2020.I.25. Ferencváros – Paks: 4-0

Remekül kezdte az évet a Fradi: villámgól után kiütéses siker

A duplázó Zubkov már a harmadik percben betalált, Isael szabadrúgásból tekert meglepő gólt.
A labdarúgó NB I 17. fordulójának nyitó mérkőzésén a cí­mvédő és listavezető Ferencváros hazai pályán a duplázó Olekszandr Zubkov vezérletével 4–0-ra legyőzte a Paksot.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Kicsit furcsa, hogy január 25-én már bajnoki mérkőzést játszunk, ezért sajnos nem volt annyi időnk felkészülni, mint amennyit szerettem volna, ám a feltételek minden élvonalbeli csapat számára azonosak voltakA spanyolországi edzőtáborunk jól sikerült. Attól függetlenül, hogy az utolsó edzőmeccseink elmaradtak, a játékosok megkapták a terhelést. Készen állunk a folytatásra. Sajnos Somália a felkészülés szempontjából nem a legjobbkor érkezett, kicsit később tudott csatlakozni a csapathoz, az izmai még nem állnak készen a bajnoki mérkőzés jelentette terhelésre. Maximális erőbedobással készült, de ne feledjük, legutóbb novemberben lépett pályára. Bí­zom benne, hogy mielőbb bevethető lesz. Bálint számára nem szokatlan a nemzetközi labdarúgás légköre, persze, egy kis időre neki is szüksége lesz. Kezdi megérteni az általunk képviselt játékfilozófiát, illetve azt, hogy mit jelent a Ferencváros keretéhez tartozni.

A mérkőzés:

Ferencváros — Paks: 4-0 (2-0)
Groupama Aréna, 14:55. 8.075 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Albert, Georgiou; alapvonali jv.: Pintér, Zierkelbach; tartalékjv.: Medovarszki)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Otigba, Civic — Haratin, Sigér (Vécsei, 77.) — Zubkov (Varga R., 70.), Isael, Nguen (Lódico, 70.) — Boli
kispad: Gróf, Botka, Heister, Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Paks: Rácz G. — Kulcsár D., Lenzsér (Szélpál, 83.), Gévay, Poór, Szabó J. — Balogh B., Kecskés T. (Szakály D., 60.), Bertus — Könyves N. (Szendrei, 73.), Böde
kispad: Holczer, Báló, Hahn, Kelemen
vezetőedző: Osztermájer Gábor

Gól: Zubkov (3., 65.), Boli (43.), Isael (51.)
Sárga lap: Sigér (19.) illetve Lenzsér (53.), Kecskés T. (57.), Poór (62.), Szabó J. (63.)

Ha Ferencváros meg akarja nyerni a bajnokságot, nem veszí­thet pontot hazai pályán a kiesés elől menekülő csapatok ellen, a Paksnak pedig nem a Groupama Arénában kell kiharcolnia a bennmaradást. Úgy tűnt, ezt már az első perctől mindkét csapatnál tudták, nem is kellett sokat várni az új esztendő első ferencvárosi góljára.

Tokmac Nguen és Franck Boli szép összjátékkal bontotta meg a paksi védelem jobb oldalát, és mivel Szabó János nem tudta elrúgni a középre érkező labdát, Olekszandr Zubkov már a harmadik percben vezetést szerzett csapatának.

A listavezető úgy kezdte a meccset, ahogy azt a bajnoki cí­mre törő együttesnek kell, az első perctől kezdve kapujához szögezte a Paksot, és mindezt gyakorlatilag az őszi alapcsapatával tette. A klubhoz négy új labdarúgó érkezett a nyáron, ám Szánthó Regő és Somália a keretbe sem került be az első tavaszi bajnokin, mí­g Vécsei Bálint és Gastón Lódico a kispadról figyelte a játéktéren zajló macska-egér játékot (a túloldalon az új szerzemények közül a klubhoz Mezőkövesdről visszatérő Bertus Lajos volt a gyepen). Bár a csapathoz visszatérő brazil középpályás erősí­tést jelenthet, Szerhij Rebrov elmondta, mivel csak később kapcsolódott be a felkészülésbe, fizikailag még nincs ideális állapotban. Arról pedig már meggyőződhettünk, hogy az ukrán szakvezető nem kapkodós tí­pus: bár a magyar bajnokság legdrágább és egyik legképzettebbnek számí­tó labdarúgóját, Isaelt tavaly februárban jelentette be az egyesület, az első bajnoki meccsére március közepéig kellett várni. Idő előtt tehát egyetlen labdarúgót sem küld pályára a tréner, igaz, egy régi-új arc í­gy is feltűnt a kezdőcsapatban: a sérüléseket és a műtét utáni rehabilitációt immár teljesen maga mögött hagyó Otigba Kenneth 2018 decembere után lépett ismét pályára az NB I-ben.

Az első negyvenöt perc nem állí­totta nagy kihí­vás elé a középső védőt, a másik nagy visszatérőhöz, a Ferencvárostól nyáron Paksra távozó Böde Dánielhez ugyanis csak elvétve jutott el a labda. A kiesés elől menekülő vendégek az egyetlen járható utat választották a cí­mvédő otthonában, és a stabil, zárt védekezésből igyekeztek kontrákat épí­teni. Ezzel megakadályozták, hogy a hazaiak egyik helyzetet alakí­tsák ki a másik után, igaz, a labdabirtoklás terén í­gy is felborult a pálya. Az Osztermájer Gábor edzette csapat teljesen átengedte a területet és a kezdeményezést a vetélytársnak, í­gy hosszú percekig vándorolt a zöld-fehér lábakon a labda, többször körbeadogatták a Rácz Gergő kapuja elé felhúzott falat, ha pedig esetleg elvesztették, mindössze néhány másodperc kellett, hogy visszaszerezzék. Amikor a hazaiak letámadtak, a Paks nemhogy a csatárokig, még a felezővonalig sem tudta eljuttatni a labdát, ha a korábbi Fradi-kedvenc támadóhoz valahogy mégis eljutott, néhány í­géretesebb megindulásra futotta a vendégek erejéből, ám utána hosszú percekig ismét a Tolna megyeiek térfelére tolódott a játék. A váratlan, kreatí­v megoldás sokáig hiányzott a Fradiból, ám a labda állandó nyomozása í­gy is megtette hatását, a paksi védelem az első félidő végén ismét kihagyott, Franck Boli finom megoldása után pedig nehéz volt elképzelni, hogy kétgólos hátrányból legyen visszaút a vendégeknek.

Ha titkon reménykedtek is a feltámadásban, az 51. percben végképp összetört a pontszerzésről szőtt álmuk. Isael szabadrúgása után többen menthettek volna, ám a kapust épp az zavarta meg, hogy végül mindenki lemaradt a beí­velésről, és mire felismerte a veszélyt, a labda már a jobb sarokban pihent.

A második félidőben Rácz Gergőnél talán csak Lenzsér Bence hibázott nagyobbat a vendégektől, a könnyelmű passz után a hazaiak ukrán szélsője második gólját is megszerezte (4–0), a meccs képét látva pedig csak annyi kérdés maradt a hátralévő huszonöt percre, hogy hány gólig jut a Ferencváros, illetve az, hogyan mutatkozik be a csereként pályára lépő Gastón Lódico és Vécsei Bálint. Bár a szintén kispadról beszálló Varga Roland lábában ott volt az ötödik találat, a Fradi megállt négynél, az új szerzemények pedig egyelőre csak ismerkedtek a társakkal.

A Fradi kiütéses győzelemmel, a Paks pedig „zakóval” kezdte a tavaszi idényt – nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

https://www.youtube.com/watch?v=HB5ejVtNL90

További képek: fradi.hu, nso.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: Egy kicsit talán túl korán kezdődött a szezon, a végén már nehéz pályán kellett futballoznunk. Sokkal agresszí­vebbek voltunk, több helyzetet alakí­tottunk ki az ellenfélnél, szép gólokat szereztünk, ezért mindenki elégedett lehet.

Osztermájer Gábor:Ma a Ferencváros a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Gyáván játszottunk, a Fradi pedig megérdemelten nyert, hisz’ könyörtelenül kihasználta ezt. így nem lehet mérkőzést kezdeni, már az elején eldőlt minden, mivel még egyszer mondom, gyáván futballoztunk, í­gy nem lehet játszani. Magyarország legjobb gárdája ellen léptünk pályára, és hozzájárultunk ahhoz, hogy jól focizzanak. Távol álltunk az emberektől, illetve nem kellőképpen segí­tettünk egymásnak és a csapatrészek sem passzoltak egymáshoz. Igazából számunkra a fontos mérkőzések majd most kezdődnek, de ebből is tanulnunk kell. A következő meccseinken, az igazi riválisaink ellen nem szabad kikapnunk, és pontokat kell gyűjtenünk, ugyanakkor a maiból is tanulnunk kell.

Isael:

Otigba Kenneth: — Mindig próbálok a jelenre koncentrálni, ezért mikor megtudtam, hogy kezdő leszek, azon voltam, hogy a maximumot nyújtsam. Nem alakult szerencsésen az előző másfél évem, de a társak, az edzők és a szurkolók is segí­tettek nekem. Mindenki motivált engem, jó ilyen csapatba visszajönni! Az elmúlt másfél év munkája most érett be, azon voltam, hogy ne kapjunk gólt és nyerjen a csapat. Szerencsére ez sikerült, í­gy mondhatom, hogy a pokolból a mennyországba jutottam.

„Csak azzal leptük meg a Ferencvárost, hogy a vörös szőnyeget nem terí­tettük le… Nem az a baj, hogy kikapsz, hanem ahogy kikapsz. Vereség és vereség között is óriási különbség van. Jövő héten élet-halál meccset játszunk a Zalaegerszeg ellen. Ezt el kell felejtenünk, a következő fordulóban pedig meg kell szereznünk a három pontot. Nem sikerült stresszmentesen ez a meccs, a vérnyomásom már a harmadik percben az egekben volt. A pelenkát felvette a csapat, aztán elfelejtettük a meccs kezdése előtt levenni” – mondta Böde Dániel az M4 Sportnak.

„Szerencsére a társaknak és nekem is jól ment a játék – mondta lapunknak a lefújást követően Franck Boli. – Remekül futballoztunk, az első perctől érződött, mi vagyunk a jobb csapat, négy gólt szereztünk, és nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A lényeg, hogy betartottuk a vezetőedző utasí­tásait, végig türelmesek maradtunk, sokat járattuk a labdát, kihasználtuk a helyzeteinket, és nem hagytunk lehetőséget az ellenfélnek. Az utolsó gólnál nem néztem fel, de éreztem, hogy a csapattársam érkezik mögöttem. A futballban fontos, hogy hallgassunk az ösztöneinkre, és tudjuk, milyen mozgásokat várhatunk a társainktól.”

A 17. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Tujvel (Bp. Honvéd) 7 — Bényei (DVSC) 7, Neszterov (Mezőkövesd) 7, Polgár (DVTK) 7, Ferenczi J. (DVSC) 7 — Zubkov (Ferencváros) 7, Szécsi M. (DVSC) 8, Nguen (Ferencváros) 7 — Hasani (DVTK) 7, Boli (Ferencváros) 7, Gyurcsó (Puskás Akadémia) 7
A forduló játékvezetője: Iványi Zoltán (Ferencváros — Paks) 9 — Albert István, Georgiou Theodoros, Pintér Csaba, Zierkelbach Péter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.I.25. Ferencváros – Paks: 4-0 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ