2018.VIII.25. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-1


És akkor jött Böde… – és kicsikarta Rebrov első győzelmét

Már letelt a rendes játékidő, amikor Böde Dániel gólja megtörte a jól játszó Kövesdet.
Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Mezőkövesd Zsóry pontot szerez a Ferencváros ellen a labdarúgó NB I 6. fordulójában, és mezőnyben egyenrangú ellenfélnek is mutatkozott, amikor már senki sem számí­tott rá, jött Böde, és góljával győzelemhez juttatta a Ferencvárost Szerhij Rebrov első mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov:

A mérkőzés:

Mezőkövesd-Zsóry — Ferencváros: 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 19:30. 4.015 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Tóth II. V., Csatári; alapvonali jv.: Molnár A., Takács J.; tartalékjv.: Bornemissza)

Mezőkövesd-Zsóry: Dombó — Vadnai, Pillár, Szalai A., Silye — Meszhi, Mevoungou — Cseri, Vajda S. (Alves, 71.), Tóth B. — Drazic (Koszta, 71.)
kispad: Szappanos, Tóth M., Szakály D., Katanec, Hudák
vezetőedző: az eltiltott Kuttor Attila helyett Tóth László, szakmai igazgató ült a kispadon

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Botka, Blazic, Heister — Spirovski (Bőle, 71.), Leandro, Gorriarán (Sigér, 87.) — Varga R. (Böde, 79.), Lanzafame, Petrjak
kispad: Holczer, Takács Zs., Finnbogason, Csernik
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Böde (90+1.)
Sárga lap: Lanzafame (28.), Spirovski (47.), Lovrencsics G. (60.) illetve Cseri (30.), Mevoungou (77.), Szalai A. (79., 90+2.), Pillár (82.)
Kiállí­tva: Szalai A. (90+3.)

Három-négy másodperc – úgy tűnt, a Ferencváros kispadján szombat este, a Mezőkövesd Zsóry elleni bajnokin debütáló Szerhij Rebrov az öltözőben parancsba adta: ennél többet egyetlen zöld-fehér mezes játékos sem dajkálhatja a labdát. Az ukrán szakvezető a bemutatkozó beszédében látványos és intenzí­v futballt í­gért, s kétségtelen, ennek eléréséhez folyamatosan mozgásban kell tartani a labdát. A vendégek erre törekedtek, néhány másodperc után azonnal továbbtették a labdát, ha az ellenfél kapuja előtt nem akadt üresen álló társ, inkább hátrapasszoltak, és kezdődhetett elölről az épí­tkezés. A héten kinevezett vezetőedző az első tétmeccsén a 4–3–3-as felállásra szavazott, amelyben a szélső védőknek is fel kellett zárkózniuk a támadásokhoz, a középpályán pedig Sztefan Szpirovszki és Fernando Gorriarán feladata volt az ütközés, a letámadás, a visszatámadás, mí­g Leandro némileg hátrébb húzódott, többnyire a négy hátvédnek segí­tett be, elkérte a labdát, valamint hosszú indí­tásokkal igyekezett felgyorsí­tani az akciókat.

Az elképzelés az első félidőben a meddő mezőnyfölényhez volt elegendő, az ukrán szakvezető által megálmodott taktika megvalósí­tása ugyanis nem volt tökéletes. A labdajáratás nem volt annyira gyors, hogy a bátran és szervezetten futballozó hazaiak ne tudjanak közbeavatkozni, a mezőkövesdiek felvállalták a párharcokat, a test test elleni küzdelmet, és bár olykor beszorultak, a támadásépí­tésről sem mondtak le. A meccs képéről sokat elárul, hogy az első hárí­tott lövésre a negyvenötödik percig kellett várni, akkor Dombó Dávid védte Lovrencsics Gergő távoli kí­sérletét. Addig a hazaiaktól Tóth Bence és az aktí­van futballozó Cseri Tamás tévesztett célt, a vendégeknél pedig Gorriarán járt legközelebb a gólhoz, ám jobblábas tekerése centikkel elkerülte a bal alsó sarkot. A hazai védők között őrlődő Davide Lanzafamét csak elvétve tudták használható labdával megjátszani a vendégek, Varga Roland és Ivan Petrjak a széleken nem tudott a védelem mögé kerülni, nem csoda, ha a mérkőzés nagy részét karba tett kézzel szemlélő Szerhij Rebrov olykor elégedetlenkedve csóválta a fejét, máskor széttárt karokkal értetlenkedett, mí­g a hazai kispad előtt az eltiltott Kuttor Attilát helyettesí­tő Tóth László mutatta labdarúgóinak, mit kellene másként csinálniuk – az első félidő eredményével inkább a mezőkövesdiek lehettek elégedettebbek.

A fordulás után igyekezett nagyobb nyomás alá helyezni a hazai védelmet a Fradi, és bár Lovrencsics Gergő, valamint Marcel Heister távoli lövése is fölé szállt, a német szélső védő néhány perccel később Varga Roland remek keresztlabdája után vezetést szerezhetett volna, ám Dombó védte a ziccert. A vendégek a bal oldalon többször is megkeverték a kövesdi védelmet, a hazaiak azonban a hatvanadik perc tájékán kiszabadultak a szorí­tásból. Előbb Sztefan Drazsics bal alsó sarokra tartó lövését ütötte vetődve szögletre Dibusz Dénes, majd Silye Erik bal oldali beadása pattant a lécre. Sőt, egy gyors hazai kontra után Vajda Sándor lábában is ott volt a vezető gól, ám a kapujából remek ütemben kimozduló kapusban elakadt a lövés.

A ferencvárosi labdabirtoklás és a hazai ellentámadások izgalmas hajrát í­gértek, negyedórával a vége előtt aztán kevés hiányzott, hogy a zöld-fehérek várják kényelmesebb helyzetből a végjátékot, ám az ukrán légiós középre tekert labdájáról középen az olasz csatár, valamint Varga Roland is lemaradt. Az idő egyre jobban szorí­totta a Fradit, az ukrán szakvezető Bőle Lukácsot, valamint Böde Dánielt is pályára küldte, mí­g a hazaiak Koszta Márk, valamint André Alves becserélésével jelezték, hogy nem elégednek meg a döntetlennel. Aztán a hajrában még az egy pontot is elvesztették.

Bár a meccs utolsó szakaszában egyik csapat sem tudott igazán nagy ziccert kialakí­tani, a hosszabbí­tásban egy pillanatra lankadt a mezőkövesdiek figyelme, elfelejtkeztek Ivan Petrjakról, a fürge ukrán passzából pedig a csereként pályára lépő Böde Dániel megszerezte a győztes gólt (0–1). A hazaiaknak csak néhány percük maradt az egyenlí­tésre, érhetően kitámadtak, a fellazult védelem között pedig a gólpasszt szerző játékos tört volna kapura, Szalai Attila pedig a második sárga lapja árán állí­totta meg. A kiállí­tás után már csak egy mellé tekert szabadrúgásra maradt idő, í­gy Szerhij Rebrov feledhető mérkőzéssel, de győzelemmel kezdett a Ferencváros kispadján.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros debütáló trénere, Szerhij Rebrov elárulta: még csak ismerkedik a magyar bajnoksággal.

„Nagyon szervezett és jól futballozó csapat ellen játszottunk. Nagyon örülök a három pontnak, de még az út elején járunk. Pozití­v dolog, hogy látom a játékosokon: akarnak tanulni, és egyre jobban értik, hogy mit akarok tőlük. Nagyon izgultam, ilyenkor mindig szoktam. Látom a fiúkon, hogy szeretnének jobban játszani, úgyhogy szurkoltam nekik, izgultam értük az egész mérkőzésen. Az első félidőben kicsit óvatosabbak voltak, nem csinálták azt, amit szerettem volna. A másodikban már sok mindent láttam abból, amit gyakoroltunk, ennek örülök a legjobban. Volt egy beszélgetés a félidőben, amire jól reagált a csapat.”

A Nemzeti Sport kérdésére azt is elárulta az ukrán szakember, hogy mi hangzott el az öltözőben.

„Az első dolog, amit megkérdeztem: várjatok, ki is van az első helyen a tabellán? Valahogy nem látom ezt. Legyetek szí­vesek annak megfelelően játszani!”

Az eltiltott Kuttor Attila helyett Tóth László szakmai igazgató vett részt mezőkövesdi oldalról a sajtóeseményen, aki nem érti, miért vált „tradí­cióvᔝ náluk az, hogy az utolsó pillanatokban hullajtanak pontokat.

„Úgy érzem, át kell gondoljuk, hogy ha ilyen szituációkba meg akarjuk nyerni a mérkőzést, akkor mit fogunk csinálni, mert ez már szinte hihetetlen. És ez nem edzőkérdés, mert akár én ültem a padon, akár a Véber Gyuri, akár most a Kuttor Attila vagy bárki, nagyon sokszor sújtott ez minket. Nem tudom, mivel magyarázzam. Kilencven percig az történt, amit igazán szerettünk volna. A Ferencváros nem tudott épí­tkezni, nem igazán tudta megjátszani a támadóit. Minden működött, de sajnos a gól belőlünk is hiányzott. A reális eredmény a döntetlen lett volna, de sajnos pont nélkül maradtunk.”

Ezután fontosnak tartotta megjegyezni, hogy meglátása szerint a játékvezető apróságokban ugyan, de a kárukra tévedett.

„Kí­váncsi leszek, hogy ha mi fogjuk í­gy dobálni magunkat a tizenhatoson belül, akkor egy sárga lap után megkapjuk-e a másodikat. Gondolok itt Lanzafaméra a második félidőben. Illetve, ha valaki nyújtott lábbal, talppal megy oda és van egy sárgája, gondolok itt Lanzafamére, akkor a sárga után mi meg fogjuk kapni azt a sárga lapot?Ezek apróságok, amiket lehet, a néző észre sem vesz. Viszont mérkőzést, helyezéseket, egzisztenciákat befolyásoló tényezők. Ezekről beszélnünk kell.”

Böde Dániel:

A 6. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Kicsak (MTK) — Kamber (Bp. Honvéd) 7, Juhász R. (MOL Vidi) 7, Anderson Pico (Kisvárda) 7 — Varga K. (DVSC) 7, Gazdag (Bp. Honvéd) 7, Bertus (Paks) 7, Nagy G. (Bp. Honvéd) 7, Vlasko (Puskás Akadémia) 7 — Hahn (Paks) 7, Danilo (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Szőts Gergely (Kisvárda — DVTK) 8 — Ring György, Szert Balázs, Erdős, József, Urbán Eszter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2018.VIII.25. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  Vége a mérkőzésnek. A Fradi a végén kicsikarta a győzelmet.

  90+3.

  PERC
  Növelhette volna előnyét a Ferencváros, megint a villámgyors Petrjak futott a kapu felé, Szalai Attila fellökte a tizenhatos előtt, ez sárga, és mivel ilyen volt már neki, megkapta a pirosat is.

  90+1.

  PERC
  GÓÓÓL!!! VEZET A FERENCVÁROS! Labdát vesztett a Mezőkövesd a felezővonalnál, Petrjak középre játszott Lanzafaménak, aki visszaadta neki, az ukrán légiós az ötös közeléből, balról középre játszott, Böde pedig 3 méterről, jobbal a hálóba továbbí­tott. 0–1

  90.

  PERC
  HÁROM PERC A HOSSZABBíTÁS.

  87.

  PERC
  A Ferencváros hétmérkőzéses idegenbeli bajnoki veretlenségi sorozatban van, igaz, a hétből ötször ikszelt. Érik a hatodik?

  86.

  PERC
  GorriaránSiger
  85.

  PERC
  Alves beadását Tóth Bence fejelte mellé. Komoly helyzete maradt ki a kövesdieknek.

  81.

  PERC
  Pillár szerelte szabálytalanul Petrjakot. Repült is érte a sárga lap.

  80.

  PERC
  BödeVarga
  79.

  PERC
  Szalai az előrelendülő Petrijakot húzta vissza a felezővonal közelében. Jogos volt a sárga.

  77.

  PERC
  Lanzafame méltatlankodott, hogy őt szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül, és volt is benne valami…

  76.

  PERC
  Mevoungou elsodorta Gorriaránt. Megmozdulását a játékvezető sárga lappal értékelte.

  74.

  PERC
  Varga Roland passzát Lovrencsics lőtte 20 méterről a kövesdi kapura. Petrjak beleért, í­gy lett kapufa. Az egyetlen szépséghiba, hogy lesen volt a ferencvárosi.

  72.

  PERC
  Alves 2005. augusztus 7-én, vagyis majdnem pontosan 13 éve a Honvéd szí­neiben mesterhármast rúgott a Fradi ellen. Lehet, hogy ezért állt most be?

  70.

  PERC
  DrazicKoszta
  70.

  PERC
  VajdaAlves
  70.

  PERC
  SpirovskiBole
  69.

  PERC
  Petrjak futott el a bal oldalon, majd középre húzott, jobbal ellőtte 23 méterről, de a bal alsóra tartó lövést könnyen fogta Dombó.

  67.

  PERC
  Cseri indult a jobb oldalon, és a jó ütemben érkező Vajda kapta a labdát, aki már csak Dibusszal nézett farkasszemet. A kapus jól zárta a szöget, Varga Roland pedig takarí­tott.

  65.

  PERC
  Feltörni azért nem könnyű a kövesdi védelmet: a matyóföldiek legutóbbi kilenc NB I-es bajnokijuk egyikén sem kaptak egynél több gólt. Legutóbb – április 28-án – a Honvéd tudta bevenni egynél többször a Mezőkövesd kapuját (1–2). A fradisták most azt kérdezik: hol az az egy?

  62.

  PERC
  „Ébresztő! Ébresztő!” – kiabálják a ferencvárosi drukkerek. És skandálnak mást is, egy hazánkban szintén népszerű, szabadszájú rigmust, de annak az idézésétől inkább eltekintünk…

  61.

  PERC
  Szép lövés! Drazsics lőtt el egy röviden kifejelt labdát, és a 18 méteres löket be is akadt volna, ha Dibusz nem véd szögletre.

  60.

  PERC
  Tóth Bence iramodhatott meg a bal oldalon, Silyének passzolt, akinek Lovrencsics csúszott be hátulról. Ezért a ferencvárosi játékos sárga lapot kapott.

  58.

  PERC
  Cseri hozta fel a labdát, ketten is követték mellette az akciót, de ő nem passzolt, hanem inkább egyedül próbálkozott, de vesztére, mert 19 méterre a kaputól szerelték.

  56.

  PERC
  Ivan Petrjak, a Ferencváros ukrán légiósa is elmondta a véleményét az új edzőről: „Szerhij Rebrov hatalmas név Ukrajnában, nagy megtiszteltetés egy ilyen kaliberű edző kezei alatt dolgozni. Örülök, hogy a honfitársam Magyarországra jött. Ismertem őt már korábban is, és biztos vagyok benne, hogy az ő filozófiájával és mentalitásával sikeresek lehetünk. Az ukrán bajnokságban többször futballoztam a csapata ellen, emlékszem, hogy mindig nehéz dolgunk volt ellenük. Nagyon kiegyensúlyozott, jól szervezett játékot mutattak az együttesei. Ez a mentalitás érződik az itteni tréningeken is. Most az a fázis van, amikor ismerkedünk a módszereivel. Az a legfontosabb, hogy minden tanácsát megfogadjuk, hiszen hiába edzettünk együtt még csak két alkalommal, szombaton máris bajnoki vár ránk. Természetesen ez kevés idő, de sok minden változni fog az eddigi találkozókhoz képest. Meg kell valósí­tanunk az edző elképzeléseit, hiszen a három pontért utazunk.”

  55.

  PERC
  Varga vette észre a bal oldalon melóduló Petrjakot, aki egy csellel elment a védője mellett, majd ballal a jobb alsót vette célba, de Dombó bravúrral szögletre mentett.

  55.

  PERC
  Jobbal küldte rá Lovrencsics 28 méterről, de fölément a lövés. Rebrov megtapsolta játékosát.

  53.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 4015.

  53.

  PERC
  Lanzafame csúszott bele Vadnaiba, aki fájlalta ezután lábát. Nincs sárga lap.

  52.

  PERC
  A Mezőkövesd hármas nyeretlenségi sorozatban van, és legutóbbi hat bajnoki mérkőzéséből csak egyszer tudott egynél több gólt szerezni.

  50.

  PERC
  Heister bejutott az ötös bal sarkáig, de beadását kikotorták a kövesdi védők.

  49.

  PERC
  Rebrov elégedetlen a látottakkal eddig, és ezt a gesztikulációja is alátámasztja, ugyanakkor a második félidőben mutatott letámadással láthatóan sokkal jobban elégedett, többször tapsra ragadtatta magát.

  46.

  PERC
  Szpirovszki odalépett Tóth Bencének, aki a földre került. A játékvezető sárga lapot adott Szpirovszkinak.

  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő.

  FÉLIDŐ

  A lelátón ott ül Marco Rossi szövetségi kapitány, aki rendí­thetetlenül jegyzetel.

  FÉLIDŐ

  Aki kí­váncsi arra, hogy mit kommentálnak olvasóink a meccsről, kattintson ide. Sőt, akár hozzá is szólhat!

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros 26 éves csatára, Lovrencsics Balázs már az előző szezonban is küzdött sérüléssel, aztán a nyári felkészülést nem is tudta időben elkezdeni a térdproblémái miatt. Később bekapcsolódott a munkába, de ismét fájdalmat érkezett, ami után injekciós kezeléseket kapott, majd úgy döntöttek az orvosok, hogy egy kisebb, műtéti beavatkozásra is szükség van. A héten ezért kórházba vonult, és úgy tudjuk, már túl is van a beavatkozáson.

  FÉLIDŐ

  A Mezőkövesd bejelentette, Frano Mlinar közös megegyezéssel távozott a klubtól. A 26 esztendős horvát középpályás szerződtetését éppen egy évvel ezelőtt, 2017. augusztus 21-én jelentette be a kövesdi együttes. A Dinamo Zagrebben nevelkedő futballista az előző szezonban 21 NB I-es találkozón játszott, egyetlen gólját az Újpest ellen szerezte.

  45+1.

  PERC
  Vége az első félidőnek. Egyelőre nincs gól. 0–0

  45.

  PERC
  Hosszas készülődés után Lovrencsics lőtte rá 35 méterről a labdát. Könnyen fogta Dombó.

  41.

  PERC
  Rebrov elég gyakran tárja szét a karját, amikor mezőnyben egy-egy párharc felvállalása helyett oldal- vagy hátrapasszt választanak az övéi.

  39.

  PERC
  Botka lába meghúzódott. Ápolás következik.

  37.

  PERC
  Szerhij Rebrov elődje, Thomas Doll 2014. március 2-án mutatkozott be az NB I-ben, a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a Győri ETO-val. Doll négy nyeretlen bajnokival nyitott. Doll elődje, Ricardo Moniz (most a megbí­zott edzőként kinevezett Máté Csabát átugorjuk) a Honvéd elleni 0–2-vel kezdett. Az FTC legutóbbi, bajnoki győzelemmel nyitó állandó kinevezéssel dolgozó vezetőedzője Détári Lajos volt: 2011. szeptember 11-én a Fradi 2–0-ra legyőzte a Zalaegerszeget.

  37.

  PERC
  Lanzafame húzogatott a mezőkövesdi tizenhatos előterében, majd észrevette, hogy balra mellette ott áll szabadon Gorriarán, aki jobbal, 18 méterről nem sokkal csavart a bal alsó mellé.

  35.

  PERC
  Heister lövését Lanzafame vette le a mezőkövesdi tizenhatoson belül, de lövéshez nem jutott, mert Dombó zárta a szöget, í­gy az olasz kihozta a ladát a tizenhatoson belülről, odalett a helyzet.

  34.

  PERC
  Tóth Bence szögletét Meszhi találta el, de lövése mellé ment. A ferencvárosi védők most lemaradtak.

  32.

  PERC
  Egyelőre a Ferencvárosnak helyzete sem volt…

  30.

  PERC
  Cseri kapott sárgát, miután visszahúzta Lanzafamét.

  28.

  PERC
  Lanzafame kapott sárgát, miután a nadrágjánál fogva visszahúzta Vajda Sándort.

  26.

  PERC
  Most beszorult a Fradi, a mezőkövesdiek támadnak többet. A Zöldek kapuja azonban nincs veszélyben.

  22.

  PERC
  Fórum, hozzászólás itt!

  20.

  PERC
  A két csapat legutóbbi négy bajnoki mérkőzését a Ferencváros nyerte meg, fölénye is nagy: háromszor gólt sem kapott, a gólkülönbség 12–1.

  20.

  PERC
  Még mindig érkeznek a mérkőzésre, pedig már sok szurkoló van. A hangulat jó.

  18.

  PERC
  Varga Roland adta be a szögletet. Drazsics kezére saját csapattársa fejelte rá a labdát. Botka egy ideig a földön maradt, de összeszedte magát. Csak kirúgást í­télt a bí­ró.

  16.

  PERC
  Most Lanzafame kezdett perpatvart Tóth Bencével, de az egykori fradista, ma mezőkövesdi szí­nészi teljesí­tményére nem volt vevő a bí­ró. A Ferencváros végezhetetett el szabadrúgást.

  15.

  PERC
  Rebrov kézmozdulatai arra engednek következtetni, hogy még erősebb presszingelést kí­ván a játékosaitól.

  14.

  PERC
  Drazsics maga elé tette a labdát, és a 16-os vonala előtt lőtt a Fradi-kapura, de nagyon fölé.

  12.

  PERC
  A Ferencváros a mezőkövesdiek kezdeti lendülete után átvette a kezdeményezést, többet passzol, nem engedi át Kuttor Attila csapatát a térfelére.

  8.

  PERC
  Tóth Bence visszahúzta Szpirovszkit, aki meglökte Tóthot, és rövid kakaskodás kezdődött. A játékvezető csillapí­totta le a kedélyeket.

  8.

  PERC
  Nyolc NB I-es mérkőzést játszottak eddig, a Mezőkövesd egyet nyert meg, a Ferencváros ötöt, kétszer döntetlenre végeztek. Mezőkövesden egy hazai siker és két Fradi-győzelem a mérleg.

  7.

  PERC
  Varga Roland egyedül indult neki Dombó kapujának, a védők gyűrűjében, rálőtte 30 méterről, de nem találta el a fehér mezesek kapuját.

  5.

  PERC
  Szpirovszki fejjel hárí­tott egy mezőkövesdi beadást, mire Tóth Bence kapáslövéssel próbálkozott, 16 méterről, de néhány méterrel mellé lőtt.

  3.

  PERC
  Vadnai adott középre a jobb oldalról, de Cseri lövése veszélytelen volt Dibusz kapujára.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a Mezkövesd tiszta fehérben, a Ferencváros zöldben játszik.

  Sokan jöttek el a meccsre, ránézésre elég sokan lehetnek a nézőtéren, a vendégtábor teljesen tele van. A hí­rek szerint 3800 jegyet már elővételben eladtak.

  A Mezőkövesdnél is van egy kis „edzőügy”, ugyanis az MLSZ fegyelmi bizottsága két mérkőzésről eltiltotta Kuttor Attilát, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzőjét, mert sportszerűtlen módon tiltakozott az Újpest elleni mérkőzés során a játékvezető í­télete ellen. így ma csak a lelátóról nézheti a csapatát.

  Rebrov az első nem határon túli magyar tréner, aki a volt Szovjetunió területéről érkezett és az NB I-ben edzősködhet – előtte a kárpátaljai Sándor István volt az egyetlen „fecske”. A 74 éves, jelenleg a Sepsi OSK szakmai igazgatójaként dolgozó Sándor Istvánt talán a legtöbben a Stadler FC-nél eltöltött évei miatt ismerhetik, ám irányí­totta többek között a Nyí­regyházát, a Diósgyőrt, a BVSC-t és a Vácot is.

  Hogy milyen stí­lusú edző Szerhij Rebrov? Ebből a cikkből kiderül!

  Ukrajnában azonban tudni vélik… A sajtóban megjelent hí­rek szerint az ukrán tréner évi másfél millió eurót keres majd a Ferencváros labdarúgócsapatánál. Ezt cáfolta Orosz Pál. „Nagyon szeretnénk, ha ennyit tudnánk fizetni egy edzőnek, de köze nincs hozzᔝ – í­gy az FTC Zrt. vezérigazgatója.

  Hogy Rebrovot mennyiért és mennyi időre szerződtették a Ferencvárosnál, arról a klub nem kí­vánt tájékoztatást adni.

  „Szeretném megköszönni a Ferencvárosnak a lehetőséget. Amióta felvetődött, hogy én leszek az új vezetőedző, figyelemmel követtem a csapatot. Köszönöm Thomas Dollnak az eddigieket, és sok szerencsét kí­vánok neki. A Fradinál a cél természetesen a hazai porondon az első hely megszerzésre, valamint a minél jobb nemzetközi szereplés” – mondta bemutatkozó monológjában Rebrov, aki ezután aláí­rta szerződését, s kezet fogott Orosz Pállal.
  Rebrov újságí­rói kérdésre azt mondta, szeretne jó kapcsolatot kialakí­tani a szurkolókkal. Tisztában van vele, hogy a futball a drukkerekről szól. – „Fontos, hogy intenzí­v futballt játsszunk. Úgy láttam, a Fradi eddig nem mindig tudta kilencven percen át diktálni az iramot. Nehéz megmondani, ennek kialakí­tása mennyi időbe telik. Beszélnem kell a játékosokkal, meg kell tudnunk, milyen állapotban vannak mentálisan és fizikailag” – mondta Rebrov.

  A Ferencváros labdarúgócsapata szerdán hivatalos sajtótájékoztatón mutatta be a közös megegyezéssel távozó Thomas Doll utódját, aki a Dinamo Kijev korábbi edzője és játékosa, Szerhij Rebrov lett.

  Thomas Doll ferencvárosi működésének értékelését ebben a kiváló cikkünkben lehet elolvasni.

  Ki ne tudná már, hogy négy év és nyolc hónap után távozott a Ferencvárostól Thomas Doll. Négy év és nyolc hónap nagy idő Thomas Doll karrierjében és nagy idő a Ferencváros kispadján. A mai futballban egy klubnál ilyen hosszú időt eltölteni keveseknek adatik meg, hiába röpködnek a hosszú távú szerződések. Hosszú távú szerződés, rövid távú kirúgás – gyakran ez a kép. Thomas Doll munkáját egy bajnoki cí­m, három Magyar Kupa-győzelem, egy Ligakupa-siker és egy Szuperkupa-győzelem dicséri. A német szakember 210 tétmeccsen irányí­totta a Ferencvárost – nála több mérkőzésen csak Dalnoki Jenő, Novák Dezső, Nyilasi Tibor és Blum Zoltán dirigálta a csapatot.

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Mezőkövesden a Mezőkövesd Zsóry–Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 6. fordulójából. Vajon az új edzővel mire lesz képes idegenben a Ferencváros? Tartsanak velünk, közvetí­tésünkből minden kiderül!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.02.20:00, M4Sport
03.07.18:00, m4sport
03.14.17:00, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ