2020.II.22. Mezőkövesd – Ferencváros: 3-0

A Mezőkövesd lerohanta az első félidőben a Ferencvárost

A bajnok három gólt kapott az első félidőben, és innen már nem állt fel, szépí­teni is képtelen volt.
A Mezőkövesd az első félidei remek futballjával és az azt követő jó védekezésével 3–0-ra megverte odahaza az éllovas és cí­mvédő Ferencvárost a labdarúgó NB I 22. fordulójának rangadóján.


Nyilatkozatok:

Kuttor Attila: — Ellenfelünk nagyon erős játékoskerettel rendelkezik, a jó bajnoki szereplés mellett a nemzetközi kupákban is letették névjegyüket az ősszel. Jó formában várhatják a találkozót, hiszen legutóbb 1-0-ra legyőzték a 2. helyen álló MOL Fehérvárt, viszont mi is jó formában vagyunk. A játékfelfogásunk nem fog változni, a bajnoki cí­mvédő ellen is a saját játékunkat szeretnénk játszani, amivel remélhetőleg eredményesek tudunk majd lenni a mérkőzésen. Azt megí­gérhetem, hogy most is mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Természetesen ezúttal is nagyon számí­tunk a szurkolóink támogatására, hiszen a futball elsősorban róluk szól. Köszönjük, hogy Debrecenbe is sokan elkí­sértek bennünket, reméljük, hogy a tavaszi szezon következő mérkőzésein még ennél is többen fogják buzdí­tani játékosainkat. Mindannyiunknak sokat jelent a közönség, örülünk, hogy a csapat várhatóan telt ház előtt léphet majd pályára szombaton.

Szerhij Rebrov: — A Mezőkövesd jó csapat, jó futballt játszik, nem érdemtelenül áll a bajnokság harmadik helyén. A bajnokság állása miatt kifejezetten érdekes mérkőzésre számí­tok. Nagyon örülünk a MOL Fehérvár legyőzésének, de nem eshetünk bele abba a hibába, hogy a meglévő előnyünk birtokában elkényelmesedjünk, éppen ezért számunkra a szombat esti meccs is ugyanolyan fontos lesz, mint a többi. Ezúttal is muszáj lesz nyernünk, hogy a szezon végén teljesí­tsük a célunkat.

A mérkőzés:

Mezőkövesd-Zsóry — Ferencváros: 3-0 (3-0)
Mezőkövesd, 19:30. 4.140 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Tóth II. V., Buzás; alapvonali jv.: Vad II., Ducsai; tartalékjv.: Csatári)

Mezőkövesd-Zsóry: Szappanos — Farkas D., Pillár, Guzmics (Nesterov, 89.), Silye — Cseri, Berecz Zs., Karnyicki, Besirovic — Zivzivadze (Takács T., 86.), Nagy Dá. (Jurina, 71.)
kispad: Ryabenko, Epejesi, Vajda S., Meskhi
vezetőedző: Kuttor Attila

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Otigba, Heister — Haratin — Zubkov (Varga R., 77.), Sigér (Lódico, 81.), Vécsei (Szihnyevics, 59.), Nguen — Isael
kispad: Gróf, Frimpong, Botka, Csonka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Karnyicki (12.), Besirovic (29.), Cseri (35.)
Sárga lap: Farkas D. (9.), Berecz (22.) illetve Isael (24.), Heister (55.), Sigér (64.)

Az Ifjúság útja és a Mindszenty József utca sarkán nagyobb társaság múlatta az időt: a padkán tálcányi dobozos sör hevert, egy másik szatyorban az összelapí­tott flakonok sorakoztak. Rend a lelke mindennek! A drukkerek a szelektí­v hulladékgyűjtésből is jelesre vizsgáztak. Olykor rázendí­tettek, máskor integettek az arra járó autósoknak, elnézve ruházatuk szí­nösszeállí­tását a fővárosból érkeztek, és nem a mezőkövesdiek kedvéért utaztak ilyen sokat…

Nem tudjuk, milyen az átlagos szombat a városban, ám elnézve stadionhoz közeli utcákat, aligha ilyen. A rangadóra elővételben eladták az összes belépőt, lépten-nyomon jókedvű, iszogató, éneklő drukkerekbe botlott az ember, a környező kocsmák tulajdonosai délután ugyancsak kitehették volna a megtelt táblát, és mint kiderült, bánhatta, aki nem volt ott szombaton a helyi arénában.

A Mezőkövesd kisebb csodát vitt véghez, negyvenöt perc leforgása alatt három gólt vágott a Ferencvárosnak.

A vendégdrukkerek nem hittek a szemüknek, az eddig önbizalomtól duzzadó csapatuk egyszerűen nem találta az ellenszert. Elnézve a Fradi futballját, a játékosok sem igen értették, mi történik a pályán, a bajnokság csodacsapata gyakorlatilag úgy ment át rajtuk, akár egy úthenger… Az első félidei statisztika is megdöbbentő volt, a hazaiak 73 (!) százalékban birtokolta a labdát, ilyet Szerhij Rebrov együttese ellen még a spanyol Espanyol sem produkált.

Az idényben eddig remekül védekező ferencvárosiak sorra adták el a labdákat a kapujuk előterében, a második és a harmadik hazai gól is ilyen szituációból született. A zűrzavart az okozhatta, hogy a kövesdiek bátran letámadták a vendégeket, az ellenfél térfelének közepénél rárontottak a ferencvárosiakra, ez láthatóan nem í­zlett Sigér Dávidéknak. A Szerhij Rebrov edzette csapat nincsen hozzászokva, hogy a magyar mezőnyben bárki is ilyen agresszí­ven futballozzon ellene.

Ahogy fogyott a vendégek önbizalma, úgy nőtt a hazaiaké, a bosnyák Dino Besirovic máris helyi kedvenc lett, hatodik NB I-es mérkőzésén harmadik gólját szerezte, s nem mellékesen kiosztott három gólpasszt is, úgyhogy a drukkerek máris főnyereményként emlegetik. A mezőkövesdi játék az utolsó fél órára átcsapott cifrázásba, a tizenhatos közelébe érve pimaszabb cseleket is megengedtek maguknak. A végére alighanem kifulladtak a hazai futballisták, ami nem is csoda, hetven percig letámadták a listavezető Ferencvárost.

Emlékezetes rangadót játszott a két csapat egymással, fradisták pedig biztosan elfelejtenék ezt az estét, finoman fogalmazva sem jött össze nekik semmi. Érdekes volt ugyanakkor látni, hogy a lefújást követően a zöld-fehér tábor is megtapsolta a sajátjait, alighanem úgy volt vele, az idényben óhatatlanul becsúszik egy-egy ilyen gyengébb találkozó, és abban reménykedik, hogy egy hét múlva a Debrecen ellen hazai pályán ismét a régi Fradit látja majd. A hazai publikum hosszú percekig felállva ünnepelt, ha rajtuk múlik, a kövesdi futballisták másnap reggelig osztogatták volna az autogramokat. 3–0

Kuttor Attilának pedig összejött a várva várt skalpgyűjtés: mezőkövesdi vezetőedzőként immár a Ferencvárost is legyőzte.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Farkas Zsolt, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov elismerte: abszolút megérdemelten nyert a Mezőkövesd.

„Főleg az első félidőben nagyon jól presszingeltek, mi pedig sikertelenül próbáltunk helyzeteket kialakí­tani. Kellett ez a fajta ébresztő a csapatnak. Természetesen folytatjuk a kemény munkát, talán még keményebben, mint eddig. A futballban ilyen előfordul, a Mezőkövesd pedig nemhiába harmadik, hazai pályán mindig jól játszik. Jobb egyszer kikapni három nullára, mint háromszor egy nullára.”

A Mezőkövesd trénere, Kuttor Attila szerint ez jelentős értékmérő meccs volt csapata számára.

„A mutatott játék alapján megérdemelten nyertünk, talán a legjobb teljesí­tményt nyújtottuk, amióta én vagyok a Mezőkövesd edzője. Bár a Fradit legyőzni éppúgy három pontot ér, mint bármelyik másik csapatot, ez kimagasló teljesí­tmény volt.”

A 22. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Hegedüs L. (Puskás Akadémia) 7 — Stopira (MOL Fehérvár) 7, Guzmics (Mezőkövesd) 6, Melnyik (Kisvárda) — Besirovic (Mezőkövesd) 8, Karnyicki (Mezőkövesd) 7, Karaszjuk (Kisvárda) 7, Cseri (Mezőkövesd) 8 — Petrjak (MOL Fehérvár) 8, Tabakovic (DVTK) 7, Kiss T. (DVTK) 7
A forduló játékvezetője: Iványi Zoltán (Mezőkövesd-Zsóry — Ferencváros) 9 — Tóth II. Vencel, Buzás Balázs, Vad II. István, Ducsai József

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2020.II.22. Mezőkövesd – Ferencváros: 3-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+1.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+1.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  89.

  PERC
  Csak nem bí­rja Guzmics, vagy Kuttor nem kockáztat.

  89.

  PERC
  Mégis lesz csere, Andrij Neszterov áll be.

  89.

  PERC
  Szappanos elkap egy Isael-kornert.

  88.

  PERC
  Guzmics is jelzi: nem kér cserét.

  87.

  PERC
  Nem lesz több hazai csere, leült mindenki a padra Kuttor mester mögé.

  85.

  PERC
  Zivzivadze elfáradt, Takács Tamás váltja, toronycsere.

  84.

  PERC
  Nguen passzát is elcsí­pi Isael elől a kivetődő Szappanos.

  84.

  PERC
  A pályán mezőnyharc, okosan passzolgat a Kövesd, innen már aligha áll fel az FTC.

  81.

  PERC
  Sigér le, Gastón Lódico be, szűrő helyett középső középpályás.

  81.

  PERC
  Nguen passza hosszú a középcsatár posztján felbukkanó Sigérnek.

  80.

  PERC
  Kuttor Attila, a Mezőkövesd szakvezetője eddig hatszor meccselt a Ferencváros ellen, sikerélménye viszont még nincs: mérlege 1 döntetlen és 5 vereség. Kuttornak egyedül a zöld-fehérek skalpja hiányzik az NB I-ben, az összes többi élvonalbeli csapattal szemben már diadalmaskodott edzőként.

  78.

  PERC
  Varga 27 méteres, jobblábas szabadrúgása éppen Szappanos ölébe száll.

  78.

  PERC
  Rebrov egyre gyakrabban csóválja a fejét, jelentik a helyszí­nről.

  77.

  PERC
  Zubkovnak nagyon nem ment ma, Varga Roland váltja.

  Sigér
  77.

  PERC
  Karnyicki távolija nem sokkal zúg el a jobb alsó mellett!

  75.

  PERC
  Ma egyenlí­tettek…

  75.

  PERC
  Érdekes. A Mezőkövesdnek a második félideje jobb, a Fradinak az első – a matyóföldiek a meccsek első játékrészében 13, a folytatásban 16 gólt szereztek.

  75.

  PERC
  Besirovic beadását rosszul találja el kapásból Zivzivadze. Neki nem megy ma elöl. A kövesdiek házi gólkirálya egyébként „sem igazán érzi” a hazai pályát: 7 bajnoki találatából csak kettőt ért el Mezőkövesden.

  74.

  PERC
  54 százalékban a Fradinál már a labda.

  73.

  PERC
  Kontra, Cseri elrontja.

  73.

  PERC
  Nguen megindul, Guzmics könnyedén szereli, Lovrencsics beadását kifejeli Zivzivadze.

  72.

  PERC
  Szélső helyett csatár!

  71.

  PERC
  Nagy elfáradt, Marin Jurina váltja.

  71.

  PERC
  Továbbra is a PAFC elleni 4–1-es vereség a Ferencváros egyetlen bajnoki kudarca ebben az évadban. Az augusztus 26-án indult veretlenségi sorozat immár 17 mérkőzést (13 győzelem, 4 döntetlen) ölel fel. Idegenben a Ferencváros a legutóbbi öt meccsét megnyerte, s a legutóbbi nyolcon veretlen maradt.

  71.

  PERC
  A Mezőkövesd pályaválasztása mellett ötször találkoztak: négyszer – mindannyiszor egy gól különbséggel – a Ferencváros győzött, az ötödik találkozó hozta a párharc egyetlen kövesdi sikerét. A 2–0-ra diadalmaskodó Mezőkövesdet ekkor a Ferencvárossal korábban bajnoki cí­met nyerő Pintér Attila irányí­totta.

  71.

  PERC
  A Mezőkövesdnek a Ferencváros ellen a legrosszabb a mérlege a jelenlegi élvonalbeli csapatok közül.

  69.

  PERC
  Berecz ennél az esetnél csak nézelődött, Guzmics emiatt kicsit későn lépett ki.

  69.

  PERC
  Lovrencsics passzát az ötös jobb sarka elől Isael jobbal nem sokkal lövi a rövid felső sarok fölé!

  68.

  PERC
  Nagy passzol Besirovic elé, aki elfut az ötös jobb sarka előtt Otigba mellett, Otigba elrúgja a bokáját… TOVÁBB!

  64.

  PERC
  Sigér Dávid lerántja a balon meginduló Nagyot, sárga lap.

  63.

  PERC
  Sigér felszabadí­tása Bereczé, aki jobbal 23-ról, középről nem sokkal lő a bal felső mellé.

  62.

  PERC
  Lovrencsics beadása a rövid alsó felé száll, Szappanos vetődve erre is odaér.

  60.

  PERC
  A Mezőkövesd az egyik leghatékonyabb előnytartó csapat az NB I-ben: ha Kuttor Attila csapata vezetést szerzett, akkor 13-ból 11 alkalommal meg is kaparintotta a három pontot (mérlege 11–1–1).

  60.

  PERC
  Ebbéli minőségében hátulról felrúgja Cserit.

  60.

  PERC
  Isael lesz az új szervező.

  59.

  PERC
  Vécseinek nagyon nem ment, Mikalaj Szihnyevics váltja. Karmester helyett ék.

  59.

  PERC
  Hopp, Zubkov most irányba áll, jobbal 26-ról a jobb alsóba lőne, kissé jobbról, Szappanos vetődve szépen véd!

  57.

  PERC
  Mert nem ő áll be Vécsei helyére.

  57.

  PERC
  Varga majdnem beáll, de meggondolja magát Rebrov.

  55.

  PERC
  Marcel Heister ballal tárden rúgja Bereczet, sárga lap.

  55.

  PERC
  4140 a hivatalos nézőszám.

  53.

  PERC
  Vécsei passzol az ötös jobb sarka és Isael elé, de nagyon rossz a lövés.

  52.

  PERC
  Néhány vendégdrukker is kifejti a maga véleményét, de ezt most ne idézzük.

  52.

  PERC
  Játszik a Kövesd! Ezt zúgja a hazai tábor.

  51.

  PERC
  Nguen és Isael képtelen elvégezni egy kisszögletet, Cseri szerel, majd felbőrözi Nguent…

  51.

  PERC
  Zubkov indí­tja a felezőtől Nagyot, aki kicselezi az ötös bal sarka előtt Otigbát, majd ballal a rövid felső felé lő, de nagyot véd Dibusz. Majdnem “öngólpassz” az ukrántól…

  48.

  PERC
  Berecz beadását kifejeli Lovrencsics, Silye elvéti a kirúgást. A balbekk ugyebár a Fradi kölcsönjátékosa.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Az első 18 fordulóban csak egyetlen olyan mérkőzése volt a Mezőkövesdnek, amelyen háromnál több gól esett, a legutóbbi háromban viszont kettő is (2–2 az Újpest, 3–1-es győzelem a DVSC ellen).

  FÉLIDŐ

  A Mezőkövesdé a második legjobb hazai mérleg az NB I-ben: 5 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség – a 10 találkozón a kövesdiek csak 11 gólt szereztek, de kis győzelem is ugyanannyit ér. A mezőkövesdi találkozókon esett a legkevesebb gól ebben az idényben (10 mérkőzésen 19). A Ferencvárosé a második legjobb idegenbeli mutató: 7 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. A vendégcsapatok közül a Fradi szerezte a legtöbb gólt (21).

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Ne feledjük, a Fradi idén összesen 1 gólt kapott.

  FÉLIDŐ

  Fotók: B. B.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb gólszerzői
  Böde Dániel 6
  Varga Roland 4
  Davide Lanzafame 2
  Stipe Bacelic-Grgic 2
  Molnár Gábor 2
  Cseri 2

  FÉLIDŐ

  A Ferencvárosban is van egy futballista, aki – Cseri Tamáshoz hasonlóan – Mezőkövesden lett NB I-es labdarúgó. Ő nem más, mint Sigér Dávid, aki 2012
  augusztusában érkezett Debrecenből Mezőkövesdre, ahol egy évet előbb az NB II-ben töltött, majd a Keleti csoport bajnokságát megnyerő csapattal együtt lépett fel az első osztályba. Ott 2013. július 27-én, az MTK ellen csereként beállva debütált, igaz, abban az idényben mindössze négy meccsen jutott szóhoz. A középpályás 2014 nyarán Balmazújvárosba igazolt, ahonnan négy évvel később szerződött a zöld-fehérekhez – a folytatás alighanem ismert.

  FÉLIDŐ

  – Akkor beszéljünk arról, hogy Marco Rossi nem titkolta, mások mellett önt is figyeli.
  – Megtisztelő, ha a szövetségi kapitány jó véleménnyel van rólam, de ezzel is úgy vagyok, mint a klubcserével: amí­g nincs konkrétum, felesleges ezen morfondí­rozni.

  FÉLIDŐ

  – Az utolsó fordulót követően is dobogósok lesznek?
  – Van egy bevált módszerünk: a következő feladatnál messzebb nem nézünk. A szombati meccsel foglalkozunk, semmi mással, egy másodpercig sem matekozunk. Én már csak azért sem osztok-szorzok, mert úgy tartom, aki a foci helyett a számolgatással foglalkozik, a végén nagyot koppanhat.

  FÉLIDŐ

  – Szülessen bármilyen végeredmény szombaton, biztos, hogy a bajnokság kétharmada után a dobogón állnak. Hitte volna a rajt előtt?
  – Mivel ezt mások is megkérdezték tőlem, volt időm gondolkodni rajta. Arra jutottam, hogy már az előző idényben is megmutattuk: stabil, jó játékra vagyunk képesek. A hatodik helyezésünkre büszkék lehettünk, legfeljebb amiatt kesereghettünk, hogy olykor nem volt szerencsénk. A gárda magja a nyáron együtt maradt, ráadásul a keretünk bővült egy-két minőségi futballistával, és mivel a szakmai munka is kiváló, összeállt a kép. Időnként már Fortuna is mellettünk van, de sokat tettünk ezért.

  FÉLIDŐ

  – A hí­rek szerint a télen alakulhattak volna úgy az események, hogy a szombati összecsapáson már a vendégcsapat szerelését viselje…
  – Innen-onnan hallottam, hogy az FTC állí­tólag szí­vesen látna a soraiban, de nekem senki sem szólt erről. Ha egyáltalán szóba került a váltás, első lépésben a két klub vezetőinek kellett volna megegyezniük, aztán jöttem volna én a képbe. Mivel engem senki sem tájékoztatott arról, hogy a Fradi szemet vetett rám, nem foglalkoztam ezzel a témával. Nem vagyok az a tí­pus, aki beleéli magát különböző helyzetekbe, az elmúlt hetekben sem összpontosí­tottam másra, mint a Mezőkövesdre. Egyébként is jó helyen vagyok. Hálával tartozom a klubnak, különösen Tállai András elnök úrnak, mert hitt bennem. Amikor már úgy tűnt, sosem lesz belőlem NB I-es futballista, azzal, hogy kétezertizenhét nyarán átigazolt, megadta nekem a lehetőséget a bizonyí­tásra.

  FÉLIDŐ

  – Azon túl, hogy a hétvégén rangadót ví­vnak, nem ugrik be, hogy volt idő, amikor a zöld-fehérek mezét viselte?
  – Azóta sok év telt el… Az U19-es együttesben még szerepeltem, ám a felnőttben csak hí­rverő találkozón jutottam szóhoz, és mivel mindig azt vallottam, hogy inkább játsszak egy gyengébb csapatban, mint hogy ne jusson nekem szerep az erősebben, távoztam. S mielőtt megkérdezné: nem bántam meg a döntésemet. A Fradi elleni első meccsemen ugyan kissé furcsán éreztem magam, mára már ezzel sincs gond. Úgy vagyok vele, mint a legtöbb magyar játékos: jó a Ferencváros ellen játszani!

  FÉLIDŐ

  – Ha azt hallja, Ferencváros, mire gondol először?
  – Arra, hogy szombaton jó meccset szeretnénk játszani ellene – vágta rá Cseri Tamás, a Mezőkövesd Zsóry 32 esztendős középpályása. – Továbbá arra, hogy remélem, le is győzzük. Persze tudom, jelenleg a Fradi Magyarország legerősebb csapata, nem véletlen, hogy fölényesen vezeti a bajnokságot. Remek mérkőzés lesz, ebben biztos vagyok. Azt már nem jelenthetem ki, hogy megnyerjük, ugyanakkor mindent megteszünk ezért. Szerintem képesek vagyunk rá.

  FÉLIDŐ

  „Senki sem hí­vott” – Cseri Tamás az FTC-ről.

  FÉLIDŐ

  A 24 éves védő legutóbb október 27-én, a Mol Fehérvár ellen 2–1-re megnyert bajnokin lépett pályára.

  FÉLIDŐ

  „Belső oldalszalag-sérülést szenvedtem, amit műteni kell. Ebben az idényben már nem játszhatok, de erősebben fogok visszatérni. A rehabilitáció két-három hónapot vesz igénybe” – mondta Dvali.

  FÉLIDŐ

  Műteni kell a Ferencvárosban futballozó Lasa Dvalit, aki ebben az idényben már nem léphet pályára.

  FÉLIDŐ

  1 alkalommal győzte le eddig a Mezőkövesd a Fradit az élvonalban.

  36 gólt lőtt a Ferencváros ebben a bajnokságban, és érdekesség, hogy ezek közül 22-t az első félidőben, ami messze a legtöbb a mezőnyben.

  FÉLIDŐ

  Főnyeremény. Noha a nyári Matyóföldi Folklórfesztivál odébb van, Mezőkövesd utcái szombaton is megtelhetnek. A Fradi vendégjátéka nagy esemény errefelé, legalább akkora, mint a hagyományokat felvonultató, több napon át tartó augusztusi népünnepély. A két csapat szombati meccsén is lesz tűzijáték, (lelátói) hangverseny, a főnyereményt pedig – a három pontot – ha nehezen is, a Ferencváros viheti haza. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  44.

  PERC
  Farkas nem éri el az ötös jobb sarkán Karnyicki remek, lapos passzát, de egyébként is les lett volna.

  42.

  PERC
  Heister ballal 23-ról, kissé balról kapura lő, Isael belekap, de Szappanos ledőlve véd a bal alsó előtt!

  40.

  PERC
  A Fradi-tábor kicsit tüntetett, most már teljes erővel szurkol.

  39.

  PERC
  A forduló rangadóján a harmadik helyezett fogadja a listavezetőt – a vesztett pontokat tekintve meglehetősen nagy, tizennégy pontos hátrányban. Kuttor Attila legénysége otthon a legutóbbi nyolc bajnokijából csak hármon győzött, igaz, csupán a Diósgyőrtől kapott ki. A listavezető tavasszal eddig csupán a Bp. Honvéd ellen nem nyert, vendégként augusztus 25. óta – a kispestiek elleni, október 0–0-t leszámí­tva – minden mérkőzésén felülkerekedett (mlsz.hu).

  39.

  PERC
  Nguen balról jobbra tör, jobbal 24-ről kapura lő, félmagasan, de véd Szappanos.

  37.

  PERC
  A beadást kifejeli Farkas.

  37.

  PERC
  Heister elfut a balon, Pillár keresztez, korner.

  37.

  PERC
  A Fradi ellen összesen 8 meccsen játszott, ez a 2. gólja 1 assziszt mellett a zöld-fehérek ellen.

  36.

  PERC

  36.

  PERC
  Cseri nemrég lett 32 éves, hosszabbí­tott.

  36.

  PERC
  Volt klubjának talált be.

  36.

  PERC
  Cseri: 23 meccs az idényben, 6 gól, 4 gólpassz.

  35.

  PERC
  Karnyicki labdát szerez a Fradi 16-osa előtt, Zivzivadzéhez passzol, visszakapja, jobbról jobbal középre gurí­t, az érkező CSERI TAMÁS jobbal nyolc méterről, középről a jobb alsóba lő. 3–0!

  33.

  PERC
  ÉS ITT A HARMADIK!

  33.

  PERC
  Nguen emel Zubkov körömpassza után balról jobbal nagyon a bal felső mellé, 24-ről.

  32.

  PERC
  Kölcsönbe jött a télen, vételi opcióval. Portugáliában született, egyszeres bosnyák válogatott, 2018-ból.

  31.

  PERC
  Besirovic: 6 bajnoki, 3 gól, 3 gólpassz. Főnyeremény?

  31.

  PERC
  Karnyicki: 25 meccs az idényben, 3 gól, 2 gólpassz.

  30.

  PERC

  30.

  PERC
  A hazai csapatban 3 a légiós, a Fradiban 6.

  30.

  PERC
  Dibusz nagyon könnyedén és gyengén passzol lábbal Otigba felé, Besirovic határozottan odalép, szereli a védőt, és 17 méterről, kissé jobbról jobb külsővel Dibusz mellett a kapu közepébe emel, félmagasan. 2–0!

  29.

  PERC
  DINO BESIROVIC, KETTŐ NULLA!

  26.

  PERC
  Isael jobb oldali, jobblábas szögletét hétről nagyon a léc fölé csúsztatja fejjel Blazic.

  25.

  PERC
  A sértett jobbal 23-ról jócskán a kapu fölé méri a szabadrúgást.

  24.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  22.

  PERC
  Karnyicki távolija kapuscsemege.

  21.

  PERC
  Berecz Zsombor tovább reklamál, sárga lap. Helyes a döntés Iványitól.

  21.

  PERC
  Berecz reklamál, joggal, de a Fradi dob.

  20.

  PERC
  Sárga a Cserit csúnyán bokán taposó Isaelnek.

  20.

  PERC
  Fotó: NPT.

  20.

  PERC

  20.

  PERC

  19.

  PERC
  Okosan passzolgat a felező közül a hazai csapat, erőtlen a Fradi támadósora.

  16.

  PERC
  Újabb hazai korner, Besirovic beadását elöklözi Dibusz jó messzire.

  15.

  PERC
  Zubkov passzát kissé jobbról Lovrencsics 13-ról a léc fölé vágja nagy erővel.

  13.

  PERC

  13.

  PERC
  Dibusz nem foghatta.

  12.

  PERC
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-mezokovesd-ferencvaros-2749013
  12.

  PERC
  Egy jobb oldali Besirovic-szöglet magas Guzmicsnak, de Karnyicki megelőzi Heistert, és az ötös bal sarkáról jobbal kapásból félmagasan a kapu jobb oldalába lő. 1–0!

  11.

  PERC
  VEZET A KÖVESD, ALEKSZANDR KARNYICKI!

  11.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Karnitsky (1–0)
  9.

  PERC
  Sárga lap a felezőnél a meginduló Zubkovot akasztó Farkas Dánielnek.

  8.

  PERC
  Nagy lő ballal kissé jobbról, 17-ről a jobb felső felé, Dibusz hatalmasat véd! BRAVÚR!

  8.

  PERC
  Cseri lő a 16-os elől a bal sarok felé, Dibusz vetődve fogja a labdát.

  6.

  PERC
  Zubkov jobb oldali beadása senkinek sem jó.

  6.

  PERC
  Nincs abszolúte telt ház, akad pár üres szék. 4140 a hivatalos nézőszám.

  5.

  PERC
  Fotók: B. B.

  5.

  PERC

  5.

  PERC

  4.

  PERC
  Isael szereli Karnyickit, de közbelép Szappanos.

  2.

  PERC
  Cseri lecsúszott beadása Dibuszé.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak sárga-kék mezben, a vendégek tiszta fehéreben.

  A vendégszektor tele, jó 1000 emberrel.

  Jó 4100 néző lehet a stadionban.

  A Mezőkövesd szerdán Kaposváron is nyert, í­gy kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. A borsodi együttesnek a bajnokságban hazai pályán 5–2–3 a mérlege, a Paks, a Honvéd és a Diósgyőr rabolta ki. Az FTC egy hétig készülhetett a rangadóra, mert már korábban kiesett a kupasorozatból. Vendégként bajnoki mutatója kiváló, 7–1–1, egyetlen vereségét a PAFC-nál szenvedte el augusztus végén, mí­g a Honvéd vendégeként ikszelt, azóta egyhuzamba öt idegenbeli győzelemnél jár. Mezőkövesd–FTC 2016–2017: 2–0, 2–2, 1–3, 2017–2018: 0–1, 0–5, 0–3, 2018–2019: 0–1, 1–2, 2–3, az ősszel: 1–1

  Egy kis örökmérleg: 12 élvonalbeli mérkőzés, 8 FTC- és 1 Kövesd-sikerrel, 23, ill. 10 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Mezőkövesdhez:
  2019, Silye Erik, kölcsönbe
  2019, Amadou Moutari
  2018, Wieland Dominik
  2018, Silye Erik, k.
  2017, Bognár István, ingyen
  2014, Kunsági Roland, k.

  Eltiltott: a ferencvárosi Boli, Civic (mindkettő öt sárga lap) kettős.

  A hazaiaktól Szeles (sarokcsont műtét után) és Vadnai (bordazúzódás) sérült, a vendégektől Lasa Dvali maródi.

  „Nagyon örülünk a Fehérvár legyőzésének, de nem eshetünk bele abba a hibába, hogy a meglévő előnyünk birtokában elkényelmesedjünk. Ne feledjük, a bajnokság harmadik köre még teljes egészében hátravan, illetve vár még ránk két korábban elhalasztott összecsapás is, szóval még nagyon sok van vissza ahhoz, hogy számolgatni kezdjünk. A Fehérvár ellen megszerzett három pontnak csakis akkor van értéke, ha a következő mérkőzéseinket is komolyan vesszük. A Mezőkövesd jó csapat, amely remek szezont fut, elég, ha csak a tabellára pillantunk. Következő ellenfelünk megérdemelten áll dobogós helyen, hiszen jó futballt játszik, ezt tavaly novemberben mi is megtapasztalhattuk. Ugyanakkor számunkra ez a meccs is ugyanolyan fontos, mint a többi, muszáj győznünk, hogy elérhessük a célunkat. A bajnokság állása miatt kifejezetten érdekes összecsapásra számí­tok” – nyilatkozta ugyanott a vendégmester Szerhij Rebrov.

  „A múlt heti két győzelemnek köszönhetően jó hangulatban várjuk az előttünk álló nehéz feladatokat, köztük a Ferencváros elleni találkozót. Ellenfelünk nagyon erős játékoskerettel rendelkezik, a jó bajnoki szereplés mellett a nemzetközi kupában is letette a névjegyét az ősszel. Jó formában várhatja a találkozót, hiszen legutóbb 1–0-ra legyőzte a 2. helyen álló Mol Fehérvárt, viszont mi is jó formában vagyunk. A játékfelfogásunk nem fog változni, a cí­mvédő ellen is a saját játékunkat szeretnénk játszani, amivel remélhetőleg eredményesek tudunk majd lenni a mérkőzésen. Azt megí­gérhetem, hogy most is mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Természetesen ezúttal is nagyon számí­tunk a szurkolóink támogatására, hiszen a futball elsősorban róluk szól. Köszönjük, hogy Debrecenbe is sokan elkí­sértek bennünket, reméljük, hogy a tavaszi szezon következő meccsein még ennél is többen fogják buzdí­tani játékosainkat. Mindannyiunknak sokat jelent a közönség, örülünk, hogy a csapat várhatóan telt ház előtt léphet majd pályára szombaton” – í­gy a hazaiak mestere, Kuttor Attila a mezokovesdzsory.hu-n.

  1 alkalommal győzte le eddig a Mezőkövesd a Fradit az élvonalban, szombaton másodszor próbál meg három pontot szerezni a zöld-fehérek ellen.

  36 gólt lőtt a Ferencváros ebben a bajnokságban, és érdekesség, hogy ezek közül 22-t az első félidőben, ami messze a legtöbb a mezőnyben.

  Ha már hit… Sao Paulóban született, testét több vallási motí­vum dí­szí­ti. Ennyire fontos szerepet játszik Isten az életében?
  Hí­vő ember vagyok, a nap végén rendszerint imádkozom. Számvetést tartok, mit csináltam jól, min kell változtatnom. Brazilként fontos nekem a hit, ebből is erőt merí­tek. És igen, a testemen lévő tetoválások is ezt tükrözik.
  Hat gólnál és öt gólpassznál jár az idényben. Elégedett?
  Nincs okom panaszra. Az egyéni legjobbam tizennégy gól, előző klubomban, a kazah Kajrat Almatiban értem el. Nem azt mondom, hogy most sikerül a csúcsdöntés, de nem is ez a lényeg. A legtöbb támadásból kiveszem a részemet, keresem a labdát, a lehetőségeket, és ha a tizenhatos közelébe
  kerülök, rendre azt a megoldást keresem, melyikből a leginkább veszélyesek lehetünk.

  Szóval, Mezőkövesden is elvállalná a büntetőt.
  Ha a szakmai stáb engem jelöl ki, persze. Izguljanak a félősök.
  Rangadóhoz méltó lesz a szí­nvonal?
  Remélem, igen. Szombaton a két legjobb formában lévő együttes találkozik, a szí­nvonallal nem hinném, hogy gond lenne. Mindkét együttesnek fontos találkozó lesz a szombati, de bí­zom a csapatomban, és hiszek magamban.

  Legutóbbi négy tizenegyeséből hármat kihagyott. Szombaton is odaállna a labda mögé?
  Miért ne?! – vágta rá a Ferencváros brazilja, Isael, aki a Zalaegerszeg, az Európa-ligában az Espanyol és legutóbb a Mol Fehérvár ellen is rosszul célzott.
  Az öltözőben szóba került a téma?
  Nem. Szerhij Rebrov és egyetlen csapattársam sem hozta szóba, mindenki tudja, csak az hibázik, aki a labda mögé áll. Sohasem voltam izgulós tí­pus, gyerekkoromban is szí­vesen vállaltam a rizikósabb helyzeteket, ha remegne a lábam, inkább meg sem próbálnám.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MEZŐKÖVESD–FTC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.14.17:00, M4Sport
04.03.
03.14.17:00, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ