2019.III.2. Ferencváros – DVTK: 7-0

Hetet egy csapásra, a DVTK volt az áldozat

A Ferencváros a két csapat legutóbbi négy bajnokiján tizenkilenc gólt rámolt be a Diósgyőrnek.
A Ferencváros 7–0-ra megverte odahaza az újpesti vendégjáték után ismét összezuhant Diósgyőrt a labdarúgó NB I 23. fordulójának záró mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — A DVTK az Újpest elleni vereség előtt jó sorozatban volt, egy csalódás után pedig most biztosan ismét nagyon koncentráltak lesznek. Természetesen mi is felkészülünk, kielemezzük a DVTK játékát, igyekszünk kihasználni a gyenge pontjaikat. Olyan játékot kell nyújtanunk, mint az előző fordulóban, a Puskás Akadémia ellen, amikor igazán ki tudtuk szolgálni a szurkolóinkat. Ez nagyon fontos, különösen hazai pályán. Teljes erőbedobással kell dolgoznunk, és akkor meglesz az eredménye.

Fernando Fernández: — Tartom azt, amit a Vidi meccs előtt mondtam. Ha egy ilyen csapat ellen játszunk, akkor ugyanazokra az összetevőkre van szükség. Az FTC az utolsó meccsén sokkal agresszí­vebb csapat benyomását keltette, mint amilyen előtte volt. Ha a számokat nézzük, akkor jelenleg ők a bajnokság legjobb csapata, hiszen vezetik a tabellát, de a Ferencváros ellen is ugyanúgy lehet három pontot szeretni, mint más csapatok ellen. Most kezdődik az utolsó kör a bajnokságban, mindenki játszik mindenkivel, a sorsunk a saját kezünkben van. Minden héten úgy készülünk, hogy hétvégén reális esélyünk legyen a győzelemre, azért utazunk Budapestre, hogy nyerjünk.

A mérkőzés:

Ferencváros — DVTK: 7-0 (3-0)
Groupama Aréna, 19:30. 9.437 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Berettyán, Georgiou; alapvonali jv.: Szőts, Takács J.; tartalékjv.: Becséri)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister (Botka, 75.) — Sigér, Haratin — Petrjak, Gorriarán (Leandro, 75.), Varga R. — Szihnyevics (Lanzafame, 60.)
kispad: Holczer, Böde, Bőle, Csonka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

DVTK: Bukrán — Polgár, Brkovic (Sesztakov, 46.), Karan, Tamás M. (Ndzoumou, 62.) — Márkvárt (Mazalovic, 62.) — Szabó B., Tajti, Juhar — Proser, B. Mihajlovic
kispad: Antal, Ismaila, Hasani, Vernes
vezetőedző: Fernando Fernández

Gól: Gorriarán (27.), Varga R. (33. – 11-esből, 56.), Szihnyevics (42., 59.), Lanzafame (84. – 11-esből, 86.)
Sárga lap: Brkovic (33.), Tamás M. (47.)
Kiállí­tva: Karan (67.)

Érződött, a Ferencváros véletlenül sem akarja a véletlenre bí­zni.

Szerhij Rebrov hét közben átütő futballt emlegetett a csapattal kapcsolatban, mondván, ahhoz, hogy a játékosai kilencven percen keresztül teljes erőbedobással menjenek előre, legalább három nap pihenő szükséges. A jelek szerint a labdarúgók frissen, fitten várták a szombat estét, az első tí­z percben három helyzetük is volt, és olyan elánnal mentek előre, amely előre vetí­tette, ennek a szombat estének bizony kiütés is lehet a vége. Varga Rolandék a szünetig aztán be is rámoltak hármat a Diósgyőr kapujába, negyedóra alatt eldöntve a három pont sorsát.

Rebrov is elégedetten vonult az öltözőbe, ami nála – szigorú jelleméből adódóan – annyit tesz, hogy a lefújás pillanatában tapsolt egyet, majd lehajtott fejjel indult a játékoskijáró irányába. Az ukrán tréner a héten lapunknak adott interjújában kitért arra, olyan intenzitású játékot kér futballistáitól, amely kifogástalan állapotú labdarúgókat kí­ván, és amellyel az ellenfelek nehezen tartják a ritmust.

A DVTK nem is tudta tartani a lépést.

A zöld-fehérek rendí­thetetlenül mentek előre, és látszik, több futballista is önbizalommal telve várja a bajnoki hajrát. Az ismét a kapuba találó uruguayi Gorriarán például az utóbbi hetekben háromszor is eredményes volt (két bajnoki, egy kupagól), pedig korábban, a Magyarországra érkezése óta mindössze kétszer talált a kapuba. A jelek szerint a télen szerződtetett Szihnyevics is egyre inkább belelendül, múlt heti gólja után ezúttal duplázott, és akkor még nem emlí­tettük Varga Rolandot, aki előbb tizenegyesből lőtt, majd közelről fejelt a kapuba, és végig lendületesen futballozott.

Csatárposzton rendkí­vüli rivalizálás alakult ki a Fradinál, ami egyértelműen a csapat hasznára válik, érezhető volt, a csereként beálló Lanzafame is mindenképpen gólt szeretett volna szerezni, találatát előbb les cí­mén nem adták meg, ám az olasz nem adta fel, a lefújás előtt kiharcolt büntetőnél olyan elánnal ragadta magához a labdát, hogy senki sem merte azt elkérni tőle, majd közelről passzolta a labdát a kapuba. A miskolciak erejéből néhány veszélyes ellentámadásra futotta a kilencven perc alatt, Prosser olykor megdolgoztatta Dibuszt, akinek az eszén ezen a napon nem lehetett túljárni.

A Ferencváros szombati győzelmével tovább nyújtotta hazai bajnoki veretlenségét, a Groupama Arénában immár a legutóbbi 32 találkozóján nem talált legyőzőre. Gyaní­tható, a zöld-fehérek számára mégis sokkal fontosabb, hogy a csapat megtartotta hatpontos előnyét az üldöző Vidivel szemben…

További képek: fradi.hu, mlsz.hunso.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

Úgy gondolom, a Diósgyőr nem érdemelt ennyi gólt – kezdte mérkőzés utáni értékelését a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov.  Nem tudom, mi történhetett, mert a diósgyőriek látszólag nagyon felkészültek voltak ellenünk. Szerencsére sikerült sok helyzetet teremtenünk. Ez a három pont és a hét gól nagyon fontos volt a szurkolók számára isEzt a fajta konkurenciát akartam elérni a csapaton belül, és ez látszólag be is vált. Minden játékos tudja, hogy van mögötte valaki, és ha nem teljesí­t elég jól, akkor más fog a helyére lépni. Ez az oka annak is, hogy öt gól után is hajtott még a csapat” – nyilatkozta az ukrán tréner, majd elmondta, hogy a Vidivel szembeni harcban nagyon jót tesz a játékosok önbizalmának egy ilyen győzelem.

A DVTK vezetőedzője, Fernando kí­nosan mosolyogva kezdte az értékelését.

Hol is kezdjem… Az első félidő jobban nézett ki a mérkőzés egészéhez képest. Arra számí­tottunk, hogy rengeteg egy az egy elleni szituáció alakul ki a pályán, ez meg is történt. Három, könnyen megelőzhető gólt kaptunk az első félidőben, sajnos ez lett a vége.”

A Diósgyőr az elmúlt két fordulóban összesen 12 gólt kapott és egyet sem szerzett. A spanyol szakvezető elmondta, hogy ha kétszer ilyen nagy különbségű vereséget szenved egy csapat, az nem lehet a véletlen műve, de vissza kell térniük a helyes útra, és tovább kell dolgozniuk a sikerért.

Dibusz Dénes: „Nagyon örülünk neki, hogy ez í­gy sikerült, de azért az első félidő nem volt ennyire simaA Diósgyőr nagyon feljött ránk, megpróbáltak minket letámadni, de szerencsére tudtunk erre reagálni. A második félidőben már azért tudtuk, hogy valószí­nűleg megvan a mérkőzés. Azt kérte a vezetőedző is, hogy próbáljunk inkább pozí­cióban maradni, és ha lehetőségek nyí­lnak, akkor éljünk vele. Szerencsére ez maximálisan sikerült és megnyertük a mérkőzést, ami az önbizalmunknak jót tett.”

Mikalaj Szihnyeics:

Varga Roland: — Örülök, hogy sikerült dupláznom, a játék is jól ment a csapatnak, megérdemeltük ezt a nagyarányú győzelmetTudtuk, hogy múlthéten ötöt kapott a Diósgyőr, de mégsem számí­tottunk ekkora sikerre, hiszen fűthette őket a bizonyí­tási vágy ezután. Tették a dolgukat, de több lehetőségünk volt, és a kulcs az volt, hogy nagyjából minden nagy helyzetünket kihasználtuk. A második gólomnál Ivan nagyon szépen adott be, a hosszún egyedül voltam, a védő alászaladt a labdának, és már csak be kellett fejelnem. Hétről-hétre dolgozunk, nem tervezünk előre, a következő meccset kell egyelőre megnyernünk.

A 23. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 8 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 7, Litauszki (Újpest) 6, Heister (Ferencváros) 6 — Kovács I. (MOL Vidi) 7, Rui Pedro (Haladás) 7, Gorriarán (Ferencváros) 7, Petrjak (Ferencváros) 8 — Varga R. (Ferencváros) 8, Knezevic (Puskás Akadémia) 7, Molnár G. (Mezőkövesd) 7
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Újpest — MTK) 9 — Kóbor Péter, Varga Zsolt, Szilasi Szabolcs, Pillók Ádám

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2019.III.2. Ferencváros – DVTK: 7-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90.

  PERC
  EZZEL VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  89.

  PERC
  Na jó, csak lett kiütés a végére.

  88.

  PERC

  Ők is táncoltak már a góloknál… (Fotók: Tokics Máté)

  86.

  PERC
  Leandro és Varga játszik össze a balon, utóbbi az ötös bal sarka elől ballal önzetlenül középre ad, DAVIDE LANZAFAME meg jobbal, hat méterről az üres kapu közepébe gurí­t. 7–0!

  86.

  PERC
  EZ IS BENT VAN!

  83.

  PERC
  BENT VAN, DAVIDE LANZAFAME jobbal a jobb felső sarokba emel, Bukrán jobbra el. 6–0!

  83.

  PERC
  BÜNTETŐ! Petrjakot elüti az ötös jobb sarkán Bukrán, Leandro emelt a szélső elé.

  81.

  PERC
  Nagyon kényelmesen sétálgat a Fradi, és sok a pontatlan passz. Nem lesz ma kiütés.

  74.

  PERC
  Heistert meg Botka Endre váltja, nincs több csere ma a hazai oldalon.

  74.

  PERC
  Gorriarán le, Leandro be.

  74.

  PERC
  Gorriarán de Almeida (Gorriaránde Almeida
  70.

  PERC
  TÉVES íTÉLET, jobbal szépen a bal sarokba emelt az olasz, 14 méterről, középről, ollózó mozdulattal, hátradőlve.

  70.

  PERC
  Lanzafame lő szép gólt, ám lesről.

  69.

  PERC
  A Ferencváros az utóbbi 30 hazai bajnokija mindegyikén szerzett gólt. A DVSC volt a legutóbbi vendéggárda, amely le tudta nullázni a zöld-fehéreket, még 2017 májusában.

  69.

  PERC
  A vendégtábor nyilvánvalóan elveszí­tette a türelmét.

  68.

  PERC
  LÉC! Lanzafame jobbal 20-ról a lécre emel, a sorfal segí­tségével, nem sokkal a bal felső mellett, Varga a kipattanót a bal alsó mellé tereli hat méterről, jobbal.

  67.

  PERC
  DEJAN KARAN kiáll, a Gorriarán indí­totta Petrjak gólhelyzetben kapura tör, a védő hátulról ellöki. Jogos.

  66.

  PERC

  66.

  PERC
  Hopp, Juhar ballal egy szöglet után a jobb alsóba lőne 22-ről, középről, de Dibusz erre is odaér egy villámgyors vetődéssel.

  65.

  PERC
  NINCS BENT! Mihajlovic ballal 12-ről a kilépő kapusba püföli középről Tajti passzát.

  65.

  PERC
  A DVTK a legutóbbi kilenc bajnoki meccse mindegyikén kapott gólt, legutóbb tavaly novemberben, a Debrecen ellen „tartotta tisztán” a kapuját.

  65.

  PERC
  Pedig… A Diósgyőr a legutóbbi kilenc bajnokijából csak egyet vesztett el, a 22. fordulóban Újpesten egy 5–0-s vereséggel csúnya véget ért Fernando csapatának szép veretlenségi sorozata.

  64.

  PERC
  Hazai pályán az FTC-é a legjobb mérleg a 2018–2019-es idényben. A zöld-fehérek még veretlenek saját pályájukon (egyedüliként a mezőnyből), nyolcszor győztek, háromszor döntetlent játszottak. A DVTK nem remekel idegenben, mérlege 2–2–7, csak a Puskás Akadémia és a Haladás szerzett kevesebb pontot vendégként.

  64.

  PERC

  64.

  PERC

  63.

  PERC
  Lanzafame helyzetben Blazic passza után, de lökte Karant.

  61.

  PERC
  Tomislav Mazalovic meg Márkvártot váltja.

  61.

  PERC
  Tamás le, Yannick Ndzoumou be. Az online kommentátorok mérsékelt örömére.

  60.

  PERC
  Varga 18 meccset ví­vott a DVTK ellen, 8 gól és 2 gólpassz a mérlege ellene. Az utolsó 5 fellépésén a piros-fehérek ellen a szélső 6-szor volt eredményes!

  58.

  PERC
  EZ IS BENT VAN, HIHETETLEN! Lovrencsics ad be jobbról, MIKALAJ SZIHNYEVICS két lépésről ballal először a lécre perdí­t, Bukrán is beleért, a felugró kapust megelőzve a támadó a gólvonal elől pár centiméterről a kapu közepébe fejeli a labdát. 5–0!

  58.

  PERC
  A vendégtábor azért csoda lelkes.

  57.

  PERC
  Varga: 25 meccs az idényben, 9 gól és 5 gólpassz.

  57.

  PERC
  Csak nem akar megszületni a 101. DVTK-s gól a Fradi ellen…

  56.

  PERC
  A Szihnyevics futtatta Petrjak a jobb szélről jobbal csoda elegánsan emel a túloldali kapufa elé, Tamás elől, Polgár aláfut, Sesztakov néz, VARGA ROLAND meg három lépésről a jobb felső sarokba fejel. Bukrán sem remekelt éppen: 4–0!

  56.

  PERC
  NAGYON LAZA GÓL!

  56.

  PERC
  Tajti 16-os előtti, jobblábas lövése méterekkel a léc fölött hagyja el az ilyenkor szokásosat.

  52.

  PERC
  Tamás nem figyel, de Petrjak beadására kilép az őrizetlenül hagyott Szihnyevics elé Bukrán, Mihajlovic megindul a kontra során, de Dibuszé lesz Tajti passza.

  51.

  PERC
  Övé Sesztakov jobbról jövő beadása is.

  50.

  PERC
  Juhar szépen megy el a balon, lapos beadását elcsí­pi azonban Dvali.

  47.

  PERC
  Tamás Márk kap egy sárga lapot is a belépőért.

  47.

  PERC
  Tamás odalép Petrjaknak, ápolás.

  46.

  PERC
  Polgár megy be középre, Sesztakov meg a jobb szélre.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Szerhi Sesztakov be, Brkovics le.

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros a két csapat legutóbbi három bajnokiján tizenkét gólt rámolt be a Diósgyőrnek – mindegyik alkalommal négyet.

  FÉLIDŐ

  Tovább nyújthatja hazai bajnoki veretlenségét a Ferencváros, amely a Groupama Arénában a legutóbbi 31 találkozóján nem talált legyőzőre. Amióta megnyí­lt az új stadionja, ez a legjobb szériája. A sorozat 2017. április 15. óta tart (FTC–Vasas 1–2), és a Fradinak már csak három hazai mérkőzést kell „kibí­rnia”, hogy meglegyen a kétéves hazai veretlenség. Mivel a DVTK mellett a Haladással és a Pakssal találkoznak a zöld-fehérek, ez nem tűnik elérhetetlennek – még akkor sem, ha a Paks rendre kőkeményen megizzasztja a Fradit.

  FÉLIDŐ

  A DVTK a Ferencváros otthonában lejátszott meccseinek majdnem felén (52-ből 24-szer) három vagy több gólt kapott.

  FÉLIDŐ

  Szihnyevics: 4 NB I-es meccs, 2 gól.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A Diósgyőr nagyszerű sorozatban volt, egészen a legutóbbi fordulóig. Hosszú veretlenségi szériájának végére az Újpest elleni 0–5 tett pontot. Az Üllői úton a legutóbbi három vendégsége alatt összesen tí­z gólt kapott (mlsz.hu).

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros pályaválasztóként még veretlen a bajnoki idényben, legutóbb 2017 áprilisában szenvedett vereséget otthon az OTP Bank Ligában. A legutóbbi öt hazai mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, mégpedig úgy, hogy csak a Mezőkövesdtől kapott gólt.

  FÉLIDŐ

  Hazai pálya. A brazil csodacsatár, Isael továbbra sincsen bevethető állapotban, Szerhij Rebrov azonban í­gy is válogathat a gólerős támadók között. Elöl olyan harc alakult ki a csapatba kerülésért, ami arra készteti a csatárokat, hogy minden egyes meccset ragadjanak meg a bizonyí­tásra. Legutóbb – a Puskás Akadémia ellen – négyet rúgott a Fradi, most a DVTK is beleszaladhat a késbe. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Úgy néz ki, a forduló nagy nyertese a Puskás Akadémia, a kicsi a Haladás.

  FÉLIDŐ

  EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  44.

  PERC
  Mellé, Varga passzát Sigér jobbal 17-ről, középről a jobb felső sarok mellé lövi.

  42.

  PERC
  Gorriarán labdát szerez, indí­tja a balon Vargát, akinek gyenge, ballábas beadását Karan az ötös bal sarka előtt leveszi MIKALAJ SZIHNYEVICSNEK, aki ballal a léc alá lő, középre, négy lépésről. 3–0!

  41.

  PERC
  ÉS ITT A HARMADIK, EZ A HAJÓ ELÚSZOTT A DVTK-NAK!

  40.

  PERC
  Nem is hiába a kórus, de Szabó csele után Prosser balról ballal az oldalhálóba lő, 11 méterről. Dibusz rajta volt, egyébként passzolni illett volna onnan.

  37.

  PERC
  A Diósgyőr-tábor „Harcoljatok, harcoljatok!” rigmussal próbál meg életet lehelni a DVTK támadásaiba.

  36.

  PERC
  Tajti ad be jobbról, Brkovics az ötös előteréből a léc fölé fejel, másfél méterről.

  36.

  PERC
  Szabó jobbal 24-ről célba veszi a jobb alsó sarkot, a földre is lepattanó labdát eléri vetődve Dibusz.

  32.

  PERC
  VARGA ROLAND jobbal a jobb alsóba lő, Bukrán balra el. 2–0!

  31.

  PERC
  BÜNTETŐ! Sigér emelését az ötös bal sarka elől Varga szép mozdulattal kapura fejeli, de középre, ám Dusan Brkovics jobb kézzel ment. Sárga lapot is kap.

  31.

  PERC
  Prosser csak 1 gólnál tart ellenben az idényben,

  30.

  PERC
  Gorriarán eddig 5-ször játszott a DVTK ellen, 2 gólpassza volt.

  30.

  PERC
  Sigér futtatja a jobbon Petrjakot, akit Tamás habkönnyen szerel.

  30.

  PERC
  Az előző két meccsén 3 kanadai pontot ért el, ezzel együtt 3/4.

  29.

  PERC
  Gorriarán 3. gólja az idényben, 3 assziszt mellett.

  27.

  PERC
  VEZET A FRADI, FERNANDO GORRIARÁN! Petrjak balról ballal Szihnyevics elé emel, aki az ötös jobb sarka elől Tamásba fejeli a labdát, aki kicsit kézzel is mentett, véletlenül. A védő Gorriaránba lő, onnan Karan elé pattan, de ő sem rúgja el messzire: 12-ről Gorriarán jobbal félmagasan a jobb sarokba bombáz. 1–0!

  26.

  PERC
  Heister ballábas, bal oldali beadását elkanalazza a rövid sarok előtt Szihnyevics orra elől Karan, az utolsó pillanatban.

  25.

  PERC
  9 és fél éve nyert legutóbb bajnokit a Diósgyőr idegenben a Ferencváros ellen, még az Albert-stadionban. 3–1-es miskolci vezetésnél szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt a meccs, s a versenybizottság 3–0-val igazolta az eredményt.

  22.

  PERC
  DIBUSZ! Gorriarán nem figyel, Prosser ballal középről, 18-ról visszahúzza a labdát a bal alsó felé, de odaér a kapus egy villámgyors vetődéssel!

  21.

  PERC
  Dibusz! Remekül lép ki a kapura törő Mihajlovic elé, és ment előle kivetődve a 16-oson. Lovrencsicset szerelte és indí­tott Tajti.

  20.

  PERC
  Hatalmas történelmi háttér, remek áttekintés a két csapat párharcairól ITT!

  18.

  PERC
  Hopp, Heister eladja, Szabó Prosserhez passzol, aki körülményes, lő ballal 14-ről, de odalép Dvali, Dibuszé a felperdülő labda.

  17.

  PERC
  Leült kissé a meccs, túlélte a kezdeti rohamokat a DVTK.

  14.

  PERC
  Gorriarán átlépi, Sigér 26-ról jobbal a léc alá tenné, de figyel Bukrán.

  12.

  PERC
  Lovrencsics veszélyes beadása után Varga elesik két védő között… a labda Bukráné, de… tovább!

  10.

  PERC
  Gorriarán jobbal a bal alsó sarok mellő lő Márkvárt mögül, Karan elől, középről, 21 méterről.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  10.

  PERC
  Gorriaránt ellöki a 16-os előtt Tamás, szabadrúgás.

  7.

  PERC
  Mellé, Varga ad be balról jobbal remekül, Petrjak azonban méterekkel fejel a bal alsó mellé az ötösről. Bevetődve.

  4.

  PERC
  MAJDNEM! Varga jobbal 23-ról milliméterekkel emel a bal felső sarok mellé!

  3.

  PERC
  Hopp, Szihnyevics remek passzát elhagyja Petrjak az ötösön.

  2.

  PERC

  2.

  PERC
  Sigér jobbal jócskán a léc fölé lő a 16-os elől.

  2.

  PERC
  Varga és Gorriarán előáll egy rossz szögletvariációval.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 9437.

  1.

  PERC
  A hazai B-közép zöld és fehér füsttel ünnepelte a kezdést.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta pirosban.

  „Nem akarom megváltoztatni a magyar bajnokság rendszerét, csak meg akarom adni a plusz pihenőnapot a játékosaimnak. Két hét múlva megint hasonló lesz a helyzet: a Vidi elleni kupameccsen mindkét csapat a legerősebb összeállí­tásában lesz a pályán szerdán, majd szombaton már bajnoki meccset ví­vunk, utána pedig a játékosok úgy mennek a válogatottba, hogy egy hét alatt játszottak három meccset. Talán lehet ezt a tempót bí­rni, ha egy csapat csak beáll a kapuja elé, és mindent labdát előrevág, de a közönségszórakoztató, intenzí­v futballhoz minden plusz pihenőnap sokat jelentene” – tette még hozzá.

  „A DVTK az Újpest elleni vereség előtt jó sorozatban volt, egy csalódás után pedig most biztosan ismét nagyon koncentráltak lesznek. Természetesen mi is felkészülünk, kielemezzük a DVTK játékát, igyekszünk kihasználni a gyenge pontjaikat. Olyan játékot kell nyújtanunk, mint az előző fordulóban, a Puskás Akadémia ellen, amikor igazán ki tudtuk szolgálni a szurkolóinkat. Ez nagyon fontos, különösen hazai pályán. Teljes erőbedobással kell dolgoznunk, és akkor meglesz az eredménye” – nyilatkozta a fradi.hu-n a fővárosiak ukrán mestere, Szerhij Rebrov.

  Egy kis örökmérleg! 97 élvonalbeli bajnoki mérkőzés után 61 ferencvárosi és 19 diósgyőri sikernél, valamint 17 döntetlennél tartunk, 204, ill. 100 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Diósgyőrhöz:
  2016, Busai Attila, játékoscsere
  2009, Zsivóczky Norbert
  2005, Berki Krisztián
  2002, Németh Gábor, ingyen
  1999, Páling Zsolt
  1988, Kvaszta Lajos
  A Diósgyőrtől a Ferencvároshoz:
  2016, Bognár István, jcs.
  2006, Jeremí­as Emanuel Buz
  1999, Kulcsár Sándor
  1986, Dzurják József
  1982, Szántó Gábor

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Otigba (lábszárműtét után) és Szpirovszki (combizomhúzódás) sérült, a vendégektől Makrai (térdműtét után), Ivánka Gábor, Bacsa Patrik és Tóth Barnabás (combizomhúzódás) maródi.

  „Csak akkor lehet esélyünk a pontszerzésre, ha a Ferencváros nem sziporkázik – latolgatta az esélyeket Fernando Fernández, a DVTK spanyol vezetőedzője. – Nekünk viszont a maximális hőfokon kell égnünk, és a szerencsére is szükségünk lehet. A zöld-fehérek nem véletlenül vezetik a bajnokságot, sokat futnak, igyekeznek az üres területekre bejátszani a labdát, csak koncentrált teljesí­tménnyel lehet esélyünk a pontszerzésre. Véget ért a veretlenségi sorozatunk, még tizenegy mérkőzés maradt a bajnokságból, ez idő alatt kell elérni a célunkat: bent kell maradnunk!”

  A Debrecenben nevelkedett futballistát arról is kérdeztük, hogy a keletmagyarországi rangadó miatt különleges-e számára a DVTK elleni bajnoki.

  „Nem mondanám – folytatta a 28 esztendős labdarúgó. – Debrecenben utánpótlás-bajnokikon játszottam a miskolciak ellen, de fiatalon is inkább a Fradi elleni meccseket vártuk, azt éreztük igazi rangadónak. Ami a mostani találkozót illeti, úgy kell futballoznunk, mint a Puskás Akadémia ellen, és akkor
  nem kerülhetünk bajba. Úgy érzem, felszálló ágban vagyunk, de nem kizárólag azért, mert idővel egyre jobban összeérünk. A taktikai felkészí­tés a fontos, az előző fordulóban a felcsútiak játéka miatt szerkezetet váltottunk, ami nyerő húzásnak bizonyult. A mostani ellenfelet is elemeztük, a kulcs, hogy olyan taktikával lépjünk pályára, amellyel a leghatékonyabban kihasználhatjuk az ellenfél gyengeségeit.”

  „Mindig kihí­vást jelent olyan csapat ellen játszani, amely nagy pofonba szaladt bele az előző hétvégén – mondta lapunknak Sigér Dávid, a Ferencváros középpályása. – Saját példámból tudom, hogy az ilyen vereségek után csalódottság dolgozik a játékosokban, és a következő héten meg akarják mutatni, hogy többre képesek. Épp ezért jó meccsre számí­tok, és bár a kiesés veszélye miatt a vendégeket nyomja a teher, úgy is hozzáállhatnak a meccshez, hogy nincs vesztenivalójuk, mert mindenki a Fradit tartja esélyesnek.”

  A listavezető Ferencváros a Puskás Akadémia elleni 4–0-s győzelem után fogadja hazai pályán a kiesés elől menekülő Diósgyőrt, amely az előző fordulóban 5–0-ra kikapott Újpesten. Ha csak az előjeleket nézzük, ez a meccs országos egyes.

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–DIÓSGYŐR NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.20. 20:00, m4sport
01.23.17:00, m4sport
01.27.18:00, m4sport
01.30.17:00, M4Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ