2020.VIII.19. BL-selejtező: Ferencváros – Djurgarden: 2-0

Ferencváros: a Djurgarden kipipálva, de most jön a neheze!

A svéd bajnok ellen Nguen két góljával győzött a magyar csapat, amelyre a következő körben a nagyon erős Celtic vár.
Továbbjutott a magyar bajnok Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőinek első fordulójában a svéd Djurgarden ellen, köszönhetően Tokmac Nguen két góljának (2–0). A Fradira a következő fordulóban a skót bajnok, a Celtic vár, ráadásul Glasgow-ban.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov azzal kezdte: mivel a Djurgarden elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharc egyetlen mérkőzésen dől el, a szokásosnál is nagyobb koncentrációt igényel a játékosoktól. Újságírói kérdésre egy kis esélylatolgatásba is belement.

„Nem szeretem ezt, de most szerintem ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra. Nekik előnyük lehet, hogy már több tétmeccset is játszottak, mi csak egyet, amiben ráadásul nagy szerepet játszott az időjárás. Sosem lehet tudni, hogy ezek a komponensek éppen negatívan vagy pozitívan befolyásolják-e a játékot. Svédország igazi futballnemzet, komolyan kell vennünk a bajnokát. Atletikusak, jól nyerik meg a párharcokat mérkőzésen belül, és jól helyezkednek, de hazai pályán felelősséggel kell játszanunk.”

Elmondta: Lovrencsics Gergő és Olekszandr Zubkov sérülés miatt maradt ki a keretből, míg Gróf Dávid azért, mert kapusposzton nagy a konkurencia.

„Sejtjük, mivel próbálkozik ellenünk a Ferencváros – mondta a sajtótájékoztatón Kim Bergstrand. – A magyar bajnok malmára hajthatja a vizet, hogy hazai pályán játszik, mi pedig valamelyest elfáradtunk az utazástól. A legerősebb keretünkkel érkeztünk Budapestre, Alexander Abrahamsson azért nem tartott velünk, mert éppen gyermeke született.”

A mérkőzés:

Bajnokok Ligája, 1. selejtező kör:

Ferencváros — Djurgarden: 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 19:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Fedayi San (asszisztensek: Josipovic, Hirzel; tartalékjv.: Bieri – svájciak)

Ferencváros: Dibusz — Botka, Blazic, Kovacevic, Civic — Somália, Haratin — Isael (Laidouni, 75.), Nguen (Skvarka, 63.), Uzuni (Varga R., 84.) — Boli
kispad: Bogdán, Baturina, Heister, Dvali
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Djurgarden: Bratveit — Une Larsson, Nyholm, Berg — Witry, Ulvestad, Karlström, Augustinsson — Banda (Holmberg, 18.), Kujovic (Chilufya, 46.), Edwards (Radetinac, 75.)
kispad: Vaiho, Kack, Walker, Ring
vezetőedző: Kim Bergstrand

Gól: Nguen (33., 62.)
Sárga lap: Blazic (46.), Kovacevic (66.) illetve Holmberg (65.), Berg (71.)

Ahol normál esetben rendőrök tucatjai posztoltak volna, ott most csend és nyugalom honolt… A Groupama Aréna környékén a parkolóhelyekért versenyző ideges sofőrök helyett kényelmesen forgolódó autósok tekergették a kormányt, felesleges volt sietni, a zárt kapus mérkőzésre egyetlen drukker sem tehette be a lábát. A lelátókra visszakerültek a korábban kihelyezett – ferencvárosi drukkerek arcképeivel ellátott – műanyag bábuk, a bevonuláskor a hangfalakból pedig felharsant a zöld-fehér induló.

Amint a játékosok aztán összeölelkezve biztatták egymást a kezdés előtti pillanatokban, a stadionban síri csend volt, így odafent a sajtóhelyen is jól lehetett hallani, amint Dibusz Dénes csapatkapitány angolul üvölt a kör közepén, így motiválva a többieket. Szerhij Rebrov némi meglepetésre a brazil Somáliát és az albán Myrto Uzunit is a kezdőcsapatba jelölte, a nyári igazolások közül pedig Adnan Kovacevic is helyet kapott a védelem tengelyében, hosszú távon ő lehet a megoldás Miha Blazic balján.

Hamar kirajzolódott, a Djurgarden bekkelni érkezett a magyar fővárosba. A vendégek az első félidőben alig jöttek át a Fradi térfelére, öt védővel és az eléjük visszazáró középpályásokkal szállták meg a kapujuk előterét. Nem is találta a fogást a svéd bajnokon a Ferencváros, ám a zöld-fehérek türelmesen járatták a labdát, és keresték a megoldást a védekező taktika ellen. Meg is találták: átlövésből szerezték meg a vezetést. Tokmac Nguen 24 méterről lőtte ki a jobb alsót – mesteri találat volt. A Ferencváros azzal zavarta meg a Djurgarden játékosait, amire előzetesen készült, a labdavesztés után azonnal visszatámadták a vendégeket, a svéd gépezetben pedig jött is az üzemzavar.

A fordulás után próbált stílust váltani az északi együttes, feladta az addigi defenzív játékát, amiből két dolog sülhetett ki: a vendégek odaszögezik kapujukhoz a magyar bajnokot, vagy a fellazult védelem ellen a Ferencváros újabb gólt szerez.

Utóbbi történt, a zöld-fehérek kontratámadásból mattolták a svéd aranyérmest, Franck Boli remekül indította Tokmac Nguent, az irányító pedig duplázott, és térden csúszva ünnepelte az újabb találatát. A gól eldöntötte a továbbjutás kérdését, az északiak vezetőedzője, Kim Bergstrand is egykedvűen huppant le a helyére, alighanem ő is érezte, ezen a napon nincs bennük annyi, hogy a maguk javára fordítsák a találkozót. A Fradi a végén kiüthette volna ellenfelét – a csereként beszálló Michal Skvarka és Varga Roland is a kapuba találhatott volna –, ám a helyzetek kimaradtak. A szerdán látottak alapján a magyar bajnok egyértelműen jobb csapat a Djurgardennél, és megérdemelten jutott tovább. 2–0

További képek: fradi.hu, mlsz.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Djurgarden trénere, Kim Bergstrand szűkszavúan elemezte a mérkőzést:

„Nem lepett meg minket a Ferencváros. Sokat birtokolták a hazaiak a labdát, gratulálok nekik a győzelemhez, mert nagyon jól játszottak. Sok problémát okoztak nekünk a Fradi gyors játékosai.”

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov viszont nagyon elégedetten értékelt:

„Mindig nehezek ezek a párharcok, amikor nem tudjuk pontosan, az ellenfél milyen játékerőt képvisel. Ők azt nyilatkozták a sorsolás után, hogy örülnek nekünk, ez egyfajta pluszmotivációt adott számunkra, ami abszolút ki is jött a pályán. Büszke vagyok a játékosaimra, és örülök, hogy ekkora örömöt okozhattunk a szurkolóknak. De ez csak az első lépés volt, holnaptól készülünk a többi mérkőzésre.”

Vagyis a jövő heti, Celtic ellenire, amelyen már nem az FTC lesz a találkozó esélyese.

„Nagyon komolyan fel kell készülnünk arra a meccsre, mert egyetlen találkozó dönt mindenről. Rajtunk nem lesz nyomás. Megérdemelten vagyunk itt a BL-selejtezőben, magabiztosnak kell lennünk. A játékosoknak azt tudom tanácsolni, hogy hasonlóan fogják fel azt a mérkőzést, mint a Dinamo Zagreb elleni idegenbeli meccset, amikor mentálisan rendben voltunk.”

A zöld-fehérek a játék minden elemében jobbak voltak a svéd bajnoknál, a pályán egyértelműen az ő akaratuk érvényesült. A szerda esti mérkőzésen gyorsan kirajzolódott, a Djurgarden valóban bekkelni érkezett a magyar fővárosba, a Ferencváros türelmes futballal kereste a rést a falon. Több olyan támadás is volt, amelyben a hazaiak a tizenhatos környékéről a saját térfelükig passzolták hátra a labdát, hogy aztán új akcióval próbálkozzanak, keresték a megoldást a védekező taktika ellen, amit a 33. percben meg is találtak: Tokmac Nguen távoli átlövéssel szerezte meg a vezetést.

„Kifejezetten szeretem az ilyen szituációkat  – mondta lapunknak a mérkőzés másnapján a Djurgarden ellen duplázó középpályás. – Amikor hozzám került a labda, csak azt figyeltem, miként alakíthatok ki magamnak lövőhelyzetet. A labdavesztésünk után azonnal visszatámadtunk, és nyomás alatt tartottuk a svéd védőket. Somáliával »bekerítettük« az ellenfél játékosát, aki eladta a labdát. Éreztük, hogy a tömörülő ellenfél ellen az átlövés lehet az egyik hatékony fegyver, örülök neki, hogy ilyen jól eltaláltam a labdát. Az első gólomnál improvizáltam, és bejött.”

A 26 éves középpályás ezúttal nem a szélen, hanem középen, irányító szerepkörben futballozott, láthatóan élvezte a futballt. A tőle megszokott lazasággal jutott túl a rá rontó hátvédeken, s utólag elárulta, többet várt a Djurgardentől. Alaposan meglepte őt is, hogy öt védővel kezdett, hiszen a svéd bajnokra a kezdeményező futball a jellemző, de abból a Bajnokok Ligája selejtezőjében keveset mutatott.

„Több felvételt is megnéztünk a svédekről, ezeken egyértelműen támadóbb felfogásban játszottak – folytatta Tokmac Nguen. – A Djurgarden megváltoztatta a jól megszokott taktikáját, ami azt sugallta, hogy tisztelnek bennünket, talán tartanak is tőlünk. Többet vártunk tőlük, de ez legyen az ő bajuk… A Bajnokok Ligájában nincs könnyű mérkőzés, ezért a sikerért is meg kellett dolgoznunk.”

A svédek a fordulás után próbáltak is stílust váltani, feladták az addigi defenzív játékot, megpróbálták odaszögezni kapujához a magyar bajnokot, így viszont a fellazult védelem ellen a Ferencvárosnak nagyobb tere nyílt újabb gólt szerezni. Ez meg is történt, a zöld-fehérek gyors kontratámadásból mattolták a svéd aranyérmest, Boli remekül indította Nguent, aki megszerezte második gólját, és térden csúszva ünnepelte találatát.

„Az a gól eldöntötte a továbbjutást – mondta a középpályás. – Kitámadott a Djurgarden, így sokkal több helyünk volt elöl, ráadásul Bolitól olyan indítást kaptam, amilyet a tévében Toni Kroostól, a Real Madrid sztárjától szoktam látni. Ritka az olyan szituáció, hogy ennyire szabadon törhetek kapura a labdával, főleg a pálya közepén, és magabiztosan értékesítettem a helyzetet. Franckkal a csütörtök délelőtti regeneráló tréning után együtt ebédeltünk, a minimum az volt, hogy a számlát én álltam.”

Tokmac Nguen az a típus, aki a mérkőzések után nem tud aludni, a szerdai összecsapás után is hajnalig forgolódott az ágyában, fejben visszajátszotta a mérkőzésen történteket. A kilencven perc alatt kétszer próbálkozott kapura lövéssel, s ha figyelembe vesszük, hogy mindkettőből gól született, ennél jobb mutatóval nem is zárhatta volna a párharcot. A kenyai-norvég futballista a jelek szerint máris csúcsformába került, hiszen az NB I 1. fordulójában az MTK elleni 1–1-es mérkőzésen is ő szerezte a gólt.

„A hajrában sok helyzetünk volt, sajnálhatjuk, hogy kimaradtak – folytatta a zöld-fehérek középpályása. – A Djurgarden elleni összecsapásból önbizalmat meríthetünk. Jó kimondani: jobbak voltunk!  A Celtic következik, a skót csapat más szintet képvisel, mégsem érzem, hogy ne lenne esélyünk a továbbjutásra. Gyerekként ilyen találkozókról álmodtam. Sajnos azt az összecsapást is szurkolók nélkül rendezik, de alig várom már, hogy a Celtic Parkban pályára léphessek.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Djurgarden hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100100ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  Radetinac jobbról a kapus ölébe lő, éles szögből, de les.

  90+2.

  PERC
  Dibusz elkap egy kósza ívelést.

  90+2.

  PERC
  Civic szereli fejjel a 16-oson belül Ulvestadot.

  90+2.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  90.

  PERC
  A Celtic ellen sok minden bele fog férni a Fradinak, kivéve a könnyelműséget és a fegyelmezetlenséget.

  88.

  PERC
  Vérzik.

  88.

  PERC
  Majd megtérdeli a kapus orrát, ápolás.

  87.

  PERC
  Boli passzát Varga jobbal nyolcról a kapusba pazarolja, túl szép gólt akart emelni a szélső!

  87.

  PERC
  Ilyen veszély most nem fenyegeti a Fradit, a Celticnek senki sem örül…

  86.

  PERC
  Ahhoz képest, hogy a svédek nagyon örültek a sorsoláskor a Fradinak…

  86.

  PERC
  Chilufya lő méterekkel a léc fölé 22-ről.

  85.

  PERC
  Witry passzol Bolihoz, aki jobbal a bal alsó mellé tekeri a labdát középről, 21-ről.

  83.

  PERC
  Varga Roland nem meglepő módon Uzunit váltja.

  83.

  PERC
  Beáll lassan Varga is, a mérkőzés igencsak leült. Eldőlt, egészen pontosan.

  80.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  80.

  PERC

  79.

  PERC
  Laidouni megindul a balon nagy lendülettel, majd remek labdát ad Uzuninak, aki az ötös bal sarka elől ballal lábon lövi a kapust!

  78.

  PERC
  Boli passzát eladja a 16-oson Laidouni.

  77.

  PERC
  Laidouni jobbal 17-ről, középről elképesztően rosszul találja el a labdát!

  76.

  PERC
  Boli jobb oldali beadását nem találja el jól Berggel harcolva Skvarka.

  75.

  PERC
  Haris Radetinac váltja a másik oldalon Edwardsot, szélső helyett szélső.

  74.

  PERC
  Aissa Laidouni be, Isael le a Fradiban.

  74.

  PERC
  Hopp, Somália passzát az ötös elől Skvarka csúnyán a jobb alsó mellé töri!

  73.

  PERC
  Isael három szép csel után eladja végül a labdát.

  73.

  PERC
  Az első Fradi-kornert kifejeli Edwards.

  72.

  PERC
  Skvarka majdnem labdát csen Bratveit kapustól, aki végül szögletre ment saját maga elől, igen bölcsen.

  71.

  PERC
  A Somáliát felöklelő Erik Berg meg kap egy sárga lapot.

  71.

  PERC
  Laiduni beállni készül.

  71.

  PERC
  Fotók: Török Attila

  71.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  70.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  67.

  PERC
  Akit ne keverjünk össze Kim Källströmmel.

  66.

  PERC
  Skvarka kap jó passzt Dibusztól, de könnyedén lefutja őt a csk. Karlström.

  66.

  PERC
  Adnan Kovacevic kap sárga lapot, megtaposta a balon elfutó Holmberg jobb bokáját.

  65.

  PERC
  Alakul a halasztás.

  65.

  PERC
  A Diósgyőri VTK labdarúgócsapata a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy a Ferencváros hivatalosan is kérvényezte az MLSZ-nél a szombati FTC–DVTK bajnoki elhalasztását, amennyiben a zöld-fehérek szerdán továbbjutnak a Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójából a svéd Djurgarden ellen.

  65.

  PERC
  Karl Holmberg letalpalja Kovacevicet, jogos a sárga lap.

  64.

  PERC
  Skvarka azonnal helyzetben, de rálép a labdára az ötös jobb sarka előtt!

  63.

  PERC
  Lement a mezőny legjobbja.

  63.

  PERC
  Nguen megtette a kötelességét, Michal Skvarka váltja.

  63.

  PERC
  Most sem állt a helyzet magaslatán a védelem, a kapus nem jött ki, Nyholm lemaradt.

  62.

  PERC

  62.

  PERC
  Boli adta a gólpasszt a felezőtől. Mestermunka.

  62.

  PERC
  KETTŐ NULLA, MEGUGRIK TOKMAC NGUEN, és jobbal a bal alsóba lő kissé balról, 13 méterről. 2–0!

  62.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Nguen (2–0)
  61.

  PERC
  MEGÚSSZA A FRADI, Ulvestad lő jobbal 21-ről kapura, kissé jobbról, az ötösön beleér a labdába Chilufya, a labda nem sokkal perdül a bal alsó mellé. Dibusz közben már elvetődött jobbra.

  60.

  PERC
  A 27 éves középhátvéd 2017 óta rendszeresen tagja a szlovén válogatott keretének, de eddig csak öt mérkőzésen lépett pályára – legutóbb tavaly novemberben a Lengyelország elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

  60.

  PERC
  Ihor Haratin és Olekszandr Zubkov után újabb külföldi labdarúgó kapott meghívót hazája válogatottjába a Ferencváros keretéből: Miha Blazic bekerült a Nemzetek Ligája szeptemberi rajtjára készülő szlovén nemzeti együttes keretébe

  59.

  PERC
  Kovacevic ment fejjel Karlström emelése után Chilufya elől, kontra, Nguent szereli a 16-oson Berg.

  56.

  PERC
  Augustinsson kornerét fejjel középre csúsztatja Berg, de nincs érkező.

  55.

  PERC
  Hopp, Edwards lő a jobb sarok felé, Dibusz vetődve biztosít… de szöglet!

  54.

  PERC
  Haratin eladja a labdát egy finom sarkazással, szerencsére Edwards beadása után ketten is egymást zavarják a 16-oson.

  53.

  PERC
  KIMARAD! Uzuni feladja a labdát az ötös bal sarkáról az ellen kapusának.

  51.

  PERC
  Haratin beadása nem jó Isaelnek, de les.

  51.

  PERC
  Bolit szerelik, de távolról sem jó Ulvestad távolija.

  51.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  51.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  48.

  PERC
  Augustinsson jobbal kapura lő 21-ről, balról, a sorfalban Kovacevic ment, majd Nguen szorításában jobbal a bal sarok mellé lő Witry.

  46.

  PERC
  Miha Blazic pedig kap egy sárga lapot, és nem véletlenül ideges a védő, nagy színművészt ismertünk meg a zambiai légiós személyében.

  46.

  PERC
  A cserecsatár gyorsan kiharcol egy szabadrúgást a 16-os előtt.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Kujovicnak nagyon nem ment ma, Edward Chilufya váltja, ékcsere.

  FÉLIDŐ

  Fradi csak egyszer szabálytalankodott, a Djurgarden hétszer.

  FÉLIDŐ

  58 százalékban a labda a Fradinál, 5 lövés itt, 2 ott, de egy sem a kapu felületére.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Most nem sérült, egyszerűen nem fért a keretbe. Sigér Dávid ellenben sérült.

  FÉLIDŐ

  „Mielőtt aláírtunk volna a Fradihoz, előtte egy héttel megtörtént a tulajdonosváltás a Honvédnál. Ekkor a kispestiek akkor kinevezett ügyvezetőjét megkerestük, elmondtuk neki, mit ajánlott a Fradi Dávidnak. Kis idő múlva azt mondta, hogy ezt ők nem tudják megadni, de ajánlatot nem tett. Dávidot érzelmi szálak kötötték a Honvédhoz, ezért is jeleztük az akkor kinevezett ügyvezetőnek, hogy maradna, de mivel nem kapott semmilyen ajánlatot, igent mondtunk annak a Ferencvárosnak, mely klubbal már több hónapja tárgyaltunk.”

  FÉLIDŐ

  A kapus menedzsere kitért arra is, Grófnak miért kellett távoznia a Honvédtól tavaly májusban.

  „Az akkori ügyvezetőtől nem kapott ajánlatot. Egy évvel előtte, az akkori tulajdonossal, George F. Hemingwayjel leültünk tárgyalni, de akkor a felek álláspontjai nagyon messze voltak egymástól, és itt nemcsak az anyagiakra gondolok, hanem a szerződésben szereplő egyéb, de ugyanolyan fontos feltételekre is. Ennek ellenére Hemingway is korrekt volt, mert Dávid végigvédhette a bajnokságot, annak ellenére, hogy nem állapodtunk meg a további együttműködésről. Téltől, ahogyan azt a szabályok lehetővé tették, elkezdtünk más klubokkal tárgyalni.”

  FÉLIDŐ

  „Nyíri Zoltán ügyvezető alelnökkel megállapodtunk, aki ismét nagyon korrekten állt hozzá Dávid helyzetéhez. Korrekt feltételek mentén távozhat is. Egy évre elmehet valahová kölcsönbe úgy, hogy a fogadó klubnak opciója lenne a végleges megszerzésére. Ha valaki viszont már most megvenné, azt is megteheti, mert a jelenlegi kivásárlási árának is korrekt összeget határozott meg a Ferencváros.”

  FÉLIDŐ

  „Nem a jó fizetés az elsődleges szempont a számára. Dávid védeni akar, és ezt jeleztük is a Fradinak. Amikor felbukkant annak a lehetősége, hogy Dibusz elmehet, akkor megállapodtak Bogdánnal, akit kimondottan azért igazoltak le, hogy ha az egyik addigi kapus távozik, akkor ne csak egy jó kapusa legyen a Fradinak, ami érthető, mert nincs ideje a klubnak várni, hiszen a bajnokság mellett a nemzetközi porondon is szerepel” – mondta Illés Zoltán, Gróf Dávid ügynöke, aki hozzátette, a Ferencváros kész elengedni Gróf Dávidot.

  FÉLIDŐ

  A 4 hazai lövésből 4 kapura ment.

  Nincs elérhető leírás.

  Fotó: Török Attila

  FÉLIDŐ

  A 37 éves bíró, aki civilben mérnök, a Bajnokok Ligájában eddig három meccset vezetett: legutóbb tavaly az előselejtezőben a KF Feronikeli–Lincoln FC (1–0) mérkőzésen fújta a sípot. A svájci bajnokságban 2011 decemberében debütált, azóta összesen 130 élvonalbeli mérkőzésen bíráskodott.

  FÉLIDŐ

  A svájci Fedayi San fújja ma a sípot.

  FÉLIDŐ

  De természetesen ne kiabáljuk el.

  FÉLIDŐ

  A Djurgarden csapatként erős, továbbá bő a kerete. A bajnokság egyik legtöbbet futó csapata, amely gyors a széleken és sok beadással igyekszik érvényesülni. Gyenge pontként talán a kapus Per Kristian Bratveitet említhetném, aki sokszor parádézik, de időnként hajlamos hibázni. Az idény elején voltak gondok a gólszerzéssel, ám az utóbbi hetekben belendült a csapat, és hatból öt mérkőzést megnyert. Svédországban úgy vélik, a csapat a lehető legjobb ellenfelet kapta, a két bajnokság hasonló színvonalat képvisel. A Djurgarden viszont idegenben lép pályára, és régóta nem játszott európai kupában, ez alapján sok szakértő a Ferencvárost tartja esélyesebbnek. A gárda támadósora az egyéni képességeket tekintve szerintem nem feltétlenül elég erős ahhoz, hogy nagy kihívást jelentsen magyar riválisa számára. Lennart Sandahl, a fotbolldrekt.se újságírója. EDDIG TELITALÁLAT!

  FÉLIDŐ

  Eddig úgy néz ki, búcsúzkodnak.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

  45+2.

  PERC
  Haratin lő méterekkel a kapu mellé méterekkel a 16-os elől, jobbal.

  45+1.

  PERC
  Leült kissé a végére a mérkőzés, nincs újabb helyzet, mondjuk ez most nem is baj, mert Witry ront el egy beadást a jobbon.

  44.

  PERC
  Két perc a ráadás!

  41.

  PERC
  Boli felpörgeti magának ugyanott Isael passzát, de közbelép Berg.

  40.

  PERC

  40.

  PERC
  Videó: amikor a svéd „angyalok” pokoli leckét adtak a Fradinak.

  40.

  PERC
  Isael passzát elhalássza Uzoni és a 16-os előtt Nyholm.

  40.

  PERC
  Civic bal oldali beadása után pánik a vendégvédelemben, de nincs középen érkező.

  38.

  PERC
  Isael passza után Haratin lövése sem veszélyes.

  38.

  PERC
  Aslak Fonn Witry ugyanis légiós, norvég U21-es válogatott volt még nemrégen, tavaly januárban vették a Ranheim IL-től.

  36.

  PERC
  Nagy ziccer maradt ki, ezt a leperdült lövést nem teszi ki a norvég fiú a vitrynbe.

  36.

  PERC
  HŰHA, Augustinsson szépen megy el a balon, Kujovic nem ugrik fel, Witry meg jobbal az ötös jobb sarka elől az égbe lő!

  35.

  PERC

  34.

  PERC
  VEZET A FRADI, TOKMAC NGUEN a jobb alsóba lő! Szereli a 16-os előtt Karlströmöt, Somália ad neki egy körömpasszt, ő meg középről, jobbal a jobb alsóba lő Nyholm mellől. A jó 25 méteres lövésre Bratveit késve vetődött, de ez legyen a svédek baja: 1–0!

  33.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Nguen (1–0)
  31.

  PERC
  Isael kissé jobbról ballal középre emel egy 22 méteres szabadrúgást, eléri a jobb alsó előtt a labdát a kapust, a kipattanó Kovacevicé, de nem jó a levétel az ötös bal sarkán. HELYZET LETT VOLNA!

  30.

  PERC
  Fotók: Török Attila

  30.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  30.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  29.

  PERC
  Augustinsson jobb oldali, ballábas kornerét kiüti a kapu elől Dibusz, nem túl hosszan, de Nguenék kisegítik.

  28.

  PERC
  Berg emel jobbról Augustinsson elé, visszapassz, Holmberg, Witry, szereli őt a becsúszó Civic, korner.

  28.

  PERC
  És 12-szeres svéd válogatott, 2016-os Eb-résztvevő!

  26.

  PERC
  Ilyen névvel csak jó északi hátvéd lehet az ember, és jól megtermett. 191 centiméter.

  25.

  PERC
  Nguen szerez labdát a jobbon, beadásába belelép az ötös előtt Berg.

  21.

  PERC
  A párharc egymeccses, döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás következik, és ha szükséges, tizenegyesrúgások döntik el a párharcot. A mérkőzés a koronavírus miatt az UEFA előírásainak megfelelően zárt kapus.

  21.

  PERC
  A sajtószektorban mindenki kötelező módon maszkban ül, három széket kell kihagyni egymás közt, ezt áthágni sem lehet, mert a többi szék ülőkéje fel van kötözve. Fotósok, operatőrök, mindenki maszkban dolgozik.

  20.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  Egyelőre nem elégedett (NPT)

  19.

  PERC
  Védekező helyett támadó középpályás.

  18.

  PERC
  Karl Holmberg váltja.

  18.

  PERC
  Bandát hordággyal kell levinni a pályáról.

  17.

  PERC
  Banda visszatér, cserét kér, közben Uzuni a földön, Ulvestad valósággal átmászott a fején ütközés címén.

  16.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  14.

  PERC
  Az ukrán már harcra kész, az oldalvonal mellett még ápolják a zambiai légióst.

  14.

  PERC
  Banda és Haratin összecsúszik, mindkettejüket ápolni kell.

  10.

  PERC
  Edwards bal oldali beadását kivágja az egy szem ék, Kujovic elől Haratin, majd Botka rúgja el a labdát.

  10.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  10.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  9.

  PERC
  Haratin jobbal 25-ről a kapushoz emeli a labdát, lágyan.

  8.

  PERC
  Tartanak a Fraditó, svédekező taktikával rukkoltak ki mára.

  7.

  PERC
  Gyakorlatilag csak a Fradinál van a labda, acélosan bekkelnek a svédek.

  5.

  PERC
  Haratin kap egy rúgást, majd Uzuni indul meg, de les.

  2.

  PERC
  Boli kap pontatlan labdát balról, Civictől, pontosabban az ék rosszul veszi la a labdát a 11-espont előtt, Une Larsson mellett.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek kék-fehér mezben és kék nadrágban.

  Elég furcsa volt, amikor a szpíker a megszokott módon, üvöltve mondta be a Fradi összeállítását a teljesen üres stadionban – jelenti a helyszínről kiküldött emberünk, Nagy-Pál T.

  Knézy Jenő hangjától hangos nemcsak a TV, hanem a stadion is, a sajtólelátóban legalábbis tisztán hallani, ahogy a körút autóforgalmát is.

  Fotók: NPT.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Dibusz Dénes elárulta: kielemezték a svéd ellenfél elmúlt mérkőzéseit.

  „Ennyi előnyünk talán van: mivel régóta zajlik a bajnokság, tétmeccseken tudtuk őket megfigyelni. Jól szervezett csapat, többfajta stílust is tud játszani. Próbálnak kombinatívak lenni, de ha rájuk tudjuk erőltetni hazai pályán az akaratunkat, akkor a hosszú labdáikra is készülnünk kell. Fizikailag erősek, gyorsak, vannak jól cselező játékosaik, és néhányan átlagon felüli légi veszélyt jelenthetnek.”

  „Nem szeretem ezt, de most szerintem ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra. Nekik előnyük lehet, hogy már több tétmeccset is játszottak, mi csak egyet, amiben ráadásul nagy szerepet játszott az időjárás. Sosem lehet tudni, hogy ezek a komponensek éppen negatívan vagy pozitívan befolyásolják-e a játékot. Svédország igazi futballnemzet, komolyan kell vennünk a bajnokát. Atletikusak, jól nyerik meg a párharcokat mérkőzésen belül, és jól helyezkednek, de hazai pályán felelősséggel kell játszanunk.”

  Szerhij Rebrov azzal kezdte a meccs előtti sajtótájékoztatón: mivel a Djurgarden elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharc egyetlen mérkőzésen dől el, a szokásosnál is nagyobb koncentrációt igényel a játékosoktól. Újságírói kérdésre egy kis esélylatolgatásba is belement.

  Jesper Karlström csapatkapitány szerint a Djurgarden az utóbbi időben egyre jobb formába lendült, játékosai bizakodva várják a szerdai összecsapást. Azt is elárulta, tartanak a Ferencváros támadóitól, de igyekeznek feltartóztatni őket.

  „Sejtjük, mivel próbálkozik ellenünk a Ferencváros – mondta a sajtótájékoztatón Kim Bergstrand. – A magyar bajnok malmára hajthatja a vizet, hogy hazai pályán játszik, mi pedig valamelyest elfáradtunk az utazástól. A legerősebb keretünkkel érkeztünk Budapestre, Alexander Abrahamsson azért nem tartott velünk, mert éppen gyermeke született.”

  Nincs elérhető leírás.

  Fotó: Török Attila

  Hétfőn megérkezett a svéd bajnok Budapestre, és kedd este a mérkőzés helyszínén, a Groupama Arénában tréningezik. A Djurgarden a 19 órakor kezdődő gyakorlás előtt sajtótájékoztatót tart az arénában, amelyen Kim Bergstrand vezetőedző és egy kijelölt futballista vesz részt. Az 52 esztendős tréner a helyi sajtónak nyilatkozva elmondta, nincs elkeseredve, hogy a Ferencvárossal kell megmérkőzniük a továbbjutásért.

  „A hétfői edzésünk előtt videón megnéztünk a svédek néhány mérkőzését, ez alapján is elmondható, hogy remek csapat. Tavaly is tapasztalhattuk, hogy a Bajnokok Ligájában nincs könnyű ellenfél, ezért, mint mondtam, ezúttal sem számítok könnyű mérkőzésre. A Djurgarden bizonyára nem véletlenül lett legutóbb Svédország bajnoka.”

  „Kemény mérkőzésre számítok a svéd csapat ellen, az biztos, hogy teljesen másfajta kihívás vár ránk, mint amelyet a bajnoki mérkőzéseken megszokhattunk – idézi a fradi.hu az MTK elleni bajnoki nyitány (1–1) ferencvárosi gólszerzőjét, Tokmac Nguent. – Tudjuk, hogy az idei selejtezőben nincs visszavágó, azaz egy meccsen dől el a továbbjutás, ezért fontos, hogy maximálisan koncentráljunk, és a legjobb formánkat tudjuk hozni szerdán.”

  Tokmac Nguen, a Ferencváros norvég állampolgárságú szélsője a klub honlapjának beszélt a szerda esti BL-selejtezőbeli ellenfélről, a svéd Djurgardenről.

  A vendégektől hiányzik Erik Berg, aki az idényben 14 bajnokin kétszer volt eredményes.

  A magyar bajnok 28 futballistát nevezett be a Bajnokok Ligájába a szerda 19 órakor kezdődő budapesti összecsapás előtt, erre a listára nem került fel a sérült Lovrencsics Gergő, valamint Gróf Dávid és Olekszandr Zubkov sem.

  Nincs elérhető leírás.

  Fotó: Török Attila

  Nem csoda, hogy az öltözőben a két zambiai légiós vezényelte a győzelmi kórust.

  Nem csoda, hogy az öltözőben a két zambiai légiós vezényelte a győzelmi kórust.

  A zambiai Emmanuel Banda az első félidő végén szerezte meg a vezetést a svéd bajnoknak, honfitársa, a csereként beálló Edward Chilufya a 90. percben állította be a végeredményt, és előtte egy másik csereember, Nicklas Bärkroth is betalált.

  A Djurgarden 3–0-ra győzött a mezőny második feléhez tartozó Örebro vendégeként a svéd labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.

  A mai nyertesre a Celtic vár.

  Ne feledjük: egymeccses párharc, egy néző nélkül.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–DJURGARDEN BL-SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső