2019.IV.6. Ferencváros – Paks: 3-0

Ferencváros: három gól a mumusnak, Böde betalált az exnek

A Fradi 34 mérkőzés óta, két éve veretlen odahaza a bajnokságban, a Paks sorsát egy kiállítás pecsételte meg.
A Ferencváros három góllal nyert odahaza „mumusa”, a Paks ellen a labdarúgó NB I 27. fordulójában, ezzel a listavezető tovább menetel a bajnoki aranyérem felé.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: —  Sok sérültünk van, mindent megtesz az orvosi stáb, hogy hamar felépüljenek, de akik szombaton pályára lépnek, azok készek lesznek a játékra. Minden meccsen koncentrálnunk kell, mindegy, ki játszik, aki pályára lép, az küzdeni fog a Ferencváros címeréért! A kupában már nem harcolhatunk tovább, a bajnokságban mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a meccseinket. Az előző tizenöt évben egyszer sikerült a bajnoki címet megszereznie a klubnak, mégis mindenki azt mondja, kötelező megszereznünk az aranyérmet. Ezért dolgozunk napról napra, de nem változhat meg minden egy pillanat alatt. Nem lehet azt mondani ma, hogy bajnokok leszünk, mert akkor rossz helyre tesszük a fókuszt. Lépésről lépésre kell haladnunk, csak így lehetünk bajnokok, ha ezzel a mentalitással állunk hozzá, és nem a nyolcpontos előnyünkkel foglalkozunk.

Csertői Aurél: — Tudjuk, hogy ellenfelünk egy erős csapat, nem véltlenül vezeti a bajnokságot. A Fradinak olyan játékosállománya van, amivel egyértelműen a szombati meccs esélyese, ugyanakkor mi mindent meg szeretnénk tenni, hogy jól szerepeljünk. A hétvégén százszázalékot kell nyújtanunk, de lehet, az sem lesz elég, kellenek a bravúrok.

A mérkőzés:

Ferencváros — Paks: 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 17:00. 9.673 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Szert, Farkas B.; alapvonali jv.: Szőts, Pillók; tartalékjv.: Huszár)

Ferencváros: Dibusz — Takács Zs., Blazic, Frimpong, Dvali — Leandro — Isael (Varga R., 73.), Nguen (Szerető, 83.), Bőle, Petrjak — Szihnyevics (Böde, 72.)
kispad: Holczer, Lanzafame, Novák Zs., Könczey
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Paks: Nagy G. — Kővári, Lenzsér (Szabó J., 56.), Bobál D., Fejes — Windecker (Egerszegi, 77.) — Könyves, Zsidai, Kesztyűs, Hahn (Remili, 77.) — Simon A.
kispad: Rácz G., Báló, Papp K., Bartha
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Lenzsér (1. – öngól), Nguen (50.), Böde (80.)
Sárga lap: Isael (64.) illetve Windecker (20.), Könyves (33.), Simon A. (52., 53.)
Kiállítva: Simon A. (53.)

Szerhij Rebrov talán a paksiakat próbálta meglepni azzal, hogy a Böde Dániel, Davide Lanzafame, Varga Roland triót a kispadra ültette Holczer Ádám, Novák Zsombor, Könczey Márk és Szerető Krisztofer mellé, s pályára küldte élete első NB I-es meccsén Takács Zsombort. A fiatalember februárban a huszadik születésnapját ünnepelte, korábban az agárdi, a felcsúti és az angyalföldi akadémián is megfordult, mielőtt az FTC játékosa lett.

Nos, az ifjú reménység még labdába sem ért, s már vezetett a Fradi. Lasa Dvali ezúttal bal oldali védőként kapott szerepet, nem belül játszott, így azonnal felzárkózott a kezdőrúgás után vezetett hazai támadáshoz, és az elé kerülő labdát habozás nélkül kapura rúgta – nem tudjuk, mi lett volna a lövésből, mert a labda Lenzsér Bence testén megpattanva irányt változtatott, így került a paksi kapuba.

Éppen csak eltelt harminc másodperc… Azok után, hogy egy hete az Újpest ellen Bobál Dávid öngóljával kerültek hátrányba, aligha ilyen kezdést képzeltek el a tolnaiak.

A negyedik percben a léc segítette ki a vendégeket Mikalaj Szihnyevics fejesénél, vagyis álmos kezdéssel nem vádolhattuk a ferencvárosiakat. Bár a labdabirtoklásban eleinte jelentős volt a házigazda fölénye, negyedóra elteltével lassított a tempón Szerhij Rebrov csapata, és a tartalékos Paks is villant: Simon András emelése után a léc ezúttal az FTC-nek kedvezett. Hahn János kétszer is belőhette volna a kipattanót – Csertői Aurél csóválta a fejét: lesznek-e még ilyen közel a gólszerzéshez?

A védősor elé vezényelt Leandro szervezte a fővárosiak támadásait, s a Fradi a tőle megszokott stratégiát alkalmazta: a két szélső a labdafelhozataloknál befelé, a center irányába húzódott, területet nyitva a felfutó szélsőbekkeknek – nos, azért Takács Zsombor nem kockáztatott, ő inkább a védőfeladata ellátására összpontosított. Ugyanakkor a Paks – ha volt ideje – visszazárt a kapuja elé, attól mintegy harminc méterre helyezkedett Simon András, a befejező csatár, mögötte öt fedezet, egy sorral hátrébb négy védő, vagyis tíz mezőnyjátékos egy fél térfelet őrzött, így pedig nem sok helye volt a Fradinak a futballozásra.

„Harcoljatok!” – kérte a tábor, holott nem a küzdőszellemmel, hanem a labdajáratás sebességével volt inkább gond, körülményesen, sok technikai hibával játszott a listavezető.

Aztán megváltozott a meccs képe: a Paks feljebb tolta a védekezését, bár lehet, csak az FTC engedte ezt, hogy labdaszerzés után másfél térfele legyen megindulni, felgyorsulni. Tokmac Nguennek lett is volna esélye gyors akcióból helyzetet kialakítani, de belebotlott a labdába. Vezetett a Fradi, ám nem volt véletlen, hogy itt-ott füttyszó kísérte az öltözőbe a bajnokaspiránst.

A paksi pechszéria folytatódott: Windecker Józsefet erőszakosan, talán nem is feltétlenül szabályosan választották el a labdától, és az akciót góllal zárta az FTC – a játékvezető a hasonló ütközéseket rendre továbbengedte. A reklamáló Simon András sárga lapot kapott, majd gyorsan a második figyelmeztetését is, azaz kétgólos hátrányból kellett volna tíz emberrel kezdeniük valamit a vendégeknek egy, az előnytől láthatóan megnyugodott ellenféllel szemben.

Nos, gólt szerezni nem volt esélye a Paksnak, a csereként beálló Remili Mohamed járt ehhez legközelebb, de fegyelmezetten védekeztek a zöld-fehérek. A hajrában beállt Böde Dániel és Varga Roland, előbbi pedig korábbi csapata ellen is megmutatta, nem kell neki sok idő, hogy gólt szerezzen.

A Fradi újabb lépést tett a bajnoki trón felé.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„Nem úgy kezdődött a meccs, ahogy elterveztük, az öngól kicsit megfogta a csapatot. – kezdte nyilatkozatát a Paks vezetőedzője, Csertői Aurél. – Azt hiszem, az első negyedóra után azért mérsékelődött a Ferencváros fölénye, voltak nekünk is lehetőségeink. A második félidőben kicsit elszántabb játékot szerettem volna látni, de sajnos korán jött a második gól, igaz, szerintem egy fault előzte meg. Úgy gondolom, ez befolyásolta a végeredményt, a kiállítás után pedig eldőlt a mérkőzés. Ezzel a vereséggel veszélyzónában vagyunk a kiesést illetően, amiből csak győzelmek tudnak kihúzni minket.”

Szerhij Rebrov kiemelte, hogy sokat segített a gyors találat, valamint jó volt látni a játékosai küzdeni akarását. Az ukrán szakember Böde Dánielről is beszélt, aki a ferencvárosiak harmadik gólját szerezte.

„Dani ugyanúgy a csapat tagja, mint mindenki más. Mindenki, aki pályára lép, azért van ott, mert megérdemli, hogy a pályán legyen. Ő is fontos része a csapatnak, de ott van például Abraham Frimpong esete, aki három hónapot kihagyott, most pedig az elmúlt héten három meccset játszott végig, nem tudom, hogyan képes erre.”

Rebrov arra is kitért, hogy megérti a drukkereket, akik a gyors, látványos játékot szeretik, ezúttal viszont nehéz feladattal kellett megbirkózniuk.

„A szurkolók szeretik persze, ha hajtós játékot játszunk, ám ez ma nem volt könnyű, mivel egyes labdarúgóink nem a saját posztjukon futballoztak a sérülések miatt, azonban elégedett vagyok. A piros lap után azt kértem a srácoktól, hogy fegyelmezettebben játsszunk, de higgyék el, tíz paksi ellen sem volt egyszerű dolgunk.”

Tokmac Nguen:

Takács Zsombor: „Tökéletes debütálás volt. Azért egy kicsit izgultam, amikor megtudtam, hogy kezdőként játszom először a felnőttek között. Kellemes nyomás volt rajtam, de szerintem jól kezeltem a helyzetet. Az első félidőben nem ment annyira jól a játék, de a második játékrészre megnyugodtam és minden jól alakult. Középhátvéd vagyok, de Sergei Rebrov most így döntött. A meccs előtt azért beszéltünk. Azt mondta, hogy legyek nyugodt, mindenki segíteni fog. Ezúton is köszönöm a többieknek és gratulálok a csapatnak a fontos három megszerzéséért. A meccs után beszéltem jobbhátvédünkkel, Lovrencsics Gergővel is, akit ugye helyettesítenem kellett. Megdicsért, mondta, hogy jó volt és gratulált a győzelemhez.” 

Szerető Krisztofer: „Ilyen bemutatkozásról álmodtam. Nagyon örültem, amikor az edzőnk harmadik csereként engem hívott oda. Amikor Böde Dániel és Varga Roland beállt, kezdtem kicsit elkeseredni, hogy nem léphetek pályára, de aztán intett nekem. Nagyon boldog vagyok, hogy becserélt. Kellemes emlék az a néhány mozdulat, még pozitívabb lett volna, ha bemegy a lövésem. Ugyanakkor nem szabad telhetetlennek lennem, ennek a bemutatkozásnak is nagyon örülök és remélem, hogy még lesz alkalmam bizonyítani.”

A 27. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Rózsa (Haladás) 6 — Melnyik (Kisvárda) 7, Dvali (Ferencváros) 7, Ferenczi J. (DVSC) 8 — Gosztonyi (Kisvárda) 7, Nguen (Ferencváros) 6, Lucas (Kisvárda) 7, Rui Pedro (Haladás) 6, Huszti (MOL Vidi) 6 — Zsótér (Újpest) 7, Grozav (Kisvárda) 8
A forduló játékvezetője: Andó-Szabó Sándor (Puskás Akadémia — Kisvárda) 8 — Tóth II. Vencel, Berettyán Péter, Pintér Csaba, Zierkelbach Péter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2019.IV.6. Ferencváros – Paks: 3-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+2.

  PERC
  FÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+2.

  PERC

  90+2.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+2.

  PERC
  Varga R. kornere Szabóé.

  90+2.

  PERC
  Szerető lő az oldalhálóba az ötös jobb sarka elől. Nem is: Nagy védte nagy bravúrral a félmagasan szállö labdát!

  90.

  PERC
  Kettő perc a ráadás.

  86.

  PERC
  A Ferencváros hazai veretlenségi sorozata immár 34 mérkőzéses, és kétévesre tudta nyújtani a sorozatot, hiszen legutóbb 2017. április 15-én kapott ki NB I-es mérkőzésen a Groupama Arénában (Vasas, 1–2). A következő találkozója pályaválasztóként április 20-án lesz a Mol Vidi FC ellen.

  85.

  PERC
  Már az 1. percben eldÅ‘lt… A Fradi még egyetlen bajnoki mérkÅ‘zését sem tudta megnyerni ebben az idényben, amikor hátrányba került (igaz, ez ritkán történik meg). A fÅ‘városi zöld-fehérek ötször találták magukat vesztes szituációban, egyszer tudtak pontot menteni, négy mérkÅ‘zést elveszítettek.

  85.

  PERC
  A Ferencváros hazai mérlege 11 győzelem, 3 döntetlen, a Fradi az egyetlen csapat ebben az idényben, amely otthon még őrzi a veretlenségét. A Paks idegenbeli mutatója 2 győzelem, 6 döntetlen, 6 vereség. EZZEL EGYÜTT.

  83.

  PERC
  Nincs is több csere ma.

  83.

  PERC
  Ez a télen vett szélső első NB I-es meccse.

  83.

  PERC
  Az utolsó hazai csere: Tokmac le, Szerető Krisztofer be.

  81.

  PERC

  79.

  PERC
  BÖDE DÁNIEL EZT MÁR BERÚGJA! De hogyan? Böde fejjel Varga R. elé csúsztat egy jobb oldali beadást, Kővári ment a szélső elől, BÖDE DÁNIEL meg okosan a bal alsóba rúgja jobbal hat méterről a kipattanót, megvárva, hogy elmozduljon jobbra a kapus. 3–0!

  79.

  PERC
  Böde éppen csak nem éri el az ötösön Varga R. balos beadását.

  79.

  PERC
  Szépítési lehetőség: Frimpong ment Könyves elől, Szabóhoz, a beadást Remili az ötösről két védő közül a jobb alsó mellé fejeli.

  77.

  PERC
  … Windeckert Egerszegi Tamás váltja. Akinek újpesti múltjáról kedvesen megemlékezik a Fradi-tábor, a jelenlévÅ‘ kiskorúan épülésére…

  76.

  PERC
  Hahnt Remili Modamed…

  76.

  PERC
  ZICCER! Varga R. jobb oldali szabadrúgását Frimpong az ötösről a jobb felső sarok fölé fejeli!

  73.

  PERC
  PLUSZ EGY? II. A Paks legutóbbi három idegenbeli bajnokiján gólképtelen maradt.

  73.

  PERC
  PLUSZ EGY? A Paks a tétmérkőzéseket tekintve ötmérkőzéses, a bajnokikon négymérkőzéses nyeretlenségi sorozatban van. A tolnaiak legutóbb február 23-án nyertek bajnokit (a Debrecen ellen), idegenben február 2-án ünnepelhettek (az MTK ellen).

  73.

  PERC
  Mit mondjunk: nem lett éppen gyengébb a Fradi…

  73.

  PERC
  Isaelt meg Varga Roland váltja. A brazil csoda lassan poroszkál le a pályáról, érdekes.

  72.

  PERC
  Szihnjevics le, Böde Dániel be, a közönség örül.

  70.

  PERC

  69.

  PERC
  De ez nem gól, Szihnjevics nem lő a kapuba az ötösről a Blazic indította Tokmac jobbról jövő lapos beadása után, a légiós sportszerűen nem rúgott oda a kivetődő kapus felé.

  67.

  PERC
  Az FTC megnyerte legutóbbi hét hazai bajnoki mérkÅ‘zését, a hét találkozón 21 gólt ért el, azaz a gólátlaga kereken hármas. Nem sok kell már…

  67.

  PERC
  Hahn passza után Könyves könnyedén kicselezi Dvalit, kétszer is, de ballal pontatlanul emel vissza Hahnnak, ment előle fejjel Blazic.

  65.

  PERC
  A 2.8 milliós szélsőnek ez a 6. meccse a Fradiban, 0 a kanadai pontjainak a száma.

  63.

  PERC
  Isael Barbosa kap sárga lapot, egy pocsék csel után felrúgja Windeckert.

  63.

  PERC
  Barbosa (
  63.

  PERC
  A Ferencváros hazai veretlenségi sorozata 33 mérkőzéses. Ha a Fradi a Paks ellen sem szenved vereséget, akkor már biztos, hogy kétévesre tudja nyújtani a sorozatot, hiszen legutóbb 2017. április 15-én kapott ki NB I-es mérkőzésen a Groupama Arénában (Vasas, 1–2), következő találkozója pályaválasztóként pedig április 20-án lesz a Mol Vidi FC ellen.

  63.

  PERC
  Könyves lő kapura Zsidai passza után az ötös jobb sarka elől, de jobbal a rövid sarok mellé talál, két érdeklődve figyelő védő közül.

  59.

  PERC
  Higgadtan adogat a Fradi. Blazic emelése után kirúgás.

  56.

  PERC
  Lenzsér le, Szabó János be, szűrő helyett frissiben felépült balbekk.

  55.

  PERC
  Hát akkor ez eldőlt? Alighanem igen.

  55.

  PERC

  52.

  PERC
  SIMON ANDRÁS KIÁLL! A támadó megkapja második sárga lapját Frimpong lekönyökléséért. Légi párharc címén hónaljon könyökölte a védőt.

  52.

  PERC
  Simon (
  52.

  PERC
  Simon András kap sárga lapot, lökést reklamált.

  51.

  PERC

  50.

  PERC
  Windecker labdát veszít a jobb oldalon, Isael kőkeményen ütközik ellenfelével, a labdával Bőle az ötös bal sarka elől ballal a túlsó alsóba lőne, de vetődve véd Nagy, a kipattanót NGUEN TOKMAC ballal négy méterről a léc alá vágja. 2–0!

  50.

  PERC
  ITT A MÁSODIK!

  50.

  PERC
  Takács nagyon buzgó, felrúgja Hahn, ellöki Simont. Ma kezd először a Fradiban bajnokin.

  47.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 9673.

  47.

  PERC
  Lenzsér ment Bőle elől, Leandro szép, ballábas, emeléses indítása után.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  A paksiak csatára, Hahn János már négyszer betalált a Ferencváros kapujába, ennél csak a Puskás Akadémia ellen eredményesebb az NB I-es csapatok közül. A legutóbbi négy Ferencváros–Paks mérkőzésen háromszor köszönt be.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A PFC színeiben meg anno 155 meccsen 40 gól és 16 assziszt a mérlege.

  FÉLIDŐ

  NEM TITKOS FEGYVER. Böde az idényben 8 gólt és 3 gólpasszt adott, a Paks ellen karrierje során 16 meccsen 5 gólt és 7 gólpasszt jegyez.

  FÉLIDŐ

  Bár a Paks csak egyszer tudott győzni a Ferencváros vendégeként NB I-es mérkőzésen, a 12 találkozóból 8 alkalommal pontot tudott szerezni. A Fradi legutóbbi négy hazai bajnokijából egyszer sem bírt a tolnaiakkal (1–2, 1–1, 2–2, 1–1). Egyetlen más mindenkori NB I-es csapat sincs, amelyet 2016 óta egyszer sem tudott legyőzni pályaválasztóként a Ferencváros.

  FÉLIDŐ

  A Paks a két csapat legutóbbi nyolc találkozója közül hatszor pontokat vett el a Ferencvárostól (kétszer győzött, négyszer ikszelt a Fradival).

  FÉLIDŐ

  Kemény dió. Egyértelmű hazai siker várható – írnánk gyorsan, de a Paks elÅ‘zÅ‘ négy fellépésén a Groupama Arénában nem kapott ki! Egyszer gyÅ‘zött, háromszor döntetlent ért el, és az esélyek mindegyik mérkÅ‘zés elÅ‘tt a Fradi mellett szóltak, aztán mégis… Ráadásul a Ferencváros nehéz és kudarccal végzÅ‘dÅ‘ kupameccset játszott szerdán, a Paks készülhetett a bajnokira. Más kérdés, hogy CsertÅ‘i Aurél csapatából sokan hiányoznak, vagyis tényleg minden a Fradi sikere mellett szól – leszámítva, hogy olyan ellenféllel találkozik, amely rendre megkeseríti az életét. SOMOGYI Zsolt a mérkÅ‘zés elÅ‘tt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45.

  PERC
  Egy perc a ráadás, elcsendesedett már nagyon a meccs.

  43.

  PERC
  … megbocsátó pacsit.

  43.

  PERC
  és kap egy…

  43.

  PERC
  Hahn visszavág: Leandro elsodorja mellette a labdát, a szélsÅ‘ jobbal nagyot rúg a szűrÅ‘ hasához véletlenül. Majd nem gyÅ‘z elnézést kérni…

  42.

  PERC
  Leandro Simonba, majd Hahnba is nagyot rúg.

  42.

  PERC
  A góltól eltekintve elégedett lehet a vendégtábor.

  41.

  PERC

  39.

  PERC
  Tokmac passza után Isael nem lő, lesre fut végül.

  39.

  PERC
  Hopp, Kesztyűs balról ballal jobban ad be, Bobál az ötös rövid sarkáról a túlsó alsó mellé fejel.

  37.

  PERC
  Ez első paksi szöglet, Dibusz kiüti Lenzsér beadását, a kipattanót Zsidai távolról a léc fölé vágja ballal, jócskán.

  36.

  PERC
  HELYZET! De Tokmac lapos passzát Szihnjevics jobbal 15-ről laposan feladja Nagynak.

  35.

  PERC
  Petrjak már jobban van, fürgén fut a balon. Lesre, Bőle indítását követően.

  33.

  PERC
  Könyves Norbert odalép kőkeményen a felezőnél Petrjak bokájára, villan ismét a sárga lap. Ápolás.

  33.

  PERC
  Kesztyűs eladja, Szihnjevics is, de Könyvest négy hazai bekk fogja a 16-os előtt. Létszámfölény.

  30.

  PERC
  Csertői Aurél gárdája, amely egyébként a legutóbbi négy bajnoki találkozóján mindössze egy pontot gyűjtött, az Üllői úton napra pontosan három éve veretlen. A legutóbbi négy fellépéséből az elsőt megnyerte, a további három döntetlenül végződött. Ősszel 1–1-re végződött a két csapat budapesti mérkőzése, a vezetőség utána menesztette Thomas Dollt (mlsz.hu).

  30.

  PERC
  Szergej Rebrov csapatának pazar az utóbbi időben a hazai bajnoki mérlege, túl azon, hogy amennyiben nem kap ki, biztosan elmondhatja magáról, hogy legalább kétéves bajnoki veretlensége van pályaválasztóként. Az OTP Bank Ligában pályaválasztóként játszott legutóbbi hét meccsén kivétel nélkül győzött, mégpedig úgy, hogy kizárólag a Mezőkövesd ellen kapott gólt. Ám most jön a „de”: a Paks az utóbbi időben mumussá lépett elő a Groupama Arénában játszott meccseket tekintve.

  29.

  PERC
  Fejes cselei után Hahn remekül ível balról ballal Simon elé a túlsó sarok elé, a visszafejelt labdát Könyves jobbal a kirepülő Blazic jobb lábába rúgja!

  28.

  PERC
  Petrjak gólhelyzetben Blazic passza után, de ballal nyolcról egy paksi játékosba lő!

  26.

  PERC
  Blazic szabadrúgása kapuscsemege.

  25.

  PERC
  Tokmac lő el méterekkel a bal alsó sarok mellett kissé balról, 16-ról, ballal.

  23.

  PERC
  Isael szabadrúgását pontatlanul fejeli kapura Dvali.

  22.

  PERC
  Tokmac ballal 14-ről kapura lő, de blokkol a bevetődő Fejes. A sokadik hazai szöglet is pontatlan.

  21.

  PERC
  Windecker József kap sárga lapot Tokmac lerántása miatt. A felező körül történt az eset.

  20.

  PERC

  20.

  PERC
  LÉC ÉS HELYZET! Dibusz kijön, a lécen csattan a Kővári zseniális emelését okosan jobbal hét méterről kapura emelő Simon próbálkozása után, Hahné a kipattanó, jobbal hatról Blazicba lő, az újabb kipattanót meg nyolcról a jobb sarok mellé vágja, az ötös bal sarka elől.

  16.

  PERC
  Petrjak kap jó passzt a balon, az ötös bal sarka elől a rövid sarok felé lő ballal, de Nagy vetődve véd. Bőle indította szélsőt egy ajándék passzt követően.

  14.

  PERC
  Barbosa meg Leandrótól kap túl hosszú passzt a jobbon.

  13.

  PERC
  Dibusz lép ki Hahn elé Lenzsér távoli indítására.

  10.

  PERC

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Könyves felugrás közben derékon könyökli Szihnyevicset, ápolás.

  6.

  PERC
  Leandro távolija távolról sem jó.

  5.

  PERC
  Sokkot kapott a Paks, de igen figyelmetlenek a védői, ez a gond ezekben a percekben.

  4.

  PERC
  EZ MEG LÉC! Petrjak villan meg a bal szélen, ballal lágyan középre emel, Szihnjevics meg két lépésrÅ‘l a lécre fejel, az üres kaput elhibázva gyarkolatilag. MI MARADT KI…

  1.

  PERC
  Isael ad középre balról ballal, LASHA DVALI ballal, 22-ről, kissé balról kapura lő, a labda megpattan az ötösön álló LENZSÉR BENCÉN, és a jobb felső sarokban köt ki. Nagy balra el: védhetetlen. ÖNGÓLLAL: 1–0! A játékos mellkasáról került a labda a hálóba, a kapus már nem érhetett vissza.

  01.

  PERC
  ÉS NAGY BAJBAN, VEZET A FRADI!

  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

  A hivatalos nézőszám: 9673.

  A FERENCVÁROS MÉRLEGE NB I-ES ELLENFELEKKEL SZEMBEN PÁLYAVÁLASZTÓKÉNT, 2016 ŐSZ–2019

  M GY D V GK P
  Haladás 6 6 – – +11 18
  DVTK 6 5 1 – +20 16
  Mezőkövesd 5 4 1 – +11 13
  Újpest 4 3 1 – +4 10
  Bp. Honvéd 3 3 – – +5 9
  DVSC 4 2 2 – +3 8
  Puskás Akadémia 3 2 1 – +6 7
  Vidi 3 1 2 – +2 5
  MTK Budapest 2 1 1 – +2 4
  Vasas 4 1 1 2 +1 4
  Balmazújváros 1 1 – – +5 3
  Gyirmót 1 1 – – +2 3
  Kisvárda 1 1 – – +2 3
  Paksi FC 4 – 3 1 –1 3

  Egy kis örökmérleg! 23 élvonalbeli mérkőzést játszott eddig a két csapat egymással, az örökmérleg 10–9–4 a Ferencváros javára.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Pakshoz:
  2016, Rácz Gergő, ingyen
  2012, Kulcsár Dávid
  2007, Tököli Attila, ingyen
  2005, Nógrádi Árpád, i.
  A Pakstól a Ferencvároshoz:
  2015, Haraszti Zsolt
  2012, Böde Dániel, 200.000 euró
  2008, Márkus Tibor, ingyen
  2011, Pölöskei Péter, i.

  Eltiltott: a hazai Heister (öt sárga lap).

  A hazaiaktól Szpirovszki, Otigba (lábszárműtét után) és Haratin (orrcsonttörés) sérült, a vendégektől Bartha (lágyéktájiizom-szakadás), Gévay, Kecskés, Fejes, Nagy R., Haraszti, Simon Á. (mindkettő térdműtét után), Szabó J. (bordarepedés) és Kulcsár D. (keresztszalag-szakadás) maródi.

  „Tudjuk, hogy ellenfelünk egy erős csapat, nem véltlenül vezeti a bajnokságot. A Fradinak olyan játékosállománya van, amivel egyértelműen a szombati meccs esélyese, ugyanakkor mi mindent meg szeretnénk tenni, hogy jól szerepeljünk. A hétvégén százszázalékot kell nyújtanunk, de lehet, az sem lesz elég, kellenek a bravúrok” – így rivális kollégája, Csertői Aurél a paksifc.hu-n

  „Sok sérültünk van, mindent megtesz az orvosi stáb, hogy hamar felépüljenek, de akik szombaton pályára lépnek, azok készek lesznek a játékra. Minden meccsen koncentrálnunk kell, mindegy, ki játszik, aki pályára lép, az küzdeni fog a Ferencváros címeréért! A kupában már nem harcolhatunk tovább, a bajnokságban mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a meccseinket. Tegnap sajnos elbúcsúztunk a kupától, de a bajnokságban nyolc ponttal megelőzzük a Vidit, és van még egy meccsünk, ahol bizonyíthatunk ellene. Itthon játszunk, természetes, hogy szeretnénk kiszolgálni a drukkereket, akik fantasztikusak voltak tegnap! Kilencven percig biztattak minket, végig mellettünk álltak, a nehéz helyzetünkben, emberhátrányban is szurkoltak nekünk. Minden ellenféllel szemben határozottnak kell lennünk, szeretnénk gólt, gólokat szerezni, meg kell mutatnunk, hogy kiérdemeljük a szurkolók bizalmát” – tette hozzá már a fradi.hu-n.

  A két csapat legutóbbi egymás elleni bajnokiját 3–0-ra a Ferencváros nyerte meg, ezúttal is Szerhij Rebrov együttese a toronymagas esélyes, és az ukrán szakvezető bízik benne, hogy a kupakiesés után bajnoki győzelemmel zárják a hetet.

  „A kiesés után elszántságot láttam a játékosokon, de ez még nem minden – mondta a Fradi vezetőedzője. – A pályán biztosan kiderül, hogyan reagálunk a Magyar Kupa-
  kiesésre. Hazai pályán agresszív és gyors futballt várok, nem adhatunk esélyt a Paksnak.”

  Isael 2014 júniusában szerződött a kazah topcsapatnak számító Kajrat Almatiba, onnan került idén februárban a zöld-fehérekhez. Ám nem a mostani télen hallott először magyar beszédet. „Elek Ákossal csapattársak voltunk a Kajratban, a szerdai
  kupameccs után is beszéltünk – folytatta a légiós. – Bár a nagy riválisnál játszik, a mai napig jóban vagyunk, nagyon kedves, rendes embernek ismertem meg. Korábban Oroszországban is futballoztam, és eleinte – a brazil srácok többségéhez hasonlóan – akadtak gondjaim az európai futballkultúrával. Brazíliában szinte minden gyerek a cselekért, a trükkökért és a gólokért akar focizni, ám Európában a taktika és a fegyelem sokkal fontosabb, mint az egyéni villanások. Időbe telt, mire ezt megszoktam, de mostanra minden rendben, megtanultam, hogy az eredményért be kell állni a sorba. Bízom benne, hogy a szombati, Paks elleni meccsen is három pontot szerzünk, mert a Magyar Kupa-búcsú után csak
  a bajnokság megnyerése lebeg a szemünk előtt.”

  „Meglepett ez a rangsor, mert nem szoktam figyelni az aktuális értékemet, értelemszerűen a többi játékosét sem, így az első helyemről sem tudtam – mondta a Paks elleni bajnoki előtt a harmincesztendős labdarúgó. – A számoknál fontosabb, hogy a pályán minél jobb teljesítménnyel segítsem a társaimat, és megnyerjük a bajnokságot. Bár lemaradással érkeztem a kerethez, egyre jobban érzem magam, az erőnléti edzők mindent megtesznek, hogy minél hamarabb utolérjem a többieket. Nem könnyű bekerülni a kezdőbe, de épp a konkurencia miatt erős a csapatunk. Természetesen szeretném minél előbb megszerezni az első gólomat, de mivel a bajnoki cím a legfontosabb, nem a gólszerző személye, hanem a meccs végeredménye számít.”

  Érkezése után az NB I legértékesebb labdarúgójává vált a brazil Isael Barbosa, akinek
  neve mellett 2.8 millió euró szerepel a transfermarkt.de honlapon. Nem csoda, ha a szurkolók sokat várak a Ferencvároshoz télen érkező támadótól, aki a mostani idényben három Magyar Kupa- és két bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ám az igazán kimagasló teljesítmény még várat magára.

  Már szerzett magának mankókat, s a pénteki műtétig kíméli a lábát.

  „A jelek szerint nekem befejeződött a bajnokság. Felkészültem a legrosszabbra, hogy az ősz is rámehet a gyógyulásra.”

  Öröm az ürömben, hogy a nyáron nem jár le a labdarúgó szerződése…

  „Miután elrúgtam a labdát, rosszul léptem, ebből lett a baj – magyarázta Kulcsár Dávid. – Előbb MRI-felvételek készültek a jobb térdemről, majd doktor Abkarovits Gézával konzultáltam, aki hat éve a másik lábamat műtötte. Bár nem tudta kimozgatni a jobb térdemet a helyéről, úgy tűnik, keresztszalag-szakadást szenvedtem. Mindenképpen fel kell nyitni, hiszen a képalkotói felvételek alapján valószínűleg megsérült a keresztszalagom.”

  Rájár a rúd Kulcsár Dávidra, a Paks 31 éves védőjére: hat éve a bal lábát műtötték meg, ezúttal pedig a jobbat kell, mert a jelek szerint elszakadt benne a keresztszalag. Az Újpest elleni hétvégi bajnoki 24. percében egyszerre csapott le a labdára az újpesti Lacina Traoréval, s bár nem történt szabálytalanság, a hazaiak hátvédje hosszas ápolás után sem tudta folytatni a játékot.

  Hamarosan visszatérhet, ellenben a legutóbbi NB I-es fordulóban megsérülő Kulcsár Dávidnak befejeződött a bajnokság.

  Mint ismert, az ukrán játékos a Mol Vidi–Ferencváros Magyar Kupa-visszavágón (2–0) Davide Lanzafaméval, a zöld-fehérek támadójával véletlenül összefejelt, ami után az orra is vérzett, s már nem is tudta folytatni a játékot.

  Megműtötték Ihor Haratint, a Ferencváros labdarúgóját.

  „Meglepett, hogy én vagyok az NB I legértékesebb játékosa, de ezzel nem foglalkozom. A csapatban jó játékosok vannak, és én nem azt nézem, hogy ki, mennyibe kerül. Meglepett, de nem ezzel foglalkozom, hanem azzal, hogy segítsem a csapatot azért, hogy bajnokok legyünk. Számomra ez a legfontosabb.”

  Az NSO Tv videójában Isael összehasonlítja a kazah bajnokságot és életet a magyarral, beszél arról, hogy miért nem játszott még topbajnokságban, illetve bónuszként azt is elmeséli: mikor vágatta le legutóbb nem mindennapi hajkoronáját.

  Isael da Silva Barbosa februárban lett a Ferencváros játékosa. A brazil labdarúgó Kazahsztánból érkezett Budapestre, a transfermarkt.de becsült adatai szerint 2.8 millió euróval jelenleg ő az NB I legértékesebb játékosa. Az FTC 30 éves légiósa az NSO Tv videójában összehasonlítja a kazah bajnokságot és életet a magyarral, beszél arról, hogy miért nem játszott még topbajnokságban, illetve bónuszként azt is elmeséli: mikor vágatta le legutóbb nem mindennapi hajkoronáját.

  VIDEÓ ITT!

  Hangsúlyozta, hogy a Vidi elleni meccset le kell zárni és előre kell tekinteni. Arról is beszélt, hogy mindenki egyértelműen bajnoki címet vár a Ferencvárostól, miközben az a legutóbbi tizenöt évben csak egyszer nyert aranyérmet.

  „Hazai pályán lépünk pályára, így intenzív, agresszív játékot várok a csapattól, és természetesen csak a három pont lehet a célunk. Minden meccsre ugyanúgy koncentrálunk, mindig a következő feladatokra összpontosítunk” – fogalmazott a szakvezető, aki hangsúlyozta, szeretnék kiszolgálni a közönséget és ezúton is köszöni a szurkolók támogatását.

  A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Szerhij Rebrov a heti „sajtócsütörtök” keretében visszatekintett a szerdai mérkőzésre, a Mol Vidi elleni, összesítésben 4–1-re elveszített Magyar Kupa-negyeddöntőre és beszélt a Paks elleni, szombati bajnokiról.

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–PAKS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK