2019.IX.14. Paks – Ferencváros: 0-4

Böde Dánielék négy góllal kikaptak a Ferencvárostól

Az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a cí­mvédő, a vártnál sokkal gyengébben futballozott a Paks.
A Paksi FC Böde Dániellel felállva is simán kikapott (0–4) odahaza a cí­mvédő Ferencvárostól a labdarúgó NB I 6. fordulójának záró mérkőzésén.


Nyilatkozatok:

Tomislav Sivic: — Mi ugyanúgy odatesszük majd magunkat, és megpróbálunk száztí­z százalékot nyújtani, mint legutóbb, itthon a másik óriás, a Fehérvár ellen. Akkor az ellenfél kapusa volt a meccs legjobbja, most lehet, hogy a Fradi ellen jönnek majd be a helyzeteink. Tiszteljük a fővárosi zöld-fehéreket, de bí­zom benne, hogy Ők is tudják, nem lesz könnyű meccsük ellenünk…

Szerhij Rebrov: — Nagyon kemény ellenfél, ráadásul legutóbb a fantasztikusan kezdő Mezőkövesdet verték meg idegenben. Nem lesz könnyű dolgunk, már csak azért sem, mert Böde Dániel is őket erősí­ti nyár óta. Danit nagyon szerették a szurkolóink, és ő mindig mindent beleadott a győzelemért. Most is biztosan í­gy lesz, hiába szerette meg ő is a Fradit, szombaton azon lesz, hogy bizonyí­tson, és gólt szerezzen ellenünk. Mi pedig mint mindig, most is a három pontért szállunk harcba. Nem szeretek jósolni, főleg azért, mert nem is vagyok jó benne. Egy biztos, hogy láttam a játékosaimon, hogy nagyon keményen dolgoztak a héten és nagyon szeretnének nyerni a válogatott szünet után. Jövő héten debütálunk az EL-ben, és szeretnénk előtte egy jó meccset játszani a bajnokságban!

A mérkőzés:

Paks — Ferencváros: 0-4 (0-3)
Paks, 19:30. 2.680 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Ring, Tóth II. V.; alapvonali jv.: Bogár, Németh Á.; tartalékjv.: Farkas B.)

Paks: Holczer — Osváth, Fejes, Gévay, Szabó J. — Papp K. (Windecker, 80.), Balogh B. — Könyves (Remili, 61.), Hahn J., Bartha (Fejős, 77.) — Böde
kispad: Rácz G., Báló, Kelemen, Lenzsér
vezetőedző: Tomislav Sivic

Ferencváros: Dibusz — Botka, Blazic, Frimpong, Heister — Sigér (Ihnatenko, 80.), Haratin — Zubkov, Nguen (Bőle, 66.), Varga R. — Boli (Szihnyevics, 75.)
kispad: Gróf, Leandro, Civic, Priskin
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Zubkov (33.), Nguen (36.), Varga R. (45. – 11-esből, 83.)
Sárga lap: Remili (65.), Osváth (72.) illetve Boli (49.)
Kiállí­tva: Gévay (73.)

A kettes számú pénztár délután egykor bezárt.

Szombat délutánra egyetlen jegy sem maradt az esti Ferencváros elleni összecsapásra, és ez a két csapaton, a Fradi Európa-liga-szereplésén túl leginkább Böde Dánielnek volt köszönhető. A korábbi Üllői úti kedvenc távozása óta első mérkőzésén lépett pályára Szerhij Rebrov együttese ellen, és amint a hangosbemondó a paksi estébe üvöltötte, hogy „A tizenhármas mezben pedig Bööööööde Dániel…”, nemcsak a hazai, hanem a vendégszektor is üdvrivalgásban tört ki. Még el sem kezdődött a találkozó, a helyszí­nen szurkoló drukkerek máris felállva ünnepelték a madocsai erőcsatárt.

És hogy az élet mekkora rendező, Böde Dániel mikor ünnepelte volna 350. élvonalbeli meccsét, mint ezen az estén? A jubileumi köszöntés nem maradhatott el, í­gy nyugodtan í­rhatjuk, hogy a kezdő sí­pszóig minden Böde Dánielről szólt. Hogy aztán a következő fél órában se Böde Dánielről, se pedig a futballról ne szóljon a mérkőzés…

Szenvedett a két csapat, nem talált fogást egymáson, nemhogy helyzetek, lövések sem voltak. A hazaiak remekül visszazártak a kapujuk elé, a vendégek pedig nemigen tudtak mögéjük kerülni, mí­g a paksi ellentámadásokat rendszeresen lefülelték a ferencvárosi védők. Na, de aztán beindult a meccs! A paksiak tizenkét perc alatt tulajdonképp kivégezték magukat. A szünet előtti időszak finoman fogalmazva sem sikerült a hazaiaknak. Tomiszlav Szivics együttesének védelme előbb kihagyott, majd hatalmas egyéni hibát követett el, végül felesleges büntetőt hozott össze. A három gól gyakorlatilag választ adott a legfontosabb kérdésekre.

Ha Szerhij Rebrov addig idegesen toporgott az oldalvonal mellett, innentől fogva nem kellett nyugtalankodnia, játékosai a tetemes előny birtokában lehiggadtak, a paksiak pedig alighanem feladták a harcot. Hogy a védelmi hibákat látva mi járt Szivics fejében, talán jobb, ha nem tudjuk meg, a tizennyolcas korhatáros karikát alighanem azonnal ki lehetett volna képzeletben tenni a gondolatai mellé. A fordulás után Olekszandr Zubkov és társai már olyan cseleket is megcsináltak, amelyeket gól nélküli állásnál nem, az eredmény pedig megengedte Rebrovnak, hogy a hajrára lehozzon néhány olyan játékost (Tokmac Nguen, Franck Boli, valamint Sigér Dávid), akire a csütörtöki, Espanyol elleni idegenbeli Európa-liga-találkozón is főszerep várhat.

A túloldalon Böde próbálta a lelket tartani társaiban, erre főleg azok után volt szükség, hogy Gévay Zsolt az első félidei hibája mellé egy piros lapot is összehozott magának. És ha már Böde Dániel: jegyezzük meg, a csatár a Ferencváros elleni mérkőzésen legalább helyzetig eljutott, a találkozó vége felé lecsapott egy labdára, ám Dibusz Dénes jó ütemben mozdult ki kapujából, í­gy nem született Böde-gól.

Ahogy azt várni lehetett, a félidei szünet előtti gólzáport követően a második félidőre már nem maradt izgalom, a Ferencváros Varga Roland révén a hajrában újabb gólt lőtt, és ha a zöld-fehérek jobban használják ki a lehetőségeiket, nagyobb ütést is mérhettek volna a paksiakra. A Ferencváros azonban í­gy is önbizalom-növelő győzelemmel a zsebében utazhat az Espanyol elleni El-erőpróbára. 0–4

További képek: fradi.hunso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Tomiszlav SZIVICS, a Paksi FC vezetőedzője:

– Mi lehetett a szünet előtti rövidzárlat oka?
– Egyéni hibák döntöttek. Kétszer is rossz döntést hoztunk a kapunk előterében, és a második gól gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A Ferencváros jó csapat, gyorsan lerendezett bennünket. Nem tudom, miért volt a rövidzárlat, ezt most még nem tudnám megmondani. A mi játékunkból az utolsó passzok hiányoztak, az első félidőben voltak veszélyes kontráink.

– Mi járt a fejében a szünetben az öltöző felé ballagva?
– Bosszús voltam. Át kell alakí­tani a csapatot, és szerencsére ez sikerült is, a második félidő jobban nézett ki, nem estünk szét. Amikor nekünk kellett volna gólokat szerezni, mindig mi kaptuk. Jobban is kijöhettünk volna ebből a mérkőzésből, ismerjük el, sok munka vár ránk, de ezzel nincs gond, dolgozunk, igyekszünk mindenen javí­tani.

– Böde Dánielről muszáj szót ejteni, hiszen ő volt az este egyik főszereplője – és legalább helyzetbe került.
– Ez nem olyan mérkőzés volt, amikor villoghatott volna. Akart, ment, de ennél messze többet tud.

Szerhij REBROV, a Ferencváros vezetőedzője:

– Nehezen indult, kiütés lett a vége. Könnyű siker volt?
– Nem mondanám annak. Az első gólig nehéz volt, a Paks jól védekezett, lezárta a területeket, nehezen találtuk a rést a védekezésén. De az első gólunk után jött a többi is, és a végére akár még többet is szerezhettünk volna. A játékosok többsége élvezte a játékot, és ez fontos volt ezen a napon.

– Néhányan a lábukat fájlalva jöttek le a pályáról.
– Jó, hogy ez szóba került. A talajt már a bemelegí­tésnél is néztem, sétálgattam rajta, és miután egyáltalán nem volt nedves, í­gy sérülésveszélyes volt. A talaj minőségével nem volt semmi gond, de nagyon száraz volt, ami talán a hazai csapatot segí­tette, de a jó játékot nem.

– A játékosok önbizalma szempontjából mennyire fontos egy-egy ilyen győzelem az Európa-liga csoportköre előtt?
– A Ferencváros az a csapat, amely teljesen mindegy, hol indul, mindig győzni szeretne. A mostani siker nyilvánvalóan jót tett a futballisták önbizalmának, a második félidőben már könnyedén futballoztunk. De ezt a mérkőzést vasárnapra el kell felejtenünk, és máris az Espanyol elleni Európa-liga-találkozóra készülünk.

Tokmac Nguen:

Varga Roland: — Örülök, hogy két góllal járulhattam hozzá a négygólos sikerhez. Jó formában érzem magam, a duplám jót tett nekem. Az elejétől a végéig mi domináltunk, abszolút megérdemeltük a győzelmet. Mindenképpen nyernünk kellett, ráadásul ez szép játékkal sikerültTeljesen más mérkőzés lesz az Espanyol elleniEzután a győzelem után jó hangulatban készülhetünk a csütörtöki meccsre, ahol ismét mindent meg kell tennünk majd a sikerért.

A 6. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Kovácsik (MOL Fehérvár) 7 — Nego (MOL Fehérvár) 6, Batik (Bp. Honvéd) 7, Burekovic (Újpest) 6 — Vajda S. (Mezőkövesd) 7, Márkvárt (DVTK) 7, Nguen (Ferencváros) 7, Varga R. (Ferencváros) 7 — Vanecek (Puskás Akadémia) 7, Zivzivadze (Mezőkövesd) 8, Feczesin (Újpest) 7
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (Bp. Honvéd — MOL Fehérvár) 9 — Kóbor Péter, Ví­gh-Tarsonyi Gergő, Zierkelbach Péter, Szilasi Szabolcs

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2019.IX.14. Paks – Ferencváros: 0-4 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+2.

    PERC

    90+2.

    PERC
    ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    90+2.

    PERC
    A tömeg Bödét élteti. Mindkét tábor!

    90+2.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90.

    PERC
    Két perc a ráadás.

    89.

    PERC
    Lesántikál, több csere nincs. 10 a 10 ellen.

    88.

    PERC
    Bőle harcol keményen Remilivel, belesérül.

    87.

    PERC
    Varga passzát borzalmasan találja el ballal, 17-ről Heister.

    87.

    PERC
    Remili kezét fogva lerántja ellenfelét Bőle, ez fájt, Haratint simán csak térden rúgta valaki.

    83.

    PERC
    Varga passzát Haratin jobbal 22-ről Windeckerbe rúgja.

    82.

    PERC
    Ebben kicsit benne volt Holczer is.

    81.

    PERC
    VARGA ROLAND jobbal a bal alsóba lő egy 16-os előtti, középről és 25 méterről járó szabadrúgást. 0–4!

    79.

    PERC
    Szűrőcsere ott és itt.

    79.

    PERC
    Papp pedig a csuda lelkes és rutinos Windecker Józseffel pacsizhat.

    78.

    PERC
    Sigér mehet pihenni, Danilo Ihnatenko váltja.

    78.

    PERC
    Zubkov a jobb szélről jobbal kapura lő, ballal, 21-ről, de balra vetődve eléri a labdát a bal felső sarok előtt Holczer!

    77.

    PERC
    Ez meg nem, biztosan. A Ferencváros hatos bajnoki veretlenségi sorozatban van a Paks ellen, háromszor győzött, háromszor döntetlent játszott. A legutóbbi két találkozón 3–0-s fővárosi siker született.

    77.

    PERC
    Megtörik a sorozat? Szerhij Rebrov csapata az előző négy idegenbeli bajnokija mindegyikén gólt kapott, legutóbb március 30-án tudta lenullázni vendéglátóját (a Kisvárdát, s 1–0-ra nyert).

    77.

    PERC
    Papp rossz mentését Haratin jobbal, 17-ről, középről a jobb alsó sarok mellé töri.

    77.

    PERC
    Gévay a 6. piros lapját kapta meg profi karrierje során.

    74.

    PERC
    Boli lemehet, Mikalaj Szihnyevics váltja, ék helyett ék.

    73.

    PERC
    Gévay maga sem tiltakozik…

    73.

    PERC
    A 16-os előtt, abszolúte fölöslegesen nyújtott lábbal odatalpal Bolinak, aki éppen szerelt Fejes.

    72.

    PERC

    72.

    PERC
    MONDTUK, EZ NEM GÉVAY ZSOLT MÉRKŐZÉSE… KAP EGY PIROS LAPOT!

    71.

    PERC
    Osváth Attila egy rossz passz után ferúgja Bőlét, sárga lap. Jogos.

    71.

    PERC
    A Ferencváros nyeretlen maradt előző három idegenbeli bajnokiján, a Honvédtól és a Puskás Akadémiától kikapott, illetve egyszer döntetlent játszott a felcsútiakkal. Az FTC legutóbb április 13-án nyert meg idegenbeli NB I-es meccset.

    70.

    PERC
    Zubkov.

    69.

    PERC
    Ejnye, Bőle passzol jobbról kaposan középre, 10-ről, hatalmas helyzetben ballal a földbe rúg egy szőke ferencvárosi játékos…

    68.

    PERC
    Botka remek, í­ves, a kapust is kikerülő jobb oldali, jobblábas beadását menti a kapu torkában fejessel Fejes. A Varga-szögletet balról nagyon a kapu fölé fejeli Zubkov, 10-ről. Jobbról.

    65.

    PERC
    Nguen le, Bőle Lukács be.

    65.

    PERC
    Zubkov jobb oldali beadása éppen csak hosszú a kapu elé érkező Nguennek!

    64.

    PERC
    Remili Mohamed kap sárga lapot, mert megrúgta az őt korábban meglökő Sigért.

    62.

    PERC
    Varga jobbal kissé balról a sorfalba lő egy 22 méteres szabadrúgást, a labda a kapu tetejére pattan. Baloghról.

    61.

    PERC
    Ha már szó esett Böde Dánielről: a rutinos csatár legutóbbi NB I-es találatát épp a Paks ellen érte el április 6-án, azóta – immár 10 mérkőzésen – gólképtelen.

    61.

    PERC
    Könyves le, Remili Mohamed be, szélsőcsere Pakson.

    61.

    PERC
    Hahn passzát Osváth jobbal 18-ról az elé fekvő Frimpongba rúgja, Könyvesé a lecsorgó, aki kicselezi a 16-oson Blazicot, majd véletlenül saját magát is. Sigér a nevető harmadik.

    59.

    PERC
    Böde Dániel a Paks játékosaként 5 bajnokin 2 gólt szerzett a Ferencváros ellen, az FTC futballistájaként 15 találkozón 6 gól a mérlege a Paks ellen.

    59.

    PERC
    A Paksi FC 2017. április 12. óta nem tudta legyőzni bajnoki mérkőzésen a Fradit. A tolnaiak az FTC elleni 4 bajnoki sikerükből hármat (2010, 2012, 2017) hazai pályán arattak.

    56.

    PERC
    Boli mellel tesz egy felí­velést Nguen elé, aki ballal azonnal lő az ötös bal sarka elől, blokkol azonban Szabó!

    51.

    PERC
    Blazic nem figyel Hahn beadása után, a Frimpongot a 16-os előtt szerelő Böde kapura lépne, de kivetődik Dibusz, zseniálisan és nagyon bátran. Majd nekimegy Frimpong a kapusnak. Ápolás, a védő húzta a rövidebbet.

    49.

    PERC
    Boli: 3 meccs az NB I-ben, 0 gól, 0 gólpassz, 1 taposás.

    48.

    PERC
    Franck Boli kap sárga lapot, mert sunyi módon rálépett a labdát már megfogó Holczer jobb lábára.

    48.

    PERC
    Szabó balról remekül ad középre, Heister nem figyel, Gévay öt méterről azonban a léc fölé fejeli a labdát. Ez nem szegény, szegény Gévay mérkőzése…

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Tí­zes…
    FÉLIDŐ

    Eközben az átigazolási piacon…

    FÉLIDŐ

    Régi kapusa meg szőlőszemekre vetődik mostanában.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    A tolnaiak legutóbb kikaptak otthon a MolFehérvártól, de az azt megelőző legutóbbi három hazai meccsüket megnyerték. A Ferencváros a mostani idényben egyszer játszott vendégként, pórul járt Felcsúton. Ugyanakkor az is igaz, hogy a Fradi a legutóbbi kilenc paksi meccséből csak egyet veszí­tett el (mlsz.hu).

    FÉLIDŐ

    Zöld lufik, habos sör. Noha május már elmúlt, Pakson szeptember közepén majálishangulatra kell készülni. Sós perec, zöldfehér léggömbök, habos
    sör, talán csak a körhinta hiányzik… A csapat telt ház előtt fogadja a Ferencvárost, a helyi lakosoknak nem árt a lakcí­mkártyájukat magukkal vinniük, hiszen a környékbeli utcákba csak azzal juthatnak haza. Szerintem a meccs is igazolja a várakozást, izgalmas kilencven perc elé nézünk, s a Fradi, ha nehezen is, de győz. Vagy az utolsó percben jön Böde Dániel és…? BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    4 paksi győzelem született az eddigi huszonnégy egymás elleni bajnokin, ebből három hazai pályán.

    6 bajnoki óta veretlen a Pakssal szemben a Ferencváros.

    FÉLIDŐ

    És egy kicsit talán a meccs is…

    FÉLIDŐ

    EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45.

    PERC
    VARGA ROLAND jobbal a bal alsóba lő. Holczer elrepült jobbra: 0–3!

    44.

    PERC
    BÜNTETŐ! Zubkov indí­tja a jobbon Botkát, aki kicselezi az ötös előtt Szabót, ő elhúzza jobbal a védőtárs jobb bokáját. Jogos, abszolúte.

    44.

    PERC
    E két csapat párharcának góllövőlistájának élcsapata:
    Böde Dániel 8
    Varga Roland 4
    Hahn János 4
    Roland Lamah 3
    Gyömbér Gábor 3

    43.

    PERC
    Böde indí­tott, Bartha meg hiába várta a gólpasszt…

    42.

    PERC
    KIMARAD! Könyves kicselezi a jobbon Heistert, majd Dibuszt is, de elfelé tart a kaputól. Könyves kissé lassú, és talán önző is, ballal 17-ről lő, de középre, í­gy véd a visszafutó Dibusz!

    40.

    PERC
    Varga szabadrúgását elkanalazza az ötösön Haratin elől Könyves.

    38.

    PERC
    Nguen lő az ötös bal sarka elől, jobbal, de ment a bevetődő Fejes!

    36.

    PERC
    ITT A MÁSODIK! Gévay váratlanul cselezgetni kezd a 16-os előtt, TOKMAC NGUEN azonban szereli, kicselezi a kapust, szerencsével, mert a labda Holczer lábáról visszapattan hozzá, majd mielőtt a kétségbeesett Szabó utolérné, jobbal középről, 17 méterről a kapu közepébe gurí­t. 0–2!

    36.

    PERC
    Szabó viharban, Nguenhez passzol a 16-os előtt, de Osváth közbelép, akit meg felrúg Sigér.

    35.

    PERC
    Zubkov, az új Petrjak: 11 meccs a Fradiban, 3 gól, 5 gólpassz.

    34.

    PERC
    Holczer meg hiába vetődött a labdáért.

    33.

    PERC
    VEZET A FRADI! Nguen a 16-os elől érkező, lapos passzát OLEKSZANDR ZUBKOV az ötös jobb sarka elől jobbal azonnal, gondolkodás nélkül a kapu túlsó alsó sarkába rúgja. Szabó nagyon lemaradt róla: 0–1!

    32.

    PERC
    A vendégtábor rákezdett az ilyenkor szokásosra, hátha ez felrázza a mérkőzést.

    30.

    PERC
    Haratin jobbal 23-ról nagyon elméri a bal felsőt.

    30.

    PERC
    Boli passzát Heister balról középre nyesi, ballal, de odalép Szabó, és fejjel ment Nguen elől.

    29.

    PERC
    A pályán közben mezőnyharc, sajnos nem a legjobbak közül való.

    27.

    PERC
    … Haraszti hét fellépésén egy gólig jutott.

    27.

    PERC
    A két hiányzó közül Kulcsár anno 5 kanadai pontot gyűjtött 41 fellépésén a Fradiban…

    26.

    PERC
    Azóta meg 20 találkozón 3 gólt és 3 kanadai pontot jegyez ellene.

    26.

    PERC
    Bartha annak idején 22 meccsen 2 gólt lőtt a Fradi szí­neiben.

    25.

    PERC
    Heister bal oldali, ballábas beadása az oldalhálóban landol.

    24.

    PERC
    Bartha bedob két cselt, majd ballal 22-ről, középről a jobb sarokba lőne, de Dibusz legördül a labdáért.

    23.

    PERC
    Boli kap figyelmezetetést Pintértől közben.

    22.

    PERC
    Blazic odalép Bödének, hátulról finoman, elegánsan megtérdeli egykori csapattársát.

    14.

    PERC
    Holczer anno 18 meccsen védte a Fradi kapuját.

    14.

    PERC
    Osváth emel jobbról középre, de ez magas Bödének, majd Heister emel balról ballal Holczer ölébe.

    11.

    PERC
    Frimpong nagyot rúg Hahnba, Böde sárgát reklamál. Nem nyert.

    10.

    PERC
    A Fradi szerződést hosszabbí­tott a motorjával.

    9.

    PERC
    Az első helyzet, Nguen lő jobbal középről, 22-ről kapura, de véd a balra elvetődő Holczer.

    8.

    PERC
    Böde futtatja a jobbon Könyvest, a lapos beadást Bartha jobbal 12-ről kapura teheti, de ment előle parádés becsúszással Botka!

    7.

    PERC
    Boli is lesen, Varga emelt elé jobbról.

    4.

    PERC
    Sigér passzával aztán elmenne Zubkov, de les.

    4.

    PERC
    Szabó szereli a jobbon Vargát acélkeményen, de túlvariálja, a szélső odalép, dobhat.

    4.

    PERC
    Nagyon óvatosan visszaállt a Paks.

    3.

    PERC
    Frimpong indí­tása túl hosszú. A labdaszedőkön kí­vül gyakorlatilag mindenkinek.

    1.

    PERC
    A hivatalos nézőszám: 2680.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak tiszta zöldben, a vendégek tiszta fehérben.

    Bödét köszöntik a 350. NB I-es mérkőzése miatt.

    -- Miként készülnek a találkozóra a Paks ellen?
    -- Nagyon kemény ellenfél, ráadásul legutóbb a fantasztikusan kezdő Mezőkövesdet verték meg idegenben. Nem lesz könnyű dolgunk, már csak azért sem, mert Böde Dániel is őket erősí­ti nyár óta. Danit nagyon szerették a szurkolóink, és ő mindig mindent beleadott a győzelemért. Most is biztosan í­gy lesz, hiába szerette meg ő is a Fradit, szombaton azon lesz, hogy bizonyí­tson, és gólt szerezzen ellenünk. Mi pedig mint mindig, most is a három pontért szállunk harcba.

    -- Milyen eredményt vár a szombati mérkőzéstől?
    -- Nem szeretek jósolni, főleg azért, mert nem is vagyok jó benne. Egy biztos, hogy láttam a játékosaimon, hogy nagyon keményen dolgoztak a héten és nagyon szeretnének nyerni a válogatott szünet után. Jövő héten debütálunk az EL-ben, és szeretnénk előtte egy jó meccset játszani a bajnokságban!

    (Szerhij Rebrov a fradi.hu-n)

    Egy kis örökmérleg: 11 találkozó, 4 paksi és 11 ferencvárosi sikerrel, 45, ill. 26 rúgott góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól a Pakshoz:
    2019, Böde Dániel, ingyen
    2019, Holczer Ádám, i.
    2016, Rácz Gergő, i.
    2012, Kulcsár Dávid
    2007, Tököli Attila, ingyen
    2005, Nógrádi Árpád, i.
    A Pakstól a Ferencvároshoz:
    2015, Haraszti Zsolt
    2012, Böde Dániel, 200.000 euró
    2008, Márkus Tibor, ingyen
    2011, Pölöskei Péter, i.

    Eltiltott: az FTC-s Isael (piros lap).

    A hazaiaktól Haraszti és Kulcsár D. (mindkettő térdműtét után) sérült, a vendégektől Lovrencsics G. (combizomhúzódás) maródi.

    … és újra összehozta a Bobál-testvéreket!

    … elengedte Zsidai Lászlót…

    A Paks megszerezte Poór Patrikot…

    – Nehézséget jelentett, hogy az elmúlt másfél hétben a válogatott játékosok hiányoztak az edzésekről?
    – Elég bő a keretünk ahhoz, hogy ez ne jelentsen gondot. Ilyenkor az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok jobban szem előtt voltak, bizonyí­thattak Szerhij Rebrovnak. Már mindenki visszatért, szinte teljes a keretünk, a vezetőedző dönti el, kik kapnak lehetőséget. Túlságosan viszont nem tartalékolhatunk, mert az ilyen meccsek döntenek a bajnoki cí­mről. A többség könnyű győzelmet vár tőlünk, csakhogy idegenben lépünk pályára, szervezett csapat ellen. Biztos vagyok benne, hogy megizzadunk Pakson, de nem szabad botlanunk, mert az elveszí­tett pontok nagyon hiányozhatnak a végelszámolásnál.

    – Nehéz a Paks elleni meccsre koncentrálni, amikor tudják, hogy a jövő héten elkezdődik az Európa-liga-csoportkör?
    – Ez nem jelenthet problémát. Egyelőre a szombati bajnokira készülünk, az Espanyol elleni találkozóról még nem beszéltünk – nyilatkozta az FTC szélsője, Tokmac Nguen. – Hiba lenne, ha félvállról vennék a Paks elleni meccset, muszáj három pontot szereznünk, hogy a Fehérvár ne növelhesse az előnyét.

    – Milyen meccsre számí­t?
    – Böde Dánielt senkinek sem kell bemutatni, pontosan tudjuk, mire képes. Szervezetten kell védekeznünk ahhoz, hogy semlegesí­tsük, arra törekszünk, hogy ne hagyjunk neki levegőt szombat este. Emellett nyilván szeretnénk a saját játékunkat játszani és győzelemmel hangolni a jövő heti kupatalálkozóra.

    A Ferencváros részéről a kenyai-norvég Tokmac Nguen miniinterjú keretében beszélt a Paks elleni meccsről és persze Böde Dánielről.

    A szombati meccsen minden bizonnyal Hahn János lesz a paksi közönségkedvenc ékpárja, az öt bajnokin négy góllal nyitó támadóval közösen próbálják feltörni a Ferencváros védelmét.

    „Jól kiegészí­tjük egymást, a pályán rengeteg segí­tséget kapok tőle – mondta a Paks 24 éves támadója. – Nem véletlenül kezdtem ennyire jól a bajnokságot, a négy gólhoz kellett Dani is. Rendre leköti a védőket, kimozgatja őket a helyükről, megtartja a labdát, ennek köszönhetően előttem terület nyí­lik, és helyzetbe kerülök. Bí­zom benne, hogy hamarosan ő is betalál, talán már szombaton. A pályán kí­vül is remek az összhang, rengeteget segí­t a tanácsaival és a meglátásaival. Sosem bántó, amit mond, leginkább abban segí­t, hogyan helyezkedjek, milyen megoldást válasszak.”

    „A Ferencváros többnyire két belső védővel áll fel, Daninak pedig nemcsak a góllövés a feladata, az egyik hátvédet folyamatosan le kell kötnie, és megkeserí­tenie az életét – folytatta Szivics. – A másik csatárunktól ugyanezt várom, mert fontos, hogy az ellenfél védőit megzavarjuk a labdakihozatalban. A győzelemhez gólok és extra teljesí­tmények kellenek, nem véletlen, hogy a mostani idényben egyszer sem maradtunk pont nélkül, ha gólt szereztünk. Dani rutinja sokat segí­thet abban, hogy kevesebb lehetőségből is eredményesek legyünk, de szerencsére többen is jó formában vannak. Ha nem ő villan, majd más. Akárhogy is alakuljon a szombati meccs, a megí­télése nem változik: igazi példakép, akit mindenki elfogad.”

    „A héten sokat beszélgettem Danival, igyekeztem megnyugtatni, hogy ne izguljon, idővel jönnek majd a gólok – mondta lapunknak Tomiszlav Szivics, a Paks vezetőedzője. – Mindenki tudja, mire képes, nem számí­t, mikor szerzi az első gólját, minden meccsen hatalmas segí­tség a jelenléte. Persze, nyilván zavarja, hogy még nem talált a kapuba, a Ferencváros elleni meccs előtt különösen nagy rajta a nyomás, de a héten igyekeztem levenni róla a terhet. Azt kértem tőle, hogy élvezze a játékot, dolgozzon úgy, ahogy eddig is, mert erőből és görcsösen futballozva nem lehet megtörni a gólcsendet.”

    Böde Dániel a Fradi ellen! A támadó legutóbb 2012. május 26-án lépett pályára Paks–Ferencváros mérkőzésen paksi szí­nekben, a 4–2-es hazai győzelemmel végződő találkozón góllal vette ki a részét a tolnaiak sikeréből, majd az FTC-hez szerződött. Ott aztán minden hazai versenysorozatban a csúcsra ért, a gólkirályi cí­met is elhódí­totta, mí­gnem idén nyáron visszatért oda, ahol élvonalbeli karrierje elkezdődött – és ahol vélhetően egyszer majd befejeződik. Mindenki tárt karokkal várta Pakson, Tomiszlav Szivics vezetőedző alapemberként számí­t rá, rutinja, fizikai ereje és gólérzékenysége rengeteget segí­thet az együttesnek – igaz, „második” paksi korszakának első találata még várat magára, ami érthetően bántja a 32 esztendős csatárt. Felettébb érdekes lenne, ha éppen a Ferencváros ellen születne meg.

    Hét év után ismét a Ferencváros ellen, és nem a Ferencvárosban lép pályára Böde Dániel. A labdarúgó NB I szombati meccse előtt egyetlen megszólaló sem kerülhette meg a témát és persze azt a tényt sem, hogy a csatár még nem lőtt gólt bajnokin a Paksban, amióta a nyáron visszatért a klubhoz.

    – Ha gólt szerez, megünnepli?
    – Nem! A Paks elleni góljaim után sem örültem látványosan, az a legkevesebb, hogy a Ferencváros ellen sem tenném. Sokan vannak, akik még úgy is szeretnek, hogy eljöttem a kilencedik kerületből, eszem ágában sincs megbántani őket. Jóllehet a lelkem mélyén már nagyon vágyom egy gólra, mert április hatodika óta nem voltam eredményes az NB I-ben. Aznap egyébként éppen a Pakssal játszottunk…

    – A következő kérdés már a Madocsa edzőjének szól: mi lesz vasárnap?
    – Jön a Bölcske! Mifelénk annál nagyobb presztí­zsű rangadó nem létezik. Vagy legyőzzük a Bölcskét, vagy… Legyőzzük! Izgalmas napok lesznek, annyi szent. Ha szombaton és vasárnap is nyerünk, jó hétvégém lesz, ha nem, akkor rossz.

    – Középút nincs?
    – Nincs. Mindkétszer nyernünk kell, és kész.

    – Lelkileg nehéz lesz a Fradi elleni találkozó, lezárta már magában a ferencvárosi fejezetet?
    – Jó kérdés… Amikor elköszöntem a klubtól, nem tagadtam, iszonyú nehéz volt a váltás, az azt megelőző időszakban nemegyszer a sí­rás kerülgetett. Szerintem ez érthető, hiszen hét gyönyörű évet töltöttem a Fradiban. Arról a szeretetről, amit a zöld-fehérek játékosaként kaptam, továbbá azokról a sikerekről, amelyeket elértünk, álmodni sem mertem volna. Tudom, hogy ilyesmiben már nem lesz részem. S hiába dumál ilyenkor az ember arról, hogy ha az egyik kaput becsukja, kinyí­lik egy új, ez nem ennyire egyszerű. Ez nem úgy működik, hogy egyik nap ott elbúcsúzom mindenkitől, másnap meg már itt vagyok, és mintha mi sem történt volna, megy tovább az élet. Na, erről is ennyit.

    – Jobbkor nem is érkezhetne az FTC Paksra: ez lesz a háromszázötvenedik élvonalbeli fellépése.
    – így van. Kereken kétszáz NB I-es mérkőzés adatott meg a Fradiban, Pakson pedig száznegyvenkilencnél járok.

    – Duplán jubilál tehát.
    – Azért Tomiszlav Szivics még nem hirdette ki a kezdőt…

    – Megkockáztatom, a csapatkapitányt nem hagyja ki. Egyebek mellett az ünnepi alkalomra tekintettel sem.
    – Szép számokról beszélünk, ám ünnep valójában csak akkor lesz, ha nyerünk. Jóllehet azt szokták mondani, minden meccs ünnep, és ezt magam is í­gy gondolom.

    – Amikor gyerekfejjel a madocsai presszóban a kuglibábukat állí­tgatta, hogy a fizetségből focicsukát vegyen, hitte volna, hogy valaha eljut háromszázötven első osztályú mérkőzésig?
    – Áh! Akkoriban csupán abban bí­ztam, hogy futballista válik belőlem, de hogy a Paks és a Ferencváros mezét is viselhetem, meg sem fordult a fejemben. Még álmomban sem. Jó érzés, hogy onnan idáig jutottam, amit eddig elértem, már nem vehetik el tőlem. Huszonötször ölthettem magam a cí­meres mezt, nyertem trófeákat, voltam gólkirály, de talán ami ennél is fontosabb: mindenhol éreztem a szurkolók megbecsülését, tiszteletét, és ezt igyekeztem is viszonozni.

    – A különbség az, hogy a következő ellenfél nem az Eger lesz – hanem a Ferencváros.
    – Valamikor a Fradival is játszani kell. Várom a meccset, naná, hogy várom!

    – Milyen érzésekkel?
    – Próbálom félretenni az érzéseimet, nem akarom, hogy túlpörögjek. Van hátra egy-két nap a mérkőzésig, ráérek még azon morfondí­rozni, mi lesz szombat este.

    – Lesz önben drukk?
    – Biztos, hogy lesz. Fura lesz a Ferencváros ellen játszani. Hozzáteszem, nemcsak erre a meccsre készülök nagyon, hanem az összesre. A hét közepén már alig várom a hétvégét, hogy pályára léphessek.

    – Hogy van?
    – Minden oké! – vágta rá Böde Dániel, a Paks támadója, aki a nyáron sikerekben gazdag hét év után vett búcsút a Ferencvárostól, hogy visszatérjen Paksra.

    – Rendben van már a lába?
    – Rendben, igen. Csak még a góllövő cipőt nem tudtam felhúzni rá…

    – Öt meccs lement a bajnokságból, s még nem talált a kapuba.
    – A Fradinál is í­gy volt. Az első öt fordulóban képtelen voltam gólt lőni, aztán a hatodikban, az Eger ellen megtört a jég.

    A visszatérése óta először játszik a Ferencváros ellen a 350. NB I-es meccsére készülő támadó, Böde Dániel, aki ha gólt szerez, nem ünnepel.

    A Ferencváros hivatalos oldalán erősí­tette meg, hogy az északmacedón válogatott Sztefan Szpirovszki távozott, és két évre az izraeli Maccabi Tel-Avivhoz í­rt alá. A 29 esztendős középpályás 2017 nyarán érkezett a zöld-fehérekhez, alapemberré vált, ám tavaly novemberben sérülést szenvedett, azóta csak egyszer, augusztus végén, a Puskás Akadémia elleni bajnokin (1–4) lépett pályára. Összesen 40 NB I-es meccsen és két Európa-liga-selejtezőn játszott a Fradiban.

    Ezzel a lehetőséggel azonban a jelek szerint nem él, Máté Csaba, az együttes másodedzője a közelmúltban azt mondta lapunknak: „A bajnokság ugyanolyan fontos nekünk, elvégre éppen a bajnoki cí­mnek köszönhettük, hogy most eljutottunk az Európa-liga csoportkörébe. Emellett a bajnokságban a klub hagyományai miatt is az aranyért kell harcolnunk. Hogy lesz-e A- és B-csapat az ősszel? Szerintem nem. Lesznek majd átfedések, előfordul, hogy pihentetünk néhány játékost, de a bajnokság és az Európa-liga egyaránt fontos.”

    Ezzel a lehetőséggel azonban a jelek szerint nem él, Máté Csaba, az együttes másodedzője a közelmúltban azt mondta lapunknak: „A bajnokság ugyanolyan fontos nekünk, elvégre éppen a bajnoki cí­mnek köszönhettük, hogy most eljutottunk az Európa-liga csoportkörébe. Emellett a bajnokságban a klub hagyományai miatt is az aranyért kell harcolnunk. Hogy lesz-e A- és B-csapat az ősszel? Szerintem nem. Lesznek majd átfedések, előfordul, hogy pihentetünk néhány játékost, de a bajnokság és az Európa-liga egyaránt fontos.”

    Az is igaz ugyanakkor, hogy a mostani Ferencváros kerete jóval bővebb, és mélyebbnek is tűnik a Fehérvár egy évvel ezelőtti keretéhez képest. A Nikolics-csapat összesen huszonegy játékos több-kevesebb meccsen történő szerepeltetésével teljesí­tette a tavaly őszt, a zöld-fehéreknek viszont jelenleg huszonkilenc hasonló tudású játékos áll a rendelkezésükre (még ha közülük mindannyian nem is nevezhetők az El-be). A klubvezetőség eleve is ennek jegyében erősí­tett, és Szerhij Rebrov, a Fradi ukrán vezetőedzője is fontosnak tartotta, hogy hosszú legyen a kispad, ha a klub el akar jutni arra a szintre, amelyre másfél évtizede vágyakozik. Most azt is megtehetné a szakember, hogy egészen más csapatot szerepeltet az európai porondon, mint a hazai bajnokikon.

    „Meglehet, ironikusnak tűnik, amit mondok, de nem annak szánom. Most nem kell utazgatni a nemzetközi porondon,
    a bajnokságra összpontosí­tunk, nekünk ez a legfontosabb” – mondta Marko Nikolics a Kaposvár elleni győzelem utáni sajtótájékoztatón. Jól megfigyelhető a jelenség hosszú évek óta, hogy az a magyar csapat, amelyik a legtovább jut el Európában, utána a bajnokságban rendre várakozáson alul teljesí­t. így volt már Paulo Sousa edzősködése idején is, amikor 2012 őszén az El-csoportkörben szerepelt az akkor még Videoton néven futó csapat, legutóbb sem tudták megvédeni bajnoki cí­müket a fehérváriak, akik most a nemzetközi terhek alól „felszabadulva” fékezhetetlennek tűnnek az NB I-ben, miközben a Ferencváros rajtja jóval döcögősebb.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PAKS–FERENCVÁROS NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ