2020.VI.20. Ferencváros – Újpest: 1-0

Boli a derbikirály, ismét nyert a Ferencváros!

Ebben az idényben harmadszor is Franck Boli gólja döntött a Fradi javára az Újpest elleni rangadón.
Az idényben harmadszor is Franck Boli gólja döntötte el a Ferencváros–Újpest derbit, a bajnok saját pályáján, 16 ezer néző előtt gyűjtötte be a három pontot a labdarúgó NB I 31. fordulójában.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Nagyon nehéz címet védeni, ezért örülök, hogy nekünk sikerült. Együtt harcoltuk ki a bajnoki címet, a szurkolók, a játékosok, az egész klub! Függetlenül attól, hogy már eldőlt a bajnokság, nagyon fontos lesz az Újpest elleni meccs is, természetesen ezt tudják a futballisták is. Ez a két csapat bárhol is áll a tabellán, az Újpest és a Ferencváros összecsapása mindig derbi, és meghatározó része egy idénynek. A szurkolóink is ezt a meccset várják a legjobban minden szezonban, ha barátságos mérkőzést játszanánk, számukra akkor is ez volna a legfontosabb, ráadásul már a stadion is megtelhet velük. Noha 1-0-ra nyertünk, legutóbb sem volt könnyű dolgunk az Újpest ellen, most sem számítok erre. Ezúttal is igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az Újpestből. Az Újpestet továbbra is egy jó, erős csapatnak tartom. Ezúttal is nagyon komolyan fogjuk venni az ellenfelet, amely Predrag Rogannal remek eredményeket ért el az utóbbi hetekben, az új edző személye bizonyára új impulzust, pluszmotivációt jelenthet a játékosoknak.

A mérkőzés:

Ferencváros — Újpest: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 21:05. 15.727 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Tóth II. V., Vígh-Tarsonyi; alapvonali jv.: Csonka, Németh Á.; tartalékjv.: Lémon)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Frimpong, 25.), Botka, Blazic, Civic — Haratin, Sigér (Vécsei, 62.) — Zubkov, Isael (Skvarka, 62.), Nguen (Csonka, 83.) — Boli (Szihnyevics, 83.)
kispad: Gróf, Leandro, Lódico, Csontos
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Újpest: Banai — Pauljevic (Balázs B., 46.), Heris, Ristevski, Burekovic — Szakály P. (Onovo, 62.), Nwobodo — Simon K. (Bacsa, 62.), Zsótér (Katona M., 83.), Perosevic (Koszta, 62.) — Novothny
kispad: Pajovic, Csongvai, Rácz B., Máté Zs.
vezetőedző: Predrag Rogan

Gól: Boli (53.)
Sárga lap: Haratin (10.), Blazic (28.), Isael (47.) illetve Novothny (16.), Zsótér (68.), Katona M. (90.), Ristevski (90.)

Ahol az elmúlt hetekben néhány ember szállingózott a Groupama Aréna irányába, ott ezúttal tömött sorokban kígyóztak az emberek. A sarkokon rohamrendőrök vigyáztak a rendre, az autók egymás hegyén-hátán parkoltak, és még hatvan perc volt hátra a kezdésig, amikor a kapu mögötti szektor már zsúfolásig megtelt. A melegítő játékosoknak nyoma sem volt, máris zöld füstfelhő borította be a pályát. Az emberek kiéheztek a labdarúgásra – hát még a derbi hangulatára.

Nem is fogták vissza magukat a játékosok!

A Fradi sorra alakította ki a helyzeteket, a találkozó elején könnyen megszerezhette volna a vezetést, Franck Boli, Tokmac Nguen és Olekszandr Zubkov is helyzetbe került. Egyértelműen a hazaiak irányították a játékot, a labdát is döntő többségben ők járatták. Az más kérdés, hogy az újpestiek taktikája alighanem épp erre épült: kivárni a megfelelő pillanatot, és meglódulni Dibusz Dénes kapuja felé. A hazaiakat aztán érzékeny veszteség érte, a tizenhatoson belül Lovrencsics Gergő a bal combjához kapott, szúró fájdalmat érzett, így le kellett cserélni, az sem elképzelhetetlen, hogy az idényben többet már nem lép pályára.

Hiába volt jóformán tét nélküli a mérkőzés, az iramon ez nem látszódott, a futballisták keményen belementek a párharcokba, és próbáltak a kapuk közelébe jutni. A szélső védők mindkét oldalon aktívan részt vettek a támadások felépítésében, többször is az alapvonalról tekerték középre a labdát, megdolgoztatva a kapu előtt helyezkedő hátvédeket. Az újpestiek nem egyszer tíz mezőnyjátékossal védekeztek, Novothny Soma is húsz-huszonöt méterre helyezkedett a saját kapujától. A szünet előtti percekben Sigér Dávid nagy lövése dolgoztatta meg Banai Dávidot, így mindkét vezetőedző, Szerhij Rebrov és Predrag Rogan is fejét csóválva ballagott a szünetre – az előbbi a gólt hiányolta, utóbbi a bátrabb futballt.

A ferencvárosiak vezetőedzőjének, Rebrovnak nem kellett sokáig várnia, hogy kívánsága teljesüljön. A Ferencváros a szünet után ott folytatta a játékot, ahol abbahagyta, csakhogy ekkor már a vezetést is megszerezte, a gólt pedig, ki más, mint Franck Boli érte el. Az elefántcsontparti csatár egyértelműen a derbi specialistájának mondható: élete harmadik Újpest elleni találkozóján is a kapuba talált. A ferencvárosi drukkerek közül sokan félmeztelenre vetkőzve ünnepeltek, görögtüzek gyúltak a lelátókon, a csatár pedig immár jellegzetes gólörömével szaladt a tábor elé. Ez volt a bajnokságban a tizedik gólja.

A vendégeknek innentől váltaniuk kellett, fel kellett adniuk a védekezést, és bár a támadóharmadba jöttek is friss emberek, kevés veszélyt jelentettek a zöldek kapujára. A Fradi megérdemelten győzött, ha nincs Banai Dávid, az Újpest több góllal is kikaphatott volna. (A lapunk 8-as érdemjeggyel értékelte teljesítményét.) 1–0

További képek: fradi.hu, nso.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője így látta a mérkőzést.

„Ma az volt a legfontosabb, hogy visszatérhettek a stadionba a szurkolók, öröm ez mindannyiunk számára. Megfelelően kontrolláltuk a mérkőzést, helyzetek alakítottunk ki, s lőhettünk volna több gólt is. A játék összes komponensében jobbak voltunk az Újpestnél.

Hozzátette, örül, hogy nem sérült meg senki komolyabban ezen a meccsen, a 25. percben lecserélt Lovrencsics Gergő sérülésével kapcsolatban pedig azt mondta, hogy ez a rövid időn belül lejátszott négy meccsen kapott terhelés eredménye.

Végül újságírói kérésre üzent az őt éltető zöld-fehér drukkereknek.

„Örülök, hogy egy ilyen történelemmel bíró, ilyen jó csapat része lehetek. Folytatjuk a közös munkát. 

Predrag Rogan, az Újpest vezetőedzője szűkszavúan értékelt a sajtótájékoztatón, úgy fogalmazott, letudták ezt a mérkőzést, készülnek a Zalaegerszeg ellen. 

„Ma jobb volt a Ferencváros, jobban játszottak, ennek köszönhető a mérkőzés egyetlen találata, amellyel nyertek. Szeretném megköszönni a játékosaimnak a küzdelmet és a kitartást, amit a pályán mutattak. Nem gondolunk a kiesésre, hiszünk magunkban, nem félünk tőle.”

Franck Boli:

– Újabb derbi, újabb győztes gól. Hogy csinálja?
– Ez a feladatom, nem?! – felelte lapunknak Franck Boli, aki az idényben három mérkőzést játszott az Újpest ellen, s a Ferencváros mind a hármat az ő góljával nyerte meg. – Csatárként nincs más dolgom, mint a kapu előtt lenni, és keresni a lehetőséget a gólszerzésre. Persze nem tagadom, rendkívül boldog vagyok, hogy ismét gólt szereztem. Azt hiszem, nem mindenkinek adatik meg, hogy egy idényben három derbin is győztes gólt szerezzen.

– A szombat esti is tipikus Boli-gól volt, nemde?
– Mondhatjuk. Jókor voltam jó helyen. Szép támadást vezettünk, Botka Endre remekül adott középre, tényleg nem volt más dolgom, mint közelről a kapuba passzolni, illetve szinte besodorni a labdát. Ez az erősségem, ebben vagyok jó. Valahogy mindig ráérzek, mikor hol kell lennem. Negyven méterről, átlövésből szerzett gólokat nem nagyon látnak tőlem.

– Sokan máris derbispecialistaként emlegetik.
– Hallottam róla. Engem azonban csak egyvalami érdekel, mégpedig az, hogy a Ferencváros minél sikeresebb legyen. Persze nem hátrány, ha jönnek a gólok, ha jó formában futballozom. Az Újpest ellen már az elején közel álltam ahhoz, hogy nagy helyzetbe kerüljek, az nem jött össze. Sok lehetőségünk volt, a szünetben Szerhij Rebrov arra kért bennünket, maradjunk türelmesek, várjuk ki a megfelelő pillanatot, biztos volt benne, jön a gól.

– És jött is…
– Persze, hiszen kivártuk a megfelelő pillanatot. Amikor láttam, hogy a labda a hálóban köt ki, szabadjára engedtem az érzéseimet. Újra szurkolók előtt futballozhattunk, nyugodtan mondhatom, igazi őrület volt a stadionban. Nem is kérdés, a hangulat a csapat játékához is hozzátett, ettől még inkább motiváltak voltunk, és a biztatásnak köszönhetően az erőnk sem fogyott. Fantasztikus este volt.

– Sokáig tart ilyenkor az ünneplés? Néhány napon belül bajnokok lettek, és utána a derbit is megnyerték.
– Hajnalig tartó mulatozásra senki se gondoljon. A legutóbbi, Honvéd elleni győztes mérkőzést követően sem voltunk talpon reggelig, tisztában voltunk vele, néhány napon belül rangadó vár ránk. Márpedig ez az összecsapás nemcsak nekünk, a szurkolóknak is kiemelten fontos. A szombati mérkőzés után néhány csapattársammal összeültünk, beszélgettünk a mögöttünk hagyott időszakról, kiélveztük a pillanatokat, ennyi.

– Két mérkőzés, a Mol Fehérvár és a Mezőkövesd elleni még hátravan a bajnokságból. Mi lehet a cél?
– Hat pontot gyűjteni! És ezt komolyan is mondom. Erős a keretünk, bárki kap lehetőséget, teljes erőbedobással veti magát harcba. Kemény időszakon vagyunk túl, háromnaponta pályán vagyunk, nincs időnk unatkozni. És ez így is van jól.

– A nyáron nem lesz sok idejük, a szakmai stáb a tervek szerint tíz nap pihenőt ad a futballistáknak. Mire lesz ez elég?
– Arra mindenképpen, hogy elutazhassak kicsit kikapcsolódni. Azt még nem döntöttem el, merre veszem az irányt, az is lehet, hogy hazautazom Elefántcsontpartra, muszáj kicsit feltöltődnöm. Hosszú idény van mögöttünk, rengeteg mérkőzés van a lábunkban – jó lesz egyet lazítani.

A 31. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Banai (Újpest) 8 — Farkas D. (Mezőkövesd) 7, Szatmári Cs. (DVSC) 7, Botka (Ferencváros) 7, Tamás K. (ZTE) 7 — Varga K. (DVSC) 7, Mitrovic (ZTE) 7, Cukalasz (Kisvárda) 7, Szécsi M. (DVSC) 7 — Boli (Ferencváros) 7, Vanecek (Puskás Akadémia) 7
A forduló játékvezetője: Pintér Csaba (ZTE — Bp. Honvéd) 9 — Szalai Balázs, Kóbor Péter, Iványi Zoltán, Pillók Ádám

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.VI.20. Ferencváros – Újpest: 1-0 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ