2020.VI.23. MOL Fehérvár – Ferencváros: 1-0

Tökéletes búcsú: Juhász Roland góljával győzte le a Fehérvár az FTC-t

Gróf Dávid hiába mutatott be több védést, a visszavonuló védő tizenegyesből szerzett gólja döntött.
A labdarúgó NB I 32. fordulójának nyitó mérkőzésén a Mol Fehérvár FC hazai pályán a Vidi szurkolóitól búcsúzó Juhász Roland góljával 1–0-ra legyőzte a már bajnok Ferencvárost, amelynek ebben az idényben 32 bajnokin ez csupán a harmadik veresége volt.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — A Fradi és a Fehérvár összecsapása mindig rangadó. Noha kedden nem az elsőség lesz a tét, ez a mérkőzés számunkra ugyanolyan fontos, mintha az aranyérem sorsáról döntene. Két motivált és jó csapat találkozik majd, jó meccset várok. Szeretnénk élvezni a játékot, ám mivel egy hosszú és kemény szezon vége közeleg, nagyon fontos lesz, hogy elkerüljük a sérüléseket.

A mérkőzés:

MOL Fehérvár — Ferencváros: 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, MOL Aréna, 18:55. 6.392 néző.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Kóbor, Márkus; alapvonali jv.: Karakó, Pillók; tartalékjv.: Huszár)

MOL Fehérvár: Kovácsik — Fiola (Hangya, 90.), Juhász R. (Musliu, 90.), Vinícius, Stopira — Pátkai — Nego, Hodzic (Nikolov, 70.), Houri, Petrjak (Bamgboye, 75.) — Nikolics (Futács, 90.)
kispad: Kovács D., Rus, Kovács I., Nyári
vezetőedző: Joan Carrillo

Ferencváros: Gróf — Botka (Blazic, 72.), Frimpong, Otigba, Civic (Ramadan, 60.) — Sigér (Lódico, 72.), Csonka — Isael (Csontos, 60.), Skvarka, Heister — Szihnyevics (Nguen, 82.)
kispad: Dibusz, Zubkov, Szánthó, Boli
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Juhász R. (45. – 11-esből)
Sárga lap: Juhász R. (28.), Pátkai (46.) illetve Botka (26.), Isael (41.), Csontos (80.)

„Ez a nap is eljött… Nagyon köszönöm, hogy ennyien itt vagytok! Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit annyira szeretek, a labdarúgással. Lehetetlen ezt a húsz évet pár mondatban összefoglalni, de azt tudom, hogy életem eme szakaszára mindig örömmel és büszkeséggel emlékezek vissza…”

A mikrofont ragadó Juhász Rolandnak ezen a ponton néhány másodpercnyi szünetet kellett tartania… A fehérvári szurkolók tapsoltak, a ferencvárosiak tiszteletteljes csöndben maradtak.

A csapatkapitány vett egy mély levegőt, aztán folytatta: „Megtiszteltetés, hogy egy ilyen történelemmel rendelkező város, mint Székesfehérvár, befogadott, és hogy egy ilyen ikonikus klub, mint a Vidi, színeiben focizhattam több éven át. Még egyszer köszönöm, hogy itt vagytok, és hogy mindig éreztettétek velem, szerettek. Viszlát, barátaim!”

Így indult Juhász Roland utolsó mérkőzése.

A meccs pedig úgy, hogy a pályafutását befejező védő és a mai napig Vidinek becézett csapattól kilenc esztendő után búcsúzó Vinícius megtették azt, amit az együtt töltött évek során még soha: gyermekeikkel együtt végezték el a kezdőrúgást. Annak rendje és módja szerint ünnepi hangulatban kezdődött az arany- és az ezüstérmes összecsapása, a fehérvári drukkerek távozó kedvenceiket, a ferencvárosiak a klubtörténet 31. (élvonalbeli) bajnoki címét kiharcoló hőseiket éltették. S ha már Vinícius neve a 3-as mezen virít, mindjárt a harmadik percben a magasba emelkedett egy transzparens: „Paulo! Köztünk otthonra leltél! Bármerre sodor a sors, mi hazavárunk!”

Ezek után borítékolható volt, hogy a 23. percben a 23-as dressz viselőjének tiszteletére érkezik az újabb búcsúüzenet, és így is történt. Mivel Berke Balázs éppen ivószünetet rendelt el, Juhász Roland is szembesülhetett a neki címzett felirattal: „Köszönjük a Videotonért tett erőfeszítéseidet, most és a jövőben is. Folytassa, Kapitány!”

A kapitány persze még a karrierjéből hátralevő bő egy órára koncentrált, a 28. percben még attól sem riadt vissza, hogy sárga lapot érően fékezze meg a nála tizenhat évvel fiatalabb Csonka Andrást. Ennél felemelőbb pillanatot is megélt Juhász Roland még az első félidőben: miután a játékvezető Marcel Heister kezezése után büntetőt ítélt a Vidi javára, és Nikolics Nemanja a kezébe nyomta a labdát, a 45. percben megkapta a lehetőséget arra, hogy góllal tegyen pontot egy csodás fejezet végére. S mint a mesében, élt vele! Mintha egész pályafutása során ő lett volna az első számú ítélet-végrehajtó, oly könnyedén lőtte a labdát a kapu jobb oldalába. A lelátón helyet foglaló édesanyja azt már a szünetben elevenítette fel, hogy fia egykoron megfogadta, ha nem muszáj, nem rúg tizenegyest. Hát most muszáj volt…

A Fradinak is muszáj volt egy-két fokozattal feljebb kapcsolnia, mert bár a presztízsen kívül más tétje nem volt a meccsnek, nyilván nem akarta vesztesen elhagyni a pályát. Vezettek is egy-két veszélyes támadást a zöld-fehérek, Mikalaj Szihnyevicset például csak centik választották el az egyenlítésről. Igaz, ahogy lehetett volna 1–1 is, úgy lehetett volna 2–0 is, merthogy a piros-kékek is megteremtették a maguk helyzeteit, más kérdés, hogy ki is hagyták azokat. Jóllehet fogalmazhatunk úgy is, hogy Gróf Dávid védett többször is szépen, a legszebben akkor, amikor Loic Nego közeli kísérletét követően hárított bravúrral.

A ferencvárosi kapusnak a vendégszektorból jár a taps, Juhász Rolandnak pedig a lelátó minden pontjáról: a csapatkapitány a 89. percben előbb a karszalagot adta át Viníciusnak, majd a helyét Hangya Szilveszternek. Felállva köszöntek el tőle a szurkolók, a kispadon hosszasan ölelgették a társak és a stábtagok, miközben szerettei szemei gyanúsan csillogtak.

Juhász Roland és Vinícius elindult egy igencsak hosszúnak tűnő tiszteletkörre – ha valami egyszer véget ér, annak így kell véget érnie.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Farkas Zsolt, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov elismerte, hogy megérdemelten nyert az ellenfél.

„A Fehérvár ma jobban akarta a győzelmet, sok helyzetet alakított ki. Mi is próbáltunk folyamatosan változtatni, de sajnos az elmúlt négymeccses terhelést nem sikerült kiküszöbölni. Ma az volt a legfontosabb, hogy ne legyen több súlyos sérülésünk, ami a felkészülésben hátráltatna minket.”

A Nemzeti Sport kérésére az utolsó, Mezőkövesd elleni mérkőzésről is beszélt.

„Nehéz találkozóra számítunk, de garantálom, hogy harcosak leszünk, mert tudjuk, hogy két csapat is harcban áll a harmadik helyért. Ugyanakkor szeretnénk pihentetni a játékosainkat, és remélem, minél több szurkoló kinn lesz, hogy együtt ünnepelhessük meg ennek a nehéz szezonnak a végét.”

A Mol Fehérvár vezetőedzője, Joan Carrillo boldog volt a találkozó után.

„Örülök, hogy így sikerült Juhász és Vinícius utolsó hazai mérkőzése. Jó meccs volt, sok helyzetet alakítottunk ki, és nyertünk. Fontos játékosok távoznak most mindkettejük személyében. Szerencsésnek tartom magam, hogy a négy-öt évvel ezelőtti közös munka után megint együtt dolgozhattam velük. Örülök, hogy ilyen szép ajándékkal búcsúztak, az meg csak hab a tortán, hogy Juhász szerezte a győztes gólt. A klub már készült erre (hogy távoznak – a szerk.) az elmúlt hónapokban, de amúgy sincs probléma a kerettel. A pótlás egyébként Kovács Zoltán sportigazgató feladata. Kétségtelen, hogy két fontos, minőségi játékosról van szó, akiket nehéz pótolni, de nyugodt vagyok.”

Fiatal szír játékosunk, a 19 éves Ammar Ramadan kedd este, a MOL Fehérvár otthonában 1-0-ra elveszített bajnoki mérkőzés alkalmával csereként beállva, fél órát játszva debütált a 31-szeres magyar bajnok Ferencváros színeiben. A szélen és támadó középpályásként is bevethető – az olasz Juventus utánpótlásában nevelkedő – futballista a vereség ellenére sem szomorkodott.

– A MOL Fehérvár FC ellen debütáltál a Fradiban. Hogy érzed magad most?
– Nagyon jó érzés, hogy bemutatkozhattam az NB I-ben, ráadásul egy ilyen nagy, remek hangulatú stadionban, egy ilyen komoly hagyományokkal rendelkező csapat színeiben, mint a Fradi. Nagy élmény volt ennyi szurkoló előtt játszani. Bár kikaptunk, nagyon boldog vagyok.

– Milyen volt a meccs, hogy érezted magad a pályán?
– Egy kicsit nehéz volt játszani. Ellenfelünk rendkívül motivált volt, hazai pályán mindent megtett azért, hogy legyőzzön minket. A vezetőedző megpróbálta cserékkel felrázni a csapatot, de sajnos ezúttal nem tudtunk betalálni. Összességében szerintem jó meccset láthattak a nézők.

– A 13-as számú mezben játszottál – de miért éppen ebben?
– Tudom, hogy ezt a mezszámot korábban egy kiváló csatár, Böde Dániel viselte a Fradiban, azt is tudom, hogy sok-sok gólt szerzett 13-asban. Szeretnék olyan eredményes és remek játékos lenni, mint Böde, ezért választottam ezt a számot.

A 32. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Tóth B. (Puskás Akadémia) 7 — Fiola (MOL Fehérvár) 6, Juhász R. (MOL Fehérvár) 7, Gévay (Paks) 7, Szabó J. (Paks) 7 — Windecker (Paks) 8, Balogh B. (Paks) 7 — Sassá (Kisvárda) 7, Houri (MOL Fehérvár) 6, Varga K. (DVSC) 6 — Gazdag (Bp. Honvéd) 8
A forduló játékvezetője: Berke Balázs (MOL Fehérvár — Ferencváros) 9 — Kóbor Péter, Márkus Tamás, Karakó Ferenc, Pillók Ádám)

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MOL Fehérvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.VI.23. MOL Fehérvár – Ferencváros: 1-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  Ez a vége, a visszavonuló Juhász Roland góljával a Fehérvár 1–0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost.

  90+3.

  PERC
  Skvarka szabadrúgása után Nguen lövését blokkolták.

  90+2.

  PERC
  Öt perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Sőt, volt még egy hazai csere, Futács Márkó állt be Nikolics helyére.

  90.

  PERC
  Egy szurkoló befutott, és készített egy szelfit Juhásszal.

  90.

  PERC
  A visszavonuló Juhász Roland helyére pedig Muszliu állt be. Vastapsot kap a kapitány, aki a másik búcsúzónak, Viníciusnak adja át a karszalagot.

  89.

  PERC
  Kettős csere a Fehérvárnál: Fiola helyére Hangya Szilveszter érkezett.

  87.

  PERC
  VÉDÉS! Houri jobb oldali szöglete után Juhász nem tudott fejelni, Stopira azonban lőtt, Gróf viszont jó helyen állt, és elakadt benne a labda.

  82.

  PERC
  Utolsó cserelehetőségét is kihasználta Rebrov, Szihnyevicset Tokmac Nguen váltotta.

  81.

  PERC
  Oldalháló! Bamgboye előtt adódott lehetőség, de 10 méterről, kissé jobbról az oldalhálóba lőtte a labdát.

  80.

  PERC
  Csontos Dominik kapott sárga lapot, Hourit rántotta vissza a felezővonalnál.

  78.

  PERC
  Helyzet! Egy fehérvári ellentámadás végén Nikolics Nikolov elé tálalt, majd a csereember laposan lőtt, de nem találta el a kaput.

  75.

  PERC
  Fehérvári csere, Petrjakot Funsho Bamgboye váltotta.

  74.

  PERC
  ÓRIÁSI VÉDÉS! Nikolics bal oldali lapos beadása után a hosszú oldalon üresen érkező Nego hat méterről lőtt közelről, a nagyot vetődő Grófban azonban elakadt a labda.

  72.

  PERC
  Botka helyére pedig Miha Blazic érkezett.

  72.

  PERC
  Újabb kettős csere a Ferencvárosnál, Sigért Gastón Lódico váltotta.

  70.

  PERC
  Cserélt a Fehérvár, Hodzic helyére Boban Nikolov állt be.

  69.

  PERC
  Újabb egészségügyi szünet, Carrillo és Rebrov is gyors eligazítást tart a játákosainak.

  68.

  PERC
  (Fotó: Dömötör Csaba)

  67.

  PERC
  Egyre kevesebb rá az esély, de ha a Ferencváros megnyeri a rangadót, akkor több pontja lesz (76) már most, mint az előző idényben 74) összesen. Amióta a jelenlegi lebonyolítás van az NB I-ben, a bajnokcsapat még sosem szerzett 76-nál több pontot, a Fradi most megdöntheti ezt a rekordot. Győzelem esetén már most csúcsbeállítás lesz, a rekorder egyébként szintén a Ferencváros.

  64.

  PERC
  Heister távoli lövése veszélytelen volt.

  62.

  PERC
  VÉDÉS! Petrjak lekészítése után Pátkai 15 méterről laposan és erőtlenül lőtt, Gróf könnyedén védett.

  60.

  PERC
  Isaelt pedig Csontos Dominik váltotta.

  60.

  PERC
  Kettős csere a vendégeknél, Civic helyére Ammar Ramadan érkezett.

  59.

  PERC
  Isael indítása után Szihnyevics tört be a tizenhatoson belülre, de jobbal nem találta el a kaput, a labda elsuhant a jobb oldali kapufa mellett.

  59.

  PERC
  Nego jobb oldali beadása után Nikolics estében küldte a kapu mellé a labdát.

  57.

  PERC
  A két búcsúzó öröme:

  (Fotó: Dömötör Csaba)

  56.

  PERC
  Nincs tizenegyes! Nikolics jobbról visszaemelte a labdát, amelyet Petrjak lőtt kapura, Frimpong azonban blokkolta. Az ukrán támadó még egy büntetőt szeretne, Berke sípja azonban most néma maradt. A lassítások alapján egyértelmű, hogy a közelről érkező lövés után Frimpong kezét érve lassult le a labda.

  55.

  PERC
  Petrjak hozta kis híján ziccerbe Nikolicsot, de egy kicsit hosszú labdát adott.

  51.

  PERC
  A mérkőzés hivatalos nézőszáma: 6392 fő.

  50.

  PERC
  Lehetőség! Heister bal oldali beadása után Szihnyevics lemaradt a labdáról, Skvarka azonban elérte, estében viszont már nem tudta a kapu felé irányítani.

  49.

  PERC
  A párosítás legutóbbi négy mérkőzése közül hármon volt kiállítás, Anel Hadzic (Fehérvár), Elek Ákos (Fehérvár) és egy kupameccsen Dibusz Dénes (Ferencváros) kapott piros lapot.

  48.

  PERC
  A szöglet veszélytelen volt, majd Otigbát állították meg lesen.

  47.

  PERC
  VÉDÉS! Isael 19 méterről ballal lőtt, de a jobb alsó sarok felé csavarodó labdát Kovácsik szögletre ütötte.

  46.

  PERC
  Csere egyik oldalon sem történt.

  46.

  PERC
  Újra útjára indult a labda, a vendégek kezdték a második félidőt.

  FÉLIDŐ

  Juhász Roland gólja:

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Véget ért az első félidő, a szünetben Juhász Roland góljával 1–0-ra vezet a Fehérvár.

  45+2.

  PERC
  Pátkai Máté kapott sárga lapot, Isaelt rúgta fel.

  45+2.

  PERC
  Juhásznak ez volt az idénybeli harmadik bajnoki gólja.

  45+1.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  45.

  PERC
  GÓÓÓL! VEZETÉST SZERZETT A FEHÉRVÁR! Juhász Roland állt a labda mögé, és jobbal, félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. Gróf a másik sarok felé vetődött, nem volt esélye. 1–0

  (Fotó: Dömötör Csaba)

  45.

  PERC
  Tizenegyest kapott a Fehérvár! Houri jobb oldali szöglete után Hodzic fejelt, a labda pedig Heister kezében akadt el – nincs kérdés, ez büntető.

  44.

  PERC
  VÉDÉS! Hodzic egy kis gondolkodás után 21 méterről jobbal tüzelt, Gróf szögletre ütötte a kapu bal oldalába tartó labdát.

  43.

  PERC
  Stopira próbálkozott távolról, de a gyenge és lapos lövése nem okozott gondot Grófnak.

  42.

  PERC
  A fehérvári védők különösen eredményesek: a Vidi 54 góljából 10-et szereztek hátvédposztokon szereplő játékosok, egyetlen másik védősor sem talált be ennyiszer a 2019–2020-as bajnokságban.

  41.

  PERC
  Isael csúnyán megtaposta Houri lábát, sárga lapot kapott érte.

  40.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  40.

  PERC
  Houri szabadrúgása után Botka fejelte el a labdát.

  38.

  PERC
  A Ferencváros első félidői a legjobbak a mezőnyben: a zöld-fehérek 30 gólt szereztek eddig a szünet előtt, minden más csapat legfeljebb 25-ig jutott (a Fehérvár csak 22-ig). A Fehérvár viszont a második félidők tekintetében a legeredményesebb, 32-szer talált a kapuba a második negyvenöt percben, jócskán felülmúlva ezzel a riválisokat.

  37.

  PERC
  Nego passza után Hodzic próbálkozott 15 méterről, de Frimpongban elakadt a labda.

  35.

  PERC
  Skvarka indítása után ezúttal Szihnyevics volt lesen. Későn jött a passz.

  35.

  PERC
  A Ferencváros 11 mérkőzéses veretlenségi sorozatban van, ez a legjobb aktív széria az NB I-ben. A bajnokcsapat a legutóbbi három meccsén gólt sem kapott – ha most sem kap, az idényrekord lesz, mert eddig minden együttes legfeljebb háromig jutott.

  33.

  PERC
  Heistert állították meg lesen.

  31.

  PERC
  Skvarka jobb oldali szöglete veszélytelen volt, majd Civic távoli kapáslövése után a lesen álló saját csapattárs blokkolt.

  30.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  30.

  PERC
  VÉDÉS! Egy hazai kontra végén Petrjak balról tette középre a labdát, amely Sigérről Nikolics elé pattant, a csatár 7 méterről eleresztett, jobb alsó sarokba tartó lövését azonban Gróf védte.

  29.

  PERC
  Szihnyevics indult lesről.

  28.

  PERC
  Juhász Roland kapott sárga lapot, a labdaszerzése után meginduló Csonkát buktatta.

  28.

  PERC
  Petrjak bal oldali lapos beadása után Otigba rúgta el a labdát a tizenhatoson belülről.

  27.

  PERC
  A Fehérvár szerezte eddig a legtöbb gólt otthon (31), a Ferencváros a legtöbbet idegenben (28).

  26.

  PERC
  Botka Endre kapott sárga lapot.

  23.

  PERC
  És ezzel el is érkeztünk az első félidő feléhez, rövid egészségügyi szünetet rendelt el a játékvezető.

  23.

  PERC
  A 23-as mezszámmal játszó Juhász Roland vastapsot kap a 23. percben. A szurkolók is üzentek Juhásznak:

  (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

  22.

  PERC
  Houri bal oldali szöglete után Gróf rosszul lépett ki a kapujából, a labda helyett Sigért ütötte el, Nikolics azonban ezt nem tudta kihasználni, a hosszú oldalon a kapu mellé fejelt.

  21.

  PERC
  Egy hazai szabadrúgás után Hodzic lőtt kiszorított helyzetből, egy ferencvárosi játékosról azonban szögletre pattant a labda.

  20.

  PERC
  Nikolics tizenhatos előteréből eleresztett lövése után fejjel blokkolt egy védő.

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  20.

  PERC
  A bal oldali szöglet veszélytelen volt.

  19.

  PERC
  VÉDÉS! Sigér labdaszerzése után Isael tüzelt távolról, majd a Juhászon megpattanó labdát Kovácsik nyomta szögletre.

  18.

  PERC
  A Ferencvárosé a legjobb idegenbeli mutató, 9 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség.

  17.

  PERC
  Stopira bal oldali beadását blokkolták.

  14.

  PERC
  A Fehérvár hazai mérlege 9 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, ez a második legjobb a mezőnyben, ám a Vidi pályaválasztóként így is 12 ponttal szerzett kevesebbet a Fradinál.

  13.

  PERC
  Juhász Roland búcsúztatása:

  12.

  PERC
  A párharc általában szoros mérkőzéseket hozott, 100 NB I-es találkozóból csak 5 végződött kiütéses (négy- vagy többgólos) győzelemmel, a Videoton pályaválasztásával lejátszott meccseken pedig egyszer sem alakult ki háromgólosnál nagyobb differencia.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  10.

  PERC
  A sarokrúgás után nem alakult ki helyzet, majd Botkát állították meg lesen.

  9.

  PERC
  Védés! Egy lapos passz után Szihnyevics tolt egyet a labdán, majd jobbal a jobb alsót vette célba, de Kovácsik védett.

  8.

  PERC
  Petrjak bal oldali beadása után Vinícius 10 méterről fejelt, de a középre tartó labdát Gróf könnyedén megfogta.

  7.

  PERC
  Petrjak indítása pontatlan volt, Nikolics egy kicsit elégedetlenkedik vele.

  6.

  PERC
  A legutóbbi három mérkőzésüket a Ferencváros nyerte meg (4–1, 2–1, 1–0), ha most is győz, akkor 2002–2003 óta nem látott szériát épít a fehérváriak ellen.

  5.

  PERC
  Fiola állította meg szabálytalanul Heistert, de csak szóbeli figyelmeztetést kapott.

  4.

  PERC
  Helyzet! Stopira bal oldali beadása után Nego 9 méterről rosszul találta el a labdát, így a kaput sem találta el. A hazaiak tizenegyest reklamáltak kezezésért, de ferencvárosi játékos nem is ért a labdához.

  3.

  PERC
  Skvarka lekészítése után Szihnyevics egy testcsellel lefordult Juhászról, majd 13 méterről, kissé balról ballal a kapu mellé lőtt.

  3.

  PERC
  Kereken 100 élvonalbeli bajnokit játszott eddig egymással a két csapat, az örökmérleg 26 Vidi-siker, 28 döntetlen és 46 ferencvárosi győzelem.

  2.

  PERC
  A gyorsan elvégzett sarokrúgás után Nikolics próbálkozott bal belsővel, 15 méterről, de nem találta el a kaput.

  2.

  PERC
  Botkáról pattant szögletre a labda egy beadás után a bal oldalon.

  2.

  PERC
  A fehérváriak piros-kék csíkos, a ferencvárosiak fehér szerelésben léptek pályára.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

  (Fotó: Dömötör Csaba)

  Juhász Roland könnyezve mondott beszédet.

  Juhász Rolandot az FTC részéről Orosz Pál és Hajnal Tamás, a Fehérvár részéről pedig Kovács Zoltán köszöntötte.

  (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

  A mérkőzés előtt Juhász Rolandot és Viníciust is búcsúztatják: előbbi visszavonul, míg utóbbi kilenc év után távozik a Fehérvártól.

  (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

  Jelenleg nagyjából 6-8 ezer szurkoló van a Mol Aréna Sóstóban. Hivatalos nézőszámot később kapunk.

  Szép gesztus! A fehérvári játékosok sorfalat állnak a bajnokcsapatnak.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai, Houri – Nego, Hodzic, Petrjak – Nikolics
  Vezetőedző: Joan Carrillo
  A kispadon: Kovács D. (k), Rus, Kovács I., Muszliu, Futács, Nikolov, Nyári P., Hangya, Bamgboye
  FTC: Gróf – Botka, Otigba, Frimpong, Civic – Sigér, Csonka A. – Skvarka, Isael, Heister – Szihnyevics
  Vezetőedző: Szerhij Rebrov
  A kispadon: Dibusz (k), Nguen, Zubkov, Ramadan, Blazic, Lódico, Csontos, Szánthó, Boli

  Összesen 7339 nap. Ennyi idő telik el Juhász Roland első és utolsó NB I-es mérkőzése között. A 37. életévét július 1-jén betöltő hátvéd még tizenhét sem volt, amikor az MTK játékosaként bemutatkozott az élvonalban – 2000. május 20-án, a Diósgyőr ellen 3–1-re megnyert találkozón. S most, húsz év elmúltával arra készül, hogy a Mol Fehérvár FC csapatkapitányaként utoljára lépjen pályára. Merthogy elérkezett a búcsú napja: Juhász Roland a Ferencváros ellen játssza pályafutása utolsó tétmeccsét. Pietsch Tibor interjúja a búcsúzó Juhász Rolanddal itt!

  „Két profi együttes lép pályára, úgyhogy a motivációval egyik oldalon sem lesz gond – nyilatkozta lapunknak Miha Blazic, a Ferencváros szlovén hátvédje. – Amíg nincs vége a bajnokságnak, nem dőlhetünk hátra, ráadásul ha a fehérváriak hazai pályán esetleg nekünk esnek, mi pedig leeresztve állunk a meccshez, csúnya véget érhet a kilencven perc. Talán nem lesz annyira intenzív és feszültséggel teli a találkozó, mintha most dőlne el az aranyérem sorsa, ugyanakkor a hazai csapat vélhetően meg akarja mutatni, hogy a tabella nem mutat reális képet, nincs tizennégy pontos különbség a két együttes között. Fel kell vennünk a kesztyűt, a Ferencváros mezében egyébként is minden meccsen a legtöbbet kell nyújtani.”

  „Amiatt mindenképpen szomorú vagyok, hogy a bajnokság végeredményét tekintve tét nélküli lesz a mérkőzés, viszont mégiscsak a Ferencváros ellen futballozunk, ami mindig kiemelt találkozó, most ráadásul a friss bajnok lesz az ellenfelünk. Szeretnénk a pályán megmutatni, hogy ez a nagy pontkülönbség, ami kialakult az FTC és közöttünk, nem a realitás, be akarjuk bizonyítani, hogy vagyunk olyan jó csapat, mint keddi ellenfelünk” – idézi a molfehervarfc.hu Juhász Rolandot, a Fehérvár csapatkapitányát, aki az idény végén visszavonul, ám az utolsó fordulóban már nem játszik, így ma lép pályára utoljára tétmeccsen.

  (Fotó: molfehervarfc.hu)

  „A Fradi és a Fehérvár összecsapása mindig rangadó. Noha kedden nem az elsőség lesz a tét, ez a mérkőzés számunkra ugyanolyan fontos, mintha az aranyérem sorsáról döntene. Két motivált és jó csapat találkozik majd, jó meccset várok. Szeretnénk élvezni a játékot, ám mivel egy hosszú és kemény szezon vége közeleg, nagyon fontos lesz, hogy elkerüljük a sérüléseket” – idézi a fradi.hu Szerhij Rebrovot, az FTC vezetőedzőjét.

  (Fotó: fradi.hu)

  A mérkőzés játékvezetője Berke Balázs lesz.

  Az NB I 2019–2020-as idényének teljes menetrendjét ide kattintva tekinthetik meg.

  A 32. FORDULÓ TELJES PROGRAMJA
  Kedd
  18.55: Mol Fehérvár FC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
  21.05: Újpest FC–ZTE FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
  Szerda
  16.55: Mezőkövesd Zsóry–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
  19.00: Budapest Honvéd–Kaposvári Rákóczi (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
  19.00: Kisvárda–Puskás Akadémia (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!
  21.05: Paks FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
  Élő, szöveges tudósítások itt!

  A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

  A mérkőzést Székesfehérváron, a Mol Aréna Sóstóban rendezik meg.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Mol Fehérvár FC–Ferencvárosi TC mérkőzés a labdarúgó NB I 32. fordulójában. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 07.06. 16:00, M4 Sport
BL-selejtező: 07.13. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső