2020.V.17. Ferencváros – Mezőkövesd: 1-1 (edzőmérkőzés)

A Fradi a második meccsen már ikszelt a Kövesddel

Ihor Haratin 11-esből egyenlí­tett a kövesdiek elleni 1–1-es délutáni edzőmeccsen.
Egy nap, két felkészülési meccs: a labdarúgó NB I éllovasa, a Ferencváros kétszer is megmérkőzött a Mezőkövesddel. A délelőtti 1–0-s vereséget délután 1–1-es döntetlen követte, Cseri Tamás góljára Ihor Haratin válaszolt tizenegyesből.


A mérkőzés:

Ferencváros — Mezőkövesd-Zsóry: 1-1 (0-1)
FTC-MVM Sportközpont, 13:30. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Antal

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Botka, Blazic, Civic — Sigér, Haratin — Zubkov (Skvarka, 46.), Isael (Szánthó, 84.), Nguen — Boli
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Mezőkövesd-Zsóry: Szappanos — Farkas D., Pillár (Szeles, 46.), Nesterov, Vadnai — Cseri, Karnyicki, Berecz, Besirovic — Zivzivadze, Jurina (Torvund, 46.)
vezetőedző: Kuttor Attila

Gól: Haratin (56. – 11-esből) illetve Cseri (29.)

A vasárnap délelőtti, Groupama Arénában rendezett edzőmérkőzés után a Ferencváros délután a Népligeti Sportközpontban is összemérte erejét a Mezőkövesd Zsóryval.

A fradi.hu oldal szöveges beszámolója szerint a kora délutáni találkozón pályára lépett Lovrencsics Gergő is, ezért újra ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. A délelőtti meccsen még Somáliának jutott a megtiszteltetés.

Az edzőközpontban nem játszottak be szurkolói hangokat, í­gy Dibusz Dénestől volt hangos a sportlétesí­tmény. A zöld-fehérek futballistája folyamatosan biztatta, irányí­totta társait a kapuból. Eleinte jobbára a mezőkövesdiek térfelén folyt a játék, jelentős gólhelyzetet azonban nem tudtak kialakí­tani Szerhij Rebrov labdarúgói.

Sőt a 27. percben a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez, csakhogy Pillár Róbert közeli fejese a kapufán csattant. Két perccel később mégis vezetéshez jutottak a mezőkövesdiek, Cseri Tamás közeli fejessel vette be Dibusz Dénes kapuját (0–1).

A második félidőben Sigér Dávid 30 méterről leadott életerős lövéssel igyekezett egyenlí­teni, ám nem járt sikerrel. Ihor Haratin tizenegy méterről azonban már igen: az Isael buktatásáért megí­télt büntetőt a bal sarokba lőtte (1–1). Emlékezzünk csak: az ukrán légiós szerdán, a ZTE elleni, 2–0-s győzelemmel végződő felkészülési mérkőzésen ugyancsak tizenegyesből talált be, akkor jobbal a jobb alsó sarokba lőtt.

A 63. percben ismét a látogatók hálójába került a labda, Franck Boli viszont lesről talált be, ezért maradt a döntetlen.

Az éllovas ferencvárosiak vasárnap délelőtt szoros küzdelemben 1–0-ra alulmaradtak a Mezőkövesddel szemben, délután pedig 1–1-et játszottak a dobogó alsó fokán álló együttessel.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Máté Csaba: Fontos szerepe volt ezeknek a találkozóknak, hiszen az edzőmeccsek kondicionális jellege teljesen más, mint az edzéseké. Mérkőzéseken, ellenféllel szemben jobban gyakorolhatóak azok a taktikai variációk és automatizmusok, melyeket a bajnokikon viszont szeretnénk látni. Jó ellenfelek ellen játszottunk, szerintem mind az öt mérkőzésből sokat tanultunk. A játékosok nagyon várják már, hogy újra tétmérkőzéseken bizonyí­thassanak.

(A Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100100ejegyzéshez

  • ÉLŐ KÖZVETíTÉS

    93′ Vége a mérkőzésnek, köszönjük figyelmüket! A végeredménnyel búcsúzunk: FTC–Mezőkövesd 1-1!

    90′ Három perc hosszabbí­tás, ennyi maradt a mérkőzésből.

    84′ Isael hagyta el a pályát, a helyén Szánthó Regő folytatja.

    82′ Cseri Tamás vette célba a kapunkat, fölé.

    Az FTC több ezer szurkolónak teremti meg a lehetőséget, hogy a zárt kapus mérkőzések ellenére is „valahogy” ott legyenek a lelátón a hazai bajnokikon. Részletek ITT!

    74′ Michal Skvarka végzett el egy szabadrúgást a kapuval szemből, nagyjából 20 méterről, lövése megpattant a sorfalon. Szöglettel jöhettünk jobbról, majd balról is, végül a mezőnyben folytatódott a játék.

    68′ Megvolt a második ivószünet is.

    65′ Újabb Fradi-gólhelyzet, az ötösről Franck Boli lőtt, ám a vendégek kapusa hárí­tott.

    63′ Szabadrúgáshoz jutottunk, majd Isael indí­totta a jobb oldalon elfutó Lovrencsicset, akinek középre lőtt labdájára Sigér érkezett remekül. Lövését Szappanos bravúrral védte, majd a kipattantót Boli a hálóba pofozta, ám lesről.

    56′ GÓL, EGÁL!
    Ihor Haratin állt oda a labda mögé, a bal sarokba célozva egyenlí­tett (1-1). A gólt az Instagramon IDE kattintva megnézheti!

    55′ Isaelt buktatták a büntetőterületen belül, tizenegyes következik!

    49′ Sigér Dávid lőtt harmincról, az életerős löketet a vendégcsapat kapusa hárí­totta.

    Nem utoljára játszunk a Mezőkövesddel, amely júniusban bajnoki mérkőzésen lép pályára a Groupama Arénában. Csapatunk további NB I-es menetrendje ITT elérhető!

    46′ Folytatódik a játék, Sergei Rebrov cserélt: Zubkovot Michal Skvarka váltotta a szünetben.

    Játék a szünetben! Felismeri futballistáinkat a szemük alapján? IDE kattintva tesztelheti tudását!

    45′ Vége az első játékrésznek, hamarosan folytatjuk!

    41′ Szabadrúgással jöhettünk a kapuval szemből, a tizenhatos vonaláról, Isael lövése azonban lepattant a sorfalról.

    39′ A bekapott gól óta eltelt percekben is csapatunk birtokolja többet a labdát. Próbálkozunk, legutóbb Sigér Dávid vette célba közelről a kaput -- szöglettel jöhettünk, amely nem jelentett veszélyt a kövesdi kapura.

    29′ Vezet a Mezőkövesd, Cseri Tamás egy közeli fejest követően vette be Dibusz Dénes kapuját (0-1).

    27′ Ismét a vendégek veszélyeztettek, Pillár Róbert közeli fejese a kapufán csattant!

    24′ Az első ivószünet. Hozzá kell szokni, a májusi, júniusi mérkőzéseken is állandó elem lesz.

    Jobbára a Mezőkövesd térfelén zajlik a játék, a mieink járatják a labdát, komoly gólhelyzetünk azonban még nem volt.

    19′ Mezőkövesd-játékos veszélyeztetett: Vadnai beadását Budu Zivzivadze fejelte kapura, Dibusznak nem kellett közbeavatkozni.

    15′ Tokmac Nguen továbbí­tott Oleksandr Zubkovnak, aki egy cselt követően passzolt a kapu felé nyargaló Sigér Dávidnaknak, végül a vendégek kapusáé lett a labda.

    Az edzőközpontban nincsenek bejátszott szurkolóhangok, í­gy Dibusz Dénestől (is) hangos az FTC-MVM Népligeti Sportközpont: kapusunk folyamatosan biztatja, irányí­tja a társakat a kapuból.

    2′ Isael í­velt be egy szabadrúgást a tizenhatos sarkától, a kapu előtti kavarodást követően kirúgás következett.

    Második vasárnapi edzőmérkőzésünkön már Lovrencsics Gergő is játszik, í­gy újra ő viseli a csapatkapitányi karszalagot. Délelőtt Somáliáé volt ez a megtiszteltetés.

    1′ Elkezdődött a párharc, a Mezőkövesd feketében, a Fradi zöld-fehérben játszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ