2019.IV.20. Ferencváros – MOL Vidi FC: 4-1

A Mol Vidi legyőzésével lélektanilag már bajnok a Ferencváros

Gyakorlatilag bajnok lett a Ferencváros, amely odahaza 4–1-re legyőzte a cí­mvédő fehérváriakat.
Nem is lépést, hanem hétmérföldes ugrást tett a bajnoki cí­m felé a Ferencváros, amely odahaza 4–1-re legyőzte a cí­mvédő Mol Vidi FC-t a labdarúgó NB I 29. fordulójának záró mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: —  Nem foglalkozunk még a bajnoki cí­mmel, mert sok meccs van még hátra, lépésről lépésre haladunk, minden találkozón a három pont a célunk. Majd akkor örülünk a bajnoki cí­mnek, ha biztossá válik. Minden meccset kielemzünk, í­gy a korábbi, Vidi elleni találkozókkal is megtettük ezt. Az a legfontosabb, hogy a játékosok megértsék, mit várok el tőlük, és százszázalékosan koncentráljanak. Hazai pályán leszünk, ezért magabiztosnak kell lennünk, meg kell mutatnunk, miért van nyolc pont közöttünk. Tiszteljük az ellenfelet, de a Vidinek kell jobban aggódnia a meccs miatt, mi a saját futballunkra koncentrálunk. Fontos, hogy ne foglalkozzunk túl sokat az ellenféllel.

Marko Nikolics: — Tudom, hogy ezt mindig elmondom, de szeretném, ha az emberek emlékeznének arra, hogy jelenleg egy 12 győzelmet és egy döntetlent számláló veretlenségi sorozatban vagyunk benne, amelyből az előző hat mérkőzés – és hat győzelem – ráadásul rangadó volt. Azt tűztük ki célul, hogy a szezonban hátralévő összes mérkőzést megnyerjük, nem számolgatunk, majd utána kiderül, hogy ez mire lesz elég. Már az Újpest és a DVSC elleni mérkőzés után is megkaptam azt a kérdést, hogy kötelező-e a győzelem a Ferencváros otthonában a jelenlegi helyzetben, erre könnyen, egy szóval tudok válaszolni: igen. A szezon során eddig jó eredményeket mutattunk fel az FTC ellen, de minden mérkőzés más és más volt, ami viszont biztos, hogy egy újabb nagyon nehéz találkozón kell helyt állnunk. Ugyanakkor továbbra is bí­zom a játékosokban és az egész csapatban, akik már számtalanszor bizonyí­tották, hogy milyen teljesí­tményre képesek!

A mérkőzés:

Ferencváros — MOL Vidi FC: 4-1 (1-1)
Groupama Aréna, 19:30. 16.127 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Szert, Kóbor; alapvonali jv.: Bognár, Takács J.; tartalékjv.: Huszár)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister — Haratin, Leandro (Bőle, 76.) — Isael, Nguen, Petrjak (Varga R., 82.) — Szihnyevics (Lanzafame, 59.)
kispad: Holczer, Frimpong, Böde, Csonka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

MOL Vidi FC: Kovácsik — Nego, Juhász R., Viní­cius, Stopira — A. Hadzic — Kovács I., Pátkai, Huszti (Elek Á., 57.), Nikolov (Milanov, 63.) — Hodzic (Tamás K., 46.)
kispad: Tujvel, Berecz, Futács, M. Scepovic
vezetőedző: Marko Nikolics

Gól: Nguen (7.), Haratin (58.), Lanzafame (68., 90+2.) illetve Nego (22.)
Sárga lap: Heister (65.), Lanzafame (69.) illetve A. Hadzic (10., 45+1.), Viní­cius (66.)
Kiállí­tva: A. Hadzic (45+1.)

Micsoda futballhangulat volt!

Csaknem teljesen megtelt a Groupama Aréna nézőtere, de azért, valljuk be, ezen nem igazán lepődtünk meg. A bajnoki cí­mvédő Mol Vidi FC lépett pályára az aranyéremre leginkább esélyes Ferencváros otthonában, a pillanatnyilag két legjobb, legjobb feltételek mellett működő magyar futballgárda csapott össze szombat este az Üllői úton.

A szurkolók is kitettek magukért. A kapu mögötti lelátórészt teljesen beborí­tó transzparenst feszí­tettek ki, amikor a két csapat kisétált a pályára, és a körülbelül hatvanszor negyven méteres lepedőn egyetlen szó állt: HARC! A fehérváriak oldalán kimaradt Futács Márkó és Elek Ákos is – az FTC elleni kupameccsen arccsonttörést szenvedő Marko Scsepovics már ott volt a vendégek kispadján –, az pedig mostanra talán nem tartozik a meglepetések kategóriájába, hogy a Fradinál Böde Dániel, Bőle Lukács, Davide Lanzafame és Varga Roland sem került be a kezdő tizenegybe.

Az már a kezdés pillanatában látszott, hogy a Mol Vidi egy szűrő és négy támadó középpályással veszi fel a küzdelmet, Huszti Szabolcs nem a szélen, hanem belül, középen kapott szerepet, a csatár Armin Hodzic mögött. A meccset a Ferencváros kezdte a lehető legjobban: Tokmac Nguen hamar megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek. Juhász Roland előreí­velését kapcsolták le a házigazdák, és a gyors ellentámadást okos, jól helyezett lövéssel fejezte be a Kenyában született, dél-szudáni származású norvég támadó.

A találat megnyugtatta a zöld-fehéreket, az FTC irányí­totta a játékot, birtokolta a labdát, de aztán a vendégcsapat láthatóan megnyugodott, rendezte sorait, és szép lassan átvette az irányí­tást. Többször előfordult, hogy ha Kovácsik Ádámhoz került a labda, a fehérvári játékosok balra mozogtak, a kapus oda is í­velte a labdát, ennek pedig az lehetett a célja, hogy az üressé vált jobb oldalon Loic Nego és az ezen a meccsen a vonal mellé rendelt Kovács István egy gyors átforgatást követően létszámfölényes helyzetet tudjon kialakí­tani.

Ha pedig a Fradi nem tudott gyorsan megindulni labdaszerzést követően, akkor a Mol Vidi valamennyi mezőnyjátékosa visszahúzódott a saját térfelére, és mintegy huszonöt méteres sávban sorakoztak föl mind a tí­zen.

Ennek pedig az lehetett a célja, hogy a ferencvárosi középpályásoknak ne legyen területük összjátékot kezdeményezni, de a vendégvédőknek arra is figyelniük kellett, hogy mögéjük ne lehessen berúgni a labdát.

Megkönnyí­tette a vendégek dolgát, hogy a hazaiak passzjátéka nem volt elég gyors ahhoz, hogy széthúzza a védőfalat; a zöld-fehérek türelmesen járatták a labdát, de a félidő középső szakaszában nem tudtak eljutni a tizenhatosig. A Mol Vidi jobb oldala viszont egyre többször lendült akcióba, és nem volt meglepő, hogy erről az oldalról indult a fehérváriak egyenlí­tésével végződő akció. A gólban nagy szerepet játszott Kovács István és a nagy lövést megeresztő Huszti Szabolcs, s mivel ilyen a modern futball, a jobbhátvéd Loic Negónak is fel kell zárkóznia a támadásokhoz, és mert a kipattanó labda éppen hozzá került, ő tudott egyenlí­teni.

Kezdődhetett minden elölről… A vendégcsapat irányí­tott a folytatásban is, ám a félidő végén felpörgött a Fradi. Lovrencsics Gergő indult el egyre többször az oldalvonal mentén, az ő beadásai után alakultak ki í­géretes helyzetek a zöld-fehérek előtt, a szünet előtti percekben Mikalaj Szihnyevics kétszer is gólt szerezhetett volna, de aztán úgy tűnt, csendben véget ér az első játékrész. Az utolsó pillanatban azonban Anel Hadzic megkapta a második sárga lapját is Berke Balázs játékvezetőtől, vagyis megfogyatkozott a Mol Vidi legénysége.

Marko Nikolics a szünetben variált, és nem sokkal a második félidő megkezdése után előbb Huszti Szabolcs lett az előretolt ék, majd Elek Ákos és Kovács István lépett egy sorral előrébb. Ám a taktikai elképzeléseket egy buta hiba gyorsan tönkretette: Ihor Haratin fejesét követően Pátkai Máté vélhetően tisztázni tudott volna a gólvonalon, ám csapattársa, Viní­cius nagy igyekeztében belökte őt a kapuba, í­gy a labda behullott a bal felső sarokba.Tí­z emberrel kellett volna ismét egyenlí­teni, de ezt az esélyt a Ferencváros ezen az estén még egyszer már nem adta meg ellenfelének. Davide Lanzafame, a nem is olyan régen fegyelmezési okokból a keretből is kitett olasz játékos beállt, s azonnal látványos gólt szerzett szabadrúgásból, majd a lefújás előtti pillanatokban beállí­totta a végeredményt, innen pedig a Ferencváros már a győzelmet ünnepelte.

A kapu mögött helyet foglaló hazai szurkolók ezrei vetkőztek félmeztelenre (no igen, végre jó idő van!). Háromgólos előnye tudatában az emberelőnyben futballozó ferencvárosiak már nagyon élvezték a játékot, a támadni próbáló Vidi ellen percenként vezethettek veszélyes kontratámadásokat, a Mol Vidi az utolsó húsz percben leginkább csak a végső sí­pszót várta.

A második félidőben már jobb volt a játék szí­nvonala, a nagy küzdelmet hozó rangadón az FTC jól kihasználta a lehetőségeit és a kiállí­tás adta esélyt, í­gy tizenegy pontosra növelte az előnyét legnagyobb ellenfelével szemben, ez pedig azt jelenti, hogy ha az FTC a hátralévő négy bajnokin legalább kettő pontot szerez, bajnok lesz – története során harmincadik alkalommal.

További képek: fradi.hu (itt, itt és itt), nso.hu, mlsz.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„Mindenekelőtt gratulálok a szurkolóknak, mert nagyon kitettek magukért. A játékosokat nagyon motiválja, hogy ilyen tábor előtt játszhatnak  mondta Szerhij Rebrov. – Revansot szerettünk volna venni a Vidin, hiszen az előző egymás elleni mérkőzésen is megvolt az akarás, de nem sikerült olyan teljesí­tményt nyújtanunk, mint ma. Az volt a terv, hogy küzdjünk, együtt harcoljunk a klubért, a szurkolókért. Olyan hangulata volt ennek a meccsnek, mintha háborúba mennének az emberek. A második félidő előtt türelemre intettem a fiúkat, hogy fejezzék be a támadásokat, tartsák meg a labdát, ne akarják a szünet után gyors góllal eldönteni a találkozót. A fiúk most kaptak tőlem két nap pihenőt, de utána ugyanúgy készülünk, mint eddig. Megtaláltuk a saját stí­lusunkat, ezen az úton akarunk továbbhaladni.”

Marko Nikolics í­gy értékelt: „Gratulálok a Ferencvárosnak, és nemcsak a mai győzelemhez, hanem ahhoz is, hogy ezzel a győzelemmel már megnyerték a bajnoki cí­met is. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, ezt elmondtam  az öltözőben is, le a kalappal az előtt, amit az egész szezonban nyújtottak. Szinte az egész szezonban háromnaponta játszottunk, és ennek a periódusnak még nincs vége. Ma sem számí­thattunk több játékosra, küszködtünk a szezonnak ebben a szakaszában, ami a keret létszámát illeti. Az első félidőben hozta a csapat azt a mentalitást, amit elvártam, de történt egy buta szabálytalanság, egy buta piros lap, s ez befolyásolta a mérkőzés sorsát. Tizenhárom mérkőzésen nem kaptunk ki, balszerencsénkre eközben a Ferencváros is ugyanilyen győzelmi sorozatban volt. Ez ma nem a mi esténk volt, nem lehet olyan hibákat elkövetni, amelyeket mi elkövettünk.”

Tokmac Nguen:

Ihor Haratin:

Davide Lanzafame:

A 29. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 6 — Nego (MOL Vidi) 6, Batik (Bp. Honvéd) 6, Szatmári Cs. (DVSC) 7 — Knezevic (Puskás Akadémia) 6, Haratin (Ferencváros) 7, Nguen (Ferencváros) 7, Juhar (DVTK) 6 — Prosser (DVTK) 7, Horváth Z. (Kisvárda) 6, Lanzafame (Ferencváros) 7
A forduló játékvezetője: Berke Balázs (Ferencváros – MOL Vidi) 9 — Szert Balázs, Kóbor Péter, Bognár Tamás, Takács János

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2019.IV.20. Ferencváros – MOL Vidi FC: 4-1 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ