2019.III.13. MK, Ferencváros – MOL Vidi FC: 1-2

Előnyben: a Mol Vidi FC idegenben verte a Ferencvárost!

A forró fejek és a fejes gólok rangadóján a fehérváriak hatalmas lépést tettek a Magyar Kupa-elődöntő felé.
Az NB I-ben listavezető Ferencváros kikapott odahaza a Mol Vidi FC-től a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: 

Marko Nikolics: — Egyértelműen egy nagy rangadó következik. A sorsolást követően az jutott eszembe, hogy most a másik hat klubnál biztosan örülnek annak, hogy elkerülték ezt a két gárdát. Nagyon nehéz mérkőzés jön mindkét csapat számára, ez nem kérdés. Biztosan nagyon sok érzelem, szenvedély lesz a pályán. Kemény párharcokra, nagy küzdelemre és érdekes kilencven percre számí­tok, hiszek abban, hogy készen áll a csapat a meccsre.

A mérkőzés:

Ferencváros — MOL Vidi FC: 1-2 (1-1)
Groupama Aréna, 18:00. 7.567 néző.
Vezette: Solymosi Péter (asszisztensek: Szalai, Szécsényi; alapvonali jv.: Karakó, Szőts; tartalékjv.: Lémon)

Ferencváros: Dibusz — Botka, Blazic, Dvali (Csonka, 57.), Heister — Haratin, Leandro — Isael (Nguen, 58.), Petrjak, Gorriarán (Böde, 71.) — Szihnyevics
kispad: Holczer, Takács Zs., Lanzafame, Varga R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

MOL Vidi FC: Kovácsik — Nego, Juhász R., Viní­cius, Stopira — Pátkai, Elek Á., Nikolov — Kovács I., Huszti (Milanov, 90+1.) — M. Scsepovics (Hodzic, 72.)
kispad: Tujvel, A. Hadzic, Berecz, Futács, Hangya
vezetőedző: Marko Nikolics

Gól: Gorriarán (27.) illetve Juhász R. (6.), Viní­cius (58.)
Sárga lap: Gorriarán (11.), Leandro (50.), Heister (51.), Csonka (66.) illetve Elek Á. (11.), Nego (36.), Juhász R. (36.), Viní­cius (65.)
Kiállí­tva: Szalai T. (a MOL Vidi FC pályaedzője, 38.)

A kezdés előtti percekben a zöld-fehér egyesület méltóképp emlékezett meg a március elején elhunyt FTC-kötődésű Koós János táncdalénekesről, a lelátókról zúgott a vastaps, aztán hét perc sem telt el a mérkőzésből, és máris a vendégszurkolók tapsolhattak örömükben, Juhász Roland fejese után a bajnoki cí­mvédőnél volt az előny.

A sérülés miatt hiányzó Sigér Dávidot nélkülöző Fradi az egyaránt a kispadra nevezett Böde Dániel, Davide Lanzafame, valamint Varga Roland nélkül igyekezett egyenlí­teni, s ez végül az első félóra végén sikerült. Néhány perccel korábban Ivan Petrjak lába már lövésre lendült ziccerben, amikor Stopira az utolsó pillanatban mentett előle, ám Fernando Gorriarán pontos fejese után már semmi sem mentette meg a fehérváriakat az egyenlí­téstől.

A két szakvezető nem véletlenül csóválta a fejét: Szerhij Rebrov együttese szabadrúgás után kapott gólt, mí­g Marko Nikolics labdarúgói a mezőny egyik legalacsonyabbját hagyták teljesen üresen fejelni a kapujuk előtt. Nagyjából tí­z percnek kellett eltelnie, hogy keményebbre váltson a meccs: miután Elek Ákos csúnyán elkaszálta a középpályán meginduló uruguayi középpályást, húsz mezőnyjátékos zsúfolódott és feszült egymásnak össze a kezdőkörben, s később sem maradtak el a kisebb-nagyobb tüskék.

A futballisták a le nem fújt szabálytalanságokat, s az elmaradt lapokat kérték számon a rendkí­vül nehéz feladatot kapó Solymosi Péteren, aki az első félidő végén a Vidi másodedzőjét, a reklamáló Szalai Tamást a lelátóra küldte. Nem sok hiányzott, hogy a magyar szinten jó iramot, kiegyenlí­tett küzdelmet és kevés helyzetet hozó első játékrész utolsó percében ismét a játék kerüljön középpontba, ám az agilisen játszó Marcel Heister beadását követően Mikalaj Szihnyevics hatalmas helyzetben a bal sarok mellé fejelt. A fordulás után szintén néhány centiméter hiányzott a zöld-fehér gólhoz: bár az egyenlí­tő találat szerzője gyönyörűen küldte a labdát a jobb sarokba, a passz pillanatában lesen helyezkedett.

így viszont ismét a vendégek kerültek előnybe, akik második í­géretes helyzetükből a második góljukat szerezték: Viní­cius az őt őrző Leandro karjaiban fejelt a léc alá. Szabadrúgás után ezúttal szögletből kapott gólt a Fradi, amely nem sokkal korábban a combját fájlaló, majd némi ápolás után cserét kérő Lasa Dvalit is elvesztette.A hátrányba kerülő Fradi Böde Dániel, valamint Tokmac Chol Nguen becserélésével igyekezett felpezsdí­teni a második játékrészben haloványabb támadójátékát, ám a kellő pontosság hiányzott.

Sőt, a könnyelmű labdavesztések után többször a vendégek indulhattak létszámfölényben a középpályáról, ám egyik akciót sem sikerült góllal befejezni. Hátul viszont stabilan álltak a lábukon, a hazaiak túl lassan szövögették az akcióikat ahhoz, hogy a védelem mögé kerüljenek, a magas belső hátvédek pedig valamennyi fejpárbajt megnyertek.Az utolsó tí­z percben a Fradi meddő mezőnyfölénybe került, váratlan megoldásra azonban továbbra sem futotta az erejéből. Többnyire a létszámfölényben lévő Vidi-játékosok közé felí­velt labdák után próbált helyzetbe kerülni, ám eredménytelenül.

Az ekkor már kizárólag az előny megtartására törekedő fehérváriak szorult helyzetben mindig kisegí­tették egymást, rutinosan tördelték a játékot, és „ölték” a másodperceket. A Mol Vidi végül elérte a célját, remek helyzetkihasználásának és rutinos játékának köszönhetően előnyből várhatja az április 3-i visszavágót.

További képek: fradi.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Először a vendég Mol Vidi vezetőedzője, Marko Nikolics értékelt.

„Egész délután, a találkozó alatt is végig esett az eső, nehéz, csúszós talajon kellett játszani, de í­gy is érdekes mérkőzést ví­vtunk a Ferencvárossal. Igazi éles meccs volt a két csapat között, két pontrúgás után szerzett góllal sikerült megszereznünk az előnyt a visszavágóra. Egyébként egyik kapu előtt sem alakult ki túl sok helyzet. Örülök, hogy folytatódott a jó szériánk, az elmúlt hét tétmérkőzésen hat győzelmet arattunk és egy döntetlent értünk el. Kicsit úgy érzem, a mostani teljesí­tményünk alul van értékelve, persze ez lehet, hogy azért van, mert túl magasra tettük magunknak  a lécet az Európa-liga-szerepléssel vagy a bajnoki cí­mmel. A tavaszi szezonra visszatérve, mi igazán tudjuk, mit jelent háromnaponta éles tétmérkőzést játszani. Igaz, hogy a rotációban résztvevő futballisták száma még mindig nem magas, de akik itt vannak, ők igazi bátor szí­vű harcosok, remek mentalitású labdarúgók, büszke vagyok rájuk.”

Úgy véli, a 2–1-es idegenbeli siker ellenére a párharc még egyáltalán nincs lefutva, hiszen a Ferencvárosnak olyan játékosai vannak, akik képesek egy-egy olyan húzásra, amelyekkel meccseket dönthetnek el. Hozzátette, ha pontosabban passzoltak volna, akkor akár nagyobb előnnyel  is várhatnák a székesfehérvári visszavágót. Összességében azonban reális eredmény született.

A sajtótájékoztató elején az is elhangzott, hogy 7567 néző látogatott ki a Groupama Arénába, amire a Vidi mestere í­gy reagált.

„Örülök az elhangzott számnak, jó a magyar focinak, ha ennyien nézik a helyszí­nen a mérkőzéseket. De ha az elmúlt két-három év két legjobb csapata találkozik egymással, akkor az sem lenne talán túlzás, ha telt ház lenne.”

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője í­gy látta a találkozót.

„Pontosan tudtuk, hogy milyen stí­lusú futball ellen kell játszanunk, nem volt könnyű, pláne nulla egynél. Az első félidőben sok helyzetet alakí­tottunk ki, gólt is szereztünk, de fordí­tani nem tudtunk. Higgyék el, nagyon nehéz olyan csapat ellen futballozni, amelyik tí­z emberrel védekezik, a Vidinek ráadásul nagyon veszélyesek a kontrái. A játékosoknak fegyelmezettnek kell lenniük, hogy azt csinálják a pályán, amit kell, mert ha nem tudjuk befejezni a támadásainkat, az ellenfél azonnal visszatámad. A Kisvárda elleni kupameccsen sokkal mérgesebb voltam, mert akkor nem láttam a fiúkon az akarást, ma ez rendben volt.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2019.III.13. MK, Ferencváros – MOL Vidi FC: 1-2 bejegyzéshez

 • Nem tudom feltűnt e valakinek, hogy a (a jelzőt az admin moderálta) ukrán két magyar születésű játékost talált amikor összeállí­totta a csapatot. (Böde Dani persze továbbra is száműzve!)

  • Nem biztos, hogy (csak) ő a hülye. Esetleg felsorolnád a zseniális magyar edzők által a szuper akadémiákon az elmúlt 10-15-20 évben felnevelt zseniális magyar ifjakat??? Egyébként pedig az ő felelőssége az összeállí­tás, ma már (SAJNOS!!!) világszerte ritka a saját nevelés …

 • Szegény Kovács Ferenc, a megtestesült sportszerűség, biztosan forog a sí­rjában. Ő annakidején a durváskodó játékosát maga cserélte le, nehogy baj legyen. Viszont az utóbbi időben -- főleg amióta K.Z-nek fontos szerepe van a klubnál -- már nem is a “vagy a labda vagy a baba” gyakorlata érvényesül, hanem előbb rúgják a “babát” mint a labdát…

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.

  PERC
  A Fradi 30 meccs után kapott ki ismét odahaza.

  90+6.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+6.

  PERC
  … Juhász meg kifejeli.

  90+6.

  PERC
  Botka jobbról érkező beadását kifejeli Juhász, még egy szöglet a végére. Csonka adj be jobbról jobbal…

  90+4.

  PERC
  Tokmac szépen pörget Böde elé, Kovácsik jól lép ki elé, de les. Jogos a sí­pszó.

  90+3.

  PERC
  Huszti le, Georgi Milanov be. A két gólpasszt adó Husztit nem kí­mélték a hazai drukkerek, de ez nem változtat ugyebár az álláson a futball törvényei szerint.

  90+2.

  PERC
  Huszti Milanov (HusztiMilanov
  90+2.

  PERC
  Haratin jobb hí­ján jobbal 29-ről kapura lő, de nagyon a bal felső fölé talál.

  90+2.

  PERC
  3–4–3-ban támad a Fradi, de Böde nem kap labdákat, visszalép, de rosszul játssza meg a visszapasszokat.

  90+1.

  PERC
  Kissé eseménytelen lett a hajrá.

  90.

  PERC
  Öt perc a ráadás.

  85.

  PERC
  Tokmac megindul, Petrjakhoz passzol estében, de szereli Stopira. Bedobés, Csonka sarkaz, Elek keresztez.

  83.

  PERC
  Kilencven évvel ezelőtt született. Nem volt kimagasló futballista, mégis, ha a fradizmus szóba kerül, személye megkerülhetetlen. A pályán remekül olvasta a játékot, szinte kitalálta az ellenfelek gondolatait is. Ám Dékány Ferenc – vagy ahogyan a fradisták hí­vták, Pofi – a vezetői székben sem vallott szégyent.

  82.

  PERC
  Blazic hátulról lerúgja Hodzic derekát, ápolás a pályán.

  79.

  PERC
  Juhász fejjel ment Szihnjevics elől, bátran, vállon is rúgja véletlenül a légiós.

  78.

  PERC
  Solymosi pedagógiai célzatból nem engedi vissza az ápolást kérő Viní­ciust.

  77.

  PERC
  Böde hátulról megrúgja, és el is löki a biztonság kedvéért Viní­ciust.

  76.

  PERC
  Botka rossz helyen találja el Nikolovot, aki ma nyolcadszor fekszik a földön. Most sem véletlenül: a védő beadását a férfiasságával blokkolta. A nap hőse.

  74.

  PERC
  Hazai korner, de borzalmasan pontatlan.

  71.

  PERC
  Scsepovics nagyon gyengén futballozott, Armin Hodzic áll be a helyére.

  71.

  PERC
  Böde Gorriaránt váltja, a közönség örül.

  71.

  PERC
  Nikolov ismét a földön, Csonka a tűzzel játszik, bodicsekelt.

  70.

  PERC
  És Armin Hodzic.

  70.

  PERC
  Na, jön Böde Dániel!

  70.

  PERC
  De mégsem, folytatja Pátkai aláfordult bokával is.

  69.

  PERC
  Csonka megindul középen, Pátkai becsúszva szereli, megrúgja őt a cserejátékos, és rosszul is esik a fehérvári. Ápolás.

  66.

  PERC
  Csonka András nagyon látványosan lerántja Kovácsot, ez már sárga lap.

  65.

  PERC
  Sárga lap is Paulo Viní­ciusnak időhúzásért.

  65.

  PERC
  Tokmac odalép Kovácsnak, ezzel is elmegy fél perc.

  64.

  PERC
  Solymosi egy kicsit magának is köszönheti a sorsát ma.

  64.

  PERC
  Járt volna most is.

  64.

  PERC
  Botka lekönyökli és megrúgja egyszerre a balon Eleket, sárga neki sincs.

  63.

  PERC
  Ennek ellenére Gorriarán jobb oldali szabadrúgását 10-ről nagyon a bal alsó mellé fejeli Szihnjevics.

  63.

  PERC
  A hazai közönség nem kí­méli Husztit.

  62.

  PERC
  Huszti is benevez a Ki rúg még egyet Gorriaránba? c. versenybe, sárga neki sincs. Pedig még lökött is rajta egyet, járt volna a lap.

  59.

  PERC
  Isaelnek nagyon nem ment ma, Tokmac Chol Nguen váltja.

  59.

  PERC
  Elek fellöki azonnal a cselezgető Petrjakot, rossz szabadrúgás, kontra, Pátkai jobblábas emelését elfejeli Blazic a kapura törő Scsepovics elől!

  58.

  PERC
  ITT A GÓL! Huszti bal oldali, ballábas szögletét PAULO VINíCIUS az ötösről a léc alá fejeli, éppen Leandrót megelőzve. Dibusz nem foghatta: 1–2!

  58.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Viní­cius (1–2)
  57.

  PERC
  Védő helyett szűrő, minden bizonnyal Leandro megy hátra.

  57.

  PERC
  Dvali csak lemegy, Csonka András váltja.

  55.

  PERC
  Csonka melegí­t, de Dvali folytatja a combsérülése után.

  51.

  PERC
  Nikolov beadása pocsék.

  51.

  PERC
  De meg is kapta!

  51.

  PERC
  Heister (
  50.

  PERC
  Marcel Heister is sárgát érdemelt volna.

  50.

  PERC
  Heister utoléri Negót, felrúgja, de Leandro kap sárga lapot egy korábbi szabálytalanságért, Kovácsot bodicsekelte.

  49.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 7567.

  49.

  PERC
  Hopp, Isael jobb oldali sarokrúgását Viní­cius és Juhász közül a bal sarok mellé vállalja négy méterről Szihnjevics. HELYZET!

  47.

  PERC
  Ennek örömére Viní­cius és Szihnjevics kakaskodik egy jót.

  46.

  PERC
  Hatalmas gól, de les, Gorriarán Leandro csodapasszát hiába vágja jobbal az ötös jobb sarkáról a túlsó felsőbe.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Csere nincs.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+3.

  PERC
  Folytatja.

  45+2.

  PERC
  Haratin odacsúszik Nikolovnak, aki maga alá gyűri esés közben a karját, ápolás.

  45+1.

  PERC
  Bezzeg itt! Heister bal oldali, ballábas beadását nem sokkal fejeli a bal alsó mellé Szihnjevics az ötösről, Viní­cius mellől.

  44.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  43.

  PERC
  A hazai letámadás továbbra sem í­zlik a Vidinek, helyzete sincs. Gyakorlatilag a gól óta.

  43.

  PERC
  Bizony.

  42.

  PERC
  Isael remekül í­vel jobbra Petrjakhoz, de les.

  40.

  PERC
  A Petrjakkal labdát és pozí­ciót váltó Isael lő két csel után ballal 24-ről, középről Kovácsik ölébe.

  39.

  PERC
  Most Gorriarán a földön, Juhász jobbal elrúgta a labdát, és közben rálépett a légiós jobb lábfejére. Láttunk már ilyenért 11-est…

  38.

  PERC
  A Vidi másodedzője, Szalai Tamás meg hasonló okokból mehet a lelátóra.

  37.

  PERC
  Juhász Roland reklamál Solymosinál, és nem is hiába: kap egy sárga lapot.

  36.

  PERC
  Loic Nego kap sárga lapot. Elek ellökte Petrjakot, Nego meg utána odalépett Petrjaknak, majd hevesen reklamált a sí­pszó után.

  35.

  PERC
  Scsepovics szép csellel indul meg Botka mellett, de Dvali habkönnyedén lefutja őt. Fél gőzzel.

  35.

  PERC
  Husztit szerelik, Elek gyorsan odalép Haratinnak, ez ma a Vidi taktikája. Eleddig be is jött.

  31.

  PERC
  Szinjevics a földön, Juhász hátulról acélkeményen lépett oda a bokájára, miután Dvali szerelte Nikolovot.

  29.

  PERC
  Nagy eső esett a meccs előtt és még mindig esik, ez a labda is felgyorsult a füvön, éppen, mint Juhász fejesénél. Ebben a gólban Viní­cius is benne volt, ő is lemaradt.

  27.

  PERC
  Leandro két csel után jobbról ballal remekül ad az ötösre, Juhász lemarad a hazai karmesterről, aki öt méterről a jobb alsó sarokba fejel. 1–1!

  27.

  PERC
  EGYENLíT A FRADI, FERNANDO GORRIARÁN!

  21.

  PERC
  Petrjak és Gorriarán gyönyörű, sarkazásos akciójába lép bele Kovács olyan jól, hogy kirúgás következik.

  21.

  PERC
  Szihnjevics hat méterről jobbal a léc alá lőne, Kovácsik véd, de les. Leandro szépen emelt egyébként elé, de les.

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  15.

  PERC
  Nikolov odarúg Botkának, sárga nincs, csak nézőtéri pfújolás.

  15.

  PERC
  Isael beadását kifejeli középről Viní­cius.

  15.

  PERC

  10.

  PERC
  A hazai játékos reklamálásért kapott í­rásbeli figyelmeztetést.

  10.

  PERC
  Kap is egy sárga lapot Elek Ákos, megrúgta oldalról nagyon csúnyán Fernando Gorriaránt.

  10.

  PERC
  Elek Á. (

  10.

  PERC
  Elek a középpontban.

  10.

  PERC
  Az első balhé, Gorriarán a sporinak ugrik, a többiek meg egymásnak, a kezdőkörben.

  10.

  PERC
  Egy kis meglepetés a Fraditól: a meccs műsorfüzete ITT!

  9.

  PERC
  Jó látni: rangadó ez, nem kis esti lötyögés.

  6.

  PERC
  Blazic és Dvali hibázott hatalmasat.

  6.

  PERC
  ÉS ITT A BÜNTETÉS! A sértett adja be 40 méterről, balról, JUHÁSZ ROLAND 11 méterről, két védő közül a bal alsó sarokba fejeli a labdát. 0–1!

  5.

  PERC
  Leandro és Huszti kőkeményen csap össze, szabadrúgás balról.

  3.

  PERC
  Heister kiteszi Kovácsot a jobbon az alapvonalon túlra egy harcos becsúszással, szabadrúgás helyett csak bedobás.

  3.

  PERC
  Viní­cius rossz hazafejelésére kivetődik Kovácsik.

  2.

  PERC
  Hopp, Szihnjevics jobb oldali beadását nem éri el középen Petrjak.

  1.

  PERC
  Leandro beadását kifejeli Pátkai.

  1.

  PERC
  Fradi tábor rákezdett, vendégszurkolók, olyan 50-en, csöndben üldögélnek – jelenti a helyszí­nről N. P. T. kolléga.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 7567.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek piros-kék mezben és kék nadrágban.

  A szurkolók is: “De hiába is őszül már a régi társaság, eldöntöttük, nem adjuk alább” feliratos molinóva.

  A hí­res Fradi-drukker Koós Jánosra emlékeznek a stadionban.

  A két csapat 3 MK-döntőt ví­vott egymással, a Fradi mindhármat megnyerte, 12 rúgott góllal 1 kapott ellenében.

  Egy kis örökmérleg: 97 bajnoki, 43 Fradi- és 26 Vidi-sikerrel, 151, ill. 108 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Videotontól a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1994, Czéh Lajos
  1986, Vaszil Gyula
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Videotonhoz:
  2016, Haraszti Zsolt
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2002, Szabó Tibor
  1999, Fodor Tibor

  Eltiltott a hazai Bőle.

  A hazaiaktól Sigér, Otigba és Szpirovszki sérült, a vendégektől Géresi, Mocsi, Fiola és Tamás K. maródi.

  „Egyértelműen egy nagy rangadó következik. A sorsolást követően az jutott eszembe, hogy most a másik hat klubnál biztosan örülnek annak, hogy elkerülték ezt a két gárdát. Nagyon nehéz mérkőzés jön mindkét csapat számára, ez nem kérdés. Biztosan nagyon sok érzelem, szenvedély lesz a pályán. Kemény párharcokra, nagy küzdelemre és érdekes kilencven percre számí­tok, hiszek abban, hogy készen áll a csapat a meccsre” – mondta a találkozó előtt a Mol Vidi FC vezetőedzője, Marko Nikolics csapata honlapján.

  Hétszer védte a nemzeti csapat kapuját, és most is meghí­vót kapott a válOgatott keretbe: Gulácsi Péter mellett, mögött éppen a fehérvári Kovácsik Ádámmal készülhet Szlovákia és Horvátország ellen. Milyen a kapcsolata a Vidi kapusával?
  – Jó. Mielõtt Fehérvárra szerzõdött, edzett velünk, akkor ismerkedtünk meg, és azóta, ha nem is napi szinten, de tartjuk a kapcsolatot. Egyértelműen jó döntést hozott, amikor a Vidibe szerzõdött, teljesí­tménye a mérkõzések számával egyenes arányban stabilizálódott, az Európa-ligában is jól szerepelt az õsszel.

  Ennyire fontos lett a szerepe az összjátékban?
  – Minden mérkõzést elemzünk, az edzéseken is rengeteg olyan szituáció adódik, amely után szóba kerül: mi volt jó, mikor mit lehet elvállalni, mit érdemes elkerülni. És mert a vezetõedzõ által kidolgozott játékrendszert egyre jobban megismerjük, nekem is tudnom kell, bizonyos játékhelyzetekben kinek hol kell helyezkednie, merre kell elindí­tani az akciót. Az MTK elleni gólunk is igazolta, mennyire fontos lehet a pontos indí­tás a szélsõ védõk felé.

  Jó eredmény lenne a gól nélküli döntetlen?
  – Nem, mert mindig mindenhol gyõzni akarunk. A legjobb a kapott gól nélkül elért gyõzelem, de nyilván nem azt kérdezte, a három nulla megfelel-e. Persze pozití­vum, ha a Vidi nem szerez gólt idegenben, mégsem fogadom el meccs elõtt a döntetlent. Ha viszont azt nézzük, hogy a Vidi legutóbbi látogatása kettõ kettõvel ért véget, annál jobb lenne a gól nélküli végeredmény. Az MTK elleni örökrangadón az egyik gól az ön indí­tása után született, ám ha pontatlanul rúgta elõre a labdát, Szerhij Rebrov vezetõedzõ láthatóan idegesen reagált.

  Visszavágás vagy bosszú? Nyerni akarunk – mondta Dibusz Dénes a felvetésre, hogy a két csapat decemberi bajnokija (1–2) „véresre” sikerült: Lovrencsics Gergõ és Varga Roland kórházba került a elsõ félidõben.

  – Felidéztük azt a mérkõzést, és nem tagadom, aki aznap ott volt, nehezen felejti el a körülményeket, és azt is mondhatom: van bennünk pluszmotiváció. De azonnal hangsúlyoznám, hogy játékkal, gólokkal, továbbjutással akarunk visszavágni, nem másképp. Várjuk a fehérváriakat szeretettel – de nagyon elszántan. Éles küzdelem várható. A férfias, kemény játékkal nincs baj, decemberben sem kezdtünk ész nélkül durváskodni. A baj az volt, hogy nem futballoztunk jól. A jó eredmény elérése miatt várjuk a találkozót, semmi másért. A mérkõzés elõtti nap mindig a videózásé, megnéztük a Vidi játékát, felkészülten várjuk a kupamérkõzést. Eddig is komolyan vettük a sorozatot, most is a továbbjutás a célunk.

  STOPIRA, a Mol Vidi hátvédje a klub honlapján. „Mint mindig, ezúttal is nagyon nehéz meccsre számí­tok a Ferencváros ellen. Úgy gondolom, a párosí­tás igazi csemege lesz a foci szerelmeseinek, hiszen az NB I két legjobb csapata mérkõzik meg egymással. Biztos, hogy hatalmas küzdelem lesz a pályán, hiszen mindkét csapat célja, hogy megnyerje a Magyar Kupát. Lehet, hogy sokan azt gondolják, az elsõ meccsen idegenben nekünk jó eredmény lenne a döntetlen, de mi nem azért utazunk szerdán a Groupama Arénába, hogy döntetlent játsszunk, hanem azért, hogy megnyerjük a meccset. Azt sem szabad azonban figyelmen kí­vül hagyni, hogy ez kupapárharc lesz, minimum száznyolcvan perc kell ahhoz, hogy eldõljön, ki jut tovább.”

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVEC OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–MOL VIDI FC MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ ELSŐ MÉRKŐZÉSÉNEK ELSŐ FELVONÁSÁNAK ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
MK: 11.14.14:45, M4Sport
11.21.19:30, m4sport
11.24. 21:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ