2020.XII.5. DVTK – Ferencváros: 1-3

A Ferencváros ismét győzni tudott a Diósgyőr ellen

Papírforma: a zöld-fehérek nyerték meg a két csapat legutóbbi nyolc mérkőzését.
Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője már a kijevi mérkőzésre tartalékolt, de a zöld-fehérek három gólt szerezve simán nyertek 3–1-re a DVTK otthonában a labdarúgó NB I 13. fordulójában.


Nyilatkozatok:

Feczkó Tamás: — Ha tetszik, ha nem, ki kell mondani: az FTC kinőtte az OTP Bank Ligát. És ezt nem csak a nemzetközi színtéren elért eredmények, hanem az NB I.-ben mutatott játékuk is alátámasztja. Mindegy, milyen összeállításban állnak fel, nagyon magabiztosan nyernek, néha még azt is megengedhetik maguknak, hogy csak annyit adjanak ki magukból, ami feltétlenül fontos. Mindent elmond, hogy 10 bajnokin négy gólt kaptak. Adott a feladat, úgy kell gazdálkodni a helyzetekkel, hogy elég legyen egy bravúros eredményre. Természetesen láttam a Barcelona elleni találkozójukat is, de a felkészülés során elsősorban az FTC Honvéd és MTK elleni bajnokiját vettük alapul, hiszen várhatóan ellenünk is azok játszanak, akik a bajnokikon szerepeltek. Az ellenfél keretének erősségéről sokat elárul, hogy a BL-keretből kimaradt, csak az NB I.-ben szereplő Varga Roland és Michal Škvarka egyaránt válogatott labdarúgó. A bajnokságban eddig senki nem tudta megőrizni a hálóját az FTC ellen, és a Bajnokok Ligájában is csak a Barcelona hozta le kapott gól nélkül a budapesti mérkőzést. Irigylésre méltó helyzetben van a kollégám, szinte mindegy, hogy a nyolc támadójából melyik négyet küldi pályára. Jól szervezett, nagyon koncentrált játékkal arra törekszünk, hogy mi legyünk a következő csapat, amelyik megismétli a Barcelona teljesítményét.

Szerhij Rebrov: — 

A mérkőzés:

DVTK — Ferencváros: 1-3 (1-2)
Diósgyőr, 17:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Szalai B., Farkas B.; alapvonali jv.: Pillók, Ducsai; tartalékjv.: Csatári)

DVTK: Antal — Sesztakov (Vági, 73.), Polgár, Karan, Hegedűs J. (Orosz D., 90+2.), Memolla — Márkvárt, Rui Pedro (Szűcs K., 73.), Max — Hasani, Grozav (Makrai, 80.)
kispad: Bukrán, Ivanovski, Farkas M., Korbély, Iszlai
vezetőedző: Feczkó Tamás

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Frimpong, Kovacevic, Heister (Botka, 70.) — Laidouni (Vécsei, 70.), Haratin (Somália, 65.) — Mak, Baturina (Skvarka, 83.), Zubkov (Uzuni, 65.) — Boli
kispad: Bogdán, Nguen, Sigér, Dvali, Csontos, Isael, Varga R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Rui Pedro (15. – 11-esből) illetve Baturina (6.)., Zubkov (19.), Uzuni (66.)
Sárga lap: Rui Pedro (30.), Hasani (43.), Sesztakov (47.), Grozav (54.), Hegedűs J. (57.) illetve Haratin (25.), Lovrencsics G. (53.), Frimpong (63.), Uzuni (87.)

Tagadhatatlan, hogy a Diósgyőri VTK várta már jobb előjelekkel is a Ferencváros elleni mérkőzését. Noha a bajnokság indulásakor sokan azon a véleményen voltak, a borsodi klub jól erősített, hiszen megszerezte Gheorghe Grozavot, Sztefan Drazsicsot és Hegedűs Jánost is, az együttes tizenegy bajnokiból csak hármat tudott megnyerni (abból az Újpest ellenit játék nélkül…), így kieső helyről várta a címvédő elleni mérkőzést. Feczkó Tamás vezetőedző helyzetét nem könnyítette meg az sem, hogy sérülés miatt nem számíthatott Braniszlav Danilovicsra, Molnár Gáborra és Sztefan Drazsicsra sem.

A múlt sem a házigazda mellett szólt: a DVTK legutóbbi hét meccsét elveszítette a Fradi ellen, és egészen 2018. március 3-ig kell visszamenni ebben a párharcban diósgyőri pontszerzéshez – azt a meccset a borsodi csapat 2–1-re nyerte meg. Diósgyőrben senki sem abból indult ki, hogy a Ferencváros szerdán sima 3–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában, ugyanis tisztában vannak vele, Dibusz Dénesék idehaza toronymagasan kiemelkednek a mezőnyből. A fővárosi együttes tíz bajnokin négy gólt kapott, pontot csak az MTK Budapest és a Mol Fehérvár szerzett ellene (mindkét találkozó 1–1-es döntetlen lett), és akkor is toronymagas esélyese volt a szombati párharcnak, ha Szerhij Rebrov vezetőedző nyolc helyen megváltoztatta a hétközi kezdőjét, ráadásul Miha Blazic még a cserék közé sem került be.

A Diósgyőr három belső védővel állt fel (a jobb oldalon Szerhij Sesztakovnak, a bal oldalon Hysen Memollának kellett visszazárnia), hamar bebizonyosodott azonban, a hiba a Fradi ellen nem fér bele. Alig öt perc telt el a mérkőzésből, amikor Hysen Memolla nem ért vissza a helyére, Róbert Mak senkitől sem zavartatva adhatott középre, Roko Baturina pedig nem hibázta el fejjel a ziccert. Tegyük hozzá, a beadás előtt Ihor Haratin keresztlabdája vagy 40 métert szállt a levegőben, már csak ezért is érthetetlen, miért nem tudta senki sem „felvenni” a szlovák támadót.

Hamar bebizonyosodott, hogy a Fradi is sebezhető: villámgyors hazai kontra végén Rui Pedro került nagy helyzetbe, és bár Dibusz Dénes hárította a lövését, egy perccel később mégis a kapujában kötött ki a labda. Ne hallgassuk el azt sem, hogy az Andó-Szabó Sándor által megítélt büntető előtt Ihor Haratin nem szabálytalankodott, hanem Rui Pedro lépett rá a ferencvárosi lábára, ám ez nem változtatott a tényen, egyenlített a Diósgyőr.

Mondjuk, sokáig nem örülhettek a hazaiak, hiszen Róbert Mak kiosztott még egy pazar gólpasszt, és bár Olekszandr Zubkov a gólja előtt remek megoldást választott, a hazai védők ennél a támadásnál sem álltak a helyzet magaslatán.

Az első félidő hátralévő részében nem lehetett érezni, hogy a Fradi mindenáron növelni akarja az előnyét, holott az egygólos vezetésre sok minden mondható, csak az nem, hogy garanciát jelent a győzelemre. A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, ugyanakkor mindkét csapat játékosai próbálták már a saját térfelükön letámadni a riválist, így az építkezésbe a DVTK-nál és a Ferencvárosnál is több hiba csúszott. A 62. percben Aissa Laidouni labdaszerzése után közel jártak a zöld-fehérek az újabb gólhoz, ám Franck Boli ziccerét Antal Botond védte. Szerhij Rebrov jó érzékkel cserélt: Myrto Uzuni nem sokkal a pályára lépése után betalált, ekkor már nehezen volt hihető, hogy borul a papírforma.

Amúgy hozhatott volna izgalmat a hajrá, ehhez arra lett volna szükség, hogy Adnan Kovacevic hibája után Gheorghe Grozav ziccerben ne emelje kapu fölé a labdát, de a román támadó rossz megoldást választott, a Ferencvárosnak pedig nem jelentett problémát a kétgólos előny megőrzése.

Zsinórban nyolcadik egymás elleni bajnokiját is elveszítette a Diósgyőr a Ferencváros ellen – valójában az történt, amire számítani lehetett. 1–3

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov szerint csapatának nem volt könnyű dolga Miskolcon.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, a pálya is megnehezítette, de örülök a három pontnak, és hogy nem sérült meg senki. Sajnos engedtünk helyzeteket kialakítani az ellenfélnek, ennek nem örülök, de nagy volt a rotáció a csapatban. Alapvetően meg vagyok elégedve mindenkivel, mert nehéz úgy játszani, hogy folyamatosan öt-hat játékos cserélődik körülötted, és közben százszázalékosan értsétek meg egymást. Örülök, hogy ezzel a kétcsatáros rendszerrel is jól tudtunk játszani.”

Természetesen a keddi, Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés is szóba került – ha röviden is.

„Nehéz meccs lesz, komolyan készülünk, hiszen ez lesz az utolsó fellépésünk idén a BL-ben.”

A DVTK vezetőedzője, Feczkó Tamás rendkívül csalódott volt a találkozó után.

„A második gól előtti óriási hiba nagyban befolyásolta a játékot. Sokkal jobb csapat a Ferencváros, több helyzetet alakított ki, míg nekünk a kevés lehetőségünkkel élnünk kellett volna, hogy szorosabb meccset játszhassunk. Az első félidő második felében játszottunk megfelelően, sok labdát birtokoltunk az ellenfél térfelén, de nem tudtunk nagy helyzetet kialakítani, csak átlövésekkel tudtuk befejezni a támadásainkat.”

A szakember szerint jelentős hatással lehetett volna a mérkőzésre, ha Grozav a 70. percben értékesíti ziccerét.

„Ha csak Dibuszra vezetheted a labdát, abból gólt kell szerezni. Ha Grozav belövi, nagyobb lett volna a lehetőségünk a pontszerzésre.”

Végül megkérdeztük: mennyire elégedett a román csatárral, aki mindössze két gólt szerzett eddig a bajnokságban.

„Egyénileg senkit sem szeretnék értékelni…”

Roko Baturina:

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján bejelentette, felbontotta Feczkó Tamás vezetőedző szerződését.

(2020. december 8.)

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.XII.5. DVTK – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+2.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+1.

    PERC
    Hegedűs lesérült, Orosz Donát váltja.

    89.

    PERC
    Kettő perc a ráadás.

    88.

    PERC
    Mak ravasz passzát elpöcköli a tizenhatoson Karan Uzuni elől.

    87.

    PERC
    Makot szereli Hegedűs az ötös jobb sarka és a szabályosság határán, testtel, tovább.

    86.

    PERC
    Myrto Uzuni kap sárga lapot, sípszó előtt végzett el egy szabadrúgást.

    83.

    PERC
    Uzuni bal oldali szögletét Frimpong Somália elé csúsztatja, aki jobbal félmagasan a bal oldali kapufára lő kissé jobbról, tízről. Antal is beleért, így BRAVÚR! A kipattanót a brazil jobbal nem sokkal méri a bal felső fölé.

    82.

    PERC
    Baturina le, Michal Skvarka be.

    82.

    PERC
    Hopp, Uzuni bal oldali beadását Baturina jobbal Hegedűsbe rúgja az ötösről!

    81.

    PERC
    Dibusz ment lábbal Memolla elől, söprögetőként.

    80.

    PERC
    Makrai Gábor be, Grozav le.

    79.

    PERC
    Egy-egy csere lesz még a két oldalon.

    75.

    PERC
    Hasani lő jobbal a bal felső fölé 21 méterről, kissé jobbról.

    74.

    PERC
    A maival együtt értve, természetesen, mindkét adatot.

    74.

    PERC
    A DVTK a legutóbbi 19 bajnokijából csak kettőt hozott kapott gól nélkül, abból is csak egyet a pályán (a másik az Újpest elleni mérkőzés, amelyre a fővárosiak nem álltak ki, így 3–0-val a Diósgyőr kapta a pontokat).

    74.

    PERC
    A Ferencváros a legutóbbi nyolc bajnokija közül csak kettőn kapott gólt, a többit nullára hozta.

    74.

    PERC
    A DVTK ebben az idényben minden pontját hazai pályán szerezte, pályaválasztóként 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség a mérlege. A Ferencváros idegenbeli mutatója 3–2–0, a zöld fehérek csak 3 gólt kaptak vendégként, a legkevesebbet a mezőnyben.

    73.

    PERC
    Pedrót Szűcs Kornél váltja a középpályán.

    72.

    PERC
    Sesztakovot a hazaiaknál Vági András váltja.

    72.

    PERC
    Memolla lő jobbal a bal alsó felé, Dibusz vetődve véd.

    72.

    PERC
    Korábban a Várda színeiben 41 meccsen 14 gólt szerzett, 8 gólpassz mellett.

    71.

    PERC
    Grozav: 9 meccs a bajnokságban, 2 gól, 0 gólpassz.

    70.

    PERC
    Grozav! Kap egy jó passzt Frimpongtól (!), kapura tör, jobbal 13 méterről a léc fölé emel!

    69.

    PERC
    Laidouni remekül játszott ma, Vécsei Bálint a pályán.

    69.

    PERC
    Heistert Botka Endre váltja.

    68.

    PERC
    Uzuni teker Antalhoz a tizenhatos előteréből.

    67.

    PERC
    A Ferencváros a mezőny egyetlen veretlen csapata, s veretlensége az előző idény végére is áthúzódik, a széria 11 mérkőzést számlál. Ebben az évadban csak a Juventus és az FC Barcelona győzte le (kétszer-kétszer) az FTC-t.

    67.

    PERC
    A DVTK legutóbb 2018. március 3-án tudta NB I-es mérkőzésen legyőzni az FTC-t (2–1, Debrecenben rendezték a mérkőzést). A két csapat előző 16 egymás elleni bajnokiján ez a DVTK egyetlen győzelme. A diósgyőriek 1982 óta csak négyszer tudták legyőzni a Ferencvárost, s csak kétszer hazai pályán! (1974 és 1983 között viszont a diósgyőrieknek volt egy jó sorozatuk, ebben az időszakban az FTC egyszer sem tudott NB I-es meccset nyerni a DVTK vendégeként, a kilenc diósgyőri bajnokiból hatot a hazaiak nyertek meg, három meccs döntetlen lett.)

    66.

    PERC

    65.

    PERC
    MYRTO UZUNI ELDÖNTI! Laidouni parádésan emel a tizenhatos elől jobbal két védő feje fölött a csereember elé, aki jobbal a bal alsóba lő az ötös bal sarkáról. 1–3!

    63.

    PERC
    Zubkovot Myrto Uzuni váltja, szélsőcsere.

    63.

    PERC
    Haratint Somália váltja, szűrőcsere.

    63.

    PERC
    Abraham Frimpong ellöki Márkvártot a felezőnél, jogos a sárga lap.

    62.

    PERC
    Antal-show!

    62.

    PERC
    Mak passzát Zubkov kapura teszi az ötös bal csücske elől, jobbal, jobb kézzel felnyúl a kapus a labdáért.

    62.

    PERC
    A Laidouni indította Mak passzát Boli nem tudja ellőni a szépen kilépő Antal mellett a tizenhatosról, jobbal. És újabb védés, Mak lő jobbal kapura az ötös jobb sarkáról, de ezt is eléri maga fölött a kapus.

    57.

    PERC
    Zubkov lő ballal a bal felső sarok fölé.

    56.

    PERC
    Hegedűs János kap sárga lapot Baturina fellökése miatt.

    54.

    PERC
    Gheorghe Grozavnak is egy sárga lap, Boli visszarántásáért.

    52.

    PERC
    Lovrencsics Gergő kap sárga lapot, odalépett Rui Pedro bokájára.

    52.

    PERC
    Hasani lő ballal 25 méterről Dibusz keze közé.

    52.

    PERC
    DIÓSGYŐRI GYŐZELMEK AZ FTC ELLEN, 1982–2020
    1998. 10. 24., Ferencváros–Diósgyőr 3–4
    2009. október 31., Ferencváros–Diósgyőr 0–3
    2014. október 4., Diósgyőr–Ferencváros 2–1
    2018. március 3., Diósgyőr–Ferencváros 2–1
    (Csak az élvonalbeli bajnoki mérkőzéseket figyelembe véve. A 2009. október 31-i mérkőzés 3–1-es diósgyőri vezetésnél szurkolói rendbontás miatt a 69. percben félbeszakadt, a szövetség a három pontot 3–0-s gólkülönbséggel ítélte a DVTK-nak.)

    51.

    PERC
    Pontosabban lest vélelmezve sípszó, de mindegy már.

    51.

    PERC
    Mak kornerét kifejeli Lovrencsics, Haratin Boli emelését jobbal feladja a kapusnak tízről, de les.

    50.

    PERC
    Antal kitolja a léc alól Heister bal oldali, lecsúszott beadását.

    50.

    PERC
    Mak jobb oldali beadását kifejeli Baturina elől Polgár.

    48.

    PERC
    Baturina passzol Bolihoz, aki jobbra kisodródva, Karan mellől jobbal a rövid sarok mellé lő. Nem megy ma neki.

    48.

    PERC
    Folytatja a francia szűrő.

    46.

    PERC
    Szerhij Sesztakov kap sárga lapot, nyújtott lábbal majdnem eltörte Laidouni jobb bokáját. Ha lenne VAR, sima piros, ezt el kell ismerni.

    46.

    PERC
    CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Egy néző, egy róka feltűnik a lelátón. Gyerünk, Szmöre! Álltólag a stadionban lakik.

    FÉLIDŐ

    A DVTK az utolsó előtti helyen áll, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből csak a játék nélküli, Újpest ellenit „nyerte meg”. Igaz, a többit idegenben játszotta. A hazai mérlege, a lila-fehérek elleni találkozót nem számítva, négy mérkőzés, egy döntetlen, egy győzelem, két vereség. Az FTC eddigi idegenbeli mérlege az NB I 2020–2021-es idényében: három győzelem, két döntetlen (mlsz.hu).

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    E párharc legjobb gólszerzői a közelmúltból
    Böde Dániel 12
    Varga Roland 6
    Bükszegi Zoltán 3
    Szabics Imre 3
    l’Imam Seydi 3

    FÉLIDŐ

    Kicsi esély… Szerdán még a Barcelona ellen játszott Bajnokok Ligája-mérkőzést a Ferencváros, s bár a sorozatban talán most volt a leghalványabb a produkciója, így is esélyesként várja a DVTK elleni találkozót. Szerhij Rebrovnak nem jelent problémát, ha négy-öt helyen változtatnia kell a kezdő tizenegyen, a zöld-fehérek kerete van annyira bő, hogy egy ilyen lépést különösebb kockázat nélkül meg lehessen húzni. Kicsi az esélye annak, hogy a Diósgyőrnek annyi helyzete legyen, mint volt legutóbb a megyei rangadón Mezőkövesden, a bravúrhoz még a hibátlan védekezés sem biztosan elegendő. ZOMBORI András a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45.

    PERC
    Zubkov lő két csel után ballal kapura nyolcról, éles szögből, bevetődik Polgár, Mak kornere meg Antalé.

    44.

    PERC
    Nagyon leült sajnos a mérkőzés az első félidő végére.

    42.

    PERC
    Florent Hasani kap sárga lapot, odarúgott ütemet tévesztve Frimpongnak.

    38.

    PERC
    Zubkov ballal 21 méterről, kissé balról Antal ölébe lő.

    37.

    PERC
    Hegedűs szereli szépen a balon Makot.

    35.

    PERC
    Hegedűs távoli lövése sem sikertörténet, a Puskás Akadémia színeiben jobban ment neki az ilyesmi az FTC ellen…

    35.

    PERC
    4 győzelmet számlál a DVTK 1982 óta a Ferencváros ellen, hazai pályán is csupán kétszer sikerült nyernie!

    34.

    PERC
    3 mérkőzésen kapott gólt csupán a Ferencváros a legutóbbi nyolc bajnokijából.

    33.

    PERC

    33.

    PERC
    Grozav középtávoli lövése közepesen sem veszélyes.

    33.

    PERC
    Polgár ment szépen a tizenhatos előtt Baturina elől, utolsó védőként.

    33.

    PERC
    Emlékezzünk a Fradi legendás edzőjére, Lakat Károlyra egy remek cikkel! Vannak utcák Budapesten, amelyeknek a neve összefonódik az emlékezetben egy-egy híres lakóéval. Ilyen a Rózsadomb aljában található rövid utcácska, a Tizedes utca is, Lakat Károly valamikori birodalma.

    31.

    PERC
    Baturinát Karan lökte ki durván a pályáról az imént, nem a portugál. Ő Makot rántotta volna le, ha tudja.

    30.

    PERC
    Rui Pedro kap sárga lapot utólag.

    30.

    PERC
    Sesztakov passzol jobbról jobbal Hasanihoz, aki ballal 18 méterről feladja Dibusznak.

    27.

    PERC
    Nekik 8? A két csapat előző 7 mérkőzését kivétel nélkül a Ferencváros nyerte meg, méghozzá 24 gólt szerezve, 2-t kapva.

    26.

    PERC
    Hasani lő 22 méterről, jobbal a léc fölé, szép levételt követően.

    26.

    PERC
    Ihor Haratin rúgja hátba Grozavot, sárga lap. Az ötödik neki, eltiltás.

    25.

    PERC
    Mezőnyjáték, sok keménykedéssel és sok rossz passzal.

    24.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    22.

    PERC
    A DVTK meg 400 perc után talált be ismét az élvonalban…

    22.

    PERC
    Baturina nem percember: idénybeli 9 kanadai pontját 330 perc alatt hozta össze!

    20.

    PERC
    Sesztakov labdaeladásával indult a Fradi, Mak csodás csel után még csodásabban indított. És Zubkov éppen Sesztakov mellől lőtte a gólt!

    19.

    PERC

    19.

    PERC
    ÚJABB GÓL, OLEKSZANDR ZUBKOV az ötös bal sarka elől ballal a kapu bal oldalába emel elegánsan a kivetődő Antal fölött, Mak pazar indítása után. 1–2!

    19.

    PERC
    Rui Pedro: 10 bajnoki, 3 gól, 0 gólpassz, 300 játékperc alatt. Ez a 4. meccse az exe ellen, és az első kanadai pontja.

    18.

    PERC
    Zubkov bal oldali kornerét Sesztakov elharcolja Frimpong elől az ötösön, nagy csatában.

    16.

    PERC

    15.

    PERC
    Ó, MICSODA GÓL, RUI PEDRO jobbal nagyon rosszul rúgja meg a tizenegyest, középre, laposan, de a jobbra elvetődő Dibusz alatt elsuhan a labda! 1–1!

    15.

    PERC
    Micsoda hiba, Márkvárt következő beadását rosszul veszi le Rui Pedro, de Haratin megrúgja, teljesen fölöslegesen! BÜNTETŐ! Erősen véleményes, tegyük hozzá, mert éppen Pedro lépett rá a szűrő lábára, aki ezek szerint szabálytalanul húzta azt ki az ellenfél stoplija alól…

    15.

    PERC
    Rui Pedro… Márkvárt indul meg a jobbon, szépen ad be jobbról jobbal, Pedro meg 12 méterről, jobbal Dibuszba lő!

    14.

    PERC
    Heister ballábas, 32 méteres szabadrúgását kiüti a léc alól Antal, szép, klasszikus mozdulattal. Robinzonád.

    14.

    PERC
    Heister beadása Karané.

    12.

    PERC
    Baturina: 11 meccs az idényben, 7 góllal és 2 gólpasszal (a hét gólból ötöt a Magyar Kupában szerzett, kettőt a Ráckeve, hármat a Bicske ellen – a szerk.).

    9.

    PERC
    Hasani ballal a sorfalba lő elsőre, a kipattanót feladja Dibusznak, szintén ballal.

    7.

    PERC

    7.

    PERC
    Frimpong fellöki Hasanit, szabadrúgás a tizenhatos jobb sarka elől, 23 méterről.

    7.

    PERC
    Mak ad be jobbról jobbal, Polgár, Karan és Antal egymásra vár, középről meg a jobb sarokba fejel a Fradi éke, három méterről. 0–1!

    6.

    PERC
    VEZET AZ FTC, ROKO BATURINA BETALÁL!

    5.

    PERC
    Rui Pedro futtatja Memollát, de rossz a beadás.

    3.

    PERC
    És viseli a Kövesd elleni megyei rangadó nyomait.

    3.

    PERC
    Zubkov adja be balról ballal a szögletet, Frimpong elől ment fejjel Sesztakov, aki fején kötést visel.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek zöld-fehér mezben és zöld nadrágban.

    Novák Zsoltra emlékezünk a mérkőzés előtt, a hazaiak legendás szertárosára.

    Fotók: Nagy-Pál Tamás

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Örökmérleg: 101 bajnoki, 65 ferencvárosi és 19 diósgyőri sikerrel, 2016, ill. 100 szerzett góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól a Diósgyőrhöz:
    2019, Rui Pedro
    2016, Busai Attila, játékoscsere
    2009, Zsivóczky Norbert
    2005, Berki Krisztián
    2002, Németh Gábor, ingyen
    1999, Páling Zsolt
    1988, Kvaszta Lajos
    A Diósgyőrtől a Ferencvároshoz:
    2016, Bognár István, jcs.
    2006, Jeremías Emanuel Buz
    1999, Kulcsár Sándor
    1986, Dzurják József
    1982, Szántó Gábor

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól Drazsics, Danilovics (derékfájdalom), Karan (agyrázkódás) és Molnár G. (combizomhúzódás), a vendégektől Covic (combizomhúzódás) sérült.

    Kellemes az idő, 10 Celsius-fok a stadionban.

    A listavezető Ferencváros a 11., kieső helyen álló Diósgyőr vendégeként lép pályára, de senki nem lepődne meg, ha némiképp tartalékos együttest szerepeltetne Szerhij Rebrov vezetőedző, miután a zöld-fehérekre kedden, a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában igencsak fontos találkozó vár Kijevben, a Dinamo vendégeként. A csoport harmadik helyének megszerzéséhez, így a tavaszi Európa-liga-folytatáshoz győznie kell a magyar együttesnek Ukrajnában vagy legalább 3–3-as döntetlent játszania. Mivel egyébként is nagyon sűrű a Ferencváros idei őszi programja, főleg úgy, hogy a járvány miatt a BL-meccsek is tömbösítve vannak, érthető lenne, ha az ukrán szakvezető pihentetné kulcsjátékosait. Várakozásunk szerint Tokmac Nguen is a kispadon kezdi a találkozót, és nem lenne meglepetés, ha az FC Barcelona ellen csereként beszálló Lovrencsics Gergő, illetve a pihenő Franck Boli is ott lenne most a pályán a kezdő sípszónál.

    Nagy kérdés, hogy a zöld-fehérek ellen hány gólszerzési lehetőséget lesz képes kidolgozni a DVTK. A vendégek eddig csupán négy gólt kaptak tíz NB I-es mérkőzésen, ez pedig félelmetesen jó adat. „Természetesen nem mi vagyunk a találkozó esélyesei – fűzte tovább gondolatait Feczkó Tamás. – A Ferencváros erényeit szükségtelen ecsetelni, a csapat kiemelkedik a hazai mezőnyből, a nemzetközi porondon is edződik, úgyhogy roppant nehéz feladat előtt állunk. Az előjelek nem mellettünk szólnak, ennek ellenére nem léphetünk pályára feltartott kézzel. Óriási szükségünk van minden egyes pontra, de csak akkor lehetünk eredményesek, ha valamennyi játékos a szívét-lelkét is kiteszi a pályára. Döntő lesz a helyzetek kihasználása.”

    „Háromszor álltunk szemben a kapussal, ebből kétszer az első negyedórában – bosszankodott még most is, napokkal a találkozó után Feczkó Tamás vezetőedző. – Az ilyen helyzeteket ki kell használni, s akkor most teljesen más mérkőzésről beszélnénk. Véigtámadtuk a második félidőt, ekkor az ellenfél elvétve jött át a térfelünkre, mégis tudott még egy gólt szerezni. Akkor lenne igazán nagy a baj, ha helyzetet sem tudnánk kialakítani. Sajnos a kritikus pillanatokban rendre rossz döntéseket hozunk.”

    Mezőkövesden is vereséget szenvedett a Diósgyőr, így most már kieső helyen áll a bajnoki táblázaton. A piros-fehérek idegenbeli mérlege valóságos katasztrófa, házon kívül még egy pontot sem szereztek… Ezúttal viszont hazai környezetben lép pályára a csapat, igaz, a Ferencváros elleni összecsapás sem ígér túl sok jót. A zöld-fehérek öles léptekkel haladnak a bajnoki cím megvédése felé, ellenfelük viszont sanyarú helyzetén szeretne javítani. A diósgyőriek meglehetősen nehezen emésztették meg a mezőkövesdi vereséget.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DVTK–FERENCVÁROS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ