2019.VIII.29. EL-selejtező: Ferencváros – FK Suduva: 4-2

Irány Európa: bejutott az El-csoportkörbe a Ferencváros!

Végig izgalmas és fordulatos mérkőzésen az FTC négy gólt rúgott a Suduvának, és 2004 után ismét csoportkörös lett.
A Ferencváros végig nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzésen megverte 4–2-re az idegenbeli döntetlen után a litván Suduvát, í­gy bejutott a labdarúgó Európa-liga csoportkörébe!

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — A Suduva előző mérkőzéseit látva, csütörtökön sem várok sokkal különb játékot a litvánoktól, mint ahogyan az első mérkőzésen játszottak, ám ez számukra sikeresnek bizonyult. Nekünk, remélem, sikerül majd kijaví­tanunk a hibáinkat. Agresszí­v támadójátékot várok a fiúktól, jobb helyzetkihasználással. Nagyon fontos, hogy türelmesek és koncentráltak legyünk. Megfelelően felkészültünk az összecsapásra.

Vladimir Cheburin: — Az első mérkőzést követően mi, és – ahogy sejtem – a Ferencváros is kielemezte a találkozót és vele együtt a hibákat. A csapatunk készen áll a mérkőzésre, jó iramú, nyí­lt összecsapásra számí­tunk, amelyen akármelyik csapat továbbjuthat.

A mérkőzés:

Európa Liga, Play-Off-kör, visszavágó:

Ferencváros — FK SŠ«duva: 4-2 (2-1)
Groupama Aréna, 20:00. 18.567 néző.
Vezette: Marco Guida (asszisztensek: Carbone, Bindoni; tartalékjv.: Maresca – olaszok)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister — Sigér (Ihnatenko, 71.),  Haratin — Zubkov, Nguen, Varga R. (Isael, 68.) — Boli (Szihnyevics, 80.)
kispad: Gróf, Frimpong, Civic, Bőle
vezetőedző: Szerhij Rebrov

FK SŠ«duva: Kardum — Š vrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladí­k, Živanović — Verbickas (E. Jankauskas, 71.), ÄŒadjenović, Matulevičius (VÄ—ževičius, 88.) — Tadić (Golubickas, 46.), Topčagić
kispad: Plukas, Leimonas, Oliveira Vieira, Blauensteiner
vezetőedző: Vladimir Cheburin

Gól: Varga R. (36. – 11-esből), Boli (45+1.), Nguen (66.), Szihnyevics (90+6. – 11-esből) illetve Verbickas (11.), Topčagić (64.)
Sárga lap: Heister (4.), Sigér (34.) illetve Kardum (35.), Kerla (43.), Š vrljuga (90+5.)

Továbbjutott: a Ferencváros, 4–2-es összesí­téssel

Különleges hangulatban készülődtek a csapatok. A lelátón gyülekeztek a szurkolók, apukák, anyukák, gyerekek, nyugdí­jasok, szebbnél szebb hölgyek, ám a nagy mosolyok, jókedvű integetések ellenére is érezhető volt a feszültség – nagy meccsre készült a Ferencváros!

Tizenöt év után juthatott be az Európa-liga csoportkörébe.

Elnézve a rájátszás többi párosí­tását, papí­ron nem kaphatott volna „kellemesebb” ellenfelet a Ferencváros, mint a Suduva, de a csapat előtt álló feladat súlyáról a klubnál dolgozó egyik vezető fogalmazott a legtalálóbban: ha a litván riválist nem verik meg hazai pályán, nem is érdemlik meg, hogy a csoportkörbe jussanak…

Az FTC nagy lépésre készült, az Európa-liga csoportkörébe jutással a dicsőség mellé újabb hat nemzetközi kupamérkőzés, na és nem mellékesen 2.92 millió euró járt volna. Szerhij Rebrov nem szí­vbajos edző, ám a visszavágó előtt egyvalamitől tartott, futballistáit nehogy agyonnyomja a teher, ahogy fogalmazott, alig van olyan játékos a keretben, akinek megfelelő rutinja van ezen a szinten.

S milyen igaza volt!

Pontosan a rutintalanság látszódott néhány labdarúgón a találkozó elején. Az éles szituációkban megremegtek a lábak, és rövid idő alatt valóra vált a zöld-fehérek rémálma – gólt szerzett a Suduva (0–1). Ha addig nehéz helyzetben volt a magyar bajnok a leginkább védekezni tudó litván együttes ellen, akkor az ajándékba adott találat után még inkább szenvedésre kellett felkészülni. Feszült, ideges hangulatban teltek a percek, hiszen ettől a pillanattól kezdve a Ferencvárosnak két gólt kellett szereznie a csoportkörbe jutáshoz, ám a félidőre már úgy mehettek a csapatok, hogy a Fradi állt továbbjutásra! A hazaiak nem játszottak jól, érződött rajtuk a bizonytalanság, olykor hajmeresztő passzok után vándorolt lábról lábra a labda a tizenhatos előterében, ám Varga Roland tizenegyesével, s a nem is olyan régen szerződtetett Franck Boli mesteri perdí­tésével még a szünet előtt megfordí­tották az eredményt (2–1). A félidőben hűsí­tőért igyekvők nem győzték magukról törölgetni az izzadtságot, Fradi-meccsen régen lehetett ennyire érzelmekkel teli negyvenöt percet látni a Groupama Arénában – és ekkor még hol volt a vége!

A fordulás után tovább lehetett a körmöket rágni, Olekszandr Zubkov lövése után a labda a lécen csattant, válaszként a Suduva váratlanul kiegyenlí­tett (2–2), majd jött Tokmac Nguen, és ismét vezetett a Ferencváros. Mindez négy perc leforgása alatt – a 62. és a 65. perc között –, úgyhogy mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy valamelyik csapat máris a csoportkörben érezhette magát. A hajrában a Rebrov edzette Fradi lezárhatta volna a továbbjutás kérdését, többször is „meccslabdát” rontott, csakhogy hiába volt a mezőnyfölény, az előzmények ismeretében senki sem lehetett nyugodt, hiszen ha a litvánok még egyszer egyenlí­tettek volna, alighanem végzetes lett volna.

Csak volna, ugyanis a Ferencváros megtartotta előnyét, sőt a lefújás előtti pillanatokban tizenegyesből ismét gólt szerzett a csereként beálló Mikalaj Szihnyevics révén, és nemcsak a mérkőzést nyerte meg, hanem az idegenbeli 0–0 után a továbbjutást, azaz a csoportkörbe jutást is kiharcolta. 4–2

A zöld-fehérek tizenöt év után jutottak be az Európa-liga csoportkörébe, bármelyik három csapatot kapják ellenfélül, a telt ház táblát gyakorlatilag máris ki lehet tenni az összes mérkőzésre. Nem akármilyen ősz elé néz a Ferencváros, Szerhij Rebrov pedig első évében teljesí­tette, amiért idehozták a vezetők – az európai klubfutball elitmezőnyébe vezette a csapatot.

Az Európa-liga csoportkörének sorsolását pénteken tartják – az egyik golyó a Ferencváros nevét tartalmazza majd.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„Először is gratulálok a szurkolóknak, akik tizenöt évet vártak erre az eredményre, nagyom sokat jelentett a támogatásuk. Nagyon mozgalmas meccs volt, talán hirtelen a gólszerzőinket sem tudnám felsorolni”  – kezdte értékelését Szerhij Rebrov.

„Ha valaki csak az eredmény látja, talán nem is gondolná, milyen nehéz mérkőzés volt. Nagyon erős csapat volt az ellenfelünk, abszolút megérdemelten volt itt az európai porondon.”  Viccesen hozzátette, hogy ugyan sok helyzetet kihagytak, de a további gólokat a csoportkörre tartogatják.

A csoportkör kapcsán arról is szót ejtett Rebrov, hogy az a szint már teljesen más tempót kí­ván meg, erre kell majd felkészülniük a folytatásban. Majd kérdésünkre arra is kitért, miben fejlődött a legtöbbet a csapat, amióta átvette az irányí­tását, és mennyire érezte a nyomást taní­tványain a mérkőzés alatt.

„Egy csapat vagyunk, senki sem kezeli magát sztárként, ebben fejlődtünk a legtöbbet. Nem tudom, hogy én előttem milyen volt a csapat, de az elmúlt időszakban ebben léptünk előre. Mindig nagy felelősség egy ekkora szurkolótáborral rendelkező klubnál dolgozni. Az ellenfél egy nullás vezetésénél nagyon idegesek voltunk. Amikor hátrafelé játszunk, és füttyszót hallunk a lelátóról, akkor a szurkolóknak meg kell érteniük, hogy nem a Barcelona vagyunk, és nem szí­nházi futballra törekszünk” – szögezte le Rebrov.

„Nem úgy kezdődött a találkozó, ahogy vártuk, mert nem támadott le minket a Fradi olyan agresszí­ven, ahogy arra számí­tottunk. így pedig a meccs elején több lehetőségünk is volt, amelyeket azonban nem sikerült gólra váltanunk. Jó meccset játszottunk, megvoltak a helyzeteink, de a Ferencváros jobb csapat, és ezt be is bizonyí­totta a mérkőzésen, gratulálok a megérdemelt továbbjutásához” – összegzett a Suduva vezetőedzője, Vlagyimir Cseburin.

Hozzátette, olyan időszakban kaptak gólokat, amikor már lankad a figyelem – mindkét félidőnek a hajrájában –, és a két tizenegyest soknak tartja.

Varga Rolandot arról kérdeztük, mi lehetett az oka a mérkőzés eleji kihagyásnak, mivel az első fél órában rengeteg hibával játszott a csapat.

„Nyilván mindenki érezte a nyomást és feszültebb volt a kelleténél. Nem nagyon játszottunk még ilyen, mérkőzést, aminek ekkora tétje lett volna. Tudtuk mi is, hogy nehéz lesz, és lehet, hogy ez egy kicsit görcsössé tette a csapatot az elején, de utána jól tudtunk reagálni.”

Franck Boli és Tokmac Nguen is megszólalt, miután a Ferencváros 4–2-re legyőzte a Suduvát az Európa-liga-selejtező playoffkörében.

„Nehéz dolgunk volt, hiszen az első gólt ajándékba adtuk nekik. Aztán mégis sikerült gólokat szereznünk, a vezető találat pedig nagyon fontos volt, hiszen a félidő előtt született, amellyel 2–1-re fordí­tottunk” – mondta Tokmac Nguen.

Tokmac elárulta, úgy érzi, otthonra lelt a Ferencvárosban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt játszhatok, hiszen úgy érzem, itthon vagyok. Éppen ezért szeretném megmutatni, mire is vagyok képes a pályán” – folytatta az FTC támadója.

A Fradiban Franck Boli is eredményes volt, akinek ez volt az első gólja zöld-fehér szí­nekben.

„Fantasztikus, hogy egy ilyen meccsen lőttem meg az első gólom. Egyszerűen leí­rhatatlan érzés, nem találok szavakat” – mondta Boli

A norvég bajnokság gólkirálya szerint a Fradi-szurkolók különlegesek – az ilyen szurkolótábor miatt érdemes futballozni.

„A drukkerek lenyűgözőek. Nem mindenhol látni olyan buzdí­tást, mint itt. Imádom ezt a környezetet, ezért is érdemes futballozni” – tette hozzá a Ferencváros csatára.

Mikalaj Szihnyevics: —  Nehéz volt ez a nap a számomra, hiszen teljesen más úgy készülni egy mérkőzésre, hogy az elmúlt hetekben teljes értékű edzésmunkát végzel, mintha sérülés hátráltat. A csapat minden egyes tagja megértette, hogy milyen fontos mérkőzés előtt állunk, mindenki száz százalékot akart nyújtani, és ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült elérnünk az álmunkat. Ezért jöttem ide, az ilyen pillanatokért, az ilyen sikerekért! Nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk az Európa Ligába a Fradival. Valamivel nehezebb csereként beállni, mint kezdőként játszani. Ilyenkor feszültebb vagyok, mint amikor az elejétől ott vagyok, de nagyon örülök, hogy pályára léphettem, és annak különösen is, hogy betaláltam, jót tett a lelkemnek. Utána már természetesen mindenki érezte, hogy bebiztosí­tottuk a továbbjutásunkat, néhány perccel később pedig jöhetett az ünneplés. Nagyon boldogok vagyunk!

 * * *

Katonacsapat vagy sem, de El-főtáblás a Ferencváros!

A Nemzeti Sport Online-on a válogatott meccsekhez és a Mol Vidi tavalyi El-szerepléséhez hasonlóan mostantól a Ferencváros hazai európai kupamérkőzéseiről is szubjektí­v, hangulatjelentő í­rással jelentkezünk. A Ferencváros–FK Suduva (4–2) mérkőzés után fókuszban a Fradi futballja és a zöld-fehéreknél 15 éve várt európai főtábla.

A Ferencváros–Suduva mérkőzés előtt a szurkolókkal beszélgetve is szembesülhettünk azzal a két állásponttal, melyek egyre többször ütköznek a Rebrov-féle Fradi kapcsán. Az egyik szerint – erről beszélt múlt héten ifjabb Albert Flórián is az NSO Tv-nek – hiányzik a csapatból a kreativitás, hiányoznak a Davide Lanzafame-szintű játékosok, akik bármikor képesek váratlant húzni.

A másik szerint viszont – és ezt a nézetet is többen képviselték a csütörtöki találkozót megelőzően – a mostani Ferencvárosnak éppen az az erénye, hogy senki sem egyénieskedik, hogy mindenki egyformán támad és védekezik, ebbe a felfogásba pedig nem feltétlenül illenek bele a Lanzafame tí­pusú játékosok. Az egyik szurkoló azt is mondta, hogyha megnézzük, milyen csapatok tudtak az elmúlt években többször is főtáblára jutni az észak-, a közép- vagy a kelet-európai térségből, akkor bizony jó néhány olyan együttest találunk, amelyek nem a kreativitásuknak vagy a nagy egyéniségeknek köszönhetően kerültek be a csoportkörbe. Elég a norvég Rosenborgra vagy a fehérorosz BATE Boriszovra gondolnunk, de nyugatról emlí­thetjük az egymás után másodszor csoportkörös luxemburgi Dudelange-ot is, amelyben egyetlen, nemzetközi szinten ismert játékos sem futballozik. Egyre több olyan gárdát találni az európai porondon (és ez a válogatottakra is igaz), amelyik éppen azzal tud sikeres lenni, hogy fegyelmezett, egységes „katonacsapatként” működik (ahogy ifjabb Albert Flórián nevezte a Fradit).

Igaz, a 11. percben éppen a fegyelmezettség hiányzott csütörtökön a Fradiból, amikor Lasa Dvali a saját kapuja előtt könnyelműen odapasszolta a labdát az ellenfélnek. Ráadásul ekkor nem csak ő hibázott, hiszen Marcel Heister nehéz helyzetbe hozta a társát a hátrapasszolással, Ihor Haratin pedig nem mozgott a labda irányába, í­gy a vendégek támadója megelőzte őt. Azt sajnos látni kell, hogy a Fradi a saját térfelén, a tizenhatos előterében sokszor pontatlan, ezért kapott például gólt a Ludogorec ellen is, ezen a téren mindenképp fejlődnie kell, mert a csoportkörben még inkább megbüntethetik az ellenfelek az ilyen hibákat.

Azt nem mondhatjuk, hogy hátrányba kerülve a Ferencváros jól játszott volna, de azt igen, hogy a közönség támogatásától hajtva fáradhatatlanul ment előre, és jöttek a gólok is, négy is, szemben például a 2015-ös Ferencváros–Zeljeznicar (0–1) vagy a 2016-os Ferencváros–Partizani Tirana (1–1) meccsekkel, amikor a tábor fergeteges biztatására sem számí­thatott a csapat, és a mezőnyfölény nem gólokat, hanem csak görcsös akarást eredményezett. Pedig akkoriban olyan kreatí­v zsugások, egyéniségek is játszottak a Fradiban, mint Roland Lamah, Cristian Ramí­rez vagy éppen Gera Zoltán. Az nem volt katonacsapat, s nem is lett főtáblás.

A Fradi egy újabb védelmi hibával és a számos kihagyott helyzettel í­gy is tovább nehezí­tette magának a mérkőzést, de azért az is megmutatkozott, hogy igenis van klasszisjátékosa a fáradhatatlan Tokmac Nguen személyében, aki az első 11-es előtt pazar kulcspasszal teremtett gólhelyzetet, majd döntő pillanatban szerzett gyönyörű góllal főszerepet vállalt a továbbjutásban (ahogy azt a meccset felvezető elemzésünkben meg is jósoltuk), és több remek passzából lehetett volna gólpassz, ha a társak értékesí­tik a nagyobbnál nagyobb helyzeteket.

A csapat végig abban a szellemben futballozott, amit a szurkolói élőkép üzent a meccs előtt: „Feladni soha.”.így tudott kétszer is felállni vesztes állásból (0–1-nél és 2–2-nél). Vérrel-verejtékkel kiví­vott főtáblára jutás volt ez, de abszolút megérdemelt. Főképp ha azt nézzük, hogy az út során a nagyon jó erőkből álló, az El-ben úgyszintén csoportkörig jutó Ludogorecet kettős győzelemmel sikerült elbúcsúztatnia a BL-től (az El csoportkörében a Fradi újra összecsap a bolgár csapattal), és a valóban más szintet képviselő Dinamo Zagreb elleni Üllői úti mérkőzést leszámí­tva nem kapott ki a Fradi, idegenben egyáltalán nem szenvedett vereséget, és a négy hazai meccséből hármat megnyert.

Mindehhez pedig kellett egy jó edző is. Szerhij Rebrov egy évvel ezelőtt azt vállalta, hogy csoportkörbe vezeti a Ferencvárost, és meg is csinálta azt, ami Thomas Dollnak öt év alatt nem sikerült, a német trénerrel a nyolcból összesen három párharcot nyert meg a csapat, most Rebrovval négyből hármat. És az is kellett a sikerhez, hogy jól keverje a kártyáit az ukrán, hogy merjen és tudjon is változtatni az előre elképzelt sémákon. Amikor elöl klasszikus centerre volt szüksége a selejtezők során, akkor elővette Priskin Tamást vagy Mikalaj Szihnyevicset. Amikor mozgékonyabb, technikásabb játékos kellett, mint a máltaiak ellen, akkor jött Lanzafame. Amikor azt látta, hogy a nyáron, a feltehetően az ő javaslatára szerződtetett Danilo Ihnatenko több meccsen is labdákat adott el, akkor betette a helyére Sigér Dávidot. Aztán miután az elmúlt néhány meccsen a szintén nyáron érkező Michal Skvarka el-eltűnt a mezőnyben és keveset tudott hozzátenni a játékhoz, szerkezetet váltott a Suduva ellen, a szélre behozta Varga Rolandot, Nguen és Franck Boli pedig szinte egymás mellett támadott csatárként középen, de a meccs közepén is tudott szerkezetet váltani a csapat. Nem véletlen, a Suduva legyőzése után Rebrov is arról beszélt, hogy az elmúlt egy év során a csapategységben lépett a legtöbbet előre a Fradi.

A Fradi, amelytől – Rebrov megfogalmazásával élve – nem lehet elvárni, hogy úgy játsszon, mint a Barcelona, de azt el lehet várni, hogy jó hadsereg módjára, egy megfelelő tábornok iránymutatásai mentén fegyelmezetten masí­rozzon néhány kört az európai „hadszí­ntéren” és legyőzzön olyan szintű csapatokat, mint a Zeljeznicar, a Partizani, a Valletta vagy a Suduva. Jön a csoportkör, csak í­gy tovább, lépés, indulj!

(Pór Károly)

 * * *

Kisorsolták az Európa-liga 2019–2020-as idényének csoportbeosztását. A magyar bajnok Ferencváros a negyedik kalapból várhatta a sorsolást, a zöld-fehérek végül a H-csoportba kerültek a CSZKA Moszkva, a Ludogorec és az Espanyol mellé.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a FK Suduva hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2019.VIII.29. EL-selejtező: Ferencváros – FK Suduva: 4-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+7.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+8.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+6.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Signevich (4–2)
  90+5.

  PERC
  Svrljuga
  90+6.

  PERC
  MIKALAJ SZIHNYEVICS jobbal a kapu közepébe lő, a jobbra elvetődő Kartum lábbal beleért, de bent van! 4–2!

  90+4.

  PERC
  ELDŐLT, ZUBKOV kiharcol még egy büntetőt a 16-os bal sarka előtt, Hladí­k csúszott neki oda. Kí­vül volt, de sebaj… A reklamáló Andro Svrljuga kap még egy sárga lapot is.

  90+2.

  PERC
  Hűha, Szihnyevics összefejel véletlenül Hladí­kkal, ápolás. A litván húzta a rövidebbet. Vérzik. Turbán.

  90+2.

  PERC
  A hátrafutó Golubickas mellől.

  90+1.

  PERC
  KIMARAD! Nguen villan meg a balon, lapos passza remek Szihnyevicsnek, aki kissé jobbról jobbal 15-ről a jobb felső sarok fölé emel.

  89.

  PERC
  Négy perc a ráadás!

  88.

  PERC
  VezeviciusMatulevicius
  88.

  PERC
  Matulevicius le, Robertas Vezevicius be, középpályás helyett csatár.

  87.

  PERC
  Nguen lőhetne jobbal 13-ról, de inkább cselezget, korner.

  85.

  PERC
  Zúg a Fradi-induló, de még nagyon nincs vége…

  85.

  PERC
  Lovrencsics szerel, Isael, Nguen, a keresztpasszt Zubkov ballal a 16-os bal sarka elől feladja a kapusnak.

  81.

  PERC
  Heister rosszul ment Golubickas elől, majd blokkolja Svrljuga jobblábas, 15 méteres lövését.

  80.

  PERC
  SignevichBoli
  80.

  PERC
  Boli felkel, majd mehet le, Mikalaj Szihnyevics váltja, támadó helyett ék.

  79.

  PERC
  Boli a felezőnél védekezik, Csadjenovics gyorsan a földre viszi.

  78.

  PERC
  Isael lő a jobb felső fölé rövid vágta után, kissé balról, ballal, 21-ről.

  75.

  PERC
  Mihret Topcagic kap sárga lapot, felrúgta középen Nguent.

  75.

  PERC
  Topcagic
  75.

  PERC
  EZ SINCS BENT! Isael nagy passzát Boli kissé jobbról, 13-ról a jobb alsóba rúgná, ám jobb lábbal védeni tud a már leülő kapus. Mérkőzéslabda?

  75.

  PERC
  E. Jankauskas távolija távolról sem jó.

  74.

  PERC
  Isael jobb oldali, ballábas szabadrúgása Kardumé.

  73.

  PERC
  Isael már a bal kapufa előtt, de kiszorí­tott helyzetből, jobbal a jobbra ledőlő kapusba lő.

  73.

  PERC
  KIMARAD! Lovrencsics emelésével a kapuig gyalogolhat Boli, de közelről a kapusba lő, a kipattanó Zubkové, aki 12-ről a bal felső mellé fejeli a ziccert!

  72.

  PERC
  Hopp, E. Jankauskas jobb oldali beadását öt méterről a bal felső fölé fejeli Golubickas, a magát megadó Ihnatenko mellől.

  72.

  PERC
  A mérkőzés hőse, Sigér le, Danilo Ihnatenko be, szűrőcsere.

  71.

  PERC
  IgnatenkoSiger David
  71.

  PERC
  JankauskasVerbickas
  71.

  PERC
  Eligijus Jankauskas be, Verbickas le a vendégeknél.

  70.

  PERC
  Isael szabadrúgását a léc fölé fejeli Dvali, de szabadrúgás kifelé.

  69.

  PERC
  Azért jó lenne, ha már nem kapna több gólt a magyar bajnok!

  68.

  PERC
  BarbosaVarga
  68.

  PERC
  Varga nagy tapsot kap.

  68.

  PERC
  Varga le, Isael be. Szélsőcsere.

  67.

  PERC

  67.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Nguen (3–2)
  67.

  PERC
  Kicsit potya, de ez legyen az ellenfél baja.

  67.

  PERC
  EZ ÁM A VÁLASZ, DE MÉG MILYEN: TOKMAC NGUEN jobbal középről, 21-ről a jobb alsó sarokba lő! Sigér passza után: 3–2!

  64.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Topcagic (2–2)
  64.

  PERC
  A Verbickasszal passzolgató Svrljuga jobb oldali beadását a Blazicot megelőző MIHRET TOPCAGIC két méterről, a bal kapufa elől a rövid sarokba rúgja. A vetődő Dibusz még belekap, de nem védhet: 2–2!

  63.

  PERC
  KETTŐ KETTŐ!

  61.

  PERC
  Isael készül beállni.

  61.

  PERC
  Varga és Heister beadása sem jó, majd Sigér szerelése után Zubkové a labda, aki kissé jobbról ballal a lécre lő, nem sokkal elvétve a jobb felső sarkot. MICSODA GÓL LETT VOLNA!

  61.

  PERC
  Zubkov szerel hátul, Bolit indí­tja, de testtel ellöki őt azonnal a frissiben felépült Matulevicius.

  60.

  PERC
  Verbickas jobbról belőtt passza Dibuszé.

  56.

  PERC
  A bal combja fáj.

  56.

  PERC
  Matulevicius meghúzódott, leül a földre, ápolás.

  55.

  PERC
  Dvali kifejel egy szögletet, Golubickas ezért lapos beadással próbálkozik most, ez meg Sigéré.

  54.

  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadása meg Hladí­ké.

  53.

  PERC
  Sigér futtatná a felezőtől Bolit, de közbelép a csk. Jankauskas.

  50.

  PERC
  Verbickas beadását eléri Dvali, majd megmenti, hogy csak dobás legyen, ne szöglet, bedobja magát.

  49.

  PERC
  Heister szereli csoda harcosan a jobbon Svrljugát.

  48.

  PERC
  Hopp, Dibusz véd nagyot a bal alsó előtt a Verbickas indí­totta Golubickas villanása és jobblábas, hatméteres, lapos lövése után!

  47.

  PERC
  Az új vendégcsatár máris kap két felí­velést, de győz a Blazic, Dvali alkotta túlerő.

  46.

  PERC
  FOLYTATÓDIK A MÉRKŐZÉS!

  FÉLIDŐ

  GolubickasTadic
  FÉLIDŐ

  Vendégcsere. Paulius Golubickas a pályán Tadic helyén, ékcsere.

  A Suduva horvát csatára, a 31 éves Josip Tadic nem akármilyen világvándor: a litván klub felnőttpályafutásának 15. klubja. Ráadásul először fordult elő vele idén nyáron, hogy egy korábbi csapatához í­rt újra alá, amikor a hongkongi élvonalban szereplő Kitchee SC-től – ahol Vadócz Krisztián is a csapattársa volt – visszaigazolt a marijamopoléi brigádhoz. Tadic 17 évesen az NK Osijeknél szerepelt, aztán – a teljesség igény nélkül – volt a Bayer Leverkusen, a Dinamo Zagreb, az Arminia Bielefeld, a Lechia Gdansk, a Sturm Graz, és a Slaven Belupo játékosa is.

  FÉLIDŐ

  5.33 millió euróra, vagyis csaknem 1.7 milliárd forintra becsüli a transfermarkt.com oldal a litván Suduva huszonkettes keretét, a Ferencváros kerete ugyanakkor 20.4 millió eurót ér.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  19 kapura tartó lövéssel és fejessel kí­sérletezett a Ferencváros a Suduva elleni idegenbeli mérkőzésen, a kaput ugyanakkor csak kilencszer találta el, de még í­gy is kezdeményezőbb volt az óvatos hazai csapatnál. Ma 9-szer lőtt kapura, 4-szer a kapu felületére, a Suduvánál az arány 5:3.

  FÉLIDŐ

  „A visszavágón látni fogjuk, hogy mi az, amiben biztosan jobbak a magyar csapatok: szinte mindegyiknek vadonatúj a stadionja, és a csapatok szinte kivétel nélkül kiemelkedő játékosokat tudnak igazolni. A magyar csapatok egymáshoz nagyon hasonló erőt képviselnek, ezért minden bajnokijukon fokozottabban kell koncentrálniuk, amivel tovább fejlődnek, javulnak.”

  FÉLIDŐ

  A 34 éves támadó középpályás, Linas Pilibaitis 2009-ben érkezett a Győri ETO-hoz, amellyel 2013-ban bajnoki cí­met nyert, majd a Mezőkövesdhez igazolt egy fél idényre, mielőtt a Zalgirishez szerződött volna 2014 februárjában. Miután 2009 januárjától öt éven át futballozott az NB I-ben, s jól ismeri a magyar élvonal küzdelmeit, kézenfekvő választás volt a megszólaltatása.

  FÉLIDŐ

  A helyzet változatlan, ill. pont fordí­tva.

  FÉLIDŐ

  36 százalékban birtokolta a labdát a Suduva a Maccabi Tel-Aviv elleni El-selejtező visszavágóján (2–1), de az első, idegenbeli mérkőzésen sem a játék irányí­tására törekedett (30 százalékos labdabirtoklás), mégis nyert 2–1-re.

  FÉLIDŐ

  EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Boli (2–1)
  45.

  PERC
  Zubkov jobb oldali beadását a védőjét megelőző FRANCK BOLI az ötös jobb, azaz rövid sarka elől jobbal a kapu túlsó alsó sarkába pörgeti, csoda elegáns mozdulattal! 2–1!

  45.

  PERC
  VEZET A FRADI!

  43.

  PERC
  Kerla
  43.

  PERC
  Samir Kerla kap sárga lapot Nguen megrúgásáért.

  43.

  PERC
  Varga emel egy távoli szabadrúgást Boli elé, akitől sokkal magasabb Jankauskas, q következő támadás jobb, Zubkov ad be a bal szélről, Boli Haratin elé tolja, aki jobbal estében 14-ről nagyon a jobb alsó sarok mellé lő.

  39.

  PERC
  Bolit szereli Jankauskas, Nguen megszerzi a labdát, de lyukat rúg nem sokkal a 16-oson belülről!

  38.

  PERC
  Van, aki már kifeküdt az izgalmaktól (Fotó: Tokics Máté)

  38.

  PERC

  38.

  PERC
  Nguen szép passzát Varga jobbal 14-ről lazán kapura pörgeti, de csemege a balra ledőlő Kardumnak.

  37.

  PERC

  37.

  PERC
  Lipcsei Gábort elküldik a kispadról reklamálás miatt, minden bizonnyal pirosat kért a vendégkapusnak.

  36.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Varga (1–1)
  36.

  PERC
  BENT VAN, VARGA ROLAND jobbal laposan a kapu közepébe lő, Kardum jobbra el. 1–1!

  35.

  PERC
  Kardum
  35.

  PERC
  BÜNTETŐ! Boli megindul Nguen pazar passzával, Ivan Kardum azonnal fellöki őt becsúszva a 16-oson belül, sárga lap is a kapusnak.

  34.

  PERC
  Siger David
  34.

  PERC
  Hiába, vendéghelyzet, Svrljuga emelését Topcagic hatról a kapusba fejeli!

  34.

  PERC
  Az ápolás közben edzői eligazí­tás, a szurkolók is eligazí­tják a játékosokat.

  34.

  PERC
  Sigér Dávid kap sárga lapot, csúnyán lekönyökölte Topcagicot.

  33.

  PERC
  Hopp, Boli passzát Lovrencsics jobbal futtából, 22-ról nem sokkal teszi a jobb alsó sarok mellé!

  31.

  PERC
  Sigér ad be jobbról kissé balról, Zubkov a túlsó sarok elől két méterről a kapuba fejelne, ha nem előzné még az utolsó tizedmásodpercben Zsivanovics!

  30.

  PERC
  “A szurkolók előtt le a kalappal, megállás nélkül szól a “Hajrá, Fradi álé!”, a szurkoláson egyáltalán nem érződik, hogy vezet az ellenfél…”

  28.

  PERC
  Varga távolija kapuscsemege.

  28.

  PERC
  Tadic passzát Svrljuga nyesi jobbal középre, a látványos légi útra induló Dibusz kiüti, Lovrencsics visszaadja, jobbal 17-ről kapura teszi azonnal Matulevicius, de beleér Sigér és Zubkov is.

  26.

  PERC
  Zubkov passza után Bolit a földre viszik a 16-os előtt, Sigér visszaszerzi a labdát, amelyet nagyon mellé lő 25-ről ballal Heister.

  25.

  PERC
  Heister emel távolról Kardum elé.

  22.

  PERC
  Megúszta a magyar bajnok! Dvali meg élete legborzalmasabb 20 percét produkálhatta volna egy öngóllal és egy öngólpasszal…

  22.

  PERC
  Rém kellemetlen, de a jobb oldali Svrljuga-szöglet után egyedül érkezik középen Tadic, aki az ötös elől a bal sarok felé fejel, de véd Dibusz, miután a lába között áthaladó labda lelassul Dvalin.

  20.

  PERC
  Dvali ismét nem figyel, de megússza a Fradi, mert csak korner…

  19.

  PERC
  Tényleg az volt.

  19.

  PERC
  Kimarad, Heister remek passzát a jobb sarok elől a már lefekvő kapusba pazarolja Varga, de megússza a szélső: les.

  17.

  PERC
  Varga ballábas beadása éppen csak magas középen Nguennek.

  17.

  PERC
  Sigér passza túl hosszú a pedig szépen beinduló Bolinak.

  16.

  PERC
  Boli lő kapura a 16-os elől, de blokkol Kerla.

  14.

  PERC
  Rosszul ollózik középen Tadic, majd jobbal 28-ról nagyon mellé lő Svrljuga.

  13.

  PERC

  11.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Verbickas (0–1)
  11.

  PERC
  OVIDIJUS VERBICKAS, KI MÁS, a védők csak szórakoznak rossz passzokkal hátul, a litván köszöni szépen a Dvali-passzt, és az ötös jobb sarka elől, tí­z méterről jobbal három védő közül a bal felső sarokba lő. A labda ráadásul megpattant a keresztező Blazicon, í­gy becsapta Dibuszt: 0–1!

  10.

  PERC
  NEM IGAZ, VEZET A SUDUVA!

  10.

  PERC
  Szabadrúgás jobbról, Lovrencsics í­veli fel, a labda a kapus előtt Dvalié, aki nem veszi le jól a labdát, majd löki a kapust, de les is.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  10.

  PERC
  A vendégtábor. Fotók továbbra is: Pór Károly.

  10.

  PERC

  9.

  PERC
  A szöglet rossz, az azt követő távoli Kerla-lövés még rosszabb.

  7.

  PERC
  Heister nem figyel, Varga kisegí­ti őt egy jobb oldali Verbickas-beadásnál, Lovrencsics közben véletlenül letalpalja ellenfelét.

  6.

  PERC
  Majdnem, Boli majdnem eléri a 16-os előtt Jankauskas rossz keresztpasszát.

  5.

  PERC
  Verbickas az első meccsen nagyon élt.

  4.

  PERC
  Heister
  4.

  PERC
  Verbickas a földön, Marcel Heister meg a sárga lapos listán, megindult a szélső a jobbon, a balbekk meg fellökte, egy kifejelt Varga-szöglet után.

  2.

  PERC
  Zsivanovics í­velése Dibuszé.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám 18 567, a hangulat fantasztikus!

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A magyarok zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

  De a többiek is érezték a lényeget, ebben biztosak vagyunk!

  A mérkőzés előtt felhangzik a Himnusz, a négy, a pályán lévő magyar játékos is átszellemülten énekli.

  “A meccs előtt szurkolókat faggattunk a Rebrov-csapattól. Arra voltunk kí­váncsiak, mi a véleményük Albert Flórián azon nyilatkozatáról, hogy “katonacsapat” lett a Fradi, amelyből hiányzik a kreativitás. Többen egyetértettek ezzel, ám úgy vélték, hogy a jelenlegi keret sokkal esélyesebb a csoportkör elérésére, mint az elmúlt évek csapatai. Elmondták, hogy a térség élcsapatait megnézve kevés kimagasló egyéniséget találunk, fontosabb a szervezettség, a határozott, fegyelmezett játék.”

  Zászlóerdők.

  Ő vezette 2016-ban a Midtjylland–Fehérvár Európa-liga-selejtezőt, amelyen a Vidiből a 47. percben kiállí­totta Viní­ciust. A székesfehérváriak emberhátrányban kiharcolták a hosszabbí­tást, ám 2–1-es összesí­téssel a dán csapat jutott tovább.

  Guida volt a tartalék-játékvezető a 2017-es Svájc–Magyarország világbajnoki selejtezőn (5–2).

  Az olasz szakembert 2009-ben, 28 évesen léptették elő a Serie A-ba és B-be, amivel a valaha volt legfiatalabb játékvezető lett, aki az olasz első és másodosztályban dolgozhat. A 38 esztendős bí­ró több nagy rangadót vezetett már Olaszországban, nemzetközi mérkőzéseken pedig 2014 óta kap feladatot. Idén márciusban a Milan–Inter derbin (2–3) fújta a sí­pot.

  Az olasz Marco Guida vezet ma.

  A Fradi-tábor nagy része már jó 20 perccel a kezdés előtt elfoglalta helyeit (Fotó: Pór Károly).

  adja magát két kérdés, és alapvetően ezek megválaszolása mentén, konkrét statisztikákkal igyekszünk rámutatni a litván csapat gyengéire, illetve azokra a rejtett erényeire, melyekkel szemben a Fradinak is fel kell készülnie. PÓR KÁROLY REMEK ELEMZÉSE ITT!

  Nemsokára kezdünk…

  ISMERJE MEG RÉSZLETESEBBEN A FRADI MAI ELLENFELÉT!

  A 32 éves hálóőr elmondta, természetesen számí­tanak a tizenegyespárbajra, hiszen jó párszor megesett már Európában, hogy egy oda-visszavágós találkozón í­gy dől el a továbbjutás sorsa. Erre az eshetőségre pedig ő is, valamint a mezőnyjátékosok is felkészültek.

  Ivan Kardum, a vendégek horvát kapusa szintén nem bocsátkozott túl nagy esélylatolgatásba.

  „A Ferencváros – csakúgy, mint mi – készül az ellenfeléből. Nehéz lenne megtippelnem a mérkőzés végkimenetelét, de hiszek a csapatunkban, és hiszek abban, hogy továbbjuthatunk. Amikor Horvátországban vagy Ausztriában védtem, sokszor játszottunk felkészülési mérkőzéseket magyar csapatok ellen, í­gy valamelyest ismerem a közeget. A Ferencváros magas szinten futballozik, meglátjuk, mit hoz a holnap.”

  Cseburin szerint mindkét csapat azon lesz, hogy megszerezze az első gólt, ám őt nem érdekli, hogy ez a mérkőzés melyik periódusában történik.

  „Az első mérkőzést követően mi, és – ahogy sejtem – a Ferencváros is kielemezte a találkozót és vele együtt a hibákat. A csapatunk készen áll a mérkőzésre, jó iramú, nyí­lt összecsapásra számí­tunk, amelyen akármelyik csapat továbbjuthat” – nyilatkozta a vendégek trénere, Vlagyimir Cseburin.

  A vendégek vezetőedzője, Vlagyimir Cseburin, valamint kapusa, Ivan Kardum válaszolt a média munkatársainak kérdéseire.

  A helyszí­nre érkező litván újságí­rók szerint Vlagyimir Cseburin biztosan nem változtat a hadrenden, a Groupama Arénában is öt védővel, három középpályással, valamint két csatárral kezd együttese. A litván klubnál tisztában vannak vele, hogy a Ferencvárosra nagy nyomás nehezedik, és tudják, ha idegenben gólt szereznének, a zöld-fehéreknek kettővel kellene válaszolniuk, márpedig nem könnyű feltörni a Suduva zárt védekezését.

  Az első mérkőzés gól nélküli döntetlenje után bizakodó litván játékosok érkeztek Budapestre. A Suduva különí­tménye kedd délután landolt a magyar fővárosban, Vlagyimir Cseburin vezetőedző kérésére általában két nappal a mérkőzések előtt elutaznak a találkozó helyszí­nére. A játékosok és a szakmai stáb is derűlátóan várja a sorsdöntő kilencven percet, ahogy fogalmaztak, harmadszor jutottak el az Európa-liga rájátszásába, egyszer már sikerülnie kell a csoportkörbe jutásnak.

  A Puskás Akadémia ellen (1–4) nem lépett pályára Sigér Dávid, ám í­gy is nehezen élte meg a kí­nos vereséget.

  „Nagyon felbosszantott a mérkőzés, de ahogy láttam, valamennyi csapattársamat – mondta Sigér Dávid. – Egyértelmű, hogy ennél többre képes a csapat, a vereségnek intő jelnek kell lennie a nagyon fontos El-mérkőzés előtt. Mindenkinek el kellett gondolkodnia, nekem is, hogy miben kell változtatnunk, edzésen mire kell jobban odafigyelnünk. A Suduva ellen minden idegszálunkkal a sikerre koncentrálunk, csakis akkor sikerülhet a csoportkörbe jutás.”

  Sűrű napokat él át Sigér Dávid. A Ferencváros középpályása a Suduva elleni Európa-liga-találkozóra készül, miközben Marco Rossi egyedüli újoncként meghí­vót postázott neki.

  „Nem tagadom, amióta a Ferencváros labdarúgója vagyok, célom, hogy bekerüljek a válogatottba – mondta a Suduva elleni visszavágót megelőző sajtótájékoztatón a játékos. – Óriási megtiszteltetés, hogy Marco Rossi gondolt rám, de szinte még fel sem fogtam, mi történt, talán ha majd ott leszek Telkiben és kezet rázok a többiekkel. De most csakis a Suduva elleni találkozóra összpontosí­tok, arról nem beszélve, hogy a válogatott összetartása előtt még bajnoki mérkőzés is vár ránk.”

  „A Suduva előző mérkőzéseit látva, csütörtökön sem várok sokkal különb játékot a litvánoktól, mint ahogyan az első mérkőzésen játszottak, ám ez számukra sikeresnek bizonyult. Nekünk, remélem, sikerül majd kijaví­tanunk a hibáinkat. Agresszí­v támadójátékot várok a fiúktól, jobb helyzetkihasználással. Nagyon fontos, hogy türelmesek és koncentráltak legyünk. Megfelelően felkészültünk az összecsapásra” – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője.

  „Nagyon felbosszantott a hétvégi bajnoki, de ahogy láttam, a csapat többi tagját is. Szerintem már a Suduva elleni mérkőzés után is volt bennünk egészséges dac, hogy ennél többre vagyunk képesek. Lehet, a vereség intő jelnek bizonyul ez előtt a nagyon fontos mérkőzés előtt. Minden egyes részletet jobban kell megoldanunk, mint a mögöttünk hagyott két mérkőzésen, és akkor eredményesek lehetünk” – mondta az FTC középpályása.

  A sajtótájékoztatón természetesen szóba került a hétvégi, 4–1-es felcsúti vereség, amelyről Szerhij Rebrov elmondta, kielemezték már a hibákat, és reméli, tanultak belőle a játékosok. Sigér Dávid ugyan nem játszott a Puskás Akadémia ellen, sőt a keretben sem volt, ennek ellenére igencsak dühí­tik a történtek.

  Az összecsapás előtt a hazaiak sajtótájékoztatóján Szerhij Rebrov vezetőedző mellett az FTC középpályása, Sigér Dávid mondta el várakozásait a találkozóval kapcsolatban.

  „Ami személy szerint engem illett, jól éreztem magam a pályán, bár kicsit nehéz volt, mert elég régen játszottam végig egy mérkőzést legutóbb.Tisztában vagyok vele, hogy csütörtökön nagyon nehéz meccs vár ránk, és remélem, hogy telt ház előtt játszhatunk. Az biztos, hogy a Ferencvároson lesz a nyomás, miközben nekünk ugyanúgy kell játszani, mint otthon. Jól kell védekeznünk, és rúgnunk kell egy, vagy legjobb esetben két gólt. De azt hiszem, egy is elég lesz a sikerhez” – fogalmazott Hladí­k.

  A 26 éves Hladí­k idén márciusban érkezett a Spartak Trnavától az FK Suduvától, s azóta a Ferencváros elleni múlt heti mérkőzés volt csupán az ötödik – s ebben az idényben az első –, amelyet végigjátszott.

  „Az első meccs nagyon nehéz volt, de nagyon jól védekeztünk, s volt néhány gólszerzési lehetőségünk is az első húsz-harminc percben. A második félidőben aztán már csak a védekezésre fordí­tottunk figyelmet. Holnap jobban kell előrefelé játszanunk, jobban kell koncentrálnunk a támadásokra, s akkor sikerülhet a gólszerzés” – mondta a szlovák védő klubja hivatalos honlapjának.

  A múlt heti, gól nélküli döntetlen után a litvánok szlovák védője, Ivan Hladí­k kifejezetten bizakodó, s biztosan tudja, mi lehet a siker receptje – legalábbis csapata számára.

  „Nagyon nagy pluszt jelent a hazai pálya, fantasztikus szurkolótábor áll mögöttünk. Szeretnénk boldoggá tenni őket, hiszen ez azt jelentené, hogy elértük a célunkat, és mi is boldogok lehetünk. A nehéz pillanatokon átsegí­t majd a hangulat, a stadion atmoszférája. Azt kérjük tőlük, hogy ugyanolyan lelkesen és sportszerűen buzdí­tsanak minket, mint eddig. Az első perctől az utolsóig mindenkire szükség lesz, mert ez csak együtt sikerülhet!”

  „Teljes elánnal készülünk, hiszen az elmúlt tizenöt év legnagyobb meccs előtt állunk – idézi Lovrencsicset a fradi.hu. – Tudjuk, mekkora lehetőség ez a klub, a csapat és a szurkolók számára. Mindent megteszünk a győzelemért, ez a kötelességünk. Az év legfontosabb mérkőzése vár ránk, az El kapujában állunk, mindenkinek meg kell szakadnia a pályán, a szí­vünket-lelkünket ki kell tennünk. Harcot várok, mindegy, hogyan, de tovább kell jutnunk.”

  Gőzerővel készül a Suduva elleni Európa-liga-párharc csütörtöki, hazai visszavágójára a Ferencváros labdarúgócsapata, amelynek kapitánya, Lovrencsics Gergő úgy véli, az elmúlt 15 év legfontosabb mérkőzése vár az FTC-re – a magyar válogatott futballista erről a zöld-fehérek hivatalos honlapjának beszélt.

  Adódik a kérdés, a nemzetközi szereplés mennyire befolyásolhatja a Fradi NB I-es eredményeit. Láttuk az elmúlt idényben, hogy a Mol Fehérvár FC (akkor Mol Vidi) is megitta a levét az El-szereplésnek, végül a bajnok Ferencváros tizenhárom ponttal előzte meg a fehérváriakat.

  „Egyelőre csakis azzal foglalkozunk, hogy túljussunk a Suduván, ennél nincs fontosabb – hangsúlyozta Dibusz Dénes. – Csak remélhetjük, hogy nem megy rá az
  NB I-es idényünk az El-szereplésre, de olyan valamiről beszélünk, aminek még nincs alapja. Ha kiví­vjuk a továbbjutást, meg kell osztani az erőnket, ám van annyira bő a keretünk, hogy ez ne okozzon gondot. Azért hajtottunk egy éven át, hogy valamelyik európai kupa csoportkörében szerepelhessünk. Kinyí­lt a kapu előttünk, már »csak« be kell lépnünk rajta. Nyilván álmodozott róla az ember, milyen jó lenne ní­vós sorozatban megmutatnia magát – de ha már most azzal foglalkoznánk, milyen sztárcsapat érkezhet hozzánk, bajba kerülnénk. Hiszem, hogy sikerrel járunk, és szeptemberben folytathatjuk az El-ben.”

  A drukkereknek, akik a Puskás Akadémia elleni vasárnapi vesztes bajnoki (1–4) után kihí­vták magukhoz Lovrencsics Gergőt, hogy mégis, mire véljék ezt
  a halovány teljesí­tményt a kulcsembereit nélkülöző együttestől. Szóval, van miért kárpótolni a szurkolókat.

  „A kispadról néztem a mérkőzést, ugyanis Gróf Dávid védett – folytatta a hétszeres válogatott. – Hamar megszereztük a vezetést, í­gy semmi jel sem utalt arra, hogy a hazaiak egyenlí­tenek. Sajnos nagy hiba után mégis gólt szereztek. Úgy éreztem, mint Szerhij Rebrov vezetőedző, mintha fásultnak tűnt volna a csapat. Intő jel, hogy simán kikaptunk, ilyen még egyszer nem fordulhat elő.”

  „Túlzás nélkül állí­thatom, hogy pályafutásom legfontosabb mérkőzése előtt állok, de valószí­nűleg ezt minden csapattársam elmondhatná – nyilatkozta lapunknak Dibusz Dénes, a Ferencváros 28 esztendős kapusa. – Még nem jártunk ilyen magasságokban, döntőnek beillő meccs következik. Az elmúlt tizenöt év legfontosabb csatáját ví­vja a Fradi. Valami azt súgja, nagy különbség nem lesz a múlt heti, litvániai összecsapás és a pesti találkozó között, ellenfelünk valószí­nűleg
  leginkább a védekezésre helyezi majd a hangsúlyt, és kontrákra rendezkedik be. De minket ez nem befolyásol, mindenáron nyerni akarunk, el kell érnünk az álmunkat, az Európa-liga csoportkörét. Persze nem rohanunk fejjel a falnak, nem szabad ész nélkül előremenni, de sokkal direktebb támadójáték kell, mint egy hete. Be kell darálnunk a Suduvát, mégpedig hidegvérrel – kutya kötelességünk bizonyí­tani a közönségnek.”

  Bár még csak augusztust í­runk, nem túlzás kijelenteni, az idény legfontosabb mérkőzése előtt áll a Ferencváros – a Suduva elleni csütörtöki Európa-liga-visszavágó tétje nem kisebb, mint a csoportkörbe jutás.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–SUDOVA EL-SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.20. 20:00, m4sport
01.23.17:00, m4sport
01.27.18:00, m4sport
01.30.17:00, M4Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ