2020.VI.27. Ferencváros – Mezőkövesd: 1-0

A Ferencváros győzelemmel hangolt az éremátadásra

Nguen szerezte a Mezőkövesd elleni mérkőzés egyetlen gólját, Kuttorék végül a negyedik helyen végeztek.
A Ferencváros a Mezőkövesd legyőzésével hangolt az utolsó bajnokit követő éremátadásra, a vendégek a vereséggel minden reményüket elveszítették a bronzéremre, amely végül a Puskás Akadémiáé lett.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Hosszú és nehéz, de sikeres szezonunk volt, hiszen amellett, hogy megvédtük a tavaly megszerzett bajnoki címünket, az ősszel szerepelhettünk az Európa Liga csoportkörében is. Elértük a céljainkat, erre valamennyien büszkék lehetünk. Hazai pályán, a szurkolóink előtt búcsúztathatjuk a szezont, ez pedig mindannyiunk számára dupla motivációt jelent. Szeretnénk ismét örömet szerezni nekik, ez mindenképpen motivációt jelent majd a csapatnak. Számunkra minden mérkőzés egyformán fontos, ez az alapelvünk, bajnokként ráadásul nem engedhetjük meg magunknak, hogy félvállról vegyük a Mezőkövesd elleni meccset – ezzel a játékosok is tisztában vannak, így motivációs gondjaink aligha lesznek szombaton.

A mérkőzés:

Ferencváros — Mezőkövesd-Zsóry: 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 20:00. 11.875 néző.
Vezette: Erdős József (asszisztensek: Szert, Lémon; alapvonali jv.: Solymosi, Antal; tartalékjv.: Szalai D.)

Ferencváros: Dibusz — Botka, Blazic, Otigba, Civic (Heister, 46.) — Haratin, Vécsei (Leandro, 58.) — Zubkov (Varga R., 58.), Sigér (Frimpong, 86.), Nguen (Skvarka, 81.) — Boli
kispad: Gróf, Ramadan, Lódico, Csontos
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Mezőkövesd-Zsóry: Szappanos — Farkas D., Neszterov, Pillár, Silye — Cseri (Meszhi, 81.), Berecz, Karnyicki, Pekár (Vajda S., 67.) — Zivzivadze (Dragóner F., 73.), Jurina (Nagy Dá., 67.)
kispad: Rjabenko, Eperjesi, Vadnai, Tóth D., Takács T.
vezetőedző: Kuttor Attila

Gól: Nguen (41.)
Sárga lap: Vécsei (46.), Sigér (82.), Haratin (88.), Otigba (90+3.) illetve Cseri (40.), Berecz (58.), Dragóner F. (79.)

Miközben a kivetítőn Leandro múltbeli góljait vetítették, a főszereplő odalent a gyepen dekázgatott. A zöld-fehérekkel négy bajnoki címet szerző labdarúgó utolsó profi mérkőzésén húzott szerelést, majd amikor észrevette, hogy róla szóló felvételek peregnek a kivetítőkön, egy mosoly kíséretében keresztbe fonta karját, és a pálya közepén elkezdett nosztalgiázni. Máté Csaba másodedző és Varga Roland is mellé lépve veregette vállon – ilyen pillanat sem lesz többé az NB I-ben.

A 31. bajnoki címét megnyerő Ferencváros megadta a módját az ünneplésnek, már a kezdés előtt neves lemezlovasok keverték a jobbnál jobb dalokat, a szektorokban pedig néhány keretből kimaradó futballista osztogatott autogramot, a legnépszerűbb a két brazil kedvenc, Isael és Somália volt. A kezdés előtt a kövesdiek is megadták a tiszteletet a hazaiaknak, díszsorfalat állva tapsolták meg a pályára vonuló bajnokcsapatot.

A stadionban igazi fiesztahangulat volt, ám a Mezőkövesdet ez egyáltalán nem zavarta, a bronzéremre hajtott. Az első két igazán jelentős helyzetet a vendégek hagyták ki, előbb Budu Zivzivadze az idény egyik legnagyobb lehetőségét puskázta el, majd hét perccel később újabb hatalmas vendégziccer maradt ki.

Miközben a ferencvárosi szurkolók megállás nélkül buzdították és ünnepelték Dibusz Déneséket, a vendégdrukkerek is beleadtak mindent, az ivószünetben pedig transzparenst emeltek a magasba, amelyen ez állt: „Kuttor Attila, veled vagyunk!”, utalva a szakvezető feszült nyilatkozatára, amiért fegyelmi eljárás indult ellene. A ráncok aztán tovább mélyülhettek a kövesdi edző homlokán. Az első félidőben a Mezőkövesdnek voltak nagyobb helyzetei, a szünetre viszont a Ferencváros vonulhatott előnnyel: Tokmac Nguen megszerezte idénybeli nyolcadik gólját, így a sárga-kékek messze kerültek a dobogó harmadik fokától.

A második félidőben a tekintetben változott a játék képe, hogy a vendégek kevésbé futballoztak veszélyesen. A Ferencváros nyugodtan járatta a labdát, a labdaszerzések után a kövesdiek pedig próbáltak minél kevesebb érintésből eljutni Dibusz Dénes kapujáig. A Mezőkövesd ezen a napon sem okozott csalódást, szervezetten futballozott, ám a bajnok otthonában nem tudott pontot szerezni, így a tabella negyedik helyén végzett.

A hazai győzelem azt jelentette, hogy a Ferencváros – a mezőny egyetlen együtteseként – bajnokin egyetlen egyszer sem kapott ki saját stadionjában, a Groupama Aréna az idén bevehetetlen erődnek bizonyult a magyar csapatok számára (nemzetközi kupamérkőzésen a Dinamo Zagrebnek és a Ludogorecnek sikerült győznie itt – a szerk.).

A hármas sípszót követően a labdarúgók nagy boldogan ünnepeltek, Szerhij Rebrov vezetőedző tapsolt kettőt, aztán kezdetét vegye az ünnepség. A Ferencváros játékosai és a szakmai stáb a VIP-szektor alatt épített emelvényen átvette a bajnoki címért járó aranyérmeket, majd a B-középpel elkészült közös fotót követően a hagyományoknak megfelelően elhelyeztek egy bajnoki sálat az aréna főbejáratánál lévő Albert Flórián-szobor nyakába. Az estét tűzijáték és látványshow tette még emlékezetesebbé, a Groupama Aréna felett színes fénybombák durrantak. Leandro elbúcsúzott, a történet azonban tovább íródik, a Fradinál jövőre ugyancsak az aranyérem megszerzése a cél, a csapat sorozatban harmadszor is bajnok lenne.

További képek: fradi.hu (itt, itt és itt), nso.hu, mlsz.hu, Farkas Zsolt, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője:

– Kapott már ekkora tűzijátékot bárhol is aranyéremért?
– Ukrajnában a díjátadó általában május kilencedikére esik, nemzeti ünnep, a Dinamo Kijevnél nagy ünneplés volt, de nem lehet a kettőt összehasonlítani. Nekem minden bajnoki cím egyaránt kedves. Le a kalappal a szurkolók előtt, na és minden futballistámnak gratulálok. Egész idényben keményen dolgoztak, kitettek magukért.

– Elégedett volt ezen a napon is a csapattal?
– Rászolgáltunk a győzelemre, agresszívak voltunk a labdavesztések után is. De elfáradtak, egy hónap alatt tíz mérkőzést játszottunk. Örültem neki, hogy három körrel a vége előtt bajnokok lettünk. Önbizalommal telve mehetünk a nyári szünetre.

– Mennyi pihenőt kapnak a játékosok?

– Július tizenhatodikán kezdjük el a felkészülést, kétszer megyünk Ausztriába edzőtáborba. Remélem, hogy elegendő ellenféllel mérhetjük össze a tudásunkat, nem tudhatjuk, a vírus miatt mit hoz a közeljövő.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője:

– Most még szomorú, de lesz, amikor örül majd a negyedik helynek?
– Ez már most is így van. Nem vagyok csalódott. Az idény során többször is hangsúlyoztam, semmi nem predesztinál bennünket az Európa-ligára, nem is ez volt a célunk. Ettől függetlenül természetesen örültünk volna a bronzéremnek. A célunk az volt, hogy napról napra, hétről hétre, évről évre fejlődjünk. A tavalyihoz képest nagyot léptünk előre. Elégedett vagyok a csapattal.

– A Ferencváros elleni mérkőzésen is az volt?
– Nincs okom elmarasztalni a fiúkat. Jól játszottunk, s ami ránk volt jellemző ebben az idényben, azt ezúttal is hoztuk. Csak a gól hiányzott a játékunkból.

Két nagy helyzettel kezdték a mérkőzést. Ha abból egy bemegy, megszerezhették volna a győzelmet?
– Jó lett volna ezt kipróbálni. De sajnos ilyen passzban vagyunk. El kell fogadnunk, hogy a Ferencváros győzött, a hazaiak egy helyzetüket berúgták.

Leandro: — Nehéz bármit mondani. Szívem szerint mindenkit egyesével átölelnék. Csodálatos éveket töltöttem a Ferencvárosban, de még nincs vége, dolgozni fogok a klubért a háttérben. Remélem, még sok szép siker áll előttünk. Ez egy olyan tökéletes, sikeres búcsú, amit nem tudtam volna elképzelni akkor, amikor 17 évesen Magyarországra jöttem. Köszönöm a családomnak, a feleségemnek, a két gyermekemnek, és a csodálatos szurkolóknak!

A 33. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dombó (Kisvárda) 6 — Szolnoki (Puskás Akadémia) 6, Máté Zs. (Újpest) 6, Szabó J. (Paks) 7 — Simon K. (Újpest) 8, Knezevic (Puskás Akadémia) 7, Könyves (Paks) 7, Kovácsréti (Kisvárda) 7 — Bacsa (Újpest) 7, Babati (ZTE) 8, Nguen (Ferencváros) 7
A forduló játékvezetője: Berke Balázs (DVSC — Paks) 9 — Buzás Balázs, Georgiou Theodoros, Farkas Ádám, Pintér Csaba

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.VI.27. Ferencváros – Mezőkövesd: 1-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  Otigba rossz helyre fejeli ki a szabadrúgást, Vajda azonban jobbal 23-ról a jobb alsó mellé lő.

  90+3.

  PERC
  Otigba Kenneth kap egy sárga lapot, ütközött Farkassal.

  90+3.

  PERC
  Vajda szabadrúgásához előrejön Szappanos is, Otigbáé az ívelés.

  90+2.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Egy kövesdi szöglet után Karnyicki lövi be az ötösre a labdát, de mentenek a védők Nagy elől.

  88.

  PERC
  Karnyicki fejel méterekkel a bal alsó mellé tízről Nagy szabadrúgása után.

  87.

  PERC
  Ihor Haratin kap sárga lapot, becsúszva felrúgta hátulról Nagyot.

  87.

  PERC
  Vezet a PAFC, ezzel bronzérmes.

  84.

  PERC
  Sigért Abraham Frimpong váltja a végére, a szűrő elfáradt, kicsit fáj a lába.

  84.

  PERC
  Nagy Meszhi helyett Leandróhoz passzol a 16-oson.

  83.

  PERC
  Cseri az újrakezdés után egyetlen kanadai pontot sem termelt a ligában…

  82.

  PERC
  Sigér Dávid kap sárga lapot Karnyicki felrúgásáért.

  81.

  PERC
  A másik oldalon Cserit Mihajlo Meszhi váltja.

  81.

  PERC
  Nguen le, Michal Skvarka be a hazaiaknál.

  80.

  PERC
  Boli elől ment Szappanos lábbal, Sigér indíthatná azonnal Bolit, de rossz a levétele.

  80.

  PERC
  Karnyicki lövése a játékvető hátán csattan.

  78.

  PERC
  Műesésért.

  78.

  PERC
  Heister odalép a 16-oson belül Dragóner Filipnek, sárga lap!

  78.

  PERC
  Silye közben lesérült.

  78.

  PERC
  Vajdát szereli Boli, Nguenhez passzol, akit szerel közös erővel Pillár és Neszterov!

  77.

  PERC
  Sigér passzát 19-ről a bal felső fölé méri ballal Varga.

  77.

  PERC
  Farkas beadását Berecz ballal tízről Dragónerbe lövi, aki a fenekével blokkol az ötösön!

  76.

  PERC
  Vajda passzát kiüti balra a vetődő Dibusz, Dragónernek hosszú volt.

  76.

  PERC
  Sigér beadása Pilláré.

  75.

  PERC
  A grúz 11 gólt lőtt az idényben, de az újrakezdés után a bajnokságban egyszer sem talált be!

  73.

  PERC
  Zivzivadze sem remekelt ma, Dragóner Filip váltja.

  71.

  PERC
  Boli lő kapura Botka passza után az ötös jobb sarka elől, Szappanos jobbra vetődve véd. Pillár és Neszterov sem remekelt most.

  69.

  PERC
  A Ferencváros a legutóbbi kilenc hazai bajnokijából nyolcszor nem kapott gólt, egyedül a DVSC tudott betalálni ebben az időszakban a Groupama Arénában.

  69.

  PERC
  A Mezőkövesd a legutóbbi nyolc bajnokijából csak egyet nyert meg és csupán hat pontot szerzett ezeken a mérkőzéseken. Kuttor Attila csapata az előző hét találkozója mindegyikén kapott gólt. Amióta Kuttor az edző, csak egyszer volt ilyen hosszú szériája a kövesdieknek (8 mérkőzés 2018. május–augusztus között).

  69.

  PERC
  Vajda lapos passza leperdül Zivzivadze lábáról a 16-oson.

  66.

  PERC
  Jurinának nagyon nem ment ma, a volt újpesti Nagy Dániel váltja.

  66.

  PERC
  Pekár le, Vajda Sándor be, szélsőcsere.

  65.

  PERC
  1999 óta ez Leandro 501. mérkőzése a profik között.

  63.

  PERC
  Botka jobb oldali beadása elmegy Boli és Heister mellett is középen.

  62.

  PERC
  BOLI! Adja fel jobbal lágyan a labdát a kapusnak 14-ről.

  61.

  PERC
  Varga passzát Leandro 23-ról a kapu fölé vágja, méterekkel célt tévesztve.

  60 .

  PERC
  A szélső a Kövesd ellen 12 meccsen 8 kanadai pontot termelt.

  60.

  PERC
  Varga ebben az idényben 1400 percet játszott, ez is elég volt neki 10 kanadai pontra.

  60.

  PERC
  A Ferencváros a mezőny egyetlen gárdája, amely még veretlen hazai pályán (13 győzelem, 3 döntetlen), 9 ponttal szerzett többet pályaválasztóként, mint bármely más alakulat. A Mezőkövesd idegenbeli mérlege kifejezetten jó, 7 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség, a negyedik legerősebb.

  60.

  PERC
  A Ferencváros hazai NB I-es veretlenségi sorozata már 53 mérkőzéses (42 győzelem, 11 döntetlen), 2017. április 15. óta tart (FTC–Vasas 1–2).

  59.

  PERC
  Nguen ismét, jobbal a léc alá lőne kissé balról, 18-ról, de Szappanos ment a jobb felső sarok előtt!

  59.

  PERC
  Leandro jobb oldali beadását rosszul találja el fejjel középen Nguen!

  58.

  PERC
  Berecz Zsombor letalpalja Botkát, sárga lap.

  57.

  PERC
  Vécseinek nem ment ma, a búcsúzó, 38 éves Leandro váltja.

  57.

  PERC
  Varga Roland a pályán Zubkov helyett.

  56.

  PERC
  Heister lő a kapus ölébe a 16-os bal sarkának előteréből, ballal.

  56.

  PERC
  Zubkov lesérül, csere lesz. Meghúzódott, ezt jelezte a stábnak a légiós.

  55.

  PERC
  Kuttor nem bírja idegekkel, leveti a zakóját mérgében.

  55.

  PERC
  MELLÉ! Bereczet megállítják a 16-oson, a labda Zivzivadzéé, aki középről, a 16-os vonaláról a bal alsó mellé lő, még ha csak centiméterekkel is.

  54.

  PERC
  Farkas leveszi a Berecz által megzavart Karnyicki lapos passzát, ez jó cselnek Heister mellett, de ballal a jobb felső mellé emel 12-ről, kissé jobbról. HELYZET!

  50.

  PERC
  Cseri lő a 16-os elől Dibuszhoz, egy védőn megpattant, de így sem csapta be a kapust.

  50.

  PERC
  A mai Nguen 4. mérkőzése a Kövesd ellen, és az 1. kanadai pontja.

  46.

  PERC
  Vécsei Bálint eladja a labdát, majd odacsúszik Karnyicki bokájára, sárga lap.

  46.

  PERC
  Otigbát találja el az ötösön Jurina a labda helyett Pekár beadása után.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Civicet Marcel Heister váltja a hazaiaknál.

  FÉLIDŐ

  flaschscore.cc

  FÉLIDŐ

  Ebben az idényben még veretlen a Kövesd a Ferencvárossal szemben: a Groupama Arénában 1–1-es döntetlent ért el, majd második együttesként győzte le a listavezetőt (4–1 hazai pályán). A 2019–2020-as idényben csak a Puskás Akadémia úszta meg veretlenül a Fradi elleni meccseket (1 győzelem, 2 döntetlen), a Mezőkövesd lehet a második ilyen csapat.

  FÉLIDŐ

  A Fradi pályaválasztása mellett még nyeretlen a Mezőkövesd (4–3–0).

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  VIDEÓ ITT!

  FÉLIDŐ

  „Imádtam gyerekként nézni a Manchester Unitedet vagy a Barcelonát, de akkor sem gondoltam azt, hogy én majd ott fogok játszani. Az viszont konkrét célom volt, hogy NB I-es labdarúgó legyek, és külföld is tervben volt. Hogy mi lenne, ha most jönne egy ajánlat külföldről? Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosban, itt akarom élvezni a futballt. Aztán hogy mit hoz a jövő? Meglátjuk. Adott helyzetben reagálok rá” – mondta a fradisták közönségkedvence, aki nemsokára apa lesz, feleségével novemberre várják első babájukat. Videónkban arról is beszélt, hogy ez az örömteli esemény milyen változást hozhat a karrierjében is.

  FÉLIDŐ

  Sigér Dávid története akár egy modern népmese – ő úgy látja, a munka, az akarat és a hit az, ami a Ferencváros alapemberévé tette. A kétszeres magyar bajnok labdarúgó jól érzi magát a zöld-fehéreknél, és ott is képzeli el a jövőjét, de ha külföldről keresnék, átgondolná. Azt érzi, még nem érte el karrierje csúcspontját, s kíváncsian várja, mit hoz még számára a következő idény.

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői
  Böde Dániel 6
  Varga Roland 4
  Davide Lanzafame 2
  Stipe Bacelic-Grgic 2
  Molnár Gábor 2

  FÉLIDŐ

  Izgalmas este. A hangulat és – remélhetőleg – a mérkőzés is felejthetetlen lesz. A Mezőkövesd a bronzéremért játszik, és a körítés miatt alighanem a Ferencváros is a legerősebb összeállításában lép pályára. Az idei Fradi-fiesztán lesz tűzijáték, neves lemezlovasok műsora, dedikálás, no és az aranyérem is felkerül a zöld-fehér labdarúgók nyakába. Izgalmas este elé nézünk. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  FÉLIDŐ

  43.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  42.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 11 875.

  41.

  PERC
  A házi gólpasszkirály Nguen idénybeli 45. meccsén a 22. kanadai pontját szerezte.

  39.

  PERC
  Civic bal oldali, lapos beadása gyenge, de a balra eldőlő Szappanos kiejti a labdát, Silye az ötösről odarúgja azt TOKMAC NGUENNEK, aki ballal félmagasan a jobb sarokba lő. A menteni akaró Neszterov sípcsontja beleér még, de nem öngól: 1–0!

  39.

  PERC
  VEZET A FRADI!

  37.

  PERC
  60 százalékban a hazaiaknál a labda, valójában többnek tűnik.

  37.

  PERC
  Cseri Tamás nincs formában, eladja a labdát, majd lerántja Nguent, sárga lap.

  37.

  PERC
  Pekár jobb oldali szabadrúgását kifejeli Otigba, Berecz és Karnyicki 18 méteres lövése is a bekkeké.

  36.

  PERC
  A Puskás nagy lépést tett a bronzérme felé közben…

  36.

  PERC
  A légiós összeszínészkedett egy szabadrúgást azért…

  36.

  PERC
  Otigba mellett elesik Jurina, járna egy sárga lap! Színészkedésért.

  36.

  PERC
  Haratin lő 19-ről a bal felső fölé, blokkolt Pillár.

  35.

  PERC
  Zubkov újabb lövése már jobb, de 24-ről a léc fölé lő jobbal, Boli visszagurításából. Szappanos biztosított, a kezét visszahúzva.

  30.

  PERC
  Pekár lő ballal a léc fölé 13-ról, kissé balról, Botka mellől.

  29.

  PERC
  Kuttor Attila együttese az újrakezdés óta még nem nyert vendégként, s csak akkor léphet vissza a hónapokon keresztül elfoglalt harmadik helyre, ha pontot szerez a bajnok ellen, míg a Puskás Akadémia otthon kikap a Bp. Honvédtól. Vagy ha nyer az Üllői úton és a Puskás Akadémia nem tudja legyőzni a kispestieket (mlsz.hu).

  29.

  PERC
  A bajnokcsapat 2017. április 15. óta veretlen hazai pályán, 2020-ban eddig kilenc bajnoki mérkőzéséből nyolcat megnyert, a 810 játékperc alatt mindössze egy gólt kapott. Inkább apró érdekesség, mintsem az esélyeket befolyásoló tény, hogy a Mezőkövesd a májusi edzőmérkőzéseken veretlen maradt a Fradi ellen Budapesten.

  26.

  PERC
  Egyre jobban nyom a Fradi, de pontatlanok az utolsó passzok. És az utolsó előttiek is.

  22.

  PERC
  A Honvéd nagy lépést tett a Kövesd bronzérme felé közben…

  22.

  PERC
  AMI MÁR ELDŐLT

  – Bajnok, így a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat a Ferencváros.
  – Második helyen végzett, ezzel az Európa-liga selejtezőjében indulhat a Mol Fehérvár.
  – Kupagyőztes, ezzel az Európa-liga selejtezőjében indulhat a Budapest Honvéd.
  – Kiesők: Kaposvár (12.), DVSC (11.)
  – Feljutók: MTK, Budafok
  – Gólkirály: ? (Radó András 13 góllal vezeti a góllövőlistát, a 11 góllal 2. helyen álló kispesti Davide Lanzafame és a felcsúti David Vanecek előtt).

  21.

  PERC
  Ivószünet.

  21.

  PERC
  Botka jobb oldali beadását Vécsei jobbal 19-ről egy védőbe rúgja.

  21.

  PERC
  Vécsei megvillan, passza remek Bolinak, aki kicsit toporog, majd ballal lő az ötös bal sarka elől, de véd jobb lábbal Szappanos! Pillár nagyon lemaradt…

  20.

  PERC
  Silye sokadik bal oldali, ballábas beadása is pontatlan, az utóbbit az ötösről jobbal visszarúgja rá Blazic, ez meglepi a játékost, és elpattan róla a labda. A 16-os közepén járt már pedig.

  20.

  PERC
  NB I: jelen állás szerint a Puskás Akadémia a bronzérmes – élő.

  20.

  PERC
  Zubkov szöglete sem az igazi.

  18.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  16.

  PERC
  … ez sem veszélyes, majd Civic beadása a kapusé.

  16.

  PERC
  Pillár ment az ötösön Boli elől, Civic beadása után, a kornert kirúgja Neszterov. Ismét balról, ismét Nguen…

  15.

  PERC
  Szappanos fogja üggyel-bajjal Vécseinek a 16-os elől érkező lapos, középre tartó lövését.

  14.

  PERC
  Boli lő ballal 17-ről, kirepül Neszterov és bevetődve blokkol!

  13.

  PERC
  EZ SINCS BENT, Cseri ad be jobbról, Zivzivadze jobbal kapura lő az ötös jobb sarkáról, Dibusz véd a kapu jobb sarka előtt, Jurina elé pattan a labda, aki ballal nem éri el azt, félig már elesve, a földre ülve!

  11.

  PERC
  Boli passzát jobbról, 18-ról az oldalhálóba vágja Zubkov.

  10.

  PERC
  Silye lő ballal 26-ról jócskán a léc fölé.

  9.

  PERC
  Szappanosé lesz Haratin Boli (f)elé szálló ívelése.

  8.

  PERC
  Pekár bal oldali, ballábas beadása Dibuszé.

  8.

  PERC
  Karnyicki ment Boli elől a 16-oson.

  6.

  PERC
  Majd maga sem hiszi el, mit tett…

  6.

  PERC
  AZ ÉV ZICCERE? Dibusz kiejti Pekár ballábas, 23 méteres, a kapus hasához tartó lövését, Zivzivadze meg az ötösről, kissé balról ballal a jobb felső sarok fölé lő.

  5.

  PERC
  Berecz bal oldali szögletét nem sokkal fejeli a bal alsó sarok mellé hat méterről Neszterov.

  4.

  PERC
  Farkas ment meg a jobb szélen egy ívelést, előtte Dibusz lépett ki Jurina elé Berecz átadására.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 11 875.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A Kövesd díszsorfalat állt a hazaiaknak a kivonuláskor.

  A hazaiak zöld-fehér mezben, a vendégek tiszta fehérben.

  A vezetők pedig Leandrótól búcsúznak.

  A hazaiak a 31.-et ünneplik.

  A vendégdrukkerek kiállnak Kuttor mellett.

  FOTÓ: Borbola B.

  A 23 éves ukrán szélső – a Sahtarral szerzett két ukrán bajnoki cím, három Ukrán Kupa- és két Ukrán Szuperkupa-siker után – 2019 nyarán érkezett a Ferencvároshoz, és hamar alapember lett Szerhij Rebrov csapatában.

  Kilenc NB I-es találata mellett egyaránt hat gólpasszt is kiosztott a bajnoki idényben, valamint a nemzetközi mérkőzéseken (a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-selejtezőkön, valamint az El-csoportkörben). A klub kanadai táblázatán (minden sorozatot figyelembe véve) Zubkov áll az első helyen 10 góllal és 12 gólpasszal, azaz 22 ponttal – írja a fradi.hu.

  A Ferencváros egyévnyi kölcsönjáték után megvásárolta Olekszandr Zubkov játékjogát a Sahtar Donecktől.

  Varga felépült mára, már a kispadon.

  „Nehéz előre megmondani, hogy ebből kinek származik előnye vagy hátránya. Ha például az előző szezont nézzük, Zágrábban lehet, hogy jól jártunk volna, ha az idegenbeli meccs után lezárul a párharc, míg Máltán lehet, hogy bajba kerültünk volna. Nem kell ezen keseregni, ezt kell megoldani. Biztató, hogy idegenben nem szenvedtünk vereséget az európai meccseken, a hazai pálya pedig mindig nagy előny, olyan atmoszféra van a Groupama Arénában, ami mindig hozzátesz a teljesítményünkhöz.” Így Máté Csaba ugyanott.

  „Szerintem nehezebb volt a címvédés, de ami igazán boldoggá tett, az az, hogy a kettős menetelés sikerült. Az El-csoportkör végig kiélezetten alakult, hiszen az utolsó pillanatokig megvolt a lehetőségünk a továbbjutásra, és erre vagyok nagyon büszke, hogy ezt bírtuk mentálisan és fizikailag is. Nagy igénybevétel volt, de a Fradinál minden adva volt hozzá, hogy megoldjuk, és úgy érzem, helyt tudunk állni a következő szezonban is.” Sigér Dávid a fradi.hu-n.

  Ha a Puskás Akadémia ugyanolyan vagy jobb eredményt ér el, mint a Mezőkövesd, akkor dobogós; ha nem, akkor a Kövesdé a bronz (azonos pontszám esetén a több győzelem a borsodiaknak kedvezne).

  Kuttor nevezetes nyilatkozata ITT!

  Egy kis örökmérleg! 13 meccs az élvonalban, 8 FTC- és 2 Kövesd-sikerrel, 23, ill. 13 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Mezőkövesdhez:
  2019, Silye Erik, kölcsönbe
  2018, Amadou Moutari
  2018, Wieland Dominik
  2018, Silye Erik, kölcsönbe
  2017, Bognár István, ingyen
  2014, Kunsági Roland, k.

  Eltiltott: Isael (öt sárga lap) itt, Besirovic (öt sárga lap) ott.

  A hazaiaktól Dvali (térdműtét után), Lovrencsics G. (combizomhúzódás) és Varga R. (bokaműtét után) sérült, a vendégektől Guzmics (combizomhúzdás) maródi.

  A Groupama Arénába mostanában nem nyerni járnak a csapatok, a Ferencváros már ötvennégy bajnoki óta őrzi veretlenségét, márpedig ha a Puskás Akadémia pályaválasztóként legyőzi a Budapest Honvédot, a Mezőkövesd Üllői úti sikere esetén is lemarad a dobogóról. Hogy a kispestiek „segítsége” mellett miben bízhatnak Cseri Tamás és társai? Abban feltétlenül, hogy a Puskás Akadémia mellett csak ők mondhatják el magukról, hogy az idényben veretlenek a Fradival szemben: idegenben 1–1-es döntetlent játszottak, hazai pályán pedig 3–0-ra nyertek ellene. Igaz, Dino Besirovic eltiltás miatt kihagyja a rangadót, azonban Berecz Zsombor visszatér, vele masszívabb lehet a középpálya.

  A legnehezebb meccs. A feladat nem kicsi: a Mezőkövesd Zsórynak mindenképpen pontot kell szereznie a bajnok Ferencváros otthonában, hogy esélye legyen bronzérmesként befejezni a bajnokságot. A Kuttor Attila irányította együttes szinte az egész idényt a dobogón töltötte (csak az első forduló után nem volt az első háromban), ám miután szerdán hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a DVSC-től, visszacsúszott a tabella negyedik helyére, és lépéshátrányba került a Puskás Akadémiával szemben (s ha már a Loki: a DVSC a klubhonlapon reagált a mezőkövesdi edző, Kuttor Attila és a szakmai igazgató, Tóth László meccs utáni kritikáira).

  A nemzetközi porondon idén rendhagyó módon egykörös selejtezők lesznek. Előny vagy hátrány lehet ez a Fradinak?
  Nehéz ezt megmondani. Véletlen, hogy ki játszik odahaza és ki idegenben. A sorsolásnak most még inkább jelentősége lesz. Gazdaságilag sem mindegy, mikor és hol kell pályára lépnünk. Adott esetben valaki úgy is eljuthat az Európa-liga csoportkörébe, hogy egyszer sem játszik odahaza. Zéró hazai bevétele van, a saját közönsége előtt nem is lép pályára. A szerencsének most hatványozottan jelentősége lesz.

  Hosszú idény zárul le szombat este, pedig mintha csak most lett volna a Ludogorec elleni első Bajnokok Ligája-selejtező.
  Tényleg olyan, mintha tegnap történt volna – felelte Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója. – A sorsolást követően sokan féltettek bennünket, utólag elmondhatom, mi is úgy voltunk vele, kaphattunk volna könnyebb ellenfelet. Sikerrel vettük az akadályt, és meg sem álltunk az Európa-liga csoportköréig. Örömteli, hogy hosszú idő után elértük a célunkat, és azt mondom,
  a Ferencváros a jelenlegi hátterével Európa-liga-csoportkörös klubnak nevezhető. Természetesen cél a Bajnokok Ligája, de az más kávéház, ahhoz szerencse is kell.

  Szerhij Rebrov vezetőedző úgy fogalmazott, hogy a bajnoki címvédés sokkal nehezebb volt, mint az elmúlt idénybeli elsőség. Egyetért vele?
  A Ferencváros egyik erős karaktere az, hogy bárhová is megy, mindenki a Fradit szeretné legyőzni. Ez csak tovább hatványozódik, ha bajnokként érkezünk. Ilyen szempontból valóban nehéz, nehezebb volt a címvédés. Szerhij Rebrov is elmondta, a magyar bajnokság egyáltalán nem olyan gyenge, mint ahogy sokan beállítják. Szóval nagy tettnek tartjuk, hogy huszonnégy esztendő után sikerült duplázni.

  A Nemzeti Sport Online arról érdeklődött nála, hogy a tavalyi sikeres El-csoportkörös szereplés után mennyit nőtt a játékosok elismertsége, érkezett-e komoly ajánlat értük?

  „A Ferencváros az egyetlen olyan magyar klub, amelyből rendszeresen vannak transzferek komolyabb bajnokságokba. Nálunk bevett szokás, hogy amíg konkrétum nem realizálódik, addig nem beszélünk róla. Annál is inkább, mert a bajnokságból még hátravan egy mérkőzés, az előtt nem szeretnénk. Ha érdeklődnek egy játékosunk iránt, teljesen természetesen dolog, tekintettel arra, hogy jó produktumot tettek le az asztalra. Annyit mondhatok, hogy a játékoskeretben nagy változásokat nem tervezünk. Mindig van egy kis mozgás, de a Ferencváros kerete és stábja egységes, ezt nem szeretnénk megbontani.”

  Orosz Pál fantasztikusnak nevezte a szombaton a Mezőkövesd elleni bajnokin véget érő évadot, majd a nemzetközi kupa került szóba.

  „A Ferencváros a jelenlegi hátterével, körülményeivel Európa-liga-csoportkörös klubnak mondható. Természetesen cél a Bajnokok Ligája-csoportkör, de azért legyünk reálisak: ez nagyon nagy feladat, nagy szerencse is kellene hozzá.”

  A már bajnok Ferencváros a labdarúgó NB I utolsó fordulója előtt tartott évadzáró sajtótájékoztatót, melyen ott volt az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál is, aki már a nyári célokról, a játékoskeretben várható mozgásokról is beszélt.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–MEZŐKÖVESD NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ