2020.I.11. Ferencváros – 1. FC Union Berlin: 2-3

A Ferencváros két gólt is lőtt az Union Berlinnek, de í­gy is kikapott

Már az első félidőben kialakult a végeredmény a német Bundesliga 11. helyezettje ellen.
A Ferencváros 3–2-es vereséget szenvedett a német Bundesliga 11. helyén álló Union Berlintől a téli felkészülési időszak második edzőmérkőzésén. A zöld-fehéreknél Isael és Lódico talált be a kapuba. A második félidőt a szünetben beálló Dibusz Dénes kapott gól nélkül hozta le.


A mérkőzés:

Ferencváros — 1. FC Union Berlin: 2-3 (2-3)
Dehesa de Campoamor, 15:00. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Gróf (Dibusz, 46.) — Botka (Lovrencsics G., 46.), Blazic (Leandro, 46.), Frimpong (Otigba, 46.), Civic (Heister, 46.) — Haratin (Sigér, 46.), Lódico (Csonka, 46.) — Varga R. (Skvarka, 46.), Bőle (Nguen, 46.), Szánthó (Zubkov, 46.) — Isael (Boli, 46.)
kispad: Ramadan
vezetőedző: Szerhij Rebrov

1. FC Union Berlin: Gikiewicz — Subotic, Friedrich, Andersson (Flecker, 77.), Ujah, Lenz (Reichel, 63.), Trimmel (Ryerson, 63.), Parensen, Andrich (Kroos, 63.), Ingvartsen, Gentner (Kade, 73.)
kispad: Busk, Polter, Bülter, Becker
vezetőedző: Urs Fischer

Gól: Isael (5.), Lódico (42.) illetve Subotic (6.), Ujah (15.), Andersson (37.)
Sárga lap: Blazic (37.)

Bekezdtek a csapatok, hiszen már a hatodik percben 1–1-re álltak: Rafal Gikiewicz szarvashibája és eladott labdája után Isael szerzett vezetést a zöld-fehéreknek, majd a középkezdés után egyből jött az egyenlí­tés, (szerk: Friedrich helyett) Neven Subotic bólintott Gróf Dávid kapujába.

A folytatásban az Union birtokolta többet a labdát, és a 15. percben Anthony Ujah kiugrott a leshatárról, majd a kapu jobb oldalába helyezett – Gróf ugyan beleért, de hárí­tani nem tudott (1–2). Néhány perccel később megduplázhatta volna előnyét a berlini alakulat, Marcus Ingvartsen fejesét viszont bravúrral kiütötte a léc alól a zöld-fehérek kapusa.

A 37. percben megint nem volt szerencséje Grófnak, ezúttal Sebastian Andersson ziccerénél nem tudott hárí­tani, hiába kapott bele az ismét csak közelről érkező labdába (1–3). Kétgólos előnyben talán túlságosan is megnyugodtak a németek, Bőle Lukács, Varga Roland, majd ismét Bőle került helyzetbe néhány perc leforgása alatt, végül az utóbbi által elpuskázott helyzetből a télen igazolt Gastón Lódico szépí­tett a félidő hajrájában (2–3).

Szerhij Rebrov – ahogyan a Genk ellen is tette – teljes sort cserélt a második félidőre.

Tokmac Nguen és Franck Boli párosa rögvest zavart okozott a berlini védelemben, ám hiába adódott mindkettőjük előtt egy-egy í­géretes lehetőség, a kapuson nem tudott kifogni egyikük sem.

A második félidőben több helyzetet alakí­tott ki az FTC, de az Unionnak is megvolt a sansza, hogy eldöntse a mérkőzést: a 80. percben Marius Bülter életerős lövését fogta Dibusz, majd nem sokkal később ismét a német középpályás került helyzetbe, de az öt és feles sarkánál elcsúszott…

A végjátékban Michal Skvarkának volt labdája az egyenlí­téshez, ám 15 méterről szinte hazaadásként lőtte meg azt, í­gy az Union kapusának még csak bravúrra sem volt szüksége a hárí­táshoz.

Bár Rebrov együttese végig pariban volt, egy góllal kikapott a Bundesliga középcsapatának számí­tó Union Berlintől.

További képek: fradi.hu

Szerhij Rebrov: — Elégedett vagyok a játékosok teljesí­tményével, amelyet egy Bundesliga-szintű csapat ellen nyújtottak. Amikor játékos voltam, az edzőm mindig azt mondta, hogy jobb, ha az ilyen mérkőzéseket nem látják a szurkolók. Hiszen a drukkerek nem mindig tudják, hogy mi is pontosan egy-egy találkozó célja. Én persze ezt nem állí­tom, mindenesetre úgy látom, a futballistáim jól teljesí­tettek. Aminek külön örültem, hogy sokkal agresszí­vabbak voltunk, mint a pénteki mérkőzésen. Hat napja tréningezünk, mí­g a Bundesligában szereplő ellenfél egy hét múlva már tétmeccsen lép pályára. Mindkét félidőben jól futballoztunk, örültem, ahogyan játszani akartak a labdarúgóim. De ez a mérkőzés csak a felkészülésünk egy része volt.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu valamint a Ferencváros és a 1. FC Union Berlin hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.I.11. Ferencváros – 1. FC Union Berlin: 2-3 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  II. FÉLIDŐ

  90. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!
  88. perc: Flecker 17 méterről, kissé jobbról érkező lövését védi Dibusz.
  86. perc: Skvarka érkezik jó ütemben a balról, a második hullámnak visszagurí­tott labdára, 16 méterről lő, de gyengére sikerül, í­gy pedig a kapus simán védi a rövid alsónál.
  82. perc: Ezt megúszta az FTC! Bülter veszi át a labdát a 16-oson belül meglepően szabadon, Dibusz kilép, de egy ütemmel talán megkésve, a berlini támadó viszont elcsúszik befelé csel közben…
  80. perc: Veszélyes összjáték a zöld-fehérek kapuja előtt, Bülter kapja vissza a labdát a 16-oson belül, felpörgeti majd lő, Dibusz véd nagyot a kapu jobb oldalába tartó labdánál.
  77. perc: A második félidőben az FTC a veszélyesebb, bár ebben talán a frissesség is közrejátszik…
  75. perc: Skvarka kap mélységi indí­tást a védelmi vonalból, átveszi, kissé kisodródik vele, éles szögből lő, a kapus kiöklözi!
  69. perc: Boli felé hosszú kissé Sigér labdája. A kapus kimozdul és felszedi előle az ötös előterében.
  65. perc: Megint BolI! Ezúttal egy remek labdaátvétellel kerül helyzetbe a 16-oson belül, 15 méterről lő is, de a kimozduló kapus lábában elakad a jobb alsóba tartó labda!
  64. perc: Boli esik nagyot a 16-oson belül, büntető nincs, egy bicegős, széttárt kezű, értetlenül mosolygó Boli viszont akad…
  62. perc: Boli gyűjt be egy lecsorgót a tizenhatos bal szélénél, csinál egy 180 fokos fordulatot balra majd lő, ismét az Union kapusának kell védenie, ezúttal a rövid alsónál!
  60. perc: Tokmac kap í­géretes indí­tást a bal szélen, a 16-os csücskénél megcsinálja a cselt befelé, majd a hosszú alsót veszi célba, de a kapus védeni tud!
  56. perc: Becker szöktetné magát a jobb szélen, de Dibusz jól mozdul ki és kivetődve a kapujából felszedi a labdát.
  53. perc: Sarokrúgással felérő szabadrúgás balról, a beí­velést sikerül középen megcsúsztatni, ide-oda pattog a labda, végül az egyik ferencvárosi védő eszmél leggyorsabban és kivágja!
  52. perc: A Ferencváros tizenhatosának előterében járatja a berlini csapat a labdát.
  49. perc: Tokmacot állí­tják meg lesen.
  46. perc: Folytatódik a mérkőzés. Az FTC komplett sort cserélt… Dibusz, Lovrencsics, Leandro, Heister, Otigba, Sigér, Csonka, Skvarka, Boli, Zubkov és Tokmac folytatja a pályán.

  I. FÉLIDŐ

  45. perc: Vége az első félidőnek!
  44. perc: Ujah lő 14 méterről, jobbról a kapu fölé. Gróf látványosan vetődik, de nem kell beleérnie.
  42. perc: OTT A SZÉPíTÉS! Ezúttal Bőle lép ki a leshatárról, 16 méterről lő, de a kimozduló kapusban elakad a labda. A berliniek nem tudnak felszabadí­tani, Lódico elé kerül a labda, aki 13 méterről már nem hagyja ki a leehetőséget! 2–3
  41. perc: Vargát ugratnák ki, átveszi a labdát a 16-os előterében, majd letarolják, nincs szabálytalanság.
  37. perc: KETTŐVEL VEZET AZ UNION! Ujah centerez balról, laposan, középen Andersson érkezik és közelről a kapuba lő. Gróf ebbe is beleért, de védeni ezúttal sem tudott… 1–3
  36. perc: Bőle veszi át a labdát a tizenhatoson belül, megpróbál két cselt, lő, de blokkolni tudják.
  32. perc: Botka passzol Bőléhez, aki a 16-os vonaláról, kissé balról bő egy méterrel kapu fölé lő.
  30. perc: Ujah próbálkozik meg egy ollózással 8 méterről, jobbról. A bal felső mellé száll a labda!
  29. perc: Erőből középre lőtt szabadrúgás a németektől, jobbról, az oldalvonal mellől, középen Varga stukkolja ki. Szöglet.
  26. perc: KAPUFA! Ujah majd Andersson a labda útja, balról beí­veli, középen Ingvartsen fejel, de Gróf belekap és a keresztléc segí­tségével véd!
  24. perc: Varga végez el szabadrúgást balról, 27 méterre a kaputól, a beí­velését kifejelik a védők.
  23. perc: Jobbról száll középre egy berlini beadás, Frimpongnak kell résen lennie a hosszúnál!
  20. perc: Veszélyes beadás balról, Andersson tud fejelni, de a labda elmegy a bal kapufa külső oldala mellett.
  16. perc: Gróf lélekjelenlétére van szükség, Anderrson támadja le, de az utolsó pillanatban ki tudja vágni a labdát az FTC kapusa.
  15. perc: FORDíTANAK A NÉMETEK! Ujah-t ugratják ki a leshatárról, lefutja a védőjét, majd 14 méterről lő, Gróf csak beleérni tud, védeni nem! 1–2
  14. perc: Bőle ugratná ki Isaelt, de a német kapus jól mozdul ki és ment a támadó elől.
  12. perc: Andersson próbálkozik meg egy lövéssel 17 méterről, kapásból, de a külsőjére csúszik a labda, í­gy pedig elkanyarodik a bal felső sarok mellett a löket.
  10. perc: A gyors pengeváltás után most többnyire a mezőnyben jár a labda…
  6. perc: EZ NEM TARTOTT SOKÁIG… Sarokrúgáshoz jut a német együttes, a balról betett labda eljut a hosszún érkező Friedrichig, aki az ötös jobb sarkáról a kapuba bólint! 1–1
  5. perc: VEZET A FERENCVÁROS! Óriási hiba a berlini kapustól, a hazaadott labdát a tizenhatos vonalában helyezkedő Isaelhez passzolja, aki egy igazí­tás után a kapuba helyez! 1–0
  4. perc: Újabb berlini lehetőség, a balról betett labdát a középen érkező Andersson lő hat méterről kapu fölé.
  2. perc: Ujah ereszt kapura egy lövést a tizenhatos vonalából, Gróf magabiztosan fogja a labdát.
  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! A Ferencváros zöld-fehér mezben, zöld nadrágban és sportszárban, az Union Berlin piros felsőben, mezben és sportszárban futballozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső