2021.I.20. Ferencváros – DVTK: 0-1

Bomba meglepetés: a Fradi kikapott odahaza a Diósgyőrtől!

Suljic jött, látott, győztes gólt lőtt, majd lement – 61 bajnoki után kapott ki odahaza az FTC.
A Ferencváros hazai pályán meglepetésre 1–0-ra kikapott a DVTK-tól a labdarúgó NB I 2. fordulójából most bepótolt mérkőzésen, ezzel a címvédő elszenvedte első vereségét a szezonban, egyszersmind 61 bajnoki után szenvedett ismét vereséget odahaza.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Szerintem jó edzőtáborunk volt, bár minden tervünket nem sikerült megvalósítani, hiszen nem állt elegendő idő a rendelkezésünkre. De természetesen az idő rövidsége minden csapat dolgát megnehezítette. Az év első mérkőzése mindig nagyon nehéz. A DVTK edzőt cserélt és szerződtetett több új labdarúgót, nem könnyű felkészülni egy olyan ellenfél ellen, amelynek több játékosát még nem láthattuk tétmérkőzésen bizonyítani. Magunkra kell koncentrálnunk és a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk. Az biztos, hogy több időre van szükségünk, hogy a csapat azt a teljesítményt nyújtsa a pályán, amit elvárok tőle. Egyelőre ne várjon senki tökéletes futballt. Az akarattal, a motivációval viszont biztosan nem lesz gond, és az a legfontosabb, hogy ma este megszerezzük a három pontot a DVTK ellen.

Zoran Zekic: — Sok felvételt láttam az FTC-ről, még annak idején a Dinamo Zagreb elleni meccsüket is. Amióta Diósgyőrbe érkeztem, sokat segített a videoelemzőnk, minden információ rendelkezésre áll. Az FTC egy nagyon jó csapat, a legjobb Magyarországon, mi pedig az utolsó helyen állunk. Így kell felkészülnünk a találkozóra. “Nem tudom megmondani, hány százalék esélyünk van az FTC ellen, nem vagyok bukméker. Minden bajnoki rajt előtt az első mérkőzés a legfontosabb, ha ezt lejátszottuk, utána következhet a második. Az elmúlt heti sérülteken kívül csak Molnár Gábor játéka kérdőjeles, még nincs tökéletes állapotban.

A mérkőzés:

Ferencváros — DVTK: 0-1 (0-0)
Groupama Aréna, 20:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Szert, Huszár; alapvonali jv.: Karakó, Erdős; tartalékjv.: Bornemissza)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Lovrencsics G., 70.), Blazic, Dvali, Heister — Haratin (Skvarka, 86.) — Zubkov (Isael, 70.), Somália (Sigér, 78.), Laidouni, Uzuni — Nguen (Gera D., 78.)
kispad: Bogdán, Frimpong, Vécsei, Redzic
vezetőedző: Szerhij Rebrov

DVTK: Antal — Grgic, Milovic, Hegedűs J., Soldo — Max, Márkvárt, Zivulic — Drazic (Hasani, 84.), Grozav (Rui Pedro, 76.), Ivanovski (Suljic, 84.; Karan, 89.)
kispad: Bukrán, Makrai, Vági, Sesztakov, Szűcs K., Pikk, Iszlai
vezetőedző: Zoran Zekic

Gól: Suljic (85.)
Sárga lap: Dvali (55.), Uzuni (90+3.) illetve Márkvárt (39.), Zekic (72.), Zivulic (90+3.)

Huszonnyolc nappal az utolsó őszi bajnokit követően szerda este az Üllői úton eldördült a rajtpisztoly. A két csapat a hangfalakból bömbölő zöld-fehér indulót hallgatva a jól megszokott füstfelhőből előbújva indult a pálya irányába, akadtak olyanok, akik számára új volt a körítés.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a Diósgyőr bevásárolt a télen, de hogy az új fiúk közül hány lesz ott az új tréner, Zoran Zekic csapatában, azt csak tippelgetni lehetett. Nos, a horvát vezetőedző négy télen igazolt honfitársát állította a kezdőbe, és miután Goran Milovic, Vinko Soldo, Alen Grgic és Diego Zivulic közül három hátvéd, a védelem még véletlenül sem volt összeszokottnak mondható.

A Ferencváros az első félidőben mindenesetre nem tette próbára különösebben őket. Negyedóra elteltével Myrto Uzuni fejese nyomán vezethetett volna a hazai csapat, ám utána sok hiba csúszott a listavezető játékába. Miha Blazic hosszú indításokkal, előkészítés nélküli távoli lövéssel próbálkozott, ami a mozdulatokból ítélve nem tetszett Szerhij Rebrovnak.

Aligha azt gyakorolták Marbellában, hogy a labdákat az apró termetű Tokmac Nguen fejére ívelgessék, és még úgy is kevés veszélyt jelentett a vendégek kapujára a Fradi, hogy az első tizenöt percben nyolc szögletet tekerhetett középre. A lelátóról Marco Rossi magányosan álldogálva nézte a találkozót, s mivel összesen öt magyar játszott a pályán (abból kettő kapus), neki sem kellett a figyelmét megosztania.

A Ferencvárosnál tényleg minden részletre odafigyelnek. Alig kezdődött el a második félidő, amikor a zöld-fehérek kispadjától hírvivőt küldtek a diósgyőri kapu mögött álldogáló labdaszedő gyerekekhez, arra kérték őket, ha a labda elhagyja a játékteret, minél gyorsabban dobják oda Antal Botond kapusnak. Egyértelmű volt, a hazai csapat minél nagyobb nyomás alá akarta helyezni a vendégeket, abban bízva, hogy a figyelmük előbb-utóbb kihagy, az pedig gólt és győzelmet érhet.

Csakhogy a vendég diósgyőriek szívósan védekeztek. Talán az sem zavarta őket, hogy az első félidőben egyszer sem találták el a kaput, a lényeg a szervezettség volt. Zoran Zekic szemlátomást jól összerakta csapatát, mindenkinek megvolt a helye, feladata, a Fradi pedig hiába próbálkozott, nem találta a rést a pajzson. Szerhij Rebrov cserékkel próbált frissíteni együttesén, a várt nagy nyomás azonban elmaradt.
Sőt, az igazi meglepetés csak ezután következett!

Zekic ráérzett, pályára kell küldenie a minap szerződtetett Asmir Suljicot, aki bekocogott, majd másodpercekkel később megszerezte a győztes gólt. Második labdaérintéséből passzolt Dibusz Dénes kapujába, öt perc játékidő után pedig lekocogott, Zekic lecserélte, s a lefújásig hátralévő pillanatokra a nála jóval magasabb Dejan Karant küldte a helyére. A lefújás után a vendégjátékosok nem véletlenül ugráltak önfeledten, fontos győzelmet arattak, a szerdai siker megadhatja az alaphangot a tavaszi meneteléshez. 1–0

Szerda este 61 meccses sorozat ért véget, a Ferencváros legutóbb 2017. április 15-én szenvedett vereséget hazai pályán az NB I-ben, akkor a Vasas győzött 2–1-re az Üllői úton.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Diósgyőr győzelemmel debütáló trénere, Zoran Zekic azzal kezdte, hogy megköszönte játékosainak a teljesítményüket.

„Mindenki a csapat érdekeit szem előtt tartva játszott. Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Fradi birtokolta többet a labdát, nekünk nagyrészt védekeznünk kellett. Néhány pillanatot elszalasztottunk a kontrákra, nem úgy sikerültek az utolsó passzok, de így is nagyon hálás vagyok a játékosoknak.”

Kollégánk arról is kérdezte a horvát edzőt, hogy 5 perccel beállítása után miért cserélte le a győztes gólt szerző Asmir Suljicot.

„Nem voltam elégedett vele, mert gólt rúgott, úgyhogy egyből le is cseréltem. Komolyra fordítva a szót: taktikai oka volt a cserének, a vezetés birtokában már csak a védekezés volt fontos az utolsó percekben.”

Hozzátette: hatalmas jelentősége van annak, hogy győzni tudtak a Groupama Arénában.

„Korábban nyertem már a PSV otthonában is, de ennyire boldog akkor sem voltam, mert ebben a nehéz helyzetben, amiben most a Diósgyőr van, óriási értéke van ennek a sikernek.”

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov is nehéz mérkőzésről beszélt.

„Két és fél hét nem elég a tökéletes felkészülésre. A Diósgyőr megtalálta a nyerő taktikát. Alakítottunk ki helyzeteket, de gól nélkül nem lehet meccset nyerni.”

Az ukrán trénernek ez volt az első hazai veresége a bajnokságban az FTC vezetőedzőjeként.

„Sajnos a rekordoknak is véget kell érniük egyszer. Elég mélyen védekezett az ellenfél, nálunk pedig hiányzott a kreatív játék a középpályán. Az első félidőben talán több helyzetet tudtunk kialakítani. A vereségtől függetlenül előre kell tekintenünk, és készülni a következő meccsre.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.I.20. Ferencváros – DVTK: 0-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  Véget ért 61 mérkőzés után a Ferencváros hazai bajnoki veretlenségi szériája. A zöld-fehérek NB I-es találkozón ezt megelőzően 2017. április 15-én a Vasastól (1–2) kaptak ki a Groupama Arénában. Azóta a mai vereségig 50 győzelmet arattak és 11 döntetlent játszottak, ez klubrekordot jelentő sorozat.

  90+5.

  PERC
  A Ferencváros hazai mérlege 7 győzelem, 1 vereség, gólkülönbsége 18–3 – ebben a bajnokságban csak Suljic, a felcsúti Joao Nunes és a budafoki Zsóri Dániel tudott betalálni a zöldek kapujába a Groupama Arénában.

  90+5.

  PERC
  Az FTC legutóbb június 23-án, Székesfehérváron veszített bajnoki találkozót (Fehérvár–FTC 1–0).

  90+5.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  … Diego Zivulic is kap egy sárga lapot.

  90+3.

  PERC
  A két főkolompos, Myrto Uzuni és…

  90+3.

  PERC
  Gera elesik, nincs 11-es, csak nagy vitatkozás. Milovic simán csak elrúgta előle Lovrencsics jobb oldali beadását.

  90+2.

  PERC
  Hegedüst kell ápolni.

  90+1.

  PERC
  Gera lő a bal alsó mellé kissé balról, jobbal, 22-ről.

  90.

  PERC
  Lovrencsics beadása után Isael lő kapura kissé jobbról 10-ről, de véd Antal a léc alatt.

  89.

  PERC
  Micsoda csere volt!

  88.

  PERC
  Jött, látott, győztek? Suljic le, a bekk Dejan Karan be. Ilyen nincs, a szélső nem sérült!

  87.

  PERC
  A Diósgyőr legutóbb 2017. április 8-án tudott pontot szerezni a Ferencváros otthonában (1–1).

  87.

  PERC
  A DVTK 54 kísérletből csak négyszer tudta legyőzni idegenben a Ferencvárost: 1941-ben (0:1), 1972-ben (0–1), 1998-ban (3–4) és 2009-ben (0–3-mal igazolták, a 69. percben 1–3-as állásnál félbeszakadt).

  87.

  PERC
  Szerhij Rebrov kinevezése óta az FTC mind a hat bajnokiján diadalmaskodott a Diósgyőr ellen.

  87.

  PERC
  A két csapat közötti legutóbbi nyolc bajnokit a Ferencváros nyerte meg (az eredménysor: 4–0, 4–1, 4–1, 7–0, 1–0, 1–0, 3–0, 3–1), a DVTK legutóbb 2018. március 3-án, Debrecenben tudta legyőzni a fővárosi zöld-fehéreket.

  86.

  PERC
  Zivulic kifejel egy szögletet, Antal lehúz egy beadást.

  86.

  PERC
  Haratin le, Michal Skvarka be, szűrő helyett karmester.

  84.

  PERC

  84.

  PERC
  VEZET A DVTK! Márkvárt szabadrúgását ASMIR SULJIC az ötös bal sarka elől jobbal laza mozdulattal középre töri, Blazicnak, aki visszateszi véletlenül és figyelmetlenül a labdát, Suljic jobbal az ötös bal sarkáról laposan a kapu közepébe lő. 0–1!

  84.

  PERC
  Ivanovszki lesérült, Asmir Suljic váltja.

  83.

  PERC
  Drazsics le, Florent Hasani be, ék helyett szélső.

  82.

  PERC
  Dvali nem figyel, de passzával Ivanovszki megfordul, nem tör kapura…

  79.

  PERC
  HELYZET, Márkvárt bal oldali, jobblábas szabadrúgását hét méterről, középről kapura fejeli Milovic, Dibusz jobbra elvetődve elkapja a félmagasan szálló labdát.

  78.

  PERC
  Aki szabálytalankodással mutatkozik be.

  77.

  PERC
  Somália le, Sigér Dávid be.

  77.

  PERC
  Nguennek nem ment ma, Gera Dániel debütál.

  77.

  PERC
  Újabb kettős hazai csere.

  75.

  PERC
  Grozav játszhatott, mert lejön a pályáról, Rui Pedro be. Mire megy a karmester az ex ellen?

  75.

  PERC
  Isael jobbal 14-ről Maxra lőtte Laidouni keresztpasszát, Antal simán megfoghatta volna, lábbal ment érte, szerencséjére a támadó egészen egyszerűen megijedt tőle.

  72.

  PERC
  Isael lövése megpattan egy védőn, Antal nem meri fogni a labdát, szöglet, rossz.

  71.

  PERC
  Sárga lapot kap a vendégmester, Zekic.

  69.

  PERC
  Zubkovot Isael váltja, szélsőcsere.

  68.

  PERC
  Botka le, pedig nem ment neki rosszul, Lovrencsics Gergő váltja.

  68.

  PERC
  Laidouni 19 méteres, jobblábas lövését blokkolja a 16-oson Milovic.

  68.

  PERC
  Ez igen, Laidouni remek emelését menti Hegedüs az ötösön Uzuni elől, spiccel, balettos mozdulattal, jő Antal, és nekimegy az álmélkodó támadónak. Ápolás, nem volt szabálytalan a kapus.

  60.

  PERC
  Nguen emelése a vendégkapusé.

  60.

  PERC
  A kapu elé érkező Grozav előtt éppen csak elcsusszan az ötösön Ivanovszki jobbról jövő beadása.

  58.

  PERC
  Tiszta Dél-Amerika, argentin talpalt le brazilt.

  58.

  PERC
  Somália és Max összerúg, ápolás. Kettős.

  57.

  PERC
  Heister újabb távolija is a léc fölött hagyja el az ilyenkor szokásosat.

  57.

  PERC
  Nguen bal oldali beadását elhalássza Hegedüs az ötösön a gólra éhes Uzuni elől.

  54.

  PERC
  Lasa Dvali kap sárga lapot Ivanovszki megrúgásáért.

  49.

  PERC
  Botka jobb oldali beadását Laidouni jobbal hatról a léc fölé vágja, bevetődve!

  48.

  PERC
  Nagy hazai rohamokkal.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Az őszi idény végén a DVTK volt az NB I legrosszabb formában levő gárdája, az előző hat bajnokiját kivétel nélkül elvesztette, 4–17-es gólkülönbséggel. A legutóbbi nyolc találkozón csak 3 pontot szerzett a DVTK, azt is a zöld asztal mellett, hiszen 3–0-val megkapta az Újpest elleni meccset. A pályát legutóbb október 25-én hagyták el győztesen a miskolciak, ekkor 3–0-ra múlták felül a Puskás Akadémiát.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  Forrás: Flashscore

  „A BL-selejtezőben már megtapasztaltam, milyen erős a Ferencváros. Új kihívást kerestem, a Fradi pedig évről évre a bajnoki címért, a nemzetközi kupaszereplésért harcol, így örültem a megkeresésnek – mondta a Ferencváros honlapjának Wingo. – Ősszel a Fradi a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, ezt én is szeretném megélni, ez is segített a döntésben. A védelem jobb szélén vagyok a leghasznosabb, mindent megteszek, hogy a csapatba kerüljek, és ott segítsem az együttest.”

  FÉLIDŐ

  A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencvárossal szemben szerzett tapasztalat segített az amerikai Henry Wingónak abban, hogy a magyar bajnokhoz szerződés mellett döntsön.

  FÉLIDŐ

  A párharc legjobb góllövői a közelmúltból
  Böde Dániel 12
  Varga Roland 6
  Wukovics László 5
  Bükszegi Zoltán 3
  Szabics Imre 3

  FÉLIDŐ

  Tizenkét pont?! Bármennyire is furcsa, a Fradi szerda este nagy lépést tehet az újabb bajnoki címe felé. Ha a zöld-fehérek az elmaradt mérkőzés pótlásán legyőzik a Diósgyőrt, tizenkét pontra növelik előnyüket az üldöző fehérváriakkal szemben. Behozhatatlannak tűnhet az előny, főleg a mostani Ferencváros ellen… A tavaszt illetően egyáltalán nem mindegy, mit hoz az Üllői úti összecsapás. BORBOLA BENCE a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  46.

  PERC
  Az FTC az utóbbi három bajnokiját úgy nyerte meg, hogy a szünetben még minden alkalommal döntetlen volt az állás.

  46.

  PERC
  A Diósgyőr vendégként legutóbb tavaly március 14-én, a koronavírus miatti leállást megelőző, zárt kapus fordulóban, Fehérváron tudott pont szerezni a bajnokságban (1–1). Azóta mind a 11 idegenbeli NB I-es meccsét elvesztette.

  45.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  45.

  PERC
  Zubkov ballal a léc fölé lő egy 24 méterről, kissé balról járó szabadrúgást. Antal nem tipikusan az a kapus, akinek 24-ről a feje fölé be lehetne ívelni a labdát…

  44.

  PERC
  Sorjáznak a végére a pontatlan hazai szabadrúgások és beadások.

  40.

  PERC
  Előtte Ivanovszkin nagyot lökött a 16-oson belül Laidouni, de tovább.

  39.

  PERC
  Márkvárt Dávid odarúg Laidouninak, előtte szerelte őt Heister. Oda is szól a magyar játékos: sárga lap.

  39.

  PERC
  A DVTK az Üllői úti meccs után Paksra utazik, majd a Budafokot látja vendégül, február végig pedig többek között a Kisvárdával (otthon), az Újpesttel (idegenben) és a Mezőkövesddel (otthon) is megmérkőzik. Ezeken a meccseken minél több pontra, győzelemre lesz szükségük a piros-fehéreknek, ha folytatni akarják a megszakítás nélküli, élvonalbeli idények számát – ha idén is bennmaradnak, akkor egymás után a 11. évadot kezdhetik meg az NB I-ben, ami új rekordnak számítana a 111 éves klub történetében.

  38.

  PERC
  Utóbbi nem is játszik jól ma.

  38.

  PERC
  Zekic olyan játékosokat válogatott a télen, akikkel dolgozott már együtt, illetve jól ismer. Ezzel együtt gondot okozhat, hogy az érkezők közül többen nem igazán voltak játékban az elmúlt fél évben. Malenica például csak négy tétmeccsen védett az ősszel a Lech Poznanban, Zivulic pedig több mint fél évvel ezelőtt, tavaly júliusban játszott legutóbb tétmérkőzést Wroclawban.

  36.

  PERC
  Leült kissé a meccs, már csak 62 százalékban a Fradié a labda. Hét lövés itt, kettő a kapu felületére, nulla per nulla ott…

  31.

  PERC
  Nguen lő ballal fél méternyivel a léc fölé középről, 21-ről, Max (!) passza után.

  30.

  PERC
  Dibusz hozza a frászt övéire egy kapuja előtt keresztbeívelt passzal.

  28.

  PERC
  Uzuni megindul, Milovic szereli őt férfias belépővel, Blazic távoli lövése aztán távolról sem jó.

  27.

  PERC
  Blazic emelése kapuscsemege, Rebrov kérdőn néz a védőjére.

  25.

  PERC
  Nguen jobblábas, 14 méteres, kissé jobbról jövő lövése megpattan Hegedűsön, de Antal jobbra legördülve fogja a labdát. Uzuni adott be előtte jobbról.

  23.

  PERC
  Nguen jobbról éles szögből, jobbal jócskán a rövid felső sarok mellé lő, Milovic mellől.

  21.

  PERC
  Márkvárt emelését Botka csoda nyugodtan fejeli haza Grozav orra elől.

  19.

  PERC
  Rebrov sokkal nyugodtabb, bár a játék képét látva ez nem is csoda.

  19.

  PERC
  Zubkov jobb oldali beadása elsuhan Uzuni előtt, okosan takarít Milovic.

  18.

  PERC
  Zoran Zekic nem éppen az a nyugis edzős, folyamatosan együtt él a játékkal, kiabál be, hevesen gesztikulál, ha nem tetszik neki valami – jelentik a helyszínről.

  17.

  PERC
  Alen Grgic ügynöke Mladen Grgic, hozzá tartozik Ante Budimir (Osasuna) és Josip Knezevic is!

  16.

  PERC
  Antal középre tolja a gyatra szögletet, Heister ballal 22-ről a bal alsó mellé emel.

  15.

  PERC
  Szép támadás, Botka beadását kissé fölöslegesen szögletre tolja Grgic.

  14.

  PERC
  HELYZET, Blazic emelését Uzuni hat méterről, középről Antal jobb lábába fejeli!

  13.

  PERC
  Grozav passzával kapura törhetne Ivanovszki, de kézzel viszi tovább a labdát.

  12.

  PERC
  Kemény fából faragták a horvát U21-es válogatott játékost!

  11.

  PERC
  Jöhet a 6. hazai szöglet, Uzuni beadását az égbe fejeli Laidouni, Soldót jobban megfejelte ugyanis, mint a labdát. Ápolás.

  11.

  PERC
  Somália középre fejelt labdája Soldóé.

  10.

  PERC
  Heister megindul a balon, szereli szögletre Márkvárt.

  9.

  PERC
  Keményen, férfiasan játszik a Fradi, látszik a BL-rutin, nem tud mit kezdeni a Rebrovpresszinggel a DVTK.

  8.

  PERC
  Heister szereli lelkes becsúszással a jobbon meginduló, magát pocsékul szöktető Márkvártot, majd nadrágféken Rebrov ölében landol.

  8.

  PERC
  Uzuni most balról ad középre, az ötös bal sarka elől fejjel közére teszi a labdát Nguen, de erre is kilép Antal.

  6.

  PERC
  Uzuni jobb oldali beadását rossz helyre üti Antal a kapu elől, de kisegítik a védői.

  5.

  PERC
  Somália ad be egy korner után, blokkol középen bal térddel Max.

  4.

  PERC
  Keményen letámad a Fradi, Grozavot hárman veszik körül, szerelik is. Laidouni.

  3.

  PERC
  Blazic szerel a balon, de korner. Grozav feladja a labdát jobbal Dibusznak.

  2.

  PERC
  Somália a 16-os előtt, jobbal már lőne, amikor odalép neki Soldo, Antal a nevető harmadik.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben, a vendégek tiszta vörösben.

  A Ferencváros kilencpontos előnnyel vezeti a bajnokságot. Pályaválasztóként makulátlan a mérlege (7–0–0), 18 gólt szerzett és csak kettőt kapott. A hazaiak a legutóbbi nyolc, Diósgyőr elleni párharcukat megnyerték. Otthon pedig 2009 októbere óta nem kaptak ki a borsodiaktól az NB I-ben. A DVTK az előző hat bajnokiját elveszítette. Tíz ponttal a tabella utolsó helyén áll. Vendégként még csak pontot sem szerzett, 7–0–0 a mérlege. Egynél több gólt egyik látogatása során sem szerzett.
  Ferencváros–Diósgyőr 2018–2019: 4–1, 4–1, 7–0, 2019–2020: 1–0, 1–0, 3–0, 2020–2021: 3–1

  Fotók: Nagy-Pál Tamás

  Nincs elérhető leírás.

  Marko Malenica és Luka Marin papírjai nem rendeződtek időre, ők csak a hétvégén állnak Zekic rendelkezésére – írja a dvtk.eu.

  Egy kis örökmérleg: 102 élvonalbeli bajnokit játszottak egymással, a mérleg 66 ferencvárosi siker, 17 döntetlen, 19 diósgyőri győzelem, 219, ill. 101 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Diósgyőrhöz:
  2019, Rui Pedro
  2016, Busai Attila, játékoscsere
  2009, Zsivóczky Norbert
  2005, Berki Krisztián
  2002, Németh Gábor, ingyen
  1999, Páling Zsolt
  1988, Kvaszta Lajos
  A Diósgyőrtől a Ferencvároshoz:
  2016, Bognár István, jcs.
  2006, Jeremías Emanuel Buz
  1999, Kulcsár Sándor
  1986, Dzurják József
  1982, Szántó Gábor

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Civic, Isael, Kovacevic (bokasérülés) és F. Boli (betegség után lábadozik) sérült, a vendégektől Danilovics, Memolla (derékbántalmak), Molnár G. (térdszalaghúzódás), Polgár (combizomhúzódás) és Orosz D. (bokazúzódás) maródi.

  Nincs elérhető leírás.

  BŐVEBBEN ITT!

  A DVTK szerdai ellenfélnél, a Ferencvárosnál a sikeres őszi bajnoki és nemzetközi kupaszereplés után a téli szünet csendesen telt, egyelőre nem volt sok változás a keretben. Csonka András Budafokra került kölcsönbe, az ősszel sérüléssel is bajlódó, csak hat tétmeccsen szereplő Varga Roland az MTK-hoz igazolt. Érkezett a csapathoz a két-fehérektől Gera Dániel és az egyelőre sérülés után lábadozó Katona Máté, majd hétfőn a klub bejelentette a norvég Moldétól megszerzett amerikai hátvéd, Henry Wingo szerződtetését.

  Nincs elérhető leírás.

  Fotók: Nagy-Pál Tamás

  – Nehéz mérkőzésre számít? A diósgyőriek a tabella utolsó helyezettjeként a bentmaradásért küzdenek…
  – Figyelemmel követtem a téli játékosmozgást náluk, már csak azért is, mert neves horvát szakembert ültettek a kispadra. Zoran Zekic személyében tapasztalt vezetőedző érkezett Diósgyőrbe, és az átigazolt légiósok közül is ismerek néhányat. A kölcsönbe érkező Vinko Soldóval a Dinamo Zagreb akadémiáján például együtt játszottam, Goran Milovic is remek futballista, mindkettejükkel sokat erősödtek. Mi játszunk hazai pályán, mi vagyunk a bajnokok, nekünk csakis a győzelem elfogadható. Önbizalommal telve várjuk a meccset.

  – Az edzőmérkőzéseken nem talált a kapuba – bosszantja?
  – A gól mindig jókor jön egy csatárnak, azt biztosan nem mondhatom, hogy a téli felkészülés alatt ellőttem az összes puskaporomat. Így még éhesebb vagyok a gólokra.

  – Milyen formában van? Az edzések, edzőmeccsek alapján érzi egy játékos, milyen időszak várhat rá?
  – Nehéz megmondani. A spanyolországi meccseken rendre mi játszottunk fölényben, jobbak voltunk, ám teljes mérkőzés senkinek sem jutott. Volt, aki negyvenöt, más hatvan perceket kapott. Ahhoz, hogy kiderüljön, milyen formában vagyok, mindenképpen meg kell várni az első tétmérkőzést, ott is sok múlik az első labdaérintéseken.

  – A pihenő azért jól jött?
  – Fizikailag jó állapotban voltam, inkább mentálisan kellett rendbe tennem magam. Az utolsó őszi mérkőzésünk után hazautaztam Horvátországba, előbb Splitben töltöttem néhány napot, majd Zágrábban. Utólag belegondolva jobb lett volna fordított sorrendben, akkor nem kellett volna átélnem a szörnyű földrengést.

  A négy utolsó őszi mérkőzésen három gólt szerzett. Jó lenne ott folytatni a bajnokságot, ahol abbahagyta, nem?
  – De még milyen jó! – vágta rá lapunk felvetésére Roko Baturina, a zöld-fehérek csatára, aki sorrendben az MTK Budapest, a DVTK és a ZTE FC kapujába is betalált. – A szezon végére jó formába kerültem, végre jöttek a gólok is, márpedig egy csatárnál ez létkérdés. Ebből a szempontból sajnáltam is, hogy véget ért a bajnokság őszi szakasza.

  Roko Baturina, a Ferencváros labdarúgócsapatának horvát csatára Zágrábban volt éppen a földrengés idején, és bár nagyon megijedt, immár a Diósgyőr elleni meccsre tud összpontosítani.

  „Nem elég, hogy ősszel voltak problémák, még a szombati felkészülési találkozónkon is. Nem voltam boldog, sok problémát láttam. Azt viszont már a mérkőzés után is elmondtam, inkább most jöjjenek ki a hiányosságaink, és legyünk tisztában azzal, hogy miket kell kijavítani. Valóban több új játékos érkezett a télen, de őket nem az utcáról szedtük össze, van tapasztalatuk. Közös munkára van szükségünk, de szerdán máris kezdünk, nincs időnk semmire. Csak arra, hogy dolgozzunk, lehetőleg minél többet” – nyilatkozta Zekic.

  BŐVEBB CSAPATBEMUTATÓ ITT!

  A 10 ponttal sereghajtó, a 11. fordulótól sorozatban hat vereséget szenvedő DVTK-nál „all in”-t mondtak a télen és mindent feltettek a bennmaradásra. Először tulajdonost váltott a klub, majd ebben az idényben már másodszor vezetőedzőt is. Az ősszel Feczkó Tamást váltó Geri Gergely helyett érkezett a horvát Zoran Zekic, aki legutóbb a moldovai Sheriffnél, míg előtte Eszéken, az NK Osijeknél dolgozott. A DVTK kezdte meg legelőször a felkészülést, már december végén, de akkor még Geri irányításával, így januárban mindent lehetett „elölről” kezdeni, amikor Zekic átvette a szakmai munka irányítását – már csak azért is, mert az új edző mellett érkezett nyolc külföldi játékos is, köztük hat horvát.

  A DVTK új vezetőedzője, Zoran Zekic azt sem bánja, hogy ötöt lehet cserélni a mérkőzéseken, hiszen kevés olyan labdarúgója van, aki jelen erőállapotában kilencvenpercnyi jó teljesítményre lenne képes.

  Nehezebb feladattal aligha találhatná magát szembe a Diósgyőr, mint a Ferencváros elleni, őszről elhalasztott összecsapás. A miskolci klubnál az elmúlt egy hónapban jelentős változások történtek: a tulajdonosváltás következtében Geri Gergely vezetőedző alig egy hónap után távozott a csapat éléről, utódja a horvát Zoran Zekic lett. A játékoskeret is alaposan átalakult, a DVTK a téli átigazolási időszakban nyolc (!) külföldi labdarúgót szerződtetett. A magyar profi futballban (is) régen élt a szabály, hogy halasztott mérkőzés esetén csak azok játszhatnak, akik az eredeti meccsidőpontban is a klubok igazolt játékosai voltak, de ez a futballtörvény megváltozott, így az új szerződtetésű labdarúgók is ott lehetnek a pályán.

  „Szerintem jó edzőtáborunk volt, bár minden tervünket nem sikerült megvalósítani, hiszen nem állt elegendő idő a rendelkezésünkre. De természetesen az idő rövidsége minden csapat dolgát megnehezítette – mondta Szerhij Rebrov a fradi.hu-nak. – Az év első mérkőzése mindig nagyon nehéz. A DVTK edzőt cserélt és szerződtetett több új labdarúgót, nem könnyű felkészülni egy olyan ellenfél ellen, amelynek több játékosát még nem láthattuk tétmérkőzésen bizonyítani. Magunkra kell koncentrálnunk és a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk. Az biztos, hogy több időre van szükségünk, hogy a csapat azt a teljesítményt nyújtsa a pályán, amit elvárok tőle. Egyelőre ne várjon senki tökéletes futballt. Az akarattal, a motivációval viszont biztosan nem lesz gond, és az a legfontosabb, hogy ma este megszerezzük a három pontot a DVTK ellen.”

  A 2. fordulóból maradt el ez a mérkőzés.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–DVTK NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ