2019.I.25. Ferencváros – Universitatea Craiova: 1-1

Böde gyors gólja ellenére FTC-döntetlen a Craiova B ellen

A Ferencváros az ötödik felkészülési meccsén is győzelem nélkül maradt Belekben.
Ötödik felkészülési mérkőzését játszotta a Ferencváros a törökországi Belekben, és két döntetlen és két vereség után ezúttal sem sikerült nyernie, holott Böde már rögtön a meccs elején megszerezte a vezetést. A második félidőben egyszer a léc is kisegí­tette a Craiova B-t, és nem sokkal a vége előtt a román csapatnak az egyenlí­tés is összejött.


A mérkőzés:

Ferencváros “B” — Universitatea Craiova “B”: 1-1 (1-0)
Belek, 09:00. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros “B”: Varga Á. — Csernik, Takács Zs., Leandro, Vida K. — Csonka — Bőle, Wilmots, Moutari — Böde (Szerető, 67.), Lovrencsics B.
kispad: ?
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Universitatea Craiova “B”: Popescu (PreduÈ›, 87.) — Martic, R. Popa, Kelic, Briceag — Meza Colli, Fedele, Bic, Zete (Buzan, 73.) — Nuno Rocha, Baicu (Srbu, 73.)
kispad: Ion, Mihăilă
vezetőedző: Devis Mangia

Gól: Böde (2.) illetve Buzan (81.)
Sárga lap: Meza Colli (82.)

Ötödik felkészülési mérkőzését játszotta a Ferencváros a törökországi Belekben, és két döntetlen és két vereség után ezúttal sem sikerült nyernie, holott a Kielce elleni vereség után Szerhij Rebrov nagyon vágyott volna már rá.

Mivel péntekre két meccset is lekötött a magyar csapat a Craiova ellen, a délelőtti találkozón elsősorban a cserék vették fel a küzdelmet a Craiova B ellen.

Jól indult a meccs, mert Böde Dániel mindjárt a 2. percben bevette a román csapat kapuját. Röviden szabadí­tottak fel a Craiova védői, Csonka fejjel hozta játékba Bödét, aki elemi erővel lőtt a hálóba. 1–0

A gól után is támadásban maradt a Ferencváros, de előbb Moutari, majd Csonka lövését blokkolták.

A Craiova rövid felvillanásai után ismét a magyar csapat vette át a játék irányí­tását, de igazán nagy helyzetet sokáig nem tudott felmutatni. Aztán megint Böde villant, aki a 37. percben fejelt közelről kapura, de a kapus védeni tudott. Az első félidő végén egygólos ferencvárosi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok (1–0).

A második félidőben is több lehetőség adódott a Ferencváros előtt, és az 56. percben Bőle csavarása után akár növelhette is volna az előnyét, de a léc kisegí­tette a románokat.

A magyar csapat ukrán edzője ezúttal csak egyet cserélt, és nagyobb helyzetek nélkül csordogált a második félidő. Ezért aztán némileg váratlanul hatott, hogy a 81. percben egyenlí­tett a Craiova B. Történt, hogy Lucian Buzan került helyzetbe a Fradi kapuja előtt, és nem hibázott. 1–1

A hátralévő időben már nem lehetett helyzetet feljegyezni, í­gy a Ferencváros ezúttal sem tudott nyerni. A törökországi edzőtáborozás utolsó mérkőzése délután 15 órakor lesz a Craiova A ellen. Ezt a meccset élőben közvetí­tjük, majd szombaton hazaérkezik a bajnoki listavezető.

További képek: fradi.hu

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a prosport.ro valamint a Ferencváros és a Universitatea Craiova hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  MÁSODIK FÉLIDŐ

  90. perc: Vége a mérkőzésnek, ezúttal sem jött össze a győzelem a Ferencvárosnak. 1–1
  85. perc: Wilmots került helyzetbe, és elég éles szögből próbálkozhatott volna, ha nem érik utol és nem szerelik.
  82. perc: Meza Colli rúgott oda Vidának, villant a sárga.
  81. perc: GÓL. Egyenlí­tett a Craiova B. Zete hozta játékba Buzant a ferencvárosi tizenhatoson belül, aki nem sokat teketóriázott, közelről lőtt a kapuba. 1–1
  75. perc: Fedele beadását Rocha kanalazta mellé 14 méterről.
  73. perc: Moutari került látszólag nagy helyzetbe, de kár volt a hűhóért, mert már lesen találta a labda.
  67. perc: Cserélt a Fradi, Böde helyett Szerető játszik.
  66. perc: Martic csapott le a labdára a tizenhatoson belülről, éles szögből rátűzte, Varga Ádám védett.
  64. perc: Baicu 16 méteres lövését védte Varga Ádám.
  63. perc: Megint Bőle került helyzetbe, de mielőtt lőtt volna, a kezét is érte a labda, ezért aztán szabadrúgással jöhetett az ellenfél.
  56. perc: Akár meglehetett volna a második gól is! Csernik passzolt Bőléhez, aki szinte a tizenhatos vonaláról csavart kapura, de a léc megmentette a Craiovát.
  53. perc: Briceag adott be balról, ez viszont nem jelentett gondot Varga Ádámnak, lehúzta a labdát.
  48. perc: Fedele lőhetett éles szögből, de fölé.
  46. perc: Elkezdődött a második félidő, csere nincs.

  ELSŐ FÉLIDŐ

  45. perc: Ezzel véget is ért az első félidő, vezet a Ferencváros. 1–0
  44. perc: Martic adott be jobbról, Rocha fejelt középről, csakhogy fölé.
  42. perc: Bőle előtt is adódott egy lehetőség szabadrúgásból a tizenhatos jobb sarkáról, de fölé lőtt.
  40. perc: Fedele gondolta azt, hogy 27 méterről akár gólt is szerezhetne szabadrúgásból, csakhogy ehhez legalább el kellett volna találnia a kaput. Nem sikerült neki.

  Tegnap jelentette be a Ferencváros, hogy újabb játékossal bővült a kerete. A Juventusban nevelkedett szí­riai Ammar Ramadan a szerzemény.

  37. perc: HELYZET! Böde szerezhetett volna újabb gólt, mert Moutari balról érkező beadását közelről kapura is fejelte, de a kapus védeni tudott.
  33. perc: Bic lövése szállt messze fölé jó 25 méterről.
  28. perc: Támadásban maradt a Ferencváros, de nem sok eredménnyel, mert hiába harcoltak ki szögletet a zöld-fehérek, a védők kivágták a labdát.
  26. perc: Az ellentámadásból Bőle lehetett volna eredményes, ha a védők el nem rúgják előle a tizenhatoson belül Csernik beadása után.
  25. perc: Meza Colli bal oldalról elvégzett szögletét Rocha fejelhette kapura, Varga Ádám résen volt.
  19. perc: Lovrencsics Balázs hiába futott, nem érte el Wilmots indí­tását, aztán Leandro kereste egy beadással Bödét, de ez sem jutott el a cí­mzetthez.
  16. perc: Támadásban maradt a román csapat, és Kelic fejelhetett is. Elrontotta, í­gy sikerült felszabadí­tani.
  15. perc: Megint balról jött a Craiova beadása, Meza Colli kapásból vállalkozott lövésre, de Leandróról lepattant a labda.
  12. perc: Zete érkezett egy bal oldali beadásra, de a fejese az égbe szállt.
  10. perc: Ezúttal is sikerült betörnie Moutarinak a tizenhatoson belülre, a lövéssel sem maradt adós, de egy közbelépő védő mentett. Nem szabadult fel a román kapu, Csonka lőtte rá a kipattanót, csakhogy ezt is mentették a védők.
  6. perc: Éledezett a Craiova is, de Sirbu 21 méterről leadott lövése elment a bal alsó mellett.
  2. perc: GÓL. Vezet a Ferencváros. Ez gyors volt. A szöglet után röviden fejelték ki a labdát a Craiova védői, Csonka fejjel hozta játékba Bödét, aki elemi erővel lőtt a hálóba. 1–0
  2. perc: Szöglethez jutott a Fradi. Előtte Vida csúsztatott Amadouhoz, aki az alapvonal közelében tört be a tizenhatoson belülre, de szögletre mentettek előle.
  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

  A mérkőzést a zöld-fehérek hivatalos honlapja, a fradi.hu segí­tségével közvetí­tjük.

  ELŐZMÉNYEK

  Az NB I február 2-i rajtjára készülő Ferencváros az ötödik felkészülési mérkőzését játssza a beleki edzőtáborban – az ellenfél előbb a román kupagyőztes Craiova B-csapata, majd délután az A-csapata lesz.

  A Ferencváros és a Craiova legutóbb 2004-ben játszott egymással a nyári felkészülés egyik állomásaként. Akkor a román csapat nyert 1–0-ra, és a mai keretből Leandro is pályára lépett azon a találkozón – í­rja a fradi.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.10.19:30, M4 Sport
04.17.17:00, M4 Sport
04.20.20:00, M4 Sport
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ