2019.V.11. Ferencváros – DVSC: 2-1

Győzött a Ferencváros az idénybeli utolsó hazai mérkőzésén

Idegenben nagyon nem megy a bronzéremre hajtó DVSC-nek, utóbbi hét ilyen meccsén nyeretlen.
A bajnoki cí­met már korábban megszerző Ferencváros 2–1-re legyőzte odahaza a bronzéremért harcoló Debrecent a labdarúgó NB I 32., utolsó előtti fordulójában.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Tudjuk, hogy a DVSC-nek nagyon fontos a meccs a nemzetközi porondért való küzdelemben, de mi is komolyan vesszük majd a találkozót. Koncentráltak leszünk, az idény utolsó hazai meccsén is jó futballal és győzelemmel akarunk örömet szerezni a szurkolóknak. Remélem, hogy a szurkolók közül is sokan kihasználják még ezt a meccset, és megtisztelik a jelenlétükkel a játékosokat, akik megszerezték a klub történetének 30. bajnoki cí­mét. Sok játékosunk van, akikre nem számí­thatunk a találkozón, de í­gy is sokat segí­t nekünk már a következő szezonra való készülésben, hogy együtt vagyunk, együtt küzdünk a pályán. Szerencsére elég bő a keretünk ahhoz, hogy a konkurenciahelyzet is motiválja a játékosokat, és biztos vagyok benne, hogy a DVSC ellen is mindenki a legjobbjára törekszik majd.

Bücs Zsolt (a DVSC pályaedzője): — Bár a Ferencváros már megnyerte a bajnokságot, ettől függetlenül nem fogja félvállról venni az összecsapást. Sajnos az előző fordulóban hibáztunk, de most szeretnénk javí­tani és meglepetést szerezni, ami egyszer már sikerült, hiszen ott döntetlent játszottunk, itthon pedig megvertük őket. Felesleges azt firtatni, ki játszik majd szombaton az ellenfelünknél és ki nem, nekünk csak magunkkal kell foglalkozni. A szezon végén járunk, mentálisan és fizikálisan is a csapatok kezdenek fáradni, de egy rangadóra mindenki felszí­vja magát, ráadásul sok néző előtt lépünk majd pályára, ez mindenképpen motivációt jelent. A héten nagy meglepetés várta a játékosokat, hiszen az ultrák az edzés előtt egy „Veletek vagyunk” feliratú drapériát helyeztek el az öltözőben. Szeretnék megköszönni. Reméljük, sokan elkí­sérnek minket, és sikerül nekik örömet szerezni.

A mérkőzés:

Ferencváros — DVSC: 2-1 (1-1)
Groupama Aréna, 19:30. 10.857 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Kóbor, Király; alapvonali jv.: Bognár, Nagy R.; tartalékjv.: Kepe)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Botka, Frimpong, Heister — Csonka, Haratin — Isael (Bőle, 77.), Nguen (Böde, 60.), Varga R. (Sigér, 81.) — Szihnyevics
kispad: Holczer, Takács Zs., Leandro, Szerető
vezetőedző: Szerhij Rebrov

DVSC: Nagy S. (Kosicky, 72.) — Bényei, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. — Varga K., Tőzsér, Haris (Csősz, 62.), Bódi — Zsóri (Takács T., 71.), Szécsi M.
kispad: Barna, Mészáros N., Damásdi, Jovanovic
vezetőedző: Herczeg András

Gól: Isael (14.), Varga R. (57.) illetve Pávkovics (43.)
Sárga lap: Frimpong (23.), Lovrencsics G. (30.), Heister (79.), Dibusz (90.) illetve Csősz (85.), Szatmári Cs. (90+3.)

Az elején úgy tűnt, parázs összecsapást hoz a bajnok Ferencváros, valamint a bronzéremre hajtó Debrecen mérkőzése: nyolc másodperc elteltével a hazaiak hátvédje, Abraham Frimpong az arcát fogva elterült a földön, miután egy fejpárbajnál a levegőben ütközött Zsóri Dániel vállával.

A nyolcadik percben ismét a levegőben akadt össze a két futballista, ám kettejük újabb ütközete után már mindkettejüket ápolni kellett. De folytathatták a jó iramú meccset, annak pedig külön örülhettünk, hogy az ütközetből a magyar fiatalok is kivették a részüket.

A zöld-fehérek kezdőjében a mostani idényben először kapott kezdőként lehetőséget a tavasszal U19-es elitkörben szereplő Csonka András, a csupa magyar mezőnyjátékossal felálló Debrecen pedig az egész bajnokság során bátran nyúlt a hazai tehetségekhez. Közülük szombat este a két együttes februári összecsapásán parádés gólt ollózó Zsóri Dániel tűnt a legelszántabbnak.

Az első félidőben nem került ziccerbe, az akrobatikus mozdulat megismétlésére sem nyí­lt lehetősége, ám jó volt látni, hogy a 18 esztendős csatár megilletődöttség nélkül futballozik a Groupama Arénában. Bátran vállalta a párharcokat, a test a test elleni küzdelmeket, a cseleket, és bár a rutin, valamint a túlerő olykor legyőzte, a vállalkozó kedvét és bátorságát dicséret illeti. Mint ahogy járt a vállveregetés a télen szerződtetett Isaelnek is, aki szép összjáték után, lehetetlen szögből lőtt a debreceni kapuba.

Bár a gólnál Nagy Sándor kapus is hibázott, az Üllői útiak alighanem az ehhez hasonló váratlan megoldások miatt szerződtették a brazil támadót. A vendégek mindenesetre nem rogytak össze a góltól, és mivel a Fradi előtt is nyí­ltak területek, élvezetes meccset láthatott a közönség. Aztán az első félidő végén egy csúnyán elrontott ziccert is: a gyorsan elvégzett szabadrúgás után az első találatnál lemaradó Ferenczi János cselezte ki a védősisakban játszó Lovrencsics Gergőt – a válogatott jobbhátvéd az előző fordulóban Dibusz Dénessel fejelt össze –, ám remek beadása után Szatmári Csaba hatalmas helyzetben kapu fölé lőtt. Néhány pillanattal később viszont már rezdült Dibusz Dénes hálója, Bódi Ádám szöglete után Mikalaj Szihnyevics volt figyelmetlen, a róla elszakadó Pávkovics Bence pedig egyenlí­tett.

A szünet után nem sok hiányzott ahhoz, hogy a DVSC fordí­tson: Ferenczi János előbb közeli ziccerből, majd átlövésből szerezhetett volna gólt, ám a hazaiak kapusa mindkétszer bravúrral védett. A vendégek balhátvédjétől dicséretes, hogy egy percen belül kétszer is helyzetbe került, ám ha az első lehetőségnél lövés helyett középre passzol, ahol az üresen érkező Szécsi Márk várta a labdát…

De nem passzolt, a kihagyott hajdúsági helyzetek után pedig megint a hazaiak jutottak vezetéshez. Az első Fradi-gól szerzője a második félidő elején látványos csellel ugrasztotta talpra a nézőket, majd remek ütemben emelt Varga Roland elé, a szélső pedig nem hibázta el a ziccert. Az újabb zöld-fehér gól után megint nekirugaszkodott az egyenlí­tés megszerzésének a Debrecen, ám a Fradi ekkor már sokkal jobban kézben tartotta a mérkőzést, és jól zárta le a területeket a saját kapuja előtt.

Herczeg András vezetőedzőnek ráadásul kényszerűségből kellett kihasználnia a harmadik cserelehetőségét a 72. percben: a csereként beálló Böde Dániel félpályáról kapura emelt labdájánál Nagy Sándor futott visszafelé, ám a hátrálás közben meghúzódott a combja, í­gy nem tudta folytatni a játékot, mí­g a másik oldalon Bódi Ádám lövését ütötte vetődve szögletre Dibusz Dénes.

Az utolsó negyedórában hiába ment előre a Loki, nem sikerült újabb gólt szereznie, í­gy a Ferencváros az Újpest elleni derbi után a DVSC elleni rangadót is 2–1-re megnyerte. A szezon utolsó otthoni bajnokiján győzelemmel búcsúzott a hazai pályájától, és nem zárható ki, hogy az Üllői úti közönség néhány játékost most látott utoljára Fradi-mezben futballozni a Groupama Arénában.

További képek: fradi.hu (itt és itt), nso.huSas Gábor

Nyilatkozatok:

SZERHIJ REBROV, az FTC vezetőedzője

– Mennyire volt fontos, hogy győzelemmel búcsúzzanak saját közönségüktől?
– A mostani találkozó olyan volt, mint az Újpest elleni derbi, a szurkolók és a presztí­zs miatt fontos volt a három pont. Jó meccset látott a közönség, az utolsó tizenöt-húsz percben igazi csapatként futballoztunk, és megérdemelten nyertünk.

– Csonka András, valamint Isael teljesí­tményéről mi a véleménye?
– Ami Csonka Andrást illeti: keményen dolgozik az edzéseken, megérdemelte, hogy megadjam neki az esélyt. Ő jelentheti a jövőt, de még fejlődnie kell, rajtunk, valamint rajta is múlik, hogy kihozza-e magából a legtöbbet. Ami a brazil támadót illeti: télen az alapozás végén érkezett, de örülök, hogy megszerezte első gólját a bajnokságban. Őt is bántotta, hogy eddig nem talált a kapuba.

– Megeshet, hogy néhány labdarúgó most búcsúzott a Groupama Arénától Fradi-játékosként?
– Erre még nem tudok választ adni. Az idény végén leülünk Kubatov Gábor elnökkel és a vezetőséggel, és egyeztetünk a játékosok jövőjéről. Amí­g ez nem történik meg, nem mondhatok semmit.

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője

– Megérdemelte volna a döntetlent a Debrecen?
– Nincs értelme erről beszélni, mert kikaptunk. A bronzéremért folyó versenyfutásban egyébként is csak a győzelemmel léphettünk volna nagyot. Ám nem kell szégyenkeznünk, az utolsó percig harcoltunk, sajnos több olyan időszak volt, amikor rossz döntéseket hoztunk, kapkodtunk, í­gy nem tudtunk pontot szerezni.

– Arra a helyzetre céloz, amikor Szécsi Márk teljesen üresen érkezett középen, Ferenczi János mégis kapura lőtt?
– Nem szeretnék nevesí­teni senkit, de valami ilyesmire céloztam, amikor azt mondtam: jobb döntéseket kell hoznunk, és higgadtabbnak kell lennünk.

– Mennyire vigasztalja, hogy továbbra is harmadik helyen áll a Debrecen?
– Nagy lehetőség előtt állunk, remélem, ezt jól dolgozza fel a csapat. Biztos vagyok benne, hogy az akarattal a jövő héten sem lesz probléma, de vannak játékelemek, amelyekben javulnunk kell a győzelemhez. Sajnos a mostani bajnokságban ez a probléma végigkí­sér bennünket, vannak olyan időszakok, amikor túl sok hibát követünk el, de bí­zom benne, hogy végül siker koronázza az erőfeszí­téseinket.

Isael:

Varga Roland:

A 32. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Nagy G. (Paks) — Poór (Puskás Akadémia) 6, Lenzsér (Paks) 6, Stopira (MOL Vidi) 6 — Isael (Ferencváros) 8, Szolnoki (Puskás Akadémia) 6, Nikolov (MOL Vidi) 6, Huszti (MOL Vidi) 7 — Vernes (DVTK) 8, Prosser (DVTK) 7, Kovács I. (MOL Vidi) 7
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Mezőkövesd — Haladás) 9 — Ví­gh-Tarsonyi Gergő, Buzás Balázs, Szőts Gergely, Zierkelbach Péter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2019.V.11. Ferencváros – DVSC: 2-1 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ