak. Ezután szerintem a tartásunkat bizonyí­tva küzdöttünk végig, pontrúgásokat harcoltunk ki. Továbbra is megvolt a sansz, hogy egy ilyen lehetőségből megszerezzük az első gólunkat vagy talán az első pontunkat is. Aztán ismét jött egy tizenegyes, ami, meggyőződésem, hogy nem volt jogos, a játékvezető is hezitált, majd valamiért úgy döntött, hogy befújja. Ez volt ellenünk a negyedik. Aztán ismét egy kiállí­tás. De a fiúk az utolsó másodpercig megtettek mindent a pályán, kettős emberhátrányban is mentünk előre, harcoltunk ki szögletet, volt kapu előtti szituációnk. A küzdeni tudásunk, az akaratunk értékelhető, ám sajnos pontot ezért nem adnak.”

A szakember elárulta: a játékvezetővel ordí­tozó Anton Sinder kiállí­tása megbocsáthatatlan, aminek klubon belül meglesznek a következményei.

„Közrejátszott a túlzott akarat is, de egy profi játékos akkor sem veszí­theti el a higgadtságát.”

Leandro:

Davide Lanzafame: — Nem könnyű egy ilyen masszí­van védekező ellenféllel játszani. Türelmesnek kellett maradnunk, megteremtettük a helyzeteket, különösen a második félidőben. Folytatnunk kell ezt a remek szériát. Nagyon örülök Leandro góljának, biztos vagyok benne, hogy ez sokat jelent neki is. A mérkőzés előtt több videót is néztem az ellenfél kapusáról, láttam, hogy védi a tizenegyeseket. Most szerencsém volt, ez pedig nagy öröm. Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk. Fontos három pontot szereztünk, vasárnapig ennek még örülhetünk, de utána már a Paks elleni mérkőzésre kell koncentrálni.

A 4. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Antal (DVTK) 6 — Ikenne-King (MTK) 6, Hegedűs J. (Puskás Akadémia) 6, Blazic (Ferencváros) 6, Tamás K. (Videoton) 7 — Leandro (Ferencváros) 7 — Varga K. (DVSC) 7, Tőzsér (DVSC) 7, Ramos (MTK) 7 — K. Mészáros (Haladás) 7, Holender (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Andó-Szabó Sándor (MTK — DVTK) 9 — Albert István, Varga Gábor, Farkas Ádám, Szőts Gergely

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kisvárda hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2018.VIII.11. Kisvárda – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+2.

  PERC
  A Kisvárda rosszul kezdte a bajnoki szezont, eddigi győzelem, sőt szerzett gól nélkül áll. A Ferencváros ezzel szemben négyből négy bajnoki mérkőzést nyert meg, előtte hazai pályán a Diósgyőr és a Haladás, vendégként az MTK gárdáját győzte le, immáron összesen tizenhárom gólt szerezve. Thomas Doll együttesével kapcsolatban e találkozó előtt az egyetlen negatí­vum volt: a fővárostól távol tavaly november 18., a Paks elleni idegenbeli mérkőzés óta nem tudott nyerni. Ez is megszakadt ma.

  90+2.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+2.

  PERC
  Parcvaniját szerelik a 16-oson, kisegí­ti őt a labdát Gorriarántól elszedő Ene.

  90.

  PERC
  Két perc a ráadás.

  89.

  PERC
  Heister passzát nem lövi el Böde, Anderson szereli őt az ötösön.

  87.

  PERC
  Petrjak passzát Böde jobbal 14-ről nem tudja elpasszolni a balra mozduló Felipe mellett!

  87.

  PERC
  Anderson bedob egy jó cselt, majd egy rossz szögletet.

  83.

  PERC
  Állí­ts ki mindenkit! – jön a kórus.

  83.

  PERC
  PIROS LAP THEODOROSZ BERIOSZNAK! Nyújtott lábbal fejen talpalta Rodrí­guezt.

  81.

  PERC
  Davide Lanzafame kap sárgát Ene megrúgásáért.

  81.

  PERC
  A Kisvárda legutóbb június 3-án játszott tétmérkőzést hazai pályán, akkor 5–0-ra győzte le az NB II-ből kieső Soproni VSE-t.

  81.

  PERC
  A Ferencváros veretlen legutóbbi hat idegenbeli bajnoki mérkőzésén, igaz, ötször döntetlent játszott ebben a periódusban.

  79.

  PERC
  Leandro le, Matí­as Rodrí­guez be.

  79.

  PERC
  Beriosz lökte közben…

  79.

  PERC
  Leandro beadását Böde nyolcról a jobb sarok mellé fejeli.

  78.

  PERC
  Balbekk helyett karmester.

  78.

  PERC
  Vári le, Anderson Pico be. Az utolsó hazai csere.

  77.

  PERC
  Vári Barnabás kap sárgát, Lovrencsicset gáncsolta a jobbon.

  75.

  PERC
  DAVIDE LANZAFAME jobbal a jobb alsó sarokba lő, Felipe még beleért, de bent a labda a hálóban. 0–2!

  74.

  PERC
  Megindul a balon Petrjak, ellöki őt Beriosz a 16-os oldalvonal előtt… de büntető.

  74.

  PERC
  A szokásos…

  74.

  PERC
  BÜNTETŐ!

  73.

  PERC
  Bőle le, Sztefan Szpirovszki be a vendégeknél, szélső helyett szűrő.

  72.

  PERC
  Marcel Heister kap sárgát, mert a labda elvesztése után rögbis módon kézzel elkapja Hej térdét.

  70.

  PERC
  Legutóbb tavaly októberben találkozott tétmérkőzésen a két csapat egymással, a Kisvárda 1–0-ra győzte le az FTC-t a Magyar Kupa főtáblájának 2. körében (7. forduló). Azelőtt 1996-ban esett ki kupací­mvédő a legjobb 32-t megelőző körben (a Kispest-Honvéd bukott el Salgótarjánban).

  70.

  PERC
  Gosztonyi le, a tavaly a Fradi ellen győztes gólt vágó Horváth Zoltán be.

  70.

  PERC
  ELNÉZÉST, DE HEJ MIATT EGÉSZ ESTE EZ JÁR A KÖZVETíTŐ FEJÉBEN…
  68.

  PERC
  A beadás a Várit megelőző Lovrencsicsé.

  68.

  PERC
  Sassá kavargat a balon, a brazil kiharcol egy sarokrúgást. Fél gól?

  67.

  PERC
  Lanzafame mélyen hátrajön labdákért. Andrea Pirlo, sí­?

  67.

  PERC
  Gosztonyi majdnem szereli az utolsó védőt, Botkát…

  64.

  PERC
  Karaszjuk le, Sassá be, középpályás helyére csatár.

  63.

  PERC
  A Ferencváros legutóbb az 1975–1976-os szezonban kezdett három győzelemmel és meccsenként legalább három szerzett góllal. A Dalnoki Jenő irányí­totta társaság négy győzelemmel rajtolt, és az első három forduló után ugyanúgy 11–3-as volt a gólkülönbsége, mint most a Doll-csapaté. Azt az idényt – annak ellenére, hogy az Újpesttől tavasszal 8–3-ra kikapott – a Ferencváros meg is nyerte, 1968 után lett ismét bajnok.

  63.

  PERC
  A két szurkolótábor nagyon egymásra talált az Újpest közös szidásában.

  61.

  PERC
  Ene í­vel, Gosztonyi kapura törne, de Blazic megelőzi, blazí­rt arccal hazapasszol Dibusznak. Az előbb a Vári indí­totta kontra azonnal a kapusé lett.

  60.

  PERC
  Lanzafame passzát Petrjak kapura vezeti, de becsúszva ment előle Parcvanija, a Bőle-beadást elcsúsztatja oldalra Botka.

  59.

  PERC
  A hazaiaknál 7 légiós kezdett, a Fradiban 5. A hazai kispadon hat légiós foglalt helyet a kezdéskor, a vendégeknél három.

  58.

  PERC
  Heister szereli Gosztonyit becsúszva, de hátulról, szabadrúgás jobbról, 35-ről. Lucas feladja Petrjak fejére.

  55.

  PERC
  VEZET A FRADI! Bőle jobbról érkező, ballábas beadását LEANDRO négy hazai játékost megelőzve hét méterről fejjel a kapu jobb alsó sarkába csúsztatja. 0–1!

  55.

  PERC
  FELIPE! Heister balról laposan Felipe elé passzol, Lanzafame Ene és Parcvanija mellől kapura teszi, hat méterről, Felipe balra vetődve hatalmasat véd.

  51.

  PERC
  Bőle bedob két cselt, aztán Böde helyett Enéhez passzol.

  51.

  PERC
  Hej jobb oldali beadása Blazicé.

  50.

  PERC
  Lanzafame életerős, jobblábas, 16 méteres lövését blokkolja… az előtte térdeplő Leandro.

  49.

  PERC
  Lanzafame és Petrjak meg jól összevész.

  49.

  PERC
  Petrjak is a léc fölé lő, ő jobbal, középről, 20-ról.

  49.

  PERC
  Bőle beadását egy védőhöz sarkazza Leandro, a kipattanót az ötösön álló védőkbe lövi ballal 20-ról Heister, majd az újabb sarokrúgás után Petrjak passzát nem sokkal teszi ballal 22-ről a léc fölé a német légiós.

  47.

  PERC
  Karaszjuk ment becsúszva Bőle elől a balon, korner.

  47.

  PERC
  Heister beadásai egyre pontatlanabbak, most kettő is Parcvanija fején landolt.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Böde középcsatár lesz, Lanzafame szélső támadó, mint a Honvédban anno.

  FÉLIDŐ

  Világrekord sárga lesz? Gosztonyi máris reklamál.

  FÉLIDŐ

  Vendégcsere: az Achilles-inával bajlódó Varga le, Böde Dániel be.

  FÉLIDŐ

  Emlékezzünk meg a szünetben a pénteken elhunyt három szurkolóról!

  FÉLIDŐ

  Apropó, látta már a Várda új stadionját? Rétközi gyöngyszem.

  FÉLIDŐ

  Legutóbb az MTK kezdett NB I-es szezont három, szerzett gól nélküli mérkőzéssel (2016–2017-es idény). Három vereséggel, szerzett gól nélkül legutóbb a Dunaújváros PASE nyitott (2014–2015).

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  15 mérkőzése óta tart a Ferencváros bajnoki veretlenségi sorozata, Thomas Doll együttese legutóbb március 3-án, a Diósgyőrtől kapott ki 2–1-re.

  FÉLIDŐ

  6 legutóbbi idegenbeli bajnokiján megőrizte veretlenségét a Ferencváros, igaz, ebben az időszakban ötször is döntetlent játszott.

  FÉLIDŐ

  5 gólt szerzett legutóbb hazai pályán a Kisvárda, a június 3-án rendezett másodosztályú bajnokin az NB II-ből sereghajtóként kieső Soproni VSE csapatát múlta felül (5–0).

  FÉLIDŐ

  1 gól született a két csapat legutóbbi, tavaly októberi tétmérkőzésén, a Kisvárda 1–0-ra legyőzte az FTC-t a Magyar Kupa főtáblájának második körében, s ezzel elbúcsúztatta a cí­mvédőt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+3.

  PERC
  Blazic megoldja, rossz passzt ad. Pintér elegánsan megoldja a feszült helyzetet, mert…

  45+3.

  PERC
  Újabb szabadrúgás, kis tolongás, vita, nem mehet vissza az ápolt Ene.

  45+1.

  PERC
  Varga jobblábas szabadrúgását menti a sorfalban Ene, fejjel. HŐS!

  45+1.

  PERC
  Hej megrúgja a magát elpasszoló Heistert, kirúgás helyett szabadrúgás a 16-os bal sarka előtt.

  45.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  43.

  PERC
  A 25 méteres szabadrúgást nagyon mellé vágja Varga.

  42.

  PERC
  Gosztonyi András bezzeg követi a szélsőt, felrúgja a nekilóduló Petrjakot. Sárga lap.

  42.

  PERC
  Gosztonyi mellel lekészí­tett passzát Mitosevics ballal nagyon a bal alsó mellé vágja a tizenhatos bal csücskéről.

  41.

  PERC
  KIMARAD! Bőle jobb oldali beadása Petrjaké, aki jobbal az ötösről a bal sarok mellé lő. Az idénynyitón hibát hibára halmozó Parcvanija ismét méterekről követte emberét.

  40.

  PERC
  Leandro odalép Gosztonyinak, szabadrúgás, Mitosevics emel, nem sokkal Vári feje fölé, Ene összeszedi a lecsorgót, be is emeli jobbról szépen, Gosztonyi Leandro feje fölül nyolcról a léc fölé fejel.

  37.

  PERC
  Támadgat a Fradi, a szurkolók szurkolnak, egy erősen közepes meccs is élvezhető a hangulat miatt. A pirosért külön kár, mert addig jól ment a Várdának a korábbiakhoz képest.

  36.

  PERC
  Pintér Csaba remekül döntött, a légiósnak elgurult a gyógyszere. Ilyen meccsen, ilyen hibát… Ez nem is hiba, már bűn, Révész Attila minden bizonnyal már le is vonta a következtetéseket.

  34.

  PERC
  Darwin-dí­jas piros lap.

  32.

  PERC
  Elképesztő, ANTON SINDER ellöki Petrjakot, kap egy sárga lapot, erre a légiós egy centiméterről Pintér játékvezető arcába üvölt, és homlokát a spori homlokához koccintja. PIROS LAP!

  32.

  PERC
  Sinder (
  32.

  PERC
  Leült a meccs, bejött a Várda terve. Felipe nem húzta az időt, szédül és hányingere volt, jelenti volt kolláganőnk…

  29.

  PERC
  Hopp, Hej jobb oldali beadását Sinder kapura fejeli, a bal alsó mellé, de les.

  27.

  PERC
  A brazil folytatná, orvosa, Kósa Jenő szerint le kellene cserélni. Nézik a kapus szemét, aki hevesen jelzi: minden OK. Folytatja.

  27.

  PERC
  Felipét ismét ápolni kell, csere lesz.

  26.

  PERC
  Ene ugyan ősi magyar névnek tetszik, de a játékos román, a csodás nevű Daco-Geticától érkezett.

  25.

  PERC
  Ápolás.

  24.

  PERC
  Heister balos beadása Felipéé, Ene meg nekiszalad.

  24.

  PERC
  Petrjak veszélyes beadása Enéé.

  23.

  PERC
  Leandro lőne jobbal 21-ről, de odalép elé acélkeményen Ene.

  22.

  PERC
  Gosztonyi 11-szer játszott már a Fradi ellen, gólt nem szerzett, asszisztot sem adott.

  22.

  PERC
  Gorriarán megindul, Gosztonyi szereli őt becsúszva a kezdőkörben.

  21.

  PERC
  Szépen, okosan passzolgat a Várda, a labdákkal Sindert keresi, aki visszafelé forgat, aztán a balon keresik Gosztonyit.

  20.

  PERC
  Karaszjuk adhat be jobbról, de odalép neki a vele elfutó Leandro, majd már passzol a szűrő Varga elé, de kilép Felipe.

  18.

  PERC
  Lovrencsics kemény beadását Lanzafame elől kivágja Parcvanija, majd a szélső nagyot esik felugorva Vári derekán.

  16.

  PERC
  Jó szabolcsi szokás szerint hideg ví­zzel gyógyí­tják, ha komoly az ügy, jöhet a fagyasztó.

  16.

  PERC
  Kiesik a hazaiak legjobbja?

  15.

  PERC
  Hopp, Felipe a földön, lesérült. Ápolás.

  14.

  PERC
  Jó kapusnak…

  14.

  PERC
  Jó kapusnak szerencséje van…

  13.

  PERC
  DE NAGY BRAVÚR! Lanzafame jobb oldali beadását a késlekedő Lucas elől Petrjak kapura fejeli hat méterről, Felipe a lécre tolja a labdát, amely onnan a kapus vállára, majd kifelé pattan.

  12.

  PERC
  Mitosevics kifejeli az ötösről Varga kornerét, majd Parcvanija ment a balon Gorriarán elől.

  9.

  PERC
  Felipe menti szépen Lanzafame jobbos beadását, majd Leandro pocsék lövése okoz örömöt a várdaiaknak.

  8.

  PERC
  Gosztonyi passzol jobbra Hejnek, de a beadás a kivetődő Dibuszé.

  6.

  PERC
  Heister jelentkezik egy lecsúszott lövéssel.

  3.

  PERC
  Mitosevics mentett az ötösön.

  3.

  PERC
  A legurí­tott labdát Lovrencsics jobbról, 19-ről nagyon eltöri.

  3.

  PERC
  Lovrencsics megy el a jobbon, Ene ment előle, kornerre.

  2.

  PERC
  Mindkét tábor hangosan szurkol, az akusztika jó a stadionban, meccshangulat van.

  2.

  PERC
  Petrjak elől ment a balon Ene.

  01.

  PERC
  A kisvárdai szurkolók élőképpel, füsttel, énekkel köszöntik a csapatokat és a stadiont.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 2850 néző. Telt ház.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Közben egy sikeres leánykérés is lezajlott a kezdőkörben.

  Csányi Sándor is megjelnt a mérkőzésen.

  Látszik, hogy új stadionban vagyunk: a sajtóteremben például az edzőknek kikészí­tett poharak még dobozban, a csomagolásban vannak – jelentik a helyszí­nről. Itt van a Fradi-sas: mármint az igazi, amelyik a hazai meccseken repülni szokott a Groupamában. Most idegenbe is elkí­sérte a csapatot és gazdája segí­tségével bemutatót tartott a közönségnek. Mások szerint ez csak egy helyi rétisas…

  Félórával a kezdés előtt már 2000 ember van a stadionban, húzza-fújja a rezesbanda.

  Egy kis örökmérleg: tavaly a Kisvárda hazai pályán a Magyar Kupában egy nullára megverte a Fradit!

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Kisvárdához:
  2017, Kovácsréti Márk, ingyen
  2015, Tarczy Pál, i.
  2015, Csilus Tamás, kölcsönbe
  2010, Fodor András, ingyen
  A Kisvárdától a Ferencvároshoz:

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Cserepko, Jánvári (mindkettő combizomhúzódás) és Rjasko (térdműtét előtt) sérült, a vendégektől Otigba (vádliműtét után) maródi.

  Nem számí­tottam rá, hogy hasonlóan alakul a szezonkezdetem, mint tavaly, de örülök, hogy í­gy történt. Teszem a dolgom továbbra is, és remélem, hogy ugyanilyen sikeres tudok lenni. Jó játékosok alkotják a keretet, nagyon jó közösségünk van, ez lehet az erősségünk. Tudjuk a céljainkat, és ezért teszünk is. Nem téveszthet meg minket, hogy a Kisvárda nem kezdte jól a bajnokságot. Biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobban felkészülünk, s természetesen a három pontért megyünk.
  Varga Roland, a Ferencváros szélsője a fradi.hu-nak.

  Egy biztos: szülessen bármilyen eredmény, Cornélio Procópióban nem lesz családi perpatvar.

  De vajon ad-e annyi többletet az újoncnak az új közeg, hogy esélye legyen a Ferencváros megszorongatására – esetleg legyőzésére?
  „Az öltözőben mindenkit nagyon zavar, hogy í­gy kezdtük a bajnokságot, de Újpesten talán már volt némi javulás a játékunkban – í­gy Lucas. – Bí­zunk benne, hogy a tendencia folytatódik, és képesek leszünk arra, hogy a felemelő hangulatban felvegyük a versenyt a Fradival.”

  „Azt a meccset még a várkerti pályán játszottuk, a mostaninak már a vadonatúj stadionunk ad otthont – taglalta tovább Lucas. – A szemem láttára nőtt ki a létesí­tmény a földből, emlékszem, egy nagy nádas volt a helyén, ahol gyakran kerestük az edzéseken kirugdosott labdákat. Mindenki várja az ünnepi mérkőzést. Nagyon nagy esemény ez a csapat és a város életében is.”

  A két brazil-magyar játékos családja a nyáron járt Magyarországon, Bertucciék a helyszí­nen ünnepelték meg a kisvárdai feljutást és az MTK Budapest elleni idegenbeli győzelmet, Almeidáék pedig őket váltva érkeztek. Amúgy nem példa nélküli a mostani felállás, hiszen tavaly október 24-én, amikor a Magyar Kupában, ugyancsak Kisvárdán találkozott egymással a két csapat, akkor is az unokatestvérek voltak a kapitányok.

  „Valóban hihetetlen, hogy miket hoz az élet – mondta a kisvárdaiak csapatkapitánya, Lucas. – Mindketten Brazí­liából indultunk, több mint
  tí­z éve kerültünk Magyarországra. A családunk nagy izgalommal várja a mérkőzést. Az én szüleim és testvéreim természetesen nekünk, Leóék vonala a Fradinak szurkol.”

  Továbbmegyünk: az érintettek, tehát a Kisvárdában játszó Lucas, valamint a Ferencvárosban szereplő Leandro unokatestvérek. Anyai ágon, hiszen a két édesanya alkot testvérpárt. Hogy még „hollywoodibb” legyen a történet: ha minden jól megy, akkor a két brazil, de már egyaránt magyar állampolgárságú játékos vezeti majd harcba társait, hiszen mindketten csapatkapitányok a maguk oldalán. Mindezt egy stadionavató mérkőzésen, amelyre fokozott figyelem irányul.

  Gondolnák, hogy nemcsak Kisvárda lakosságát és mondjuk országszerte a Fradi-tábort hozza tűzbe a Kisvárda–Ferencváros élvonalbeli bajnoki, hanem Brazí­liában, Cornélio Procópio városában is kiemelt érdeklődés övezi a szombat esti stadionavató meccset? Emlí­tett helyen él ugyanis a Marcolini Bertucci és a Marcolini Pedroso de Almeida család, amelynek két sarja egymásnak feszül a kisvárdai mérkőzésen.

  A kisvárdai stadionavatón a Brazí­liában született, de már magyar állampolgárságú UNOKATESTVÉREK VEZETHETIK KI CSAPATUKAT a pályára.

  Kétszeresen: történelmi stadionavató, történelmi, első NB I-es hazai meccsen.

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A KISVÁRDA– FERENCVÁROS KÉTSZERESEN IS TÖRTÉNELMI MÉRKŐZÉSEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
07.31.17:45 M4 Sport
BL selejtező 08.04.20:00 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ