2019.VI.15. NK Celje – Ferencváros: 0-2

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    85. perc Könczey teszi kapura 15 méterről Zubkov passzát, de véd a szlovén kapus.

    82. perc Kundrák meghúzza a jobb szélt, felrúgják, sárga lap.

    81. perc Szabó passzát nem lövi el tí­z méterről Szihnjevics, aztán meg már szerelik.

    76. perc Koritnik előreí­velését elkapja Szécsi Stusej feje fölül.

    75. perc A most debütáló Zubkov remek passzát Szihnyevics 14 méterről a kilépő kapusba rúgja. HELYZET!

    74. perc Stusej szabadrúgását jobb hí­ján combbal teszi kapura Flis, de ez kapuscsemege.

    A Ferencvárossal készül a klub ausztriai edzőtáborában Szécsi Gergő, az NB II-es Balmazújváros kapusa, akit azért kértek kölcsön a zöld-fehérek a regedei tréningezésre, mert Dibusz Dénes és a Honvédtól szerződtetett Gróf Dávid is a válogatottnál van szolgálatban. A Bad Radkersburgban (azaz a stájerországi Regedén) edzőtáborozó Ferencvároshoz hétfőn csatlakozott a Sahtar Donecktől kölcsönvett 22 éves ukrán Olekszandr Zubkov.

    70. perc Bőle bal oldali beadását lekapja a kapus a levegőből, ivószünet a jutalma.

    Bár a nemzetközi kupákban a zöld-fehérek nem futottak össze a Celjével, a két egyesületnek van közös múltja. Mindkét csapatot irányí­totta ugyanis a legendás horvát edző, Stanko Poklepovic.

    A kiváló tréner – aki 2018. december 24-én hunyt el – 1999 szeptemberében Mucha Józsefet váltotta a Fradinál a kispadon, és a 11. helyről az ötödik pozí­cióig vezette előre csapatát. A Celjénél nem sokkal korábban dolgozott, az 1997–98-as szezonban a szlovén első osztályban hatodikok lettek, a kupában a negyeddöntőig jutottak.

    68. perc Abraham Frimpong a pályán Botka helyén, akkor tehát nincs sérülés.

    Legutóbb a 2015–16-os szezonban szerepelhettek a nemzetközi porondon a cejleiek, akkor az Európa-liga első körében rögtön kiestek: a lengyel Slask Wroclawtól összesí­tésben 4–1-re kaptak ki. A 2005–06-os idényben az UEFA-kupa második körében is játszhattak, akkor a bolgár Levszki Szófia állí­totta meg őket.

    67. perc Zorko emel szépen Ibisevic elé, aki mellel szelidí­tené meg a labdát, de jő Szécsi kapus. Elvir Ibisevic a 87-szeres bosnyák válogatott, jelenlegi Hertha-csatár, Vedad Ibisevic unokatestvére.

    63. perc Könczey beadását kifejelik a védők.

    60. perc Tömeges cserebere a házigazdánál is.

    50. PERC MÉGHOZZÁ GÓLLAL! Bőle betört a büntetőterületre, és már az alapvonal közelében jár, amikor buktatják. 11-es, jogos, a labda mögé MIKALAJ SZIHNYEVICS áll, és magabiztosan a léc alá bombázza azt. Középre: 2–0!

    46. perc FOLYTATJUK!

    A szokásos sorcsere… Szécsi – Könczey, Takács, Botka, Bőle – Csonka, Szabó R. – Zubkov, Priskin, Kundrák -- Szihnjevics felállásban immáron a Fradi.

    PERCRŐL PERCRE

    Romániában a szélső?

    Orosz Pál sem unatkozik.

    Prukner László arról, miért nincs hazai fiatal a Fradiban?

    Paksra „menekült”³ a rutinos kapus az FTC-től.

    Bundesliga II-ben a volt Fradi-ék?

    45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    44. perc De csak eddig! Isael remek passzát a 16-os jobb csücskéről pimasz módon átemeli a kapuson a labdát mellel megszelidí­tő Lanzafame, de ment a léc!

    A Soccerway szerint 59 százalékban van a hazaiaknál a labda, ez volt a második a kaput eltaláló lövésük. A Fradi mérlege ebből a szempontból tökéletes ma…

    37. perc Rui Pedro egy labdaszerzés után Lanzafemével játszik össze, de elnyomják a védők, kontra, Benedidic 25 méteres lövését szép vetődéssel tolja szögletre a húszéves kapus, Varga Ádám.

    A hazaiak vezetőedzője a napokban hosszabbí­totta meg szerződését 2022-ig. A ma 48 éves Kosic tí­z éve vonult vissza, rekorderként, 422 szlovén bajnokival a háta mögött!

    33. perc Isael lő a kapu fölé nagy erővel egy 16-os előtti szabadrúgást.

    32. perc Takács Zsombor a pályán Frimpong helyett. Sérülés? Minden bizonnyal. Középhátvéd helyett középhátvéd.

    A szlovén egyesület legnagyobb sikere a 2005-ös Szlovén Kupa-győzelem volt. A bajnokságban a 2002–03-as és a 2014–15-ös idénye volt kiemelkedő, mindkétszer ezüstérmesként zárt.

    29. perc A jobb oldali védő Brecl a jobb szélről középre tör, de 23 méterről jócskán elvéti a magyar kaput.

    27. perc Ennek örömére a hazaiak nagyot rúgnak a kis Wilmotsba.

    Gólöröm, újrakezdés, nem sokra rá ivószünet. A gól előtti akció egy blokkolt Wilmots-indí­tással kezdődött. A belga középpályás a télen érkezett a Fradihoz, de tavasszal egy percet sem játszott. Apja a belga legenda Marc, testvére, Reno szintén korosztályos belga válogatott futballista, ma az olasz Carpi játékosa. Az Avellinótól érkezett, ahol a testvérpár együtt futballozott.

    20. PERC VEZET A FRADI! A fordí­tott felállás már jobb: Lanzafame kiugratását elcsí­pi ISAEL, aki egy visszacsel után éles szögből mattolja az U21-es válogatott kerettag Jurhar kapust. 1–0!

    19. perc Isael balról jövő beadása nem találja meg Lanzafamét, Rui Pedro kiugratása nem sokra rá már igen, de ez meg les.

    Visszatérve Strausra: játszott Japánban, Görögországban, Litvániában, Lengyelországban, Olaszországban, a Bresciában is légióskodott. Nemrégiben í­rt alá 2022-ig.

    13. perc Előrelopakodik a jobbhátvéd, Vidmayer, de a beadás Varga kapusé.

    Nincs itt az NKC legértékesebb játékosa: az elmúlt idényben 14 gólt szerző Rudi Pozeg Vancas nemsokára visszatér kölcsönjátéka után az NK Mariborhoz. Öt gólpasszt is adott, a támadó középpályás tavaly ősszel bemutatkozott a válogatottban.

    7. perc Wilmots megvillan, kiharcol egy szabadrúgást a 16-os előterében, amelyet Lanzafame jobbal a kapushoz küld.

    Az NK Celjét 1919-ben alapí­tották, és a Mariborral, valamint a Goricával közösen elmondhatja magáról, hogy a szlovén bajnokság 1991-es indulása óta mindig az élvonalban szerepelt (Idézetek a Celjéről: fradi.hu).

    5. perc Brecz jobb oldali beadását közelről a kapus kezébe kotorja Vizinger. Éles szögből.

    A fiatalabbak kedvéért: hasonló nevű volt az egykori FTC-játékos, az egykori remek középpályás-védő, Strausz László. Rok Straus 32 éves, támadó középpályás mindenes.

    1. perc A jobbszélső Straus 25 méteres lövése jócskán célt téveszt.

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A magyarok zöld-fehér mezben, a szlovének sárga-kékben.

    A találkozón nem lépnek pályára a Ferencváros válogatott játékosai, ők még nem érkeztek meg az ausztriai edzőtáborba, mivel Azerbajdzsán és Wales legyőzése után egy kis pihenőt kaptak. Sigér Dávid pedig esküvője miatt nincs ma itt.

    „Az eredménynek még nincs nagy jelentősége, a felkészülésnek ebben a szakaszában még egyáltalán nem az a fontos, sokkal inkább az, hogy minél jobban összecsiszolódjon a csapat, hogy felvegyük a meccsritmust, begyakoroljuk azokat a taktikai elemeket, amelyeket Szerhij Rebrov vezetőedző kér tőlünk – mondja Botka Endre. – Természetesen örülünk, ha sikerül nyernünk, de nem ezen van a hangsúly. A keret legtöbb tagja vélhetően ezúttal is játéklehetőséghez jut, sok cserére kerülhet sor.”

    A Fradi már túl van egy edzőmérkőzésen, a csapat a szlovén harmadik ligás Sampion Celje ellen könnyed 9–0-s győzelmet aratott. A zöld-fehérek szombaton újabb felkészülési találkozót játszanak, ezúttal jóval rangoaabb ellenfél vár rájuk, a szlovén első osztályban legutóbb az ötödik helyen végző NK Celje.

    „Csodálatos helyen vagyunk,nagyszerűek a körülmények, csendes, nyugodt a vidék, minden megvan a jó felkészüléshez – mondta lapunk megkeresésére a 24 éves labdarúgó. – A hőség szinte elviselhetetlen, de szerencsére van a közelben egy erdő, ami azért jóval rnyékosabb, és ott is tudunk futni. Napi két edzésünk van, igyekszünk a délelőttit minél korábbra, a délutánit minél későbbre tenni. Reggel általában fél kilenc, kilenc körül kezdünk, délután hatnál korábban nemigen. Nagyon kemények az edzések, de
    ilyenkor í­gy is kell lennie, javában zajlik az alapozás, talán ez a felkészülés leghúzósabb időszaka. A vidám, csapatépí­tő jellegű foglalkozásoknak még nincs itt az ideje, még a munkáé a főszerep.”

    A Fradival az ausztriai Regedében edzőtáborozó Botka Endre is ott lehet a pályán a szlovén élvonaleli NK Celje elleni felkészülési mérkőzésen. A kánikula Ausztriában is tombol, már egy hete a Mura-menti
    Bad Radkersburgban (magyar neve Regede) készülő Ferencváros védője, Botka Endre azonban nem panaszkodik másra.

    Közvetí­tésünk a fradi.hu segí­tségével készül.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–NK CEJLE LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ