2020.V.17. Ferencváros – Mezőkövesd: 0-1 (edzőmérkőzés)

A Mezőkövesd legyőzte a Ferencvárost – az első felvonásban

A Groupama Arénában Pekár góljával győzni tudott az NB I meglepetéscsapata az NB I éllovasa ellen.
A bajnoki cí­mre törő Ferencváros kikapott a Groupama Arénában az idény meglepetéscsapatától, a Mezőkövesdtől. A mérkőzés egyetlen gólját Pekár László szerezte, e két csapat megmérkőzik délután a Népligetben is.


A mérkőzés:

Ferencváros — Mezőkövesd-Zsóry: 0-1 (0-0)
Groupama Aréna, 11:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Andó-Szabó Sándor

Ferencváros: Gróf (Varga Á., 60.) — Csontos, Frimpong, Otigba (Skvarka, 46.), Heister — Somalia, Vécsei — Ramadan, Lódico, Szánthó (Zubkov, 81.) — Szihnyevics
kispad: Sigér
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Mezőkövesd-Zsóry: Rjabenko — Varjas Z. (Tóth D., 56.), Eperjesi, Varjas L., Silye — Pekár, Nagy Dá., Meszhi, Vajda S. — Takács T., Dragóner F.
vezetőedző: Kuttor Attila

Gól: Pekár (48.)
Sárga lap: Frimpong (45.)

Egy nap alatt kétszer is találkozik egymással a Ferencváros és a Mezőkövesd, az első összecsapásra a Groupama Arénában került sor, és a két mester a későbbi, népligeti mérkőzésre tartalékolta a legjobb játékosait.

Sokkal jobban ment az első félidőben a vendégeknek, Takács Tamás közeli fejese a lécen csattant (ferencvárosi játékos nem, csak saját csapattársa zavarta a támadót felugrás közben), utána Vajda Sándor, előtte Dragóner Filip hagyott ki nagy helyzetet, pontosabban utóbbit szerelte az ötös bal sarkán a nem sokkal a kezdés előtt Leandro helyére beugró Csontos Dominik, aki remekül futballozott az első félidőben, a másodikra azért már elfáradt.

Nem keltett tehát nagy meglepetést, hogy a vendégek szerezték meg a vezetést, igaz, Pekár László szabadrúgása a sorfalon megpattanva csapta be Gróf Dávidot.

Dragóner a második helyzetét a kapufára lőtte, előtte Ammar Ramadan lőtt a levegőben úszva, gyönyörű mozdulattal a léc fölé. Takács előbb fejjel, majd lábbal vétette el nem sokkal a hazai kapu bal sarkát, azaz sokkal jobb második félidőt láthattunk, mint amilyenre az első játékrész sikerült.

A vendégek nyerték tehát a kétfrontos összecsapás első felvonását, de ehhez kellett az is, hogy a csereként pályára lépő Olekszandr Zubkov kihagyjon egy ziccert, majd lövését hárí­tsa a gólvonalon Pekár, majd ballábas próbálkozása a kapufán csattanjon.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Máté Csaba: Fontos szerepe volt ezeknek a találkozóknak, hiszen az edzőmeccsek kondicionális jellege teljesen más, mint az edzéseké. Mérkőzéseken, ellenféllel szemben jobban gyakorolhatóak azok a taktikai variációk és automatizmusok, melyeket a bajnokikon viszont szeretnénk látni. Jó ellenfelek ellen játszottunk, szerintem mind az öt mérkőzésből sokat tanultunk. A játékosok nagyon várják már, hogy újra tétmérkőzéseken bizonyí­thassanak.

(A Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100100ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90. perc KAPUFA! A jobbról befelé cselező Zubkov ballal 21-ről a bal oldali kapufa tövére lő!

    88. perc MI MARADT KI! Szihnyevics passzát Zubkov az ötös jobb sarka elől jobbal nem tudja ellőni Rjabenko mellett, a kapus felnyúl a labdáért, az ukrán szélső kisodródva is kapura teszi jobbal a kipattanót, 10-ről, Pekár ment a gólvonalon, sarokkal!

    87. perc Meszhi löki Lódicót, szabadrúgás 32-ről, Skvarka jobbal középre emeli a labdát, pontosan a kapus orra elé.

    83. perc Skvarka passzát Lódico teszi jobbról középre, kivetődik Rjabenko. Vécsei újabb távolija sem jó.

    82. perc Olekszandr Zubkov be, Szánthó le. Szélsőcsere.

    81. perc Heister bal oldali, ballábas beadását Szihnyevics 14-ről a léc fölé fejeli.

    Még a Nap is kisütött a végére.

    77. PERC MELLÉ! Pekár bal oldali beadása után elalszanak a védők, Takács két méterről jobbal a bal alsó mellé pörgeti a labdát!

    76. perc Takácsot szerelik, Pekár elé pattan a labda, aki ballal középről 18 méterről feladja azt Vargának.

    75. perc Somália beadását kifejeli középről Eperjesi, majd Vécsei távoli lövése távolról sem jó.

    73. perc Varjas löki el finoman a balon meginduló Ramadant.

    71. perc Tóth odalép Szihnyevics bokájára, ápolás.

    68. perc Szabadrúgásvariáció, a végén Pekár gyakorlatilag szereli saját magát, majd ellöki Lódicót. Ezt még gyakorolni kell. IVÓSZÜNET.

    60. perc Varga Ádám be, Gróf le. A hazai kisadon még Zubkov, aki nem sokkal az első felkészülési mérkőzés előtt sérült meg könnyebben.

    58. perc Tóth beadását Takács három méterről a bal alsó sarok mellé fejeli, Csontos ismét nem állt a helyzet magaslatán.

    56. perc Tóth Dominik be, Varjas Zoltán le.

    56. perc KAPUFA! Csontos emel a 16-os bal sarkától könnyelműen középre, Dragóner köszöni szépen, jobbal 10-ről lő, de ment a bal oldali kapufa alja!

    55. perc SZÉP! Csontos passzol Somáliához, ő középre emel, Ramadan szép mozdulattal, a levegőbe felugorva tí­zről jobbal a léc fölé lő.

    52. perc Frimpong kap utolsó figyelmeztetést, nagyot rúgott Nagyba oldalról, Andó-Szabó simán kiállí­thatta volna a védőt második sárga lappal.

    49. PERC VEZET A KÖVESD! PEKÁR LÁSZLÓ lövi be balról jobbal a szabadrúgást, 25 méterről, a sorfalban felugró Ramadan hátáról a bal alsó sarokba pattan a labda, a jobbra elmozduló Grófot becsapva. 0–1!

    48. perc Somália fellöki a balon Dragónert, szabadrúgás.

    46. perc Csontos megy középre, a csapatkapitány Somália lesz a jobbhátvéd.

    46. PERC FOLYTAJUK!

    46. perc Otigba helyén Michal Skvarka a pályán.

    Érkeznek a csapatok a pályára, páran megszokásból még pöködnek picit.

    Csontos Dominik a Debrecen elleni, idegenbeli 6–1-es mérkőzésen mutatkozott be az élvonalban, a Nagyerdei Stadionban Eldar Civic helyére állt be: „Gyerekkori álmom valósult meg, sosem felejtem el azt a napot. Izgultam, hogy jól sikerüljön a debütálásom, s azt hiszem, nem lehetett rám panasz. Nem számí­tottam arra, hogy Szerhij Rebrov beállí­t, de nagyon örülök, hogy immár átestem a tűzkeresztségen. Sokat kell még fejlődnöm, de egyszer eljön az én időm.”

    A 17 esztendős Csontos Dominik ott volt szerdán a Ferencváros kezdőcsapatában a Zalaegerszegi TE elleni felkészülési mérkőzésen, a fiatal futballista a bal oldali belső védő posztján futballozta végig a kilencven percet, a tapasztalt Miha Blazic párjaként: „Jól éreztem magam a pályán. A szakmai stáb és a csapattársak is biztattak, ne izguljak, látták, hogy rendkí­vül motivált vagyok. Gyerekkoromban középpályásként futballoztam, itt, a Ferencvárosban vittek vissza védőposztra. Ballábas vagyok, aminek vannak előnyei. Miha Blazic tapasztalt futballista, alapember a csapatban, szeretem a tiszta játékstí­lusát. Jó mellette futballozni, kisegí­tjük egymást.”

    A TELJES INTERJÚ ITT!

    – Megfelelő döntéseket hoztak?
    – A visszajelzések és a tesztek alapján igen. Végig az egészségügyi és hatósági előí­rásoknak megfelelve jelöltük ki az utat, a lehetőségekhez képest igyekeztünk mozgásteret biztosí­tani a játékosoknak és a szakmai stábnak. Felelősséggel tartozunk a futballistáknak és az egyesületnek, ennek megfelelően senki egészségét sem kockáztattuk, és most, amikor egyre közelebb kerülünk a bajnokság folytatásához, úgy tűnik, az időben elkezdett kiscsoportos foglalkozások jó döntésnek bizonyultak.

    – Mennyi kérdőjel van önben a folytatást illetően?
    – A mostani időszak mindenkit megtaní­tott arra, hogy számos olyan kérdéssel és problémával kell szembenéznünk, amelyre nem lehet felkészülni. Mindenesetre optimista vagyok, a Magyar Labdarúgó-szövetség a kormány intézkedéseinek megfelelő szabályozást vezetett be, ha szigorúan betartjuk, elejét vehetjük a fertőzéseknek. Bí­zom benne, hogy tényleg a pályán fejezzük be a bajnokságot, ám ahogy emlí­tettem, a jövőt senki sem látja.

    – Mivel telt az utóbbi két hónap?
    – A kihí­vások megoldásával – felelte lapunknak Hajnal Tamás, a Ferencváros sportmenedzsere. – Egészségügyi és szervezési szempontból is több kérdésre kellett választ találnunk, folyamatosan igyekeztünk a lehető legjobban megszervezni a csapat körüli teendőket. Próbáltuk megoldani a járvány miatti helyzetet, emellett persze a keretet érintő változásokról, az esetleges erősí­tésekről sem feledkezhettünk meg.

    Egyelőre korai lenne fellélegezni Hajnal Tamás, a Ferencváros sportmenedzsere szerint, aki úgy véli, a mostani helyzetben nem várható el, hogy csúcsformában futballozzon a csapat.

    45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    44. perc Takács passzát Vajda ballal 10-ről feladja Grófnak, majd a Dragónert korábban fellökő Abraham Frimpong kap sárga lapot. A sértettet a pálya mellett ápolják.

    40. LÉC! Pekár jobb oldali szögletét Varjas László mellől Takács a lécre fejeli, hét méterről, középről. A hazaiak nem, csak csapattársa zavarta az éket…

    39. perc Silye passzával megfordulna a felezőnél Dragóner, Csontos máris lerántja, a nyakánál fogva. Nagyon talpraesett a fiatal hazai védő! Heister ellenben elszórja a Somália által megszerzett labdát, Pekár és Nagy villogásának véget vet Ramadan szép becsúszása. Korner.

    35. perc ZICCER! Nagy és Silye hoz össze egy helyzetet Dragónernek, aki nem lő az ötös bal sarka elől, tétovázik, odalép neki Csontos határozottan, majd elesik lágyan a támadó. Dombi Tibor és Kovács Kálmán élethűbben csinálta az ilyesmit…

    34. perc Heister jó indí­tását elvéti Ramadan, Dragóner megindul a balon, Frimpong azonnal eldönti.

    31. perc Otigba után Meszhit is ápolni kell a pálya mellett, mindketten folytatják. Kissé csapongó most a játék, Ramadant szereli a balon Varjas László, előtte a szí­r légiós megindulásának Pekár vetett véget az ötös jobb sarka előtt.

    28. perc Szihnyevics visszalép, Ramadannal vált, aki jobbal 18-ról a jobb alsó sarok mellé lő, középről.

    23. perc Sok pontatlan beadás, majd egy rossz lövés Vécseitől. Ivószünet.

    A Kövesd csapatánál szerepel próbajátékon Torvund Alexander, korábbi korosztályos válogatott támadó, a kispadon foglal helyet, Tóth Máté és Földi Botond mellett.

    18. perc Csontos beadása után eltűnik középen Lódico, de nem jár ilyesmiért büntető. Heister beadása Rjabenkóé. Vécsei indí­tása dettó.

    Varjas Z. Komáromban játszik kölcsönben, a szlovák másodosztályban. Testvére, László éppen 20 évvel ezelőtt született.

    14. perc Lódico kimegy a bal szélre, egy jó csel után Varjas Zoltán szereli, majd Vécseit löki el Meszhi, a sértett szabadrúgása, majd ismétlése is nagyon gyenge.

    11. perc Lódico passzával Szánthó betör a 16-osra, de szereli Pekár.

    10. perc Silye bal oldali beadása is a hazai kapusé, fel is zúg a virtuális hazai tábor. Nagyobb a hangzavar, mint élőben általában.

    8. perc Rjabenko elméri Szánthó beadását, de szerencséjére löki Szihnyevics. Gróf szépen lép ki Nagy bal oldali beadására.

    5. perc Pekár emelését Otigba elfejeli Nagy elől, majd kis szünet, rosszul ért földet a védő, a bokája fáj.

    3. perc Silye lő kapura kissé balról a 16-os elől, blokkol Vécsei, a szögletet tisztázza Lódico, Meszhi távoli lövése Otigbáé.

    Remek a hangulat a stadionban, legalábbis a hanghatások alapján, készülnek a rendezők a bajnokikra.

    1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban. A vendégek tiszta feketében.

    A melegí­tés közben kiderült, Leandro nem vállalja a mérkőzést, Csontos ugrott be a helyére. Ő az előző meccsen remekelt.

    Orosz Pál arról is beszélt, hogy miképp próbálják feldobni a hangulatot az egyelőre nézők nélküli Groupama Arénában: a szurkolók fényképeket küldhetnek magukról, ezeknek a nyomtatott mását pedig a székeken helyezik majd el – több ezer drukker élt már a lehetőséggel –, valamint különböző effekteket is használnak majd a létesí­tményben.

    „Nekünk van egy olyan missziónk is, hogy szórakoztassunk, hiszen, ha már nem jöhetnek ki a nézők, akkor legalább a televí­zióban láthassák a csapatot” – mondta pénteken az M1 aktuális csatornának Orosz Pál. Kiemelte: a játékosok nagyon várják, hogy végre bajnoki mérkőzésen is pályára lépjenek azt követően, hogy felkészülési találkozókat már ví­vott az együttes.

    Orosz Pál megjegyezte, a cí­mvédő Ferencvárosnak minden esélye megvan arra, hogy úgy fejezze be a szezont, ahogyan eltervezte, ugyanis jelenleg hárompontos előnnyel vezeti a tabellát, ráadásul két elmaradt mérkőzése is van. Hozzátette: bí­zik benne, hogy hamarosan visszatérhetek a szurkolók is

    „Remélem, minél hamarabb helyreáll a világ rendje, és olyan mérkőzéseket játszhatunk, ahol már a közönség is ott van, hiszen ennek ez a sava-borsa” – hangsúlyozta.

    Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a szurkolók miatt is örül annak, hogy folytatódik a koronaví­rus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság.

    Nem akármilyen segédje akadt Szerhij Rebrovnak, a Ferencváros vezetőedzőjének a futballcsapat edzésén: ugyanis az ukrán tréner kisfia, Nyikita is részt vett a tréningen. A klub Facebook-oldalának felvételei szerint ő adogatta édesapjának a labdákat az edzésen.

    „S még ez a legkisebb rossz, mert egy hosszú hurkapálcaszerű tárgyat felnyomnak az orrba, egészen magasan, és az nem kellemes érzés, mint ahogyan a garatba is lenyúlnak egy ilyen eszközzel. Ez a vizsgálat heti kétszer, ahogy az előí­rás szól, nem lesz a kedvence senkinek. Azonban fő az egészség, túl vagyok rajta, jó újra a pályán lenni, és szerdán kétszer hatvanperces edzőmérkőzést játszunk az MTK-val.”

    Maga a teszt nem a legkellemesebb élmény, tudhattuk meg Nagy Dánieltől, ő az első magyar labdarúgó, aki nyilatkozott arról, hogy elkapta a koronaví­rust. Az még hagyján, hogy a reggeli vizsgálatot megelőzően éjféltől nem szabad enni és inni, miként az ébredést követően sem, a fogmosást is kerülni kell.

    „A bajnokság felfüggesztése előtt, az utolsó márciusi szombaton a Puskás Akadémia volt az ellenfél – emlékezett vissza a Nemzeti Sportnak a gól nélkül véget érő bajnokira Nagy Dániel. – Az azt követő hét elején, nagyjából kedden éreztem, hogy rosszabb a közérzetem a szokottnál, erőtlen vagyok, és nem érzek illatokat. Később, ahogy egyre többet lehetett tudni a ví­rusról, olvastam, ez utóbbi az egyik jellemző tünet, de szerencsére nem voltam rosszul. Persze azonnal szóltam a klubomnál, mi a helyzet, az erőnléti edzővel egyeztettünk arról, mennyire kell módosí­tani az előre tervezett egyéni felkészülést, ám hamarosan jobban lettem, és újra érzem az illatokat is. Nem ért meglepetés, amikor az első teszt kimutatta, bennem volt a ví­rus, de hosszabb ideje tünetmentes vagyok.”

    A teszt kimutatta, a Mezőkövesd kétszeres válogatott labdarúgója, Nagy Dániel elkapta a koronaví­rust, de a támadó immár tünetmentes.

    A két csapat legutóbbi bajnokiját a Mezőkövesd nyerte.

    Három évet még marad. „A megérkezésemkor nagyon jól fogadtak a társak, nagyon jó közösségbe kerültem, ahol az első perctől kezdve kitűnően érzem magam, éppen ezért nem is volt kérdéses számomra, hogy aláí­rom a szerződésemet. A Mezőkövesd nem régóta szerepel az első osztályban, de nagyszerű feltételek között dolgozhatunk, emellett nagyon jó szakmai munka folyik a klubnál. Úgy gondolom, hogy Mezőkövesd egy nagyon jó ugródeszka lehet a karrieremben”³ – mondta Dino Besirovic szintén a mezokovesdzsory.hu-nak.

    „Szeretnénk mindkét fronton maximális eredményeket elérni, nyilván mind a nyolc bajnoki mérkőzést meg szeretnénk nyerni, valamint a Magyar Kupát is megszerezni, egy sportember természetesen í­gy gondolkodik. Tudjuk, hogy sok nehézség és – sokan úgy látják – egy teljesen más bajnoki ritmus áll előttünk, megpróbálunk ehhez alkalmazkodni. Azok a csapatok vannak szerencsés helyzetben, akik sok játékossal rendelkeznek. A Mezőkövesd jelen pillanatban nem rendelkezik túl nagy kerettel, viszont szerencsére a játékosaink egészségesek, úgyhogy nagyon optimistán tekintünk az előttünk álló hetek el锳 – adta ki az idényparancsot a Kövesdnek Tóth László szakmai igazgató.

    Ez első felvonás. A két csapat ma 13.30-kor ismét megmérkőzik egymással a Népligetben.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–MEZŐKÖVESD FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ