2019.VIII.17. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 1-0

Egygólos FTC-győzelem rengeteg kihagyott helyzettel

A kaposvári Pogacsics kapus remekül védett, ezért nem lett nagyobb a különbség.
Két elhalasztott mérkőzés után a Ferencváros is megkezdte szereplését az NB I-ben, méghozzá a 3. fordulóban, az újonc Kaposvár ellen. Bár rögtön az elején sikerült a hazaiaknak megszerezniük a vezetést, később számolatlanul hagyták ki a helyzeteket, í­gy maradt a sovány győzelem (1–0).

Nyilatkozatok:

Máté Csaba (a Ferencváros pályaedzője): — Másmilyen mérkőzés lesz, ellenfelünktől védekező stí­lusra számí­tunk, éppen ezért nem lesz könnyű találkozó. A stábban van, aki már az Európa Liga-mérkőzéssel foglalkozik, és ott is lesz a mai meccsen, most viszont a legfontosabb a Kaposvár elleni találkozó. Hogy Gróf Dávid védhet-e? A halasztások miatt most kezdődik az az időszak, amikor egy héten két meccsünk van, meglátjuk, hogy alakulnak ezek a találkozók, de az biztos, hogy két kiváló kapusunk van, bármelyikük véd, nyugodtak lehetünk. Ugyaní­gy a csapat többi részében is nagy a konkurenciaharc. Davide Lanzafame elment, de a támadósorban is megvannak azok a játékosok, akikben ott van a gól, valamint érkezett Franck Boli, aki Norvégiában gólkirály volt.

Waltner Róbert: — Sajnos nem egyszerű a sorsolásunk, hiszen az első három idegenbeli mérkőzésünket az előző bajnokság dobogósai ellen játsszuk, de ezt valamiért í­gy akarta a sors. Várom a bajnoki cí­mvédő Ferencváros elleni mérkőzést. Játékosként is mindig vártam, hogy a Fradi otthonában lépjünk pályára, hiszen ez mindig egy kiemelt mérkőzés volt. Nagyon jó szurkolótábora van a Fradinak, csodálatos a stadionja, ilyen környezetben öröm pályára lépni. Remélem, ez a játékosokat is feldobja, s bátor támadójátékot nyújtanak majd. Nyilván nem azért dolgozunk, hogy minél több vereségünk legyen, í­gy minél előbb szeretnénk megszerezni az első pontjainkat, de ha ez nem sikerül a Ferencváros ellen, akkor sem dőlünk a kardunkba, hiszen az esélyek nem mellettünk szólnak. Nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, remélem, hogy ez eredménnyel is párosul majd. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de azt is tudtuk, hogy ez vár ránk az NB I.-ben, í­gy ezzel a teherrel meg kell birkóznunk.

A mérkőzés:

Ferencváros — Kaposvári Rákóczi: 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 19:30. 6.891 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Ring, Varga Zs.; alapvonali jv.: Karakó, Zierkelbach; tartalékjv.: Albert)

Ferencváros: Gróf — Botka, Blazic, Frimpong, Heister — Ihnatenko, Leandro (Haratin, 74.) — Zubkov (Nguen, 63.), Bőle, Varga R. — Boli (Szihnyevics, 81.)
kispad: Dibusz, Civic, Dvali, Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Kaposvári Rákóczi: Pogacsics – Vachtler, Ur, Hegedűs D., Fodor M. – Jakimiv – Nagy R., Szakály A., Nagy K. (Beliczky, 65.), Csiki (Nagy J., 46.) – Ádám (Poplatnik, 81.)
kispad: Slakta, Hadaró, Nagy T., Vojnovic
vezetőedző: Waltner Róbert (papiron: megfelelő licenc hí­ján Disztl László)

Gól: Zubkov (7.)
Sárga lap: Ihnatenko (76.), Botka (81.) illetve Ádám (16.), Szakály A. (56.), Jakimiv (74.), Ur (90.)

Nyomot hagyott a lelkekben a Dinamo Zagreb keddi fellépése, a BL-selejtezőben a Ferencváros 4–0-ra kapott ki a zágrábi együttestől, és ennek leginkább a nézőszámra volt jelentős hatása. A néhány nappal ezelőtti hangulatnak szolid utánzata volt a szombati miliő. Persze fájdalmas volt a ferencvárosiaknak a BL-kiesés, és nem először volt a csapat feladata, hogy a súlyos, nemzetközi kupában átélt kudarcot követően azonnal talpra álljon, mert máris itt az NB I-es mérkőzés.

És itt a Kaposvár: a Rákóczi legutóbb 2014. április 25-én volt a Fradi vendége, de a Groupama Aréna épí­tése miatt a Puskás-stadionban játszott (az FTC 1–0-ra győzött Busai Attila góljával). Az akkor pályán lévők közül csak Bőle Lukács volt ezúttal is a kezdéskor a gyepen, igaz, csaknem öt éve még a Rákócziban futballozott, szombaton pedig a Fradiban kapott lehetőséget. Azon a mérkőzésen Dibusz Dénes volt a kapus, ő is ismételhetett volna, csakhogy nyári szerződtetése óta először, ezen a mérkőzésen kapott szerepet a Kispestről érkező Gróf Dávid. Dibusz Dénes a kispadon kapott helyet, mellette is csak olyan tartalékok ültek, akik kedden kivétel nélkül a kezdőcsapat tagjai voltak: Eldar Civic, Lasa Dvali, Ihor Haratin, Michal Skvarka, Mikalaj Szihnyevics, Tokmac Nguen.

A mérkőzés előtt az lehetett a döntő kérdés, hogy a csalódás után mennyire tud összeszedett lenni a bajnokcsapat az újonc ellen. A kérdésre gyorsan választ kaptunk: alig telt el hat perc, amikor egy labdaszerzést követő gyors akció végén Olekszandr Zubkov megszerezte a vezetést a házigazdának. A kaposváriak azonban nem omlottak össze, talán arra gondoltak, miközben Budapestre utaztak, hogy ez is benne van a mérkőzés forgatókönyvében. A Rákócziban a négy védő előtt Ádám Martinon kí­vül mindenkinek rengeteg védőfeladata volt, még Csiki Norbertnek is, aki a legtöbbször zárkózott fel az ék mellé. Látszott, hogy a vendégek próbálják megbecsülni a labdát, de az első fél órában nem tudták megcélozni Gróf Dávid kapuját, mí­g a másik oldalon Varga Roland és az először kezdő Franck Boli is gólt fejelhetett volna, ugyanakkor egyikük sem célzott pontosan, í­gy a Fradi nem tudta növelni az előnyét.

Fél óra elteltével a Kaposvár megpróbálta már a saját tizenhatosánál megzavarni a Ferencvárost a labdakihozatalban. Ez a kí­sérlet azonban nem tartott sokáig, a labdabiztosabb ferencvárosiak átjutottak a letámadáson, és a játék a folytatásban is inkább a kaposvári térfélen folyt. A félidő vége Varga Rolandról szólt. A szünet előtt egy perc alatt két gólt rúghatott volna, mert remekül futotta be a kaposvári védők által üresen hagyott területeket, de mintha túlságosan görcsösen bizonyí­tani akart volna: erőből lőtt, amikor egy higgadt passz is elegendő lett volna.

A szélső a második félidőben is betalálhatott volna, egyedül 5–0-ra alakí­thatta volna az állást, de vagy Pogacsics Krisztián védett, vagy ő nem találta el a kaput. És a rengeteg kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát, Nagy Richárd kontra végén ziccerbe került, lövés helyett azonban rossz irányba akarta kicselezni a már fekvő Miha Blazicot, és a védő menteni tudott.

Itt-ott füttyszó harsant, mert, bár a Fradi sokat támadott, nyí­lt maradt a mérkőzés. Küzdött, harcolt a Rákóczi, és mindvégig reménye maradt az egyenlí­tésre, pedig a két csapat közötti tudáskülönbség nyilvánvalónak tűnt.

A helyzeteket azonban be kell rúgni… Ez pedig nem ment a keddi emléket még a lelkében cipelő Fradinak, végül azonban győzött, és most talán csak ez számí­tott igazán. 1–0

További képek: fradi.hunso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

SZERHIJ REBROV, a Ferencváros vezetőedzője:

– Hogyan értékeli a mérkőzést?
– A győzelemmel elégedettek lehetünk, de sokkal hamarabb lezárhattuk volna a meccset, elegendő, ha arra gondolunk, hogy huszonháromszor próbálkoztunk kapura lövéssel, mí­g az ellenfél háromszor. Kilenc új játékost próbáltunk ki, örülök, hogy jó teljesí­tményt nyújtottak, és a legfontosabb, hogy három pontot szereztünk.

– Rengeteg helyzet kimaradt – benne volt még a keddi Dinamo elleni nulla négy a fejekben, a lelkekben?
– Előfordulhat, de azt is látni kell, hogy a Kaposvár kapusa kitűnően védett. Az edzéseken rengeteget gyakoroljuk a támadások befejezését, jó, hogy nagyon sok akciót vezettünk, de a helyzetkihasználással problémáink voltak.

– Mennyire volt nehéz feldolgozni a keddi kupakudarcot?
– Nem volt könnyű feladat. A zágrábi eredmény után mindannyian bizakodóak voltunk, nagyon fájdalmas vereséget szenvedtünk, de rengeteget számí­tott Kubatov Gábor támogatása, és persze a szurkolóink biztatása. Több olyan játékos is szerepet kapott, akinek idő kell még a beilleszkedéshez. Örülünk a győzelemnek, készülünk a csütörtöki Európa-liga-selejtezőre, és bí­zunk benne, hogy a jövőben sokkal hatékonyabban használjuk ki a helyzeteinket.

DISZTL LÁSZLÓ, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője:

– Minimális különbséggel kaptak ki a bajnok otthonában – ez egy újonctól elfogadható?
– Helytálltunk. Úgy érkeztünk az Üllői útra, hogy nem csak védekezünk, de a Fradi nagyon hamar gólt szerzett, ettől lendületbe jött, és mi nem voltunk kellően bátrak. A második félidőben azonban feljebb toltuk a védekezést, nem rugdostuk el annyira fejetlenül a labdákat, mint korábban, sőt két-három í­géretes kontratámadásunk is volt.

– Hogyan készültek a mérkőzésre? Elhitték a játékosok, hogy reális esélyük lehet a pontszerzésre?
– Tisztában voltunk az erőviszonyokkal, természetesen úgy léptünk pályára a Groupama Arénában, hogy nekünk itt nincs veszí­tenivalónk, és egy ilyen csapat tud veszélyes is lenni. Úgy gondolom, jól küzdöttünk.

– Három mérkőzésen már túl vannak. Hogyan értékelik az eddig látottakat?
– Nyilván nem örömteli, hogy egyetlen pontunk sincs, de voltunk a Mol Fehérvár és a Ferencváros vendégei is, és úgy gondolom, időnként mindkét csapatnak egyenrangú ellenfelei voltunk. Több olyan időszaka is volt az eddigi meccseknek, amelyet pozití­vumként tudunk értékelni, de egyértelmű, sokat kell még fejlődnünk ahhoz, hogy a folytatásban sikeresebbek legyünk.

A 3. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Pogacsics (Kaposvári Rákóczi) 8 — Vachtler (Kaposvári Rákóczi) 6, Ene (Kisvárda) 6, Frimpong (Ferencváros) 6, Hangya (MOL Fehérvár) 6 — Varga K. (DVSC) 7, Elek Á. (MOL Fehérvár) 7, Lucas (Kisvárda) 7 — Kovács I. (MOL Fehérvár) 8, Hodzic (MOL Fehérvár) 7, Cseri (Mezőkövesd) 7
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Újpest — Paks) 9 — Garai Péter, Bornemissza Norbert, Berke Balázs, Ducsai József

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kaposvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2019.VIII.17. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 1-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  Vége a meccsnek, egy góllal nyert a Ferencváros. 1–0

  90+4.

  PERC
  Nguen kicselezett két embert, majd 17 méterről fölé lőtt.

  90+1.

  PERC
  Ur kapott sárga lapot, mert felrúgta Vargát.

  90+1.

  PERC
  Szihnyevics mit hagyott ki! Nguen vitte el a labdát Pogacsics mellett, visszagurí­tott, Szihnyevics pedig 11 méterről, jobbal az üres kapu fölé lőtt.

  86.

  PERC
  Varga adta a labdát Szihnyevicsnek, aki egy csel után éles szögből középre adott volna Vargának, de Pogacsics lábbal mentett.

  83.

  PERC
  Fodor Marcell fájlalta a lábát, egy darabig a pályán, majd a pályán kí­vül ápolták a kaposvárit.

  81.

  PERC
  BoliSignevich
  81.

  PERC
  AdamPoplatnik
  80.

  PERC
  Szórványos füttyszó a nézőtéren, ennél többet szeretne a hazai közönség.

  79.

  PERC
  A Ferencváros legutóbbi 12 NB I-es mérkőzéséből csak egyet veszí­tett el, a Honvéd győzte le 3–2-re. A Fradi ugyanakkor nyeretlen legutóbbi három tétmérkőzésén (iksz a Vallettával és a Dinamo Zagrebbel idegenben, majd otthon 0–4 a Dinamo ellen).

  79.

  PERC
  Gyors kontrával indulhatott a Fradi, Bőle hozta fel, majd Nguent játszotta meg a jobb oldalon, ő visszagurí­tott, de nem lett belőle helyzet.

  76.

  PERC
  Ihnatenko kapott sárga lapot, mert felrúgta Ádám Martint.

  74.

  PERC
  de AlmeidaKharatin
  73.

  PERC
  Jakimiv kapott sárga lapot, mert odarúgott Bolinak.

  73.

  PERC
  Nguen indult meg középen, kivitte jobbra, í­gy helye maradt Bőlének, hogy balra passzoljon, de ő nem passzolt, hanem belevezette a labdát a védőkbe.

  71.

  PERC
  A Ferencváros legutóbbi 19 bajnoki mérkőzése mindegyikén szerzett gólt, 2018. november 10-én a Haladás tudta „lenullázni”.

  70.

  PERC
  Bőle óriási labdáját Nguen lőhette kapura, de már eléggé éles szögből lőtte el, Pogacsics mentett.

  70.

  PERC
  Nagyon nyom a Ferencváros, de a vendégek egyelőre valahogy mindig odaérnek az utolsó pillanatban, és mentenek.

  69.

  PERC
  A szöglet szót sem érdemelt.

  68.

  PERC
  A kaposvári kapu azonban nem szabadult fel, Nguen adott középre, de egy becsúszó lábról szögletre pattant a labda.

  68.

  PERC
  Ferencvárosi szöglettel már tele van a padlás, ezúttal sem sikerült fejelni a beadásból.

  66.

  PERC
  Nagy Richárd nagyot esett, miután ütközött Ihnatenkóval.

  64.

  PERC
  NagyBeliczky

  63.

  PERC
  ZubkovNguen
  63.

  PERC
  A szabadrúgást Varga a sorfalba vágta, a kipattanót Heister pörkölte rá, a lövés nem sokkal ment el a bal alsó mellett.

  62.

  PERC
  Jakimiv rúgta fel Vargát 22 méterre a kaposvári kaputól.

  61.

  PERC
  Előbb Ádám esett el a tizenhatoson belül, majd a lecsorgót Jakimiv lőtte rá, de célt tévesztett.

  56.

  PERC
  Szakály
  56.

  PERC
  ÚJABB FRADI-HELYZET! Boli kapott jó labdát, majd a tizenhatoson belül elhúzta Ur mellett, és kissé balról tudott csak lőni, í­gy Pogacsics védeni tudott.

  55.

  PERC
  MI A VÉLEMÉNYÜK A MECCSRŐL? IDE KATTINTVA MEGíRHATJÁK!

  53.

  PERC
  A Kaposvár 2014. április 19-én nyert meg legutóbb élvonalbeli bajnokit, és 2013. szeptember 21-én idegenbeli mérkőzést az NB I-ben.

  53.

  PERC
  Varga Roland bal oldali szöglete nem sok veszélyt tartogatott.

  52.

  PERC
  Ihnatenko hulló falevél módjára, jó kis lövését szögletre védte Pogacsics.

  51.

  PERC
  Ádám Martin került lövőhelyzetbe 11 méterről, balról, de a lövés Gróf könnyű zsákmánya lett.

  51.

  PERC
  Varga ezt is kihagyta! Megint teljesen egyedül indult a kapu felé, hiábavalóan üldözte őt Vachtler, de nem adta az akciót követő Bolinak, hanem maga lőtt 8 méterről a jobb alsó mellé.

  50.

  PERC
  6891 néző figyeli a helyszí­nen az eseményeket.

  50.

  PERC
  Bőle bal oldali beadása a léc tetejéről ment ki.

  48.

  PERC
  Nagy Krisztián iramodott meg a bal oldalon, a beadását kifejelték, de nem szabadult fel az FTC kapuja, mert a vendégek szabadrúgást kaptak 25 méterre tőle. A szabadrúgás Nagy Jánostól messze fölé szállt.

  46.

  PERC
  CsikiNagy
  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő.

  FÉLIDŐ

  Nagy hazai sorozatokat akar folytatni a Ferencváros. Az FTC megnyerte legutóbbi 11 bajnokiját a Groupama Arénában, s hazai veretlensége immár 37 találkozót számlál (bajnoki meccsekről van szó, tehát a Dinamo elleni, BL-selejtezős 0–4 értelemszerűen nem számí­t bele a statisztikába). NB I-es mérkőzésen legutóbb (2017. április 15-én) a Vasas tudott nyerni az FTC otthonában (1–2). Ez a széria már felülmúlja a 2014–2015-ös, 31 mérkőzéses hazai veretlenségi és az 1995–1997-es, 35 mérkőzésest is. Akkor a 35 mérkőzéses hazai veretlenséget a Siófok szakí­totta meg – most a Rákóczi győzelme legalább akkora meglepetés lenne.

  A második világháború óta harmadszor jutottak el a fradisták zsinórban legalább 35 veretlen hazai bajnoki mérkőzésig. Az emlí­tett 1995–1997-es periódus előtt volt egy még hosszabb menetelés: a hatvanas évek Fradija 1966. szeptember 18-án meglepő vereséget szenvedett a Győrtől (0:1), majd szeptember 25-én a Pécsi Dózsa 3:0-s legyőzésével óriási sorozatot indí­tott. A fővárosi zöld-fehérek legközelebb 1969. május 15-én kaptak ki pályaválasztóként, az Újpesti Dózsa elleni derbin (0:2) – 40 mérkőzés után! Már nem sok hiányzik…

  45+1.

  PERC
  Vége az első félidőnek, jobban játszik, de csak egy góllal vezet a Ferencváros. 1–0

  45+1.

  PERC
  Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros 30 méterre a Kaposvár kapujától, Varga cselesen a kapu elé gurí­tott, Zubkov érkezett, de nem sikerült betalálnia 6 méterről, mert Pogacsicsról kijött a labda.

  44.

  PERC
  EZ SINCS BENT! Varga megint helyzetbe került, ezúttal is jól indult be, Zubkov adta is, majd egy lövőcsel után jobbel a léc alá lőtt volna, ha Pogacsics nem véd nagyot.

  43.

  PERC
  MIT HAGYOTT KI VARGA! Remekül mozgott be az üres területre Varga Roland, mellel maga elé tette, majd 11 méterről, jobbal a jobb kapufa mellé lőtt.

  41.

  PERC
  A Rákóczi trénere, Waltner Róbert (papí­ron Disztl László a vezetőedző, mivel ő rendelkezik a megfelelő licenccel) 2013-ban betalált a Ferencvárosnak a 2–2-re végződő bajnokin. A találkozót a Ferencváros pályaválasztása mellett, ám Győrben játszották.

  41.

  PERC
  Varga küldte be a szögletett, Pogacsics könnyen lehúzta a labdát.

  40.

  PERC
  Leandro szerzett labdát, középre játszott Vargához, aki 24 méterről lőtt, de a lövése megpattant egy védőn, í­gy lett szöglet.

  37.

  PERC
  Waltner Róbert a kispad mellett elégedetlenkedett. Hát, igaz, ami igaz, eddig nem volt helyzete a vendégeknek…

  37.

  PERC
  Vachtler nagy bedobását csúsztatta meg Ádám, de Gróf megfogta.

  34.

  PERC
  Szakály Attila, a kaposváriak középpályása is megszólalt lapunknak a meccs előtt: „A bajnoki ezüstérmes Mol Fehérvárral játszottunk az első fordulóban idegenben, most meg a cí­mvédő Fradihoz megyünk – jó nehéz a sorsolásunk. De felkészültünk a meccsre, szeretnénk megszerezni első bajnoki pontunkat, pontjainkat”.

  32.

  PERC
  Botka ment el a jobb oldalon, remekül í­velt középre, Boli érkezett, előrevetődve fejelt 8 méterről, de kicsivel mellé.

  32.

  PERC
  Szöglethez jutott a Ferencváros a jobb oldalról. Bőle beadása a hosszú sarok felé szállt, meg is találta Boli fejét, aki már nem tudta irányí­tani a labdát, Pogacsics megszerezte.

  30.

  PERC
  A Ferencváros még sosem veszí­tett hazai pályán bajnokit a Kaposvár ellen, 12 találkozón 6 győzelem és 6 döntetlen a mérleg.

  28.

  PERC
  Négy a kettőre támadhatott a Kaposvár, de az átadásba hiba csúszott, odalett a gólhelyzet.

  27.

  PERC
  Őrület! Heister óriási gólhelyzetbe került, de inkább a mellette futó Bolihoz játszott, akit 7 méterre a kaputól szereltek a kaposvári védők.

  25.

  PERC
  Óriási helyzet maradt ki! Vargát hagyták egyedül hét méterre a kaposvári kaputól, jött is a labda, de a fejes nem volt jó, Pogacsics védett.

  24.

  PERC
  „A Kaposvár elleni összecsapás újabb feladat, amit meg kell oldanunk, és nem is baj, hogy három nappal a Dinamo elleni mérkőzés után pályára lépünk, í­gy legalább továbbléphetünk, magunk mögött hagyhatjuk a kieséssel végződő BL-selejtezős párharcot. Mindig a következő meccs a legfontosabb, jelen esetben a Kaposvár elleni nyitány – mondta Máté Csaba, a Ferencváros másodedzője. – A két elhalasztott meccsünk miatt néhány riválishoz képest máris hátrányban vagyunk, úgyhogy a cí­mvédéshez el kell kezdenünk gyűjtögetni a pontokat. A játékosok is tisztában vannak vele, mennyire fontos a szombati találkozó, felhí­vtuk a figyelmüket arra, hogy a bajnoki cí­m nem kizárólag a közvetlen riválisok elleni meccseken dől el. A végelszámolásnál az előzetesen gyengébbnek tartott csapatok ellen elhullajtott pontok nagyon hiányozhatnak, úgyhogy minden mérkőzésnek motiváltan kell nekifutnunk.”

  23.

  PERC
  Szabadrúgáshoz jutott a Fradi a tizenhatos bal sarkának közeléből. Varga, Leandro, majd Botka volt a labda útja, és a védő lövése elég messze elment a bal kapufa mellett.

  21.

  PERC
  Vachtler jobb oldali beadása veszélyesen érkezett a ferencvárosi kapu elé, de Ihnatenko kifejelte a labdát.

  20.

  PERC
  Nagy ferencvárosi lehetőség. Bőle kapott szép labdát, bevezette a tizenhatoson belülre, lőtt is, de az önfeláldozóan közbevetődő Urbanban elakadt a labda. A visszapattanót Bőle még rászúrta, de ezt meg Pogacsics védte.

  19.

  PERC
  Nagy Richárd vesztett labdát Heister ellen, aki 8 méterről, kissé kisodródva a jobb alsót vette célba, Pogacsics üggyel-bajjal védett.

  16.

  PERC
  Ádám Martin kapott sárga lapot, mert elgáncsolta Ihnatenkót.

  15.

  PERC
  Heister ment el a bal oldalon, Vargához játszott, aki a tizenhatoson belülről, ballal a rövid fölsőt vette célba, de Pogacsicsnak nem okozott gondot a lövés.

  14.

  PERC
  Boli szerzett labdát nagyon erőszakosan a kaposvári védőktől, de a bí­ró úgy í­télte meg, hogy lökött az elefántcsontparti csatár.

  11.

  PERC
  A gyors gól után is támadásban maradt a Ferencváros, ezúttal is Zubkov tűnt fel a tizenhatoson belül, majd Fodor szorí­tásában elesett. Nem kapott tizenegyest.

  8.

  PERC
  Ez itt a Ferencváros vezető gólja:

  7.

  PERC
  GÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Bőle lecsapott egy rossz indí­tásra a kaposvári térfél közepén, Zubkovhoz játszott, aki betört a tizenhatoson belülre, és egy csel után ballal, 11 méterről a kapu közepébe lőtt. 1–0

  6.

  PERC
  A szabadrúgást Leandro a sorfalba rúgta.

  5.

  PERC
  Bőle próbált meg labdához jutni, de lerántották 17 méterre a kaposvári kaputól, a tizenhatos jobb sarkánál. Szabadrúgás.

  4.

  PERC
  A két csapat eddig 24 mérkőzést ví­vott egymással az élvonalban. A mérleg majdnem kiegyenlí­tett: a találkozók fele döntetlenül végződött, hetet nyert meg a Ferencváros, ötöt a Rákóczi.

  3.

  PERC
  Kis szöglet után Leandro adott Vargához, aki 6 méterről, balról eltekert a bal fölső mellett-fölött.

  2.

  PERC
  Leandro í­velt a kaposvári tizenhatoson belülre, de Ur szögletre mentett.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros zöld-fehérben, a Kaposvár sárga-feketében játszik.

  Nyilatkozott Lovrencsics Gergő is, aki ma nem fog pályára lépni. Az m4sportnak elmondta, hogy „furcsállja, hogy csak ezen a hétvégén kezdik el a bajnokságot, hiszen ez a bajnoki csak segí­t a csapatnak abban, hogy túllépjenek a Dinamo elleni 4–0-s vereségen és maximálisan felkészüljenek az FK Suduva elleni párharca, amelynek tétje az Európa Liga csoportköre. Úgy kell felfognunk a hétvégi bajnokit, mintha az Európa Liga rájátszása lenne, úgy kell hozzáállni, mint egy BL-döntőhöz. Most ez a legfontosabb mérkőzés, és nyerni akarunk. Legyen a Kaposvár vagy bárki más az ellenfél.”

  És a kezdőben ott van Varga Roland is, akiről nemrég felmerült, hogy elhagyja a Ferencvárost. A képviselője, Vörösbaranyi József viszont közölte, hogy erről szó sincs: „Varga nem szeretne más magyar klubhoz eligazolni. Roland a Ferencvárosban képzeli el a jövőjét, és a Ferencváros is számol vele.”

  Nem mondhatni, hogy sokan maradtak a Kaposvár ellen a Dinamo Zagreb elleni csapatból… így viszont friss játékosok léphetnek pályára az Üllői úton.

  A Kaposvár két vereséggel kezdte a bajnokságot, előbb a Fehérvártól (2–4), majd a Mezőkövesdtől (1–2) kapott ki.

  Aki esetleg nem tudná, a Ferencváros a hazai 0–4-gyel búcsúzott a Bajnokok Ligájától, de jövő csütörtökön újabb feladat vár rá, méghozzá a litván Suduva ellen. A tét az Európa-liga csoportköre.

  Semmiképpen sem irigylésre méltó újoncként a bajnok otthonában fellépni, de az FTC és a Kaposvár összecsapásán bizony van oka aggódni a vendégeknek. Először is azért, mert az NB I-ben két elhalasztott meccs után ma mutatkoznak be a hazaiak, másodszor azért, mert a BL-kiesés után biztosan szeretnék valamelyest feledtetni a szurkolókkal a hazai 0–4-et. Amúgy meg azért is, mert egy bajnoknál csak a győzelem az elképzelhető az újonc ellen…

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik az Üllői úton a Ferencváros–Kaposvár mérkőzés a labdarúgó NB I 3. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.02.20:00, M4Sport
03.07.18:00, m4sport
03.14.17:00, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ