2019.III.30. Kisvárda – Ferencváros: 0-1

Ismét elhozta a három pontot Várdáról a Ferencváros

Piros lap, kihagyott ziccerek: a Kisvárda pont nélkül maradt a bajnokaspiráns ellen.
Mikalaj Szihnyevics találatával három pontot szerzett a bajnoki cí­mre hajtó Ferencváros a kiesés ellen küzdő Kisvárda otthonában a labdarúgó NB I 26. fordulójában.

Nyilatkozatok:

Dajka László: — Először is a kisvárdai klub nevében szeretnék gratulálni a válogatottnak a nem mindennapi eredményhez, mi is nagyon boldogok voltunk tőle. Ha nem is teljesen ugyanazon a szinten, de a maga nemében nagy dolog lenne, ha sikerülne legyőznünk a Fradit. Ugyanakkor be kell vallanunk, és nem is akarjuk eltitkolni, hogy gondjaink vannak, nem is kicsik. Sérülésekről és betegségekről van szó, úgyhogy jelen pillanatban – ahogy jelképesen mondani szokták – az orvos állí­tja össze a csapatot. Bí­zunk benne, hogy a sérültek és a betegek közül azért néhányan vállalni tudják majd a játékot, bár akik lázzal is küzdöttek, azok aligha léphetnek pályára. Azt szokták mondani, hogy mindig az a legjobb csapat, amelyik pályára lép, de jelen állás szerint én ki merem jelenteni, hogy mi most nem a legjobbnak vélt tizenegyünket tudjuk bevetni szombaton. Ettől függetlenül szeretnénk mindent megtenni, biztos vagyok benne, hogy akik pályára lépnek, mindent el is fognak követni a sikerért, és igyekszünk kihozni a maximumot ebből a meccsből. A kérdés, hogy mire lesz elég a maximum. Azért természetesen készültünk a Ferencváros ellen, kerestük a megoldást, hogy mi lenne az ellenszer a mezőny egyik legjobb csapata ellen. Kevés az a poszt, ahol sebezhető a Fradi, de úgy állunk a mostani mérkőzéshez is, mint az egymás elleni korábbi bajnoki és kupatalálkozókhoz is, hiszen számunkra minden egyes pont aranyat ér.

Szerhij Rebrov: —  [A kupatalálkozó] egy teljesen más mérkőzés volt, egy visszavágó, amire kétgólos előnnyel mentünk. Az első félidőben betaláltunk, a második viszont nem igazán mutatott példát arra, hogyan kell futballoznunk… Ez a meccs teljesen más lesz, a Kisvárdának nagy szüksége lesz a pontokra a bennmaradáshoz, emiatt érdekes találkozóra számí­tok.

A mérkőzés:

Kisvárda Master Good — Ferencváros: 0-1 (0-0)
Kisvárda, 17:00. 3.331 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Medovarszki, Szalai; alapvonali jv.: Lovas, Ducsai; tartalékjv.: Varga Zs.)

Kisvárda Master Good: Felipe — Lukjancsuk, Beriosz, Kravcsenko, Protic — Karaszjuk (Horváth Z., 84.), Lucas — Ilic, Cukalasz, Hugo Seco (Sassá, 73.) — Gosztonyi (Melnyik, 66)
kispad: Minca, Grozav, Kovácsréti, Hej
vezetőedző: Dajka László

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic (Frimpong, 33.), Dvali, Heister — Haratin — Isael, Sigér (Nguen, 75.), Gorriarán, Petrjak — Szihnyevics (Lanzafame, 64.)
kispad: Holczer, Takács Zs., Bőle, Varga R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Szihnyevics (48.)
Sárga lap: Lucas (15.), Lukjancsuk (49., 60.), Beriosz (77.) illetve Isael (54.), Szihnyevics (59.), Heister (71.)
Kiállí­tva: Lukjancsuk (60.)

Nehezebb feladat aligha várhatott a Kisvárdára, hiszen a Ferencvárost fogadta, amely tekintélyes pontelőnnyel vezeti a bajnokságot, s utóbbi négy bajnokiját úgy nyerte meg, hogy tizenhat gólt szerzett, és csak egyet kapott.

Persze í­rhatnánk azt is, hogy az újonc az utóbbi öt hazai bajnokijából hármat megnyert, és kétszer döntetlent játszott, s emellett tavasszal csak a Mol Vidi (1–2) és az Újpest (0–1) vendégeként szenvedett vereséget, vagyis nyilván mindent elkövet a bentmaradásért, ám a hét közepén több várdai labdarúgót is ví­rus döntött le a lábáról. Ebben az idényben egyébként már harmadszor találkozott a kisvárdai sporttelepen a két együttes (a bajnokságban a Fradi 2–0-ra nyert, a Magyar Kupában 1–1-et játszottak), de mivel közeledik a bajnokság befejezése, talán most volt a legnagyobb a tét.

Dajka László gondjait enyhí­tette, hogy a korábbi sérültek közül Hugo Seco vállalta a játékot, és a román válogatott Gheorghe Grozav is leült a kispadra, ám hogy kollégájának, Szerhij Rebrovnak mennyivel mások a lehetőségei, jól mutatta: az ukrán tréner többek között Davide Lanzafamét és Varga Rolandot is a cserék közé jelölte.

Nem jelentett meglepetést, hogy a Ferencváros azonnal támadni kezdett, ugyanakkor látni lehetett, hogy nem lesz egyszerű dolga a saját térfelére fegyelmezetten visszaálló Kisvárda ellen. A zöld-fehérek középpályássorának két szélén a brazil Isael és az ukrán Ivan Petrjak személyében két villámgyors labdarúgó jutott szerephez, és bizony a kettejük összjátéka után kellett a hazaiak kapusának, Felipének bátor kivetődéssel mentenie az első negyedóra végéhez közeledve. Még a 20. percnél sem járt a mérkőzés, amikor Mikalaj Szihnyevics közeli perdí­tése adott munkát ismét a brazil kapusnak (ezúttal is Petrjak elfutása után), hogy aztán a játékrész fele után bebizonyosodjon, ráfizethet a listavezető, ha a támadások erőltetése mellett nem fordí­t kellő figyelmet a védekezésre. Az egyik vendégszöglet után ugyanis a hazai együttes villámgyors kontratámadást vezethetett, négyen vitték két ferencvárosira a labdát, és ha Brana Ilics pontosan gurí­t középre, ziccerbe kerülhetett volna a társa. Szerhij Rebrov már az első játékrészben cserélni kényszerült, Miha Blazicot Abraham Frimpong váltotta a védelem tengelyében (az őszi, Üllői úti bajnokin ők ketten szerezték a Fradi góljait), majd négy perccel a játékrész vége előtt újabb, kevés húzásból végigvitt hazai támadás végén kis hí­ján Sztavrosz Cukalasz betalált Dibusz Dénes kapujába. A lefújás előtt még Isael életerős lövése adott munkát Felipének, a Kisvárda jó védekezéssel azonban megérdemelten tartotta döntetlenen a Ferencvárost.

Két perce sem tartott a második félidő, és máris a Ferencvárosnál volt az előny. A hazai játékosok többször is felszabadí­thattak volna a kapujuk előterében, de nem tették, és Lovrencsics Gergő beadása után Mikalaj Szihnyevics nem hibázott (0–1). Hogy a hazai együttes nehéz helyzetbe került, az nem volt kérdés, ráadásul bő tí­z perccel később Pavlo Lukjancsukot kiállí­totta a játékvezető – nehezen lehetett elképzelni, hogy innen még lehet visszaút.

Dajka László kényszerből támadót cserélt védőre, és játékosai még emberhátrányban sem szorultak be a saját kapujuk elé, ha volt rá lehetőségük, igenis próbáltak veszélyeztetni. Isael lövését Felipe bravúrral védte, majd Lanzafame perdí­tett a kapu fölé, hogy aztán nem sokkal később az olasz csatár a jobb oldali kapufát is eltalálja az egyik nagyszerűen elvégzett szabadrúgás végén. Négy perccel a játékidő letelte előtt Lanzafame nem passzolt a nálánál is jobb helyzetben lévő Petrjaknak, érthető volt, hogy az ukrán szélső miért rúgott nagyot bosszúsan a levegőbe…

Szóval, ha nem is sziporkázó játékkal, de a Ferencváros érvényesí­tette a papí­rformát, újabb győzelmet aratott, a Kisvárda pedig kétségtelenül nagyot küzdött, de ezért ezúttal nem járt bajnoki pont.

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint nehéz meccset ví­vtak, de ehhez Kisvárdán már hozzászoktak.

„Úgyhogy elégedett vagyok a három ponttal. Az első félidőben egységesebben védekeztek a hazaiak, ezért is fáradhattak el a második félidőre. Most már viszont készülünk a Vidi elleni kupameccsre. A legfontosabb a pihenés, három napunk van, szerintem ez éppen elég lesz.”

Kollégánk arról a lehetőségről is megkérdezte a trénert, amikor a 85. percben Davide Lanzafame nem passzolt a nála jobb helyzetben lévő Ivan Petrjaknak, és el is puskázta a ziccert.

„Még meg kell néznem ezt a jelenetet. Én mindig azt mondom a játékosoknak, hogy fejezzük be a támadásokat, Lanzafame ezt tette, jó helyzetben volt ő is, talán nem olyan jóban, mint Petrjak.”

A Kisvárda trénere, Dajka László szerint bár a Fradi az első félidőben többet birtokolta a labdát, csapata is fegyelmezetten játszott.

„Volt három-négy olyan kontránk, amelyet a mi helyzetünkben illik góllal befejezni. Figyelmetlenségünkből a Ferencváros szerezte meg a vezetés, aztán jött a kiállí­tás, de tí­z emberrel is kerestük a fogást. A mi helyzetünkben bárki az ellenfél, egy gólt rúgni kell ahhoz, hogy pontot tudjunk szerezni, ez hiányzott ma.”

Mikalaj Szihnyevics:

A 26. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Kovácsik (MOL Vidi) — Habovda (Haladás) 7, Katanec (Mezőkövesd) 6, Dvali (Ferencváros) 6, Burekovic (Újpest) 6 — Pátkai (MOL Vidi) 7, Tőzsér (DVSC) 7 — Gera D. (MTK) 7, Rui Pedro (Haladás) 7, Moutari (Mezőkövesd) 7 — Szihnyevics (Ferencváros) 6
A forduló játékvezetője: Farkas Ádám (Paks — Újpest) 8 — Berettyán Péter, Becséri Gergely, Karakó Ferenc, Zierkelbach Péter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kisvárda hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2019.III.30. Kisvárda – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+3.

    PERC
    Ismét elhozta a három pontot Várdáról a Ferencváros. Piros lap, kihagyott ziccerek: a Kisvárda pont nélkül maradt a bajnokaspiráns ellen.

    90+3.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90.

    PERC
    Három perc a ráadás!

    89.

    PERC
    Horváth távolija elzúg a bal felső mellett.

    89.

    PERC
    … mindkettő veszélytelen.

    89.

    PERC
    Két hazai korner egymás után…

    87.

    PERC
    NEM HIÁBA! Gorriarán jó csel után ballal az ötös bal sarka elől félmagasan a kapu rövid sarkába bombázná a labdát, de ezt is eléri a brazil csodakapus!

    85.

    PERC
    Lanzafame ziccerben… jobbal a jobb alsó felé lő 12-ről, kissé jobbról, Felipe jobbra vetődve fogja a labdát. A kapus szóbeli dicséretet kap a helyi bemondótól.

    84.

    PERC
    A Fradi ellen 5 meccsen 2 kanadai pontig jutott eleddig.

    84.

    PERC
    Az érdekes idényt futó Horváth 7 gólnál is 5 gólpassznál tart.

    84.

    PERC
    Karaszjuk le, a házi gólkirály Horváth Zoltán be. Ilics erős beadása közben éppen csak magas a kapu elé berobbanó Beriosznak!

    83.

    PERC
    Melnyik megkerüli Heistert, aki fellöki, szabadrúgás jobbról.

    80.

    PERC
    KIMARADT. A keretből is: az előző héten kisebb térdsérüléssel küszködő Böde Dániel a jelenlegi NB I-es klubok közül már mindegyik kapujába betalált bajnokin, kivéve a Kisvárdát. Támadótársai közül Varga Rolandnak a Kisvárda és a Vidi, Davide Lanzafaménak a Honvéd hiányzik a „trófeagyűjteményéből”. Böde egyébként már 26 NB I-es csapat ellen szerzett gólt pályafutása során, csak a Kisvárda, az FC Sopron, az FC Tatabánya és a Vác úszta meg Böde-gól nélkül.

    79.

    PERC
    Felipe elkapja a bal alsó előtt Petrjak középtávoli, jobblábas lövését.

    78.

    PERC
    KAPUFA! Lanzafame jobbal a jobb oldali kapufára lő középről, 19 méterről! Nem sokkal tévesztette el az olasz a jobb felső sarkot.

    77.

    PERC
    Beriosz (
    77.

    PERC
    Lanzafamét fellöki a 16-os előtt Teodorosz Beriosz, kap egy sárga lapot is a gáncsért.

    75.

    PERC
    Két magyar maradt a pályán, jelentik a helyszí­nről…

    75.

    PERC
    Ennek örömére Ilics jobbal három védő közül kissé balról, 16-ról a bal felső fölé lő.

    74.

    PERC
    Sigért a vendégektől Tokmac Chol Nguen váltja. Szűrő helyett szélső itt is.

    74.

    PERC
    Siger Nguen (SigerVarga
    73.

    PERC
    Seco helyett Sassá, balszélső a Várdában. Nincs mit kockáztatni, itt a hajrá.

    73.

    PERC
    … Lovrencsics jobbról laposan középre ad, Lanzafame futtából jobbal az égbe lő nyolc méterről, jobbal! MOST TÉNYLEG ELDŐLHETETT VOLNA!

    72.

    PERC
    Isael jobbról éles szögből kapura lő, Felipe hatalmasat véd…

    70.

    PERC
    Marcel Heister labdát veszí­t, majd lerántja a mellette elfutó Secót. Sárga lap. Rossz Ilics-beadás, Dibusz elvéti, de Dvali kisegí­ti.

    70.

    PERC
    Az FTC a bajnokság messze leggólerősebb csapata, eddig 56-szor talált be, több mint tí­zzel többször, mint bármely más együttes. A Kisvárdánál (24 találat) csak a Haladás szerzett kevesebb gólt a forduló előtt.

    69.

    PERC
    A Kisvárda hazai mérlege 4 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, ez a 10. helyet eredményezi a vonatkozó rangsorban. A Ferencváros gyűjtötte a legtöbb pontot vendégként, mutatója 7 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség.

    69.

    PERC
    Nagyon óvatosan passzolgat a Várda, hogyan lesz í­gy gól?

    68.

    PERC
    Dvali nem figyel egy beadás után, de társai kisegí­tik.

    67.

    PERC

    66.

    PERC
    Melnyiket gyorsan felavatja Lanzafame egy nagy rúgással.

    66.

    PERC
    Bohdan Melnyik be, Gosztonyi le. Ék helyett jobbhátvéd, Cukalasz és Seco megy előrébb.

    65.

    PERC
    Petrjak veszélyes beadása elmegy a hazai kapu előtt.

    65.

    PERC
    A Fradi a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből csak egyen kerekedett felül, igaz, a Vidi, Újpest, Debrecen, MTK négyessel játszott, azaz nem voltak könnyű találkozói.

    64.

    PERC
    FORMA. A Kisvárda a legutóbbi hét tétmérkőzéséből és öt bajnoki meccséből egyet sem tudott megnyerni. Az abszolút újonc legutóbb február 9-én, a DVSC ellen győzött (3–0).

    64.

    PERC
    Rebrov óvatos duhaj: a góllövő le, Davide Lanzafame be.

    63.

    PERC
    Szihnyevics Lanzafame (SzihnyevicsLanzafame
    63.

    PERC
    Az MTK-t sikerült megvernie a Kisvárdának Lukjancsuk pirosa ellenére is. Lesz vigasz?

    62.

    PERC
    A 22 éves ukrán sokszoros U-válogatott, volt a felnőttkeret tagja is. A Dinamo Kijev II adta kölcsön, 4 sárgát és 2 pirosat gyűjtött a Várdában, 1 gól mellett.

    61.

    PERC
    Az ukrán ma sok sárga szenvedő alanya volt, ezt minden értelemben értjük.

    60.

    PERC
    Pavlo Lukjancsuk megrúgja a balon mellette elfutó Petrjakot, második sárga.

    60.

    PERC
    NA, ELDŐLT?

    60.

    PERC
    Ha betalált a fehérorosz, mindig nyert a Fradi. Meglesz a 3/3?

    58.

    PERC
    Most meg kap egy sárga lapot is Mikalaj Szihnyevics, fellökte hátulról a jobbon Lukjancsukot. Ilics szabadrúgása veszélytelen.

    58.

    PERC
    Szihnyevics 6 bajnokin játszott a Fradiban, 4 gólt szerzett.

    58.

    PERC
    Isael kapura lő a 16-os elől… a mentőautó mellett álló mentős nagyon szépen vette le a labdát.

    56.

    PERC
    Protics jobbal hátracsap, Petrjak teátrális mozdulatokkal elesik… nincs lap. Járt volna.

    53.

    PERC
    Isael hiába mutatja, hogy ez az első szabálytalansága ma, sárga lap. Felrúgta a balon a nekilóduló Lukjancsukot.

    53.

    PERC
    A stadionavatón jóval kevesebben voltak.

    51.

    PERC
    A hivatalos nézőszám: 3331. Új rekord szerintünk.

    50.

    PERC
    A hazai drukkerek nagyon lelkesek, sokan mentek el a Fradi elleni meccsre a környékről.

    49.

    PERC
    Pavlo Lukjancsuk kap sárga lapot belemenésért, Heister volt az áldozat.

    48.

    PERC
    A gól előtt Isael három hazai között tartotta meg a labdát, amelyet Sigér nagyon okosan tett ki jobbra középről.

    47.

    PERC
    Lovrencsics jobb oldali, lapos beadásából MIKALAJ SZIHNYEVICS jobbal öt méterről a kapu közepébe lő, félmagasan. Előtte Petrjak sarokkal akarta a kapuba lőni a lapos beadást, nem találta el, de ez sem zavarta meg az éket. A védők meg mind lemaradtak. 0–1!

    47.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Szihnyevics (0–1)
    46.

    PERC
    VEZET A FRADI!

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    ÉLŐ EREDMÉNYEK ITT!

    FÉLIDŐ

    Jó hí­r a hazaiaknak: verik a Diósgyőrt.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    Egy perc a ráadás.

    FÉLIDŐ

    Lucas meg hazai sikert jósolt.

    FÉLIDŐ

    Tavasszal három bajnokit játszott eddig hazai pályán a Kisvárda, egyet sem veszí­tett el, azonban kisebb csodával érne fel, ha szombaton tovább hí­zna a veretlenségi sorozat. Nem kérdés, a párharcnak egyértelműen a listavezető FTC az esélyese, ugyanakkor a ferencvárosiak nyilván tudják: novemberben is hasonló volt a helyzet, amikor a Haladásnál volt jelenésük, s kí­nos pofonba futottak bele. Ősszel hasonló párosí­tásban 2–0-ra nyert a Fradi, azonban az akkori Kisvárdát a jelenlegivel össze sem lehet hasonlí­tani. Zombori András a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+2.

    PERC
    Dibusz ismét bakizik, összehoz egy szögletet Ilics elképesztően rossz szabadrúgásából. Megússza, Lovrencsics menti az Ilics-beadás utáni Karaszjuk-fejest.

    45+1.

    PERC
    NAGY VÉDÉS! Haratin háromszögez Gorriaránnal, de rosszul, éppen jó í­gy Isaelnek, aki jobbal 23-ról futtából a léc alá lőne, ha nem védene hatalmasat Felipe. Robinsonád.

    41.

    PERC
    NEM IGAZ, EZT HOGYAN LEHETETT KIHAGYNI??? Ilics jobbról pazarul ad be jobbal, Dibusz árnyékra jön, Cukalasz meg ballal, kapásból, négy méterre az üres kaputól… LYUKAT RÚG…

    40.

    PERC
    Nemrégiben egy hazájabeli lapnak nyilatkozott.

    40.

    PERC
    Cukalasz bemutat ellenben egy roppant pontatlan fejest Ilics beadása után, kecsegtető helyzetben. A légiós nagyon haragszik magára, nem ilyen mutatványra számí­tott.

    37.

    PERC
    Isael lendületbe jön, Beriosz a 16-os előtt zseniális becsúszással szereli!

    35.

    PERC
    Lukjancsuk túl nagy í­vben adja be Seco és Lucas akciója után a labdát, Dibusz í­gy is elméri, de megússza.

    34.

    PERC

    Szabolcsi népszokás

    32.

    PERC
    Abraham Frimpong áll be.

    32.

    PERC
    Blazicot le kell cserélni.

    30.

    PERC
    Újabb sérülés, jobb combja fáj Blazicnak. Senki nem állt körötte.

    30.

    PERC
    Érdekes módon Sigér kétszer is feltűnt a kapu előtt középcsatárként az elmúlt percekben.

    29.

    PERC
    Rétközi retesz.

    29.

    PERC
    Petrjak beadása Kravcsenkóé, aki elrúgja az ötösről Lovrencsics jobbról jövő beadását is. Eddig remek a rétközi catenaccio.

    27.

    PERC
    Lucas ment Sigér elől az ötös bal sarka előtt, majd Petrjak elől is felszabadí­t, már Lovrencsics passza után.

    26.

    PERC
    Heister beadását Kravcsenko a léc fölé menti fejjel az ötösről, újabb sarokrúgás.

    25.

    PERC
    A listavezető Ferencváros a legutóbbi négy bajnokiját megnyerte, de vendégként kevésbé eredményes, a legutóbbi nyolc találkozójából csak hármon győzött (mlsz.hu).

    25.

    PERC
    Az elmúlt években a Ferencváros háromszor játszott Kisvárdán, a Magyar Kupában nem tudott nyerni, a bajnokságban igen. Összesen egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlege. Dajka László együttesének akadt egy nagyszerű sorozata a tavasz elején, de a legutóbbi hét tétmeccsén, beleértve a Ferencváros elleni Magyar Kupa-mérkőzéseket is, nyeretlen maradt. Az OTP Bank Ligában pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt, a 450 perc alatt csupán egy gólt kapott.

    24.

    PERC
    NAGY MENTÉS! Seco labdát szerez térfelén Lovrencsics rossz lövése után, hatalmas sprint után jobbra passzol Ilicshez, aki a 16-os jobb sarkától nem tud középre passzolni, ment a hatalmas sprintet lenyomó Petrjak.

    23.

    PERC
    Ilics kornerre ront egy pocsék Isael-szabadrúgást, Gorriarán szöglettel jöhet. Kifejelik.

    23.

    PERC
    Isael beadását kifejeli az ötösről Lukjancsuk.

    19.

    PERC
    HELYZET, Petrjak most a balon villan, ám a ballábas beadást Szihnyevics hiába teszi a rövid ötössarokról félmagasan a jobb sarok felé, ott áll éppen Felipe.

    18.

    PERC
    Öt ukrán a pályán, több, mint magyar – számolgat kollégánk.

    18.

    PERC
    Ilics jobbról az ötösre nyes egy szabadrúgást, Dibusz merész kivetődéssel elcsí­pi.

    17.

    PERC
    Isael ad jó passzt Petrjaknak, aki jobbal éles szögből középre lő, Felipe fogja a labdát kivetődve a gólra éhes Gorriarán elől. Berioszék nem álltak most a helyzet magaslatán…

    16.

    PERC
    16 gólt szerzett legutóbbi négy, egyaránt megnyert bajnokiján a Fradi.

    16.

    PERC
    Lovrencsics jobblábas beadását jobbra eldőlve fogja a gólvonal előtt Felipe.

    15.

    PERC
    És kapott egy sárgát is. De folytatja végül.

    15.

    PERC
    Gorriarán és Lucas összerúg, ápolni kell a térdeket. Tiszta Dél-Amerika! A brazil húzta a rövidebbet.

    14.

    PERC
    Az ismétlés kapuscsemege.

    14.

    PERC
    Aki a léc alá tekerne jobbal, Dibusz öklöz, de középre, Kravcsenko jobbal azonban 12-ről az előtte felugró Szihnyevicsbe lő.

    13.

    PERC
    Seco megindul a balon, Lovrencsics gyorsan összekoccantja a bokáját, szabadrúgás. Most beadás jön balról, Ilicstől…

    12.

    PERC
    Szihnyevics kap indí­tást Sigértől, de kicsit hosszú, Filipe kirúgása után Gosztonyira ráugrik Lovrencsics, de szabadrúgás. Óvatos a Várda, a felezőtől nem felí­veli, hanem hazafelé passzolja a labdát. Majd nemsokára el is adja.

    10.

    PERC
    Sok a pontatlan passz a pályán, de a két tábor remekül érzi magát.

    10.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    9.

    PERC
    Ilics elfut a jobbon egy Cukalasz-passzal, de Heister utoléri, szereli, ráadásul kirúgás.

    6.

    PERC
    Gosztonyi kőkeményen odalép Isaelnek, ápolás.

    6.

    PERC
    Nincs itt az unokatestvére. Lucas karrierje során a Fradi ellen ötször játszott csak, kanadai pontja nincs.

    2.

    PERC
    Szihnyevics hoz össze egy kornert Protics ellen. Isael beadja balról… Szihnyevics nyolcról Beriosz hátához fejeli a labdát.

    2.

    PERC
    Lovrencsics bedobása után Gosztonyi kap labdát – oldalról, egy labdaszedőtől, gyorsan kirúgja hát.

    1.

    PERC
    A hivatalos nézőszám: 3331.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Lovrencsics és Varga R. a válogatott szereplés miatt kapott emlékplakettet Révész Attilától és a várdai polgármestertől.

    Négy magyar a 2 kezdőben, közben a hangpróbát már mindkét tábor megtartotta.

    Az ember már Kisvárda előtt találkozott meccsre utaló jelekkel: az utolsó körforgalom előtt mindenkit megállí­tottak a rendőrök, és aki Fradi-szurkolónak vallotta magát (vagy nem tudta letagadni), azt nem engedték tovább, hogy közös konvojban kí­sérjék őket a stadionhoz – jelenti a helyszí­nről Nagy-Pál Tamás.

    Telt ház lesz, szombaton csak pár VIP-belépő maradtak, darabonként 15 ezer forintos áron. A meccsnapon már sem a hazai, sem pedig a vendégpénztár nem nyitott ki.

    Videós múltidézés ITT!

    Ene, Vári Barnabás, Sergiu Negrut és Patrick Mevoungou lázas beteg, közülük többen az orvosi ügyeleten töltötték az éjszakát. Lucason, Horváth Zoltánon és Gosztonyi Andráson is jelentkeztek már a betegség tünetei – í­rja a hazaiak honlapja. Korház a város szélén.

    Egy kis örökmérleg: 2 bajnoki, 2 Fradi-sikerrel, 4, illetve 0 rúgott góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól a Kisvárdához:
    2017, Kovácsréti Márk, ingyen
    2015, Tarczy Pál, i.
    2015, Csilus Tamás, kölcsönbe
    2010, Fodor András, ingyen
    A Kisvárdától a Ferencvároshoz:

    Eltiltott: a ferencvárosi Leandro (öt sárga lap).

    A hazaiaktól Anderson Pico, Délczeg, Rjasko (valamennyi térdműtét után), Ene, Mevoungou, Negrut, Vári (valamennyi beteg) és Grozav (combizomhúzódás) sérült, a vendégektől Otigba (lábszárműtét után) és Szpirovszki sérült.

    „Azért természetesen készültünk a Ferencváros ellen, kerestük a megoldást, hogy mi lenne az ellenszer a mezőny egyik legjobb csapata ellen. Kevés az a poszt, ahol sebezhető a Fradi, de úgy állunk a mostani mérkőzéshez is, mint az egymás elleni korábbi bajnoki és kupatalálkozókhoz is, hiszen számunkra minden egyes pont aranyat ér… Szeretnénk mindent megtenni, biztos vagyok benne, hogy akik pályára lépnek, mindent el is fognak követni a sikerért, és igyekszünk kihozni a maximumot ebből a meccsből. A kérdés, hogy mire lesz elég a maximum?”

    „Először is a kisvárdai klub nevében szeretnék gratulálni a válogatottnak a nem mindennapi eredményhez, mi is nagyon boldogok voltunk tőle – í­gy Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője a kisvardafc.hu-n. – Ha nem is teljesen ugyanazon a szinten, de a maga nemében nagy dolog lenne, ha sikerülne legyőznünk a Fradit. Ugyanakkor be kell vallanunk, és nem is akarjuk eltitkolni, hogy gondjaink vannak, nem is kicsik. Sérülésekről és betegségekről van szó, úgyhogy jelen pillanatban – ahogy jelképesen mondani szokták – az orvos állí­tja össze a csapatot. Bí­zunk benne, hogy a sérültek és a betegek közül azért néhányan vállalni tudják majd a játékot, bár akik lázzal is küzdöttek, azok aligha léphetnek pályára. Azt szokták mondani, hogy mindig az a legjobb csapat, amelyik pályára lép, de jelen állás szerint én ki merem jelenteni, hogy mi most nem a legjobbnak vélt tizenegyünket tudjuk bevetni szombaton.”

    Szeretne most is olyan gyönyörű gólt látni, mint Fernando Gorriaráné volt akkor?
    -- Nem kell nekem olyan csodagól, mint Nandóé volt, csak a három pont! Tökéletes döntést hozott abban a pillanatban, az már sokkal fontosabb nekem. Ezt szeretném látni, hogy mindig a megfelelő megoldást választjuk, hogy aztán sikerüljön elérni a megfelelő eredményt.

    -- Kiváló tavasza van Gorriarannak, minek köszönhető ez?
    -- Nem szeretem egyesével elemezni a játékosaim teljesí­tményét, nekem az a fontos, hogy csapatként erősek legyünk, és Nando ennek a része. Mindannyian a Ferencvárosért, mindannyian a szurkolókért játszunk! Nem számí­t, hogy ki van a pályán. Természetesen örülök neki, hogy Nando jó formában van, de ha ő dönti el a hétvégi meccset, az nem azt jelenti, hogy ő a legjobb játékos a csapatban. Mindenki fontos eleme az együttesnek, néha a védők teljesí­tménye kiváló, és ezzel elkerüljük a kapott gólt, máskor a támadók döntik el a meccset. De a lényeg mindig az, hogy nyerjünk, és ezt csapatként tudjuk elérni.

    -- A bajnokságot a Kisvárda ellen folytatjuk, ahol legutóbb 1-1-es döntetlent játszottunk a kupában.
    -- Igen, de az egy teljesen más mérkőzés volt, egy visszavágó, amire kétgólos előnnyel mentünk. Az első félidőben betaláltunk, a második viszont nem igazán mutatott példát arra, hogyan kell futballoznunk… Ez a meccs teljesen más lesz, a Kisvárdának nagy szüksége lesz a pontokra a bennmaradáshoz, emiatt érdekes találkozóra számí­tok. Az edzés során hangsúlyoztam a játékosoknak, hogy oda kell figyelnünk, összpontosí­tva kell futballoznunk – mondta Szerhij Rebrov a fradi.hu-n.

    A légiós elmondta, Fehéroroszországból jóformán képtelenség nyugati bajnokságba igazolni, ő azonban szerette volna magát külföldön kipróbálni, ezért fogadta el a Ferencváros ajánlatát.
    „Remek klubhoz kerültem. Gyerekkoromban is arról álmodtam, hogy egyszer légiósnak állok. Nyolcévesen kezdtem el futballozni Bresztben, és miután édesapám élete során egyszer sem rúgott labdába, a szüleim eleinte nem is értették, honnan a tehetségem. Tizenkilenc évesen már a felnőttek között játszottam, a Ferencvárosnál pedig eljött az idő, hogy nagyot alakí­tsak.”

    „Szí­vós csapat a Kisvárda – mondta a Fradi fehérorosz támadója. – Erős, jó felépí­tésű védői vannak, ebből a szempontból sem lesz könnyű dolgunk. Az elmúlt időszakban jól ment a játék, bí­zom benne, Kisvárdán folytatom a góllövést.”

    Mikalaj Szihnyevics a télen igazolt a Ferencvároshoz, és az NB I szí­nvonala tetszik neki.
    „Vannak kifejezetten jó játékosok a magyar bajnokságban, úgyhogy nem vitás, az átigazolással egy lépcsőfokkal feljebb léptem.”

    Szombaton azonban Kisvárdán a zöld-fehérek támadnának. Miután a közelmúltban a két csapat a Magyar Kupában is találkozott egymással – 3–1-s összesí­téssel a Ferencváros lépett tovább –, meglepetés aligha érheti a feleket.

    A majd’ két méter magas csatár az elmúlt időszakban a fehérorosz válogatottban is pályára lépett, de Hollandia ellen inkább védekező középpályásként, mintsem csatárként csillogtatta tudását.

    Nehéz megjósolni, ki kezd a Fradi csatársorában a Kisvárda ellen. Szerhij Rebrov vezetőedző a bőség zavarával küzd: Böde Dániel mellett az olasz Davide Lanzafame, a brazil Isael, a kenyainorvég állampolgárságú Tokmac Chol Nguen, valamint a fehérorosz Mikalaj Szihnyevics küzd a csapatba kerülésért. Utóbbi az elmúlt három fordulóban három gólt lőtt – duplázott a Diósgyőr (7–0) és betalált a Puskás Akadémia (4–0) ellen.

    A futballista tagja volt a svédek és a feröeriek elleni Eb-selejtezőre készülő román csapatnak,de az Újpest elleni bajnokin megsérült és le is kellett cserélni. Ennek ellenére elutazott a Bukarest melletti edzőtáborba, ahol az orvosi stáb megállapí­totta, hogy a bal combjában elszenvedett izomsérülés nem teszi lehetővé, hogy a 28 éves támadó pályára lépjen a szombati és jövő keddi mérkőzésen – teszi hozzá a kisvardafc.hu.

    Combsérülés miatt mégsem léphetett pályára a román labdarúgó-válogatottban az NB I-ben szereplő Kisvárda 28 éves támadója, Gheorghe Grozav.

    A billentyűknél: B. J.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A KISVÁRDA–FERENCVÁROS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ