2020.I.10. Ferencváros – KRC Genk: 1-2

A hajrában fordí­tott a belga bajnok, kikapott a Ferencváros az első felkészülési meccsén

A Rebrov-csapat hiába vezetett sokáig Lovrencsics találatával, egy potya góllal nyert a Genk.
A Ferencváros labdarúgócsapata az első téli felkészülési mérkőzésén sokáig vezetett Lovrencsics Gergő góljának köszönhetően, végül azonban 2–1-re kikapott a belga bajnok Genktől.


A mérkőzés:

Ferencváros — KRC Genk: 1-2 (1-0)
Stadium Camilo Cano, La Nucia, 17:30. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Dibusz (Gróf, 46.) — Lovrencsics G. (Botka, 46.), Otigba (Blazic, 46.), Leandro (Frimpong, 46.), Heister (Civic, 46.) — Vécsei (Haratin, 46.), Sigér (Csonka, 46.) — Lódico (Bőle, 46.), Skvarka (Isael, 46.), Zubkov (Varga R., 46.) — Boli (Ramadan, 46.)
kispad: Szécsi G.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

KRC Genk: Coucke, Mæhle, Cuesta, Adewoye (Screciu, 46.), Neto, Ito (Oyen, 68.), Hrosovsky, Thorstvedt (Sierra, 62.), Paintsil, Odey, Onuachu (Nygren, 72.)
kispad: Leysen
vezetőedző: Hannes Wolf

Gól: Lovrencsics G. (28.) illetve Oyen (80.), Odey (84.)

A Ferencváros az első téli felkészülési mérkőzésén a Genkkel találkozott a spanyolországi Benidormban. Az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében is megforduló belga bajnokcsapatnak a zöld-fehérek elleni találkozó előtt már volt egy edzőmeccse, a Bundesligában szereplő Kölnnel 1–1-es döntetlent játszott. A Fradi ellen azok kaptak lehetőséget, akik a német alakulat ellen nem léptek pályára.

Az FTC kezdőjében két, télen szerződtetett játékos, Vécsei Bálint és Gastón Lódico is ott volt, mí­g a belgáknál is akadt egy ismerős arc az exfradista Joseph Paintsil személyében.

A szakadó esőben megrendezett találkozó elején a Genk volt mezőnyfölényben, az első helyzet azonban a Ferencváros előtt adódott: Lovrencsics Gergő jobb oldali lapos beadása után Michal Skvarka ziccerben nagyon rosszul találta el a labdát. A másik oldalon Dibusz Dénesnek csak elvétve adódott dolga, igaz, ebben a hosszú sérülése után visszatérő Otigba Kennethnek is nagy szerepe volt: a kétszeres magyar válogatott védő óriásit mentett a belgák legaktí­vabb játékosának, Ito Dzsunjának a közeli lövése után.

Nem sokkal később Franck Boli lövését még védte Gaëtan Coucke, fél perccel később azonban már ő is tehetetlen volt: bal oldali szöglet után röviden szabadí­tottak fel fejjel a belgák, majd a lecsorgó labdát Lovrencsics Gergő 25 méterről, állí­tgatás nélkül a kapu jobb oldalába küldte. 1–0

Ezt követően Boli előtt kí­nálkozott újabb lehetőség, majd Paintsil próbálkozott közelről egy fejessel, de az első félidőben már nem született újabb gól.

Szerhij Rebrov teljes sort cserélt a második felvonásra, a Ferencváros játéka viszont valamelyest visszaesett. A belga együttes fokozatosan növelte a nyomást, a magyar bajnok futballistái pedig többször a saját térfelükön – sőt, az is előfordult, hogy a saját tizenhatosukon belül – veszí­tettek labdát. Gróf Dávidnak ennek ellenére sem akadt sok feladata, a hajrában viszont mégis fordí­tott a Genk.

A 80. percben – a 12 perccel korábban pályára lépő, mindössze 16 éves – Luca Oyen lövésébe csak belekapni tudott a magyar kapus, a labda a hálóban kötött ki (1–1). Öt perc sem telt, már a belgáknál volt az előny: Oyen jobb oldali beadása után Gróf kezei közül kicsúszott a labda, í­gy Stephen Odeynek egy lépésről csak az üres kapuba kellett passzolnia – ezzel a Ferencváros 2–1-re elveszí­tette az első téli felkészülési mérkőzését. Szerhij Rebrov csapata szombaton 15 órától a német élvonalbeli Union Berlinnel találkozik.

További képek: fradi.hu

(A Nemzeti Sport, az nso.hu valamint a Ferencváros és a KRC Genk hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.I.10. Ferencváros – KRC Genk: 1-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  MÁSODIK FÉLIDŐ

  90. perc: Nincs hosszabbí­tás, véget ért a mérkőzés, a jobban hajrázó Genk 2–1-re legyőzte a Ferencvárost.

  87. perc: Bőlét állí­tották meg lesen.

  84. perc: ÓRIÁSI POTYA, FORDíTOTT A GENK! Egy labdavesztés után Oyen jobbról adta be a labdát, amely kicsúszott Gróf kezei közül, í­gy Stephen Odeynek egy lépésről csak az üres kapuba kellett passzolnia. 1–2

  A Genk – még csak 16 éves – gólszerzője a 68. percben lépett pályára.

  80. perc: GÓL! EGYENLíTETT A GENK! Egy jobb oldali akció végén, egy visszagurí­tott labdát Luca Oyen nagyjából 12 méterről lőtt a kapuba. Gróf belekapott a labdába, de védeni nem tudott. 1–1

  79. perc: Egy jobb oldali szabadrúgás után Odey átvette a labdát, majd 12 méterről lőtt, de a lövése elakadt egy védőben.

  77.perc: Civic bal oldali beadása után higgadtan tisztáztak a tizenhatoson belülről a belgák.

  71. perc: A Fradi vezetett kontrát, Isael kiugratása után viszont Bőle passzába beleléptek.

  70. perc: Bőle blokkolt lövése után Ramadan lőtte lesről a kapusba a labdát.

  65. perc: A szabadrúgás után sikerült felszabadí­tania a ferencvárosi védelemnek.

  64. perc: Csonka állí­totta meg szabálytalanul Dzsunját a ferencvárosi térfél közepén.

  61. perc: Védés! Egy újabb saját térfélen eladott labda után Ito lőtt 16 méterről, Gróf azonban oldalra nyomta a kapu jobb alsó sarkába tartó labdát.

  61. perc: Blazic kis hí­ján a saját tizenhatosán belül adta el a labdát, Odey lába alatt azonban éppen csak elcsúszott.

  59. perc: Egy jobb oldali beadás után Blazic mentett nagyit a belga csatér elől.

  57. perc: Botka kiugratása után Bőle lőhetett, a kapus azonban védett.

  55. perc: Isaelt vitték földre egy szép csel után szabálytalanul a felezővonalnál.

  52. perc: A ferencvárosi tizenhatoson belül Odeyt szerelték szabályosan a védők.

  Rebrov sort cserélt a szünetben, ez a csapat jött ki a második félidőre: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Csonka A. – Bőle, Isael, Varga R. – Ramadan.

  46. perc: Újra útjára indult a labda, a belgák kezdték a második félidőt.

  ELSŐ FÉLIDŐ

  45. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben az FTC 1–0-ra vezet.

  44. perc: A jobb oldali szöglet után Adewoye sarokkal próbálkozott, de Dibusz könnyedén megfogta a labdát.

  43. perc: Ito 16 méterről kí­sérletezett, a blokkról azonban szögletre pattant a labda.

  38. perc: Ito jobb oldali beadása veszélytelen volt.

  36. perc: Majdnem egyenlí­tett a Genk! Odey jobb oldali beadása után Paintsil közelről fejelte, de a labda elment a kapu mellett.

  33. perc: Védés! Egy Fradi-kontra végén Zubkov indí­totta Bolit, akinek a 14 méterről, jobbal eleresztett lövését Coucke hárí­totta.

  28. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT AZ FTC! A bal oldali szöglet után röviden szabadí­tottak fel fejjel a belgák, majd a lecsorgó labdát Lovrencsics Gergő futtából, nagy erővel, jobbal, 25 méterről a kapu jobb oldalába küldte. 1–0

  27. perc: Védés! Leandro indí­tása után elcsúszott egy belga védő, í­gy Boli ziccerben lépett ki, kissé balról, közelről eleresztett lövése után azonban védett a kapus.

  24. perc: A jobb oldali sarokrúgás után kisebb kavarodás volt a ferencvárosi tizenhatoson belül, végül azonban sikerült felszabadí­tani.

  23. perc: Nagy mentés! Ito tört be a tizenhatoson belülre, Otigba azonban az utolsó pillanatban szerelte egy remek becsúszással.

  22. perc: Paintsil vállalkozott lövésre 20 méterről, de a középre tartó lapos labdát Dibusz könnyedén hárí­totta.

  Egyre jobban szakad az eső.

  19. perc: Thorstvedt lőtt a Fradi tizenhatosának előteréből, a labda azonban elsuhant a jobb alsó sarok mellett.

  17. perc: Boli kapott jó kiugratást, de a kapujából kilépő belga kapus tisztázott előle.

  16. perc: Maehle jobb oldali beadása után Dibusz húzta le a labdát.

  15. perc: Heister bal oldali beadását megcsúsztatták, majd Zubkov passzát követően Sigér szabálytalankodott.

  13. perc: Vécsei távoli lövése veszélytelen volt.

  11. perc: Mi maradt ki?! Lovrencsics jobb oldali lapos beadása megtalálta a hosszú oldalon üresen érkező Skvarkát, ő azonban az öt és feles vonalán nagyon rosszul találta el a labdát, amely í­gy keresztbe ment el a kapu előtt.

  10. perc: Skvarka indí­tása után Bolit állí­tották meg lesen.

  7. perc: Ito Dzsunja próbált kapura törni, de a labda végül Dibusznál kötött ki.

  Egyelőre jóval többet birtokolja a labdát a belga együttes.

  5. perc: Sigér szabálytalankodott az FTC térfelének közepén.

  Az időjárás meglehetősen csúnya, erős szél fúj és szakad az eső Benidormban.

  A magyar csapat zöld-fehér, a belga együttes fekete szerelésben lépett pályára.

  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros indí­totta útjára a labdát.

  A két csapat meccsre nevezett játékosai (Fotó: Instagram/krcgenkofficial)
  A belga kezdőcsapatban ott van a korábban a Ferencvárosban is szereplő Joseph Paintsil.

  Az FTC kezdőjében két télen szerződtetett játékos, Vécsei Bálint és Gastón Lódico is ott van.

  A Genknek ma már volt egy edzőmeccse, a Bundesligában szereplő Kölnnel 1–1-es döntetlent játszott. Ha minden igaz, a Ferencváros ellen már csak azok kapnak lehetőséget, akik a német alakulat ellen nem léptek pályára.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Genk felkészülési mérkőzés élő, szöveges közvetí­tése. Tartsanak velünk!

  ELŐZMÉNYEK

  A Ferencváros 27 játékossal utazott el az edzőtáborba. Az NB I-ben éllovas együttes keretéből Danilo Ihnatenko, Priskin Tamás és Szerető Krisztofer nem tartott a többiekkel. Részletek itt!

  Az FTC három új szerzeménye, Szánthó Regő, Vécsei Bálint és Gastón Lódico is ott van a csapattal Spanyolországban.

  A Ferencváros szakvezetője, Szerhij Rebrov szándékosan választott erős edzőpartnereket a télre, és nem vitte magával valamennyi futballistáját. A teljes interjú itt!

  „Mindenki óriási lelkesedéssel érkezett meg az edzőtáborba, és fontos kiemelni, hogy ez nemcsak az újaknál volt í­gy, hanem azoknál a játékosoknál is, akik már régebb óta itt vannak. Az újak mindent megtesznek azért, hogy minél előbb megértsék a játékunkat, és nagyon keményen hajtanak a tréningeken. Úgyhogy jelenleg elégedettek lehetünk” – mondta a fradi.hu-nak Unai Melgosa másodedző.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.16:30 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső