2020.VI.10. Paks – Ferencváros: 2-2

Elképesztő hajrában bukta el a győzelmet a Ferencváros

Az éllovas a 91. percben még kettő nullára vezetett Pakson, de a hazaiak még bíztak a csodában… és tettek is érte!
A Ferencváros két góllal vezetett Pakson még a 91. percben is, de a hazaiak huszáros hajrában egyenlítettek a labdarúgó NB I 28. fordulójának záró mérkőzésén.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Büszke voltam a fiúkra a legutóbbi, DVTK elleni mérkőzés után, mivel úgy éreztem, hogy mindenki a maximumot nyújtotta. Hasonló hozzáállást várok el szerdán, Pakson is. A Paks az előző két mérkőzésén jó eredményt ért el, így remekül kezdete a bajnokság utolsó szakaszát. Igyekeztünk komolyan felkészülni a következő mérkőzésünkre, hiszen a Paks ellen mindig nagyon nehéz játszani, Böde Dani személyében ráadásul lesz egy játékos, aki dupla motivációval játszik majd ellenünk. A Paks játékosai biztosan nagyon várják, hogy ellenünk is megmutathassák, mit tudnak.

A mérkőzés:

Paks — Ferencváros: 2-2 (0-0)
Paks, 21:05. ~700 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Kóbor, Buzás; alapvonali jv.: Iványi, Radványi; tartalékjv.: Vígh-Tarsonyi)

Paks: Rácz G. — Osváth, Lenzsér, Gévay, Poór (Szabó J., 75.) — Haraszti (Bartha, 63.), Windecker, Bertus, Könyves (Balogh B., 63.) — Hahn (Sajbán, 81.), Böde (Kulcsár D., 63.)
kispad: Holczer, Kecskés T., Szendrei, Kelemen D.
vezetőedző: Osztermájer Gábor

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Botka, 66.), Blazic, Otigba, Heister — Sigér (Vécsei, 81.), Haratin — Zubkov, Isael (Somália, 66.), Nguen (Skvarka, 75.) — Boli (Szihnyevics, 75.)
kispad: Gróf, Ramadan, Civic, Csonka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Windecker (90+2.), Sajbán (90+6.) illetve Blazic (56.), Haratin (81.)
Sárga lap: Windecker (33.), Bertus (50.), Gévay (90+2.) illetve Boli (75.), Skvarka (86.)

A környező utcák megteltek, a Fehérvári úti stadion mellett egymást érték a parkoló autók, az ott lakók mindenféle trükköt bevetettek, hogy az arénába érkező drukkerek ne az ő házuk elé parkoljanak. Volt, aki csak ezért nem állt be a garázsba, más egy kempingszéket tett ki. A körülményekhez képest nagy volt az érdeklődés a listavezető Ferencváros vendégjátéka iránt, már csak azért is, mert a paksiaknak nagyon kellett a három pont.

A kiesés elől menekülő hazaiak a betonbiztos védekezésre szavaztak, nemegyszer a csatár Böde Dániel is 25 méterre a saját kapujától helyezkedett. Az FTC jó ideig nem találta ennek a kellemetlen stílusnak az ellenszerét, jellemző, a legtöbbet a két belső védő, Blazic és Otigba volt játékban. Társaik annyit járatták a labdát keresztbe a pályán, hogy valamiképp mindig rajtuk keresztül folyt tovább.

Hiába birtokolta többet a labdát a vendégcsapat, helyzetbe nemigen tudott kerülni. Valós veszélyt két szabadrúgás jelentett: Isael beadása nyomán kis híján az alsó sarokban kötött ki a labda Blazic közreműködésével, Zubkov életerős lövését pedig Gévay feje bánta, a bombát követően a védő alighanem csillagokat látott néhány másodpercig.

Az első félidőben remekül állta a sarat a paksi együttes, játékosai összeszorított fogakkal küzdöttek, mindent megtettek, hogy Boli és társai ne kerüljenek helyzetbe – még csak lövőhelyzetbe sem. Ennek következtében a hazai csapat alig jött át a térfélen, a szünet előtti percekben egy kontratámadás végén Böde mégis megtornáztatta Dibuszt. Osztermájer Gábor vezetőedző alighanem nagyon várta, hogy lefújják az első félidőt és a szünetben szusszanhassanak egyet a futballistái, s megbeszélhessék, hogyan lehetne kihúzni a második félidőt is kapott gól nélkül.

A forgatókönyv nem változott a második félidőre sem, a vendégek járatták a labdát, a hazaiak gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. A harci szellemmel továbbra sem volt gond, a játékosok keményen, de sportszerűen léptek oda egymásnak. Ha akcióból nem is, szögletet követően csak bepréselt az FTC egy gólt a paksiak kapujába. A középhátvéd Miha Blazic vérbeli csatárokat megszégyenítve volt jókor jó helyen, szemfüles találatával vezetést szerzett a Ferencváros, sőt növelni tudta az előnyét Ihor Haratin révén.

A félidő derekán Heister lövései jelentettek még veszélyt Rácz kapujára, de a labda rendre a kapu mögötti betonfalhoz csapódott.

A mérkőzésen az igazi csattanó a hajrára maradt: kétszer is megingott a ferencvárosi védelem, előbb Windecker József értékesítette a fölöslegesen összehozott büntetőt, majd a 96. percben a csereként pályára lépő Sajbán Máté egyenlített.

Következett az önfeledt ünneplés hazai részről, a vendégeket vigasztalhatja, hogy a dolgok és a tabella állása szerint nemsokára fognak még ők is ünnepelni, sokkal nagyobbat is…

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

„Elveszítettünk két pontot, győzelmet érdemeltünk volna, de nem voltunk felkészülve arra, hogy az utolsó tíz percben tíz emberrel játsszunk. Somaliának valószínűleg a combja sérült meg, a mérkőzés előtt nem jelezte, hogy bármi problémája vele. A Ferencváros gyakorlatilag az egyetlen olyan csapat a ligában, amelynek zsinórban három meccset kell játszania két nap pihenővel, ez ilyen dolgokhoz vezet. Nem értem, miért ezt érdemli a Ferencváros…” – mondta Szerhij Rebrov a találkozó után, hozzátéve, hogy a sorozatterheléstől fáradtak a játékosok, a cseréket is úgy hajtotta végre, hogy pihentetni tudja őket a szombati, Kisvárda elleni mérkőzésre.

Osztermájer Gábor, a Paks vezetőedzője szerint a szív és a lélek diadala volt, hogy a hosszabbítás perceiben kiegyenlítettek, amellyel fantasztikus élményt szerzetek a szurkolóiknak.

„Ez óriási erőt a következő mérkőzésekre. Mindenki féltett minket, hiszen egymás után játszottunk az első három helyezett ellen, de egyszer sem kaptunk ki. Készülünk a következő feladatra, nagyon nehéz meccseink vannak a folytatásban is, remélem, hogy bent tudunk maradni az NB I-ben” – tette hozzá.

Újságírói megállapításra reagálva a játékvezetésre is kitért. Elmondta, nem minden esetben értett egyet az ítéletekkel, úgy látta, például Böde Dániellel is többször szabálytalankodtak, de ahogy fogalmazott, „ő nem esik el, becsületes.” Ezzel szemben úgy érezte, hogy a Ferencváros játékosai olykor „rutinból” feldobták magukat.

Azt is elmondta, hogy a 96. percben szerzett egyenlítő gól után hatalmas feszültség szakadt ki a játékosokból, de az ünneplés az öltözőben már nem folytatódott, hiszen mindenki tudja, milyen fontos meccs vár rájuk szombaton a ZTE ellen. Ezzel kapcsolatban arról is beszélt, hogy a többnyire harminc feletti játékosok regenerációja nem olyan gyors, mint a huszonéveseké, de miután a tizenkét csapatos mezőnyben a kiesés ellen küzdenek így a rutinosabb játékosoknak ad több szerepet.

A 28. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Tujvel (Bp. Honvéd) 6 — Kocsis (ZTE) 6, Blazic (Ferencváros) 6, Ristevski (Újpest) 7, Stopira (MOL Fehérvár) 6 — Simon K. (Újpest) 8, Bolla (ZTE) 7, Nwobodo (Újpest) 6, Knezevic (Puskás Akadémia) 6 — Ugrai (Bp. Honvéd) 6, Viana (Kisvárda) 6
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Puskás Akadémia — Kaposvári Rákóczi) 9 — Márkus Tamás, Horváth Zoltán, Farkas Ádám, Káprály Mihály

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.VI.10. Paks – Ferencváros: 2-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+7.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+7.

  PERC
  Osváth harcosan labdát szerez a jobbon, beadását a Blazicot megelőző SAJBÁN jobbal a jobb alsóba rúgja, a bal oldali kapufa elől.

  90+6.

  PERC
  Micsoda fordulat!

  90+6.

  PERC
  MICSODA MÉRKŐZÉS, SAJBÁN MÁTÉ EGYENLÍTETT! 2–2!

  90+5.

  PERC
  Balogh beadását kapura fejeli 12-ről Sajbán, Blazic ment, szintén fejjel.

  90+2.

  PERC
  Gévay Zsolt kap sárga lapot reklamálásért. Vagy a reklamálni akaró, társai által távol tartott Dibusznak szólt oda valamit?

  90+2.

  PERC
  WINDECKER JÓZSEF jobbal félmagasan a jobb sarokba lő! 1–2, Dibusz balra el.

  90+1.

  PERC
  A Bertus-szöglet után megrúgja az ötösön Windeckert Szihnyevics.

  90+1.

  PERC
  BÜNTETŐ!

  90.

  PERC
  Hat perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Kulcsár beadása Blazic fején csattan.

  88.

  PERC
  Somália nem folytatja, öt perc emberelőny a hazaiaknak.

  86.

  PERC
  Somália lesántikál a pályáról.

  86.

  PERC
  Aztán ballal 18-ról a léc fölé lő, az elsőt Bartha, a másodikat Bertus előkészítése után tehette meg a védő.

  85.

  PERC
  Szabó ballal kapura lő 14-ről, Dibusz vetődve véd a jobb alsó sarok előtt!

  82.

  PERC
  Lenzsér nem szeret a Fradi ellen játszani, lőtt már öngólt is ilyen meccsen.

  82.

  PERC
  KETTŐVEL VEZET A FRADI! Skvarka bal oldali, jobblábas szabadrúgását a Lenzsért otthagyó IHOR HARATIN az ötös jobb sarka elől jobbal a bal felsőbe rúgja. 0–2!

  81.

  PERC
  Vécsei Bálint váltja Sigért, Sajbán Máté pedig Hahnt. Nincs több csere ma.

  HahnSigér

  80.

  PERC
  Ügyesen tartja a labdát a Fradi, ollézik a 70 fős vendégtábor.

  80.

  PERC
  A Ferencváros ezzel együtt 28 mérkőzéséből 25-ször tudta megszerezni a vezetést, s ezek után csak ötször veszített pontokat (mérlege 19–4–1).

  80.

  PERC
  A Fradi 2018. augusztus 18. óta nem kapott gólt a Pakstól, azóta négy bajnoki, négy nagy különbségű fővárosi siker: 3–0, 3–0, 4–0, 4–0. A párharc történetében négyesnél hosszabb győzelmi sorozata még nem volt a Ferencvárosnak, most lehet.

  78.

  PERC
  FÖLÉ!!! Skvarka bal oldali szögletét Rácz egy védőjére üti, a többiek sem figyelnek, Blazic jobbal estében három méterről az üres kapu fölé emel!

  77.

  PERC
  Ugyanis Mikalaj Szihnyevics váltja.

  76.

  PERC
  Franck Boli kap sárga lapot, lassan megy le a pályáról.

  76.

  PERC
  Nguen le, Michal Skvarka be a Fradiban.

  76.

  PERC
  Szabó 5 gólpasszt adott az idényben, helyi idényrekorder.

  75.

  PERC
  Poór le, Szabó János váltja. Előtte átöltözött Sajbán, ő váltott volna valaki mást.

  75.

  PERC
  Zubkov passzát Boli ballal 14-ről kapura teszi, Osváth közbelép az ötös jobb sarka előtt.

  74.

  PERC
  Balogh beadása után elesik Gévay, tovább, Poór szintén játszik tovább.

  72.

  PERC
  Poór a földön, cserét kér, ápolják a pályán.

  72.

  PERC
  Osváth jobb oldali beadásába belelép Otigba, a labda majdnem a léc alá pörög, de figyel Dibusz, korner.

  71.

  PERC
  A Paks hazai mérlege 5 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség. A Ferencváros idegenbeli mutatója 8 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség.

  71.

  PERC
  A Ferencváros 2017. április 12. óta veretlen a Paks ellen (5 győzelem, 3 döntetlen), legutóbbi három mérkőzését megnyerte a tolnai városban.

  69.

  PERC
  Exek V. Ez volt Böde 8. meccse a Fradi ellen, 4 kanadai pontjához most egyet sem tett.

  68.

  PERC
  Heister lő ballal 21-ről, középről nem sokkal a bal alsó sarok mellé!

  68.

  PERC
  Ez is helyzet, Boli és Nguen passzolhat, utóbbi ballal nyolcról a kapusba pazarolja az abszolút ziccerét!

  67.

  PERC
  Bartha lő ballal kapura az ötös bal sarka elől, bevetődve blokkol Botka!

  65.

  PERC
  A teljesen elfáradt Lovrencsics is lejön, Botka Endre váltja, a védelmi Jolly Joker.

  65.

  PERC
  Isaelt közben Somália váltja a másik oldalon.

  65.

  PERC
  Balogh egyébként 2008-ban távozott a Fradiból, az Empolihoz, 200 000 euróért. Exek IV.

  64.

  PERC
  Kulcsár jobb oldali beadása a kapusé.

  62.

  PERC
  Könyvesnek sem ment, Balogh Balázs váltja. Nem szeretik a volt újpestit a vendégdrukkerek.

  62.

  PERC
  Harasztit pedig Bartha László.

  62.

  PERC
  Böde le, Kulcsár Dávid váltja.

  61.

  PERC
  Haratin 27-ről jobbal a léc fölé lő.

  61.

  PERC
  Isael lő nem sokkal a bal alsó mellé 21-ről.

  60.

  PERC
  Poór és Hahn hoz össze ziccert Könyvesnek, no és az előtte eleső Blazic, Könyves az ötös bal sarka elől jobbal 14 méterrel véti el a bal felső sarkot! MI MARADT KI? ÉS HOGYAN?!

  58.

  PERC
  Rácz a Fradi neveltje, de csak a II. csapatig jutott ott.

  58.

  PERC
  Gévay éppen a gólszerzővel dulakodott a beadás előtt, ehhez képest üresen hagyta, Rácz nem hibázott, azért lépett el a bal keze felé, mert oda ment a fejes, legalábbis addig, amíg Lenzsér bele nem lépett…

  57.

  PERC

  56.

  PERC
  …MIHA BLAZIC pedig három méterről jobbal a jobb alsó sarokba lövi az elécsorgó labdát. 0–1!

  56.

  PERC
  …középre adja a labdát, Sigér öt méterről kapura fejel, Rácz elindult balra, jobbra visszavetődik a középre tartó labdáért, de csak belepaskol…

  55.

  PERC
  A Paks legutóbbi négy bajnokiján csak négy gól esett – a tolnaiak háromszor kapott gól nélkül hozták találkozójukat.

  55.

  PERC
  Újabb Isael-szöglet, balról, ballal…

  52.

  PERC
  Böde Haraszti elé fejeli Lenzsér emelését, a karmester rálöki a kapusra Blazicot, a labdát kiejti Dibusz, de megússza. Kontra, Isael ballal a léc fölé lő a 16-os előteréből.

  50.

  PERC
  Bertus Lajos kap sárga lapot Nguen lerántásáért.

  49.

  PERC
  Poór lő jobbal nem sokkal a léc fölé kissé balról, 23 méterről.

  48.

  PERC
  Isael közelről a kapusba lő, de les. Les miatt szabadrúgás, egészen pontosan…

  48.

  PERC
  Nguen lő Blazic indítása és Zubkov beadása után, de közbelép Gévay.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Mindkét csapat jó szériában van, a Ferencváros veretlen legutóbbi hét bajnokiján – ez az NB I leghosszabb aktív veretlenségi sorozata –, a Paks nem kapott ki legutóbbi négy meccsén, igaz, háromszor döntetlent játszott.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Eközben a Fradi volt mestere…

  FÉLIDŐ

  A párharc legjobb góllövői a közelmúltból
  Böde Dániel 8
  Varga Roland 6
  Hahn János 4
  Olekszandr Zubkov 3
  Roland Lamah 3

  FÉLIDŐ

  Csatakiáltás. Meccsnapon ki sem nyitnak a Fehérvári úti stadion jegypénztárai, a szurkolók elővételben elkapkodták a belépőket: a Ferencváros érkezik! Arról
  nem is beszélve, hogy a paksi csapatnak úgy kellenek a pontok, hogy a buzdításra, minden egyes csatakiáltásra szüksége lesz a lelátóról. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  Az éllovas FTC az újrakezdés óta négy tétmeccsen lépett pályára, a DVSC és az Újpest legyőzése után a PAFC-cal Felcsúton ikszelt, míg legutóbb otthon verte meg a DVTK-t. Idegenbeli mérlegével (8–3–2) második a bajnokságban, vendégként Felcsúton és Mezőkövesden kapott ki. Paks–FTC 2017–2018: 0–2, 1–1, 2–2, 2018–2019: 0–3, 1–1, 0–3, 2019–2020: 0–4, 0–4.

  FÉLIDŐ

  A Paks ugyan közel van a kiesőzónához, de az elmúlt öt fordulót tekintve a liga egyik legmasszívabb csapata. Legutóbb Kisvárdán kapott ki még február végén, azóta három döntetlen (Bp. Honvéd, Újpest, Fehérvár) és egy gőzelem (Mezőkövesd) a mérlege. Hazai pályán szerzett 18 pontjával (5–3–5) hetedik a bajnokságban.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  46.

  PERC

  45+3.

  PERC
  Böde fejel jócskán a kapu mellé Bertus felívelése után 12-ről.

  45+2.

  PERC
  Isael passzol csodaszépen Nguenhez, aki gondolkodik picit, Osváthnak ennyi idő éppen elég a közbelépéshez.

  45+1.

  PERC
  Bertus 18 méteres lövését blokkolják, majd Haraszti beadása után Böde kilöki Lovrencsicset a stadionból…

  45.

  PERC
  Poór meglöki kicsit Lovrencsicset, aki kezez, tovább, jó döntés.

  44.

  PERC
  Két perc a ráadás.

  44.

  PERC
  A hazai csapatban nincs légiós, a keretben sem, a vendégeknél a kezdőben 7 a légiós, a kispadon 5.

  44.

  PERC
  Zubkov beadását elvéti az ötös bal sarka előtt Heister.

  43.

  PERC
  Exek III. Holczer anno 18-szor is védte a Fradi kapuját.

  43.

  PERC
  Helyzet, Haraszti jobb oldali beadását Böde 9-ről Dibuszhoz fejeli, Lovrencsicset túlugorva.

  41.

  PERC
  Haratin emel jobbról Zubkov elé, kilép szépen Rácz.

  38.

  PERC
  Lovrencsics megunja a tologatást, jobbról élesen középre ad Poór mellől, Rácz kivetődik a labdára, előtte a bevetődő Nguen lába előtt éppen csak elsuhant a játékszer…

  37.

  PERC
  Nguen beadása a kapusé, Haraszti megy el a passzal a jobbon, Otigba megállítja könnyedén.

  34.

  PERC
  Az északmacedón játékos tavaly szeptemberben igazolt a Ferencvárostól Izraelbe – összesen 40 NB I-es találkozón és két Európa-liga-selejtezőn játszott a magyar csapatnál, hat gólt szerzett –, ám áprilisban közös megegyezéssel szerződést bontott a Hapoel Tel-Avivval. Szpirovszki indoklása szerint ennek a koronavírus-járvány okozta körülmények, illetve személyes okai voltak.

  34.

  PERC
  Az AEK Larnaca labdarúgócsapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy megegyezett Sztefan Szpirovszkival. A 29 éves középpályás a napokban utazik Ciprusra, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, melynek teljesítését követően aláírja két évre szóló szerződését.

  33.

  PERC
  Windecker József kap sárga lapot Nguen visszahúzásáért.

  30.

  PERC
  Bertus emel balról Hahn elé, Otigba odalép, Dibusz takarít.

  30.

  PERC
  Exek II. Bartha anno 2 kanadai pontot hozott a Fradinak, 23 meccsen.

  28.

  PERC
  Sigér beadását kifejeli Gévay, éppen Heister elé, aki képtelen levenni a labdát az ötös bal sarkánál…

  25.

  PERC
  Folytatjuk, Lenzsér passza után Könyves odalép Lovrencsicsnek.

  24.

  PERC
  A Paks február 5. óta két mérkőzését nyerte meg, egyet otthon a Debrecen ellen, egyet pedig, szombaton, idegenben, a Mezőkövesd ellen. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott, 2020-ban még veretlen. A Ferencváros kilencpontos előnnyel vezet a MOL Fehérvár előtt az OTP Bank Ligában. A legutóbbi három, vidéken játszott bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt! (mlsz.hu)

  23.

  PERC
  Eü. szünet.

  23.

  PERC
  Bertus beadását kifejeli Blazic Böde elől, kontra, egy nagyon pontatlan Zubkov-lövéssel. Boli indítása után.

  22.

  PERC
  Haraszti ad be jobbról, a vele visszafutó Nguen blokkolja.

  20.

  PERC
  Osváthot nagyon becsapja a balon Nguen, de rossz a passz aztán, Böde kontrázna, Sigér azonnal felborítja, a felezőnél.

  20.

  PERC
  Haraszti 15 meccsen 1 góllal és 3 gólpasszal bosszantotta az FTC-t.

  20.

  PERC
  A hazai karmester anno 7 meccsen kanadai 1 pontot szerzett a Fradiban.

  19.

  PERC

  17.

  PERC
  NAGY VÉDÉS! Isael teszi jobbról ballal a kapu elé a szabadrúgást, az ötösön előrevetődve Blazic a jobb alsóba fejelné a labdát, de hatalmasat véd Rácz, vetődve.

  16.

  PERC
  Zubkov felbőrözi Könyvest, aki azonnal ellöki ukrán kollégáját.

  14.

  PERC
  Heister beadását kifejeli Boli elől Heister.

  12.

  PERC
  Rácz nem jön ki Isael bal oldali, ballábas szögletére, az ötös jobb sarkáról Haratin méterekkel a bal alsó mellé fejel.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Harasztit ellöki Haratin, a sértett jobbal 23-ról a léc fölé emeli a szabadrúgást, Dibusz rajta volt.

  8.

  PERC
  Lovrencsics megy be középre, hogy elfejelje Lenzsér jobb oldali beadását Böde elől az ötösön.

  7.

  PERC
  Gévay 15-ször játszott a Fradi ellen, 2 kanadai pontja van. 1 pirosa is.

  7.

  PERC
  A remek formában lévő Szélpál nincs a keretben sem, sérült lehet?

  7.

  PERC
  Böde lő jobbal kapura a 16-os elől, Haraszti passza után, de pontatlanul céloz, kontra, Zubkov passza után Boli elé lép Poór és Gévay közös erővel.

  3.

  PERC
  Heister beadása után elcsúszik az ötös előtt Poór, ballal lő is Zubkov, de Bertus blokkol, oxival! NAGY ÉS GYÖNYÖRŰ KÖZBELÉPÉS!

  2.

  PERC
  700 néző lehet a helyszínen. „Az időjárás pont jó, távol rózsaszín naplemente és egy-két szép bárányfelhő.”

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  01.

  PERC
  A hazaiak tiszta zöldben, a vendégek tiszta fehérben.

  2 eddigi vereségét idegenben szenvedte el a Ferencváros, mindkétszer három góllal kapott ki, a Puskástól 4–1-re, a Mezőkövesdtől 3–0-ra.

  FOTÓK: BORBOLA BENCE

  Sowunmi Thomas

  „Büszke voltam a fiúkra a legutóbbi, DVTK elleni mérkőzés után, mivel úgy éreztem, hogy mindenki a maximumot nyújtotta. Hasonló hozzáállást várok el szerdán, Pakson is. A Paks az előző két mérkőzésén jó eredményt ért el, így remekül kezdete a bajnokság utolsó szakaszát. Igyekeztünk komolyan felkészülni a következő mérkőzésünkre, hiszen a Paks ellen mindig nagyon nehéz játszani, Böde Dani személyében ráadásul lesz egy játékos, aki dupla motivációval játszik majd ellenünk. A Paks játékosai biztosan nagyon várják, hogy ellenünk is megmutathassák, mit tudnak” – nyilatkozta a fradi.hu-n Szerhij Rebrov.

  A mérkőzésen gyakorlatilag telt ház lesz.

  Remek történelmi összefoglaló ITT!

  A mérkőzésen gyakorlati telt ház lesz.

  Egy kis örökmérleg. Sokszor nem ünnepelhettek eddig a paksiak: 26 NB I-es mérkőzésen a mérleg 4–9–13 a pályaválasztó szemszögéből, a gólkülönbség 23:56.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Pakshoz:
  2019, Böde Dániel, ingyen
  2019, Holczer Ádám, i.
  2016, Rácz Gergő, i.
  2012, Kulcsár Dávid
  2007, Tököli Attila, ingyen
  2005, Nógrádi Árpád, i.
  A Pakstól a Ferencvároshoz:
  2015, Haraszti Zsolt
  2012, Böde Dániel, 200.000 euró
  2008, Márkus Tibor, ingyen
  2011, Pölöskei Péter, i.

  Eltiltott: a hazai Szakály D. (öt sárga lap).

  A hazaiaktól sérült nincs, a vendégektől Dvali (térdműtét után) és Varga R. (bokaműtét után) maródi.

  Rebrov korábban, a játékos-pályafutása során egyébként megfordult a Fenernél, 2002 és 2004 között kölcsönben szerepelt a török klubnál.

  „Szerhij Rebrov jól érzi magát a Ferencvárosnál, nem tervezi, hogy elhagyja a klubot.”

  „Van érdeklődés, minden ajánlatot meghallgatunk, de szó sincs arról, hogy bárkivel is megegyeztünk volna” – ezt már a Nemzeti Sportnak nyilatkozta Varga Sándor a keddi, török sajtóhírek kapcsán. Megismételte, amit korábban, a Dinamo Kijev érdeklődése kapcsán is elmondott.

  A turkiyegazetesi.com.tr azt írja, Szerhij Rebrov elviekben megegyezett a Fenerbahcéval, hogy a nyártól átveszi a török élvonalban jelenleg csak 7. helyen álló csapat irányítását. A török oldal szerint az ukrán szakember már közölte is a szándékát jelenlegi klubjával, a Ferencvárossal, melyhez egyébként hároméves szerződés köti. Azt is hozzáteszik, hogy az edzőt képviselő Varga Sándor menedzser megerősítette, hogy kapcsolatban állnak a török klub elnökével, Ali Koccsal.

  A turkiyegazetesi.com.tr exkluzív híre szerint Szerhij Rebrov megegyezett a 28-szoros bajnok (legutóbb 2018-ban aranyérmes) Fenerbahcéval, hogy a nyártól átveszi a csapat irányítását, de a Ferencvárosnál dolgozó ukrán szakember menedzsere, Varga Sándor a Nemzeti Sport megkeresésére cáfolta az egyezség hírét.

  Számolgat?
  Felesleges. Az NB I-ben bárki megverhet bárkit, egyik napról a másikra változhat a helyzet. Nem bánnám, ha az alsóházi csapatok közül kizárólag mi nyernénk mindig, kár, hogy ez kizárható. Mindettől függetlenül nem mások botlásában bízunk, hanem abban, hogy a saját teljesítményünknek köszönhetően érjük el, amit szeretnénk. Innen nézve a képlet egyszerű: minél több pontot szerzünk, annál nagyobb esélyünk lesz a bennmaradásra.
  Az önbizalmuknak mindenesetre jót tehetett az előző két meccs.
  Ártani nem ártott. Bár azt ne feledjük, hogy a bajnokság második körében a Vidi, Mezőkövesd, Fradi, ZTE, Kaposvár sorozatból tizenkét ponttal jöttünk ki. Ha ezúttal „csak” tízzel zárnánk, nagy problémánk aligha lenne. Annyit azonban megtanultam a pályán töltött hosszú évek során, hogy ha valahol, a fociban gyorsan fordulhat a kocka. Lám, egyik héten még ezt a csapatot emlegetik biztos kiesőként, a másikon
  már azt. A lényeg, persze, az, hogy a Paks neve ne vetődjön fel ebben a témában.

  Benn marad a Paks?
  Ez a cél.
  Közelebb vannak a célhoz, mint az újrakezdés előtt voltak?
  Sajnos nem. A huszonhatodik éppúgy a tizedik helyről vártuk, mint a huszonnyolcadikat. Az mindig jó, ha egy kiesés ellen harcoló csapat a képzeletbeli vonal fölött van, de a legfontosabb az, hogy az utolsó játéknapot követően is ott legyünk.

  A bajnokság újraindulása óta lejátszott két meccsen négy pontot szereztek. Előzetesen aláírta volna?
  Természetesen! – vágta rá Böde Dániel, a Paksi FC csapatkapitánya. – Nyilván az lett volna a legjobb, ha hat ponttal gazdagodunk, de panaszra így sincs okunk. Főleg annak tükrében, hogy előbb a második helyezett Fehérvár, majd a harmadik helyet elfoglaló Mezőkövesd volt az ellenfelünk.

  Ha valaki most azt ajánlaná fel, hogy három mérkőzés után öt pont áll majd a nevük mellett, azzal is kiegyezne?
  Tekintve, hogy a listavezető lesz a következő ellenfelünk, igen. A Ferencváros eddig mindössze kétszer szenvedett vereséget, ellene a döntetlen nem számít rossz eredménynek. Ha a dobogós csapatok elleni találkozókon összesen öt pontot gyűjtenénk, nem lehetnénk elégedetlenek, sőt! Mindamellett ezzel csak akkor
  vagyunk beljebb, ha a folytatásban hozzuk a kötelezőt, például legyőzzük a Kaposvárt.

  A paksi támadó számára MINDIG KÜLÖNLEGES a Ferencváros elleni meccs, de ettől még a gól- és a pontszerzés a célja.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PAKS–FTC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 07.06. 16:00, M4 Sport
BL-selejtező: 07.13. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső