2019.X.27. MOL Fehérvár – Ferencváros: 1-2

Elképesztő hangulat, Dibusz-parádé: rangadót nyert a Ferencváros!

Dibusz ismét klasszis teljesí­tménnyel rukkolt elő, Sigér duplájára csak egy góllal válaszolt a Mol Fehérvár FC.
A Ferencváros nyerte az ősz egyik legnagyobb magyarországi rangadóját, ráadásul a Mol Fehérvár FC otthonában: a zöld-fehérek 2–1-re győztek, a mérkőzés két hőse a zseniálisan védő Dibusz Dénes és a duplázó Sigér Dávid volt.


Nyilatkozatok:

Marko Nikolic: — Nem kérdés, hogy jó teljesí­tményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot. Szervezettnek kell lennünk a labdával, és a labda nélkül is, védekezésben és támadásban is remek produkcióra lesz szükség és a védekezésből támadásba való átmenetet is jól meg kell valósí­tanunk. Természetesen a pontrúgásoknak is fontos szerepe lehet, valamint a motivációnak is, amiből biztosan nem lesz hiány. Nem szabad elfelejteni a koncentrációt sem, hiszen egy jó csapat ellen játszunk, akik remek légiósokkal és magyar válogatottakkal állnak fel. Úgy gondolom, hogy a két legjobb magyar csapat feszül majd egymásnak ma este, igazi rangadó lesz a mai. Egy kis előnyünk biztosan van, amiatt, mert ellenfelünk Moszkvában lépett pályára csütörtök este. De ne felejtsük el azt sem, hogy az előző szezon során háromszor is legyőztük a Ferencvárost, pedig például decemberben mindenki abból indult ki, hogy mennyire fáradtak leszünk a Chelsea elleni EL-meccs után három nappal, majd mégis mi nyertünk 2-1-re.

A mérkőzés:

MOL Fehérvár — Ferencváros: 1-2 (0-1)
Székesfehérvár, MOL Aréna, 17:15. 12.192 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Ring, Albert; alapvonali jv.: Solymosi, Pintér; tartalékjv.: Berettyán)

MOL Fehérvár: Kovácsik — Nego, Rus, Musliu, Hangya — Elek Á. (Bamgboye, 68.) — Petrjak, Nikolov, Pantic — Kovács I. (Milanov, 68.), Futács (Hodzic, 46.)
kispad: Kovács D., A. Hadzic, Stopira, Zsóri
vezetőedző: Marko Nikolic

Ferencváros: Dibusz — Botka, Blazic, Dvali, Civic (Heister, 71.) — Ihnatenko, Haratin, Sigér — Varga R. (Lovrencsics G., 84.), Isael, Nguen (Zubkov, 57.)
kispad: Gróf, Csonka, Boli, Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Milanov (86.) illetve Sigér (24., 63.)
Sárga lap: Kovács I. (17.), Nikolov (29.), Hangya (90+1.) illetve Botka (13.), Ihnatenko (17.), Civic (21.), Blazic (50.), Heister (73.), Dvali (78.), Lovrencsics G. (87.)

Akinek fogalma sem volt róla, milyen mérkőzést rendeznek a Mol Aréna Sóstóban, csak sétált gyanútlanul vasárnap délután a székesfehérvári Csí­kvári úton, a körí­tésből könnyen kitalálhatta, hogy itt bizony futballrangadó lesz. Éppen úgy érezhette magát az ember, mint egy nyugat-európai topligás mérkőzés előtt: hömpölygő embertömeg a környező utcákban, streetfood-árusok, kiskapus foci, labdazsonglőrködés a stadion előtti téren, bent pedig csaknem telt ház, és lélekemelő atmoszféra.

Rangadóhangulat volt – végre!

Az első helyezett Mol Fehérvár fogadta a harmadik helyen álló, de a vesztett pontok alapján ugyanannyi ponttal álló Ferencvárost, vagyis először találkozott a most futó bajnoki idényben az elmúlt évek kimagaslóan legjobb két csapata – a hazaiak tavaly képviselték Magyarországot az Európa-liga csoportkörében, a vendégek most teszik ugyanezt. Nyilván nem is voltak túl frissek, csütörtökön még Moszkvában nyertek európai kupameccset a CSZKA ellen (1–0), most pedig legnagyobb bajnoki riválisuk otthonában készültek hasonló bravúrra.

Szerhij Rebrov ferencvárosi vezetőedző három helyen változtatott az orosz fővárosban győztes csapatán, Lovrencsics Gergő helyén Botka Endre volt a jobbhátvéd, Olekszandr Zubkov helyett a Moszkvában győztes gólt szerző Varga Roland ragadt bent a csapatban a jobbszélső posztján, s centerként Franck Boli helyett ezúttal Isael igyekezett helyt állni.

A hazai oldalon Marko Nikolics vezetőedző viszont kényszerből kellett, hogy változtasson, mert a bemelegí­tésnél megsérült a csapatkapitány, Juhász Roland, a helyén Adrian Rus lépett pályára a védelem tengelyében. Nem volt könnyű helyzetben a fiatal román légiós, hogy egy ilyen meccsen kellett beugrania, eleinte látszott is rajta a megilletődöttség, voltak kapkodó és pontatlan megoldásai, de aztán remekül felvette a játék ritmusát.

A papí­rformának megfelelően mindkét fél hátul négy védővel, elöl egy centerrel állt fel, a fő taktikai különbséget a középpálya elrendezése adta: a piros-kékeknél lényegében csak Elek Ákos feladata volt a szűrés a védősor előtt, a többi középpályás inkább a támadójátékot szolgálta, mí­g a Fradinál mindhárom középső, védekező középpályás (Ihor Haratin, Danilo Ihnatenko, Sigér Dávid) a pályán volt, ők gyakran váltogatták a helyüket. Papí­ron 4–3–3-as rendszer volt ez, de közelebb állt a 4–5–1-hez, a két szélről rendre visszalépett Varga Roland és Tokmac Nguen.

Parázs meccsre volt kilátás, és úgy is indult a találkozó. Az első harminc percben öt sárga lapot kellett kiosztania Berke Balázs játékvezetőnek. A 17. percben kisebb tömegverekedés is kialakult, amely során a földön fekvő Ihnatenko törlesztésként belerúgott Boban Nikolovba – sárgával bűnhődött tettéért, akár pirosat is kaphatott volna, de az ezt reklamáló Kovács István sárgult be inkább.

Szerencsére a 25. percben jött egy gól, í­gy a játékosok egymás helyett kénytelenek voltak a futballal foglalkozni. Azt megelőzően inkább a Fehérvár volt a kezdeményezőbb, próbálta ráerőltetni az akaratát a Ferencvárosra, a vendégek térfelén volt többet a labda, de azért közel sem volt nyomasztó a hazaiak fölénye, ráadásul nemhogy gólig, de valódi helyzetig sem tudtak eljutni.

Természetszerű, hogy a gól után még inkább a fehérvári csapatnak kellett szorgalmaznia a támadásokat, és ha a Fradi nem is hátrált be, leginkább az ellentámadások lehetőségében bí­zhatott. Ehhez képest a labdát nagyon jól megtartotta és megbecsülte a vendégcsapat, ha hozzájutott. A fehérváriak szerb mestere a szünetben aligha dicsérte meg övéit a statisztikai adatok láttán: kapura lövési kí­sérletek 1–3; kaput eltaláló lövések 0–2, szögletarány 0–3. Minden mutató – még a labdabirtoklási is (47–53 százalék) a vendégek enyhe fölényét jelezte.

A második félidő elejét még határozottabban megnyomta a hazai együttes. Ezúttal már Dibusz Dénestől is szükség volt bravúrra, amikor Armin Hodzic veszélyeztetett. A csapat házi gólkirálya, az NB I gólkirályi cí­méért is versenyben álló bosnyák támadó a szünetben állt be, és máris többet tett, mint Futács Márkó. A 60. percben aztán megint ő villant meg, a tizenhatos jobb sarkáról egy nyí­legyenes és erős ballábas lövéssel kis hí­ján kipókhálózta a jobb felső sarkot, de Dibusz Dénes a levegőben úszva, nagy bravúrral szögletre tolta a labdát. Azonban a szögletből sem lett semmi, két perccel később pedig büntetett a Ferencváros: Sigér Dávid második góljával megduplázta előnyét a vendégcsapat.

A legfőbb érdem azonban Isaelé, aki egy bedobás után sarokkal tálalt a csapattárs elé, akinek megpattanó lövése utat talált a kapu közepébe.

Ezután szinte fővárosi különverseny indult „A mérkőzés játékosa” cí­mért, mert noha a két gólt a középpályás szerezte, Dibusz Dénes újabb és újabb bravúrokkal járult hozzá az eredmény őrzéséhez. Néhány percen belül három újabb elképesztő védéssel bizonytalaní­totta el a fehérvári támadókat. Előbb Nikolov közeli fejesét követően csí­pte el a jobb felső sarok előtt a labdát, aztán korábbi ferencvárosi csapattársa, Petrjak életerős bombáját hatástalaní­totta, majd Elek fejesét is védte – egyszerűen nem találták az ellenszerét.

A második félidő második felében viszont mintha a hazaiakon is a fáradás jelei mutatkoztak volna, mert közel sem tudták annyira a kapuja elé szegezni a vendégcsapatot, mint ahogy vélhetően szerették volna, az FTC a Dibusz-bravúrok percei után kiszabadult a szorí­tásból, jórészt sikerrel próbálta a pálya középső részére terelni a játékot.

A hajrában mégis visszatértek a fehérváriak reményei, mert Georgi Milanov góljával szépí­tettek. A vendégek vezetőedzője lökést reklamált, és talán nem is indokolatlanul: Funsho Bamgboye Lasha Dvali elleni párharca után tí­z játékvezetőből talán hét is szabadrúgást í­télt volna kifelé, Berke Balázs azonban nem, í­gy rendkí­vül izgalmas végjáték következett, amely stí­lszerűen zárult le: Dibusz Dénes két elképesztően nagy védésével.

A bajnokság első szuperrangadóját a Ferencváros nyerte meg.

További képek: fradi.hunso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Először a győztes Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov értékelt.

„Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, három meccset játszottunk egy hét alatt. Köszönet illeti a szurkolókat, hogy végig buzdí­tottak minket, nagyon fontos három pontot szereztünk. A második félidő igazán nehéz volt, láttam a fiúkon is, hogy ilyen kemény meccsek után milyen állapotban vannak. Akartak, de elfogyott az energiájuk, fáradtabbak voltak, mint az első félidőben. Nagyon megérdemeltük ezt a győzelmet. Nem szeretnék kiemelni senkit, mindenki nagyot küzdött, és mindig van, aki kompenzálja a hibákat, ma ez Dibusz Dénes volt. Az Újpest elleni meccsen a védekezéssel kompenzáltuk, hogy támadásban nem voltunk túl erősek. Nemcsak Dénesé az érdem, hogy legyőztük a Mol Fehérvárt, az egész csapat jól játszott.”

Hozzátette: az Újpest, a CSZKA Moszkva és a Mol Fehérvár elleni három mérkőzésre előzetesen kilenc pontot tervezett, nem is lehetett ehhez másképpen hozzáállni, még Moszkvában sem.

Marko Nikolics í­gy látta a nagy rivális elleni vereséget.

„Az eredményt leszámí­tva jó, hangulatos mérkőzést játszottunk a Ferencvárossal. A vereség okának azt mondanám, hogy a tapasztalat ezúttal a másik oldalon volt.  Nagyon olcsó gólokat engedtünk az ellenfélnek, szabadrúgás, bedobás után kaptuk a gólokat. Sok helyzetünk volt, és ha a mutatott teljesí­tményt nézzük, akkor nem érdemeltünk vereséget. A játékosaimnak azt mondtam, hogy emelt fővel menjünk tovább a következő mérkőzésekre, mert a teljesí­tménnyel nem volt gond.”

A Nemzeti Sport kérdésére azt válaszolta, nem döntene másképpen, látva a csereként beálló Hodzic, a gólt szerző Milanov és Bamgboye teljesí­tményét, ugyanis korábban a kezdőben is kaptak helyet, de nem nyújtottak olyan teljesí­tményt. Most tették a dolgukat, jól szálltak be a mérkőzésbe.

Mint ismert, Juhász Roland a bemelegí­tésnél megsérült, í­gy Adrian Rus kapott helyett a kezdőben a védelem közepén. Nikolics egyrészt elmondta, a védő annak ellenére, hogy az utolsó pillanatban derült ki, hogy pályára lép, jól tette a dolgát. Másrészt a Mol Fehérvár csapatkapitányával kapcsolatban arról beszélt, hogy már korábban is volt egy izomproblémája, ami miatt nem játszott Mezőkövesden, és nem is edzett. Az előző három napon a csapattal tréningezett, szeretett is volna játszani, de a bemelegí­tés során jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot.

Dibusz Dénes: „Nehéz megí­télni, hogy életem formájában vagyok-e – válaszolta Dibusz Dénes az NSO Tv kérdésére. – Én is érzem, hogy mostanában jól alakulnak a mérkőzések, tudok segí­teni a csapatnak, és ez a legfontosabb. A kapusposzt kicsit hasonló mint a csatáré, vannak nagyon jó, aztán kevésbé jó időszakok. Valamikor azt az egy-két védést nem tudja hozzátenni, és akkor másképpen í­télik meg a teljesí­tményét. De ettől függetlenül egy fikarcnyival sincs rosszabb formában, mint amikor hat-hét védést be tud mutatni az adott mérkőzésen. Sokszor szerencse függvénye is, illetve hogy a csapat mennyire eredményes. Most eredményesek vagyunk, és ehhez én is hozzá tudok járulni.”

Sigér Dávid: „Éppen azt beszéltük a többiekkel, hogy Dénes olyanokat véd, amilyeneket a Bajnokok Ligájában látunk, de talán Marc-André ter Stegen vagy Manuel Neuel sem mutat be hasonlókat Nagyon örülünk neki, hogy ő áll a kapunk előtt. Habár a Fehérvár ellen is hősiesen védekeztünk, ha túljutottak az összes védőnkön, akkor szerencsére, mint máskor, most is ott volt – dicsérte a nagy rivális elleni meccs után Sigér Dávid Dibusz Dénest, aki a CSZKA Moszkva elleni, 1–0-ra megnyert Európa-liga találkozón is elképesztően hárí­tott a lövéseket. 

Természetesen a rangadó másik hőse a Ferencváros két gólját szerző középpályás volt, aki tétmeccsen legutóbb 2010 áprilisában duplázott  a Létavértes játékosaként, a Nagyhegyes elleni, 7–0-ra megnyert Magyar Kupa megyei selejtezőn.

„Nem is emlékszem már, hogy tétmeccsen mikor találtam be kétszer – vallotta be az NSO Tv-nek. – Arra viszont igen, hogy amikor a Ferencvároshoz igazoltam, akkor egy edzőmeccsen rúgtam kettőt. Az elsőnél a szabadrúgás után láttam, hogy Haratin le fogja nekem készí­teni, próbáltam nagy erővel eltalálni a kaput, ez a csúszós pályákon be szokott jönni. így is történt, s a labda végül Kovácsik Ádám lába között ment a hálóba. A másodiknál éreztem, ha úgy helyezkednek a védők, hogy túldobják Isaelnek a labdát, én pedig megfordulok, olyan helyen fogom megkapni a labdát, ahonnan lőhetek. Extraklasszis passzt kaptam Isaeltől, de szerencse is kellett hozzá, mert megpattant a lövés. Ezeken kí­vül még volt olyan lehetőség, amit nem lőttem el, lepasszoltam, nem volt jó döntés, illetve volt, amit blokkoltak. De nem ez számí­t, hanem a három pont, és nem magamat szeretném kiemelni, hanem a csapatot, mert nagy alázattal védekeztünk, mindenki csúszott-mászott.”

A 10. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 9 — Kocsis G. (ZTE) 6, Botka (Ferencváros) 7, Blazic (Ferencváros) 7, Tamás M. (DVTK) 6 — Haratin (Ferencváros) 7, Sigér (Ferencváros) 8 — Könyves (Paks) 7, Isael (Ferencváros) 7, Lanzafame (Bp. Honvéd) 6 — Zivzivadze (Mezőkövesd) 7
A forduló játékvezetője: Berke Balázs (MOL Fehérvár — Ferencváros) 9 — Ring György, Albert István, Solymosi Péter, Pintér Csaba

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MOL Fehérvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2019.X.27. MOL Fehérvár – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+6.

  PERC

  90+6.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+6.

  PERC

  90+6.

  PERC

  90+6.

  PERC

  90+6.

  PERC

  90+6.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+6.

  PERC
  ÉRTHETETLEN! Nikolov a jobb szélről remekül ad be, Petrjak pedig középen… nem fejel bele a labdába!

  90+5.

  PERC
  Botka szereli a bal oldalon remekül Milanovot.

  90+4.

  PERC
  Hodzic 13 méteres lövését blokkolja Heister, előtte Hodzic 14-ről jobbal a bal alsóba lőne, de Dibusz odaér erre is!

  90+4.

  PERC
  ILYEN NINCS, NINCS, NINCS… Isael könnyelmű, hibázik, szerelik, jobbról bead Petrjak, középen Muszliu lyukat rúg, hat méterről Rus jobbal kapura lő, de a jobb alsó előtt vetődve eléri a labdát Dibusz!

  90+3.

  PERC
  Hodzic 22-ről a bal alsóba lőne, de Dibusz vetődve eléri ezt is!

  90+1.

  PERC
  Hangya Szilveszter kap sárgát, ballal becsúszva felrúgja Isaelt.

  90+1.

  PERC
  Öt perc a ráadás!

  90.

  PERC
  Ápolás a pályán kí­vül folytatódik.

  90.

  PERC
  Most Haratin kap görcsöt.

  89.

  PERC
  Bamgboye kiharcol még egy kornert, Milanov beadja, Dibusz lehúzza a labdát a levegőből.

  88.

  PERC
  Sárga lap a csereként beállt, Milanovnak odalépő Lovrencsics Gergőnek is.

  86.

  PERC
  Dvali nem állt a helyzet magaslatán, Heister egyenesen elfordult, a támadó ugyanakkor lökött is.

  86.

  PERC
  GEORGI MILANOV SZÉPíT: Pantics bal oldali beadását lefejeli Bamgboye, Milanov jobbal leveszi a labdát az ötös jobb sarka előtt, ballal meg a jobb alsóba lő. Dibusz balra el: 1–2!

  85.

  PERC
  Az FTC nem kapott gólt legutóbbi három bajnoki mérkőzésén, ha a Vidi elleni rangadót is nullára hozza le, akkor ebben az idényben elsőként épí­t négymeccses kapott gól nélküli szériát.

  84.

  PERC
  Varga le, Lovrencsics Gergő be, szélső helyett szélső védő.

  84.

  PERC
  Sigér utoljára az NB III-ban lőtt egy mérkőzésen két gólt (Pusztai Viola jelenti).

  82.

  PERC
  Hodzic megindul, Heistert otthagyja, de rossz a levétel, Blazic keresztez.

  81.

  PERC
  Ihnatenko visszatér.

  81.

  PERC
  A Ferencváros eddig kizárólag európai kupacsütörtökök után veszí­tett pontokat a bajnokságban, a Puskás Akadémiától elszenvedett 4–1-es vereség a Suduva elleni El-selejtezőt követte, a Honvéd elleni 0–0 a Ludogorec elleni El-csoportmérkőzést.

  81.

  PERC
  A Fehérvár legutóbbi 12 hazai bajnokijából csak egyet veszí­tett el, az Újpest tréfálta meg (0–2). Ez volt az egyetlen 2019-es bajnoki mérkőzése pályaválasztóként, amelyen nem szerzett gólt.

  80.

  PERC
  Heister előre tör, majd jobbal 24-ről jócskán célt téveszt.

  80.

  PERC
  Ihnatenko begörcsöl, hogy, hogyan nem…

  80.

  PERC
  Pantics jobb oldali szabadrúgását az ötös bal sarkáról Hodzic milliméterekkel fejel a léc fölé! A SOKADIK HAZAI HELYZET!

  78.

  PERC
  Sárga lap Lasha Dvalinak is, megrúgta a bal szélen Bamgboyét.

  74.

  PERC
  Milanov, Petrjak a labda útja, Nikolov… jobbal 15-ről Sigérbe lő, a labda a kapu mögé hullik.

  74.

  PERC
  Pantics 19 méteres lövése Dibuszé, Botka eltakarí­tja a kipattanót.

  74.

  PERC
  Juhász és Huszti nem hiszi el.

  73.

  PERC
  Hangya balról bead, Bamgboye meg a jobb sarok mellé lő hatról.

  73.

  PERC
  Pantics a 16-os elől bead, Muszliu a léc fölé fejel 10-ről.

  72.

  PERC
  Marcel Heister kap sárga lapot Nikolov felökleléséért.

  70.

  PERC
  Érdekes: Civic le, Marcel Heister be, balbekkcsere.

  70.

  PERC
  Zubkov bedob a balon egy jó cselt, majd egy mókás műesést.

  69.

  PERC
  Kovács le, Georgi Milanov be, szélső helyett szélső.

  68.

  PERC
  Elek le, Funsho Bamgboye be, szűrő helyett támadó.

  68.

  PERC
  Bezony, Nikolov jobb oldali szöglete után Elek tí­zről a jobb alsóba fejelne, de erre is odaér Dibusz!

  68.

  PERC
  Hangya beadása után Nikolov kapura fejel 12-ről, Dibusz hatalmasat véd a jobb felső előtt, a kapufára tolva a labdát. Előtte kikapta a jobb alsó elől Petrjak 12 méteres, jobblábas lövését. MICSODAKAPUS!

  66.

  PERC
  Sigér is kétgólos, lásd a szünetbeli listát.

  65.

  PERC
  A Ferencváros hatmérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozatból érkezik, ez a forduló előtt holtversenyben a legjobb aktí­v széria volt az élvonalban. A hat mérkőzésből ötön gólt sem kapott Szerhij Rebrov csapata.

  65.

  PERC
  Muszliu most nagyot mentett, az előbb róla vágódott a hálóba a Sigér-lövés.

  64.

  PERC
  Zubkov bal oldali beadását Sigér ballal hatról egy védőbe vágja, Varga meg jobbal a léc fölé a kipattanót. ZICCER!

  63.

  PERC

  62.

  PERC
  SIGÉR DÁVID ELDÖNTI? Isael az előbb cipőt cserélt, már látjuk, miért, Civic bedobása után az ötös bal sarka elől Sigér elé sarkazza a labdát, amelyet a szűrő jobbal 10 méterről a bal alsó sarokba lő. 0–2!

  61.

  PERC
  Ez igen, Hodzic kissé jobbról ballal 25-ről a jobb felsőbe lőne, de hatalmasat véd Dibusz, látványosat homorí­tva.

  60.

  PERC
  Botka jobb oldali, lapos beadását Nego felrúgja a levegőbe, a gyertya vége Kovácsiké. Elfújja, mondhatni.

  59.

  PERC
  Kovács acélkeményen lép oda Civicnek.

  58.

  PERC
  Petrjak megindul, Botka azonnal fellöki.

  56.

  PERC
  Nguen le is megy, Olekszandr Zubkov váltja. Szélsőcsere.

  56.

  PERC
  Kovács kiharcol egy szögletet, Dibusz kiüti, közben ütközik Civiccsel. Nego meg Nguen ápolgatja, a jobb combja fáj.

  54.

  PERC
  Nego beadása is Dibuszé, ezt fogja a kapus.

  51.

  PERC
  Petrjak Hangyát indí­tja, a bal oldali beadásra kivetődik az érkező Hodzic elé Dibusz, és jó helyre is üti a labdát.

  49.

  PERC
  Miha Blazic kap sárga lapot késleltetetten, megrúgta a passzoló Petrjakot.

  48.

  PERC
  A bal alsó mellé, 23-ról.

  48.

  PERC
  Elekét nem, szintén a 16-os elől, de ez meg pontatlan.

  47.

  PERC
  Petrjak bal oldali beadását bűnrosszul kezeli le a 16-oson belül Kovács, Pantics lövését blokkolják.

  46.

  PERC
  Nego fél percen belül két rossz passzt ad.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  17.

  PERC

  FÉLIDŐ

  Futács le, Armin Hodzic le, ékcsere.

  FÉLIDŐ

  flaschscore.com

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros 2015. augusztus 8-án 3–1-re legyőzte a Videotont, ám azóta nyeretlen a fehérváriak vendégeként (2 döntetlen, 4 vereség). A mostani a Vidi harmadik leghosszabb hazai veretlenségi sorozata az FTC ellen, 1975–1980 között hét, 1984–1989 között hat mérkőzésen nem kapott ki pályaválasztóként a Fraditól.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  E párharc góllövőlistájának élvonala, a közelmúltbeli mérkőzéseken
  Böde Dániel 8
  Nikolics Nemanja 5
  Stopira 4
  Marko Scsepovics 3
  Stefan Spirovski 2

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Na, gyerekek? – Malonyai Péter jegyzete.

  FÉLIDŐ

  Az első helyezett találkozik a másodikkal, az a két csapat, amely a vesztett pontokat tekintve egyformán áll. A székesfehérváriak hazai pályán az Újpest elleni vereségtől eltekintve hibátlan mérleggel rendelkeznek. A zöld-fehérek a négy idegenbeli mérkőzésükből csak kettőt nyertek meg, de éppen csütörtökön, Moszkvában, a CSZKA ellen igazolták, hogy képesek bravúrra (mlsz.hu).

  FÉLIDŐ

  Adok-kapok. Az, hogy a székesfehérváriak játszhatnak hazai pályán, illetve az, hogy a Ferencváros megterhelő moszkvai El-mérkőzésről érkezik, a piros-kékek esélyét növeli. Ugyanakkor azt gondolom, a cí­mvédő is feltüzeli magát erre a mérkőzésre, í­gy parázs, fordulatos összecsapásra és 2–2-es végeredményre tippelek. BODNÁR Zalán a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  3 és fél forduló óta tart a Ferencváros kapott gól nélküli sorozata.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  Aztán Sigér sem

  44.

  PERC
  Nem volt lesen Haratin

  39.

  PERC
  Nguen távoli lövése távolról sem jó.

  37.

  PERC
  Pantics passzát kissé jobbról jobbal Nego nagyon a léc fölé vágja futtából, 21 méterről.

  36.

  PERC
  Hangya bal oldali beadását kifejeli Dvali, az újabb beadást meg csoda okosan és higgadtan fejeli hazai Civic.

  36.

  PERC
  Mert kell egy jó csatár…

  32.

  PERC
  Hangya í­velése után Nikolov lő a 16-os jobb sarka elől… Bedobás.

  31.

  PERC
  Pantics passzát Nikolov ballal 21-ről Dvaliba vágja.

  30.

  PERC
  Varga szabadrúgása után az üresen maradó Blazic jobb oldali beadását menti a bevetődő Nego. Kézzel, de nem szándékosan.

  29.

  PERC
  Boban Nikolov összeakasztja Sigér lábait, sárga lap.

  27.

  PERC

  26.

  PERC
  Sigér 45. FTC-s meccsén 5. gólját vágta, a Vidinek a 8.-on az elsőt.

  26.

  PERC
  Nagy kérdés, lesről indult-e Haratin?

  26.

  PERC
  Elek ellöki Isaelt, a sértett a kissé jobbról, 26 méterről járó szabadrúgást középre adja, a 11-espont környékéről Haratin testtel lekészí­ti jobbra a labdát SIGÉR DÁVIDNAK, aki az ötös jobb sarka elől, tí­z méterről jobbal a kapus lába között a hálóba lő. 0–1!

  24.

  PERC
  VEZET A FERENCVÁROS, A MÉRKŐZÉS ELSŐ ZICCERÉBŐL!

  23.

  PERC
  Ihnatenko keresztpassza bedobásba torkollik.

  22.

  PERC
  Kovács remek indí­tását Elek balról ballal éles szögből ellövi a kapu előtt.

  21.

  PERC
  Berke-kézben eddig a meccs!

  20.

  PERC
  A Fehérvárból Armin Hodzic 6, Futács Márkó 5 gólt szerzett eddig a bajnokságban, ketten annyi találatot értek el ebben a bajnoki idényben, mint a Ferencváros teljes kerete.

  20.

  PERC
  Eldar Civic hátulról odalép Petrjaknak, sárga ez is, jogos ez is!

  19.

  PERC
  Elek ugyanis kétlábas futballista: egyikkel passzol, a másikkal söpör.

  19.

  PERC
  Elek meg megröpteti Nguent. Közben szerelte is.

  18.

  PERC
  Kovács István meg a heves reklamálásért. Őt is meglökték, egyszerre többen is.

  17.

  PERC
  Danilo Ihnatenko kap sárga lapot az őt korábban megrúgó Nikolov megrúgásáért… Láttunk ilyenért már piros lapot is: sí­pszó után a földön ülve idegi alapon megrúgta Nikolovot az ukrán szűrő.

  17.

  PERC
  Na, az első balhé, Ihnatenko hatalmasat rúg Nikolovba, Kovács odarohan tiltakozni. Ő a hazai csk.

  17.

  PERC
  Petrjak most ismét a balon. Beadását Pantics nem lövi el 17-ről, Haratin szereli.

  16.

  PERC
  Muszliu egyre jobb: Isael megindul, a bekk szerel, a kornert meg feladja a támadó Kovácsiknak.

  15.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  14.

  PERC
  Varga bal oldali kornerét Blazic az ötösről a bal alsó mellé bólintja.

  14.

  PERC
  Rus ment egy szerencsés becsúszással Nguen elől: jobbal a labda mellé rúgott, de bal térddel elsodorta a labdát.

  13.

  PERC
  Kovács ugyanis átment a bal szélre, Petrjak a jobbon.

  13.

  PERC
  Botka Endre kap sárga lapot, felrúgja a meginduló Kovácsot.

  12.

  PERC
  Botka emel jobbról jobbal Isael elé, közbelép azonban Muszliu.

  11.

  PERC
  A hazaiak házi gólkirálya Hodzic, 6 góllal, a vendégeknél Varga, Zubkov, Nguen és Leandro is kettőnél tart.

  10.

  PERC
  Nego indul meg a jobbon, Civiccsel ütközik, elesik, ismét tovább.

  10.

  PERC
  Fotók: Pusztai Viola

  10.

  PERC

  10.

  PERC

  9.

  PERC
  Rossi és stábja is a stadionban.

  8.

  PERC
  Petrjakot természetesen kifütyüli a vendégtábor.

  6.

  PERC
  Sigér kissé balról jobbal a kapust találja el, 23 méterről.

  5.

  PERC
  Inkább Sigér volt szabálytalan, nyújtott kézzel lökte egykori csapattársát, de a játékvezetői csapat a közelben állt.

  4.

  PERC
  Nego passzával Petrjak már az ötös jobb sarka előtt jár, összefut Civiccel… tovább!

  2.

  PERC
  Kovács bal oldali beadását kivágja középről Sigér.

  1.

  PERC
  Jó 12 ezer néző lehet a stadionban.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak piros-kék mezben, a vendégek tiszta fehérben.

  A hazai szurkolók remek élőképpel készülnek, Kovácsot meg köszöntik 200. vidis mérkőzése alkalmából. Közben kiderült: Zsóri ült le a kispadra hetedik vidis cserejátékosként.

  A stadion előtt remek a hangulat, étel-ital és DJ. No meg hatalmas sorok – jelentik a helyszí­nről.

  Juhász lesérült a bemelegí­tésnél, a román Adrian Rus áll be a helyére.

  Kis történelmi visszatekintés ITT.

  Egy kis örökmérleg! A forduló csúcsrangadója és legnagyobb hagyományú mérkőzése ez, a két klub 1968 óta csatázik az élvonalban. Az eddigi 98 bajnokiból 26-ot nyert meg a Fehérvár, 44-et a Ferencváros, a döntetlenek száma 28, a rúgott gólok száma 109, ill. 155.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Viditől a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2012, Máté János, ingyen
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1994, Czéh Lajos
  1986, Vaszil Gyula
  1984, Zsinka János
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Vidihez:
  2015, Haraszti Zsolt
  2012, Tajti Mátyás, i.
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2004, Kriston Attila
  2003, Szabó Tibor, kölcsön után végleg
  2000, Rob Kornél, k.
  1999, Fodor Tibor

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Fiola, Huszti, Viní­cius (valamennyi térdműtét után) és Géresi (csigolyafájdalom) sérült, a vendégektől Leandro (combizomhúzódás) és Otigba (lábközépcsontműtét után) maródi.

  A Ferencváros 2015. augusztus 8. óta nyeretlen a Fehérvár vendégeként a bajnokságban, akkor 3–1-re győzött. Érdekesség, hogy az akkori kezdőből már csak Dibusz Dénes, Leandro és Varga Roland tagja a jelenlegi keretnek.

  „Ha egy embert kivehetnék a Ferencvárosból a vasárnapi meccs előtt, Tokmac Nguent választanám. Jó játékos, villámgyors, állandó veszélyt jelent a kapura – mondta a molfehervarfc.hu-nak. – Nem jelentős, de előny számunkra a Ferencváros kettős terhelése. A döntetlent sohasem í­rnám alá előre, akkor sem, ha a Barcelona lenne az ellenfél. A két legjobb csapat csap össze, apróságok dönthetnek.”

  A hazaiak természetesen mindent megtesznek érte, hogy ne í­gy legyen. Marko Nikolics vezetőedző szerint előnyt jelenthet számukra, hogy a Fradi csütörtökön Moszkvában lépett pályára. A szerb szakember azt is elárulta, melyik ferencvárosi játékost tartja a legveszélyesebbnek.

  A vendégeknek nagy siker lenne, ha az elmúlt jó egy hét három rangadójából mindegyiket megnyernék, az meg főleg, ha a fehérvári találkozót is kapott gól nélkül hoznák.

  Háromból kettő kipipálva. Az Újpest elleni derbin aratott 1–0-s győzelem után a Ferencváros ugyancsak 1–0-ra nyert a CSZKA Moszkva ellen az Európa-ligában, és ezzel tizenöt év elteltével győzött ismét idegenbeli mérkőzésen az európai porondon. Sok idejük nem maradt a pihenésre a zöld-fehéreknek, Szerhij Rebrov együttese vasárnap a listavezető Mol Fehérvárhoz látogat.

  Mi lesz a rangadó vége? Szavazás ITT!

  GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Szabó Miklós)
  El: Megalázott CSZKA; szégyenletes kudarc; remekül cserélő Rebrov.

  Az mlsz.hu beszámolója szerint Honvéd elleni idegenbeli és az Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésen szurkolói részről történt rendzavarások (obszcén kifejezések bekiabálása és jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz használata), valamint mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előí­rás megsértése miatt a Ferencvárosnak 8 millió forintot kell fizetnie, továbbá a következő hazai mérkőzésén (november 2-án a Mezőkövesd lesz a cí­mvédő ellenfele) a Groupama Aréna B1-es, B2-es, B3-as és C1-es szektoraiba nem engedhet be szurkolókat a klub.

  Súlyos büntetést kapott a Ferencváros az Újpest elleni derbi után (Fotó: Török Attila)
  A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága összevont eljárás alapján, a Honvéd elleni idegenbeli és az Újpest elleni hazai NB I-es mérkőzésen történt rendzavarások miatt 8 millió forintos pénzbüntetéssel sújtotta a Ferencvárost, továbbá elrendelte a Groupama Aréna több szektorának bezárását az FTC következő hazai mérkőzésére.

  A cí­mvédő zöld-fehérek egy meccsel kevesebbet játszva 19 ponttal a harmadik helyen állnak a tabellán, az egy évvel korábbi bajnok fehérváriak pedig 22-t gyűjtve vezetik a bajnokságot.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MOL FEHÉRVÁR FC–FERENCVÁROS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

 • videa.hu/videok/sport/jatekoskijaro-videoton-fradi-2019.10.26-ferencvaros-ferencvarosi-torna-club-HmaWzXpnbJJtotrs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső