2019.IV.13. Mezőkövesd – Ferencváros: 1-2

Bőle jött, lőtt és győzelemre vezette a Fradit Mezőkövesden

A szünetben Drazsics villanásával még a házigazda vezetett, de sorozatban hetedszer is nyertek a fővárosiak.
A labdarúgó NB I 28. fordulójában a Ferencváros idegenben 2–1-re legyőzte a Mezőkövesdet. A győztes gólt a hajrában a pillanatokkal korábban beálló Bőle Lukács szerezte meg.

Nyilatkozatok:

Kuttor Attila: — Először is szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem örömömet, ami a mai nap bejelentéséhez köthető, egy edző számára legalábbis mindig a szerződésének meghosszabbí­tása jelenti a pozití­v visszacsatolást a munkája megí­télésével kapcsolatosan. Azt gondolom, a jelenleg is zajló bajnokság végéhez közelí­tve, az, hogy már most sikerült megállapodnunk a közös folytatásról, egyértelmű üzenete annak, hogy megvan a bizalom a szakmai stáb felé, és engem ez nem csak boldogsággal tölt el, hanem büszkeséggel is, amiért hálás vagyok a klub vezetésének. A szakmai stáb többi tagjával együtt igyekszünk a folytatásban is legjobb tudásunk szerint végezni a munkánkat, hogy szép eredményekkel háláljuk meg a belénk fektetett bizalmat. Természetesen az lenne a legszebb dolog, hogyha már ezen a hétvégén is í­gy lenne, a Fradi ellen ugyanakkor érthetően, nem számí­thatunk könnyű meccsre. Már az előző fordulókban is kemény összecsapásokon vettünk részt, hiszen holnapi ellenfelünkön kí­vül a tabella teljes élmezőnyével farkasszemet néztünk. Ezalatt értünk el nagyon jó eredményt is, és szeretnénk belemenni úgy a pontvadászat hajrájába, hogy egy igazán nagy durranással örvendeztetjük meg szurkolóinkat. Ehhez nagyon jó teljesí­tményt kell nyújtanunk, mert a Ferencváros remek sorozatban érkezik hozzánk, ráadásul, amiért még nem dőlt a bajnoki cí­m sorsa, az éllovasnak is fontos a három pont megszerzése. Igazából nem is szeretnék ennél többet mondani a zöld-fehérekről, sokkal inkább a saját csapatomról. Az a célunk, hogy az erősségeink kerüljenek előtérbe, és a ránk jellemző stí­lusban futballozzunk. Abban is biztos vagyok, hogy az FTC mezőkövesdi szereplése meg fogja mozgatni a környéket, í­gy garantáltan sok néző előtt, remek hangulatban léphetünk majd pályára. Bí­zom benne, a játékosaim is élvezni fogják ezt a kilencven percet, amely végén pedig nagyszerű érzést jelentene, ha ünnepelni tudnánk.

Szerhij Rebrov: —  Reméljük, néhányan visszatérhetnek az előző meccsen hiányzók közül, ez sokat segí­tene nekünk. A Paks ellen a gyors gólt megkönnyí­tett a dolgunkat. Bár nehéz meccs volt, végül nyertünk 3-0-ra. Minden elismerésem a játékosoké, hiszen sokak az eredetitől eltérő poszton állták meg a helyüket. Mindenki tisztában van vele, hogy fontos célért küzd a pályán, és ez nem lesz másként a következő meccsen sem. Mindig kemény küzdelemre készülünk, és ez nincs másképp a Mezőkövesd esetében. Úgy dolgozunk az edzéseken, mintha hat finálé előtt állnánk, és szombaton szeretnénk begyűjteni az újabb sikert.

A mérkőzés:

Mezőkövesd-Zsóry — Ferencváros: 1-2 (1-0)
Mezőkövesd, 17:00. 4.032 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Király, Huszár; alapvonali jv.: Pintér Cs., Lovas; tartalékjv.: Varga G.)

Mezőkövesd-Zsóry: Szappanos — Vadnai (Eperjesi, 46.), Pillár, Katanec, Silye — Meszhi, Iszlai, Cseri (Vajda S., 84.) — Molnár G. (Koszta, 87.), Drazic, Moutari
kispad: Dombó, Pekár, Szalai At., Dragóner F.
vezetőedző: Kuttor Attila

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister — Haratin (Bőle, 78.), Leandro — Petrjak, Nguen, Varga R. (Isael, 64.) — Szihnyevics (Böde, 68.)
kispad: Holczer, Frimpong, Botka, Csonka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Drazic (18.) illetve Dvali (48.), Bőle (80.)
Sárga lap: Cseri (37.), Molnár G. (86.), Koszta (90+3.), Iszlai (90+4.) illetve Leandro (55.), Isael (89.)

Nem tudni, hány nappalon és éjszakán keresztül törte a fejét Kuttor Attila vezetőedző a Ferencváros elleni nyerő taktikán, az első félidő alapján mindenesetre úgy tűnt, tökéletes receptet álmodott meg.

Hiába a listavezető volt a vendég, a hazaiak az első perctől a megilletődöttség legkisebb jele nélkül futballoztak, és mindent bevetettek, amivel a minőségbeli különbséget ellensúlyozhatták. A sárga-kékek rengeteget futottak, a szélső hátvédeknek éppúgy ki kellett venniük a részüket a támadások épí­téséből, ahogyan a szélsőknek a védekezésből. A kövesdi játékosok pontosan tudták, mely területet kell lefedniük és melyik FTC-játékossal kell visszazárniuk. A kövesdiek fegyelmezett játéka miatt Szerhij Rebrov együttese az első félidő jelentős részében nem talált fogást ellenfelén, és bár Varga Roland lefelé csapódó lövése nyomán a labda veszélyesen suhant el a bal felső sarok mellett, az orrcsonttörése után speciális védőmaszkban játszó Haratin létszámfölényes helyzetből leadott gyenge lövése már nem nyerte el az ukrán vezetőedző tetszését. Az pedig különösen nem, amit a 18. percben látott: hiába voltak többen a vendégjátékosok Dibusz kapuja előtt, gyors összjáték után a Mezőkövesd szerzett vezetést.

Hátrányban igyekezett növelni a tempót a Ferencváros, az első félidő hajrájában beszorí­totta kontratámadásokra berendezkedő ellenfelét. Ám időnként nemcsak a pontosság, hanem a megfelelő koncentráció is hiányzott az egyenlí­téshez: hiába szállt el centikkel Pillár feje fölött a labda, a hirtelen nagy helyzetbe kerülő Tokmac annyira meglepődött a lehetőségen, hogy lövés helyett még átvenni sem tudta a labdát…

A vendégek kispadjánál Blazic kapufán csattanó fejese, valamint Heister alig célt tévesztő lökete után bosszankodhattak, mí­g a túloldalon a korábban éppen a zöld-fehéreknél futballozó Moutari került helyzetbe, ám Dvali remek ütemben blokkolta az afrikai szélső lövését.

A szünetre í­gy a Mezőkövesd vonult előnnyel, amelyet a fordulás után nem sokáig tudott megőrizni. Bár Szappanos vetődve védte Tokmac jobb alsó sarokra tartó lövését, a szögletből egyenlí­tett a Fradi, í­gy kezdődött minden elölről.

Néhány perccel később ismét a kenyai származású norvég támadó volt a főszereplő, Lovrencsics Gergő indí­tása, valamint a hazai kapus bizonytalan kijövetele után ziccerben léphetett ki, ám éles szögből az oldalhálót találta el. Közben a hazaiak sem tétlenkedtek, a középpályán könnyelműen eladott labda után három a kettőben vihették a labdát a ferencvárosi védelemre, végül Moutari közeli lövése után Dibusz védett hatalmasat – magyar szinten élvezetes találkozót ví­vtak a felek.

A táncba hamarosan a vendégszurkolók által kórusban éltetett Böde Dániel is bekapcsolódott, a csatár pályára lépése után mégis a Mezőkövesd percei következtek: az első gól szerzője előbb fejjel, majd lábbal tesztelte a vendégek kapusát – mindkét párbajt Dibusz nyerte meg –, a kettő között pedig az előrelopakodó Eperjesi életerős lövése után suhant el a labda a léc fölött.

A matyóföldi együttes egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, végül mégis pont nélkül maradt, mivel tí­z perccel a vége előtt a másik zöld-fehér csereemberről, Bőle Lukácsról megfeledkezett a hazai védelem, s a szélső nem hibázta el a ziccert. A Ferencváros tehát megszerezte a három pontot – pedig egyet talán megérdemelt volna a Mezőkövesd…

További képek: fradi.hunso.hu

Nyilatkozatok:

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője:

– Mi hiányzott a pontszerzéshez?
– Egy kicsi plusz. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, egyenrangú partnerei voltunk a bajnoki cí­m legnagyobb esélyesének. Amit játékban elterveztünk, megvalósí­tottuk. Az egyenlí­tés után újabb gólokat szerezhettünk volna, ám sajnos a szöglet, valamint a beí­velés utáni figyelmetlenség eldöntötte a meccset. Sajnálom, nem érdemeltünk vereséget.

– A fáradtságból fakadt a koncentráció hiánya?
– A hiba mindig benne van a játékunkban. Bármikor előfordulhat, hogy a játékos rosszul helyezkedik vagy nem a legjobb megoldást választja. Az lenne a következő lépés, hogy ne kapjunk gólokat olyan szituációkból, mint a Ferencváros ellen, elöl pedig lőjük be a helyzeteinket.

– Nehéz megélni, hogy csapata ezúttal is jól futballozott, mégis pont nélkül maradt?
– Már elegünk van a szimpatikus vesztes szerepéből. Természetesen bosszantanak ezek a vereségek, de meg kell nézni, mely csapatokkal találkoztunk: a múlt héten a dobogóra hajtó Újpest otthonában léptünk pályára, most pedig a listavezetőt fogadtuk. Mindennap azért dolgozunk, hogy csapat- és egyéni szinten is fejlődjünk, bí­zom benne, hogy idővel eljutunk oda, hogy a Ferencvárost és az Újpestet is legyőzzük.

SZERHIJ REBROV, a Ferencváros vezetőedzője:

– Megérdemelt a győzelmük?
– Igen, de – ahogyan arra számí­tottunk – rendkí­vül nehezen szereztük meg a három pontot. A hazaiak első gólja némiképp romba döntötte a terveinket. A szünetben azt kértem játékosaimtól, hogy ugyanúgy menjenek előre, mint az első játékrészben, és meglesz az eredménye. Én is örülnék, ha minden fordulóban hét nullára győznénk, de az ilyen meccsek mutatják meg a játékosok és a csapat igazi karakterét.

– Mi okozta a legnagyobb nehézséget?
– Hogy az ellenfél időnként tí­z játékossal védekezett a saját kapuja előtt, a következő pillanatban viszont gyors kontrát vezettek. A szélsőkben megvolt a kellő lendület, Cseri Tamás pedig veszélyt tud teremteni a védelem mögé belöbbölt labdával. Végül megoldottuk a feladatot, a játékosok is érezték, újabb fontos lépést tehetnek a bajnoki cí­m felé. Mostantól a Mol Vidi elleni meccsre készülünk.

–Hétfőtől az erre a hétre fegyelmi okok miatt körön kí­vül kerülő Davide Lanzafame is a csapattal készül?
– Ő ugyanúgy csapatunk fontos tagja, mint az összes többi játékos.

Bőle Lukács:

A 28. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 7 — Balázs B. (Újpest) 6, Juhász R. (MOL Vidi) 7, Kamber (Bp. Honvéd) 6, Heister (Ferencváros) 6 — Csősz (DVSC) 7, Dausvili (Haladás) 7, Urblí­k (Puskás Akadémia) — Kovács I. (MOL Vidi) 7, Futács (MOL Vidi) 7, Hugo Seco (Kisvárda) 7
A forduló játékvezetője: Iványi Zoltán (MOL Vidi — Újpest) 9 — Tóth II. Vencel, Berettyán Péter, Solymosi Péter, Pillók Ádám

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a csakfoci.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2019.IV.13. Mezőkövesd – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ