2019.IV.6. Ferencváros – Paks: 3-0

Ferencváros: három gól a mumusnak, Böde betalált az exnek

A Fradi 34 mérkőzés óta, két éve veretlen odahaza a bajnokságban, a Paks sorsát egy kiállí­tás pecsételte meg.
A Ferencváros három góllal nyert odahaza „mumusa”, a Paks ellen a labdarúgó NB I 27. fordulójában, ezzel a listavezető tovább menetel a bajnoki aranyérem felé.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: —  Sok sérültünk van, mindent megtesz az orvosi stáb, hogy hamar felépüljenek, de akik szombaton pályára lépnek, azok készek lesznek a játékra. Minden meccsen koncentrálnunk kell, mindegy, ki játszik, aki pályára lép, az küzdeni fog a Ferencváros cí­meréért! A kupában már nem harcolhatunk tovább, a bajnokságban mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a meccseinket. Az előző tizenöt évben egyszer sikerült a bajnoki cí­met megszereznie a klubnak, mégis mindenki azt mondja, kötelező megszereznünk az aranyérmet. Ezért dolgozunk napról napra, de nem változhat meg minden egy pillanat alatt. Nem lehet azt mondani ma, hogy bajnokok leszünk, mert akkor rossz helyre tesszük a fókuszt. Lépésről lépésre kell haladnunk, csak í­gy lehetünk bajnokok, ha ezzel a mentalitással állunk hozzá, és nem a nyolcpontos előnyünkkel foglalkozunk.

Csertői Aurél: — Tudjuk, hogy ellenfelünk egy erős csapat, nem véltlenül vezeti a bajnokságot. A Fradinak olyan játékosállománya van, amivel egyértelműen a szombati meccs esélyese, ugyanakkor mi mindent meg szeretnénk tenni, hogy jól szerepeljünk. A hétvégén százszázalékot kell nyújtanunk, de lehet, az sem lesz elég, kellenek a bravúrok.

A mérkőzés:

Ferencváros — Paks: 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 17:00. 9.673 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Szert, Farkas B.; alapvonali jv.: Szőts, Pillók; tartalékjv.: Huszár)

Ferencváros: Dibusz — Takács Zs., Blazic, Frimpong, Dvali — Leandro — Isael (Varga R., 73.), Nguen (Szerető, 83.), Bőle, Petrjak — Szihnyevics (Böde, 72.)
kispad: Holczer, Lanzafame, Novák Zs., Könczey
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Paks: Nagy G. — Kővári, Lenzsér (Szabó J., 56.), Bobál D., Fejes — Windecker (Egerszegi, 77.) — Könyves, Zsidai, Kesztyűs, Hahn (Remili, 77.) — Simon A.
kispad: Rácz G., Báló, Papp K., Bartha
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Lenzsér (1. – öngól), Nguen (50.), Böde (80.)
Sárga lap: Isael (64.) illetve Windecker (20.), Könyves (33.), Simon A. (52., 53.)
Kiállí­tva: Simon A. (53.)

Szerhij Rebrov talán a paksiakat próbálta meglepni azzal, hogy a Böde Dániel, Davide Lanzafame, Varga Roland triót a kispadra ültette Holczer Ádám, Novák Zsombor, Könczey Márk és Szerető Krisztofer mellé, s pályára küldte élete első NB I-es meccsén Takács Zsombort. A fiatalember februárban a huszadik születésnapját ünnepelte, korábban az agárdi, a felcsúti és az angyalföldi akadémián is megfordult, mielőtt az FTC játékosa lett.

Nos, az ifjú reménység még labdába sem ért, s már vezetett a Fradi. Lasa Dvali ezúttal bal oldali védőként kapott szerepet, nem belül játszott, í­gy azonnal felzárkózott a kezdőrúgás után vezetett hazai támadáshoz, és az elé kerülő labdát habozás nélkül kapura rúgta – nem tudjuk, mi lett volna a lövésből, mert a labda Lenzsér Bence testén megpattanva irányt változtatott, í­gy került a paksi kapuba.

Éppen csak eltelt harminc másodperc… Azok után, hogy egy hete az Újpest ellen Bobál Dávid öngóljával kerültek hátrányba, aligha ilyen kezdést képzeltek el a tolnaiak.

A negyedik percben a léc segí­tette ki a vendégeket Mikalaj Szihnyevics fejesénél, vagyis álmos kezdéssel nem vádolhattuk a ferencvárosiakat. Bár a labdabirtoklásban eleinte jelentős volt a házigazda fölénye, negyedóra elteltével lassí­tott a tempón Szerhij Rebrov csapata, és a tartalékos Paks is villant: Simon András emelése után a léc ezúttal az FTC-nek kedvezett. Hahn János kétszer is belőhette volna a kipattanót – Csertői Aurél csóválta a fejét: lesznek-e még ilyen közel a gólszerzéshez?

A védősor elé vezényelt Leandro szervezte a fővárosiak támadásait, s a Fradi a tőle megszokott stratégiát alkalmazta: a két szélső a labdafelhozataloknál befelé, a center irányába húzódott, területet nyitva a felfutó szélsőbekkeknek – nos, azért Takács Zsombor nem kockáztatott, ő inkább a védőfeladata ellátására összpontosí­tott. Ugyanakkor a Paks – ha volt ideje – visszazárt a kapuja elé, attól mintegy harminc méterre helyezkedett Simon András, a befejező csatár, mögötte öt fedezet, egy sorral hátrébb négy védő, vagyis tí­z mezőnyjátékos egy fél térfelet őrzött, í­gy pedig nem sok helye volt a Fradinak a futballozásra.

„Harcoljatok!” – kérte a tábor, holott nem a küzdőszellemmel, hanem a labdajáratás sebességével volt inkább gond, körülményesen, sok technikai hibával játszott a listavezető.

Aztán megváltozott a meccs képe: a Paks feljebb tolta a védekezését, bár lehet, csak az FTC engedte ezt, hogy labdaszerzés után másfél térfele legyen megindulni, felgyorsulni. Tokmac Nguennek lett is volna esélye gyors akcióból helyzetet kialakí­tani, de belebotlott a labdába. Vezetett a Fradi, ám nem volt véletlen, hogy itt-ott füttyszó kí­sérte az öltözőbe a bajnokaspiránst.

A paksi pechszéria folytatódott: Windecker Józsefet erőszakosan, talán nem is feltétlenül szabályosan választották el a labdától, és az akciót góllal zárta az FTC – a játékvezető a hasonló ütközéseket rendre továbbengedte. A reklamáló Simon András sárga lapot kapott, majd gyorsan a második figyelmeztetését is, azaz kétgólos hátrányból kellett volna tí­z emberrel kezdeniük valamit a vendégeknek egy, az előnytől láthatóan megnyugodott ellenféllel szemben.

Nos, gólt szerezni nem volt esélye a Paksnak, a csereként beálló Remili Mohamed járt ehhez legközelebb, de fegyelmezetten védekeztek a zöld-fehérek. A hajrában beállt Böde Dániel és Varga Roland, előbbi pedig korábbi csapata ellen is megmutatta, nem kell neki sok idő, hogy gólt szerezzen.

A Fradi újabb lépést tett a bajnoki trón felé.

További képek: fradi.hunso.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Nem úgy kezdődött a meccs, ahogy elterveztük, az öngól kicsit megfogta a csapatot. – kezdte nyilatkozatát a Paks vezetőedzője, Csertői Aurél. – Azt hiszem, az első negyedóra után azért mérsékelődött a Ferencváros fölénye, voltak nekünk is lehetőségeink. A második félidőben kicsit elszántabb játékot szerettem volna látni, de sajnos korán jött a második gól, igaz, szerintem egy fault előzte meg. Úgy gondolom, ez befolyásolta a végeredményt, a kiállí­tás után pedig eldőlt a mérkőzés. Ezzel a vereséggel veszélyzónában vagyunk a kiesést illetően, amiből csak győzelmek tudnak kihúzni minket.”

Szerhij Rebrov kiemelte, hogy sokat segí­tett a gyors találat, valamint jó volt látni a játékosai küzdeni akarását. Az ukrán szakember Böde Dánielről is beszélt, aki a ferencvárosiak harmadik gólját szerezte.

Dani ugyanúgy a csapat tagja, mint mindenki más. Mindenki, aki pályára lép, azért van ott, mert megérdemli, hogy a pályán legyen. Ő is fontos része a csapatnak, de ott van például Abraham Frimpong esete, aki három hónapot kihagyott, most pedig az elmúlt héten három meccset játszott végig, nem tudom, hogyan képes erre.”

Rebrov arra is kitért, hogy megérti a drukkereket, akik a gyors, látványos játékot szeretik, ezúttal viszont nehéz feladattal kellett megbirkózniuk.

A szurkolók szeretik persze, ha hajtós játékot játszunk, ám ez ma nem volt könnyű, mivel egyes labdarúgóink nem a saját posztjukon futballoztak a sérülések miatt, azonban elégedett vagyok. A piros lap után azt kértem a srácoktól, hogy fegyelmezettebben játsszunk, de higgyék el, tí­z paksi ellen sem volt egyszerű dolgunk.”

Tokmac Nguen:

Takács Zsombor: „Tökéletes debütálás volt. Azért egy kicsit izgultam, amikor megtudtam, hogy kezdőként játszom először a felnőttek között. Kellemes nyomás volt rajtam, de szerintem jól kezeltem a helyzetet. Az első félidőben nem ment annyira jól a játék, de a második játékrészre megnyugodtam és minden jól alakult. Középhátvéd vagyok, de Sergei Rebrov most í­gy döntött. A meccs előtt azért beszéltünk. Azt mondta, hogy legyek nyugodt, mindenki segí­teni fog. Ezúton is köszönöm a többieknek és gratulálok a csapatnak a fontos három megszerzéséért. A meccs után beszéltem jobbhátvédünkkel, Lovrencsics Gergővel is, akit ugye helyettesí­tenem kellett. Megdicsért, mondta, hogy jó volt és gratulált a győzelemhez.” 

Szerető Krisztofer: „Ilyen bemutatkozásról álmodtam. Nagyon örültem, amikor az edzőnk harmadik csereként engem hí­vott oda. Amikor Böde Dániel és Varga Roland beállt, kezdtem kicsit elkeseredni, hogy nem léphetek pályára, de aztán intett nekem. Nagyon boldog vagyok, hogy becserélt. Kellemes emlék az a néhány mozdulat, még pozití­vabb lett volna, ha bemegy a lövésem. Ugyanakkor nem szabad telhetetlennek lennem, ennek a bemutatkozásnak is nagyon örülök és remélem, hogy még lesz alkalmam bizonyí­tani.”

A 27. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Rózsa (Haladás) 6 — Melnyik (Kisvárda) 7, Dvali (Ferencváros) 7, Ferenczi J. (DVSC) 8 — Gosztonyi (Kisvárda) 7, Nguen (Ferencváros) 6, Lucas (Kisvárda) 7, Rui Pedro (Haladás) 6, Huszti (MOL Vidi) 6 — Zsótér (Újpest) 7, Grozav (Kisvárda) 8
A forduló játékvezetője: Andó-Szabó Sándor (Puskás Akadémia — Kisvárda) 8 — Tóth II. Vencel, Berettyán Péter, Pintér Csaba, Zierkelbach Péter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2019.IV.6. Ferencváros – Paks: 3-0 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ