2019.VI.27. Ferencváros – CSZKA Szófia: 1-0

A bolgár élcsapat ellen már sokkal jobban ment a Fradinak

A bajnoki ezüstérmes CSZKA Szófiát a csereként beállt Nguen találatával győzték le a zöld-fehérek.
A magyar bajnok Ferencváros legyőzte felkészülési mérkőzésen a bolgár élcsapat CSZKA Szófiát.


A mérkőzés:

Ferencváros — CSZKA Szófia: 1-0 (0-0)
Hochfilzen, 18:00. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Botka, 62.), Blazic (Frimpong, 62.), Dvali (Leandro, 62.), Heister (Civic, 62.) — Ihnatenko (Wilmots, 42.), Haratin (Csonka, 62.) — Zubkov (Isael, 62.), Bőle (Skvarka, 72.), Varga R. (Nguen, 62.) — Priskin (Szihnyevics, 62.)
kispad: Gróf, Szécsi G., Takács Zs., Szerető
vezetőedző: Szerhij Rebrov

CSZKA Szófia: Cerniauskas (Buszato, 56.) — Bodurov (Gilbov, 46.), Csorbadzsijszki (Antov, 46.), Atanaszov (Szmolenszki, 83.), Geferson (Zanev, 46.) — Rúben Pinto (Malinov, 46.), Tiago Rodrigues, Fabbrini (Davidov, 46.), Carey (Enrique Rafael, 46.) — Evandro (Mitkov, 67.), Sowe (Watt, 46.)
kispad: Salamanov, Nuno Tomas, Bichel
vezetőedző: Dobromir Mitov

Gól: Nguen (71.)
Sárga lap: Wilmots (75.)

Már a Ludogorec elleni közvetlen felkészülést szolgálta a Bajnokok Ligájára edző Ferencvárosnak a bolgár CSZKA Szófia elleni mérkőzése, egy nappal a brazil Red Bull Bragantinótól elszenvedett vereség után. Szerhij Rebrov most az egyik legerősebb kezdőjét küldte pályára, amely sikerrel vette fel a harcot a CSZKA legénységével, melynek kerete értékesebb volt valamivel, mint a magyar bajnoké.

Az első félidőben csak pontatlan lövésekig jutottak a ferencvárosiak, a bolgárok meg a léc megrezgetéséig, a 62. percben pedig Rebrov mester sort kerí­tett a szokásos sorcserére. Azonnal megélénkült a mérkőzés, Tokmac Nguen szép góllal jelentkezett be a kezdőcsapatba, majd nem sokkal rá ziccert hibázott a szélső. Michal Skvarka a 72. percben állt be, és a szlovák játékos pár perc múlva majdnem a bal felső sarokba lőtt, de védett a bolgárok kapusa.

Ha már bolgárok… Az előző ellenfél legismertebbje is a kispadon ült: ott Antonio Carlos Zago, itt Ljuboszlav Penev, egykori szövetségi kapitány, még korábban remek csatár, a Valencia és az Atlético Madrid légiósa. Aki most sok-sok légióst alkalmazhat, a kezdőcsapatban például nyolcan foglaltak, illetve kaptak helyet…

De sem ők, sem a csereként beállt sor nem talált a meccset végigvédő, magabiztosan teljesí­tő Dibusz Dénes kapujába – a kellemetlen tegnapi vereség után egy sokkal erősebb gárdát megérdemelten gyűrt le a Fradi.

További képek: fradi.hu

Szerhij Rebrov: — A CSKA a Ludogorec első számú riválisa, emiatt jó erőfelmérő volt a mai találkozó, de ahogy tegnap is elmondtam, a felkészülés közepén vagyunk, ezért nem szabad nagy jelentőséget tulajdoní­tani az eredménynek. Ettől függetlenül természetesen örülök neki, hogy nyertünk, de elsősorban azért, mert ez a siker önbizalmat adhat a játékosoknak. Látom a fejlődést, már a tegnapi meccshez képest is. Az a legfontosabb, hogy napról napra előrelépjünk.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu valamint a Ferencváros és a CSZKA Szófia hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2019.VI.27. Ferencváros – CSZKA Szófia: 1-0 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90. perc A Skvarkával háromszögező Nguen 15 méteres lövését is blokkolják a szorgos CSZKA-bekkek, aki annyit blokkoltak ma, mint egy nagyon szorgos gyári munkás.

    88. perc Frimpong szabálytalankodása után Davidov tekerne a 16-os előteréből a jobb sarokba, szépen véd azonban Dibusz!

    81. perc Skvarka teszteli a bolgár kapust, aki állja a sarat: Isael passza után a középpályás jobbal 24-ről a bal felsőbe lőne, de hatalmasat véd a kapus, vetődve.

    79. perc Isael elhúz a jobb oldalon, beadás helyett lő, fölé.

    77. perc KIMARAD: Nguen az ötös bal sarka elől ballal a túlsó alsó sarok mellé lő.

    75. perc Marc Wilmots kap sárga lapot belemenésért.

    72. perc Michal Skvarka be, Bőle le a Fradiban.

    71. PERC VEZET A FRADI! TOKMAC NGUEN Csonka passza után 20 méterről, jobbal okosan a bal alsó sarokba tekeri a labdát. 1–0!

    66. perc Majdnem góllal, de fogja lövését a kapus.

    Újabb debütáns: Civic. Lásd lentebb.

    62. perc Botka, Frimpong, Leandro, Civic – Csonka, Wilmots – Isael, Bőle, Nguen – Szihnyevics, í­gy folytatja a Fradi.

    60. perc Vargát sokadszor is blokkolják a 16-os előtt lövés közben, nem sokra rá Zubkov már lőhet, de ő meg a kapust találja el.

    59. perc Közeleg a szokásos fradis sorcsere.

    55. perc Bőle lőhetne kecsegtető helyzetből, de elnyomják.

    53. perc Rodrigues távolija nem gond Dibusznak, nem sokra rá Atanaszové dettó. Aktí­vak a bolgár cserék.

    47. perc Zanevet szereli a jobbon nagyon szépen Lovrencsics, kőkeményen. És övé a szabadrúgás.

    46. PERC FOLYTATJUK!

    Eközben Szalai Ádám…

    45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45. perc Blazic emel a balon Heister elé, a szép ballábas beadás azonban a kapusé.

    42. perc Marc Wilmots be, Ihnatenko mégsem tudja folytatni.

    42. perc A topligákban is látott Fabbrini áll elő egy magasra sikeredett 39 méteres szabadrúgással.

    38. perc Dibusz és Dvali ment közös erővel Sowe elől, a jobbra vetődő kapus érte el utoljára a labdát az ötös jobb sarka előtti lövésnél.

    34. perc DE NAGY MENTÉS! Az ötös jobb sarka elől Evandro jobbal a jobb alsóba lőne, de hatalmasat ment a gólvonal előtt álló Dvali!

    33. perc Ihnatenkót kell ápolni, de szerencsére folytatja.

    29. perc Haratin lő a 16-os elől, de blokkol a szép nevű Csorbadzsijszki.

    Ivószünet, kellemes szellő közben. Ez nem a tegnapi szép hegyi pálya, a “Rossz hering”.

    23. perc Közben bemutató rossz szögletekből. A rossz magyar beadás után kontra, és Sowe az ötös bal sarka elől ballal majdnem a túlsó felső sarokba lő, de a labda a lécről a gólvonal elé pattan, majd Blazic ment fejjel. MEGÚSZTA A FRADI!

    22. perc Priskin és Varga akciózik, de mindkettejüket blokkolják lövés közben. A 16-os előteréből próbálkoztak, előtte meg hiába adott be szépen jobbról a Varga indí­totta Zubkov, középen Priskin rosszul találta el a labdát!

    Megvan az utolsó kétes név is: a skót Tony Watt, egyszeres válogatott ék.

    17. perc Bolgár helyzet, Geferson futtatja a balon Evandrót, aki elé a jobb alsó előtt remekül repül ki kapujából Dibusz.

    14. perc Ismét Varga villan, passzát menti Heister elől Bodurov, a Varga-beadás meg pontatlan.

    A Cerniként emlegetett kapus négyszeres válogatott.

    13. perc Varga középtávoli lövése sem gond a CSZKA légiósának, a litván Cerniauskasnak, majd Bőle beadását fejeli az ötös előteréből nem sokkal a léc fölé Priskin.

    Sikerült nagy nehezen kibogarászni a CSZKA cseresorát és kezdőjét, hála az általános és középiskolai orosz nyelvtanulásnak…

    4. perc Varga futtatja a jobbon Priskint, felvágják. A szabadrúgáshoz Varga áll oda, és kissé jobbról, 23 méterről jobbal kapura lő, de fogja a labdát a jobb felső sarok előtt a kapus, vetődnie sem kellett ehhez.

    1. perc Dibusz ügyesen old meg egy szűken hazaadott passzt.

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Sok a lelkes bolgár drukker. Legalábbis ezt vesszük ki a streamből.
    A Fradi zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a bolgárok piros mezben és fehér nadrágban.

    NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
    Érkezők: Eldar Civic (bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
    Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
    Kölcsönből visszatérők: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd)
    Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
    Kiszemeltek: Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
    Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, lejár a szerződése)
    Kölcsönbe távozók: –
    Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
    Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

    Hí­r még az Üllői útról, hogy eddig több mint tizenötezer jegy kelt el a Ferencváros–Ludogorec Bajnokok Ligája-selejtezőre. A találkozót július 10-én 20 órakor rendezik a Groupama Arénában.

    A mérkőzést követően a vereség ellenére elégedetten értékelt a klub hivatalos honlapjának Szerhij Rebrov vezetőedző. “Kiváló mérkőzést játszottunk egy erős ellenféllel szemben. Az első pillanatban elmondtam a játékosoknak, hogy nem az eredmény számí­t. Különböző stí­lusú ellenfelekkel találkozunk a felkészülési mérkőzéseken, kemény edzések vannak mögöttünk, az a legfontosabb, hogy összeálljon a játékunk, és minimalizáljuk a hibáinkat. A szerdai meccsen a kezdőcsapat tagjai hatvan percet játszottak, csütörtökön is ugyaní­gy lesz, fontos, hogy mindenki megkapja a megfelelő terhelést, hogy készen álljunk a szezonrajtra.”

    Az új igazolás szerda délután megérkezett az edzőtáborba, sok ideje azonban nem jutott az ismerkedésre, mert kora este felkészülési mérkőzést játszottak a zöld-fehérek a brazil második vonalban szereplő Red Bull Bragantinóval. Fáradtan, tompán, sok hibával kezdett a Fradi, az ellenfél pedig élt a lehetőséggel, s az első félidőben kétgólos előnyt szerzett. A fordulás után a gólfelelős Mikalaj Szihnyevics érkezett és szépí­tett – a 60. percben a kapus Gróf Dávidon kí­vül mindenkit lehí­vott a pályáról Szerhij Rebrov vezetőedző, ám a cseresor sem tudta megmenteni a csapatot a vereségtől.

    „Csehország legnagyobb klubjában futballoztam ezelőtt, most pedig Magyarország legnagyobb klubjához érkeztem – mondta Eldar Civic a fradi.hu oldalnak. – Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy magamra ölthetem az FTC mezét, és szeretnék fontos, tevékeny részese lenni a következő évek sikereinek. Védekezésben és támadásban is hasznos játékos vagyok, szeretem a szélen segí­teni az akciókat, és erősségem, hogy veszélyesek a beadásaim.”

    A 23 éves, nyolcszoros válogatott futballista a cseh bajnokságban harmadik helyezett prágai Spartában szerepelt, bosnyák válogatott tagjaként pedig idén három Eb-selejtezőn is a kezdőcsapat tagja volt.

    A Fradival kapcsolatban az elmúlt hetekben több hí­r is megjelent a nemzetközi sajtóban, hogy balhátvédet keres a klub a német Marcel Heister mellé, mert jelenleg ő az egyetlen balhátvéd a csapatban. Legutóbb a Palermo norvég válogatott balhátvédjét, Haitam Aleesamit hozták kapcsolatba Olaszországban a Ferencvárossal, de végül Civicet választották.

    A prágai Spartától távozó, nyolcszoros bosnyák válogatott játékost, Eldar Civicet kedden hiába várták Zágrábba, hogy aláí­rja a szerződését a Dinamóhoz, a Transfermarkt által egymillió euróra becsült balhátvéd meggondolta magát, és inkább Budapest felé veszi az irányt – az FTC be is jelentette a védő szerződtetését. A Dinamo Zagreb figyelmébe a bosnyák válogatott szövetségi kapitánya, Robert Prosinecki ajánlotta a Sparta Praha bosnyák válogatott balhátvédjét, a 23 éves Eldar Civicet, aki a legutóbbi idényben 20 bajnokin szerepel (és két gólpasszt adott) a prágaiaknál.

    A környezet magával ragadó. Elnézve a helyszí­nt, azt is mondhatnánk, ha nem kőkemény munka várna a hegyekben a Ferencváros labdarúgóira, a világ legboldogabb emberei is lehetnének. Az ablakból madárcsicsergés hallható, körben festői szépségű hegyek húzódnak, a környező erdőkben jobbnál jobb turistaútvonalak találhatók – Lovrencsics Gergőék mesebeli környezetben készülhetnek a közelgő, Ludogorec elleni Bajnokok igája-selejtezőre. A zöld-fehérek a korábbi ausztriai edzőtábort követően hétfőtől ismét a szomszédos országban tréningeznek, ezúttal Bad Häring városában.

    A FERENCVÁROS UTAZÓ KERETE
    Kapusok: Dibusz Dénes, Gróf Dávid, Szécsi Gergő
    Védők: Abraham Frimpong, Botka Endre, Lasa Dvali, Leandro de Almeida, Lovrencsics Gergő, Marcel Heister, Miha Blazic, Otigba Kenneth, Silye Erik, Takács Zsombor
    Középpályások: Bőle Lukács, Csonka András, Danilo Ihnatenko, Ihor Haratin, Marten Wilmots, Michal Skvarka, Olekszandr Zubkov, Rui Pedro, Sigér Dávid, Sztefan Szpirovszki
    Támadók: Davide Lanzafame, Isael Barbosa, Mikalaj Szihnyevics, Priskin Tamás, Szerető Krisztofer, Tokmac Nguen, Varga Roland

    Az utazás némi izgalmakat is tartogatott.

    A Ferencváros labdarúgócsapata 30 játékossal vágott neki a második edzőtábornak – olvasható a klub hivatalos honlapján. A zöld-fehérek szintén Ausztriában készültek június 19-ig, a 12 napos edzőtábort követően 23-án indultak ismét útnak. Az első edzőtáborba 27 labdarúgó utazhatott (Olekszandr Zubkov később csatlakozott), most viszont csatlakoztak a válogatott játékosok, illetve a legújabb igazolás, Danilo Ihnatenko is. Varga Ádám, Bánki Márton, Könczey Márk, Szabó Richárd, Csernik Kornél és Kundrák Norbert ezúttal nem tart a csapattal. A programban öt felkészülési meccs szerepel.
    Ausztriában rendezik a mérkőzést, festői környezetben: hegyek dalmahodnak, erdők zöldellnek.

    A közvetí­tés a fradi.hu alapján készül ezúttal is.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–CSZKA SZÓFIA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ