2019.II.2. Ferencváros – Bp. Honvéd: 1-0

Böde győztes góllal bizonyí­tott, a forduló nyertese a Ferencváros

Egészen a hajráig Gróf volt a király a Groupamában, de aztán beállt csereként a hazaiak nagy kedvence, és…
A csereként beálló Böde Dániel okos találatával nyert odahaza a Ferencváros a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I tavaszi nyitányán. A kispestiek sorozatban nyolcadszor hagyták el vesztesen a Groupama Arénát, a Fradi pedig kihasználta a Mol Vidi FC szombat délutáni botlását.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Mindig nehéz az első meccs a felkészülési időszak után, hiszen fizikailag sok terhelést kapnak az edzőtábor során. Most sem volt túl sok időnk, de remélem, hogy mindenki készen áll arra, hogy megfelelően teljesí­tsen a kilencven perc alatt, és ezt már meg kell mutatniuk szombaton, a Honvéd ellen. Tokmac Nguen egyelőre nem bevethető, ő még csak most szállt be a közös munkába. Az előző csapatával azonban már edzett, í­gy bí­zunk benne, hogy nem kell sokat várni arra, hogy ő is pályára léphessen.

Supka Attila: — Nagyon nehéz mérkőzésre számí­tok. Mind a két csapat arra használta fel a felkészülését, hogy megismerje a másik csapatot, gondolok itt arra, hogy a Ferencváros is többször eljött és megnézte a meccseinket Törökországban, mint ahogyan mi is megnéztük, kielemeztük őket. Szeretnénk, ha a mi akaratunk érvényesülne és eredményesen tudnánk szerepelni a Groupama Arénában, ami sajnos azóta nem sikerült a Honvédnak, mióta megépült az új stadion, bí­zom benne, hogy ez lesz az első olyan alkalom, hogy pontokat tudunk szerezni. Minden csapatnak megvan az erőssége, a gyengéje. Mi is leültünk, többször videóztunk a játékosokkal, reméljük, hogy azok a dolgok, amikről beszéltünk, ülni fognak a mérkőzésen. Nem volt annyi idő a fizikai képzésre, egyből el kellett kezdeni az olyan jellegű munkát, amivel a mérkőzésre fel tudtunk készülni. Az edzőtáborban négy olyan meccset játszottunk, amiből lehet épí­tkezni. Bí­zom benne, hogy azokat a tapasztalatokat, amiket szereztünk ezeken a mérkőzéseken, tudjuk hasznosí­tani a bajnokikon és viszont látjuk azokat, amiket gyakoroltunk.

A mérkőzés:

Ferencváros — Bp. Honvéd: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 19:30. 10.027 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Ring, Szert; alapvonali jv.: Németh Á., Iványi; tartalékjv.: Király)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister — Sigér, Haratin — Varga R. (Böde, 77.), Petrjak, Gorriarán (Bőle, 80.) — Lanzafame (Szihnyevics, 68.)
kispad: Varga Á., Frimpong, Botka, Csonka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Bp. Honvéd: Gróf — Batik, Lovric, Kálnoki-Kis (Kukoc, 86.) — Mezgrani, Szendrei N. (Banó-Szabó, 65.), Heffler T., Gazdag, Holender — Danilo, N’Gog (Tischler, 69.)
kispad: Horváth A., Uzoma, Ganon, Temesvári
vezetőedző: Supka Attila

Gól: Böde (83.)
Sárga lap: Lovrencsics G. (42.), Lanzafame (57.) illetve Mezgrani (35.), Holender (43.), Batik (54., 90+5.), Heffler T. (56.), Danilo (67.), Gróf (82.), Gazdag (90.)
Kiállí­tva: Batik (95.)

Dvali

Mire képesek az új szerzemények?

Mivel a Ferencváros hét labdarúgót szerződtetett a télen, a kérdés aktuálisnak tűnt a Budapest Honvéd elleni tavaszi nyitány előtt. Azt korábban tudni lehetett, hogy a kerethez csütörtökön csatlakozó Tokmac Chol Nguenre egyelőre nem számí­t Szerhij Rebrov vezetőedző, az is borí­tékolható volt, hogy a pénteken szerződtetett brazil támadó, Isael da Silva Barbosa sem kerül a keretbe szombat este, mí­g a többi téli szerzemény közül végül ketten találták magukat a kezdőcsapatban. A grúz Lasa Dvali a védelem tengelyében, Miha Blazic oldalán kapott szerepet, az ukrán Ihor Haratin pedig az ősszel alapemberré váló Sigér Dávid mellett igyekezett a középpályán megszűrni a vendégek támadásait. Az előző év utolsó bajnokijáról száműzött, ám a téli felkészülést a csapattal kezdő Böde Dánielnek a kispadon jutott hely, akárcsak az új fehérorosz támadónak, Mikalaj Szihnyevicsnek.

Haratin

Új arcból a vendégeknél sem volt hiány, a középpálya szélén a januárban érkező algériai Mohamed Mezgrani kapott esélyt a bizonyí­tásra, és Szenderi Norbert is a kezdőben találta magát. A tizennyolc esztendős támadó az előző idényben a Vidi elleni 2–0-ra elvesztett bajnokin kapott két percet, a most zajló bajnokságban viszont először lépett pályára, rögtön a Ferencváros elleni rangadón a Groupama Arénában – Supka Attila nem szí­vbajos edző, az már biztos. Ahogy arra számí­tani lehetett, az ősszel csak az NB III-as csapatban lehetőséghez jutó Ivan Lovric is az első perctől a pályán lehetett, a rutinos hátvéd Djordje Kamber sérülése miatt térhetett vissza az első tavaszi fordulóra.

A zöld-fehérek az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést – bizonyára ők is tudták, hogy a Mol Vidi hazai veresége miatt ismét nyolcpontosra növelhették előnyüket a fehérváriakkal szemben –, ám hiába birtokolták többet a labdát, a pályán inkább a kispestiek akarata érvényesült. A vendégek átengedték a területet, fegyelmezetten, zártan védekeztek, a mezőnymunkából a csatárok is kivették a részüket, ezért rendkí­vül nehéz volt szabad területet és üres embert találni Gróf Dávid kapujának húszméteres körzetében. Mindeközben a megszerzett labdákkal az erős testfelépí­tésű csatárokat keresték, és a kis területen is ügyesen járatták a labdát. Nem véletlen, hogy az első helyzet is a látogatók előtt adódott, ám Danilo a léc fölé bólintott. Később Holender Filip tesztelte középre tartó lövéssel Dibusz Dénest, majd az első félóra végén Gazdag Dániel sokadik remek ütemű labdaszerzése után szintén a brazil támadó került helyzetbe, de a remekül kimozduló Fradi-kapusban elakadt a közeli lövése. Mindeközben Szerhij Rebrov együttese csak akkor tudott veszélyes akciót vezetni, ha a támadáshoz a szélső védők is felzárkóztak, előbb Varga Roland, majd Ivan Petrjak előtt suhant el egy-egy veszélyes beadás.

Szihnyevics

Vélhetően a hazaiak is érezték, hogy ennyi kevés lesz, és az első játékrész utolsó negyedórájára magasabb sebességre kapcsoltak. Amikor minden mezőnyjátékos a Honvéd térfelén tartózkodott, a kispestiek nem tudták kihozni a megszerzett labdát, egyre többször szabálytalankodtak, hogy megállí­tsák az ellenfél rohamait. Ebben az időszakban nagyobb nyomás nehezedett a kispestiekre, érett a hazaiak vezető találta, ám Gróf Dávid védéseinek, és az utolsó pillanatban érkező blokkoknak köszönhetően gól nélküli állással vonultak pihenőre a felek.

A fordulás utáni percekben szintén a piros-feketék kapusa lépett elő főszereplővé, a hazaiak ugyanis alaposan bekezdtek. Vélhetően ráéreztek, hogy a vendégek algériai szélsője még ismerkedik csapattársaival, és rendre az ellenfél jobb oldalán keresték a rést. Előbb Fernando Gorriarán sistergős lövését tolta ki a kispesti kapus a léc alól, a 62. percben elképesztő reflexmozdulattal, vetődve védte az uruguayi középpályás közeli lövését, Varga Roland fejesét is hatástalaní­totta, a korábban a Honvédnál futballozó Davide Lanzafame lövésénél pedig a szerencse állt mellé (tegyük hozzá, megdolgozott érte), a jobb alsó sarokra tartó lövés a kapufáról nem befelé pattant. Mielőtt a zöld-fehérek túlságosan elbí­zhatták volna magukat, a másik kapunál Gazdag Dániel került helyzetbe, azonban centikkel a bal alsó sarok mellé lőtt.

Ezen felbátorodva próbált kiszabadulni a szorí­tásból a Honvéd, Szerhij Rebrov pedig meglepő cserével igyekezett veszélyesebbé tenni együttesét. Az NB I egyik legjobb támadójának számí­tó olasz csatár helyett a télen érkezett Mikalaj Szihnyevicset küldte pályára. Egy perc sem kellett neki, hogy ő is célba vegye a kispesti kaput, ám úgy tűnt, ezen az estén betonfalat épí­tettek a Honvéd gólvonala elé. A másik oldalon a zöld-fehérek kapusa hárí­totta a másik cserecsatár, Tischler Patrik közeli lövését, izgalmas utolsó negyedórára volt kilátás.

Ekkor érkezett a hazaiak kispadjához Böde Dániel… S végül ki más lehetett volna a hős, mint a tavaly ősszel lecserélése után dacossá váló erőcsatár?

Bő tí­z percet kellett volna kihúznia a Honvédnak, hogy kapusa legyen az ász, í­gy viszont a Ferencvárost immár sokadik alkalommal megmentő támadó szemfüles és higgadt találata döntött. Úgy tűnik, megint igaza lesz Madocsa kedvencének: hozhatnak bárkit a nyakára, nem hátrál meg.

A hajrában Batik Bence a második sárgáját is begyűjtötte, ám a lényegen ez nem változtatott.

A Fradi csatárának bizonyí­tása vágya ezúttal három pontot és nyolcpontos előnyt ért a Ferencvárosnak.

További képek: fradi.hunso.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

Kilencven nagyon intenzí­v percet láthattunk a pályán, és ha 0–0-ra végződik a meccs, akkor is csak dicsérni tudnám a csapatot” – kezdte a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov az összecsapás utáni sajtótájékoztatóját.

A trénert arról is kérdezték, hogy zsebben érzik-e már a bajnoki cí­met, hiszen ezzel a győzelemmel immár nyolcpontos az előnyük a második helyen álló Vidivel szemben.

Ha nyolcpontos előnyben azt gondoljuk, hogy megnyertük a bajnokságot, akkor vége mindennek. Az egyének és a csapat fejlődése a legfontosabb. Teljesen mindegy, milyen a pontállás, mindig a következő mérkőzés a legfontosabb.”

Rebrov két kérdést kapott az őszi szezon végén a csapatból is kikerülő Böde Dánielről.

Nagyon tisztelem Danit, ahogyan a csapatot is, és örülök neki, hogy van egy kis versengés az egyes posztokért, fontos, hogy legyen konkurencia – válaszolta az első, Bödét érintő kérdésre, majd a második, hasonló kérdésre már kissé ingerülten reagált. – Miért minden kérdés Daniról szól? Ő ugyanúgy a csapat tagja és minden problémát csapatként oldunk meg. Most azt látjuk, Dani bejött tí­z percre, maximumot hozta, de ugyanez igaz például Mikalajra is (Szihnyevics – a szerk.). A többi játékos is mindent megtett kilencven percen keresztül. Őróluk miért nem kérdeznek? Rendben, Dani beállt, győztes gólt szerzett, megérdemelte, segí­tett nekünk! De ez nem Dani győzelme, hanem a csapaté, minden egyes játékosé, azoké is, akikről nem kérdeznek.”

A Ferencváros vezetőedzője azon új szerzeményekről, akik nem voltak keretben, elmondta, az utolsó héten szerződtetett két játékosnak még időre van szüksége, de örül, hogy velük is fokozódik a versenyhelyzet a csapaton belül, azt viszont még nem tudta megmondani, hogy az Újpest ellen ott lesznek-e a keretben.

A kispestiek trénere, Supka Attila csalódottan értékelt.

Nehéz egy ilyen mérkőzés után megszólalni, mert úgy gondolom, hogy a vereségnél több volt a játékunkban. A találkozó nagy részében meg tudtuk valósí­tani azt, amit elterveztünk. Nekünk is megvoltak a saját lehetőségeink, az első félidőben csak Danilónak volt két ziccere, amivel megszerezhettük volna a vezetést. Koncentráltabbnak kell lennünk a továbbiakban” – nyilatkozta a Honvéd vezetőedzője, majd megjegyezte, hogy nem panaszkodni akar, de a Fradinak jobb a jelenlegi játékosállománya.

Supka Attila elmondta, hogy ebből a teljesí­tményből lehet épí­tkezni a jövőben, főleg ha a sérült kulcsemberek visszatérnek. Egy játékost azonban, úgy tűnik, hosszabb időre kényszerül nélkülözni a szakember, hiszen a kispestiek januári szerzeménye, Zakaria Beglarisvili nagy valószí­nűséggel tavasszal már nem tud pályára lépni.

Böde Dániel: — Örülök neki, hogy góllal tudtam kezdeni a tavaszi szezont, annak pedig különösen, hogy ez három pontot jelentett a csapatnak. Nagyon boldog voltam a gólom után, nagy feszültség szabadult fel belőlem. Úgy érzem, kiválóan sikerült a felkészülési időszak nekem és a csapatnak is, de nem az a fontos, hogy ezzel kapcsolatban mit nyilatkozunk, hanem hogy a meccsen milyen teljesí­tményt nyújtunk. Fontos győzelmet arattunk a Honvéd ellen, és az újabb rangadón sem lehet más a célunk. Remélem, hogy jönnek még Böde-gólok a tavasz folyamán, bí­zom benne, hogy az Újpest kapuját is be tudom venni, de a legfontosabb, hogy csapatként sikeresek legyünk!

A 19. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Felipe (Kisvárda) — Heris (Puskás Akadémia) 6, Blazic (Ferencváros) 6, Litauszki (Újpest) 6 — Kiss T. (Puskás Akadémia) 7, Urblik (Puskás Akadémia) 7, Sigér (Ferencváros) 7, Radó (Puskás Akadémia) 7 — Molnár G. (Mezőkövesd) 7, Böde (Ferencváros) 7, Remili (Paks) 8
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (MOL Vidi — Puskás Akadémia) 9 — Georgiou Theodoros, Kóbor Péter, Pintér Csaba, Radványi Ádám

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a csakfoci.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2019.II.2. Ferencváros – Bp. Honvéd: 1-0 bejegyzéshez

 • Gróf 7 ? minimum 8…

 • PERCRŐL PERCRE

  90+7.

  PERC
  A Honvéd vezetőedzője, Supka Attila legutóbb 2011-ben ünnepelhetett bajnoki győzelmet a Ferencváros ellen (akkor is a kispestiek kispadján ült), és még nem tudott edzői pályafutása során NB I-es meccset nyerni csapatával a Fradi otthonában.

  90+6.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+5.

  PERC
  Batik Bence kap sárgát egy borzalmas becsúszásért, PIROS LAP. Mert a második. Sigér volt az áldozat.

  90+3.

  PERC
  Böde passza Bőléé, akit szépen szerel Lovric.

  90+1.

  PERC
  Böde kissé jobbról, 14 méterről majdnem a jobb alsóba lő, de Gróf ezt eléri!

  90+1.

  PERC
  Öt perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Gazdag Dániel kap sárgát, dulakodott az őt ütközés közben arcon rúgó Bőlével.

  89.

  PERC
  Bőle beadását Petrjak dettó.

  88.

  PERC
  Lovrencsics jobbos í­velését sokkal rosszabbul találja el a másik ötösön Szihnyevics.

  87.

  PERC
  Tischler jobbról középre ad, Holender hétről a léc fölé fejel azonban.

  85.

  PERC
  Kálnoki-Kis le, Tonci Kukoc be a kispestieknél.

  85.

  PERC
  Majdnem, Holender beadását nem sokkal fejeli a bal felső mellé hétről Batik. Milliméterekkel!

  84.

  PERC
  Nyolcadszor is kikap a Groupama Arénában a Honvéd?

  83.

  PERC

  83.

  PERC
  Az egész idényben eddig csak egy olyan mérkőzés volt (MTK–Bp. Honvéd 1–1), melyen a vendégként szereplő Honvéd és az aktuális házigazda is betalált. A többi találkozón vagy a kispestiek nulláztak, vagy őket nullázta le a vendéglátó.

  83.

  PERC
  Haratin pocsék, 16-os előtti lövését leveszi Böde, balra cselez, három védő és Szihnyevics közül kissé balról, hat méterről a jobb alsó sarokba lő.

  83.

  PERC
  VEZET A FRADI, KI MÁS IS LŐNE GÓLT, MINT BÖDE DÁNIEL?!

  82.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–0)
  82.

  PERC
  Gróf Dávid ismét húzza az időt, kap is egy sárga lapot. Egy új labda helyett, kvázi.

  82.

  PERC
  Petrjakot nem támadják, de jobbal a 16-os jobb sarka elől az égbe lő.

  79.

  PERC
  Gorriarán elfáradt, Bőle Lukács váltja.

  79.

  PERC
  Mintha gondolatolvasó lenne.

  79.

  PERC
  Batik sokadik tanári mentésével áll elő, a mezőnyjátékosok legjobbja.

  76.

  PERC
  Böde Dániel is beáll, Vargát váltja. A tömeg örül.

  76.

  PERC
  A Honvéd egyet sem tudott megnyerni legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből, kétszer kikapott és háromszor döntetlent játszott. A kispestiek 2018. november 3. óta várnak újabb bajnoki sikerre.

  76.

  PERC
  A Ferencváros 29 mérkőzéses hazai bajnoki veretlenségi szériában van, legutóbb 2017. április 15-én a Vasassal szemben maradt alul a Groupama Arénában (1–2). Azóta 21 győzelem és 8 döntetlen – érdekes módon a fővárosi csapatok közül egyedül a Vasas tudott pontot csenni ebben a periódusban a Ferencváros otthonából.

  75.

  PERC
  Batik passzát jobbról éles szögből, 10-ről kapura nyesi Gazdag, véd Dibusz.

  75.

  PERC
  Sigér kioszt Hefflernek egy esernyőt, majd jobbal 25-ról a jobb alsó mellé lő, nem sokkal, de Gróf vetődve biztosí­tott.

  71.

  PERC
  KIMARAD! Danilo és Gazdag összehord egy ziccert Tischlernek, aki képes 10-ről telibe találni Dibuszt. Laposan, jobbal.

  70.

  PERC
  Fárad a Honvéd, de eredményesen tördeli a játékot, Gróf fél perce vacakol a kirúgással.

  70.

  PERC
  A Honvéd 9 idegenbeli mérkőzésén csupán 12 gól esett eddig a bajnokságban – a kispestiek kapták vendégként a legkevesebb gólt (6), holtversenyben a Ferencvárossal.

  70.

  PERC
  Pályaválasztóként a Ferencváros az NB I egyetlen veretlen csapata. A Fradié a legjobb hazai mérleg a bajnokságban, 6–3–0, 21 pont. A zöld-fehérek szerezték a legtöbb gólt (20) hazai környezetben. A Honvéd idegenbeli mérlege 3 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, ez a 4. legjobb a mezőnyben.

  68.

  PERC
  Rejtély, mit evett rajta a PSG és a Liverpool: N’Gog le, Tischler Patrik be.

  68.

  PERC
  És ballal azonnal ölön találja 16-ról Grófot, Gorriarán passza után.

  67.

  PERC
  Ékcsere: Lanzafame le, Mikalaj Szihnyevics be.

  67.

  PERC
  Danilo kap sárgát, a levegőben harc közben nyakon verte jobb kézzel Lovrencsicset.

  65.

  PERC
  Szendrei le, Banó-Szabó Bence be, középső középpályás helyett szélső, karmester.

  64.

  PERC
  Petrjak az ötös bal sarka előtt, de szereli az egyesült Batik–Mezgrani Művek.

  63.

  PERC
  Ez a két csapat játszotta a magyar futballtörténelem egyik leggólgazdagabb élvonalbeli mérkőzését: 1941. augusztus 24-én a Ferencváros 11:5-re győzte le a kispestieket. Ráadásul a Fradi legnagyobb sztárja, Sárosi György nem is játszott… A Honvéd 1952-ben 9:1-re gázolta le az épp Bp. Kinizsi néven szereplő FTC-t

  63.

  PERC
  A Fradi legutóbbi öt hazai mérkőzésének mindegyikét megnyerte dél-pesti riválisával szemben (5–2, 3–2, 2–1, 2–1, 1–0). A kispestiek legutóbb 2013. október 6-án tudtak győzni a Fradi vendégeként (1–2) – 2009 és 2013 között ráadásul egymás után öt bajnokin maradtak veretlenek legnagyobb riválisuk otthonában.

  63.

  PERC
  Gróf ma a király: Petrjak jobbról szépen ad laposan középre, Gorriarán estében jobbal az ötös bal sarka elől a bal sarokba lőne, de Gróf eléri a labdát remek vetődéssel. És ujjheggyel.

  61.

  PERC
  Gazdag ezt jobbal eltalálja, Sigérbe rúgott hatalmasat.

  61.

  PERC
  Mellé, Danilo perdí­tését Gazdag jobbal 11-ről milliméterekkel teszi a jobb alsó mellé, középről. Dibusz vetődött, de ezt nem érte volna el…

  58.

  PERC
  Supka mester kap játékvezetői szóbeli figyelmeztetést.

  57.

  PERC
  Sárga lap Davide Lanzafamének is, Kálnoki-Kisnek lépett oda.

  56.

  PERC
  Leült kissé a mérkőzés.

  56.

  PERC
  Heffler Tibor kap sárgát egy elkésett belépő miatt, Sigér volt az áldozat.

  51.

  PERC
  Lanzafame most előkészí­t, de Varga nyolcról Gróf elé fejel.

  50.

  PERC
  Varga beadását menti Szihnjevics elől középen, üggyel s bajjal.

  49.

  PERC
  KAPUFA! A Batikot kicselező, Heister indí­totta Lanzafame jobbal, estében középről 11-ről a jobb oldali kapufa tövére lő, ezt Gróf nem érte már el.

  48.

  PERC
  Helyzet parádés védéssel: egy lecsorgó labdát Gorriarán jobbal 24-ről a bal felsőbe lőne, de hatalmasat véd Gróf!

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A korai szezonkezdés egyébként teljesen logikusnak tűnik, hiszen az NB I programja immár alkalmazkodik ahhoz, hogy az európai kupaporondon egyre korábbra „kúszik előre” a kezdés. Ez mostanra már júniusi kezdést jelent: 2019. június 27-re í­rta ki az UEFA a 2019–2020-as Európa-liga kvalifikációjának első fordulóját. A BL-selejtezőben még korábban kezdenek az előselejtezős csapatok, ám magyar klub itt nem érintett.

  A korai nemzetközi kezdés miatt az NB I-es csapatoknak is hasznosabb, ha korán zárul a bajnokság és több idő lesz felkészülésre, az infrastruktúra pedig most már nem jelenthet gondot – persze a nemzetközi ritmus jövőbeni megváltoztatásáért a magyar klubok is tehet(né)nek a minél jobb szerepléssel…

  FÉLIDŐ

  Ugyanakkor két feljegyzésünk is van extrém korai időpontról: 1902-ben és 1936-ban is volt mérkőzés február 2-án, sőt, 1936-ban a magyar élvonal történetében egyedülálló módon január 25–26-án csaknem teljes fordulót rendeztek – igaz, őszről átcsúsztatottat! Ez az egyetlen alkalom 1901 óta, amikor február előtt megkezdődött a futballtavasz. „Életre kelt a futball!” – í­rta 1936. január 26-i cí­mlapján a Nemzeti Sport. Az új esztendő első bajnoki mérkőzésén a Budafok 1:0-ra győzte le a Budai 11 csapatát a Postás-pálya nyolcszáz fagyoskodó nézője előtt.

  FÉLIDŐ

  Egészen extrémnek tűnik a február 2-i nyitány. Az előző idényben február 24-én kezdődött a tavaszi szezon, és ez a szokásos időpont történelmileg is a magyar futballritmusban – általában február közepe-vége vagy március legeleje volt a tavaszi start. Ugyan voltak januári „egyke” meccsek, de ezek általában egy év végi fordulóból kerültek át az új évre – a leghí­resebb példa az 1955. január 9-én lejátszott 9:7-es Bp. Honvéd–Bp. Vörös Lobogó (MTK) találkozó, mely a két sztárcsapat zsúfolt programja miatt csúszott át januárra, és lett már tét nélküli rangadó a hóhányásokkal körülvett Üllői úti pályán.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  S ha már a válogatott… Már két hónap sincs, s kezdődik a 2020-as Eb-selejtezősorozat – március 21-én Nagyszombatban Szlovákia ellen, majd három nappal később a horvátok ellen a Groupama Arénában lép pályára a csapat. A szlovákiai meccsre február 6-án kezdődik a jegyárusí­tás, a hazaira február 8-tól először bérletet lehet vásárolni. Elsőként február 8-tól 10-ig a szurkolói klub tagjai vásárolhatják meg bérleteiket a négy hazai Eb-selejtezőre, majd február 11-től az első hazai meccsnapig mindenki előtt megnyí­lik a bérletvásárlás lehetősége. A szlovák szövetség kétezer jegyet garantál a magyar szurkolóknak, a belépők 7800 és 9900 forintba kerülnek. A szurkolók névre szóló utalványokat vásárolhatnak, melyeket a mérkőzés napján a nagyszombati stadionnál válthatnak át hivatalos meccsjegyre. A március 24-i magyar–horvát találkozó kiemelt mérkőzésnek minősül, ezért a törvény névre szóló jegyértékesí­tést í­r elő az MLSZ-nek. A jegyárak elhelyezkedéstől függően 3500–15 000 forintért válthatók meg. A horvátok elleni mérkőzésre szóló jegyeket elsőként február 15-től 17-ig kizárólag a szurkolói klub tagjai vásárolhatják meg, majd február 18-tól a meccsnapig mindenkinek megadatik a lehetőség.

  FÉLIDŐ

  Kispesti látogató: Marco Rossi Marco Rossi (jobbra) meglátogatta a Magyar Futball Akadémia új utánpótlásközpontját, válogatottunk szövetségi kapitánya elismerően beszélt a létesí­tményről. Az MFA általános igazgatójával, Herczeg Vincével járta körbe az utánpótlásközpontot, s találkozott a kispestiek jelenlegi vezetőedzőjével, Supka Attilával is.

  FÉLIDŐ

  A Fradi ötpontos előnnyel kezdi a tavaszt, és rögtön az első három forduló felér egy vizsgamunkával a számára: amennyiben hazai pályán legyőzi a Honvédot, majd idegenben az Újpestet és a Debrecent is, akkor óriási lépést tehet a bajnoki cí­m felé, mert utána egészen a Vidi elleni rangadóig szinte csak alsóházi csapatokkal találkozik (az egyetlen kivételt az MTK jelentheti). És az sem hátrány, hogy a 15 tavaszi meccséből nyolcat az Üllői úton ví­v meg. Viszont ha a Vidi az első három fordulóban faragni tud a hátrányából, akkor izgalmas tavaszi versenyfutás következhet a két csapat között.

  FÉLIDŐ

  „Néhány héttel ezelőtt velünk edzett, de aztán eltűnt, erről Dzsudzsák Balázst kellene megkérdezni, hogy szeretne itt edzeni vagy játszani. Magas szintet képviselő játékos, rendkí­vül sikeres karriert tudhat maga mögött, az orosz bajnokságban és a magyar válogatottban is. Természetesen tudni kell, hogy mit akar a játékos, hiszen amint látni lehetett, mi nagyon intenzí­ven próbálunk játszani. Lehet, ahogy látta az edzéseinket, ő döntött úgy, hogy ez túl sok neki, de ez az ő problémája, nem az enyém. Velünk edzett egy hetet, majd eltűnt, nem tudom, hogy most hol lehet” – mondta Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán trénere az M4 Sportnak.

  FÉLIDŐ

  Ezt ő is bí­rta volna…

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  42.

  PERC
  Lovrencsics Gergő kap sárga lapot, becsúszva jobbal odacsúszott Danilo jobb bokájára.

  41.

  PERC
  Gorriarán jobblábas, 18 méteres lövését Kálnoki-Kis fejjel a léc fölé csúsztatja.

  40.

  PERC
  29 bajnoki óta veretlen pályaválasztóként a Ferencváros, legutóbb 2017. április 15-én a Vasas győzött (2–1) a Groupama Arénában, azóta 21 győzelem és 8 döntetlen a mérleg.

  39.

  PERC
  EZ SINCS BENT! Varga bal oldali szabadrúgását eléri vetődve a bal sarok előtt Gróf, Haratin majdnem belekapott előtte a labdába, de csak majdnem, Gróf akkor is elérte. BRAVÚRRAL!

  35.

  PERC
  … a léc alá lőne, de figyel Gróf. Korner.

  34.

  PERC
  Varga adja be jobbal balról a szabadrúgást…

  34.

  PERC
  Mohamed Mezgrani első NB I-es sárgája: felrúgja a balon a mellette elhúzó Gorriaránt.

  32.

  PERC
  Gorriarán passza után Lovrencsics jobbal a jobb alsó mellé lő kissé jobbról, 18-ról.

  31.

  PERC
  Az olasz most ollóz egyet a 16-osról, de résen Gróf, vetődve eléri a labdát a bal alsó sarok előtt.

  31.

  PERC
  Elképesztő, Petrjak ballábas, hétméteres, nagyon gyenge lövését blokkolja az ötösön Lanzafame.

  30.

  PERC
  Hejj, Gorriarán bal oldali beadásának mellérúg az ötösön jobbal a kapussal szemben álló Petrjak!

  30.

  PERC
  Heister egy szép csel után jobbal 19-ről Lovricba lő.

  28.

  PERC
  Ment még az ék a lecsorgóra, de másodszor is a kapus volt az ügyesebb.

  28.

  PERC
  DANILO… N’Gog remek indí­tása és Sigér elcsúszása után képes ballal 11-ről az elé kivetődő Dibuszba lőni elképesztő ziccerét!

  27.

  PERC
  Lovrencsics í­velése meg Grófé.

  26.

  PERC
  Holender eltalálja ballal a 16-os elől Dibuszt, a bal szélről indult meg befelé a válogatott szélső.

  26.

  PERC
  N’Gog meghúzódhatott, ápolást kér. Aztán folytatja.

  23.

  PERC
  16 gól esett az 1941. augusztus 24-én lejátszott Ferencváros–Honvéd bajnokin, a 11:5-ös végeredmény a magyar futballtörténelem egyik leggólgazdagabb bajnokija.

  23.

  PERC
  3 legutóbbi idegenbeli mérkőzésén nem szerzett gólt a Bp. Honvéd a bajnokságban, a Paks ellen gól nélküli döntetlen ért el, a Vidi és a Debrecen otthonában pedig egyaránt 2–0-s vereséget szenvedett.

  22.

  PERC
  Blazic elől ment Botka egy bal oldali Varga-sarokrúgást.

  22.

  PERC
  Danilo 4, FTC elleni meccsén 0 gólt s 1 gólpasszt hozott össze.

  18.

  PERC
  Lanza megrúgja Batikot, szokásos hidegvérével veszi tudomásul az olasz, hogy ellene í­télt a spori.

  18.

  PERC
  Ez Varga 16. meccse a Honvéd ellen, 3 gól és 4 gólpassz a szélső termése.

  16.

  PERC
  Hopp, Heister balról érkező kemény beadását a jobb alsó mellé teszi két lépésről, bevetődve Varga. EZ MEG ZICCER!

  15.

  PERC
  A tétova Lovrencsicset szereli a balon Gazdag, de lapos, ballábas beadását nem éri el N’Gog az ötösön, bevetődve sem. Újabb Honvéd-lehetőség!

  12.

  PERC
  HELYZET! Mezgrani jobb oldali beadását Blazic és Lovrencsics közül a léc fölé fejeli Danilo, az ötös előteréből!

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Gazdag rúg nagyot Lanzába a régi szép idők emlékére. Aztán pacsi.

  9.

  PERC
  Veszélytelen.

  8.

  PERC
  Danilo kavargat a balon, Lovrencsics kőkeményen szereli, szöglet.

  8.

  PERC
  Böde a kispadon, nyugodt, de szemmel láthatóan fázik.

  6.

  PERC
  Heister távolija távolról sem pontos.

  6.

  PERC
  Petrjak passzolna Lanzafame elé, ismét Batik lép közbe.

  5.

  PERC
  Remek hangulat, mezőnyjáték. Ha felnőnek a játékosok a nézőkhöz, nem lesz baj!

  1.

  PERC
  Lovrencsics emelését menti Batik Gorriarán elől, fejjel.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 10 027.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek fekete-vörös mezben és fekete nadrágban. Meccsidő, meccshangulat.

  Fotók: Nagy-Pál Tamás

  Most már a két tábor nagyon belekezdett, de csak egymást szidják.

  A hazai részről a kispados Böde kapta a legnagyobb tapsot.

  Egyelőre elég családias a hangulat, bár a két tábor azért már szidta egymást egy kicsit. Lanzafame azért a bemutatásnál megkapta a magáét a vendégtábortól… – jelenti helyszí­ni emberünk.

  Batik Bence a Ferencvárosból került Kispestre tavaly nyáron, í­gy rá érthetően még különlegesebb kilencven perc vár.
  „Tartom a kapcsolatot a ferencvárosi Botka Endrével, Böde Dániellel és Varga Rolanddal is, akinek a huszonkilencedik születésnapját épp múlt héten ünnepeltük szűk körben. A meccsről nem beszéltünk, nem zrikáltuk egymást.”

  Djordje Kamber sérülése miatt valószí­nűleg Ivan Lovric játszik kezdőként, a rutinos, 33 esztendős belső védő mellett Batik Bence kaphat szerepet.
  „Jól ismerjük egymást, egy menedzserirodához tartozunk, sokszor beszélgetünk, remek a viszonyunk. Ivan mögött óriási rutin áll, az egész felkészülés alatt nagyszerűen dolgozott, s bár tétmeccsen még nem szerepeltünk egymás mellett, biztos vagyok benne, megértjük egymást.”

  VIDEÓ. Honvéd: 10 óra a reptéren a Ferencváros játékosaival.

  Dühí­ti, hogy lecsúsztak a másodikról a negyedik helyre – Batik Bence, a Honvéd védője feljebb vágyik, s az első pozí­cióval lenne elégedett az idény végén. „Az utóbbi öt fordulóban nem szerepeltünk jól, í­gy csak a negyedikek vagyunk – mondta a kispestiek 25 éves hátvédje, utalva arra, hogy három döntetlen mellett két vereséget szenvedett az együttes. – Győznünk kell a Ferencváros otthonában. Sok múlik a szombati meccsen, ha sikerülne a bravúr és nyernénk, közelebb kerülnénk a közvetlen élmezőnyhöz. Nem tudjuk, a hazaiak mire képesek, sok változás volt a keretükben. Ami minket illet, bizakodom, a fiataloknak is újra lesz lehetőségük megmutatni, mit tudnak. Cipf Dominik, Májer Milán, Szendrei Norbert vagy Temesvári Attila egyaránt ügyes, bizonyí­taniuk kell. A jó példa, a sajnos már távozó Baráth Botond vagy Hidi Patrik, a jelenleg is a csapathoz tartozó Gazdag Dániel és Nagy Gergő ott van előttük.”

  „Minden új zajlott a felkészülés alatt, ahogy ebben az időszakban évről évre szokott: dolgoztunk, sok edzőmeccset játszottunk – mondta a Fradi-mester Szerhij Rebrov a beleki edzőtáborozással kapcsolatban. – Úgy gondolom, amit elterveztünk, végre is hajtottuk. Érkeztek új játékosok a csapathoz, már ezzel is sok minden változott. Nyilván idő kell, hogy megértsék a játékfilozófiát, de az új és a régi játékosok egyaránt napról napra jobbak lesznek, fejlődnek. És remélem, ez a fejlődés a meccseken is visszaköszön majd.”

  Az új igazolások között több 20 éven aluli játékos található, velük kapcsolatban érdekes kérdés, hogy szerepet kapnak-e az NB I-es csapatban. Köztük van a Stoke Citytől hazatérő Szerető Krisztofer is, aki jó benyomásokat tett Rebrovra az edzőtáborban.

  „Szerető jelenleg velünk készül, az edzőtáborban jól teljesí­tett, folyamatosan fejlődik. Egyébként nálam nem számí­t a kor, ha valaki jól teljesí­t, annak játszania kell. Krisztofer Angliából érkezett, ott mások a követelmények, mint itt. Idő kell neki, hogy megtanulja a játékrendszerünket, de az a legfontosabb, hogy ő ezt akarja is. Minden rajta múlik.”

  Természetesen arra is rákérdeztünk, hogy a vezetőedző számí­t-e a folytatásban Böde Dánielre, akit – mint ismert – decemberben, a Mol Vidi elleni rangadó előtt januárig kitett a keretből. A támadó ott volt a törökországi edzőtáborban, pályára is lépett, sőt, gólt is szerzett.

  „Böde Dániel a csapatunk tagja, a klub legendája, de a posztján nagy a konkurencia. Keményen dolgozik azért, hogy pályán legyen. Ez teljesen normális” – válaszolta Rebrov.

  Nézzük, hogyan várja a meccset Miha Blazic!

  Egy kis örökmérleg! Ez a forduló legnagyobb történelmű összecsapása, a Ferencváros és a Honvéd eddig 205 élvonalbeli bajnokin mérkőzött meg egymással. Óriási a Fradi-fölény az örökmérlegben: 113 zöld-fehér siker mellett 32 döntetlen és 60 kispesti győzelem volt eddig. A gólkülönbség 461:317 a Honvéd javára.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Honvédtól a Ferencvároshoz:
  2018, Davide Lanzafame, 700 000 euró
  2016, Botka Endre
  2007, Edouard Ndjodo, kölcsönbe
  2007, Szemán Lajos
  2005, Budovinszky Krisztián
  2004, Keller József
  2003, Tarcsa Bence, ingyen
  2003, Marius Sasu, i.
  2002, Udvarácz Milán, i.
  2001, Szabó Tibor
  1999, Váczi Zoltán
  1998, Kovács Béla
  1998, Mátyus János, i.
  1974, Pusztai László
  1966, Katona Sándor
  1963, Perecsi Tibor
  1948, Mészáros József
  1940, Kalocsay Géza
  1934, Mikes Károly
  1922, Eisenhoffer Károly
  A Ferencvárostól a Honvédhoz:
  2010, Sajó Dániel, kölcsönbe
  2008, Ihrig-Farkas Sebestyén, i.
  2007, Vernes Richérd, i.
  2006, Budovinszky Krisztián
  2003, Keller József
  2003, Gyenes Dávid
  2002, Hrutka János
  2002, Zombori Zalán
  2000, Kovács Béla
  1996, Arany László
  1984, Dózsa Attila
  1975, Máté János
  1974, Páncsics Miklós
  1970, Szűcs Lajos
  1950, Kocsis Sándor
  1950, Budai II László

  Eltiltott: a hazai Leandro (fegyelmi határozat) és a honvédos Skvorc (piros lap).

  A hazaiaktól Otigba és Szpirovszki (térdszalag-húzódás) sérült, a vendégektől Kamber (combizomhúzódás), Nagy G. (beteg) és Beglarisvili (bordasérülés) maródi.

  A Honvéd egy győzelemmel, egy vereséggel és két döntetlennel zárta a felkészülési időszakot. A négy meccsen öt gólt szerzett és hatot kapott a csapat, az új szerzemény Beglarisvili még nem talált be a kapuba, ellenben három kispesti csatár is eredményes tudott lenni: Danilo, Tischler Patrik és David N’Gog.

  A BP. HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
  A felkészülés kezdete: január 2.
  Edzőtábor: január 16–26., Lara (Törökország)
  FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK (helyszí­n: Törökország)
  Január 18.: Bp. Honvéd–PFK Ludogorec Razgrad (bolgár) 2–4 (Tischler, Cipf)
  Január 22.: Bp. Honvéd–FK Ahmat Groznij (orosz) 1–1 (N’Gog)
  Január 23.: Bp. Honvéd–FC Aarau (svájci) 1–1 (Danilo)
  Január 25.: Bp. Honvéd–FK Olimpik Doneck (ukrán) 1–0 (Holender)

  TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
  Érkezők: Mohamed Mezgrani (algériai, USM Alger – Algéria)
  Kölcsönbe érkezők: Zakaria Beglarisvili (grúz, Flora Tallinn – Észtország)
  Kölcsönből visszatérők:
  Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
  Kiszemeltek:
  Távozók: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok, szabadon igazolhatóként), Deák István (szerbiai, Napredak Krusevac – szabadon igazolhatóként), Hidi Patrik (Irtis Pavlodar – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Tomás Pilí­k (cseh, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: 1. FK Prí­bram – Csehország)
  Kölcsönbe távozók: Kovács Nikolasz (Balmazújváros)
  Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
  Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gróf Dávid, Holender Filip (érdeklődik iránta: DAC – Szlovákia), Májer Milán (Dorogi FC), Pölöskei Zsolt (átadólistán)

  A Honvéddal kapcsolatban további kérdés, lesz-e esetleg még további távozó, ugyanis fél év múlva lejár a szerződése a kapus Gróf Dávidnak, aki iránt több országból is érdeklődtek a télen, és a nyáron szabadon távozhat a brazil csatár, Danilo és a szélső Holender Filip, utóbbit a hí­rek szerint már most vinné a DAC Dunaszerdahelyre. Márpedig ha az emlí­tettek közül valaki még búcsút intene februárban, akkor könnyen lehet, hogy a Honvéd is búcsút inthetne a nyári, nemzetközi kupaszereplésnek is.

  Visszatekintve a korábbi idényekre, nem emlékszünk olyan játékosra, aki ennyire eredményes élvonalbeli szezon után jött volna közvetlenül az NB I-be. Éppen tí­z éve, 2009 telén ugyancsak a Flora Tallinntól Jarmo Ahjupera szerződött Győrbe, de ő hazájában „csak” 17 gólt jegyzett az NB I-es szerződést megelőzően.

  És a Honvéd… A kulcsemberek közül csak ketten távoztak, és ketten érkeztek is, de nagy kérdés, hogy a védelemből mennyire hiányzik majd az ősszel válogatottságig jutó, a télen az Egyesült Államokba szerződő Baráth Botond, a középpályáról pedig a Kazahsztánba igazoló Hidi Patrik. Az algériai Mohamed Mezgraniról jó véleményeket hallottunk, de ő tipikus jobbhátvéd, meglátjuk, hogyan illeszkedik majd Supka Attila három belső védős rendszerébe. A kölcsönbe megszerzett Zakaria Beglarisvili pedig nem kimondottan Hidi posztjára érkezett, mert ő inkább támadó középpályás. A grúz válogatott játékos a tavasz-őszi rendszerű észt élvonalban 2018-ban 36 bajnokin 30 gólt és 24 gólpasszt jegyzett, ennek köszönhetően az európai Aranycipő-versenyben is az élmezőny tagja. Kí­váncsian várjuk, hogy az észt bajnokság egyik legjobbja mire megy majd az NB I-ben…

  TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
  Érkezők: Lasa Dvali (grúz, Pogon Szczecin – Lengyelország), Ihor Haratin (ukrán, Zorja Luhanszk – Ukrajna), Isael da Silva Barbosa(brazil, Kajrat Almati – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Tokmac Chol Nguen (norvég, Strömsgodset – Norvégia), Ammar Ramadan (szí­riai, Juventus – Olaszország), Szerető Krisztofer(Stoke City – Anglia), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz, BATE – Fehéroroszország, szabadon igazolhatóként), Marten Wilmots(belga, szabadon igazolhatóként, legutóbb Avellino – Olaszország)
  Kölcsönbe érkezők:
  Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
  Kiszemeltek:
  Távozók: Kjartan Finnbogason (izlandi, Vejle BK – Dánia, szabadon igazolhatóként), Lovrencsics Balázs (ETO FC Győr)
  Kölcsönbe távozók: Matí­as Ezequiel Rodrí­guez (argentin, Universidad Católica – Ecuador),Dejan Georgijevics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia), Rui Pedro Couto Ramalho(portugál, Haladás)
  Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Julian Koch (német), Sztefan Szpirovszki (macedón, érdeklődik iránta: Lech Poznan – Lengyelország)

  A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
  A felkészülés kezdete: január 8.
  Edzőtábor: január 11–26., Belek (Törökország)
  FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
  Január 14.: FTC–FC Viitorul (román) 1–2 (Lanzafame)
  Január 15.: FTC–Gaz Metan Medias (Medgyes; romániai) 0–0
  Január 19.: FTC–FC Sion (svájci) 2–2 (Maceiras – öngól, Petrjak)
  Január 20.: FTC–Korona Kielce (lengyel) 2–3 (Moutari, Varga R.)
  Január 25.: FTC–CS Universitatea Craiova „B” (román) 1–1 (Böde)
  Január 25.: FTC–CS Universitatea Craiova „A” (román) 1–1 (Petrjak)

  A felkészülési meccseken Rebrov képet kaphatott a csapat hiányosságairól, mert a hat nemzetközi mérkőzésből egyet sem tudott megnyerni a Ferencváros, négy döntetlen mellett kétszer kikapott. A hatból kettőn volt olyan ellenfele, amely az ősszel nemzetközi kupainduló volt, két román csapat: a Viitorultól 2–1-es vereséget szenvedett, a Craiova A-csapatával (a B-vel is) 1–1-es döntetlent játszott a Fradi. Könnyen lehet, hogy a törökországi tapasztalatok miatt is igazolt még az edzőtábor után is új játékosokat a klub, mert Rebrov nem volt elégedett a látottakkal.

  Ahogy az is érdekes kérdés, Böde Dániellel mennyire számolnak még hosszú távon az Üllői úton, mindenesetre a Vidi elleni, legutóbbi bajnokiról „száműzött” csatár visszatért a keretbe, a téli felkészülési meccseken játszott és gólt is szerzett. Miközben egyébként az új játékosok közül még senki sem talált a kapuba, igaz, Isael, Nugen és Ramadan a felkészülési meccseken még nem is volt ott, hiszen őket csak a napokban igazolták. A légiósok mellett egy magyar játékos érkezett, a Stoke City utánpótlásából hazatérő szélső, Szerető Krisztofer, akinek menedzsere, Schultz Levente elmondta, kifejezetten olyan csapatot kerestek, melynél immár rendszeresen a felnőttek között tud szerepelni.

  A brazil, grúz, ukrán, norvég-kenyai, szí­riai, fehérorosz, belga légió (bár Haratinnak vannak magyar felmenői, í­gy hivatalosan nem számí­t légiósnak) azzal a céllal érkezett, hogy tavasszal a segí­tségükkel Rebrov kialakí­tsa azt az alapcsapatot, amellyel az FTC a nyáron eséllyel veheti fel a versenyt a nemzetközi porondon is. Kí­váncsian várjuk, az emlí­tettek közül hányan maradnak majd a Fradinál hosszabb távon.

  A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov az egyik korábbi interjúban arról beszélt, hogy érkezésekor kicsit sokallta a légiósok számát, de az arányok és az elmúlt évek tendenciája ezúttal sem változott. A külföldiek egy része elment, de legalább annyian, sőt jelen állás szerint még többen is érkeztek a helyükre. Kjartan Finnbogason, Matí­as Rodrí­guez, Dejan Georgijevics vagy Rui Pedro távozását aligha bánják a ferencvárosi szurkolók, akik csak remélni tudják, hogy a helyükre érkező Isael, Lasa Dvali, Ihor Haratin, Tokmac Nugen, Ammar Ramadan, Mikalaj Szihnyevics vagy a novemberben szerződtetett, de az NB I-be még nem nevezett Marten Wilmots mélyebb nyomot hagy majd az emlékezetükben a teljesí­tményével.

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–BUDAPEST HONVÉD NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.02.20:00, M4Sport
03.07.18:00, m4sport
03.14.17:00, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ