2018.XI.10. Haladás – Ferencváros: 1-0

Rózsa volt a Ferencváros végzete, Lanzafame 11-esét is kivédte

Sorozatban harmadszor is megverte odahaza a Haladás a Fradit, Rózsa Dániel ihletett formában védett.
Büntetőből szerzett góllal 1–0-ra legyőzte a Haladás a Ferencvárost a labdarúgó NB I 14. fordulójában, a szombathelyiek sorozatban harmadszor verték meg odahaza a fővárosi zöld-fehéreket.

Nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: — A tabella alapján reálisan nézve nem sok esélyünk van. Ám a futballban már rengetegszer előfordult, hogy az úgynevezett kicsapat megtréfálta a nagyot. Kielemeztük az FTC játékát, kevés gyenge pontjuk van, nem véletlenül vezetik a bajnoki táblázatot. De hiszem, hogy jól felkészültünk a mérkőzésre és mindenki száz százalékot nyújt szombaton. Egy jó eredmény nagyon nagy lökést adhatna a folytatásra. Egyet megí­gérhetek, mindent megteszünk a győzelemért. A grúz Murtaz Daushvili Újpesten részleges bokaszalag-szakadást szenvedett.

Szerhij Rebrov:

A mérkőzés:

Szombathelyi Haladás — Ferencváros: 1-0 (0-0)
Szombathely, 19:30. 8.294 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Ring, Tóth II. V.; alapvonali jv.: Andó-Szabó, Molnár A.; tartalékjv.: Farkas B.)

Szombathelyi Haladás: Rózsa — Habovda, Jagodics M., Tamás L., Bosnjak — K. Mészáros, Kolcák, Jancsó (Kovács L., 74.), Ofosu (Halmosi, 90+2.) — Gaál B. (Bamgboye, 82.), Priskin
kispad: Király, Rácz B., Schimmer, Németh M.
vezetőedző: Horváth Ferenc

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister — Sigér (Gorriarán, 60.), Spirovski (Varga R., 79.) — Bőle (Frimpong, 60.), Lanzafame, Petrjak — Böde
kispad: Holczer, Finnbogason, Csernik, Rui Pedro
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Gaál B. (53. – 11-esből)
Sárga lap: Gaál B. (22.), Jancsó (70.), Tamás L. (77.), Habovda (78.), Jagodics M. (79.), Priskin (82.), Kovács L. (90+4.) illetve Lanzafame (13.), Spirovski (52.), Blazic (57.), Böde (79.)

Ünnepi hangulatban kezdődött a Haladás szombat esti, Ferencvárosi elleni bajnokira. Az 1919-ben alapí­tott egyesület szombaton az ezernyolcszázadik NB I-es mérkőzését játszotta, a műsorközlő felvezetése után zúgott a vastaps a tömött lelátókról, a hazai szurkolók pedig reménykedtek, hogy a hármas sí­pszó után is lesz minek örülniük.

Bár a listavezető feszült a sereghajtónak, a szombathelyiek az első félidőben állták a sarat, a fővárosiaktól csak meddő mezőnyfölényre futotta. A hazaiak kapuját őrző Rózsa Dánielnek – akire az Újpest elleni 2–0-ra elvesztett bajnokin elkövetett nagy hibája ellenére is a kezdőben számí­tott Horváth Ferenc vezetőedző – az első félidőben Leandro szabadrúgását, valamint Marcel Heister távoli, kellemetlenül szitáló lövését kellett hárí­tania. A kiesés elől menekülő vasiak jól zárták le a széleket, a kötetlen szerepkörben mozgó Davide Lanzafamét is hatékonyan semlegesí­tették, Böde Dániel csak őrlődött a magas középső védők között, amikor pedig a vendégek mégis a védelem mögé kerültek, pontatlan beadás szállt a kapu elé.

S ha már a Fradi szélsőjátéka…

A jelek szerint Szerhij Rebrov vezetőedzőnél valóban mindenki tiszta lappal indult, Bőle Lukács pedig jobbszélsőként beverekedte magát a kezdőcsapatba, méghozzá a korábban alapembernek számí­tó Varga Roland kárára. A 13-szoros válogatott szélső legutóbb a Puskás Akadémia elleni 1–0-ra elveszí­tett bajnokin kezdett, az utána következő DVTK (4–1), valamint MTK (2–0) elleni találkozókon csereként szállt be a meccsbe, és a szombati bajnokin is csak a kispadról figyelte csapatának kapura veszélytelen játékát.

Az elmaradt Fradi-helyzetek a hazai csapat szervezett futballjának is betudhatóak, a szombathelyiek a megszerzett labdákkal a széleken meginduló Karol Mészárost és Reagy Ofosut keresték, utóbbi egyik középre passzolt labdáját Leandro a kapu torkából vágta ki az érkező Priskin Tamás elől. Ennél nagyobb helyzetbe azonban a Haladás sem került az első negyvenöt percben, í­gy kollégájához hasonlóan Dibusz Dénesnek sem kellett nagy védést bemutatnia.

A második félidő elején megí­télt tizenegyes hárí­tása bravúr lett volna, ám mivel Gaál Bálint túljárt az eszén, a Haladás került előnybe – a játék képe alapján némileg váratlanul, ugyanakkor Sztefan Szpirovszki valóban szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Nem sok hiányzott, hogy néhány perccel később a másik kapunál a Ferencváros is büntetőhöz jusson, Tamás László a mezénél fogva húzta vissza a vendégek róla leforduló olasz támadóját, ám Farkas Ádám sí­pja néma maradt. Az ellentámadásnál az üresen hagyott, ám csúcsformáját egyelőre csak keresgélő Priskin Tamás fejelte a labdát méterekkel a bal sarok mellé.

A Fradi igyekezte fokozni a tempót és a nyomást, Böde Dániel kapáslövése a jobb sarok mellé szállt, csúsztatott fejesét Rózsa Dániel védte, aki aztán tí­z perccel a lefújás előtt a meccs hősévé vált. Miután Tamás László szabálytalanságából a vendégek is tizenegyeshez jutottak, az előző forduló után a potyája miatt kritizált kapus a kapufára tolta Davide Lanzafame lövését. A nézők valósággal tomboltak a védés után – egy hét alatt a gólvonal előtti élet legkeserűbb és legszebb oldalát is megtapasztalta a 33 esztendős kapus. A kimaradt tizenegyes után még feszültebbé vált a meccs, több szabálytalanság után is dulakodás alakult ki, majd ismét a szombathelyi kapus védett bravúrral.

A végére Halmosi Péter becserélésével vált teljessé az ünnep, a szombathelyi klubikon a 400. NB I-es meccsén lépett pályára, a lefújás után pedig társaival együtt ünnepelhetett. A Haladás tavaly novembere után ismét legyőzte a Ferencvárost, Horváth Ferenc pedig első győzelmének örülhetett (1–0) – ha valami, akkor a listavezető legyőzése lendületet adhat a folytatásra.

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

„Nagyon sok mindennek örülhetünk a győzelmen felül is: nem kaptunk gólt, végre rúgtunk gólt, nyertünk egy meccset, ez nekünk nagyon nagy dolog – kezdte az értékelést Horváth Ferenc. – Nagyon köszönöm a játékosoknak a hozzáállást és a szurkolóknak, mert rengeteget segí­tettek. Nem érdemtelenül győztük le az egyébként nagyon jó Ferencvárost, csak egy dolgot sajnálok nagyon, hogy nem sikerült előznünk. Jó lett volna, ha elmozdulunk az utolsó helyről. Bár ugye a katicát megelőztük, mert neki hét pontja van, nekünk meg nyolc.”

A Haladás vezetőedzője nemrég a Honvédtól elszenvedett vereség után azt mondta, talán az segí­theti győzelemhez a csapatát, ha feláldoznak egy kecskét a kezdőkörben. Nos, ez tudomásunk szerint nem történt meg, Vajda György, a Nemzeti Sport munkatársa í­gy arra kérdezett rá, hogy mi más vezetett a Haladás motivált és fegyelmezett játékához.

„A Honvéd és az Újpest ellen is kevés hibával védekeztünk, de mindig becsúszott egy-egy, amely után az ellenfeleink megbüntettek minket. Fegyelmezettek voltunk, hiszen ez egy kicsit többet jelentett nekünk egy mérkőzésnél, miután közel három hónapja az utolsó helyen áll a csapat a tabellán. Én azt mondtam a játékosoknak a meccs előtt, hogy nagyon sok mindent vissza lehet hozni a mai napon, ezért ne mérkőzésként tekintsenek rá, hanem háborúra. Azok a harcosok, akiket ütöttek, vágtak mindenhonnan, a médiából, a 90 perc alatt meg tudják mutatni, hogy azért többet érnek, mint ahol jelenleg jegyezve vannak. Örülök neki, hogy ezt ők is í­gy gondolták és tettek is érte.”

Emellett elmondta, nem merült fel benne, hogy az Újpest elleni meccsen hibázó Rózsa Dániel helyett ismét Király Gábor álljon a kapuba.

„Nem vagyok olyan kapkodós, volt egy korszakom, amikor az voltam, de nem működött. Ahogy Király Gábor, úgy ő is megkapja az időt a bizonyí­tásra.”

Hozzátette, annál nagyon lökést nem adhat semmi, mint legyőzni a Ferencvárost, s bí­zik benne, hogy ez távolabb viszi őket a kiesőzónától.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője í­gy látta a mérkőzést.

„Hasonló volt a helyzet, mint a Puskás Akadémia ellen, nem tudtunk a kontratámadások ellen megfelelően védekezni. Az első félidőben sokkal rosszabbul játszottunk, mint a másodikban, abban már elég sok helyzetet teremtettünk, de egyiket sem sikerült gólra váltani. Változtattunk a játékunkon, két csatárral támadtunk, de nehéz olyan csapat ellen játszani, amely tí­z emberrel, rendezetten védekezik. Megnéztem a legutóbbi három meccsüket, ott teljesen más focit játszottak. Valószí­nűleg ők motiváltabbak voltak, s ha a mi játékosaink nem adnak bele 200 százalékot, akkor nem jobbak bármely másik csapatnál. Ez mindenkinek saját magának kell rendeznie a fejében.”

A vereségben a saját felelősségét is elismerte, úgy fogalmazott, ő sem nyújtott száz százalékot, illetve nehéz ilyen rövid idő alatt csodát tenni. Ha új edző jön, akkor sokat kell dolgoznia a csapattal, hogy mindenki megértse, és automatikusan tudja, mi a szerepe.

A 14. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Rózsa (Haladás) 8 — Baki (MTK) 7, Skvorc (Bp. Honvéd) 6, Burekovic (Újpest) 7 — Knezevic (Puskás Akadémia) 7, Koszta (Mezőkövesd) 7, Zsótér (Újpest) 7, Beridze (Újpest) 7 — Torghelle (MTK) 7, Novothny (Újpest) 8, Lencse (MTK) 7
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Mezőkövesd — MOL Vidi) 9 — Szécsényi István, Varga Gábor, Pintér Csaba, Szilasi Szabolcs

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Haladás hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2018.XI.10. Haladás – Ferencváros: 1-0 bejegyzéshez

 • A tegnapi mérkőzéshez nem tudok és nem is akarok véleményt í­rni,felesleges okoskodás lenne. Annyit megengedek magamnak,hogy ( és nem az edző munkáját és elképzelését akarom kritizálni )amit tegnap láttam, azok után,megfordult a fejemben,hogy talán jobb lett volna az összes padon ülő játékost egyszer nem csereként,hanem teljes két félidőre játszatni.Nem örülők mikor a megérzéseim valóra válnak.Senkit sem akarok kritizálni,egyedül Lanzafame játékát figyelve és a keserűséget ami látszik rajta,kezdi elveszí­teni a lelkesedését,hogy nem talál megfelelő partnereket az elképzeléséhez.Ezért í­rtam egyszer,hogy szerintem, rossz döntés volt a részéről Fradiba igazolni.egy fecske nem csinál nyarat.Hiába örülők a tabella első helyének,ha nincs mögötte igazi Fradi stí­lusu futball,ha az van akkor még a vereség is elviselhetőbb.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+2.

  PERC
  A kispad, Királlyal az élen azonnal rohan Rózsát ünnepelni.

  90+2.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+1.

  PERC
  Kovács Lóránt kap sárga lapot Blazic megrúgásáért.

  90+1.

  PERC
  … borzalmasan találja el a labdát. Kirúgás.

  90+1.

  PERC
  … a szélső jobbal óriási helyzetben…

  90+1.

  PERC
  Halmosi fejéről Varga elé csúszik az ötös jobb sarka előtt Blazicról Leandro beadása…

  89.

  PERC
  Ofosut váltja.

  89.

  PERC
  Halmosi Péter 19 meccset játszott a Fradi ellen, 5 gólt és 1 gólpasszt ért el ellene.

  88.

  PERC
  Leandro okos passzával Böde lassan szaporázza, majd az ötös bal sarka elől jobbal a kivetődő kapusba lő. Ujjheggyel mentett Rózsa, elképesztő bravúrral.

  87.

  PERC
  Kovács passzol Bambgoyéhez, de les, Frimpong ügyesen lépett ki.

  86.

  PERC
  Frimpong ment a balon Mészáros elől remek becsúszással, í­gy kirúgás.

  86.

  PERC
  Leandro beadása is a hazai kapusé.

  86.

  PERC
  Böde kicselezi Habovdát, jobbal Tamásba lő, akiről a labda Lanzafaméhoz pattan, aki bal kézzel lekezeli a labdát, majd ballal kapura lő nyolc méterről, de a balra vetődő Rózsa hatalmasat véd. NYERŐEMBER.

  82.

  PERC
  Heister balról Lanzafame elé í­vel, az olasz jobbal 14-ről nagyon a bal sarok mellé lő. HELYZET!

  81.

  PERC
  PEDIG. A Haladás szerezte a legkevesebb pontot eddig ebben a bajnokságban pályaválasztóként (4), a Ferencváros szerezte a legtöbb pontot vendégként (15).

  81.

  PERC
  Ilyen hosszú NB I-es nyeretlenségi sorozata legutóbb 2010-ben volt a Haladásnak, mely akkor egymás után 10 mérkőzésen nem tudott győzni augusztus 7. és október 15. között. A Hali 13 forduló után 10 ponttal szerénykedett a kieső, 15. helyen, ám í­gy simán benn maradt, sőt, a középmezőnyben, a nyolcadik helyen végzett.

  81.

  PERC
  Lovrencsics jobbról feladja a labdát Rózsának.

  80.

  PERC
  Priskin (
  80.

  PERC
  Priskin Tamás kőkeményen odacsúszik Gorriaránnak, nyújtott lábbal. Járt volna sárga lap. Kap is egyet végül.

  79.

  PERC
  Szpirovszki le, Varga Roland be, középpályás helyett szélső.

  78.

  PERC
  Gaál le, Funsho Bambgoye be.

  78.

  PERC
  Ilyen egy rangadó!

  78.

  PERC
  Tamás ment fejjel az ötösön egy megpattant Petrjak-lövést, Ofosu meg összevész Lovrencsiccsel egy bedobás előtt a labdán. Tolongás, rendrakás.

  75.

  PERC
  Davide Lanzafame jobbal félmagasan a bal sarokba lőne, Rózsa Dániel nagyot vetődve a kapufára tolja a labdát. Őszinteség: Király önkí­vületi állapotban ugrott fel a kispadról, örömében. Csapatszellem. Fordulópont?

  74.

  PERC
  Juri Habovda kap sárga lapot reklamálásért.

  74.

  PERC
  Tamás László meg egy sárga lapot is kap, a védő testtel, bal vállal ellökte őt a levegőben Tamás. Váll érte a fejet. Véleményes? Az eset előtt balról érkezett egy beadás, mintha Petrjaktól.

  74.

  PERC
  EZ IS BÜNTETŐ!

  72.

  PERC
  Szpirovszki a bal sarok mellé lő 21-ről.

  71.

  PERC
  Ví­zhordócsere: Jancsó le, Kovács Lóránt be a hazaiaknál.

  71.

  PERC
  Leandro most jobbról emel a kapu elé, Böde most fejjel próbálkozik, az ötösről a levegőből a jobb sarok felé fejeli meg a labdát, de vetődve odaér Rózsa.

  69.

  PERC
  Jancsó Böde elé fejeli Leandro beadását, a csatár jobbal 12-ről a jobb alsó sarok mellé lő. Lecsúszott.

  68.

  PERC
  A sokadik kis szabálytalanságért járt ki.

  67.

  PERC
  Jancsó András megrúgja a balon Gorriaránt, röppen a sárga lap.

  65.

  PERC
  Frimpong ment tanári becsúszással Priskin elől a balon.

  65.

  PERC
  Jagodics ismét a földön, mentett Böde elől, az ék büntetésképpen ráesik a védőre. A szöglet pontatlan.

  63.

  PERC
  Leandro í­vel az ötösre és Böde felé, Tamás fejjel ment az ék elől.

  62.

  PERC
  Frimpong középső védelmi mindenes egyébként, a védelembe állt be, Leandro ment előrébb.

  61.

  PERC
  Lanzafame szép beadását Gorriarán nyolcról a léc alá fejelné, de véd Rózsa, nem sokkal előtte Lovrencsics beadását a jobb kapufa mellé csúsztatta fejjel Böde.

  59.

  PERC
  Szűrő- és szélsőcsere: Sigér le, Fernando Gorriarán be, Bőlét meg Abraham Frimpong váltja.

  58.

  PERC
  Lanzafame jobbal 18-ról Tamásba lő.

  57.

  PERC
  Priskin emel a 16-os elől a bal sarok mellé. Sokkal.

  56.

  PERC
  Volt olyan húzás, mint az előbb a Szpirovszki-tolás.

  56.

  PERC
  EZ MEG NEM 11-ES! Lovrencsics beadása után Lanzafame elterül az ötös és Tamás előtt, tovább! A védő két kézzel odakapott, az olasz meg élt a lehetőséggel. De nem eléggé.

  53.

  PERC
  Igen szerencsés gól…

  52.

  PERC
  GAÁL BÁLINT jobbal a kapu közepébe gurí­t, Dibusz vetődött, de a lába (!) alatt ment a kapuba a labda. 1–0!

  51.

  PERC
  Gaál jobbról érkező beí­velése közben Sztefan Szpirovszki a földre tolja futtában Jagodicsot az ötös előterében.

  51.

  PERC
  BÜNTETŐ és sárga lap!

  51.

  PERC
  Lanzafame beadását nem találja el Petrjak, majd közbelép Tamás, akit megrúg az ukrán. Előtte Böde szépen passzol Lanzafame elé, aki nem mert lőni az ötösről, pontosabban nem mert cselezni Jagodiccsal szemben. De legalább ellökte.

  46.

  PERC
  Gaál balról érkező beadását elcsí­pi Dibusz Jancsó elől.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A házi gólkirály Lanzafame meg 6 meccsén 4 gólnál és 2 asszisztnál tart. Tartja az átlagot?

  FÉLIDŐ

  Bennük bí­znak: Böde a Hali ellen 21 fellépésén 8 gólt lőtt 7 gólpassz mellett.

  FÉLIDŐ

  Továbbra is rémes formában van a Haladás, egyet sem nyert meg legutóbbi 9 bajnoki mérkőzéséből, a legutóbbi hatot pedig elvesztette. A Hali az élvonal legrosszabb formában levő csapata.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A Haladás pályaválasztóként a legutóbbi két alkalommal legyőzte a Ferencvárost (2016, 2017). Ha most is győz a Hali – a két csapat formájából nem feltétlenül ez következik –, akkor történelmet í­r, mivel hazai pályán egymás után háromszor még sosem győzte le a magyar rekordbajnokot.

  FÉLIDŐ

  A csapatok legutóbbi 11 bajnoki mérkőzéséből egy sem végződött döntetlenre, kilencszer a Fradi nyert, kétszer a Haladás. Legutóbb 2014-ben ikszeltek (FTC–Haladás 0–0).

  FÉLIDŐ

  Nézzünk meg egy sokkal izgalmasabb Hali–Fradit!

  FÉLIDŐ

  Nincs gól a Hali 1800. bajnokiján. Eleddig.

  FÉLIDŐ

  EZZEL VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  FÉLIDŐ

  45.

  PERC
  A Haladás a mezőny egyetlen csapata, mely még egyszer sem tudott ebben a bajnokságban előnnyel pihenőre vonulni az első félidő után.

  45.

  PERC
  Gaál jobb oldali szabadrúgását rosszul találja el jobb lábbal az ötös előtt Kolcak.

  44.

  PERC
  Egy rossz szöglet után kiderül: egy perc a ráadás.

  41.

  PERC
  Priskin passzát Ofosu jobbal 16-ról a jobb alsó mellé gyötri, a bal szélről.

  39.

  PERC
  Lanzafame ad be egy szabadrúgást jobbról, Böde maga elé fejeli a labdát az ötösről, nagy ziccerben. De megússza, Leandro lesre futott.

  34.

  PERC
  Blazic beadását a kapuba rúgja Bőle, de már szabadrúgás, lökte a védő Kolcakot.

  33.

  PERC
  Gaál beadását elfejeli Priskin elől Lanzafame, majd nagyot esik, mert ellökte kollégája.

  31.

  PERC
  Támad a Fradi, de borzasztóan pontatlanul, Böde passza is Jagodicsé.

  29.

  PERC
  Lovrencsics beadását elcsí­pi Böde elől Rózsa, Priskin a kontra után a jobb alsó mellé lő, jobbal, 23 méterről. Megtapsolják.

  28.

  PERC
  Petrjak beadása Rózsáé, a gyors kidobás Ofosué, Priskin meg előáll élete egyik legrosszabb passzával. Ki is nevetik gúnyosan a szurkolók. Jogos a kritikai él.

  26.

  PERC
  Gaál kornerét menti Böde.

  26.

  PERC
  Ofosu beadását menti szögletre a kapu torkából Leandro.

  25.

  PERC
  Nagy mentések: Bödét nem hagyja lőni az ötös jobb sarka elől Jagodics, a visszagurí­tott labdát rászúrná jobbal 11-ről Lanzafame, de hátulról érkezik egy csodás becsúszással Jancsó!

  22.

  PERC
  Heister lő ballal 22-ről a bal sarok felé Lanzafame beadása és Jagodics rossz felszabadí­tása után, Rózsa vetődve elcsí­pi a labdát.

  21.

  PERC
  Gaál Bálint kap sárgát Sigér lerántásáért.

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  20.

  PERC
  Jelentjük, B. J. most esett be a kisvárdai ködszurkálásból, átveszi a billentyűt Pósfai Gyulától, akinek ezúton is megköszönjük.

  20.

  PERC
  Heister bal oldali kiugratása hosszú Petrjaknak.

  18.

  PERC
  Mészáros visszahúzós csele után Heisterről szögletre pattan a labda, Dibusz már csak az alapvonalon túl éri el.

  17.

  PERC
  Sigér próbálkozik távoli lövéssel – jócskán fölé-mellé.

  15.

  PERC
  Most a Ferencváros birtokolja többet a labdát, a Haladás a kapuja elé visszahúzódva védekezik.

  13.

  PERC
  Lanzafame műesésért sárga lapot kap.

  12.

  PERC
  Blazic kivágja középről a jobbról érkező Gaál-beadást.

  12.

  PERC
  Nem túl nagy az iram, mindkét csapat fegyelmezetten játszik.

  9.

  PERC
  Sigér buktatása után lőhetett szabadot a Fradi, Leandro bal alsó sarok felé megtekert 27 méteres labdáját biztosan fogta az elvetődő Rózsa.

  7.

  PERC
  Ezekben a percekben a Haladásnál van többet a labda.

  6.

  PERC
  A forduló legnagyobb hagyományú mérkőzése, eddig a magyar élvonalban 125 alkalommal találkozott a két csapat. Az örökmérleg a házigazda szombathelyiek szemszögéből 23 győzelem, 26 döntetlen, 76 vereség.

  5.

  PERC
  A jobb oldalon meglóduló Priskin lövésébe Blazic lépett bele, szöglet. A beí­velés után Mészáros labdája mindenkinek hosszú lett.

  4.

  PERC
  Bőle labdája nem volt jó Bödének, kivágták a szombathelyi védők.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 8 294.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A találkozót Farkas Ádám vezeti, a két asszisztens Ring György és Tóth II Vencel. A Ferencváros tiszta fehérben, a Haladás tiszta zöldben játszik ma.

  Ebből merí­thetnek erőt.

  „A tabella alapján reálisan nézve nem sok esélyünk van – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője a haladas.hu-n. – Ám a futballban már rengetegszer előfordult, hogy az úgynevezett kicsapat megtréfálta a nagyot. Kielemeztük az FTC játékát, kevés gyenge pontjuk van, nem véletlenül vezetik a bajnoki táblázatot. De hiszem, hogy jól felkészültünk a mérkőzésre és mindenki száz százalékot nyújt szombaton. Egy jó eredmény nagyon nagy lökést adhatna a folytatásra. Egyet megí­gérhetek: mindent megteszünk a győzelemért.”

  Egy kis örökmérleg: 125 élvonalbeli mérkőzés, 76 fradis és 23 halis sikerrel, 248, ill. 119 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Haladástól a Ferencvároshoz:
  2014, Bosnjak Predrag, 100.000 euró
  2014, Radó András, 400.000 euró
  2013, Ugrai Roland, 100.000 euró
  008, Pölöskey Péter, ingyen
  2002, Leandro, i.
  1987, Topor Antal
  1974, Szabó Ferenc
  1961, Novák Dezső
  1957, Horváth György
  1957, Friedmanszki Zoltán
  A Ferencvárostól a Haladáshoz:
  2018, Priskin Tamás, kölcsöbe
  2015, Ugrai Roland, i.
  2015, Bosnjak Predrag
  2006, Dallos Gábor
  1993, Schneider Gábor
  1991, Topor Antal
  1981, Szabó Ferenc
  1969, Horváth László
  1968, Rátkai László

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Dausvili (részleges bokaszalag-szakadás) és Benes sérült, a vendégektől a Botka (csí­pőműtét után), Moutari (hasfalhúzódás) kettős maródi.

  Igaz, hogy a feleségével megkedvelték Budapestet?
  így van, nagyon szeretünk itt élni. Van két kiskutyánk, rengeteget sétálunk velük a Duna-parton. A feleségem eleinte rácsodálkozott, milyen sok Ferencváros-szurkoló van a városban, lépten-nyomon megállí­tanak a drukkerek, közös képet, aláí­rást kérnek. Eddig egyetlen kérést sem utasí­tottam vissza. Megtisztelő, ha ilyenre kérnek.

  A Sahtar Donecktől kölcsönbe érkezett…
  Erről most egy szót foglalkozom vele, élvezem, hogy itt lehetek, hogy olyan nagyszerű klubban futballozhatok, mint a Ferencváros. Úgy érzem, jókor vagyok jó helyen, a pályafutásom szempontjából a lehető legjobb helyre kerültem. Nem szeretném már most azon törni a fejem, mi lesz velem a nyáron, azaz vissza kell-e mennem a Sahtarhoz, vagy maradhatok-e.

  Nagyon más tí­pusú szakvezető, mint Szerhij Rebrov?
  Minden edzőnek megvan a maga elképzelése és filozófi ája a futballról. Teljesen más karakterek, még véletlenül sem venném a bátorságot, hogy összehasonlí­tsam őket. Maradjunk annyiban, vannak részletek, amelyekről azonosan gondolkodnak, ám összességében két teljesen más karakterről, más tí­pusú szakvezetőről beszélünk. De í­gy van ez jól.

  Milyen volt a közös munka Andrij Sevcsenko szövetségi kapitánnyal?
  Korábbról ismertem, tudtam, mire számí­thatok tőle. Sajátos felfogása van a labdarúgásról, ám ő is a támadófutballt helyezi előtérbe. Nála nincs bunkerfoci. Erős egyéniség, szereti kézben tartani a szálakat, de egy edzőnél ez talán nem is megy
  másképp.

  Októberben pályára lépett az olaszok ellen egy egyre végződő felkészülési válogatott mérkőzésen. Milyen volt?
  Nagy élmény – vágta rá Ivan Petrjak, a Ferencváros szélsője, aki ötödször húzta magára az ukránok mezét. – Az olasz válogatott sokak szerint nem annyira erős, mint öt vagy tí­z évvel ezelőtt, ám most is tele van világsztárokkal. Minden egyes percét élveztem a találkozónak, sokat tanultam belőle.

  „Letelt az a nyolc év, amit az orvosok fontos határkőnek neveznek az efféle rákbetegek esetében. Kéthavonta járok kontrollra, és hála az égnek, semmiféle panaszom nincs. Túl a leukémián most azért fohászkodom, hogy mielőbb legyen edzői munkám” – mondta Dzurják József.

  A Ferencváros korábbi csatáránál nyolc évvel ezelőtt leukémiát állapí­tottak meg, amelyből a nővérétől kapott csontvelőnek köszönhetően meggyógyult, és ma is kicsattan az egészségtől.

  „Lipcsei Péter vezetőedző mellett csak egyetlen pályaedzői munkakör van, több nincs, pedig szí­vesen dolgoznék trénerként megint, korábbi munkahelyeimen, azt hiszem, már bizonyí­tottam – idézte a borsonline.hu az 57 éves szakembert. – A magam szaktudásával úgy próbálok az NB II-es Soroksár eredményességéhez hozzátenni, hogy az éppen soros ellenfelekről adatokat gyűjtök, és azokról beszámolok Lipcseinek. A napjaimba bőven beleférne egy másik edzői munkakör is, mert úgy vagyok vele, hogy csakis a rendsze­res tevékenység ad értelmet az életnek.”

  És egy másik, bár kisebb Fradi-legenda. Bár Dzurják József lelkesen dolgozik a Soroksár megfigyelőjeként, úgy érzi, ennél nagyobb feladatokat is el tudna látni.

  Jenő hagyatéka – Ballai Attila publicisztikája.

  Az aukciót november 15-én tartják 18 órai kezdettel a Falk Miksa utca 24-26. alatt működő galériában.

  A 177 tárgy zömét festmények, szobrok, történelmi relikviák adják, megidézve az egykori tulajdonos széles látókörű, nagy műveltségű, világra nyitott szellemét. Kossuth Lajos ravataláról őrzött babérlevelektől kezdve Mednyánszky László-grafikán, Lotz Károly-pannóvázlaton, Pablo Picasso-szitanyomaton keresztül eredeti, 1840-es évekből való Petőfi Sándor-verseskötetig a magyar és európai kultúra számos becses kincse fellelhető a ritka gyűjteményben, amelyet november 14-ig a nagyközönség is megnézhet a helyszí­nen.

  „Az egyik utolsó reneszánsz sportember” – mutatta be közönségének Dalnoki Jenőt (1932–2006), a Ferencváros legendás hátvédjét és edzőjét Bodó János, a Bodó Galéria és Aukciósház tulajdonosa. A Falk Miksa utcai műkereskedés a családdal együttműködve árverésre bocsátja az egykori futballista hagyatékát, és bár a kí­vülálló okkal feltételezné, hogy a tételek között túlnyomórészt a futballpályák, öltözők, klubhelyiségek ereklyéi szerepeltek, a kí­nálat meglepő erővel igazolja a házigazda fenti jellemzését.

  Kalapács alá kerül Dalnoki Jenő sportrelikviákból és művészeti tárgyakból álló kivételes hagyatéka.

  A billentyűknél: B. J. és P. Gy.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A HALADÁS–FERENCVÁROS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső