2020.II.15. Ferencváros – MOL Fehérvár: 1-0

Ferencváros: hétmérföldes lépés a bajnoki cí­m felé!

Nem is az újabb három pont, hanem maga a Mol Fehérvár FC elleni győzelem ténye a nagyon fontos.

A cí­mvédő Ferencváros nagyon fontos győzelmet aratott odahaza a Mol Fehérvár FC ellen a labdarúgó NB I 21. fordulójának záró mérkőzésén, a találkozó egyetlen gólját Olekszandr Zubkov szerezte.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Lehet, hogy Nikolics egy fontos játékos a számukra, de én nem vele foglalkozom, mert a Fehérvár vele és nélküle is nagyon kemény ellenfél. Ugyanúgy készülünk rájuk, mintha nem történt volna meg ez az igazolás, igyekszünk feltérképezni az erősségeiket és a gyengeségeiket, de leginkább magunkkal foglalkozunk. Másfél hét szünet után lépünk pályára, mivel ezúttal rövidebb volt a felkészülési időszak, az előző hetekben próbáltuk ezt bepótolni, hiszen nemcsak a következő mérkőzésben kell gondolkodnunk, hanem fel kell készülnünk az egész tavaszi szezonra.

Joan Carrillo: — Nyolc találkozó van a csapat februári menetrendjében, ráadásul ezek jellemzően egyáltalán nem könnyű találkozók, sőt! Erős csapatok várnak ránk a bajnokságban a kupában pedig ugye az Újpest az ellenfelünk – a bajnokik mellett pedig a kupa is nagyon fontos a klub számára. Hogy eközben a Ferencváros tudott pihenni? Ez rajtunk kí­vül álló okok miatt alakult í­gy, nem volt befolyásunk a folyamatokra. Ha én is a döntéshozók között lennék, elképzelhető, hogy máshogy döntök, de ezzel nem szabad foglalkoznunk. A saját munkánkra koncentráltunk és arra, hogy a játékosoknak átadjuk a szükséges ismereteket és tudást ahhoz, hogy az előttünk álló fontos találkozókat sikerrel vegyék. Nem gondolom, hogy ez a mérkőzés dönti el a bajnokság sorsát, de természetesen a labdarúgásban bármi előfordulhat. Tiszteljük a Ferencvárost, de úgy vélem, jól felkészültünk ellenük. Egy jó találkozóra számí­tok, a játékosok is nagyon várják a rangadót. Hiszek a labdarúgóinkban, az elvégzett munkában, kiállunk a saját futballfilozófiánk mellett és azért utazunk a Ferencvároshoz, hogy három ponttal gazdagodjunk a lefújás után.

A mérkőzés:

Ferencváros — MOL Fehérvár: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 19:30. 15.271 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Buzás, Szert; alapvonali jv.: Farkas Á., Pillók; tartalékjv.: Ví­gh-Tarsonyi)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Botka, 81.), Blazic, Otigba, Civic — Haratin, Sigér — Zubkov, Isael, Nguen (Varga R., 79.) — Boli (Frimpong, 86.)
kispad: Gróf, Vécsei, Szihnyevics, Lódico
vezetőedző: Szerhij Rebrov

MOL Fehérvár: Kovácsik — Hangya, Juhász R., Musliu, Stopira — Pátkai, Elek Á. — Petrjak (Futács, 84.), Kovács I., Houri (Milanov, 74.) — Hodzic (Nikolics, 61.)
kispad: Kovács D., Nyári, Bamgboye, Tamás O.
vezetőedző: Joan Carrillo

Gól: Zubkov (51.)
Sárga lap: Civic (12.), Boli (28.), Otigba (37.) illetve Elek Á. (30., 87.), Musliu (33.), Hodzic (55.), Hangya (64.), Futács (90+2.)
Kiállí­tva: Lakatos R. (66.), Elek Á. (86.)

Lehet szidni a magyar futballt, szapulni a légiósokat, számon kérni a reményvesztett tehetségeket, ám ezen a szombaton ismét bebizonyosodott, hogy ha magyar futballról van szó, az emberek igenis képesek megőrülni. Szombat este talpig zöldbe öltözött drukkerek, arcfestékkel kipingált tinédzserek, apukájuk nyakában üldögélő, sálat szorongató gyerkőcök vonultak a Groupama Aréna felé. Azt is í­rhatnánk: minden a régi szép időket idézte, annyi különbséggel, hogy mí­g tí­z-tizenöt esztendővel ezelőtt a lovas rendőrök és a ví­zágyúval felszerelt rohamkocsik is hozzátartoztak egy-egy Üllői úti rangadóhoz, most mindenki fegyelmezetten, rendben sétált a járdákon.

A stadion környékét ellepték a ferencvárosi szurkolók, a főbejárat melletti étkezde és kávézó zsúfolásig megtelt bizakodó drukkerekkel, a sör, a szendvicsek, a sós ropi és a perecek úgy fogytak, hogy a büfések alig győzték feltölteni a készleteket. Nagy nap volt a szombati a Ferencváros és a Mol Fehérvár életében.

Hiszen bárki bármit is mondott a kezdő sí­pszó előtt, az esti rangadó a bajnoki cí­mről is dönthetett. Ha nyer a két mérkőzéssel eleve kevesebbet játszó Fradi, már február közepén hatalmas lépést tehet újabb bajnoki aranyérme felé, ha viszont a fehérváriak elhozzák a három pontot a Groupama Arénából, igenis lőtávolon belül lehetnek, és megszorí­thatják a Fradit. A szurkolók nem véletlenül voltak a megszokottnál jóval hamarabb az aréna környékén. Mindenki izgatott volt, mindenki az esélyekről akart beszélni, senkit sem érdekelt az ázsiai koronaví­rus és az elmúlt napok hí­rei. Elvégre a hazai pályán legjobban szereplő csapat fogadta a legeredményesebb idegenben játszót. Olyannyira különleges volt a rangadó, hogy a ferencvárosi kabalát, az élő sast reptető állatidomí­tó is a családjával érkezett az arénába. Mí­g máskor egymaga hozza karján a madarat, most párjával és két kisgyermekével lépdelt a pálya szélén.

Ha a kezdés után szárnyalni nem is kezdett a Fradi, egyértelműen jobban indult a mérkőzés a hazaiak számára. Uralták a játékot, az ő akaratuk érvényesült. Az elöl futballozó négyes – Olekszandr Zubkov, Isael, Tokmac Nguen és Franck Boli – többször is zavarba hozta a fehérvári védelmet. Az első harminc percben kapufáig és több helyzetig jutott a Ferencváros, volt olyan támadás, amelynek végén négy méterre a kaputól, ziccerben is passzolni akartak a hazaiak – finoman fogalmazva is túljátszották.

Érdekes volt ugyanakkor megfigyelni, hogy mí­g az elmúlt időszakban jobbára „csontzene” volt a két együttes összecsapásán, a játékosok most nem utaztak egymásra, kulturált játékkal telt az első játékrész. Néhányszor ugyan elő kellett kapnia a sárga lapot Berke Balázs játékvezetőnek, ám egyszer sem durvaságért, a korábbi találkozókon látott sportszerűtlen mozdulatért.

Noha a félidőre gól nélkül vonultak a csapatok, a hazai szurkolók bizakodva fogyasztották félidei söreiket, forró teáikat. A legtöbben biztosak voltak benne, hogy előbb-utóbb góllá érik csapatuk fölénye.

És milyen igazuk lett! Alig telt el néhány perc a második félidőből, a Ferencváros megszerezte a vezetést. A hazaiak alighanem tudatosan vezettek több támadást a bal szélen, ráéreztek, hogy a fehérvári védelem jobb oldalán Hangya Szilveszter igencsak sebezhető pont, nem lehetetlen vállalkozás mögéje kerülni. Emlí­teni sem kell, a zöld-fehérek bal oldali akció végén jutottak vezetéshez, Olekszandr Zubkov jókor volt jó helyen, gólja után önfeledten ünnepelt a hazai tábor előtt.

Nyugodtan í­rhatjuk, érett a hazai gól, hiszen továbbra is a ferencvárosiak akarata érvényesült, veszélyesebben támadtak, kapkodásnak, idegeskedésnek pedig a legkisebb jele sem látszott rajtuk. A pályán eközben egyre több lett a szabálytalanság, ahogy telt az idő, úgy nőtt a feszültség, a fehérvári kispadtól a szertárost piros lappal elküldte a játékvezető, a pályára viszont érkezett Nikolics Nemanja, mintegy jelezve, a vendégek nem nyugszanak bele a vereségbe. De Joan Carrillo hiába küldött később újabb támadót a pályára, az igazi átütőerő ezen a napon hiányzott az együtteséből.

A Ferencváros magabiztosan múlatta a hátralévő időt, és a csereként pályára küldött Varga Roland hiába harcolt ki büntetőt, a brazil Isael kihagyta, í­gy az utolsó néhány perc még annyi izgalmat mindenképpen tartogatott, hogy a vendégek vajon eljutnak-e Dibusz Dénes kapujáig. Nem jutottak, í­gy a találkozó végén zöld szí­nű görögtüzek gyúltak a lelátón. Labdarúgók és szurkolók együtt ünnepelték a rendkí­vül fontos győzelmet, amely egyben azt jelentette, hogy a Fradi a Groupama Arénában továbbra is veretlen bajnoki mérkőzésen a Mol Fehérvár ellen. 1–0

Ez a siker különösen sokat érhet a Ferencváros számára, nem zárható ki, hogy Zubkov 51. percben szerzett gólja bajnoki cí­met jelent a zöld-fehéreknek. A bajnokság legvalószí­nűbb forgatókönyve mostantól ez…

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sas Gábor, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„Nagyon fontos három pontot szereztünk, abszolút azt vártam a csapattól, hogy magabiztosan játsszon, sok helyzetet alakí­tson ki – mondta Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője. – Mondtam a játékosoknak, ha elveszí­tjük a labdát, akkor is azonnal nyomást kell helyezni az ellenfélre. Ebből a szempontból nézve, nem hagytuk játszani a Fehérvárt, bár miután megszereztük az első gólunkat, kicsit mélyebben védekeztünk. A mérkőzés után azt mondtam a játékosoknak, hogy élvezet volt nézni a játékukat, s a szurkolók ilyen intenzí­tású futballt várnak el tőlünk. A fiúk megérdemlik, hogy ma ünnepeljenek, de holnaptól már a Mezőkövesdre készülünk, mert mit sem ért ez a három pont, ha a folytatást nem vesszük komolyan.”

Joan Carrillo, a Mol Fehérvár vezetőedzője í­gy értékelt.

„Az történt, amire számí­tottam, kemény mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen. A Ferencvárosnak az első félidőben több lehetősége akadt, mégis a másodikban szerezte meg a győztes gólt. Védekezésben szervezettek voltunk a mérkőzés nagy részében, de egy hiba elég volt, hogy betaláljon az ellenfél. Kétségtelen, hogy támadásban több kell ennél, amit ma mutattunk, s el kell ismerni, hogy a párharcokban is alulmaradtunk. Vannak olyan játékosaink, akik tudják játszani a futballt, de ma nagyon sok technikai hibát vétettünk.”

Újságí­rói kérdésre elmondta, egyértelműen jobb NB I-be érkezett vissza, mint amit négy és fél éve itt hagyott, éppen ezért nehezebb dolga van, mint korábban. Technikailag és taktikailag is javult a bajnokság, de nap mint nap azon dolgozik, hogy fejlessze a Mol Fehérvár játékát. Hozzátette, a Ferencváros fizikailag mindenképpen jobb a riválisainál, de ő egyébként is más stí­lusú futballt szeretne játszatni a csapatával. A sok passzos játék azonban addig nem működik, ameddig annyi technikai hibát vétenek, mint a szombati rangadón.

Olekszandr Zubkov:

— A világhálót bejárta egy kép, ahogy a csapat a meccs után az öltözőben ünnepel. Meddig tartott a fieszta?
— Részemről nem túl sokáig – mondta a Mol Fehérvár FC elleni 1-0-s győztes rangadó egyetlen gólszerzője, a ferencvárosi Olekszandr Zubkov. – A srácokkal ünnepeltünk egy kicsit, énekeltünk, tapsoltunk néhány percig, de a tusolást követően mentem is ki a főbejárat elé, hiszen a feleségem ott várt.

— Össze tudná számolni, hány gratuláló üzenetet kapott?
— Nem lenne könnyű. Mire beértem az öltözőbe, már számtalan SMS várt a telefonomban: családtagok, barátok, szurkolók í­rtak. Az internet segí­tségével odahaza, Ukrajnában is látták a gólomat, í­gy otthonról is sokan gratuláltak.

— Instagramra feltöltött videóján láttam, hogy az este többször is visszanézte laptopon a gólját.
— Igen, miután hazaértem, többször megnéztem. Nem mindennap rúg az ember ilyen fontos gólt. Jó érzés volt nézni, ráadásul nem is emlékeztem, hogyan ünnepeltem, azt is jó volt látni.

— A gólja előtt Juhász Roland lábán megpattant a labda. Akkor is önhöz került volna, ha a fehérvári védő nem ér hozzá?
— Nehéz ezt megmondani. Be kell ismerni, némileg szerencsém volt, de tudjuk, a futballhoz olykor az is kell. A gólom előtt arra figyeltem, hogy a lehető legjobb helyzetben várjam a labdát, próbáltam úgy helyezkedni, ha mégis eljut hozzám, ne hibázzak. Ha Juhász Roland nem ér hozzá, talán Franck Bolinál kötött volna ki, és szerintem akkor is gól lett volna a támadás vége. A lényeg, hogy bement!

— Sokaknak meglepő volt, hogy ennyivel jobbak voltak legfőbb riválisuknál. Önöket meglepte?
— Bennünket egyáltalán nem. Nagyon jól rákészültünk a szombati rangadóra, taktikailag és mentálisan a lehető legjobb állapotban vártuk az összecsapást. Szerhij Rebrov a mérkőzés előtti napokban hangsúlyozta, ne feledjük, mi vagyunk az elsők, mi játszunk hazai pályán, mi vagyunk az esélyesek. Bátran kell játszanunk, biztos volt benne, az ellenfél a kontrákra épí­t. Minden úgy történt, ahogy a szakmai stáb felvázolta. Úgy is mondhatnám, működött a „koreográfia”! Ha labdát veszí­tettünk, gyorsan visszatámadtunk, nem engedtük ellenfelünket kibontakozni. A meccs döntő részében nálunk volt a labda, ez nem í­zlett a vendégeknek. Rászolgáltunk a győzelemre, csak azt bánhatjuk, hogy nem rúgtunk több gólt.

— Mennyi lett volna a realitás?
— Két-három gól különbség biztosan volt a két csapat között.

— A szombati volt idénybeli nyolcadik gólja. Elégedett a teljesí­tményével? Hányat szeretne szerezni?
— Jaj, csak konkrét számot ne kelljen mondanom! Január utolsó napjaiban, miután dupláztam a Paks elleni mérkőzésen, ukrán újságí­rók kerestek, hány gólt szeretnék lőni, és mennyivel lennék elégedett. Akkor nagy nehezen tizenötöt mondtam. Bár ne tettem volna! Amint megjelent az újságban ez a szám, a következő két mérkőzésünkön – a Kisvárda és a Honvéd ellen – naná, hogy nem szereztem gólt. Helyzetem is kevesebb volt. mint korábban. Úgyhogy ha lehet, most hadd ne kelljen mondanom semmit. Maradjunk annyiban, a nyolc gólom nem hangzik rosszul de szeretnék még néhányat hozzátenni.

— Eldőlt a bajnoki cí­m?
— Meglátjuk. Reméljük.

— Mintha csak Szerhij Rebrovot hallanánk…
— Szerintem ez í­gy természetes. Fő a szerénység. A két elmaradt mérkőzéssel együtt ránk nem kevesebb mint tizennégy találkozó vár. Kétségtelen, jó helyzetben vagyunk, de… Majd kiderül.

— A hétvégén a Mezőkövesd sem í­gérkezik könnyű falatnak, hiszen nagyon jó formában vannak Kuttor Attila játékosai.
— Ez rendben is van, de mi nem?! Szerintem mi még jobb formában vagyunk! Maradjunk annyiban, szombaton a legjobb formában lévő két együttes csap össze. Fontos lesz. hogy mi irányí­tsuk a játékot, és ráerőltessük az akaratunkat az ellenfélre.

A 21. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Szappanos (Mezőkövesd) 8 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 6, Polgár (DVTK) 6, Pillár (Mezőkövesd) 7, Silye (Mezőkövesd) 7 — Berecz (Mezőkövesd) 7 — Zubkov (Ferencváros) 7, Cseri (Mezőkövesd) 8, Nguen (Ferencváros) 7, Radó (ZTE) 7 — Lanzafame (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Bognár Tamás (DVSC — Mezőkövesd-Zsóry) 9 — Georgiou Theodoros, Medovarszki János, Karakó Ferenc, Takács János

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MOL Fehérvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2020.II.15. Ferencváros – MOL Fehérvár: 1-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  Stopira stoplisa szakí­totta fel a bőrt a fején, véletlenül, estében ért oda.

  90+5.

  PERC
  DE VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+5.

  PERC
  Dibusz feje tiszta vér!

  90+4.

  PERC
  Brockhauser int, Kovácsik előremegy, de Futácsé a labda, hatról a léc fölé fejeli a labdát! Ez Futács 4. meccse a Fradi ellen, 1 gólnál tart.

  90+4.

  PERC
  Milanov kornerét Pátkai jobbal kapura teszi az ötös bal sarkáról, belevetődik Civic! DE NAGY MENTÉS!

  90+3.

  PERC
  Stopira kiharcol még egy szögletet a végére.

  90+3.

  PERC
  Előtte Futács ballal lőtt volna 17-ről, Botka becsúszva szereli.

  90+1.

  PERC
  Frimpong ellöki Futács Márkót az arcánál fogva, lökdösődés, az ék kap sárgát.

  90.

  PERC
  Négy perc a ráadás!

  89.

  PERC
  Isael passzát Zubkov ballal 18-ról feladja a kapusnak!

  87.

  PERC
  ISAEL újabb fontos 11-est hagy ki, KOVÁCSIK ÁDÁM kikapja a ballal megküldött labdát a bal alsó elől.

  86.

  PERC
  Ugyanis ellökte a 16-os bal sarkára betörő Vargát. Jogos sárga lap, jogos BÜNTETŐ!

  86.

  PERC
  Elek Ákos megkapja a második sárga lapját!

  85.

  PERC
  Boli le, Abraham Frimpong be, ék helyett védőmindenes, Futácsfogó.

  85.

  PERC
  A Fradi egyetlen alkalommal sem került hátrányba hazai bajnoki mérkőzésein ebben az idényben. Sőt, jóval régebben tapasztalta meg, hogy milyen a Groupama Arénában NB I-es meccsen az eredmény után futni: 2018. október 6-án a DVSC tudott kétszer is vezetést szerezni a zöld-fehérek ellen, el is vitt egy pontot (2–2).

  82.

  PERC
  Petrjak le, Futács Márkó be, szélső helyett ék a vendégeknél.

  81.

  PERC
  Isael ad be jobbról, Pátkain megpattan, jő erre is a kapus.

  81.

  PERC
  Zubkov ballal 28-ról a bal alsóba lőne, Kovácsik vetődve kitolja kornerre a labdát.

  81.

  PERC
  Kigyúl ismét egy fénycsóva a vendégkapu mögött.

  80.

  PERC
  Dibusz az új hazai csk.

  79.

  PERC
  Lovrencsics lesántikál, a hordágy mellett.

  79.

  PERC
  Botka Endre meg már át is öltözött, komoly az ügy. Ilyen hideg füvön egyébként sem fekszik senki sem önszántából.

  79.

  PERC
  Lovrencsics a földön, meghúzódott. Rossi is mérges.

  77.

  PERC
  Nguen le, Varga Roland be, hazai szélsőcsere.

  77.

  PERC
  Nguen lép el Elek mellett, de Stopira keresztez, még a 16-os előtt.

  76.

  PERC
  A hazai pályán legjobban szereplő csapat fogadja a legeredményesebb idegenben játszót. A Ferencváros egyedüli csapatként őrzi hazai veretlenségét (6 győzelem, 3 döntetlen), minden más pályaválasztó már legalább háromszor kikapott. A Fehérvár viszont még idegenben veretlen (7 győzelem, 3 döntetlen), vendégként 8 ponttal szerzett többet ebben a bajnoki idényben, mint otthon. A Fradi csak 5 gólt kapott pályaválasztóként, a Vidi csak 5 gólt kapott idegenben.

  76.

  PERC
  A Ferencváros 2017. április 15. óta nem veszí­tett hazai pályán bajnoki mérkőzést, akkor a Vasas győzte le 2–1-re. A veretlenségi széria 46 meccset (35 győzelem, 11 döntetlen) ölel fel. A 46 mérkőzésen alig volt olyan vendégcsapat, amely kapott gól nélkül úszta volna meg az Üllői úti látogatást: a DVSC-nek és legutóbb a Honvédnak sikerült megőriznie kapuja érintetlenségét.

  75.

  PERC
  Boli távolija alig gurul el a kapusig, Civic két jó csel után ballal az ötös bal sarka elől ballal a kapu túlsó alsó sarka mellé lő!

  74.

  PERC
  Milanov: 5 meccs a Fradi ellen, 2 góllal.

  74.

  PERC
  Houri le, Georgi Milanov be a vendégeknél, szélsőcsere.

  72.

  PERC
  Nikolics 12 meccsen 5 gólt lőtt a Fradinak, 0 gólpasszal.

  72.

  PERC
  Beáll lassan Milanov is.

  69.

  PERC
  Isael lapos passzát hosszan veszi át az ötösön Boli, Juhász közbelép.

  69.

  PERC
  Aztán átadták a Groupama Arénát, s fordult a kocka: mióta az új stadionban játszik a Ferencváros, veretlen a bajnokikon a Fehérvár ellen (2–0, 1–0, 0–0, 3–1, 2–2, 4–1). A Groupama Arénában még nem vezetett egyszer sem NB I-es mérkőzésen a Vidi – viszont kupamérkőzést már kétszer (2016, 2019) is nyert itt. Igaz, egy kupadöntőt meg 4–0-ra elveszí­tett.

  69.

  PERC
  Egy évtizeden át (2003–2013) a Vidi valódi mumusa volt a Ferencvárosnak, amely ebben az időszakban egyszer sem tudott pályaválasztóként győzni, sőt, egy 5–0-s vereségbe is belefutott.

  68.

  PERC
  A fehérváriak először 1974-ben győztek a Ferencváros vendégeként bajnoki mérkőzésen (2–3), s azóta még 11-szer ismételték meg ezt a tettet, legutóbb 2013-ban.

  68.

  PERC
  Hangya lő ballal a bal alsó mellé középtávolról.

  68.

  PERC
  Ő aligha állt volna be ma egyébként is.

  67.

  PERC
  A szertáros Lakatos Róbertet.

  66.

  PERC
  A vendégkispadról elküldenek közben valakit piros lappal.

  64.

  PERC
  Blazic megfenyegeti Kovácsot.

  64.

  PERC
  Kovács labdát szerez Civictől, de talpalt előtte.

  63.

  PERC
  Hangya Szilveszter kegyetlenül odacsúszik Nguennek, sárga lap, minimum. Hogy mit reklamál a védő? Rejtély.

  60.

  PERC
  Hodzicnak nagyon nem ment, Nikolics Nemanja váltja.

  60.

  PERC
  Micsoda megmozdulás!

  60.

  PERC
  Boli lő hétről, miután áthámozta magát Muszliun, de a védő ballal bevetődve még blokkolja a jobblábas próbálkozást!

  60.

  PERC
  A párharc legjobb góllövői a közelmúltból
  Böde Dániel 6
  Nikolics Nemanja 5
  Stopira 4
  Marko Scsepovics 3
  Sigér Dávid 2

  56.

  PERC
  Kétszer is rossz helyről akar dobni a Fehérvár, Berke elveszi a vendégekről a labdát. Ilyet is ritkán látni profi meccsen…

  54.

  PERC
  Armin Hodzic kap sárga lapot lökésért, majd az azt követő heves reklamálásért. Blazic volt a szenvedő fél.

  53.

  PERC
  Ha a Ferencváros vezetést szerzett egy találkozón, akkor 13 meccset megnyert, s csak háromszor veszí­tett pontot (2 döntetlen, 1 vereség).

  53.

  PERC

  53.

  PERC
  Fotó: Pusztai V.

  53.

  PERC

  52.

  PERC
  Isael futtatja Nguent a balon, aki laposan középre ad, Juhász beleér a labdába, a bal sarok elől az érkező Zubkov jobbal két lépésről a kapu túlsó alsó sarkába lő. 1–0!

  50.

  PERC
  VEZET A FERENCVÁROS, OLEKSZANDR ZUBKOV!

  49.

  PERC
  Ez nem tetszik Marco Rossinak sem.

  49.

  PERC
  Isael rossz szöglete után Civic ballal 19-ről méterekkel lő a bal alsó mellé.

  47.

  PERC
  Közben visszatér Petrjak.

  47.

  PERC
  Houri jobbal beadja a szabadrúgást, Elek 11-ről Dibusz öléhez fejeli a labdát.

  46.

  PERC
  Otigba odarúg Petrjaknak, ápolás.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros szerezte eddig a legtöbb gólt az NB I-es csapatok közül az első félidőben (22). A második félidőben viszont a Fehérvár a legerősebb (21). A góleloszlás első és második félidő között a két csapatnál: 22/13 (Ferencváros) és 14/21 (Fehérvár).

  FÉLIDŐ

  Szünetben a VIP

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A Fehérvár öt forduló óta nem veszí­tett, az idén két siker mellett kétszer ikszelt. Vendégként remekel az idényben, 7–3–0 a mutatója, Mezőkövesden, Zalaegerszegen és Debrecenben remizett. FTC–Fehérvár 2016–2017: 0–0, 1–1, 1–4, 2017–2018: 3–1, 1–3, 0–0, 2018–2019: 2–2, 4–1, 1–2, az ősszel: 2–1.

  FÉLIDŐ

  Az FTC augusztus 25-e óta veretlen a bajnokságban, mí­g az Üllői úton 2017 májusában kapott ki legutóbb. Ebben az idényben 6–3–0 a hazai mutatója, a Mezőkövesd, a PAFC és a Honvéd vitt el tőle egy pontot. Az évet két győzelemmel és egy döntetlennel kezdte, az Újpest elleni derbijét elhalasztották.

  FÉLIDŐ

  Lesz itt hajrá! A bajnoki cí­m nem szombat este dől el – legalábbis Szerhij Rebrov szerint. Én viszont azt mondom, ha a Ferencváros legyőzi a fehérváriakat, nincs, aki megállí­tsa. Izgalmakból nem lesz hiány, s valami azt súgja, a meccs az utolsó negyedórában dől el. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  Ezért is engedte volna el mindössze félmillióért a 2017 nyarán a Viitorultól 1.5 millióért megvett játékosát, aki azonban igazán meggyőző teljesí­tményt egyszer sem nyújtott a FCSB-ben.

  FÉLIDŐ

  A Fanatik portál szerint Nedelcu havi 25 ezer eurós fizetést kért a tí­z hónapos kölcsönadás idejére, amely után a Mol Fehérvárnak vételi opciója lett volna a játékos végleges szerződtetésére. Nedelcu jelenleg havi 15 ezret keres Bukarestben, ám miután a FCSB sem a jelenlegi, sem az előző idényben nem jutott el az európai kupák csoportkörébe, Becali csökkenteni akarja a költségeit.

  FÉLIDŐ

  Édesapja hatására gondolta meg magát Dragos Nedelcu, a hét elején a Mol Fehérvár FC-vel tárgyaló, de a szerződésajánlatot végül visszautasí­tó román középpályás – állí­tja Gigi Becali, a FCSB tulajdonosa. Nedelcu már megegyezett a Fehérvár vezetőivel, ám miután beszélt az apjával, elutasí­totta a szerződés aláí­rását.

  FÉLIDŐ

  EZZEL VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  46.

  PERC
  A Vidi eddigi 10 idegenbeli bajnokijából hétszer gólt sem kapott. Csak a ZTE (3 gól), a DVTK (1) és a DVSC (1) talált be a fehérváriak kapujába. A Ferencváros 9 hazai bajnokijából 6 alkalommal nem kapitulált, a Groupama Arénában a Mezőkövesd (1), a ZTE (2) és a Puskás Akadémia (2) tudott betalálni.

  45.

  PERC
  Kisszöglet, Petrjak beadja, Otigba elfejeli Juhász elől.

  45.

  PERC
  Akkor kimegy Houri inkább.

  44.

  PERC
  Petrjak kap szőnyegbombázást egy szöglet elvégzése előtt.

  41.

  PERC
  Isael beadása közben elesik középen a Juhásszal birkózó Boli, de tovább.

  41.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 15 271.

  40.

  PERC
  Ellenőr. Fotók: Borbola Bence.

  40.

  PERC

  40.

  PERC
  A Ferencváros–MTK Budapest labdarúgó örökrangadók 119 éves történetéről nyí­lt pénteken MetróArt kiállí­tás, amelynek 36 tablója egy hónapon keresztül látható az M2-es, az M3-as és az M4-es vonal szerelvényein.

  40.

  PERC
  Houri ellöki hátulról Lovrencsicset, megússza a sárga lapot.

  39.

  PERC
  Isael lő ballal jó 28-ról kapura, Kovácsik elindul jobbra, és éppen csak vissza tud lépni balra a középre tartó, csavarodó labdáért!

  38.

  PERC
  Isael 21 méteres lövése Juhászon csattan.

  36.

  PERC
  Kenny Otigba kap sárga lapot, megrúgta a levegőben Petrjakot.

  35.

  PERC
  Juhász Nguennek fejeli a labdát, aki Eleket indí­tja.

  35.

  PERC
  Lovrencsics eléri Sigér erős passzát, de beadása a kapusé.

  34.

  PERC
  Isael ballal Kovácsik ölébe lő, nagy erővel.

  33.

  PERC
  Van az 19 is.

  33.

  PERC
  Szabadrúgás kissé jobbról, 18.5 méterről.

  32.

  PERC
  Viszar Muszliu gáncsolja a 16-os előtt Bolit, sárga lap.

  32.

  PERC
  ZICCEREK! Zubkov nem mer lőni az ötös jobb sarka elől, Isael passza után, Elek kirúgja a labdát, amelyet a szélső két méterről a bal alsó mellé fejel!

  31.

  PERC
  Nguen emelését kifejeli az ötösöről Stopira.

  31.

  PERC
  Blazic és Haratin megbeszéli a figurát, de aligha azt, hogy Isael a kapushoz í­veli a szögletet…

  30.

  PERC
  A Mol Fehérvár FC kedden Magyar Kupa-mérkőzést játszott Szegeden az Újpesttel (0–0), sem a bajnokságban, sem pedig a Magyar Kupában nem kapott ki vendégként még a mostani idényben. Bajnoki mérkőzésen még soha nem győzött a Ferencváros ellen a Groupama Arénában (mlsz.hu).

  30.

  PERC
  A cí­mvédő és listavezető Fradi három, de a vesztett pontokat tekintve kilenc ponttal áll a Mol Fehérvár FC előtt. Tavasszal még egyik csapat sem veszí­tett. A zöld-fehérek hazai mérlege kiváló, 2017 áprilisa óta nem veszí­tettek az OTP Bank Ligában pályaválasztóként. Ugyanakkor a legutóbbi öt hazai bajnoki meccsükből csak kettőt nyertek meg, a 2019–2020-as idényben csak háromszor szereztek otthon egynél több gólt. (Mindháromszor november közepe óta.)

  30.

  PERC
  Isael lő ballal 19-ről, Elek belelép, korner.

  30.

  PERC
  Sárga lap Elek Ákosnak, aki fellökte a felezőt átlépő Isaelt. Találkoztak már Kazahsztánban is ellenfélként, kicsi a világ…

  29.

  PERC
  Boli és Isael egymást löki fel indí­tás cí­mén, Petrjak a nevető harmadik…

  28.

  PERC
  De, mégiscsak kapott egy sárga lapot.

  28.

  PERC
  Franck Boli odacsap Muszliu orrára, de nincs sárga lap.

  27.

  PERC
  Kovácsik nagyon szépen mozdul ki Zubkov jobb oldali beadására.

  25.

  PERC
  Civic bal oldali beadását elhúzza Boli elől becsúszva az ötösön Muszliu, kézzel is beleér, de nem szándékosan.

  23.

  PERC
  Juhász ment egy bal oldali sarokrúgás után.

  23.

  PERC
  A 2019–2020-as idényben csupán hatszor lépett pályára az élvonalban, továbbá egy-egy Bajnokok Ligája- és Európa-liga-mérkőzésen is pályán volt. A 29 éves, főképp szélsőként, támadó középpályásként bevethető játékos a tavaszi szezonra kerül kölcsönbe a tabella 11. helyén álló Zalaegerszeghez.

  23.

  PERC
  Bőle Lukács a Zalaegerszegben folytatja pályafutását, a szélső fél évre kerül kölcsönbe. Bőle 2017-ben szerződött a Ferencvároshoz, az elmúlt három idényben összesen 37 NB I-es bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget. Ezeken öt gólt és nyolc gólpasszt jegyzett.

  22.

  PERC
  Houri Lovrencsics mellől ballal 11-ről, kissé balról a rövid felső sarok mellé lő.

  21.

  PERC
  Zubkov jobbról középre ad, Hangya mellett eltűnik középen Nguen, tovább!

  20.

  PERC
  KAPUFA! Otigba indí­tása után Nguen lő az ötös jobb sarka elől a rövid oldali kapufára, félmagasan. Hangya nem állt a helyzet magaslatán bizony…

  19.

  PERC
  Civic bal oldali beadása már az, kirúgja a labdát földre ülés közben az ötösről Muszliu.

  18.

  PERC
  Lovrencsics ballábas távolija távolról sem veszélyes.

  18.

  PERC
  Civic lő ballal 22-ről kapura, blokkol Muszliu.

  16.

  PERC
  Otigba bal oldali beadásának mellévetődik Kovácsik, de megússza. A közéső védő balszellőként tűnt fel.

  15.

  PERC
  HELYZET! Sigér passzát Nguen átfűzi Muszliun és Juhászon is a 16-oson, majd jobbal lő, de balra vetődve eléri a lapos labdát Kovácsik!

  13.

  PERC
  Blazic indí­tása Kovács állkapcsán csattan.

  13.

  PERC
  Stopira kicselezi Zubkovot, kissé balról 14-ről kapura lő, blokkol Haratin, Houri ollózása aztán nem igazán jó.

  12.

  PERC
  Eldar Civic kap sárga lapot, hátulról odalépett Petrjaknak.

  12.

  PERC
  Felhangzik pár árulós rigmus, erre rákezd a vendégtábor az övéi éltetésére.

  11.

  PERC
  Nagy a hangzavar, tehát Petrjaké a labda, a rossz jobb oldali beadása Dibuszé.

  10.

  PERC
  Jó 800 vendégdrukkerrel, tele a vendégszektor.

  9.

  PERC
  A hangulat pazar a stadionban, érkeztek még pár százan a kezdés előtt közvetlenül.

  8.

  PERC
  Houri passzával Stopira kicselezi Lovrencsicset, de les.

  6.

  PERC
  Fiola Attila a hétközi kupameccsen sérült meg, szerencsére nem súlyosan, de ma este még nem áll készen a játékra. Viní­cius a Mezőkövesd elleni bajnokin rúgást kapott a vádlijára, csonthártya- és izomzúzódást szenvedett, emiatt ő sincs ott a mai keretben – í­rja a vendégek honlapja.

  5.

  PERC
  Isael bal oldali beadását kiejti Kovácsik, Elek takarí­t.

  2.

  PERC
  Petrjak távolija Dibuszé, a szélsőt kifütyüli a hazai közönség.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 15.271.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek kék-piros mezben és kék nadrágban.
  Fotó: Pusztai Viola

  „Nyolc találkozó van a csapat februári menetrendjében, ráadásul ezek jellemzően egyáltalán nem könnyű találkozók, sőt! Erős csapatok várnak ránk a bajnokságban a kupában pedig ugye az Újpest az ellenfelünk -- a bajnokik mellett pedig a kupa is nagyon fontos a klub számára. Hogy eközben a Ferencváros tudott pihenni? Ez rajtunk kí­vül állo okok miatt alakult í­gy, nem volt befolyásunk a folyamatokra. Ha én is a döntéshozók között lennék, elképzelhető, hogy máshogy döntök, de ezzel nem szabad foglalkoznunk. A saját munkánkra koncentráltunk és arra, hogy a játékosoknak átadjuk a szükséges ismereteket és tudást ahhoz, hogy az előttünk álló fontos találkozókat sikerrel vegyék.”

  „Nem gondolom, hogy ez a mérkőzés dönti el a bajnokság sorsát, de természetesen a labdarúgásban bármi előfordulhat. Tiszteljük a Ferencvárost, de úgy vélem, jól felkészültünk ellenük. Egy jó találkozóra számí­tok, a játékosok is nagyon várják a rangadót. Hiszek a labdarúgóinkban, az elvégzett munkában, kiállunk a saját futballfilozófiánk mellett és azért utazunk a Ferencvároshoz, hogy három ponttal gazdagodjunk a lefújás után” – í­gy a molfehervarfc.hu-n a hazaiak mestere, Joan Carrillo.

  És 46 bajnoki óta nem kapott ki a Groupama Arénában.

  16 forduló óta veretlen az NB I-ben a Ferencváros.

  Juhász Roland az előzetes összeállí­tás alapján csereként kaphat lehetőséget, de rutinos játékosként bí­zik benne, hogy szombat este már a Mol Fehérvár áll a tabella első helyén. „A hétközi Magyar Kupa-nyolcaddöntőn pihenhetett néhány játékos, de heti két találkozó egyetlen profi labdarúgónak sem okozhat problémát – mondta a 36 esztendős hátvéd a molfehervarfc.hu-nak. – Ami engem illet, kifejezetten örülök a folyamatos meccsterhelésnek, játszani sokkal jobb, mint edzeni. Egyébként sem a frissesség számí­t szombaton, sokkal inkább a koncentráció. Néhányan arról beszélnek, hogy döntő meccs lehet a szombati, a lemaradásunkat tekintve nem is alaptalanul. Ennek megfelelően maximális erőbedobással készülünk, tudjuk, hogy a Fradi elleni találkozó az utolsó lehetőségeink egyike lehet, hogy életben tartsuk a bajnoki cí­mhez fűződő reményeinket. Jó hangulatra és élvezetes meccsre számí­tok, bí­zom benne, hogy ez a kilencven perc nem a kiállí­tásokról marad emlékezetes. A Ferencváros két bajnokival kevesebbet játszott, ám ha szombaton nyerünk, átvehetjük a vezetést, ami lélektani szempontból sokat segí­tene. Remélem, hogy szombat este már mi állunk a tabella élén.”

  Egy kis örökmérleg: 99 első osztályú mérkőzés, 45 ferencvárosi és 26 fehérvári sikerrel, 157, ill. 110 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Viditől a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2012, Máté János, ingyen
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1994, Czéh Lajos
  1986, Vaszil Gyula
  1984, Zsinka János
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Vidihez:
  2015, Haraszti Zsolt
  2012, Tajti Mátyás, i.
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2004, Kriston Attila
  2003, Szabó Tibor, kölcsön után végleg
  2000, Rob Kornél, k.
  1999, Fodor Tibor

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól mindenki bevethető, a vendégektől Fiola, Viní­cius, Nego, Géresi (csigolyafájdalom), Huszti Sz. (térdműtét után), Nikolov (sarokcsontzúzódás) és Rus (combközelí­tőizom-húzódás) sérült.

  Ha a Joan Carrillo vezette fehérváriak mindhárom pontot elhozzák a Groupama Arénából, a tabella élére ugorhatnak. A tét egyértelmű: a hazaiak hatalmas lépést tehetnek a cí­mvédés felé, a vendégek pedig életben tarthatják aranyéremről szőtt álmaikat.

  Megelőzhető még a Ferencváros? Ha a forduló szombat esti rangadóján a Szerhij Rebrov edzette csapat megszerzi a három pontot a Mol Fehérvár ellen, aligha. A zöld-fehérek két bajnokival kevesebbet játszottak, ám í­gy is három ponttal vezetnek
  a legnagyobb hazai vetélytárs előtt. Ha nyernek, az előny hat pontra duzzad, onnan pedig – főleg, ha a két pótlandó meccsét sikerrel tudja le a Fradi – aligha lenne visszaút a piros-kékeknek. Meg lehet-e előzni a Ferencvárost?

  Hogy karrierjét végül egykori együttesénél folytatja, abban fontos szerepet játszott, hogy ismét Joan Carrillóval dolgozhat, akivel akkor is tartotta a kapcsolatot, amikor nem az irányí­tása alatt játszott. A csapatválasztásait egyébként mindig is meghatározta, hogy milyen személyiségű edző keze alatt játszhat. A spanyol trénerrel 2015-ben bajnokságot nyerő csapathoz viszonyí­tva úgy érzi, a jelenlegi keretnek még idő kell, hogy annyira megértse Carrillo elvárásait, mint a négy évvel ezelőtti keret, amelyet maga a szakember is jobban ismert, mivel kinevezése előtt éveken át volt a szakmai stáb tagja. Viszont jelenleg futószalagon érkeznek a mérkőzések, í­gy az eredményesség mindennél fontosabb, bár törekednek a látványos futballra.

  A válogatottal kapcsolatban viszont beismerte, Bernd Storck idején elkövetett egy hibát. „Elfogadtam, hogy a szélsőjátékot erőltetem, hogy ott próbálok helytállni. Hiba volt a részemről, mert a klubcsapatomban sem játszottam ezt. Igazából Storck próbálta megtalálni a helyemet, ahol segí­thetek a csapatnak. Rossival beszéltem egyből a kinevezésekor. Átrágtuk a dolgokat őszintén, elmondtam a véleményemet, megpróbált meggyőzni. Igazából nem tudhatjuk, mi lett volna, ha akkor igent mondok. Milyen taktikát választott volna. Most lehet látni, hogy az egycsatáros játékot erőlteti, lehet, í­gy lett volna akkor is, ha ott vagyok a csapatban” – zárta le a témát azzal, hogyha visszavonja döntését, akkor sem biztos, hogy alapemberré válik.

  „Ha lesz lehetőségem, Rossi kapitánnyal ezt át fogom beszélni” – nyitotta mégis résnyire az ajtót a válogatottba való visszatérése előtt. De nem győzte hangsúlyozni, elsősorban a Fehérvárra koncentrál, ezért igazolt haza.

  Nikolics Nemanja az M4 Sporton látható Góóól! 2 cí­mű műsor vendégeként arról beszélt, hogy nem szándékozik visszatérni a magyar válogatottba, de annyit azért hozzátett, nyitva hagyja a lehetőséget a szövetségi kapitánnyal való találkozásra ebben a kérdésben.

  – Mit szól ahhoz, hogy a következő idénytől semmilyen korlátozás nem vonatkozik a légiósok számára?
  – Azzal együtt, hogy az MLSZ minden döntését elfogadom és tiszteletben tartom, kicsit meglepett ez az újí­tás. A Ferencváros és a Mol Fehérvár azért küzd, hogy megnyerje a bajnokságot, és utána a nemzetközi porondon is megállja a helyét. A célok eléréséhez muszáj körülnéznünk a piacon, keresni azokat a játékosokat, akik jobbak az azonos poszton szereplő magyaroknál. Hosszú távon viszont minden együttesnek az a célja, hogy a legjobb magyar játékosok szerepeljenek az NB I-ben. Nem tudom, igazam van-e, de szerintem az itteni szurkolók inkább a magyar játékosokat és az akadémiákról kikerülő tehetségeket szeretnék látni, nem a légiósokat. Ha Dinamo Kijev-meccset néznék, nekem sem tetszene, ha egyetlen ukrán futballista sem kapna helyet a kezdőben. Ezzel a döntéssel az erősebb magyar csapatoknak kedveztek, mert a kisebb egyesületek eddig sem támaszkodtak annyira a légiósokra.

  – Ha már az MLSZ-nél járunk, mi a véleménye arról, hogy hamarosan az NB I-ben is bevezethetik a VAR-t?
  – A futball ma már üzlet, vagyis minden tévedésnek nagy jelentősége lehet. Minden újí­tást észszerűnek tartok, amely igazságosabbá teszi a labdarúgást, és segí­ti a játékvezetőket abban, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg.

  – Mennyiben más a Fehérvár stí­lusa Joan Carrillo kinevezése óta?
  – Nyilván más szerkezetben futballozik, de meglepni egyik fél sem tudja a másikat. Az utóbbi években többször találkozott a két csapat, a játékosok tökéletesen ismerik a másik oldalon futballozó ellenfelet.

  – Nikolics Nemanja nem vett részt az utóbbi évek rangadóin, most viszont a fehérváriak múlt héten szerződtetett csatárára is készülniük kell.
  – Remek labdarúgó de még azt sem tudjuk, hogy kezdőként kap-e szerepet ellenünk. A képességeit mindenki ismeri, de ha a futballista új csapatba kerül, időbe telik, mire megismeri a társakat, és megtalálja a helyét a pályán. Fehérváron majd eldöntik, készen áll-e arra, hogy a rangadón is segí­tse a csapatát.

  – Játékosként számos nagy meccsen játszott, a Dinamo Kijev és a Ferencváros vezetőedzőjeként szintén több nagy rangadón van már túl. Futballistaként vagy szakvezetőként nehezebb felkészülni az ilyen találkozókra?
  – Az edzőkre mindig nagyobb nyomás nehezedik, mint a labdarúgókra. Nem a szurkolók vagy a média miatt, hanem mert saját magammal szemben nagyok az elvárásaim. Ilyenkor nem érdekel, mi történik a rangadó után, csak arra gondolok, hogy mindent megtettem-e, hogy a lehető legalaposabban felkészí­tsem a játékosokat. Olykor nyerünk, máskor veszí­tünk, de a legfontosabb, hogy minden találkozó után feltegyük magunknak a kérdést: mindent megtettünk a győzelemért? Idővel ezen a téren is lehet rutint szerezni, de a mai napig megesik, hogy az edzések után hazamegyek a családomhoz, s miután a gyerekek este elalszanak, leülök a számí­tógép elé, és azt keresem, milyen információval tudnám még jobban segí­teni a csapat felkészülését.

  – Ha győznek, a két elmaradt bajnoki ellenére is hat ponttal vezetnek a Mol Fehérvár előtt. Gondolja, hogy abból a helyzetből még elveszthetik az első helyet?
  – Nem szabad ezzel foglalkozni, az előző idényben sem a számolgatásnak és a tabella nézegetésének köszönhettük az aranyérmet. Akkor is ugyanazt mondtam a játékosaimnak, amit most: minden meccsen nyújtsanak száz százalékot, és a végén kiderül, hogy az mire elegendő.

  – Szombat este megnyerhetik a bajnokságot?
  – Ez nem kupadöntő, nem egy meccs dönt az aranyról – mondta a Nemzeti Sportnak Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője. – A bajnoki versenyfutás szempontjából fontos meccs vár ránk, a győztesnek több pontja lesz, az önbizalma is nő, ezért a lehető legalaposabban felkészülünk a rangadóra. Ám a bajnoki cí­m nem szombat este dől el.

  Olykor éjszaka is a laptopja előtt elemez az FTC rangadóra készülő ukrán szakvezetője, aki üdvözli a VAR bevezetését, ám furcsállja a légiósokat érintő új szabályt.

  Ezzel együtt Rebrov sem lehet teljesen elégedett a támadójáték hatékonyságával, hiszen például legutóbb, a Honvéd ellen 23 ferencvárosi lövésből csak öt találta el a kaput a 0–0-val záruló találkozón. Az idei három bajnokin összesen 52-szer kí­sérleteztek a ferencvárosiak, ebből 18 találta el a kaput (35 százalék) és csak hatból (11.5 százalék) született gól.

  Érdekesség, hogy a Fehérvár ugyanúgy 52-szer vette célba az ellenfelek kapuit, mint a Fradi, csak éppen nem három, hanem négy bajnoki meccsen. A kaput eltaláló lövéseket nézve Kovács Istvánék öt százalékkal jobb mutatót produkáltak, mint az FTC (52 lövésből 21 találta el a kaput, 40 százalék), de ugyanannyi kí­sérletből kettővel kevesebb gólt értek el (52 lövés, 4 gól, 8 százalék).

  Amiben a Fradi egyedülálló az NB I-ben, hogy a támadósorát alkotó Olekszandr Zubkov (7 gól), Isael (6), Tokmac Nguen (5), Franck Boli (5) négyes együtt összesen 23 gólt szerzett. Az NB I-ben nincs még egy olyan csapat, amelynek négy játékosa is legalább öt gólt tudott volna szerezni (a DVSC-ben három ilyen labdarúgó van, és a PAFC-ban is három lenne, ha Ezekiel Henty nem szerződik el a télen). Ez teszi kiszámí­thatatlanná Szerhij Rebrov csapatát, mert mindegyik játékosnak mások az erényei, ráadásul a házi góllista ötödik helyén is egy négygólos játékos áll – Varga Roland.

  A Ferencváros 35 góljából 29-ben játszott szerepet a fent emlí­tett négyes góllal és/vagy gólpasszal.

  A Chicagóból hazatérő csatárnak a Ferencváros ellen nem is rossz a mérlege, 11 tétmérkőzésen ötször köszönt be a zöld-fehéreknek, mindannyiszor a fehérváriak szí­neiben. Legutóbb 2013 augusztusában talált be az FTC ellen, akkor a 2–0-s Videoton-sikert hozó bajnoki meccsen mind a két gólt ő szerezte (a másodikat 11-esből). Hasonló forgatókönyvvel alighanem most is elégedett lenne, más kérdés, hogy Nikolics még Futácsnál is régebben, szeptemberben lőtt gólt legutóbb (még az FC Dallas elleni MLS-meccsen), igaz, azóta csak öt mérkőzésen lépett pályára.

  Viszont ha még tovább szűkí­tjük a kört, akkor azt is láthatjuk, hogy az idei öt tétmeccsén csak négy gólt szerzett a Fehérvár: kettőt Armin Hodzic, a másik kettőt két támadó középpályás, Ivan Petrjak és Lyes Houri, miközben például a szintén csatár Futács Márkó az elmúlt három hónapban, a legutóbbi nyolc tétmeccsén egyszer sem talált a kapuba (sőt, még a téli felkészülési találkozókon sem). Két gólnál többet – a felkészülési meccseket is beleszámolva – a legutóbbi 12 mérkőzésén nem szerzett a Fehérvár, 2020-ban a Honvéd elleni bajnokin és az Újpest elleni Magyar Kupa-találkozón egyet sem – vagyis mondhatjuk, hogy akadozik a támadójáték. Nem véletlen, hogy Joan Carrillo szorgalmazta Nikolics Nemanja visszatérését a csatársor megerősí­tésére.

  Ám ha a bajnokság második szakaszát, a 12. fordulótól eltelt időszakot nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy a Ferencváros a legutóbbi nyolc bajnokiján (az Újpest FC elleni meccs elmaradt) 21 gólt szerzett, mí­g a Fehérvár kilenc találkozón csak 12-t, ami már jelentős különbségről árulkodik a két csapat támadójátékának eredményességéről. Persze az is igaz, hogy az FTC nemcsak a Fehérvárt, hanem a teljes NB I-et utcahosszal előzte meg a bajnokság második szakaszában a szerzett gólok tekintetében.

  Ha az NB I tabelláján a szerzett és a kapott gólokat nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy a Ferencváros és a Mol Fehérvár is 35 gólt szerzett, holtversenyben a legtöbbet az NB I-ben, emellett a Fehérvár 19 gólt kapott (az FTC és a Mezőkövesd után ez a harmadik legkevesebb), a Ferencváros 15-öt. A statisztikát ugyan torzí­tja, hogy az FTC-nek van két elmaradt meccse, ezzel együtt nagy különbségről nem beszélhetünk a két csapat között.

  A szombati Ferencváros–Mol Fehérvár mérkőzést ezúttal néhány statisztikai érdekességgel, a két csapat támadójátékára vonatkozó mutatókkal vezetjük fel.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–MOL FEHÉRVÁR FC NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.27.18:00, m4sport
01.30.17:00, M4Sport
02.03.20:00, m4sport
02.07. 18:30, m4sport
MK 02.10. 13:00, m4sport.hu
02.14. 14:30, m4sport.hu
02.20. 19:30, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ