2019.XII.12. EL-csoportkör: Ludogerec – Ferencváros: 1-1

Kimaradtak a helyzetek, kiesett a Ferencváros

Elmaradt 11-es, elpuskázott ziccer, figyelmetlenség miatt kapott gól, kései egyenlí­tés: csak döntetlen a Ludogorec ellen.
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 6. fordulójában a Ferencváros 1–1-es döntetlent ért el a Ludogorec otthonában, í­gy a magyar csapat a csoport 3. helyén zárt, és kiesett.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov szerint nem lehet kijelenteni, hogy a Ludogorec a favorit a Ferencváros elleni Európa-liga-mérkőzésen.

– Kijelenthetjük, hogy a Ludogorec a favorit?
– Idehaza játszanak, a döntetlen nekik megfelelő eredmény, nemzetközileg sokkal tapasztaltabb együttesről van szó, mégsem szeretem azt a kifejezést, hogy favorit. Arról nem is beszélve, hogy a nyáron a Bajnokok Ligája-selejtezőben is ők voltak az esélyesebbek, mégis mi jutottunk tovább. A labdarúgásban gyakran előfordul, hogy a kevésbé esélyes csapat jut tovább, meglátjuk, csütörtökön ki jön ki jobban a találkozóból.

– Az első perctől a győzelemre hajtó Ferencvárosra számí­thatunk, vagy megpróbálják kivárni a megfelelő alkalmat?
– Az egyensúly megtartása nagyon fontos az ilyen téttel bí­ró összecsapásokon. Fejjel semmiképpen sem szabad a falnak rohanni! Mind a két csapat a továbbjutásra játszik, úgy érzem, rendkí­vül izgalmas találkozó lesz a csütörtök esti.

– Mi dönthet?
– A koncentráción sok múlik… Az első perctől kezdve figyelnünk kell, egyetlen pillanatra sem hagyhatunk ki.

– Miben fejlődött leginkább csapata az első razgradi találkozó óta?
– Sok mindenben… Rendkí­vül sűrű időszak áll mögöttünk, hetente két, olykor három találkozót játszottunk. De nem szabad a múlttal foglalkoznunk, most csakis előre tekintünk. Egy biztos, kevés játékosunk kapott ilyen terhelést pályafutása során, de a célunkat elértük, vezetjük a bajnoki tabellát, az Európa-ligában pedig az utolsó fordulóban is van esélyünk a továbbjutásra.

– Bolgár újságí­rók arról faggatták, szeretnek-e esős időben futballozni.
– A magam részéről az sem zavart, ha annak idején a Bajnokok Ligájában mí­nusz tí­z Celsius-fokban kellett helyt állni. Egyszerűen szerettem futballozni. A játékosokat kellene megkérdezni arról, kedvelik-e a nedves talajt, egy biztos, a fű gyorsabb lesz, a labda csúszik majd rajta.

– Mióta bevezették a nemzetközi kupákban a csoportkörös rendszert, egyetlen magyar csapat sem jutott az egyenes kieséses szakaszba. Mit szól hozzá?
– A válaszom nagyon egyszerű, az, hogy ez nem jó! Arra kértem a srácokat, mutassák meg magukat, itt a lehetőség, élvezzék, hogy eljutottak idáig. Ráadásul nem érdemtelenül vannak itt, igenis megdolgoztak érte. Rászolgáltak, hogy itt lehessünk, a sorsunk a saját kezünkben van.

A mérkőzés:

Európa Liga, H-csoport, 6. forduló:

Ludogerec — Ferencváros: 1-1 (1-0)
Razgrad, 21:00. ~5.500 néző.
Vezette: Matej Jug (asszisztensek: Žunič, Kordež; tartalékjv.: Kajtazovic – szlovénok)

Ludogerec: Iliev — Cicinho, Terziev, Grigore, Nedjalkov — Anicet Abel, Badji — Lukoki (Tchibota, 77.), Marcelinho, Wanderson (Djakov, 84.) — Keserü (Ikoko, 90+1.)
kispad: Renan, Biton, Ššwierczok, Forster
vezetőedző: Sztaniszlav Gencsev

Ferencváros: Dibusz — Botka, Blazic, Frimpong, Heister — Sigér (Skvarka, 79.), Haratin (Ihnatenko, 84.) — Zubkov, Isael, Nguen — Boli (Szihnyevics, 84.)
kispad: Gróf, Bőle, Csonka, Varga R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Lukoki (24.) illetve Szihnyevics (90+5.)
Sárga lap: Terziev (59.) illetve Frimpong (27.), Botka (66.)

A város lassan hangolódott az esti összecsapásra. A főtéren délután a legkisebb jele sem volt annak, hogy este továbbjutásról döntő összecsapást rendeznek, és másfél órával a kezdés előtt a stadion környékén is csak lassan gyülekeztek a drukkerek. Az arénához közeli utcákban egykedvűen sétáltak a helyiek, csupán az egyik sarki kocsma előtt volt nagyobb tömeg – vagy a sör volt olcsó, vagy a Mikulás-sapkás csinos hölgy mozgatta meg a drukkerek fantáziáját. Helyi idő este tí­z órakor indult a találkozó, a gyerekeket azonban í­gy sem lehetett eltántorí­tani attól, hogy ott legyenek az arénában, péntek reggel alighanem többen is késve, de legalábbis ásí­tozva lépnek be az iskola ajtaján.

Sajnos lesz miről mesélniük…

Hiába kezdte a Fradi bátran az összecsapást, a szünetre a Ludogorec vonulhatott előnnyel, és ez azért volt különösen nagy gond, mert í­gy a magyar bajnoknak negyvenöt perc leforgása alatt kellett volna megfordí­tani az eredményt. Pedig az első félidő közepén foghatták a fejüket a ferencvárosi futballisták – a szlovén Matej Jug játékvezető talán az eget kémlelte, hogy nem vette észre az egyértelmű kezezést a tizenhatoson belül. Kétség sem férhetett ahhoz, hogy tizenegyestől fosztotta meg a magyar bajnokot. És hogy milyen a sors, két perccel később megszerezte a vezetést a Ludogorec.

A támadást Jody Lukoki fejezte be, de a hazaiak aligha kerültek volna helyzetbe, ha Botka Endre nem adja el a labdát. A védő nagyot hibázott, hiszen éppen ezekkel a keresztpasszokkal kellett (volna) nagyon vigyázni, a bolgárok egy szempillantás alatt lerohanták a ferencvárosi védelmet, nekik elegendő ennyi, hogy megoldhatatlan feladat elé állí­tsák az ellenfél hátsó alakzatát. Lélektanilag rendkí­vül fontos gólt volt ez, ám a magyar bajnok nem adta fel, Abraham Frimpong még a szünet előtt kapufát lőtt, Franck Boli pedig ollózó mozdulattal igyekezett bevenni a razgradiak kapuját.

A második félidőre egy kérdés maradt: lesz-e annyi (lelki) erő az FTC játékosaiban, hogy kiví­vják a továbbjutást érő győzelmet.

Ha a bolgárok terve az volt, hogy a szünet után lassí­tsák a játékot, s elfojtják a kibontakozó ferencvárosi támadásokat, egyértelműen az ő akaratuk érvényesült. Ekkor jóval kevesebb volt az esemény a gyepen, hiába passzolgattak olykor jól a vendégek az ellenfél térfelén, a veszélyes befejezésekig a fordulás utáni húsz percben nemigen jutottak el.

Sőt ekkor már inkább attól kellett tartani, nehogy a Ludogorec lekontrázza a magyar bajnokot, hiszen fürge támadói keselyűként várták az előrevágott hosszú indí­tásokat. A Ferencvárosnak lett volna esélye, hogy szorossá, izgalmassá tegye a találkozó hajráját, ám a brazil Isael óriási ziccerben rontott, pedig ha az a lövés bemegy, akár meg is remeghetett volna a bolgár csapat…

Ki tudja, hogyan alakult volna az utolsó negyedóra, ha ekkor mindent egy lapra feltéve rohamozhatott volna a Fradi, í­gy azonban csak a 95. percben jött össze az egyenlí­tés, ez pedig ferencvárosi búcsút jelentett.

Több volt ebben a mérkőzésben, Szerhij Rebrov vezetőedző együttese egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, az más kérdés, hogy a második félidőben bátrabban mehetett volna előre, hiszen nem nagyon volt már veszí­tenivalója.

A Ferencvárosnak nem sikerült a bravúr, ám a nemzetközi porondon nyújtott teljesí­tményére í­gy is büszke lehet: bejutott az Európa-liga csoportkörébe, ahol egy győzelemmel és négy döntetlennel hét pontot gyűjtött.

Az Üllői úton úgy tervezik: a következő idényben jöhet a folytatás.

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE 
1. Espanyol 6 3 2 1 12–4 +8 11
2. Ludogorec 6 2 2 2 10–10 0 8
3. FERENCVÁROS 6 1 4 1 5–7 –2 7
4. CSZKA Moszkva 6 1 2 3 3–9 –6 5

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

– Több volt a találkozóban, nem?!
– Mondhatjuk, hogy igen. Sok helyzetet kialakí­tottunk, sajnos az elmaradt büntető után és a gyorsan kapott gólt követően némileg elvesztették a hitüket a játékosaim – értékelt Szerhij Rebrov a meccs után.– De utána összeszedtük magunkat, ezúton is köszönöm nekik az egész eddigi szereplést, le a kalappal előttük. Úgy gondolom, ez a mostani volt az eddigi legjobb mérkőzésünk a Ludogorec ellen.

– Tizenegyes volt? Pontosabban az lett volna?
– Abszolút. Ez nem is kérdés.

– Mit kért a játékosoktól a szünetben?
– Átbeszéltük a dolgokat, ám sok változtatásra nem volt szükség, hiszen az első negyvenöt percben is kialakí­tottuk a helyzeteket. Mentünk előre, viszont a fordulást követően láttam, hogy néhány futballistám fárad az idő előrehaladtával. Ne feledjük, ezen a szinten a legtöbbjüknek nincs megfelelő tapasztalata. Ezúttal legalább megtapasztalták, milyen ezen a szinten, ebben a tempóban futballozni. De a szünet után is egységesek voltunk, és próbáltunk támadni. Kár, hogy olyan későn jött az egyenlí­tő gól.

– Ha valaki a szezon kezdetén azt mondja, bejut a csapat a csoportkörbe, és ott hét pontot szerez, gondolkodás nélkül elfogadta volna?
– Erről akkor még nem esett szó. Azonban bí­ztam a fiúkban, s bí­ztam magamban is. Ezért jöttem ide a Ferencvároshoz. Nem szerencsével értük el ezeket az eredményeket. Megtapasztalhatták a játékosok, hogy milyen érzés ilyen atmoszférában futballozni, az Európa-liga más szint. Azért is vagyok büszke a csapatra, mert ne feledjük, a nemzetközi porondon tizennégy találkozóból kettőt veszí­tettünk el, ez azért nem rossz eredmény. Mindenképpen szeretnénk visszatérni a nemzetközi kupák csoportkörébe. Most van még egy mérkőzés hátra a bajnokságból, utána pihenünk egyet, és kezdjük a munkát elölről.

– Utólag belegondolva, erős csoport volt?
– De még mennyire. Ehhez képest a hat meccsből mindössze egyet veszí­tettünk el, márpedig tizenöt éve nem volt itt a csoportkörben a Ferencváros. Ne felejtsük, az utolsó kalapból húztak ki bennünket, ennyi idő alatt is rengeteget fejlődtünk. Nem is lehet más célunk, mint most ráfeküdni a bajnokságra, és megnyerni az újabb aranyérmet.

* * *

A Ludogorec továbbjutása nem forgott komoly veszélyben; ült Gencsev célfutballja – összegzi a Ludogorec Razgrad–Ferencváros (1–1) mérkőzést a bolgár sajtó, amelynek egy része elismeri, a 20. percben jogosnak tűnő tizenegyest úszott meg a hazai csapat. A Duma kiemeli a sors iróniáját: az FTC  nyáron a Bajnokok Ligája-csoportkörétől ugyan búcsúztatta a razgradiakat, most mégis a bolgárok készülhetnek a tavaszi folytatásra, mí­g a magyar csapat elbúcsúzott Európától.

A Ludogorec nagy tét mellett mutatta meg, milyen minőséget képvisel, és tavasszal is ott lesz az Európa-ligában” – indí­tja beszámolóját a gong.bg. A lap szerzője szerint a meccs első percei voltak a Ferencvárosé, aztán kiegyenlí­tődött a játék, sőt, a hazaiak kezükbe is vették az irányí­tást, megérdemelten szereztek vezetést. A hosszabbí­tásban született egyenlí­tésről úgy í­rnak, kár érte, de előzetesen bárki kiegyezett volna a továbbjutást jelentő döntetlennel. A Gong újságí­rója hozzáteszi, egyedül a 20. percben került komoly veszélybe a Ludogorec továbbjutása, ekkor Cicinho kapott kézzel Nguen beadásába a büntetőterületen belül, de „a játékvezető határozott döntést hozott a büntető követelő magyarokkal szemben.”

A visszajátszások azt mutatták, a hátvéd szabálytalan volt, még ha nem is volt szándékos a mozdulata” – ismeri el az elmaradt büntető tényét a topsport.bg. A továbbjutás szempontjából kulcsfontosságúnak í­rják le ezt az öt percet, mivel nem sokkal a kezezés után jött a Ludogorec vezető találata. Tudósí­tásuk szerint a második félidőben a razgradi együttes kiüthette volna az FTC-t, de Wanderson, Marcelinho és Cicinho is elpuskázta a maga ziccerét. A lap kiemeli, a mérkőzés 1.5 millió euró sorsáról is döntött, ennyit keresett a Ludogorec a csoportkörből való továbbjutással.

A Ludogorec történelme során negyedszer éli meg a tavaszt az Európa-ligában” – összegez a Sztandart. A lap kiemeli Sztaniszlav Gencsev meccs utáni értékelését, amelyben a tréner arról beszélt, szerinte mind a két csapat nyert egy félidőt: a Ferencváros az elsőben, a Ludogorec a másodikban volt erősebb; összességében pedig 1–0 után nem érezte azt a játékban, hogy az ellenfél fordí­thatna ellenük. „Rendkí­vül, rendkí­vül fontos meccs volt” – hangsúlyozza a játékosok vállára nehezedő terhet a standartnews.com.

Megvan a bosszú.” A duma.bg tudósí­tása már inkább tudatos célfutballként í­rja le a Ludogorec csütörtöki teljesí­tményét. A találkozó hangulatáról í­rva kiemeli a Ferencvárost vonattal elkí­sérő mintegy ezer főt. A lap hozzáteszi, a Ludogorec nemes bosszút állt a magyar csapaton, amely nyáron a Bajnokok Ligája-csoportkörétől ugyan búcsúztatta a razgradiakat, most mégis a bolgárok készülhetnek a tavaszi folytatásra.

Ludogorec a mérkőzés jelentőségének megfelelő taktikával, az első igazán komoly helyzetével élve, majd a játékot kontrollálva kiérdemelte a létfontosságú egy pontot” – fogalmaz a Dnesz, amely szerint szintén nem volt benne a játékban, hogy a Ferencváros győzzön.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Ludogerec hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2019.XII.12. EL-csoportkör: Ludogerec – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • Milyen az élet!
  Ha nekem vki júl. elején azt mondja, hogy felrobbanok majd dec. 12-13-án, amiért a FRADI nem jut a csopkörből a 32 közé, megmosolygom…

 • PERCRŐL PERCRE

  90+7.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+7.

  PERC

  90+7.

  PERC
  Videó: Borbola Bence

  90+7.

  PERC

  90+7.

  PERC
  Kései gólöröm.

  90+7.

  PERC

  90+7.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+8.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+7.

  PERC
  De már késő…

  90+7.

  PERC
  ITT A SZÉPíTÉS, MIKALAJ SZIHNYEVICS! Skvarka bal oldalról középre szálló, szép, jobblábas beadását az ötös rövid sarkáról, Terziev mögül a kapu közepébe fejeli: 1–1!

  90+5.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Signevich (1–1)
  90+5.

  PERC
  Nguen kavargat a balon, de szereli őt az ötössarkon Cicinho.

  90+4.

  PERC
  Nguen passzát Isael jobbal a 16-os bal sarka elől nem sokkal nyesi a bal felső sarok fölé!

  90+1.

  PERC
  IkokoKeserü
  90+2.

  PERC
  Négy perc a ráadás!

  90+2.

  PERC
  Marcelinho jobbal 11-ről a jobb alsóba szemtelenkedne egy remek Keserü-passzt, de odaér és ment a gólvonal elől Blazic! MICSODA MEGMOZDULÁS!

  90.

  PERC
  Nguen lő az ötös bal sarka és Cicinho elől jobban lágyan Iliev öléhez, 10 méterről.

  89.

  PERC
  Blazic indí­tása a hazai kapusé, előtte Frimpong mentett utolsó emberként Tchibota elől higgadtan.

  89.

  PERC
  Keserü le, Jordan Ikoko váltja, ékcsere.

  89.

  PERC
  Skvarka passzával megindul a jobbon Zubkov, rossz a beadás, Ihnatenko visszaszerzi, Isael eladja.

  88.

  PERC
  Szihnyevics: a légiós 18 idénybeli meccsén 2 gólig jutott. Egyet a Suduvának vágott, egyet meg a DVTK-nak.

  87.

  PERC
  35 éves, 37-szeres bolgár válogatott szűrő.

  85.

  PERC
  Wanderson elfáradt, a helyi legenda, Szvetoszlav Djakov váltja a hajrára.

  85.

  PERC
  És ékcsere, Boli le, Mikalaj Szihnyevics be. Érdekes döntések, ha í­gy fordí­t a Fradi, akkor Rebrov egy zseni!

  84.

  PERC
  DyakovWanderson
  84.

  PERC
  SignevichBoli
  84.

  PERC
  IgnatenkoKharatin
  84.

  PERC
  Danilo Ihnatenko be, Haratin le, egygólos hátrányban a hajrában szűrőcsere… Hát…

  84.

  PERC
  Nem jön a Ludogorec zseniális cserekapusa, folytatja Iliev.

  83.

  PERC
  Iliev pedig ápoltatja kicsit magát, nem meglepő módon.

  83.

  PERC
  Isael ballábas, kissé balról induló, 24 méteres lövését eléri a bal alsó előtt Iliev, és a kipattanót is ellopja a ráronró Boli elől. Les már.

  80.

  PERC
  Haratin sarkaz a 16-os előtt, Marcelinho odalép, de Frimponghoz passzol szerencsére.

  80.

  PERC
  Sigér le, Michal Skvarka váltja, szűrő helyett karmester.

  79.

  PERC
  Š kvarkaSiger David
  79.

  PERC

  79.

  PERC
  Isael szabadrúgása után Anicet ellöki nyújtott karral Blazicot, de nem jár ezért ilyen szinten 11-es.

  78.

  PERC
  Lukoki le, Mavis Tchibota váltja. Szélsőcsere.

  77.

  PERC
  TchibotaLukoki
  75.

  PERC
  Nguen passzol balról vissza Sigérnek, aki jobbal kapura lő, 11-ről, de blokkol azonnal Badji.

  74.

  PERC
  Haratin fejel az ötös elől Iliev ölébe, Isael menetrendszerű beadása után.

  72.

  PERC
  A brazil már jobban van, kicselezi a balon Zubkovot, de 22-ről a bal felső fölé emel.

  72.

  PERC
  Botka odarúg Marcelinhónak, majd kitör a békülés, Jug-segí­tséggel.

  72.

  PERC
  Cicinho bedob egy szép cselt, majd hátulról gáncsolja Fimpongot.

  70.

  PERC
  Ha ez bemegy, és az Espanyol elleni 11-es is, akkor… Akkor.

  69.

  PERC
  Ahol ekkora ziccereket kihagynak ilyen helyzetben, ott…

  69.

  PERC
  MELLÉ, MELLÉ, MELLÉ… Nguen jobbról érkező, lapos, tökéletes ütemű beadását Isael ordí­tó helyzetből jobbal, négy méterről képes a jobb alsó mellé lőni. A jobb oldali kapufa előteréből.

  68.

  PERC
  Nedjalkov szabadrúgást nem éri el középen fejjel Terziev, Nedjalkov jobbal 13-ról Botkába lő, majd távolról a léc fölé emel Cicinho.

  67.

  PERC
  Grigore emel, Lukoki cselez, Botka Endre odalép, szabadrúgás. Sárga lap is.

  66.

  PERC
  Botka
  65.

  PERC
  Sigér koptatja kicsit Keserüt a felezőnél, majd Zubkov emel jobbról jobbal remekül Boli elé, aki azonban hiába nyújtózkodik, nem éri el a labdát az ötös bal sarka előtt!

  63.

  PERC
  Grigore szereli a jobbon Zubkovot.

  63.

  PERC
  Ez dönt majd ma? Reméljük, nem (Fotó: Szabó Miklós)

  63.

  PERC

  62.

  PERC
  A harmadik Heister-hibát talán már nem ússza meg a Fradi…

  62.

  PERC
  Isael szabadrúgása, majd szöglete sem jó, kontra, Heister nem figyel, Wanderson kapura tör, de a német őt is utoléri.

  60.

  PERC
  Sárga lap Georgi Terzievnek Boli felrúgásáért.

  59.

  PERC
  Terziev
  59.

  PERC
  Zubkov indul meg a jobbon egy Nguen-passzal, Sigér labdaszerzése után, Isael jobbal feladja a kapusnak a labdát 18-ról, de ez inkább indí­tás akart volna lenni.

  59.

  PERC
  Wanderson lövése Cicinho elé pattan, Frimpongról, de ismét figyel rá Heister, kirúgás.

  57.

  PERC
  Heister most nem figyel, elfut mellette Cicinho, de a német nem hagyja magát, utoléri, és szereli őt az ötös jobb sarkánál!

  55.

  PERC
  Ez nem a magyar szélsővédők ősze…

  55.

  PERC
  Sigér emel a balon Heister elé, aki középre fejeli a labdát, de ment Isael elől Grigore, majd Botka beadása sikerül a túloldalon egészen rosszra. Kirúgás.

  54.

  PERC
  A középpályán nagy az adok-kapok, ez a bolgárok malmára hajtja a vizet.

  53.

  PERC
  Bal boka, sima levétel után.

  53.

  PERC
  Badji rosszul esik, ápolást kér.

  52.

  PERC
  Hűha, Nedjalkov bal oldali beadásáról milliméterekkel marad le a jobb sarok előtt Marcelinho, pontosabban hatalmasat mentett fejjel Heister!

  50.

  PERC
  Pontosabban: Jug a hazaiaknak fúj, a Fradi meg fújhat rá a 11-es miatt…

  50.

  PERC
  Jug nincs velünk, Badji és Isael összerúg, az övék ez is.

  48.

  PERC
  Boli összefut Terzievvel az ötösön, hazai szabadrúgás…

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  ÖSSZEFOGLALÁS, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Fotók: Szabó Miklós

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  E párharc góllövői
  Jody Lukoki 2
  Rafael Forster 2
  Tokmac Nguen 2
  Jakub Swierczok 1
  Georgi Terziev 1

  FÉLIDŐ

  Nagyon kapós a Serie A-ban a Fradi szélsője…

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A többi mai El-mérkőzés ÉLŐ követője itt!

  FÉLIDŐ

  Az mindenesetre önbizalmat adhat a Ferencvárosnak, hogy a Ludogorec ebben az idényben, a hazai és a nemzetközi meccseket is figyelembe véve csak két csapattól kapott ki otthon (és idegenben is): az Espanyoltól és a Fraditól. A júliusi BL-selejtezőn az FTC annak köszönhette 3–2-es razgradi sikerét, hogy kevesebb mint 50 perc alatt három gólt is szerzett – hasonló forgatókönyvet alighanem most is elfogadnának Dibusz Dénesék.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  42.

  PERC
  Isael ballal irgalmatlan erővel lő a bal alsó sarok mellé.

  40.

  PERC
  Badji felrúgja Nguent hátulról, szabadrúgás kissé balról csak, 18 méterről.

  40.

  PERC
  Lukoki jobb oldali beadását a túlsó sarok elől, kiszorí­tott helyzetből Dibuszhoz fejeli Wanderson, három méterről.

  39.

  PERC
  Bolit szereli becsúszva a 16-oson belül becsúszva Anicet.

  38.

  PERC
  Igen ám, de azóta ez a duó csak egyszer, Kaposváron kezdett. Blazic párja Dvali hiányában inkább a ghánai Abraham Frimpong lett, de ebben az idényben csak háromszor fordult elő, hogy a Fradi Frimponggal a kezdőcsapatban nem kapott gólt, pedig 15 olyan meccset is játszott, amelyiken a ghánai kezdett. Ezekből a nemzetközi kupameccseken csak kétszer volt a pályán az első perctől, viszont azon a két találkozón összesen öt gólt kapott a Ferencváros a Ludogorectől és az Espanyoltól. Ráadásul Frimpong a pihenő Blaziccsal ellentétben a Békéscsabán 2–0-ra elveszí­tett mérkőzésen is végig a pályán volt, igaz, Leandro korai kiállí­tása miatt ott szinte végig létszámhátrányban futballozott az FTC.

  38.

  PERC
  Érdekes, hogy a CSZKA Moszkva elleni, 0–0-val záruló hazai mérkőzésen még úgy tűnt, hogy a szélső védőből, Dvali kiválása miatt kényszerből belső hátvéddé avanzsáló Botka Endrével meg tudja oldani a Ferencváros a védelem közepét, a Botka, Miha Blazic kettőssel.

  38.

  PERC
  Isael szögletét kapura ollózza Boli 10-ről, szemkápráztató mozdulattal, de figyel Iliev. És balra ledőlve véd.

  38.

  PERC
  De szöglet, Isael jobb oldali beadását Anicet Frimpong elé fejeli, aki jobbal az ötös jobb sarka elől a bal oldali kapufa tövére bombázza a labdát. KAPUFA!

  36.

  PERC
  KIMARAD! Zubkov ad be balról remekül, Nguen az ötösről a bal sarok mellé teszi a labdát jobbal, a levegőben.

  35.

  PERC
  Cicinho szereli a balon Blazicot, bedobás.

  34.

  PERC
  Isael ellöki Cicinhót a felezőnél. Szabadrúgás.

  34.

  PERC
  Nagy labda, lyuk: Isael emel a 16-os előtt szenzációsan Nguen elé, aki azonban az ötös jobb sarka előtt jobbal nem találja el a labdát. HELYZET!

  33.

  PERC
  Fotók: Szabó Miklós

  33.

  PERC

  33.

  PERC

  31.

  PERC
  Cicinho jobb oldali beadását menti középen Botka.

  30.

  PERC
  47.9 millió euróra, vagyis csaknem 15.8 milliárd forintra becsüli a bolgár Ludogorec 27-es keretét a transfermarkt oldal, a Ferencváros 28-as keretének becsült piaci értéke ugyanakkor 19.3 millió euró, azaz átszámí­tva mintegy 6.4 milliárd forint.

  30.

  PERC
  A Fradi-tábor nagyon lelkes.

  30.

  PERC
  Heister passzát feladja a kapusnak 17-ről Nguen. Kár érte.

  29.

  PERC
  Haratin szereli szépen Lukokit az ötös bal sarka előtt, Wanderson indí­tását követően.

  27.

  PERC
  Frimpong
  27.

  PERC
  Abraham Frimpong kap sárga lapot, ellökte Keserüt. Eltiltás, Haratinnak van még sárgája a Fradiban.

  26.

  PERC
  Blazic jobb oldali beadását menti Sigér elől fejjel a jobb sarok előtt Marcelinho.

  25.

  PERC

  25.

  PERC
  NA, EZ BEZZEG BENT VAN, Botka labdát veszí­t, Marcelinho indí­t, remekül, JODY LUKOKI kapura tör, és 12 méterről ballal elegánsan a bal alsó sarokba emel a kivetődő Dibusz fölött. 1–0!

  24.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Lukoki (1–0)
  22.

  PERC
  Isael szögletét rosszul találja el az ötös előtt Blazic.

  21.

  PERC
  VAR-t ide, de gyorsan!

  21.

  PERC
  Nguen jobb oldali beadását Isael a jobb sarok elől, három méterről jobbal kapura lövi, Cicinho nyújtott kézzel ment, de nincs büntető.

  20.

  PERC
  ELKÉPESZTŐ!!!!

  20.

  PERC
  Isaeé feladja kapásra a szögletet, de Botka nem mer lőni 22-ről.

  20.

  PERC
  Isael beadása után Iliev-pánik, de ment végül az első rosszul sikerült öklözést követően.

  20.

  PERC
  A többi mai El-mérkőzés ÉLŐ követője itt!

  18.

  PERC
  Nguen passzol a felfutó Haratinhoz, aki az ötös bal sarka elől, 12-ről jobbal kapura lő, de blokkol az ötösön Terziev.

  18.

  PERC
  Ha már Keserü… „Egy pár szót tudok magyarul. Amikor kicsi voltam, az édesapám felőli rokonság igyekezett taní­tani, de nem nagyon voltam rá kapható. Szenzációs lenne, ha gólt lőnék a magyar válogatottnak. Már látom a lelki szemeim előtt a magyarországi szalagcí­meket a mérkőzés után: Keserü megkeserí­tette az életünket” – nyilatkozta egy magyar–román meccs előtt.

  17.

  PERC
  Dibusz megfogja Lukoki tí­zméteres ziccerét, de les. Keserü remek passzt adott neki.

  17.

  PERC
  Wanderson lő jobbal 14-ről, kissé balról a jobb alsó felé, vetődve fogja a labdát Dibusz. Helyzet!

  16.

  PERC
  Marcelinho futtatja a jobbon Lukokit, de pocsék a jobb oldali, jobblábas beadás.

  15.

  PERC
  Marcelinho eladja, de Cicinho szereli Nguent a balon.

  12.

  PERC
  Wanderson ismét szabadon a balon, jobbal 19-ről Dibusz ölébe lő. Anicet indí­totta.

  12.

  PERC
  Szabadrúgás azonban van, középről, Dibusz fogja a 31 méteres, ballábas Wanderson-lövést.

  11.

  PERC
  Isael odacsap Badjinak, sárga nincs.

  10.

  PERC
  orets Razgrad 1
  9.

  PERC
  Isael kap jó passzt Nguentől, jobbal kapura lő az ötös bal sarka elől, egy csel után, de blokkol bevetődve Cicinho, Nedjalkoc meg takarí­t.

  8.

  PERC
  Isael most jobban nyesi jobbról ballal középre, de Nguent megelőzi Anicet.

  7.

  PERC
  Isael szöglete nem az igazi, Boli elől ment Badji.

  7.

  PERC
  TOVÁBB! Ejj, szép támadás, Nedjalkov hatalmasat rúg a 16-os előtt Haratinba.

  5.

  PERC
  Isael rúg nagyot a jobbon a felfutó, őt kicselező Cicinhóba. Brazil belharc, ez a Cicinho nem a volt realos védő.

  4.

  PERC
  Nedjalkov beadása a védőké.

  4.

  PERC
  Zubkov lő kissé jobbról, 19-ről kapura, három csel után, ballal, de jobbra ledőlve véd a kapus, Iliev.

  4.

  PERC
  Zubkov lő kissé jobbról, 21-ről kapura, de jobbra ledőlve véd a kapus, Iliev.

  3.

  PERC
  Zubkov lő kissé jobbról, 21-ről kapura, de jobbra ledőlve véd a kapus.

  2.

  PERC
  Heister beadását kornerre menti Cicinho. Isael beadása Terzievé.

  2.

  PERC
  Nono, Wanderson kap jó passzt a balon Keserütől, de a 16-os bal sarka elől ballal feladja a labdát Dibusznak.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak tisza zöldben, a magyar csapat tiszta fehérben.

  Jelentjük, abszolúte nincs telt ház, sőt.

  Fotók, videó: Borbola Bence

  Hangolnak…

  Fotó: Szabó Miklós

  A stadionban 5 Celsius-fok van, nem felhős az ég.

  A Fradi ellen alig játszottak – most ők a Ludogorec vezérei.

  Egy kis örökmérleg: 3 meccs, 1 bolgár és 2 magyar sikerrel, 6, ill. 5 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  Nincsenek ilyenek.

  Eltiltott a ferencvárosi Eldar Civic.

  A hazaiaktól Jacek Goralski sérült, a vendégektől Lasha Dvali és Lovrencsics Gergő maródi.

  Ferencvárosi TC
  @Fradi_HU
  Training in Razgrad š½ï¸#fradi #ferencvaros #ftc

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  15
  9:20 -- 2019. dec. 12.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg Ferencvárosi TC egyéb Tweetjeit is
  Mindez azt jelenti, ha a jelenleg hat ponttal álló Ferencváros győz Razgradban, akkor első magyar csapatként továbbjut és megdönti a Vidi tavaly felállí­tott magyar pontrekordját. Ha legalább ikszel, akkor a rekordot ugyan beállí­tja, de nem jut tovább.

  Korábban az FTC-nek kétszer, 1995-ben a Bajnokok Ligájában, 2004-ben az UEFA-kupában sikerült csoportkörbe jutnia, a DVSC 2009-ben a BL-ben, 2010-ben az Európa-ligában került a főtáblára, a Vidi pedig 2012-ben és 2018-ban ugyancsak az El-ben. Továbbjutnia még egyik magyar együttesnek sem sikerült. A Fradi a BL-ben öt, az UEFA-kupában négy ponttal zárt (utóbbi esetben csak négy meccset kellett játszani a csoportkörben), a DVSC a BL-ben nem szerzett pontot, az El-ben egyszer győzött öt vereség mellett. A Vidi első nekifutásra hat, a másodikra hét pontot szerzett.

  Amióta a nemzetközi labdarúgókupákban kitalálták a csoportkörös lebonyolí­tási rendszert, a mostani a hetedik alkalom, hogy magyar csapat csoportmeccseken szerepelhet.

  A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön 21 órától ugyanazzal a céllal léphet pályára Razgradban, az idény során már kétszer legyőzött Ludogoreccel szemben, mint két hete itthon az Espanyol ellen – ha győz, akkor megdönti az eddigi magyar pontrekordot az európai kupák csoportkörében. Ráadásul a bulgáriai sikerrel a magyar klubok közül elsőként tovább is jutna a csoportkörből. Ehhez azonban egy statisztikán szinte biztosan javí­tania kell.

  A hí­rek szerint telt ház előtt futballozhatnak csütörtök este a csapatok, még akkor is, ha helyi idő szerint 22 órakor kezdődik az összecsapás (magyar idő szerint 21 órakor). A Ferencváros szurkolói maratoni vonatozást követően érkeznek meg Razgradba, a zöld-fehérek játékosai nem szenvednek hiányt biztatásból, hiszen nem kevesebb mint ezer fővárosi drukker kelt útra. A Ludogorec Arénában az egyik kapu mögötti szektor lesz az övék, a hangulattal aligha lesz gond ezen a fontos mérkőzésen.

  Tökéletesen egyetértett játékosával Alekszi Zseljazkov, Sztaniszlav Gencsev megbí­zott vezetőedző stábjának tagja, aki kiemelte, hogy a Ludogorec minden játékosa a lehető legjobb mentális és fizikai állapotban várja a találkozót: „Azt hiszem, senkit sem lepek meg azzal, hogy azt mondom, ez lesz nekünk az év legfontosabb mérkőzése. Tökéletes alkalom, hogy megkoronázzuk idei teljesí­tményünket. Mindegy, hogy a Ferencváros beáll-e védekezni, vagy az első perctől támadó felfogásban lép pályára, mindkettőre felkészültünk. Futballistáink számos hasonló hőfokú összecsapáson vettek részt az elmúlt években, a rutin biztosan mellettünk szól.”

  „Semmi értelme döntetlenre játszanunk, habár az egy pont tökéletesen megfelelő lenne nekünk – magyarázta a 27 esztendős bolgár védő. – Szeretnénk legyőzni a Ferencvárost, az első perctől kezdve ez a cél lebeg a szemünk előtt. Az utóbbi hónapokban negyedszer csapunk össze a magyarokkal, jól ismerjük őket, nem kellett pluszban felkészülnünk belőlük. Tudjuk, mi a feladatunk, nem hiszem, hogy a mérkőzés taktikai szempontból bármilyen újdonságot hozna a korábbiakhoz képest.”

  Nem kételkednek a Ludogorecnél abban, hogy csütörtök este csapatuk továbbjut az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába. Ehhez egy pontot is elég szerezniük a magyar bajnok Ferencváros ellen, de a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón megjelenő Georgi Terziev szerint ennél egyértelműen többre készülnek.

  A védelmet illetően lehet leginkább gondban Szerhij Rebrov. A grúz Lasa Dvali sérülés miatt hetek óta hiányzik, és elképzelhető, hogy az edző a hátvédsor jobb oldaláról Lovrencsics Gergőt is kénytelen lesz nélkülözni. A 31 esztendős játékos a csütörtöki Európa-liga-mérkőzés előtti utolsó edzésen külön tréningezett társaitól. Mozgása nem sok jót í­gért, miután rúgást kapott a combjára, könnyen elképzelhető, hogy a védelem jobb szélén Botka Endre kezd helyette.

  A TELJES BEHARANGOZÓ CIKKET ITT OLVASHATJA EL!

  Isael szerint előny is lehet, de hátrány is, hogy a bolgár bajnokkal háromszor is találkoztak az elmúlt hónapokban, í­gy a felek már remekül ismerik egymást.

  „Valakinek biztosan előny lesz – mosolygott a dél-amerikai futballista. – Hogy kinek, majd meglátjuk. Jól ismerjük immár a bolgár bajnokot. De a magam részéről elfelejtettem azokat a találkozókat. Ezúttal új kilencven perc vár ránk, teljesen más találkozó lesz. Azok a mérkőzések már történelem.”

  A Ludogorecben több brazil futballista is van, Marcelinho, Cicinho, Renan vagy éppen Rafael Forster. Kí­váncsiak voltunk, Isael ismeri-e őket személyesen, és hogy mi a véleménye honfitársairól…

  „Személyesen nem ismerem őket, a budapesti mérkőzést követően váltottunk néhány szót. A játékukat annál jobban ismerem, de barátaimnak nem mondanám őket. Világszerte rengeteg brazil játékos futballozik, rengetegen vagyunk.”

  „Előfordulhat, hogy egyéni villanás dönt – mondta a 31 esztendős brazil támadó. – Mindenki tudja, milyen fontos mérkőzés előtt állunk, de nemcsak nekünk, hanem a Ludogorecnek is kiemelt jelentőségű a csütörtöki összecsapás. Mentálisan is arra kell készülnünk, hogy győznünk kell idegenben, a feladat egyszerű, valahogyan meg kell nyerjük a csoportkör utolsó mérkőzését. Rendkí­vül motivált vagyok, alig várom, hogy elkezdődjön a mérkőzés.”

  Sok múlhat a játékán… A Ferencváros győzelmi kényszerben lép pályára csütörtökön este Razgradban, márpedig ez azt jelenti, a zöld-fehéreknek mindenképpen gólt kell szerezniük a Ludogorec Arénában, ha tovább szeretnének jutni az egyenes kieséses szakaszban. Az utóbbi időben a Fradi egyik legveszélyesebb futballistája a brazil Isael, aki egymaga képes mérkőzéseket eldönteni, vajon lehet-e ilyen a csütörtök esti Európa-liga találkozó?

  – Bolgár újságí­rók arról faggatták, szeretnek-e esős időben futballozni.
  – A magam részéről az sem zavart, ha annak idején a Bajnokok Ligájában mí­nusz tí­z Celsius-fokban kellett helyt állni. Egyszerűen szerettem futballozni. A játékosokat kellene megkérdezni arról, kedvelik-e a nedves talajt, egy biztos, a fű gyorsabb lesz, a labda csúszik majd rajta.

  – Mióta bevezették a nemzetközi kupákban a csoportkörös rendszert, egyetlen magyar csapat sem jutott az egyenes kieséses szakaszba. Mit szól hozzá?
  – A válaszom nagyon egyszerű, az, hogy ez nem jó! Arra kértem a srácokat, mutassák meg magukat, itt a lehetőség, élvezzék, hogy eljutottak idáig. Ráadásul nem érdemtelenül vannak itt, igenis megdolgoztak érte. Rászolgáltak, hogy itt lehessünk, a sorsunk a saját kezünkben van

  – Mi dönthet?
  – A koncentráción sok múlik… Az első perctől kezdve figyelnünk kell, egyetlen pillanatra sem hagyhatunk ki.

  – Miben fejlődött leginkább csapata az első razgradi találkozó óta?
  – Sok mindenben… Rendkí­vül sűrű időszak áll mögöttünk, hetente két, olykor három találkozót játszottunk. De nem szabad a múlttal foglalkoznunk, most csakis előre tekintünk. Egy biztos, kevés játékosunk kapott ilyen terhelést pályafutása során, de a célunkat elértük, vezetjük a bajnoki tabellát, az Európa-ligában pedig az utolsó fordulóban is van esélyünk a továbbjutásra.

  – Kijelenthetjük, hogy a Ludogorec a favorit?
  – Idehaza játszanak, a döntetlen nekik megfelelő eredmény, nemzetközileg sokkal tapasztaltabb együttesről van szó, mégsem szeretem azt a kifejezést, hogy favorit. Arról nem is beszélve, hogy a nyáron a Bajnokok Ligája-selejtezőben is ők voltak az esélyesebbek, mégis mi jutottunk tovább. A labdarúgásban gyakran előfordul, hogy a kevésbé esélyes csapat jut tovább, meglátjuk, csütörtökön ki jön ki jobban a találkozóból.

  – Az első perctől a győzelemre hajtó Ferencvárosra számí­thatunk, vagy megpróbálják kivárni a megfelelő alkalmat?
  – Az egyensúly megtartása nagyon fontos az ilyen téttel bí­ró összecsapásokon. Fejjel semmiképpen sem szabad a falnak rohanni! Mind a két csapat a továbbjutásra játszik, úgy érzem, rendkí­vül izgalmas találkozó lesz a csütörtök esti.

  Szerhij Rebrov szerint nem lehet kijelenteni, hogy a Ludogorec a favorit a Ferencváros elleni Európa-liga-mérkőzésen. Isael, a magyar csapat támadója rendkí­vül motivált, alig várja, hogy elkezdődjön a mérkőzés, melyen ha a zöld-fehérek nyernek, továbbjutnak.

  A szurkolók nagyon bí­znak a Ferencváros sikerében a Ludogorec vendégeként. Még a Puskás Akadémia elleni mérkőzés előtt beszélgettünk velük az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójáról, amelyben az FTC-nek győznie kell ahhoz, hogy tavasszal is folytathassa a nemzetközi kupasorozatban. A szurkolók szerint Szerhij Rebrov az egész országot boldoggá teheti csütörtökön.

  A leszállást követően Rebrov és labdarúgói buszra pattantak, és újabb másfél órás utazást követően érkeznek meg Razgradba, ahol csütörtök este 21 órától játszanak Európa-liga-csoportkörös mérkőzést, a tét a továbbjutás.

  Tegnap utazott el Bulgáriába a Ferencváros. A zöld-fehérek másfél órás repülőút után Várnában landoltak, lapunk együtt utazik a csapattal.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A LUDOGOREC–FERENCVÁROS EL-CSOPORTMÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.27.18:00, m4sport
01.30.17:00, M4Sport
02.03.20:00, m4sport
02.07. 18:30, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ