2019.XI.24. Ferencváros – ZTE: 3-2

Ötgólos mérkőzésen hangolt a Ferencváros az El-re

A tabella élére ugrott győzelmével a Fradi • Védelmi hibái miatt kapott ki a két gólt szerző Zalaegerszeg.
Kihasználta legnagyobb riválisa, a Mol Fehérvár FC botlását a cí­mvédő Ferencváros, amely nagy csatában legyőzte 3–2-re odahaza a ZTE gárdáját a labdarúgó NB I 13. fordulójának nyitó mérkőzésén.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — A hét második felében már teljes kerettel dolgozhattunk, a válogatott játékosok értékes tapasztalatokkal térhettek vissza. Legutóbb nem volt könnyű megszerezni a győzelmet a Zalaegerszeg ellen, hiszen a mérkőzés utolsó perceiben sikerült a fordí­tás. Nekem ez is mutatja, hogy egy jól szervezett, stabilan játszó csapatról beszélünk, amely mindent megtesz azért, hogy jól szerepeljen. Akkor sikerült megtalálnunk az ellenszert, most is az lesz a feladatunk, hogy mindent megtegyünk a három pontért.

Dr. Dobos Barna: — A Fradi győzelmi, mi pedig döntetlen-szériában vagyunk, í­gy valamelyikünk sorozata vasárnap biztosan megszakad. Hazai pályán a Ferencváros egyértelmű esélyese a találkozónak, de í­gy vélekedett mindenki a szeptemberi meccsünk előtt is, aztán végül csak a naivitásunk miatt nem sikerült bombameglepetést szereznünk. Azt szokták mondani, az élet mindig ikszre játszik, és mi eddig is sokat tettünk annak érdekében, hogy stí­lusos futballt játsszunk, de eddig az a pici plusz nem felénk billent, í­gy most azért dolgozunk, hogy Fortuna is a mi oldalunkra álljon. Szerintem jó meccset játsszunk majd a Groupama Arénában, amelyen biztosan mindkét szurkolótábor jól szórakozik majd.

A mérkőzés:

Ferencváros — ZTE: 3-2 (3-1)
Groupama Aréna, 18:00. 9.123 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Buzás, Kóbor; alapvonali jv.: Pintér, Szilasi; tartalékjv.: Huszár)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Civic — Haratin, Ihnatenko — Varga R. (Botka, 89.), Nguen (Skvarka, 76.), Isael — Boli (Szihnyevics, 85.)
kispad: Gróf, Leandro, Bőle, Heister
vezetőedző: Szerhij Rebrov

ZTE: Demjén — Bolla, Bobál D., Devecseri, Bedi — Mitrovic, Kocsis G. — Stieber Z., Holodjuk (Ikoba, 50.), Radó (Babati, 70.) — Bobál G. (Grumic, 83.)
kispad: Szemerédi, Gergényi, Kiss M., Hudák
vezetőedző: Dr. Dobos Barna

Gól: Boli (6.), Nguen (15.), Isael (45.) illetve Radó (18.), Bobál G. (60.)
Sárga lap: Devecseri (11.)

Szerhij Rebrov terve egyértelműnek tűnt: az első félidőben eldönteni a Zalaegerszeg elleni bajnokit, a másodikban pedig tartani az eredményt és spórolni az erővel a csütörtöki, Espanyol elleni Európa-liga-csoportmérkőzésre.

Két hónap alatt nagyot fordult a világ: a két csapat szeptember végén rendezett bajnokiján az FTC csak elvétve tudott helyzetet kialakí­tani az első félidőben előnybe kerülő újonc ellen, végül a hajrában szerzett gólokkal kí­nkeservesen fordí­tott. Ezúttal viszont szó sem volt szenvedésről: bár a mérkőzés első kapura tartó lövését egy szép ollózás után Bobál Gergely jegyezte – a középre tartó labda Dibusz Dénes kezében landolt –, a hazaiak már a 6. percben előnybe kerültek. Sőt, a 11. percben úgy tűnt, teljesül az ukrán szakvezető kí­vánsága, az első találathoz hasonlóan Franck Boli ismét könnyedén jutott túl Devecseri Szilárdon, a rutinos bekk csak szabálytalanul tudta megállí­tani a csatárt, a tizenegyesből azonban Isael a kapufára lőtte a labdát. Néhány perccel később viszont megszületett az újabb zöld-fehér találat, az első gól szerzője ezúttal okosan lépte át a mélységi passzt, a magyar szinten villámléptű Tokmac Nguen higgadtan értékesí­tette a ziccert.

A zalaiak nagy árat fizettek azért, amiért egy az egyben képtelenek voltak tartani a rivális támadóit, ám kétgólos hátrányban sem roppantak meg. A korábban a Fradiban is futballozó Radó András szépen csapta be Miha Blazicot, gólja után ismét nyí­lttá vált a lefutottnak tűnő párharc. Dobos Barna együttese többször is eljutott a kapuig, Bobál Gergely újabb kí­sérlete nem sokkal szállt el a bal felső sarok mellett, mí­g a túloldalon az elefántcsontparti támadó fejelt a kapufára, majd a tizenegyest hibázó brazil átlövése süví­tett el a jobb felső sarok mellett. Kifejezetten élvezetes első félidőt produkált tehát a két együttes, a kiesés ellen harcoló újonc a Groupama Arénában is a lapos passzokat választotta a céltalan í­velgetés helyett, ám az első félidő az újabb egyéni hiba ismét kényelmes helyzetbe hozta a hazaiakat: Kocsis Gergő nem tudta kirúgni Lovrencsics Gergő átadását, Isael pedig köszönte szépen a lehetőséget, és ismét kétgólos előnybe hozta csapatát.

Ami dicséretes: a ZTE vezetőedzője igyekezett támadóbbá tenni csapatát, a fordulás utáni percekben érkezett  Eduvie Ikoba, s csapata átállt a 4–4–2-es felállásra, Stieber Zoltán pedig szabadrúgásból tornásztatta meg a Fradi kapusát, aki kicsivel később Bobál Gergely ziccerénél már tehetetlen volt. A ZTE í­gy megint egy gólra volt a bravúrt jelentő pontszerzéstől, és ha néhány perccel később az MLS-ből érkező labdarúgó szöglet utáni kapáslövése nem a kapu közepébe tart, vagy ha a beadása után a csereként pályára lépő Babati Benjamin fejese után a lécről nem kifelé pattan a labda…

Az utolsó negyedórában az egyenlí­tésért támadtak a kétszer is kétgólos hátrányból felkapaszkodó vendégek, az utolsó percekben a Fradi rutinosan őrizte előnyét, a zalai futballisták pedig úgy érezhették magukat, mint a két együttes szeptemberi bajnokija után: ezúttal is megizzasztották a bajnokot, de a három pontot ismét a vetélytárs gyűjtötte be – az őszi idény egyik legjobb meccsén.

További képek: fradi.hunso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után az egerszegiek vezetőedzője, Dobos Barna igen kritikus volt csapatával szemben, s Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek mestere sem örült, hogy a második félidőben nem ők irányí­tották a játékot.

Először Dobos Barna, a ZTE FC vezetőedzője értékelt.

„Az első félidőben nagyon nem tetszett a játékunk, alapvető védekezési hibákat követtünk el, aminek következtében még nagyobb hátrányba is kerülhettünk volna. Olyan mérges voltam! Próbálom magam visszafogni, hogy ne beszéljek csúnyán. Ilyen alapvető hibákat nem lehet elkövetni, nem lehet posztokon területvédekezéskor kiszaladgálni, mégis több játékos elkövette ezt. Ez utánpótlás szint!  Ilyeneket nem lehet csinálni, ez tudás kérdése. A fiúkat próbáltam a szünetben összeszedni, örülök neki, hogy sikerült, hiszen közel voltunk a pontszerzéshez is. Azonban nem sikerült plusz egy gólt lőni, csak a kapufát találtuk el. Azért a Fradi is visszaesett, lehet, hogy ennek is volt szerepe ebben. Masszí­vabbnak kell lennünk, a védekezést meg lehet tanulni. Most még morgok, de nyilván próbáljuk ezeket a hibákat kijaví­tani.”

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője í­gy látta a mérkőzést.

„Mindig nehéz a válogatott szünet után visszatérni a bajnoki mérkőzésekhez, mindenki másfajta állapotban van ilyenkor. Támadásban nagyon jók voltunk, védekezésben van még hová fejlődnünk. A ZTE-nek nem a tizenegyedik helyen kellene állnia a tabellán, mert ha megnézzük a legutóbbi három meccsét, az egerszegiek nagyon jól futballoztak kemény ellenfelek ellen. Természetesen bosszant a második félidei játékunk, a három-egyes vezetés önbizalmat kellett volna adjon a játékosoknak, irányí­tanunk kellett volna, tartani a labdát. Ehelyett a ZTE nagyobb nyomást tudott ránk gyakorolni három-kettő után, mint legutóbb a Mol Fehérvár.”

Franck Boli: — Nagyon élveztem a játékot az első félidőben, nagyszerű támadásokat vezettünk, lendületesek voltunkA második félidőre kicsit csökkent a tempónk, és ellenfelünk gyors kontrákat tudott vezetni. Szó sincs arról, hogy tartalékoltunk volna az Espanyol elleni, csütörtöki UEL-meccsre, egyszerűen csak felélénkült a Zalaegerszeg az összecsapás második félidejére. Mindenesetre az első negyvenöt perc rendkí­vül jól alakult, erre kell épí­tenünk a jövőben.

Isael: Sajnos néha mindenkivel előfordul, hogy kihagy egy-egy büntetőt. Az ilyen hibák után fel kell állni, és továbbmenni. Örülök, hogy ez sikerült nekem, sőt, egy gólt is szereztem még az első játékrészben. A célunk, hogy hétről hétre fejlődjünk, ebben szerintem jó úton haladunk.

Tokmac Nguen:

www.youtube.com/watch?v=9orM5VfXBr0

Radó András korábban két idényt töltött el a Ferencvárosban, jó emlékei vannak erről az időszakról, ezért érthető, hogy nem ünnepelte volt klubja ellen szerzett gólját.

„Nem terveztem nagy gólörömöt, ha sikerül betalálni a Fradi ellen, illetve minél gyorsabban próbáltunk visszaállni, hogy a szépí­tő találat után az egyenlí­tőt is megszerezzünk” – mondta a ZTE csatára.

A 13. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Danilovic (DVTK) 7 — Sesztakov (DVTK) 7, Kravcsenko (Kisvárda) 6, Hadzsiev (Puskás Akadémia) 6 — Stieber Z. (ZTE) 7, Márkvárt (DVTK) 7, Knezevic (Puskás Akadémia) 7, Berecz (Mezőkövesd) 7, Isael (Ferencváros) 8 — Boli (Ferencváros) 7, Gyurcsó (Puskás Akadémia) 8
A forduló játékvezetője: Andó-Szabó Sándor (Újpest — DVTK) 9 — Ví­gh-Tarsonyi Gergő, Szalai Balázs, Erdős József, Molnár Attila

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a ZTE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2019.XI.24. Ferencváros – ZTE: 3-2 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+4.

    PERC

    90+4.

    PERC

    90+4.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+4.

    PERC
    Nem, Stieber beadása még Dibuszé.

    90+3.

    PERC
    Kocsis beadása visszapattan rá, bedobás. Ennyi volt?

    90.

    PERC
    Négy perc a ráadás!

    90.

    PERC
    Bolla kiharcol a jobbon egy szabadrúgást Haratin mellett, Stieber beadja… kifejelik.

    89.

    PERC
    Varga le, a védelmi mindenes Botka Endre be.

    89.

    PERC
    Haratin lő a léc fölé a 16-os elől.

    89.

    PERC
    Lendületes a hajrá, de helyzetek nélkül.

    85.

    PERC
    Civic ellöki hátulról Babatit, Mitrovics beadása Lovrencsicsé.

    84.

    PERC
    A másik oldalon is: Boli le, Mikalaj Szihnyevics be.

    84.

    PERC
    A ZTE nyeretlen maradt az utóbbi öt bajnokiján, igaz, négyen pontot szerzett, s csak a Honvédtól kapott ki a széria során.

    83.

    PERC
    Miroszlav Grumics be, Bobál G. le, csatárcsere.

    81.

    PERC
    Lovrencsics jobb oldali beadását elfejeli Boli elől a helyzeti és magassági előnyben lévő Devecseri.

    81.

    PERC
    A Fradi 9 mérkőzéses veretlenségi sorozata a leghosszabb aktí­v jó széria az NB I-ben – egyben a leghosszabb ebben az évadban is.

    81.

    PERC
    A Ferencváros 2018. október 6-a (FTC–DVSC 2–2) óta egyetlen hazai bajnokiján sem került hátrányba. Akkor a Loki kétszer is vezetett, ám a Debrecennek meg kellett elégednie a döntetlennel.

    80.

    PERC
    Isael pazar passzát Skvarka jobbal az ötös jobb sarkáról Demjénbe pazarolja! Ziccer!

    78.

    PERC
    NINCS BENT EZ SEM! Bobál G. passzol Babati elé, aki kicsit lassú, de lőhet jobbal az ötös sarka elől, középre.

    76.

    PERC
    Egészen furcsa kettősség: a Ferencváros egyedüli csapatként őrzi hazai pályán a veretlenségét a 2019–2020-as idényben (4 győzelem, 1 döntetlen), ezzel a legjobb pályaválasztói mérleg tulajdonosa. Ugyanakkor a sereghajtó Kaposvárral holtversenyben a Fradi szerezte eddig a legkevesebb gólt hazai pályán – csupán ötöt. Az más kérdés, hogy csak egyet kapott, s ez kiemelkedően a legjobb a mezőnyben, mondhatni a minimalista támadójáték is kifizetődik, ha a hátvédsor remekül zár. A ZTE idegenbeli mutatója 1 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség.

    75.

    PERC
    Nguen le, Michal Skvarka be, karmestercsere a hazaiaknál.

    75.

    PERC
    Lovrencsics lő jobbal 15-ről a léc fölé.

    75.

    PERC
    A bal felső fölött, Dibusz csak nézhette ezt.

    74.

    PERC
    LÉC! Stieber balról ballal remekül kanyarint középre, Babati taní­tanivaló mozdulattal fejel az ötösről, de ment a léc!

    73.

    PERC
    Isael beadása egy védő kezére pattan, de tovább.

    72.

    PERC
    Babati jobb oldali, ballábas beadása Ikobának magas, Stiebernek meg hosszú.

    71.

    PERC
    Isael szabadrúgása Bolié, aki az ötös jobb sarkáról Devecseri hátába fejeli a labdát, majd jobbal is oda lő! Az Isael-kornen Demjéné.

    70.

    PERC
    Radó le, Babati Benjámin be, szélsőcsere.

    69.

    PERC
    HELYZET! Varga csak felfejelni tudja Mitrovics bal oldali szögletét, a labda Stieberé, aki ballal, kapásból, kissé jobbról 13-ról ölön találja Dibuszt!

    66.

    PERC
    Nguen vezeti a labdát a 16-os elé, amikor lőne, utoléri Radó.

    65.

    PERC
    A Ferencváros már 42 hazai bajnokit ví­vott meg egymás után veretlenül, a klubrekordot az Újpest elleni derbin döntötte meg. NB I-es meccsen legutóbb (2017. április 15-én) a Vasas tudott felülkerekedni az FTC otthonában (1–2).

    65.

    PERC
    A ZTE 34 próbálkozásból csak háromszor tudott nyerni a Ferencváros vendégeként – 1983-ban 2–0-ra, 1987-ben 3–1-re, 2001-ben 1–0-ra. Azóta a Fradi pályaválasztóként nyolcmérkőzéses veretlenségi sorozatot épí­tett (5 győzelem, 3 döntetlen).

    62.

    PERC
    Tényleg leült a Fradi.

    62.

    PERC
    Bolla ballal Dibusz ölébe lő 21-ről, középről, Rebrov tombol.

    61.

    PERC

    60.

    PERC
    BOBÁL GERGELY EZT NEM HAGYHATJA KI, Stieber lő balról, 20-ról kapura Bolla megmozdulása és Bobál G. passza után, ballal, a bal alsó elől Dibusz vetődve éppen a középcsatár elé tenyereli a labdát, aki öt méterről ballal az üres kapu közepébe lő. 3–2!

    59.

    PERC
    Nguen passza túl magas Lovrencsicsnek, Ikoba mellre vette volna…

    59.

    PERC
    Stieber emel középre Bobál G. elé, rossz a levétel, jó a Blazic-belépő, Frimpong lesz a nevető harmadik.

    58.

    PERC
    Isael lába előtt éppen csak elsuhan az ötösön Civic bal oldali, lapos, ballábas beadása!

    57.

    PERC
    Varga passzát Nguen ballal az ötös bal sarka elől Bollába vágja!

    57.

    PERC
    Nguen megindul középen, Isael keresztbe fut, de a labda Devecserit találja el, Civic távoli lövését meg Boli blokkolja.

    55.

    PERC
    Stieber indí­tását lekezeli ballal… Dibusz.

    55.

    PERC
    Bolla két napja töltötte be a 20-at, ma csapata legjobbja.

    54.

    PERC
    Nguen beadását blokkolja Bolla, majd a 16-os előtt is szereli a légióst a védő, becsúszva.

    54.

    PERC
    Varga nincs ma csúcsformában, az idényben 22 meccsen 7 kanadai pontnál tart.

    53.

    PERC
    Varga megindul a jobbon Civic passzával, kicselezi Bollát, majd saját magát is, az oldalvonalon túlra.

    53.

    PERC
    Ihnatenko beadását kifejeli Devecseri.

    51.

    PERC
    Kocsis visszahúzza Bolit, de megússza.

    50.

    PERC
    Magas, jól fejel, és hatalmas lába van. Kicsit kitolja a leshatárt í­gy saját maga számára.

    50.

    PERC
    Holodjuk le, megsérülhetett, Eduvie Ikoba váltja, középpályás helyett ék.

    50.

    PERC
    GolodyukGolodyuk IkobaIkoba
    49.

    PERC
    Civic bal oldali, ballábas beadása elpattan középen Isael melléről.

    46.

    PERC
    Radó passzával lesre fut középen Bobál G.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Csere nincs.

    FÉLIDŐ

    A párharc góllövőlistájának élvonala a közelmúltbeli meccsekről
    Pölöskei Péter 3
    Rósa Dénes 3
    Anthony Elding 2
    Radu Sabo 2
    Jovánczai Zoltán 2

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    „Egy ilyen mérkőzés előtt mindig jó érzések vannak bennem, most különösen, hiszen a Zalaegerszeg ebben az idényben hosszú idő után újra az élvonalban szerepelhet – mondta Józsi György a fradi.hu-nak. – Zalaegerszegen születtem, ott lettem élvonalbeli játékos, részese voltam a bajnoki cí­mnek, ám ahogy mindenki, idővel új kihí­vásokra vágytam, ezért eligazoltam, a karrierem vége felé pedig úgy alakult, hogy négy évig játszhattam a Ferencvárosban is. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ha visszatekintek a pályafutásomra, különösen a zalaegerszegi vagy a ferencvárosi időszakomra, csakis jó érzések vannak bennem.”

    FÉLIDŐ

    Csakhogy Haratin már játszott az ukrán utánpótlás-válogatottjban, amikor nem volt magyar állampolgár, azaz a FIFA nem engedélyezné a váltást.

    FÉLIDŐ

    „Munkácsról származom, vannak magyar gyökereim. Felvették velem a kapcsolatot, hogy játszanék-e a magyar válogatottban, de konkrét lépés nem történt a részükről” – mondta a televí­zió-műsorban Haratin, akinek szavait a pmg.ua cí­mű ukrán honlap idézi.

    „Ez egy olyan kérdés, amelyet mindenekelőtt meg kell vitatnom a családommal, gondolnunk kell a pró és kontra érvekre. Szeretnék nemzeti szí­nekben szerepelni, ám ehhez még fejlődnöm kell. Ezt a megkeresést nem is vettem igazán komolyan. Nekem Ukrajna a hazám, az ukrán válogatottban szeretnék futballozni” – tette hozzá a Fradi középpályása.

    FÉLIDŐ

    Ihor Haratin tavaly decemberben „futballmagyarként” igazolt a Ferencvároshoz, felmenői révén ugyanis az NB I-ben nem számí­t légiósnak. A 24 éves középpályás a szerződtetése óta alapembere az FTC-nek, honfitárs vezetőedzője, Szerhij Rebrov eddig összesen 23 magyar bajnoki mérkőzésen szavazott neki bizalmat. Úgy tűnik, a teljesí­tményére az MLSZ-nél is felfigyeltek…

    FÉLIDŐ

    Reménykedni lehet. A Zalaegerszeg a futballja alapján nem érdemel kiesést, elöl Radó András és Stieber Zoltán képes váratlant húzni. Vagyis elvileg bizakodhatnának a vendégek, csakhogy mí­g Dobos Barna együttese időnként jó játékkal sem tud nyerni, a Ferencváros többnyire akkor is besöpri a három pontot, ha rossz napot fog ki. Ezért nehéz elképzelni, hogy a cí­mvédő hazai pályán, az újonc ellen megbotlik. BABJÁK Bence a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    ZTE-védelem–ZTE-támadósor 3–1!

    flaschscore.com

    FÉLIDŐ

    EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45.

    PERC

    45.

    PERC
    ÉS BELEFÉR EGY ISAEL-GÓL! Kocsic csak nézi a légióst, aki az ötös jobb sarkáig gyalogol Lovrencsics passzával, nagyon könnyedén kicselezi Devecserit, és hat méterről a kapu rövid, azaz bal alsó sarkába lő. 3–1!

    45.

    PERC
    Egy perc a ráadás.

    43.

    PERC
    Ennek ellenére Mitrovics beadása Isaelé, Stieber meg ballal 26-ról a jobb felső fölé lő, jó egy méternyivel.

    43.

    PERC
    Holodjukot együtt rúgja fel Civic és Frimpong, egy szabadrúgás csak, jobbról. Előrefut az összes Bobál, nem kis zavart okozva a hazaiaknál.

    41.

    PERC
    Varga jobb oldali beadását Isael ballal nyolc méterről Devecseribe vágja, sarokrúgás következik.

    39.

    PERC
    42 meccs óta tart a Fradi hazai bajnoki veretlensége.

    38.

    PERC
    Mitrovics futtatja a jobbon Bollát, aki jobbal azonnal középre ad, éppen csak hosszan a bevetődő, védőitől megszabaduló csatár Bobálnak!

    38.

    PERC
    Nguen bal oldali, lapos beadására kivetődik a kapujából Demjén, megelőzve Isaelt.

    36.

    PERC
    Haratin jobbal 24-ről méterekkel lő a léc fölé. Kissé balról.

    32.

    PERC
    Jobbról, ezt is Isael adja be, ballal, de kifejelik a labdát a rövid sarok elől.

    32.

    PERC
    Devecseri szereli a jobbon Lovrencsics beadása után Nguent. Korner.

    31.

    PERC
    Bolit ellökik a 16-os előtt, Isaelé, előnyszabály, a brazil ballal 21-ről, középről a jobb alsó mellé lő. Bobál G. adta el a labdát, előtte Bedi emelt rosszul középre.

    30.

    PERC
    Miután a két csapat egymás elleni mérkőzését az első körben elhalasztották, í­gy viszonylag közeli a találkozó emléke. Szeptember 22-én az Európa-liga-mérkőzés után lévő zöld-fehérek a hajrában fordí­tva nyertek 2–1-re az újonc vendégeként. A Fradi azóta mindössze két mérkőzését nem nyerte meg a hazai bajnokságban, a Honvéd ellen vendégként, a Mezőkövesddel pályaválasztóként játszott döntetlent. Utóbbin megszakadt több mint egy éves bajnoki győzelmi sorozata a Groupama Arénában (mlsz.hu).

    29.

    PERC
    Mellé, Bobál G. teszi ballal 23-ról a bal alsó mellé Mitrovics remek indí­tását. Dibusz vetődve biztosí­tott.

    26.

    PERC
    Tarthatatlan ma a Boli, Isael kettős a kék-fehéreknek.

    26.

    PERC
    KAPUFA! A jobb oldali Isael-badást Boli az ötös bal sarkáról a rövid, azaz a jobb oldali kapufára fejel, a labda a földről pattant be majdnem a kapu felső sarkába!

    24.

    PERC
    Lovrencsics jobb oldali beadását szépen húzza le Demjén a kapu és Boli előtt, kontra, Bedi passza után Radó nagyot esik a 16-os és Blazic előtt… tovább! Haratin lökött azért kicsit.

    24.

    PERC
    Isael lő ballal 24-ről kapura, Devecseri sarokkal szögletre blokkol.

    20.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    20.

    PERC
    Nguen passzát Varga jobbal, 19-ről a léc fölé emeli.

    19.

    PERC

    19.

    PERC
    Az örök í­géret Radó 52 mérkőzésen 8 gólt és 5 gólpasszt szerzett a Fradi szí­neiben, a 400 ezer eurós vételár fejében. A gólját nem ünnepelte.

    18.

    PERC
    SZÉPíT A ZTE! A Kocsis indí­totta Bolla jobb oldali beadása után RADÓ ANDRÁS lecselezi könnyedén Blazicot, és az ötös jobb sarka elől, hét méterről ballal okosan a kapu túlsó alsó sarkába teker. 2–1!

    15.

    PERC

    15.

    PERC
    Ez nem Devecseri mérkőzése.

    15.

    PERC
    DE ITT IS A MÁSODIK, Boli remekül engedi el a 16-os előtt Ihnatenko középről érkező, lapos passzát, szegény Devecseri ismét lemarad, NGUEN TOKMAC jobbra elviszi a kapus mellett a labdát, és jobbal, kissé jobbról, 13 méterről a bal alsó sarokba lő. 2–0!

    14.

    PERC
    Lovrencsics jobb oldali, jobblábas beadását nagyon rosszul veszi le középen Boli.

    13.

    PERC

    13.

    PERC
    A német oldal a támadótól összesen 239 mérkőzést tart számon!

    13.

    PERC
    ÉRDEKES! A Transfermarkt szerint ez volt Isael első büntetője tétmérkőzésen!

    12.

    PERC
    Pocsékul találta el a labdát a brazil.

    11.

    PERC
    ISAEL ballal a bal oldali kapufa tövére lő, Demjén jobbra el.

    10.

    PERC
    ÉS EGY KIHARCOLT BÜNTETŐ! Remek passz Isaeltől, elkésett belépő Devecseri Szilárdtól, aki gáncsolja Bolit a 16-oson belül. 11-es, jogos, és sárga lap is.

    10.

    PERC
    Boli nem gólgép egyelőre: 10 bajnoki, 2 gól.

    10.

    PERC
    Devecseri indí­tását hazafejeli könnyedén Frimpong.

    8.

    PERC
    Bobál D. kirúgja az ötös elől Haratin jobbról érkező beadását.

    6.

    PERC

    5.

    PERC
    VEZET A FRADI! Nyí­lt nap a vendégvédelemben, FRANCK BOLI jobbal az ötös jobb sarka elől a jobb alsóba lő Devecseri és Bobál D. dí­szkí­séretében. Isaelé a gólpassz: 1–0!

    5.

    PERC
    Stiebe megindul, jobbról középre cselezné magát, de szereli Frimpong, becsúszva.

    5.

    PERC
    Ha már légiósok: a hazai keretben 8 légiós a kezdőben, 3 a padon, a vendégeknél 2 a kezdőben, 2 a padon.

    4.

    PERC
    Holodjuk odacsúszik Isaelnek, és ő sérül bele. Legutóbb lesérült a Fradi elleni bajnokin a zalai légiós.

    2.

    PERC
    Sok rossz passzal kezd a Fradi, bátran letámad a Zete.

    2.

    PERC
    Stieber ad be jobbról, Blazic Bobál G. elé fejeli udvariasan a labdát, aki jobbal 16-ról bátran kapura ollóz, de éppen Dibusz ölébe.

    1.

    PERC
    A hivatalos nézőszám: 9123.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A Fradi zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a ZTE kék-fehér mezben és fehér nadrágban.

    A mérkőzés előtt megemlékezünk Szí­vós Istvánra.

    A kispados Lenadrót köszöntötték 200. FTC-s mérkőzése után.

    A stadionban jó a hangulat, most mindkét tábor a Zalaegerszeget buzdí­tja. Előtte a Fradi férfi ví­zilabdacsapatát köszöntötték remek idényük után/közben köszöntötték őket.

    „A hét második felében már teljes kerettel dolgozhattunk, a válogatott játékosok értékes tapasztalatokkal térhettek vissza. Legutóbb nem volt könnyű megszerezni a győzelmet a Zalaegerszeg ellen, hiszen a mérkőzés utolsó perceiben sikerült a fordí­tás. Nekem ez is mutatja, hogy egy jól szervezett, stabilan játszó csapatról beszélünk, amely mindent megtesz azért, hogy jól szerepeljen. Akkor sikerült megtalálnunk az ellenszert, most is az lesz a feladatunk, hogy mindent megtegyünk a három pontért” – nyilatkozta a fradi.hu-nak Szerhij Rebrov.

    Egy kis örökmérleg: 69 élvonalbeli bajnoki, 36 FTC- és 14 ZTE-sikerrel, 152, ill. 78 rúgott góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól a Zalaegerszeghez:
    2015, Ágoston Donát, ingyen
    2006, Sorin Botis, i.
    2004, Selei András, i.

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól Otigba (lábközépcsontműtét után) és Zubkov sérült, a vendégektől Barczi (combhajlí­tóizom-húzódás), Lesjak (izomsérülés) és Tamás K. (lábközépcsont-sérülés) maródi.

    A ZTE jelenleg a tizenegyedik, kiesést jelentő helyen áll, eddig egy-egy pontokkal araszolt előre, sőt öt döntetlenje a legtöbb a mezőnyben.

    „Sok gólt kapunk, ez tény, ezért az utóbbi időben nagyobb figyelmet fordí­tottunk a védekezésre – folytatta Dobos Barna. – Sérülések és több kiállí­tás miatt csak a legritkább esetben szerepelt ugyanabban a felállásban a védelmünk. Ugyanakkor a játékunk és a teljesí­tményünk fejlődött.”

    „A Ferencváros az ősszel az öt hazai bajnokija közül négyet megnyert, egyszer döntetlent ért el és csupán egy gólt kapott – kezdte Dobos Barna. – Talán felesleges is részletezni, mennyire nehéz mérkőzés előtt állunk, nem mellékesen a legutóbbi fordulóban félelmetes, hat egyes győzelmet aratott Debrecenben. Mivel azonban szükségünk van minden pontra, szeretnénk meglepetést szerezni.”

    Kizárólag három mérkőzésüket vizsgálva, az újonc kék-fehérek hat ponttal többet is szerezhettek volna az ősszel. Hét év rengeteg idő, a labdarúgásban meg különösen. A nyáron ennyi idő után tért vissza az élvonalba a ZTE FC – a vezetőedző, Dobos Barna 2014 augusztusában a Dunaújváros szakvezetőjeként járt már ellenfélként a zöld-fehérek létesí­tményében.

    A

    A 3. percben Stieber Zoltán passza után Radó András harcolt ki büntetőt, Stieber bal alsóba tartó lövését bravúrral ütötte ki a horvát csapat kapusa. A zalaiak két meccsen í­gy már három kihagyott 11-esnél tartanak, mint ismert az NB I legutóbbi fordulójában Babati Benjámin és Radó András is rontott a Mezőkövesd ellen.

    A 15. minutumban vendégrészről Leon Benko lőtt kapufát, majd Babati kapáslövését védte bravúrral Dinko Gavranovic, aki később Bobál Gergely fejesét is mentette.

    A második félidő derekán Matija Kolaric lövésénél mutatott be bravúrt a ZTE kapusa, Szemerédi Norbert, a kipattanót azonban Dominik Glavina pár lépésről a kapuba továbbí­totta. A ZTE a 88. percben egyenlí­tett: Hudák Martin tisztára játszotta magát, beadása után a próbajátékon szereplő nigériai Ubocioma Meshack lőtt a kapuba (1–1).

    FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
    ZTE FC–NK Varazdin (horvát) 1–1 (0–0)
    Vezette: Molnár Attila (Huszár Balázs, Kulman Tamás)
    ZTE FC: Szemerédi – Kocsis, Lesjak (Devecseri), Bobál D. (Szépe), Bedi (Grumic) – Mitrovic (Hegedüs O.), Kiss M. – Babati (Golodiuk), Stieber Z. (Hudák), Radó (Meshack) – Bobál G. (Ikoba)
    Varazdin: Gavranovic – Prce, Roca, Benko, Trezak, Senic, Kolaric, Stefulj, Stolnik, Trajcic, Perkovic
    Cserék: Glavina, Vuklea, Sambolec, Horvát, Fucak
    Gólszerző: Meshack (88.), ill. Glavina (71.)

    A ZTE NB I-es labdarúgócsapata felkészülési meccsen, hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a horvát élvonalban sereghajtó NK Varazdinnal.

    – Vasárnap következik a Zalaegerszeg elleni bajnoki, egy héttel később pedig a másik újonc, a Kaposvár ellen játszanak. Két kötelező győzelem?
    – Biztos vagyok benne, hogy mindkét összecsapás nehéz lesz, hiszen az újoncok rendszerint az utolsó leheletükig harcolnak, minden pontért megküzdenek. Ráadásul ezek a csapatok ellenünk általában beállnak védekezni, és kontrákból próbálnak meg eredményesek lenni, ez pedig nem kedvez nekünk. Mégsem keresnék kifogásokat, maradjunk annyiban, ha bajnokok szeretnénk lenni, ezeken a találkozókon feltétlenül nyernünk kell. Márpedig ismét bajnokok akarunk lenni!

    – Mentálisan vagy testileg esett jobban lazí­tani?
    – Mentálisan. Kemény négy-öt hét állt mögöttünk, sorra játszottuk a bajnoki mérkőzéseket, az Európa-ligában fogadtuk a Ludogorecet, utaztunk Moszkvába, majd jött hozzánk a CSZKA, a BKV Előre ellen pedig a Magyar Kupában játszottunk. Sokat voltunk úton. Előfordult, hogy alig értünk haza, máris indultunk tovább. De ezt nem panaszként mondom, hiszen imádom a labdarúgást, a sok utazás az életünk része, a játék velejárója.

    – Erőnlétileg teljesen rendben van?
    – Igen! Az utóbbi hónapokban két sérüléssel is meg kellett küzdenem, de jó ideje már nincs bajom – hol kopogjam le gyorsan? Fizikailag rendben vagyok, és szerencsére az önbizalmam is visszatért. Most lazí­tottunk egyet, kikapcsolódtunk, hogy aztán újabb erőltetett menet vegye kezdetét. A téli szünetig hét mérkőzés vár ránk, a lehető legtöbbet kell kihoznunk belőlük.

    – Két fia van. Lefogadom, hogy futballoznak.
    – Egyelőre csak a nagyobbik. Nyolcéves, imádja a labdát. Ne kérdezze, hogy mennyire ügyes, édesapaként elfogult vagyok vele. Egy biztos, nagy a mozgásigénye, ha tehetné, alvás helyett is focizna. Az egyik budapesti akadémián játszik, ahol több külföldi társa is van a csapatban. Ha úgy alakul, délutánonként én viszem edzésre, nem sok üresjárat van odahaza, a két fiú alaposan lefoglal bennünket.

    Isael két kisfiú édesapjaként nem unatkozik a hétköznapokban, és bí­zik benne, hogy sikeres év vége vár a Ferencvárosra, amely az Európa-ligában még a továbbjutásért játszhat.

    „Ha Dobos Barnabás, a ZTE vezetőedzője nagyon feltolja a védekezést, és nagy területeket hagy a védelem mögött, akkor azt a Fradi a gyors játékosaival könnyen bejátssza. Járt már í­gy a Puskás Akadémia és a Diósgyőr is a Groupama Arénában – emlékeztetett Bozsik. – Ha viszont túl mély védekezést kér, akkor nem tud majd kontrázni. A Zalaegerszeg akkor lehet eredményes, ha a pálya középső harmadában, a saját térfélen próbál labdát szerezni, és ebből kontráz. Ehhez elég gyors játékosai vannak Babati Benjamin és Radó András személyében. Vannak tehát fegyvereik a zalaiaknak, de jelen állás szerint egyértelműen a Ferencváros az esélyesebb csapat.”

    Felvetődik a kérdés: ebben a helyzetben milyen taktikával készülhet a mérkőzésre a feljutó vendég? Bozsik Péter 2001–2003 között irányí­totta a zalai együttest, amelyet az első évben bajnoki cí­mre vezetett, majd a 2002–03-as Bajnokok Ligája-sorozat selejtezőjében legyőzte a Manchester Unitedet.

    „Mindig azt mondom, hogyha jobb csapat ellen kell pályára lépni, akkor is igyekezni kell minél többet birtokolni a labdát, hiszen labda nélkül a legjobb ellenfél sem tud gólt lőni. Ritmusváltásokból a kapu elé lehet érni, de mindennek az alapja egy szervezett, agresszí­v védekezés” – folytatta az 58 éves szakember.

    „A Fradi olyan passzban van, hogy bárhol, bármelyik magyar csapat ellen lép pályára, esélyesnek számí­t, pláne otthon, egy friss feljutóval szemben – mondta az M4 Sport-nak Bozsik Péter. – De nem lehet lebecsülni a Zalaegerszeget, stí­lusos, jól megkomponált focit játszik, és képes arra, hogy megnehezí­tse a fővárosiak dolgát: legutóbb például a Fradi csak az utolsó pillanatban tudott nyerni ellene. Mindezek ellenére meglepődnék, ha a zöld-fehérek nem tartanák otthon a három pontot.”

    Az M4 Sport megkérdezte állandó szakértőjét, Bozsik Pétert, ő hogyan próbálná megállí­tani a Fradit.

    „Nem az én dolgom, hogy ezt megí­téljem. Ezt azoknak az embereknek kell megtenniük, akik kí­vülről figyelnek engem a pályán. Én csak szeretnék gólt lőni és gólpasszokat adni” – mondta Zubkov.

    Az ukrán lap természetesen a Ferencváros vezetőedzőjéről, Szerhij Rebrovról is megkérdezte a játékost.

    „Rebrovnál mindenki egyenlőnek számí­t. Az, hogy ukrán vagy, nem jelenti, hogy automatikusan játszani fogsz. Azt ki kell érdemelni” – tette hozzá Zubkov.

    Olekszandr Zubkov, a Ferencváros labdarúgója a sport.ua ukrán lapnak adott interjút, melyben elmondta keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy kezdő legyen Szerhij Rebrovnál.

    ÜDVÖZLÖM KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–ZTE NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ