2020.II.1. Kisvárda – Ferencváros: 1-2

Nagyon megizzadt Kisvárdán a Ferencváros

Egy góllal azért nyerni tudott a bajnok, a Varga Roland által kiharcolt 11-est Isael belőtte.
Nagy csatában nyert a Ferencváros a nagyon szervezetten futballozó Kisvárda otthonában a labdarúgó NB I 18. fordulójában. A Ferencváros megnyerte a hetedik élvonalbeli mérkőzését is a várdaiak ellen.


Nyilatkozatok:

Dajka László: —  A héten a csapat nagyon fegyelmezetten, ugyanakkor tapintható feszültség közepette készült a mérkőzésre. Látszik, hogy mindenkiben nagy a bizonyí­tási vágy. Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk, tökéletesen tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, ettől függetlenül soha, senki előtt nem megyünk ki a pályára feltartott kézzel. Előbb-utóbb be fogunk találni, biztos vagyok benne, hogy már a Ferencváros ellen lesznek helyzeteink, utána pedig jönnek azok a fontos meccsek, amelyeken a közvetlen riválisok ellen játszunk, és akkor elengedhetetlen lesz a jó eredményekhez, hogy gólokat szerezzünk. Maradva a szombati, mindenki által nagyon várt mérkőzésnél, elöl-hátul jól kell koncentrálnunk ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni a Ferencváros ellen. Jelen pillanatban ki kell mondanunk, hogy a Ferencváros van a legjobb formában. Ők is mutatják a legtöbbet a tizenkét csapat közül, ugyanakkor játékoskoromra visszaemlékezve jobban örültem annak, amikor ilyen jó csapat ellen léphettünk pályára. Mezőkövesden főleg az első félidőben nem nagyon ment nekünk a futball, de itt az ideje, hogy a szebbik arcunkat mutassuk.

Szerhij Rebrov: — Egy kicsit korán kezdődött el a tavaszi szezon, de ne feledjük, a feltételek a riválisaink számára is ugyanezek voltak. A Paks elleni mérkőzésen megfelelő hozzáállással játszottunk, sokkal agresszí­vebbek voltunk ellenfelünknél, í­gy több helyzetet tudtunk kialakí­tani, ezt örömmel láttam a rövid, háromhetes felkészülés után. Szép gólokat szereztünk, szóval elégedettek lehetünk, de a következő meccseken is ugyanezt a hozzáállást, motivációt várom el a csapattól. A Kisvárda ellen rendre szoros mérkőzéseket játszunk, az elmúlt két alkalommal is egygólos különbséggel sikerült megszereznünk a három pontot. Ez is mutatja, hogy egy jól szervezett csapat vár ránk szombaton, nem lesz könnyű feltörnünk a védelmüket. A játékosaim keményen edzettek a héten, mindig csak az előttük álló feladatra koncentrálnak. Biztos vagyok benne, hogy most is megtaláljuk a módját a gólszerzésnek, ahogy azt mindig tesszük. Magabiztos előnyünk van a tabellán, csak tennünk kell a dolgunkat, hogy meg is tartsuk azt.

A mérkőzés:

Kisvárda Master Good — Ferencváros: 1-2 (1-1)
Kisvárda, 17:00. 3.308 néző.
Vezette: Erdős József (asszisztensek: Buzás, Csatári; alapvonali jv.: Pillók, Radványi; tartalékjv.: Márkus)

Kisvárda Master Good: Dombó — Melnyik, Beriosz, Rubus, Hej — Karaszjuk (Viana, 46.), Lucas — Obradovic (Sassá, 61.), Cukalasz, Bumba — Grozav (Gosztonyi, 86.)
kispad: Minca, Kravcsenko, Ene, Kovácsréti
vezetőedző: Dajka László

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Otigba, Civic (Heister, 83.) — Sigér (Somália, 61.), Haratin — Zubkov, Isael, Nguen (Varga R., 83.) — Boli
kispad: Gróf, Vécsei, Botka, Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Obradovic (39.) illetve Boli (29.), Isael (85. – 11-esből)
Sárga lap: Hej (27.), Melnyik (68.), Lucas (81.) illetve Lovrencsics G. (87.)

Nem tudni, hogy a téli spanyolországi edzőtáborban hány különböző felállást és taktikát gyakoroltatott labdarúgóival Szerhij Rebrov, ám az első két tavaszi forduló alapján a Ferencváros meccseinek zöme ugyanazon forgatókönyv szerint zajlik majd: az ellenfél mélyen visszahúzódik, átadja a területet, s vár a kontratámadásra (rosszabb esetben a gyors ellentámadás lehetőségét is feladja, és próbálja gól nélküli döntetlennel kihúzni a meccset).

Talán mindössze két-három olyan együttest látni a magyar mezőnyben, amely vélhetően megpróbál majd mezőnyben is egyenrangú partnere lenni a listavezetőnek, ám a Kisvárda nem tartozott közéjük.

A hazaiak az első perctől átadták a kezdeményezést a zöld-fehéreknek, igaz, amit elterveztek, remekül működött. Szervezetten, egymást kisegí­tve zárták le a területet, ha a vendégeknek olykor mégis sikerült a szélen megbontaniuk a védelmet, többnyire a beadás volt pontatlan, vagy a befejezésbe csúszott hiba, például akkor, amikor az első negyedóra végén a Fradi megtalálta a rést, ám Eldar Civic remek beadása után a hosszú saroknál érkező Isael eltévesztette a felső sarkot.

Mivel a huszonkét játékosból huszonegy szinte végig a hazai térfélen tartózkodott, mélységi indí­tásra nem igazán volt lehetősége a cí­mvédőnek, a gyors játékosoknak nem volt helyük lendületbe jönni, a vetélytárs viszont csak elvétve tudott támadást épí­teni. Ha a Fradi olykor megtette azt a szí­vességet, hogy a pálya közepén eladta a labdát, a hazaiak addig tétováztak, amí­g Franck Boli vagy Tokmac Nguen a kaputól visszasprintelt, labdát szerzett, és kezdődhetett elölről a türelemjáték.

A labda kergetése során az első fél óra végén hibázott először a Kisvárda, Franck Bolinak pedig két lépésről nem jelentett nehézséget a hálóba lőni. Más kérdés, hogy a válasz nem késett sokáig, a Kisvárda helyzetkihasználásáról pedig sokat elárul, hogy egy kaput eltaláló lövés/egy gól mutatóval vonulhatott szünetre.

Bár a játék képe alapján nem volt benne az egyenlí­tés az addig kapu felé sem néző hazaiak futballjában, egyetlen megingás elég volt nekik. Az ősszel parádés teljesí­tményt nyújtó Dibusz Dénes hibáját Nemanja Obradovics használta ki, í­gy hiába volt a hatalmas labdabirtoklási fölény, döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulás után Sztavrosz Cukalasz révén a szabolcsi együttes kí­sérletezett először, a hatalmas ziccert viszont a Fradi hagyta ki: Isael szöglete után a teljesen üresen hagyott Olekszandr Zubkov fejelte a labdát a jobb alsó sarok mellé, majd a brazil szélső újabb beí­velése után Otigba Kenneth bólintott pontatlanul. A hazaiak játéka egyre bátrabbá vált, a listavezető több könnyű átadást rontott, í­gy fél órával a vége előtt a középpálya közepére érkezett a klubhoz télen visszatérő, tavasszal először lehetőséget kapó Somália.

A várt áttörést viszont a légiós beállí­tása sem hozta meg, a Fradi nemhogy ziccerig, még lövésig is alig jutott, a Kisvárda pedig egyre inkább elhitte, hogy pontot szerezhet a jóval esélyesebb és erősebb riválistól. A piros mezesek önmagukat és az ellenfelet sem kí­mélve őrizték az egy pontot, az utolsó negyedórára ráfordulva pedig Dombó Dávid védte Nguen bal alsó sarokra tartó átlövését.

A Fradi próbálta fokozni a nyomást, ám a győztes gólhoz végül Varga Roland becserélése, a szélsőt feleslegesen megrúgó Teodorosz Beriosz hibája és Isael higgadtsága kellett. A Kisvárda nagyot küzdött, a fordulás után bátran futballozott, ám a tizenegyes után már nem maradt elég ideje és ereje az újabb egyenlí­tésre. 1–2

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

DAJKA LÁSZLÓ, a Kisvárda vezetőedzője

– Megérdemelték volna a döntetlent?
– Talán igen. Szervezett, zárt, biztonságos védekezéssel készültünk a meccsre, ezt a taktikát félig-meddig sikerült megvalósí­tani, egyedül amiatt van bennem hiányérzet, hogy az első félidőben kevesebbet birtokoltuk a labdát. Igaz, akkor a Fradi sem tudott nagy helyzetet kialakí­tani, mégis vezetést szerzett. Nem estünk össze, szép kontratámadás után egyenlí­tettünk, ami visszaadta játékosaink hitét. A fordulás után váltottunk, többet volt nálunk a labda, veszélyesebbek voltunk a kapura, és egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak.

– Mindent megtettek a bravúrért?
– Ha nem is mindent, de nagyon sokat tettünk a pontszerzésért. Mindenki odatette magát, legfeljebb abban hibáztunk, hogy az első félidőben túl sok időt adtunk a Ferencvárosnak arra, hogy épí­tse a támadásait. A lelkünknek nagyon kellett volna a pontszerzés.

– A lefújás után miről beszélgetett a játékvezetővel?
– Megkérdeztem tőle, miért í­télt büntetőt, amire azt felelte, hogy a védőnk szerelési kí­sérlete ütemet tévesztett, és Varga Rolandot találta el. Hiszek neki, de még vissza kell néznem az esetet ahhoz, hogy megbizonyosodjak az í­télet helyességéről. Mindenesetre a hátvédnek nem szabad bántania a szögletzászló felé forduló csatárt.

SZERHIJ REBROV, a Ferencváros vezetőedzője

– Ilyen meccsre számí­tott?
– Az első félidőben kézben tartottuk a mérkőzést, a fordulás után kevésbé. Még nem vagyunk abban az állapotban, hogy kilencven percen keresztül nyomást gyakoroljunk az ellenfélre és irányí­tsunk. Labdarúgóim hozzáállásával viszont elégedett vagyok, mert olyan meccset nyertünk meg, amelyen nem volt sok helyzetünk, és masszí­van védekező ellenfelet kellett legyőznünk. Épí­thetünk arra, hogy két győzelemmel kezdtük a tavaszt, hasonló folytatásban bí­zom.

– Mit kért a játékosaitól a szünetben?
– Néhány apróságra hí­vtam fel a figyelmüket, főleg a támadásépí­tés terén. Nagyon nehéz jól futballozni, amikor az ellenfél falat húz a kapuja elé, a szünet után ráadásul a játékunk is akadozott. Ezzel együtt az ilyen meccsek mutatják meg a csapat igazi karakterét, az nyer, aki bátran beleáll a párharcokba, és jobban akarja a három pontot.

– Mi a véleménye a mérkőzést eldöntő tizenegyesről?
– A kispad előtt állva teljesen jogosnak éreztem. Varga Roland előtt volt a labda, tolt is rajta egyet, mire az ellenfél játékosa hátulról fellökte. Ilyen esetben mindegy, hogy a pálya melyik pontján történik a szabálytalanság, le kell fújni. A játékvezető az eset közelében helyezkedett, nyilván jobban is látta, mint én.

Franck Boli:

Isael: — Miután a játékvezető tizenegyest í­télt, megkérdeztem a többieket, ragaszkodik-e valaki az elvégzéséhez. Mivel senki sem jelentkezett, kézbe vettem a labdát, és leállí­tottam a büntetőpontra. Egy pillanatra eszembe jutott, hogy az ősszel két tizenegyest is elhibáztam, de igyekeztem kizárni az emlékeket, és csak a lövésre összpontosí­tani. Azt mondtam magamban: ez most másik meccs, és kell a gól a három ponthoz. Ezúttal nekifutás közben a kapust figyeltem, és amikor láttam, hogy elindul az egyik sarokra, középre rúgtam a labdát.

Varga Roland:

A 18. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Szappanos (Mezőkövesd) 6 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 6, Kelemen D. (Paks) 6, Brkovic (DVTK) 7, Hej (Kisvárda) 6 — Márkvárt (DVTK) 6, Haratin (Ferencváros) 6 — Petrjak (MOL Fehérvár) 7, Isael (Ferencváros) 7, Nagy D. (Mezőkövesd) 7 — Boli (Ferencváros) 6
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (DVTK — Kaposvári Rákóczi) 9 — Albert István, Becséri Gergely, Vad II. István, Takács János

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kisvárda hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2020.II.1. Kisvárda – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • Igazi profi csapat vagyunk: pontosan annyit “adtunk ki magunkból”, amennyi kellett.
  Ezek a lilák meg még arra sem képesek, hogy Petrjakot felrúgják…

 • PERCRŐL PERCRE

  90.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90.

  PERC
  Kezd leszállni a köd, nem sokat látni a meccsből már.

  90.

  PERC
  Rubus ment Zubkov elől a 16-oson.

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás!

  85.

  PERC
  Boli bedob két cselt, Rubus szereli az ötös előtt.

  85.

  PERC
  A szöglet után Sassá lő jobbal látványosan, ollózva, de blokkolnak.

  85.

  PERC
  MELLÉ! Lucas lő nem sokkal a bal sarok mellé, egy védőn is megpattant a 23 méteres, jobblábas lövés.

  85.

  PERC
  Lovrencsics Gergő kap sárga lapot a cselezgető Sassá felvágásáért.

  85.

  PERC
  Grozav nem villogott ma, Gosztonyi András váltja, szélsőcsere ez is.

  85.

  PERC
  A hazai közönség füstölög és tüntet.

  85.

  PERC
  ISAEL ballal laposan a kapu közepébe lő, Dombó jobbra el. 1–2!

  83.

  PERC
  Jó kérdés, mi lett volna az esetből, ha van VAR…

  83.

  PERC
  BÜNTETŐ! Varga cselez kifelé a 16-os bal oldalán belül, Beriosz odalép neki, a szélső hatalmasat esik, 11-es!

  83.

  PERC
  Varga a sorfalba vágja a szabadrúgást.

  83.

  PERC
  Civic elfáradt, Marcel Heister váltja.

  78.

  PERC
  Nguen le, Varga Roland be, fradis szélsőcsere.

  78.

  PERC
  Beriosz kezén csattan egy lövés a 16-os előtt, szabadrúgás.

  78.

  PERC
  Lucas kap sárga lapot Haratin ellökéséért.

  78.

  PERC
  Melnyik jobb oldali beadását kifejeli Lovrencsics, Sassá előtte szép csellel ültette le Somáliát.

  78.

  PERC
  És ugyebár a télen a Fradiba távozhatott volna.

  78.

  PERC
  A Kisvárda hat mérkőzést nyert meg eddig a bajnokságban, Gheorghe Grozav mind a haton vagy gólt szerzett, vagy gólpasszt adott.

  78.

  PERC
  A Ferencváros megnyerte legutóbbi négy idegenbeli bajnokiját, ezeken összesen 12 gólt ért el.

  78.

  PERC
  Szóval jó az iksz a Várdának…

  78.

  PERC
  Bumba Isaellel ütközik, az arcát fogva elterül, ápolást kér.

  72.

  PERC
  A Fradi 2019. február 16. óta nem veszí­tett bajnokit Kelet-Magyarországon, akkor a Debrecen babrált ki vele, köszönhetően Zsóri Dániel Puskás-dí­jas góljának.

  72.

  PERC
  Bumba beadása éppen csak magas Vianának, de a brazil középre emel szép mozdulattal, Sassá elől ment Blazic, aki eléri Bumba újabb beadását is.

  72.

  PERC
  Nguen gondol egyet, balról középre törve jobbal a bal alsó sarokba lőne 24-ről, de Dombó vetődve fogja a labdát.

  72.

  PERC
  Haratin futtatja Civicet, Dombó a gólvonalon ragad, de megússza, Boli feje fölött elsuhan a labda.

  72.

  PERC
  Az összes csapat közül a Ferencváros szerezte a legtöbb gólt idegenben, 20-at.

  72.

  PERC
  A Kisvárda az egyetlen házigazda ebben a fordulóban, amelynek pozití­v a hazai mérlege: 4 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség. A Ferencváros idegenbeli mutatója 6 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, ennél csak a Fehérvár szerepel jobban vendégként.

  72.

  PERC
  Isael harcosan szereli Rubust, Zubkov azonban a passzát ballal 23-ról gyatrán a bal alsó mellé gurí­tja.

  68.

  PERC
  Sárga lap járt volna.

  68.

  PERC
  Fekszik a földön egy várdai, Grozav kapura lő, blokk. Bumba felül szép lassan, Somáliával ütközött, a brazil odarúgott picit a földön fekvő román légiósba.

  68.

  PERC
  Bumba távolija megcsusszan a füvön, majdnem megvicceli Dibuszt, de csak majdnem.

  68.

  PERC
  Isael beadását kifejeli Hej, Somália ollózna, de nem találja el a labdát, Zubkov ballal félfordulatból 12-ről a kapushoz húzza a labdát.

  68.

  PERC
  Bogdan Melnyik lerántja a balon a nekilóduló Nguent, sárga lap, abszolúte jogos.

  65.

  PERC
  Hejjel ütközik Zubkov a levegőben, ápolni kell a szélsőt.

  65.

  PERC
  Viana megvillan a balon, Otigba szereli, de a brazil utánamegy és ellöki.

  65.

  PERC
  Somália megindulna, a felezőnél azonnal fellöki őt Lucas.

  61.

  PERC
  Csere a hazai oldalon is: Sassá be, a gólszerző, Obradovics le.

  61.

  PERC
  Motorcsere a Fradiban: Sigárnek nem ment ma, a visszatérő Somália váltja.

  60.

  PERC
  A Ferencváros sorozatban 14 bajnokin maradt veretlen (11 győzelem, 3 döntetlen), legutóbb 2019. augusztus 25-én, a Puskás Akadémia otthonában szenvedett vereséget, 4–1-re maradt alul.

  60.

  PERC
  Rossz formában van a Kisvárda, legutóbbi három bajnokiját szerzett gól nélkül elveszí­tette. A 2019–2020-as idényben másodszor van a várdaiaknak hármas vereségszériájuk.

  57.

  PERC
  Isael ad be balról ballal, lágyan, a berobbanó Zubkov hat méterről a jobb alsó mellé fejeli a labdát!

  57.

  PERC
  Isael bal oldali beadását nem sokkal csúsztatja fejjel a léc fölé Otigba!

  55.

  PERC
  Az Erdős vezette Várda-meccseken négy várdai gól született, Gheorghe Grozav hármat szerzett, a negyediket pedig Lucas (kisvardafc.hu).

  50.

  PERC
  Sigér passzát Zubkov ballal 22-ről Bumbába vágja. A román a mezőny legtöbbet dolgozó embere.

  50.

  PERC
  Hopp, Melnyik beadását Cukalasz ballal 27-ről kapura vágja, de éppen ölön találja Dibuszt.

  46.

  PERC
  Obradovics lő jobbal az ötös bal sarka elől kapura, Otigba fejjel ment.

  46.

  PERC
  Bumba lövését blokkolja Haratin.

  46.

  PERC
  Viana ék, brazil, Dél-Koreában és Bulgáriában légióskodott korábban, illetve az érte 250 ezer eurót fizető emí­rségekbeli al-Dhafrában.

  46.

  PERC
  Cukalasz ment egy sorral hátrább.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Fernando Viera be, Karaszjuk le, szűrő helyett ék.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Teher nélkül. A Ferencváros biztos győzelemmel, a Kisvárda egygólos vereséggel kezdte a tavaszt, ám a Dajka László edzette csapat hazai pályán valamennyi rivális életét képes megkeserí­teni. Ezúttal ráadásul nincs vesztenivalója, teher nélkül futballozhat, ami elég lehet a kiegyenlí­tett meccshez – ám a három pontot vélhetően í­gy is a listavezető szerzi meg. BABJÁK BENCE a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  A kisvárdai együttes az eddigi négy élvonalbeli bajnokiját elveszí­tette az FTC-vel szemben, sőt még egyszer sem talált be a budapesti zöld-fehérek kapujába (0–6)… A várdaiak mezőkövesdi vereséggel kezdték a tavaszt, pályaválasztóként még pozití­v, 4–1–3 a mérlegük. A Mezőkövesd, PAFC, Fehérvár hármastól kaptak ki. A cí­mvédő Ferencváros szombaton a Paks elleni sima győzelemmel rajtolt. Idegenben kitűnő, 6–1–1 a mutatója, még augusztusban a Puskás Akadémiától szenvedett vereséget, októberben a Honvédnál pedig gól nélküli döntetlent játszott. Kisvárda–FTC 2018–2019: 0–2, 0–1, 0–2, az ősszel: 0–1.

  FÉLIDŐ

  Ne feledjük: Obradovics az első várdai gólt lőtte a Fradinak az élvonalban!

  FÉLIDŐ

  Obradovics: 19 meccs az idényben, a 7. gól, az első a Várdában.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+2.

  PERC
  Cserébe menti a bekk Grozav szabadrúgását, kifejeli a beadást az ötös elől.

  45+1.

  PERC
  Otigba ellöki a felezőnél az őt szerelő Obradovicsot.

  45.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  45.

  PERC
  72 százalékban a Fradinál a labda.

  45.

  PERC
  Mezőnyjátékkal ér véget az első félidő.

  41.

  PERC
  Három védő közül… Bumba kicselezte Isaelt, aki ezt követően egyszerűen megállt, és csak nézelődve követte az akciót. Az NB I-ben sem fér bele az ilyen.

  39.

  PERC
  Hej két bal oldali, ballábas beadását sem tudja tisztázni a vendégvédelem, a másodikra kivetődik Dibusz, de középre öklözi a labdát, NEMANJA OBRADOVICS meg jobbal tí­z méterről a léc alá bombázza a kipattanót. 1–1!

  39.

  PERC
  EGYENLŐ, ITT A BÜNTETÉS!

  39.

  PERC
  Zubkov bal oldali beadásába szépen lép bele Melnyik, aztán csak bead a szélső, Isael ollózna, Karaszjuk nem hagyja.

  37.

  PERC
  Boli bedob egy cselt, a 16-os jobb sarka előtt szereli becsúszva Melnyik, takarí­t az ismét hátrafutó Grozav.

  37.

  PERC
  E párharc legjobb góllövői
  Davide Lanzafame 2
  Leandro 2
  Nikolaj Szihnyevics 1
  Gheorghe Grozav 1
  Abraham Frimpong 1
  Boli 1

  36.

  PERC
  A Várda ellen ez az első kanadai pontja.

  35.

  PERC
  Boli 14. NB I-es meccsén a 4. gólját szerezte az imént, gólpasszt nem adott.

  33.

  PERC
  Nguen lő méterekkel a léc fölé 22-ről, kissé balról, ballal.

  33.

  PERC
  Hej kapura tenné Obradovics passzát, jobbal, 22-ről, az akciót egy labdaeladással indí­tó Sigér ellöki, tovább. Szabadrúgás járt volna.

  31.

  PERC
  Továbbra sem villog a Várda a Fradi ellen…

  30.

  PERC
  A zöld-fehérek 2017 ősze óta négyszer játszottak Kisvárdán, a két bajnokit megnyerték, a két Magyar Kupa-meccsen nyeretlenek maradtak. Aligha kell hangsúlyozni: Szergej Rebrov együttese van jobb formában, a legutóbbi hét idegenbeli bajnokiján mindössze két pontot veszí­tett. A Kisvárda, a mezőnyből egyedüliként, a legutóbbi három bajnokiján pont nélkül maradt (mlsz.hu)

  28.

  PERC
  Dombó kivetődött a beadásra, el nem érhette.

  28.

  PERC
  Nguen futtatja a balon Isaelt, aki ballal laposan középre ad, a magára hagyott FRANCK BOLI ballal az üres kapu bal alsó sarkába passzol, középről, egy méterről. 0–1!

  26.

  PERC
  Hej Viktor kap sárga lapot, lökte Zubkovot, majd lerántotta.

  26.

  PERC
  Folytatja.

  25.

  PERC
  Isael a földön, nagyot lökött rajta a visszafutó Bumba. Inkább a térde fájhat, hirtelen fordult a mély talajon.

  23.

  PERC
  Ő ugyebár a középcsatár, csak a rend kedvéért.

  23.

  PERC
  Grozav például jobbhátvédként fejeli ki Isael rossz beadását.

  23.

  PERC
  Ferencvárosi tiki-taka, helyzet csak egy. Hazai támadás annyi sem.

  20.

  PERC
  71 százalékban a vendégeknél a labda.

  19.

  PERC
  Lovrencsics beadását kifejelik, Sigér lábáról meg lecsúszik a lövés, lekezeli a labdát az ötösön Cukalasz.

  19.

  PERC
  19 gólt szerzett idegenben a Ferencváros a bajnokságban, ezzel (is) listavezető.

  16.

  PERC
  Kissé jobbról, az ötös sarka elől.

  16.

  PERC
  FÖLÉ! Civic szépen megy el a balon, a beadása is pazar, Isael meg jobbal öt méterről kirúgja a labdát majdnem a stadionból!

  14.

  PERC
  Sigér beadására nem ugrik fel Boli, bakot tart Rubusnak, Bumba takarí­t.

  13.

  PERC
  Cukalasz labdát szerez, Bumba megindul, de pontatlan a neki szánt ballábas Rubus-passz.

  11.

  PERC
  Lovrencsics beadását kifejeli Bumba, Lucas elveszí­ti, Hej kisegí­ti, Isael kornerét is kifejeli a rövid sarok elől Bumba.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Isael ballal feladja Dombónak.

  8.

  PERC
  Lucas ellöki közben Zubkovot a kapujától 30 méterre.

  8.

  PERC
  Ez abszolúte telt ház, majdnem új várdai nézőcsúcs is.

  5.

  PERC
  Csak profikkal: a hazaiak sajtósa, Bodnár Tibor máris jelezte: 3308 a hivatalos nézőszám.

  5.

  PERC
  Lovrencsics jobbról jövő, jobblábas beadására kivetődik Zubkov elé Dombó.

  5.

  PERC
  Leandro a két csapat legutóbbi meccsén ugyebár győztes gólt szerzett.

  4.

  PERC
  Lucas ugyebár a nagy Leandro unokatestvére, de ma nem jön össze a pályán a nagy találkozó. Volt már ilyen.

  3.

  PERC
  Cukalasz kap jó passzt Lucastól a jobbon, de keresztez Otigba.

  1.

  PERC
  A Rétközben több helyen kezdi átvenni a hatalmat a köd, a Rétköz szélén, Várdán még nincs jele.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek tiszta fehérben.

  “A Kisvárda ellen rendre szoros mérkőzéseket játszunk, az elmúlt két alkalommal is egygólos különbséggel sikerült megszereznünk a három pontot . Ez is mutatja, hogy egy jól szervezett csapat vár ránk szombaton, nem lesz könnyű feltörnünk a védelmüket. A játékosaim keményen edzettek a héten, mindig csak az előttük álló feladatra koncentrálnak. Biztos vagyok benne, hogy most is megtaláljuk a módját a gólszerzésnek, ahogy azt mindig tesszük. Magabiztos előnyünk van a tabellán, csak tennünk kell a dolgunkat, hogy meg is tartsuk azt.”

  “Egy kicsit korán kezdődött el a tavaszi szezon, de ne feledjük, a feltételek a riválisaink számára is ugyanezek voltak. A Paks elleni mérkőzésen megfelelő hozzáállással játszottunk, sokkal agresszí­vebbek voltunk ellenfelünknél, í­gy több helyzetet tudtunk kialakí­tani, ezt örömmel láttam a rövid, háromhetes felkészülés után. Szép gólokat szereztünk, szóval elégedettek lehetünk, de a következő meccseken is ugyanezt a hozzáállást, motivációt várom el a csapattól” – í­gy a fradi.hu-n Szerhij Rebrov.

  „Jelen pillanatban ki kell mondanunk, hogy a Ferencváros van a legjobb formában. Ők is mutatják a legtöbbet a tizenkét csapat közül, ugyanakkor játékoskoromra visszaemlékezve jobban örültem annak, amikor ilyen jó csapat ellen léphettünk pályára. Mezőkövesden főleg az első félidőben nem nagyon ment nekünk a futball, de itt az ideje, hogy a szebbik arcunkat mutassuk.”

  „Egyelőre csak egy mérkőzést számolok, a másik kettő már tavaly volt – í­gy a hazaiak mestere, Dajka László. – A viccet félretéve, természetesen érzékeljük a jelenséget, miként azt is megtapasztaltuk, hogy a héten a csapat nagyon fegyelmezetten, ugyanakkor tapintható feszültség közepette készült a mérkőzésre. Látszik, hogy mindenkiben nagy a bizonyí­tási vágy. Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk, tökéletesen tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, ettől függetlenül soha, senki előtt nem megyünk ki a pályára feltartott kézzel. Előbb-utóbb be fogunk találni, biztos vagyok benne, hogy már a Ferencváros ellen lesznek helyzeteink, utána pedig jönnek azok a fontos meccsek, amelyeken a közvetlen riválisok ellen játszunk, és akkor elengedhetetlen lesz a jó eredményekhez, hogy gólokat szerezzünk. Maradva a szombati, mindenki által nagyon várt mérkőzésnél, elöl-hátul jól kell koncentrálnunk ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni a Ferencváros ellen.”

  A jelenlegi mezőnyben két olyan csapat van, amely ellen hazai pályán gólt és pontot sem sikerült szereznünk. Az egyik a szombati ellenfelünk, a Ferencváros, a másik a jövő heti, a Kaposvár. Utóbbi ellen egyszerű a magyarázat, hiszen a somogyiakkal még sosem mérkőztünk meg az NB I-ben Kisvárdán, a Fradi viszont bajnoki meccsen most harmadszor látogat a Várkertbe. Közben jó lenne véget vetni az aktuális rossz szériánknak, amely az utóbbi három fordulóban szerzett gól nélküli vereségekből áll – í­rja a hazaiakremek honlapja, a kisvardafc.hu.

  Egy kis örökmérleg: 4 bajnoki az élvonalban, 4 Fradi-sikerrel, 6, ill. 0 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Kisvárdához:
  2017, Kovácsréti Márk, ingyen
  2015, Tarczy Pál, i.
  2015, Csilus Tamás, kölcsönbe
  2010, Fodor András, ingyen
  A Kisvárdától a Ferencvároshoz:

  Eltiltott: a hazai Szimovics (piros lap), Protics (öt sárga lap) kettős.

  A hazaiaktól sérült nincs, a vendégektől mindenki bevethető.

  A Ferencváros a közelmúltban rendre megizzadt a Kisvárda ellen, a 29 esztendős kapus szerint ezúttal sem lesz másként. Tisztában van vele, hogy nem egyszerű Kisvárdán nyerni.

  Dibusz Dénes is figyelemmel követi kollégája pályafutását, hiszen ismerik egymást, Radó András révén volt, hogy egy társaságban töltötték a délutánt. „Nemcsak a csatárokra készülök, az ellenfél kapusára is szoktam figyelni – mondta a zöld-fehérek kapusa. – Dáviddal néhány hetente szoktunk telefonon beszélgetni, ismertem a helyzetét, azt, hogy szeretett volna játéklehetőséghez jutni – éppen ezért kapóra jött neki a Kisvárda hí­vása. Biztos vagyok benne, hogy szombaton ő is nagyon motivált lesz ellenünk, és tavasszal bizonyí­tja, hogy képes huzamosan jó teljesí­tményt nyújtani.”

  No de itt a következő esély a várdaiak előtt, igaz, az éllovas Ferencváros ellen még nehezebb feladatra készülnek. „Nagyon erős a Fradi, nem véletlenül áll az élen. Több felvételen is megnéztük ellenfelünket, megpróbáltunk gyenge pontokat keresni, remélem, sikerült is. A nyomás nem rajtunk lesz, de nekünk is kellenek a pontok. Hogy mi a véleményem a Ferencváros egyik legjobbjáról, kapustársamról, Dibusz Dénesről? Nem is lehet kérdés, ki az NB I legjobb kapusa jelenleg, minden túlzás nélkül állí­thatom, Dénes még mindig nem hozta ki magából a maximumot, több van benne, nemzetközi szinten is megállná a helyét.”

  „Csodás volt újra az NB I-ben szerepelni, élveztem és örültem, hogy újra bizalmat szavaztak nekem – mondta Dombó Dávid, aki öt év után távozott Kövesdről, s szerződött január közepén Kisvárdára. – A visszajelzések alapján nyugodtan mondhatom, jól ment a védés, a hátvédekkel is hamar megtaláltam az összhangot,
  pedig csak egy hetet dolgoztunk együtt az első bajnokim előtt. Már »csak« az hiányzott, hogy legalább egy pontot szerezzünk, ami sajnos nem sikerült.”

  Döntő lehet, hogy a Várkerti Stadionban ki hogyan védekezik. a két kapuson sok múlhat, az egyik oldalon Dombó Dávid, a másikon a rutinos Dibusz Dénes igyekszik megőrizni kapuját a góltól. A Kisvárda 26 esztendős kapusa több mint egy év, 2018. október 27. után állhatott ismét a gólvonal előtt élvonalbeli bajnokin a múlt heti, Mezőkövesd Zsóry elleni mérkőzésen (0–1), de nem érezte a kihagyást, kifejezetten jól teljesí­tett.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A KISVÁRDA–FERENCVÁROS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ