2019.XII.15. DVTK – Ferencváros: 0-1


Egy gól is elég volt a Ferencváros-győzelemhez

Zubkov találatára nem érkezett válasz a lelkes DVTK-tól, a 8311 szurkoló remek hangulatot teremtett.
A Ferencváros győzelemmel búcsúzott az évtől, Olekszandr Zubkov szabadrúgásból szerzett góljával elhozta mindhárom pontot Diósgyőrből a labdarúgó NB I 16., ez évi utolsó fordulójában.


Nyilatkozatok:

Feczkó Tamás: — Vasárnapi ellenfelünk kimagaslik a mezőnyből, idáig egyetlen vereséget szenvedtek a bajnokságban, azt is a nyár végén. Azóta magabiztosan menetelnek, de a mi célunk az, hogy megduplázzuk a vereségeik számát. Kiemelkedő képességű labdarúgók alkotják a keretet, akik nemzetközi szinten is képesek mérkőzést eldönteni. Nagyon sok válogatott labdarúgójuk van, akik egységes, jó csapatot is alkotnak. Szerhij Rebrov minden posztra minimum két választási lehetőséggel rendelkezik, válogatott labdarúgók örülnek, ha csereként beállhatnak.  Tévúton jár, aki abban bí­zik, félvállról veszi a vasárnapi mérkőzést az ellenfél. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, ugyanakkor nagyon szervezett és taktikus játékkal, extra szurkolótáborunk támogatásával és jó adag szerencsével nyerhetünk.

Szerhij Rebrov: — Hosszú menetelés végéhez közeledünk, mindenki lábában rengeteg mérkőzés vanHálás vagyok azért, hogy a játékosok mindent megtesznek az eredmények eléréséért, számomra a fejlődés a legfontosabb. A bajnokságban fontos győzelmeket sikerült aratnunk, ennek köszönhető az előnyünk annak ellenére, hogy egyel kevesebb meccset játszottunk. Az EL-ben közel volt a továbbjutás, nagyon erős csoport volt, de hatból mindössze egy meccset veszí­tettünk el. Ha jövőre is szeretnénk csoportkörös mérkőzéseket játszani, ahhoz meg kell nyernünk a bajnokságot, ezért pedig már most vasárnap is tehetünk. Emlékszem a márciusi hétgólos győzelemre, de ezt követően szeptemberben egy góllal sikerült legyőznünk a Diósgyőrt. Az év utolsó meccsét is komolyan vesszük, hazai pályán biztos mindent megtesz ellenfelünk a három pontért. Nekünk az a dolgunk, hogy szépen zárjuk az évet!

A mérkőzés:

DVTK — Ferencváros: 0-1 (0-1)
Diósgyőr, 18:00. 8.311 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Kóbor, Szert; alapvonali jv.: Karakó, Lovas; tartalékjv.: Medovarszki)

DVTK: Danilovic — Sestakov, Polgár, Brkovic, Tamás M. — Vági (Tabakovic, 71.), Iszlai — Hasani, Rui Pedro, Korbély (Bacsa, 61.) — Ivanovski (Prosser, 76.)
kispad: Antal, Szabó B., Tóth B., Orosz
vezetőedző: Feczkó Tamás

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Botka, 64.), Blazic, Frimpong, Civic — Sigér, Haratin — Isael (Nguen, 64.), Skvarka (Ihnatenko, 77.), Zubkov — Szihnyevics
kispad: Gróf, Heister, Boli, Varga R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Zubkov (15.)
Sárga lap: Iszlai (76.) illetve Isael (22.), Sigér (45.), Szihnyevics (82.), Blazic (84.), Civic (90+5.)

Az esztendő utolsó bajnokija.

A DVTK-stadion felé tömött sorokban igyekvő, piros-fehér sálakba burkolózó miskolci szurkolók abban reménykedtek, hogy a Feczkó Tamás irányí­tásával egyre szervezettebben játszó kedvencek meglepik a razgradi túra minden fáradalmával érkező Ferencvárost. A kezdő sí­pszó előtt vastapssal és molinóval köszöntötték a klub korábbi kapusát, későbbi kapusedzőjét, a múlt kedden 70. születésnapját betöltő Veréb Györgyöt, majd a klubinduló felcsendülése után abban bí­ztak, hogy a gyepen borul a papí­rforma.

Az esztendő utolsó bajnokija.

Az őszi menetelés végére érő zöld-fehér labdarúgóknak a vendégszektorból már a meccs elején felcsendült a „Szép volt, fiúk!”, a drukkerek az együttes Európa-liga-szereplését méltányolták a rigmussal, ám Szerhij Rebrov vezetőedző már előre tekintett, s kijelentette, a következő idényben ismét az egyik európai sorozat csoportköre a cél. Ehhez viszont meg kell nyerni a bajnokságot, amelynek egyik fontos állomása a DVTK elleni idegenbeli meccs – az idei utolsó erőpróba a téli pihenő előtt.

Mivel az ukrán vezetőedző Varga Rolandot, Tokmac Nguent, valamint Franck Bolit is a kispadra ültette, együttese veszí­tett lendületéből, az első félidőben olykor hiányzott a dinamika, ám arra í­gy is képes volt, hogy kézben tartsa a meccset, és a hazai térfélre terelje a játékot.

A négy hátvéd többnyire a felezővonalnál helyezkedett, onnan épí­tgették az akciókat, a labdát többször megjáratták és körbeadogatták a miskolci védősor előtt, rést keresve a pajzson – ám nem sok sikerrel.

Ami akcióból nem ment, szabadrúgásból összejött: a Puskás Akadémia ellen duplázó Olekszandr Zubkov ezúttal is eredményes volt, a levegőben szitáló labdába Braniszlav Danilovics csak beleütni tudott, védenie nem sikerült. Ha a folytatásban Ihor Haratin átlövése a lécről befelé pattant, már az első félidőben eldöntötte volna a meccset a listavezető, igaz, az első negyvenöt percben látottak alapján í­gy sem forgott veszélyben a győzelme.

A kontratámadásokra berendezkedő hazaiak csak elvétve tudták megjátszani támadóikat, a védők rendre lefülelték az átadásokat, ha mégsem, a passzoló játékos küldte rossz helyre a labdát. A miskolciak képtelenek voltak huzamosabb ideig megtartani a labdát, és a halvány támadójáték miatt Dibusz Dénesnek ekkor csak egyszer kellett védenie, igaz, akkor hatalmas bravúrral hárí­totta Florent Hasani léc alá tartó lövését.

A fordulás után ismét a koszovói válogatott járt közel az egyenlí­téshez, ezúttal szabadrúgásból próbálkozott, de kettejük különmeccsét ismét az őszt remek formában végigvédő kapus nyerte meg. Ezzel együtt egyre többet volt a labda a hazai csapatnál, amely igyekezett kihasználni, hogy Rebrov fáradó együttesének fontosabb volt az előny megtartása, mint a növelése.

Az első játékrészhez képest kiegyenlí­tettebbé vált a játék, huzamosabb ideig egyik fél sem tudta beszorí­tani a másikat, í­gy a mezőnyjáték közepette helyzetek nélkül peregtek a percek. Néhány veszélyesen középre kanyarodó beadás, egy-két í­géretesebb megindulás – ennél többre sokáig egyik oldalon sem futotta, majd az utolsó tí­z percre ráfordulva a csereként pályára lépő Nguen lövését védte a hazai kapus.

Az utolsó percekben hiába próbálta fokozni a nyomást a DVTK, a stabilan védekező Ferencváros megőrizte előnyét, győzelemmel zárta az esztendőt (0–1), í­gy a téli szünethez érve egy bajnokival kevesebbet játszva négy ponttal vezet a Mol Fehérvár előtt, mí­g a Diósgyőrt két pontra megközelí­tette a kiesés elől menekülő Paks, Zalaegerszeg kettős.

További képek: nso.hu

Nyilatkozatok:

A DVTK vezetőedzője, Feczkó Tamás először is a szurkolóknak mondott köszönetet a fantasztikus hangulatért.

„Csalódott vagyok, hogy pont nélkül maradtunk, és a szurkolóknak is csalódottan kellett távozniuk. Az első félidőben a játékunk kritikán aluli volt, de a szünetben rendeztük a sorokat, a második félidő alapján a pontra is rászolgáltunk volna, viszont nem sikerült gólt szereznünk. A második játékrészben olyan teljesí­tményt nyújtottunk, ami a Diósgyőrt jellemzi, ezt kell továbbvinnünk.”

A Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov szerint nehéz időszak végére ért a csapata.

„Három hónapon keresztül heti két meccset játszottunk. Ezért is láthattunk különböző félidőket ma: az elsőben birtokoltuk a labdát, a másodikban látszódott a fáradtság. Köszönöm a játékosoknak a helytállást, rájuk fér már a pihenés.”

A Nemzeti Sport arról érdeklődött: várható-e játékosmozgás a téli szünetben a Fradinál?

„Valóban ez az alkalmas időszak az erősí­tésre, de a télen nem számí­thatunk nagy változásokra. Azoktól a játékosoktól, akik elveszí­tették a motivációjukat, természetesen meg kell válnunk.”

*

— Nem akármilyen góllal búcsúzott az esztendőtől. Minden erejét beleadta a szabadrúgásba?
— Nem spóroltam az erővel – felelte Olekszandr Zubkov, a Ferencváros ukrán szélsője, aki az esztendő utolsó mérkőzésén, a Diósgyőr elleni idegenbeli 1-0-s találkozón a győztes gólt szerezte. — Eredetileg csapattársam. Isael volt kijelölve a szabadrúgás elvégzésére, de szóltam neki. engedje át a lehetőséget. Nem sokkal előtte az ellenfél drukkerei bedobtak egy sörrel teli műanyag poharat a pályára, amelynek nagy része a nyakamban kötött ki. Nagyon dühös voltam. Mindig tiszteletben tartom a szurkolókat, soha egyetlen rossz szót sem mondanék rájuk, hiszen a labdarúgás értük van, de elvárom, hogy ők is ugyanúgy tiszteljenek bennünket, labdarúgókat.

— Szóval ha nincs a sör, elképzelhető, hogy nem is ön áll a labda mögé?
— Ragadtam a sörtől, úgy voltam vele, megpróbálok nemes bosszút állni. Odaálltam a labda mögé. és beleadtam minden dühömet.

— Minden jó, ha jó a vége?
— Kétségtelen, ennél jobban nem is sikerülhetett volna nekünk az ősz vége. Fontos győzelmet arattunk idegenben, nem véletlenül mondta a találkozó előtt Szerhij Rebrov, hogy a bajnoki cí­mhez ezek a három pontok kellenek.

— A mérkőzés után nagy volt az öröm az öltözőben?
— Mindenki gratulált a másiknak, megveregettük egymás vállát, összeölelkeztünk. Aztán mire leültem a helyemre, már legalább ötven szöveges üzenet várt a telefonomon. alig győztem rájuk válaszolni az este. De egyet sem hagytam ki. Nagy volt az öröm, éreztük, kemény meló van mögöttünk, és most nem csak a vasárnap esti találkozóra gondolok.

— Na igen, nem akármilyen ősz áll a Ferencváros mögött.
— A tabella első helyén telelünk, jó hangulatban mehetünk a szünetre, és az Európa-ligában is mindent kiadtunk magunkból.

— Dühös vagy szomorú volt a kiesés miatt, esetleg mondhatjuk, hogy ez a realitás?
— Inkább szomorú voltam. A Ludogorec elleni utolsó csoportmérkőzésen megvolt a lehetőségünk, hogy az egyenes kieséses szakaszba jussunk. A játék alapján meg is érdemeltük volna. A sorsolást követően sokan mondták, jó ha egy pontot szerzünk a négyesben – ehhez képest az Espanyol egyszer sem vert meg bennünket, a CSZKA Moszkva ellen négy pontot szereztünk, a továbbjutás a Ludogoreccel ví­vott meccseken ment el. De összességében rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, ne feledjük, legtöbbünk életében először játszott nemzetközi kupa csoportkörében. Úgy éreztem, evés közben jött meg az étvágy, nem sokon múlt a továbbjutásunk.

— Nem bánja, hogy vége az őszi szezonnak? Most kezdte el rugdosni a gólokat.
— Némileg bánom. Legutóbb, a Puskás Akadémia ellen odahaza dupláztam, vasárnap a Diósgyőr otthonában győztes gólt lőttem, és az erőállapotom is megfelelő. A magam részéről még mehetett volna tovább a bajnokság, de azzal is tisztában vagyok, a testileg és mentálisan is pihenőre van szükségünk. Sűrű hónapok állnak mögöttünk, a sok mérkőzés alaposan igénybe vett bennünket.

— A nyáron érkezett Magyarországra. Azt kapta, amire számí­tott?
— Igen, sőt valamivel többet is. Nem csak megszoktam, meg is kedveltem Budapestet, mondhatom, nagyon jól érzem magam a klubnál. Szerhij Rebrov remek edző, az elmúlt hónapokban sokat tanultam, jó érzésekkel utazok el pihenni.

— Mi lesz a program? Irány Ukrajna, vagy valamelyik tengerpart?
— A feleségemmel nemrég házasodtunk össze, a sűrű program miatt egyelőre nem tudtunk elmenni a nászutunkra. Odahaza, Ukrajnában felhúztuk a gyűrűt egymás ujjára, ám aztán jöttünk is vissza Magyarországra, mert folytatódott a bajnokság. A nászutat most pótoljuk, kedden indulunk a Maldí­v-szigetekre. Jó lesz kicsit pihenni.

A 16. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 7 — Vachtler (Kaposvár) 7, Ur (Kaposvár) 7, Szabó A. (Kaposvár) 7, Szabó J. (Paks) 6 — Szakály A. (Kaposvár) 7 — Nagy R. (Kaposvár) 8, Kovács I. (MOL Fehérvár) 7, Pátkai (MOL Fehérvár) 7, Csiki (Kaposvár) 7 — Ádám M. (Kaposvár) 7
A forduló játékvezetője: Farkas Ádám (DVTK — Ferencváros) 8 — Kóbor Péter, Szert Balázs, Karakó Ferenc, Lovas László

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2019.XII.15. DVTK – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ