2018.XII.5. MK, Sényő – Ferencváros: 0-4

Egy félidőn át szenvedett az FTC Sényőn, de továbbjutott

A második játékrész elején egy hazai kiállí­tás mindent eldöntött, négy lett a vége.
A labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában az NB III-as Sényő a Ferencvárost fogadta. A hazaiak az első félidőben jobbak voltak, de a második félidő elején összeszedtek egy kiállí­tást, í­gy a Ferencváros végül biztosan győzött és jutott tovább.

Nyilatkozatok:

Imrő László, Fiumei Viktor: — Az ország legnépszerűbb csapata látogat hozzánk a Magyar Kupa következő fordulójában. A rekordbajnok Ferencváros. Az összecsapást ráadásul az M4 Sport élőben közvetí­ti. Ettől szebb dologgal nem is fejezhetnénk be ezt az igazán sikeresnek mondható évet. Kezdte a csapat az MTK-val közben megnyertük az Amatőr Kupát. Nagy fölénnyel nyertük a megyei bajnokságot. Valamint igazán előkelő helyet foglalunk el újoncként az NB III Keleti csoportban. Az évet pedig lezárjuk a Ferencvárossal. Természetesen szeretnénk megnehezí­teni a vendégek dolgát. Akik biztosan komolyan veszik a találkozót. Hiszen az utolsó hazai mérkőzésünket Máté Csaba élőben tekintette meg. A szép számmal megjelenő közönség előtt erre a mérkőzésre külön biztosan nem kell í­gy az év végén motiválni a fiúkat.

Szerhij Rebrov: — Egy hétközi kupamérkőzés remek alkalom arra, hogy olyanok is megmutathassák magukat, akik kevesebb lehetőséget kapnak, valamint arra is, hogy tovább formáljuk a saját játékunkat. Úgy érzem, a játékosok hajlandóak figyelni arra, amit látni szeretnék tőlük, ez pedig mindenkinek csak jót tehet a jövőre nézve. Alacsonyabb osztályú az ellenfelünk, de ez egyáltalán nem számí­t, ha egy mérkőzés egyik résztvevője a Ferencváros, akkor nem lehet más cél, csak is a győzelem. A bajnokság mellett fontos, hogy a kupában is a lehető legjobbunkat nyújtsuk, és ez nem lesz másképp a Sényő ellen sem.

A mérkőzés:

Sényő — Ferencváros: 0-4 (0-0)
Sényő, 12:00. ~2.300 néző.
Vezette: Németh Ádám (asszisztensek: Medovarszki, Punyi)

Sényő: Gagyi — Bodó, Klepács, Lakatos L. (Ruska, 73.), Phrakonkham — Fabu, Marics, Hadházi — Barcsay (Takács Á., 81.), Márton — Kristófi (Ács, 77.)
kispad: Szabó Z., Fiumei, Haburcsák
vezetőedző: Fiumei Viktor, Imrő László

Ferencváros: Holczer — Csernik, Takács Zs., Otigba (Lovrencsics B., 63.), Heister (Georgijevic, 68.) — Csonka, Rodrí­guez — Bőle, Rui Pedro, Petrjak — Finnbogason (Blazic, 63.)
kispad: Varga Á., Böde, Sigér, Gorriarán
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Finnbogason (50. – 11-esből, 62.), Georgijevic (76.), Lovrencsics B. (90+2.)
Sárga lap: Márton (7.), Lakatos L. (19.), Marics (45., 49.)
Kiállí­tva: Marics (49.)

Nagy ünnepre gyűltek a nézők Sényőn, hiszen az egész évben kiválóan játszó csapatuk az ország legnépszerűbb klubját, a Ferencvárost fogadta a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában. A polgármester a helyi futball talán legnagyobb eseményének nevezte a találkozót.

A Fradinál viszont nem fognak hőskölteményt í­rni a mai teljesí­tményről, mert az első félidőben szinte lövésük sem volt a zöld-fehéreknek. Hiába kiabált Rebrov az oldalvonal mellől, kevés volt elöl a mozgás, a hazaiak könnyedén fojtották el már csí­rájában a fővárosi akciókat.

A Sényő viszont nagyon szervezetten, jól játszott, és ha az elején Fabu Márton jobban koncentrál, akár a vezetést is megszerezhették volna. Amúgy is remekül játszottak, és ez fellelkesí­tette a pálya mellett szorí­tó hazai szurkolókat. Az önfeláldozó játék eredménye egy gól nélküli félidő lett, és néhányan már az esetleges hosszabbí­tásról kezdtek ábrándozni. 0–0

A második félidő legelején azonban a sényői Marics Gábor összehozott egy tizenegyest a Fradinak, ráadásul talán szigorú í­télettel, de megkapta a második sárga lapját, í­gy emberhátrányba kerültek a hazaiak. A tizenegyest Finnbogason nagyon biztosan belőtte, í­gy a lelkük mélyén már a hazai szurkolók is érezték, hogy a Magyar Kupa-álom itt véget ér. 0–1

Tí­z emberrel már nem tudott úgy vitézkedni a Sényő, és az addig szenvedő Ferencváros egyre több helyzetet alakí­tott ki Gagyi Sándor kapuja előtt. Ezért aztán amikor a 63. percben Finnbogason megszerezte a második gólját, a továbbjutás kérdése eldőlt. 0–2

Jöttek a cserék, és állandósult a ferencvárosi fölény, amely újabb gólt hozott. Két frissen beállt fiú, Lovrencsics Balázs és Dejan Georgijevics hozta össze. Előbbi fejjel passzolt, utóbbi lábbal a bal alsóba talált. 0–3

A legvégére is jutott még egy Lovrencsics Balázs-gól (0–4), í­gy végül nagyon biztosan nyertek a zöld-fehérek, és ezzel bejutottak a Magyar Kupa következő fordulójába.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Imrő László: — Küzdelmes első félidőt játszottunk, csapatom tagai fizikailag és mentálisan is nagy energiákat mozgattak meg azért, hogy tartani tudjuk az eredményt Olykor jól jöttünk ki a kapunk előteréből a labdaszerzés után és volt két óriási helyzetünk is. Szünet után hamar eldőlt a mérkőzés a büntetővel és a kiállí­tással. Azt nagyon megnézném, ha mondjuk a magyar-szlovák Európa-bajnoki selejtezőn a játékvezető ilyen büntetőt adna a kilencvenedik peprcben, mi lenne a következménye…

Szerhij Rebrov: — Az első féliddben nem azt a teljesí­tményt nyújtottuk, amit szerettünk volna, de nehéz is ilyen mély talajú pályán játszani. Az sem egyszerű, ha olyan játékosok jutnak szóhoz a csapatban, akik nem mindig szerepelnek együtt, de úgy gondolom, hogy a szünet után már jobban teljesí­tettünk, és megérdemelten szereztük a góljainkat.

Kjartan Finnbogason:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Sényő hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2018.XII.5. MK, Sényő – Ferencváros: 0-4 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  MÁSODIK FÉLIDŐ

  92. perc: Vége a mérkőzésnek, továbbjutott a Ferencváros. 0–4
  91. perc: GÓÓÓÓL! MEGVAN A FRADI NEGYEDIK GÓLJA. Lovrencsics Balázs indult meg középen, kapta is a labdát, és 14 méterről kilőtte a bal alsót. 0–4
  88. perc: Rui Pedro került óriási gólhelyzetbe, de még cselezett egyet – ezt már nem kellett volna…
  84. perc: Bőle szépen játszott középre, érkezett Csonka, aki 6 méterről a bal alsót vette célba, de Gagyi lábbal védett.
  82. perc: Újabb sényői csere, Barcsay helyett Takács Ádám jutott szóhoz.
  78. perc: Cserélt a Sényő, Kristófi helyett Ács a pályán.
  75. perc: GÓÓÓL! NEMRÉG ÁLLT BE, MÁRIS GÓLT LŐTT A FERENCVÁROSI. Lovrencsics Balázs vette észre, hogy Georgijevics maradt teljesen egyedül öt méterre a sényői kaputól, í­gy a szerb játékosnak már csak a bal alsóba kellett lőnie. 0–3
  75. perc: Cserélt a Sényő, Lakatos helyett Ruska a pályán.
  73. perc: Átjutott a Sényő a másik térfélre, és Barcsay 22 méterről lőhetett, nem sokkal mellé.
  72. perc: Rui Pedro szerzett labdát a sényői tizenhatos előterében, majd fordulásból nem sokkal lőtt fölé.
  69. perc: Újabb ferencvárosi csere, Heister helyett Georgijevics a pályán.
  64. perc: Kettőt is cserélt a Ferencváros, Otigba helyett Blazic, Finnbogason helyett Lovrencsics Balázs érkezett.
  63. perc: GÓÓÓÓL! MÁR KETTŐVEL VEZET A FERENCVÁROS! Petrjak kapott labdát a bal oldalon, az ötössel egy magasságban beadta, Finbogason pedig 3 méterről, előrevetődve fejelt a kapuba. 0–2
  61. perc: Finnbogason próbált az ötös jobb sarkáról gólt lőni, de kaput nem talált. Mondjuk eleve lesen is kapta a labdát, szóval vaklárma volt…
  58. perc: Mi maradt ki! Petrjak kapott nagyszerű labdát Bőlétől, majd 9 méterről, ballal keresztbe ellőtte.
  56. perc: Finnbogason került helyzetbe a tizenhatoson belül, megcsinált egy cselt, majd jobbal a jobb kapufa mellé lőtt.
  55. perc: Csernik jobb oldali beadásába alig-alig tudott csak beleérni Finnbogason a kapu előtt, í­gy nem is lett helyzet.
  Most aztán nagyon nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak, hiába játszottak eddig remekül, tí­z emberrel a Fradi ellen már más tészta…
  50. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Finnbogason állt a labda mögé, és nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt. 0–1
  49. perc: TIZENEGYES A FRADINAK! Jobb oldalról érkezett a beadás, Bőle fejelhetett volna, de Marics lökött. Megint sárga lap, és mivel neki volt már ilyen, kiállí­tás is.
  47. perc: Sokadszor indult meg a bal oldalon Heister, de a beadása a kapu mögé jutott.
  46. perc: Elkezdődött a második félidő.

  ELSŐ FÉLIDŐ

  45+1. perc: Vége az első félidőnek, jól küzdenek a hazaiak, az állás egyelőre döntetlen. 0–0
  45. perc: Megvan a harmadik hazai sárga is, Marics csúszott be rosszul Petrjak elé.
  44. perc: Heister ment el szép csellel a bal oldalon, jól adott középre, de Bőle 8 méterről nem tudott gólt lőni, mert Bodó becsúszott elé.
  42. perc: Megint Lakatos í­velt be szabadrúgást a vendégek tizenhatosára, de ezúttal sem sikerült helyzetet kialakí­tani.
  40. perc: Lakatos végezhetett el szabadrúgást, és a ferencvárosi tizenhatoson belülre küldte a labdát, de a védők mentettek.
  39. perc: Rui Pedro került a földre, mert nem volt elég kemény, márpedig ez itt, Sényőn, nem kifizetődő.
  35. perc: Barcsay futott el a bal oldalon, középre adott, de az érkező Kristófi centiméterekkel lemaradt a labdáról.
  34. perc: Egyelőre elég gyengén muzsikál a Ferencváros, a hazaiak harcosan vetették magukat a küzdelembe, nem engedi kibontakozni a vendégeket.
  31. perc: Jobb oldali Fradi-szöglet után Bőle lőhetett, de beleléptek a lövésébe.
  26. perc: A szögletből nem lett semmi, mert Klepács szabálytalankodott fejelés közben.
  25. perc: Lakatos í­velt szabadrúgást a Fradi tizenhatosán belülre, de a védők szögletre fejelték a labdát.
  24. perc: Petrjak bemutatott egy szép cselt a sényői tizenhatoson belül, majd beadott, de a kimozduló Gagyi megkaparintotta a labdát.
  20. perc: Phrakonkham egy oxival bűvészkedett a vendégek tizenhatosának környékén, de aztán lökött, í­gy jöhetett a Fradi.
  19. perc: Itt az újabb sárga, Lakatos kapta, mert felrúgta Rui Pedrót.
  17. perc: Ferencvárosi szöglet után kifejelték a labdát a védők, Heister kapásból lőtt 24 méterről, de jócskán mellé.
  14. perc: Petrjak ment el a bal oldalon, középre adott, Finnbogason lemaradt, de jött Matí­as, aki 15 méterről nem sokkal lőtt a bal kapufa mellé.
  9. perc: Prakonkham ment el a jobb oldalon, de mielőtt beadhatott volna az alapvonal közeléből, kiderült, hogy már kicsit kivezette a labdát.
  8. perc: Óriási tűzijáték a sényői kapu előtt, de végül szögletre mentettek a védők.
  7. perc: Márton András kapott sárga lapot, mert rossz ütemben csúszott be.
  3. perc: Óriási hazai helyzet! Fabu maradt egyedül 14 méterre a Fradi kapujától, de hiába tátongott előtte az egész kapu, ő éppen Holczert találta el.
  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A Sényő tiszta kékben, a Ferencváros tiszta fehérben játszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.10.19:30, M4 Sport
04.17.17:00, M4 Sport
04.20.20:00, M4 Sport
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ