2021.I.12. Ferencváros – Észtország: 1-0

A kihagyott 11-es is belefért, az FTC legyőzte az észt válogatottat

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.
A Ferencváros labdarúgócsapata a második téli felkészülési mérkőzését is megnyerte: kedden az észt válogatottat győzte le 1–0-ra Marbellában.


A mérkőzés:

Ferencváros — Észtország: 1-0 (0-0)
Marbella, 16:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Juan Gabriel Gallegos Jimenez (asszisztensek: Rafael David Mira Lopez, Samuel Guindo Jurado; tartalékjv.: Salvador Cantos Fernandez – spanyolok)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Lovrencsics G., 61.), Frimpong (Blazic, 61.), Dvali (Csontos, 61.), Nagy O. (Heister, 46.) — Haratin (Sigér, 61.), Vécsei (Laidouni, 61.) — Zubkov (Isael, 61.), Nguen (Skvarka, 61.), Katona B. (Redzic, 19.) — Uzuni (Baturina, 61.)
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Észtország: Hein (Igonen, 46.) — Kuusk, Pürg, Seppik (Marin, 64.), Miller (Zenjov, 64.), Kreida, Soomets, Poom, Sinjavski (Jarvelaid, 64.), Vassiljev (Lepik, 46.; Liivak, 67.), Sappinen (Roosnupp, 64.)
szövetségi kapitány: Thomas Haberli

Gól: Laidouni (73.)
Sárga lap: Vécsei (19.) illetve Pürg (16.)

A spanyol negyedosztályú Alhaurín de la Torre FC elleni 4–0-ra megnyert felkészülési mérkőzés után kedden ismét pályára lépett a Ferencváros Marbellában. Szerhij Rebrov csapata ezúttal a FIFA világranglistájának 109. helyén álló Észtországgal találkozott.

Az észtek kerete közel sem volt teljes, néhányan sérülés miatt nem lehettek ott az összetartáson, másokat a klubja nem engedett el Spanyolországba. Ennek ellenére is jól kezdtek a kék mezesek, Dibusz Dénesnek 20 perc alatt kétszer is védenie kellett.

Az első félidő folytatásában nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, majd a fordulás után nem sokkal vezetést szerezhetett volna a magyar csapat. Az 52. percben Myrto Uzunit rúgták fel a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Ihor Haratin kihagyta: jobblábas lövése után a kapus könnyedén védett.

Az utolsó fél órára szinte teljes sort cserélt Rebrov, az FTC pedig egyre jobban fokozta a nyomást. Ennek a 73. percben lett meg az eredménye: az észtek nem tudtak felszabadítani, s ezt a leggyorsabban eszmélő Aissa Laidouni használta ki – a francia középpályás állítgatás nélkül, nagyjából 15 méterről lőtte a kapuba a labdát. 1–0

A folytatásban újabb gól nem született, így a Ferencváros a második téli felkészülési mérkőzését is megnyerte Marbellában. Folytatás szerdán: a zöld-fehérek 17 órás kezdéssel a spanyol harmadosztályú Algecirasszal mérik össze az erejüket.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Aissa Laidouni: — Nehéz mérkőzés volt egy nagyon jó csapat ellen. Ez volt a második felkészülési meccsünk a spanyolországi edzőtáborban. Kemény felkészülés van mögöttünk, szerintem elégedettek lehetünk azzal, hogy sikerült újra nyernünk. Egy szöglet után Miha Blazic fejelt a kapura, majd sokáig az ellenfél tizenhatosán belül járt a labda, aztán végül eljutott hozzám és sikerült a kapuba lőnöm. De nem ez a fontos: sokkal többet ér a csapat számára, hogy sikerült megnyernünk a meccset.

(A Ferencváros és az észt válogatott hivatalos honlapja továbbá a Soccernet.ee, az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100101ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  MÁSODIK FÉLIDŐ

  90+2. perc: Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros 1–0-ra legyőzte az észt válogatottat.

  90+2. perc: Elakadt a labda a sorfalban.

  90+1. perc: Lovrencsics szabálytalankodott a tizenhatos előterében, szabadrúgást kaptak az észtek.

  90. perc: Két perc a ráadás.

  80. perc: Redzic esett el a tizenhatoson belül, de ezért nem járt büntető.

  73. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT AZ FTC! Egy beadás után nem tudtak felszabadítani az észtek, így a leggyorsabban eszmélő Aissa Laidouni 15 méterről, ballal a kapu bal oldalába lőtte a labdát. 1–0

  72. perc: Isael lövése után védett a kapus.

  64. perc: Többet cseréltek az észtek is.

  61. perc: Szinte teljes sort cserélt Szerhij Rerbov, így folytatja az FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Csontos, Heister – Sigér, Laidouni – Isael, Skvarka, Redzic – Baturina.

  53. perc: KIMARADT! Haratin végezte el a büntetőt, ám a jobblábas lövése után a kapus könnyedén megfogta a kapu bal oldala felé tartó labdát.

  52. perc: Tizenegyest kapott a Ferencváros! Egy remek indítás után Uzuni lépett volna ki ziccerben, a tizenhatoson belül azonban felrúgták.

  46. perc: Újra útjára indult a labda, az észtek kezdték a második félidőt.

  A szünetben egyet cserélt az FTC: Nagy helyére Heister állt be.

  ELSŐ FÉLIDŐ

  45+1. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben gól nélküli döntetlen az állás.

  45. perc: Egy perc a ráadás.

  41. perc: Zubkov jobb oldali szöglete után Frimpong fejelte jóval a kapu fölé a labdát.

  40. perc: Zubkovot becsúszva, szabályosan szerelték a tizenhatoson belül.

  34. perc: Botka jobb oldali beadása után Nguen próbálkozhatott, de nem találta el a kaput.

  30. perc: Botka visszatért a pályára.

  27. perc: Botka a védője szorításában elesett a tizenhatoson belül, de nem kapott tizenegyest, ráadásul ápolni is kell.

  21. perc: Védés! Sinyavskiy 15 méterről tüzelt, Dibusz azonban oldalra nyomta a kapu bal felső sarkába tartó labdát.

  19. perc: Cserélt az FTC, Katona Bálint helyére Damir Redzic állt be.

  19. perc: Vécsei rúgta fel az ellenfelét az oldalvonalnál, villant a sárga lap. A jobb oldali szabadrúgás után nem alakult ki helyzet.

  16. perc: Haratin szabadrúgása után könnyedén védett az észt kapus.

  14. perc: Botka jobb oldali beadása sem volt pontos.

  10. perc: Dibusz mutatott be egy védést.

  9. perc: Zubkov jobb oldali beadása pontatlan volt.

  8. perc: Sinyavskiy próbálkozott a tizenhatoson belülről, de nem találta el a kaput.

  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a ferencvárosiak indították útjára a labdát.

  Élőképes közvetítés itt!

  Észtország jelenleg a 109. helyen áll a FIFA világranglistáján. A válogatott keretből többen is hiányoznak: néhányan sérülés miatt nem lehetnek ott Marbellában, másokat pedig a klubja nem engedett el az összetartásra.

  A mérkőzést a fradi.hu szöveges tudósítása alapján közvetítjük.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Észtország felkészülési mérkőzés. Tartsanak velünk!

  ELŐZMÉNYEK

  A szombati, Alhaurín de la Torre ellen 4–0-ra megnyert felkészülési mérkőzést követően vasárnap csak délelőtt vezényelt edzést a Marbellában edzőtáborozó Ferencváros labdarúgóinak a szakmai stáb, az átmozgató gyakorlást követően délutánra pihenőt kaptak a játékosok. Szerhij Rebrov hétfőn sem hajtotta meg a labdarúgóit, elvégre kedden újabb edzőmérkőzés következik, 16 órakor a szintén a spanyolországi helyszínen edzőtáborozó észt válogatott lesz az ellenfél. A fradi.hu beszámolója szerint a balti nemzeti csapat ugyanabban a hotelben szállt meg, mint az FTC, ám nem teljes kerettel érkezett az összetartásra. Néhányan sérülés miatt maradtak otthon, míg másokat a klubjuk nem engedett el a januári összetartásra.

  „Eddig minden a megszokott mederben zajlik, gyűjtjük az erőt a tavaszi folytatásra – mondta lapunknak hétfő délután Miha Blazic, a Ferencváros 27 esztendős szlovén hátvédje. – Szerencsére az erőnlétet fejlesztő gyakorlatok többségét is labdával végezzük, és bár nyilván a taktika is fontos szerepet kap, annyira rövid volt a téli pihenő, ha akartuk volna, akkor sem tudjuk elfelejteni az automatizmusokat. Furcsa a mostani helyzet, elvégre múlt héten érkeztünk Spanyolországba, most pedig arról beszélünk, hogy jövő héten már az új év első bajnokija vár ránk. Sajnos a nemzetközi kupában már nem vagyunk érdekelve, ennek ellenére biztos, hogy minden játékosra szükség lesz tavasszal, mert január végétől ismét szerda–szombat ritmusban játsszuk a meccseket. A célunk nem is lehet más, mint megvédeni a bajnoki címet, ami a megnyugtató pontelőny ellenére sem lesz könnyű feladat. Tavasszal vélhetően a csapatok többsége a BL-csoportkörös Ferencváros ellen akar majd bizonyítani, mi viszont szeretnénk tartani a szintet, és továbbra is szállítani a győzelmeket. Ezekben a napokban a sikeres tavaszt alapozzuk meg, és bízom benne, hogy a folytatásban ugyanolyan alázattal és sikerre éhesen lépünk majd pályára, ahogy eddig is. Emellett nem szabad azt hinnünk, hogy a BL-csoportkörös szerepléssel elértük a maximumot. Láttuk, miben vagyunk lemaradva a nemzetközi elittől, a jövőben csak akkor ismételhetjük meg az őszi menetelést, ha egyénileg és csapatként is dolgozunk a hiányosságainkon.”

  Szerhij Rebrov vezetőedző több fiatal tehetséget is magával vitt az edzőtáborozásra, s közülük többen megkapták a lehetőséget múlt szombaton a spanyol negyedosztályban szereplő Alhaurino ellen. A védelem bal oldalán a 18 esztendős Csontos Dominik kezdett, a vele egykorú támadó középpályás, Katona Bálint a támadósor jobb szélén kapott helyet. A fordulást követően a 17 éves Nagy Olivér bizonyíthatott jobbhátvédként, a támadósorban a szintén 18. életévében járó Damir Redzic, de rajtuk kívül az U17-es korú kapus, Mergl Szabolcs is elutazott Spanyolországba.

  „Rebrov úgy döntött, ad nekik esélyt, hogy megmutassák magukat az első csapatnál. Sok hasznos tapasztalattal gazdagodtak a szombati edzőmeccsen, hiszen a felnőtteknél teljesen más a tempó, a gondolkodás és a végrehajtás sebessége, a reakcióidő, egyszóval minden. Ehhez kell nekik is hozzászokni, és az itt megszerzett tapasztalatot magukkal vinni abba a csapatba, amelyben a tavaszi idényben lehetőséget kapnak – mondta a fradi.hu-nak Máté Csaba, a csapat másodedzője, aki a közelgő tavaszi rajtra is kitért. – Az újrakezdés után több héten keresztül szerda-szombat ritmusban játszunk, az ilyen periódusokból szerencsére mindig jól jöttünk ki az ősszel. Felkészültnek és koncentráltnak kell lennünk, mert nagyon rövid idő alatt lehet sok pontot szerezni, de hamar hátrányba is kerülhetünk.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport