2021.II.14. Mezőkövesd – Ferencváros: 2-2

Nem adta fel a Mezőkövesd, hiába vezetett a Ferencváros

Ráadásul kétgólos előnyre tett már szert a címvédő Mezőkövesden, de egyenlített a lelkes Pintér-csapat.
A labdarúgó NB I 21. fordulójának rangadóján hiába vezetett már két góllal a Ferencváros a Mezőkövesd otthonában, a lelkes hazaiak egyenlítettek.


Nyilatkozatok:

Pintér Attila: — Az év egyik legnehezebb mérkőzése előtt állunk, a Ferencváros olyan erős kerettel rendelkezik, amely nemzetközi szinten is megállta a helyét. Minden posztra két azonos képességű labdarúgójuk van, így az sem okoz komolyabb gondot, ha esetleg 1-2 játékos valamilyen okból kiesik. Hazai viszonylatban átlagon felüli a keretük, nem is szeretnék külön kiemelni senkit közülük, hiszen minden labdarúgójuk kitűnő képességekkel rendelkezik és csapatként is nagyon erősek. Hozzáteszem, minden csapatnak van gyenge pontja, a Ferencvárosnak nagyon minimális. Láthattuk a bajnoki mérkőzéseken, hogy ellenük is lehet meglepetést okozni. Azt gondolom, hogy kellő alázattal és akarattal jó eredményre lehetünk képesek a vasárnapi mérkőzésen. A Ferencváros számomra egy nagyon kedves klub, ugyanakkor profi edzőnek tartom magam, nekem az a feladatom, hogy a jelenlegi csapatomat maximálisan felkészítsem a következő mérkőzésre, bárki is legyen az ellenfél. Nagyon nehéz sorozatban vagyunk, de igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a regeneráció jól sikerüljön és a játékosok frissek legyenek vasárnap is. Mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a Fradi ellen.

Szerhij Rebrov: — Az Újpest és a Fehérvár elleni győzelem nagy önbizalmat adott a játékosoknak. Ezen a két mérkőzésen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. A Mezőkövesd esetében egy kemény, jól szervezett csapatról van szó. Jó játékosaik vannak, akik biztosan extra motivációval fognak pályára lépni ellenünk. A mezőkövesdiek ellen mindig nehéz mérkőzéseket szoktunk játszani, ez pedig most sem lesz másképp. Figyelnünk kell a helyzetkihasználásunkra, tiszta fejjel kell majd jó döntéseket hoznunk a kapu előtti szituációkban.

A mérkőzés:

Mezőkövesd-Zsóry — Ferencváros: 2-2 (0-1)
Mezőkövesd, 14:30. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Georgiou, Horváth R.; alapvonali jv.: Solymosi, Szilágyi; tartalékjv.: Huszár)

Mezőkövesd-Zsóry: Szappanos — Farkas D., Neszterov, Katanec, Vadnai — Karnyicki (Martic, 46.) — Berecz, Besirovic (Vajda S., 90+2.) — Vutov (Vojtus, 59.), Jurina (Nagy Dá., 90+3.), Cseri (Chrien, 59.)
kispad: Ryabenko, Eperjesi, Bencze, Pillár, Meszhi
vezetőedző: Pintér Attila

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Botka, Civic — Sigér (Vécsei, 75.), Somália — Isael (Laidouni, 63.), Nguen (Zubkov, 63.), Uzuni (Mak, 75.) — Boli (Baturina, 84.)
kispad: Bogdán, MMaee, Gera D., Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Besirovic (62.), Jurina (71.) illetve Somália (32.), Boli (50.)
Sárga lap: — illetve Boli (9.), Civic (51.), Blazic (71.)

Dibusz Dénes – nagy védés!
Szappanos Péter – nagy védés!
Dibusz Dénes – újabb nagy védés!
Szappanos Péter – újabb nagy védés!

Így kezdődött a vasárnap kora délutáni ütközet, azaz leírhatjuk: mindkét kapus válogatott szinten teljesített a mérkőzés elején. Mindez azért érdemel külön említést, mert sokan arra számítottak, hogy a két, sokszor kivárásra játszó, talán túlzottan is türelmesen futballozó csapat ütközete nem lesz elég látványos. Nos, a futballisták hatalmas energiával vetették magukat küzdelembe, Vadnai Dániel próbálkozott először, míg a másik oldalon Franck Boli lépett ki egyedül, ez már komoly ziccer volt, de a mezőkövesdiek kapusa bravúrral hárított. Lüktető, változatos, jó iramú volt az első félidő, és azt figyelhettük, hogy a mezőkövesdi együttesben három támadó rohamoz, a három középpályás közül csak Aljakszandr Karnyickinek volt igazán védekező feladata, mellette Berecz Zsombor és Dino Besirovic rendre felzárkózott az akciókhoz, ennek köszönhetően kapura kimondottan veszélyesen futballozott a Mezőkövesd.

„Press!” – kiabálta Pintér Attila a hazaiak vezetőedzője, amikor a kövesdiek elvesztették a labdát, és ez nem a vezetőedző újságírók iránti érzett feltétlen szeretetét jelentette, hanem azt kérte a játékosaitól, minél előbb támadják le a ferencvárosiakat. Ám úgy tűnt, az FTC felkészült erre, s ha a zöld-fehérek a labdát a földön tartva kipasszolták a rájuk rontó ellenfelet, jelentős területek nyíltak a gyors támadások vezetésére – ettől vált lüktetővé a játék, így történhetett, hogy az átlagnál sokkal több helyzetet, kapura lövési kísérletet láttunk. Feltűnt, hogy Sigér Dávid a pálya középső részéről milyen sokszor megtalálja a bal oldalon előrehúzódó Eldar Civicet, aki hosszú idő után tért vissza a kezdőcsapatba, kettejük játékkapcsolata nagyon sok gondot okozott a házigazdának. A látottak alapján nem lett volna meglepő az sem, ha a Mezőkövesd szerez vezetést, de az sem volt váratlan, hogy az FTC jutott előnyhöz: szabadrúgást követő kavarodás végén Somália pöckölése után már nem tudtak menteni a hazaiak (0–1).

A nagy iram mellett tapintható volt a feszültség: egy ütközést követően Szerhij Rebrov látott szabálytalanságot, Pintér Attila nem, a hazaiak edzője meg is kérdezte kollégáját: mi a probléma?
A Ferencvárosiak ukrán vezetőedzője nem válaszolt…

Szerencsére a lendület a második félidőben sem csökkent! Persze az várható volt, hogy a Mezőkövesd megpróbálja fokozni az iramot, de úgy tűnt, a Ferencvárosnak ez nagyon is kapóra jön. Sokszor tapasztaltuk már, ha a Rebrov vezette Ferencváros vezetést szerez, nagyon nehéz ellene játszani, mert a türelmes, taktikus játékával a magyar mezőnyben szinte mindenki ellen kézben tudja tartani az irányítást. Néhány perce kezdődött csak el a második játékrész, amikor a támadások miatt szellőssé váló mezőkövesdi védelem nem tudta megakadályozni, hogy Franck Boli a kapuig vigye a labdát (0–2).

Arra lehetett gondolni, ezzel eldőlt a mérkőzés, hiszen a listavezető kétgólos előnyre tett szert, de szó sem lehetett arról, hogy a hazaiak feladják a küzdelmet. Egyfelől rengeteg idő volt még hátra, másrészt ha egy csapatnak Pintér Attila az edzője, akkor ez biztosan nem fordulhat elő. A kövesdi edző cserékkel próbált frissíteni csapata támadójátékán, Rebrov is próbált reagálni és két cserejátékost is a kispadhoz rendelt, ám mielőbb beküldhette volna őket, szépített a borsodi együttes Besirovic révén (1–2).

Egycsapásra fellelkesültek a mezőkövesdiek, és bár az FTC megpróbálta tartani a labdát ebben az időszakban, a kapura nem volt veszélyes. A kék mezesek mind a két szélen próbálkoztak, látszott, hogy úgy érzik, van még itt keresnivalójuk, és sikerült is egyenlíteniük – élményszámba menő góllal. Úgy tűnt egy beadásnál magas lesz a labda Marin Jurina számára, ám a légiós másképp gondolta és a levegőből remek mozdulattal lőtt a Ferencváros  kapujába (2–2).

Az utolsó pillanatokig éles, nyílt volt a küzdelem, mindkét csapat megpróbálta megszerezni a győzelmet jelentő harmadik gólt, de nagy helyzet már nem alakult ki. Fordulatos meccsen döntetlen lett a vége – pedig egy pontnál mindkét csapat többet érdemelt volna a teljesítménye, akarata, futóteljesítménye miatt.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„A téli mérkőzések mindig nehezek. Kettő-nullás vezetésünk után a játékosok talán elhitték, hogy megvan a győzelem. Mennünk kell tovább, hiszen nyolc meccset játszunk zsinórban. Próbálkoztunk a nehéz pályához alkalmazkodni, tudtuk, hogy a Mezőkövesd nyomást fog ránk helyezni az első tizenöt percben. Ekkor nem is voltunk a tizenhatoson belül elég magabiztosak, de aztán nagyobb hangsúlyt fektettünk a labdavesztések elkerülésére. A második félidőben egyes második labdákat nem sikerült kontrollálni megfelelően, és a Mezőkövesd egyenlített. Nem gondoltam a kétgólos vezetés birtokában, hogy ez a meccs már megvan, és le kellene ülni, ezért is próbáltam megerősíteni a cserékkel a középpályát. Ha abból a szempontból nézzük, hogy nem tudtunk nyerni, akkor nyilván a cserejátékosok nem tudtak annyit hozzátenni a játékhoz, amennyit kellett volna.”

Pintér Attila azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy köszönetet mondott Berecz Zsombornak az eddigi munkájáért. A mérkőzés után a Vasas be is jelentette, hogy az angyalföldi nevelésű középpályás visszatér a klubhoz.

„A szakmai stáb és a játékostársak nevében szeretném megköszönni a hozzáállását, büszke vagyok, hogy ilyen mentalitású játékossal dolgozhattam. Az élet úgy hozta, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a Mezőkövesdben. Nagyon fontos játékos esik ki a csapatból, de tettünk és teszünk is lépéseket azért, hogy őt pótoljuk. Már igazoltunk egy játékost, s jelenleg is zajlanak tárgyalások, de nincs könnyű dolgunk. Mi nem rendelkezünk olyan költségvetéssel, hogy négyszázezer-ötszázezer eurót húzzunk ki a zsebünkből, és megvegyünk egy Berecz Zsombor szintű játékost. Azon dolgozunk, hogy ezt a helyzetet megoldjuk.” 

A Mezőkövesd vezetőedzője a Ferencváros elleni döntetlent így értékelte.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, több lehetőségünk is volt, hogy megszerezzük a vezetést. Aztán kicsit kapkodóvá vált a játékunk, egy-két labdarúgónk lassan járatta a labdát, körülményes volt. A gyengébb egyéni teljesítmények pedig rányomták a bélyegét a csapatjátékra. A szünetben változtattunk, elmondtam, mit várok el, milyen rendszerre váltunk, s ha nem tudunk újítani, akkor egy másikat fogunk alkalmazni, állandó nyomást gyakorolva az ellenfélre. A cserék mindegyike hozzátette a magáét, s úgy jöttünk vissza az európai kupaporondon is bizonyító Ferencváros ellen, hogy kettő-kettőnél még nekünk volt meccslabdánk. Nem értem az első félidőt, a másodikhoz viszont gratulálok a srácoknak, ezen az úton kell továbbmenni. 

Somália:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.II.14. Mezőkövesd – Ferencváros: 2-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  Jurina a mezőny legjobbja volt szerintünk, Nagy Dániel váltja.

  90.

  PERC
  Besirovic nagyot játszott ma, Vajda Sándor váltja, szélső középpályás-csere.

  89.

  PERC
  Vajda már mezben, három perc a ráadás.

  87.

  PERC
  Nagy sem jön egyelőre, ismét a nyakában a megkülönböztető.

  86.

  PERC
  Vajda leöltözött a kispadon, aztán… vissza.

  86.

  PERC
  Fagyasztó az nem kell, csak melegít ma.

  86.

  PERC
  Úgy néz ki. Kap vizet is rá, tehát komoly az ügy.

  85.

  PERC
  Martic elcsúszik passzolás közben, ápolás. Jobb boka. Csere lesz?

  83.

  PERC
  Boli le, Roko Baturina be, ékcsere a Fradiban.

  83.

  PERC
  Besirovic megindul, Somália utoléri, hazaad.

  82.

  PERC
  Matric emel balról a tizenhatos elé, Dibusz ment merészen, lábbal Vojtus elől!

  82.

  PERC
  Pintér Attila, a Mezőkövesd jelenlegi trénere eddig összesen 16 tétmérkőzésen irányította aktuális csapatát korábbi klubja, a Ferencváros ellen, és a mérlege majdnem kiegyenlített (5 diadal, 5 döntetlen, 6 vereség). A legemlékezetesebb diadala a Sopronnal elért 5–1 volt 2005-ben, a Magyar Kupa döntőjében, de az ETO-val és Kövesddel – az első edzősködése idején, 2016-ban – is sikerült már legyőznie a fővárosi zöld-fehéreket.

  82.

  PERC
  Érik a meglepetés, leült a Fradi, itt az eredménye.

  82.

  PERC
  Besirovic balról középre fejeli Jurina jobb oldali beadását, Vojtus ballal nyolcról a kapusba lő. HAZAI ZICCER!

  79.

  PERC
  Vécsei távoli lövését blokkolja Martic.

  78.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  76.

  PERC
  VÁLTOZÁS? A Mezőkövesd a legutóbbi öt hazai bajnokiját úgy nyerte meg, hogy minden alkalommal már a szünetben is vezetett. Ezek mind egygólos különbségű diadalok voltak.

  75.

  PERC
  Uzuninak nem ment ma, Róbert Mak áll be a helyére.

  75.

  PERC
  Sigér elfáradt, Vécsei Bálint váltja.

  75.

  PERC
  A borsodi városban hatszor kerültek egymással szembe, 2 kövesdi győzelem mellett 4 ferencvárosi diadalt jegyezhettünk fel, a döntetlen még várat magára.

  75.

  PERC
  Az élvonal két leghosszabb ideje veretlen együttese csap össze egymással: a Mezőkövesd az elmúlt hét fordulóban, a Ferencváros a legutóbbi öt bajnokiján nem talált legyőzőre.

  73.

  PERC
  MARIN JURINA harmadszorra betalál, Besirovic párharcot nyer, Farkas jobbról jobbal középre emel, Lovrencsics kissé gyámoltalan, a támadó meg az ötös bal sarka elől, hét méterről jobbal a léc alá ollózza a labdát! 2–2!

  73.

  PERC
  Nézzük, a légiós jobbal feladja a labdát Szappanosnak.

  72.

  PERC
  Az FTC albán támadója, Myrto Uzuni a Fehérvár ellen sorozatban az ötödik bajnokiján talált be, ezalatt összesen öt gólt szerzett. Ha Mezőkövesden is folytatni tudja ezt a szériát, akkor
  a bajnoki gólsorozatok hosszát illetően utoléri Albert Flóriánt és Wukovics Lászlót. Az előbbi 1964. március 25. és május 10. között 6 meccsen 9 gólt, az utóbbi 1992. május 8. és június 20. között 6 találkozón 7 gólt jegyzett.

  72.

  PERC
  Meglesz Uzuni sorozatban 6. bajnoki gólja?

  72.

  PERC
  Katanec ráugrik hátulról Bolira, szabadrúgás középről, 24 méterről.

  71.

  PERC
  Jurina éppen csak lemarad az ötösön a Vojtus által elé fejelt labdáról, Berecz jobb oldali beadását követően.

  70.

  PERC
  Miha Blazic kap sárga lapot Vojtus ellökéséért.

  70.

  PERC
  Laidouni passzával túl sokat forog Boli, jobbal lő 12-ről, Vadnai meglöki picit hátulról, Katanec meg blokkol elöl.

  69.

  PERC
  Uzuni megindul a balon, Vadnai gyorsan felvágja.

  66.

  PERC
  Laidouni szépen ad haza fejjel egy kósza ívelést, majd nem sokra rá szépen indítja Bolit, aki Katanec mellől estében ellő keresztbe ballal a kapu előtt, a bal oldali ötös sarokról.

  62.

  PERC
  Isael sem villogott, a szélsőt az erőközéppályás Aissa Laidouni váltja. Stabilizálna tehát Rebrov.

  62.

  PERC
  Nguennek ma sem ment, Olekszandr Zubkov váltja, karmester helyett szélső.

  62.

  PERC
  Berecz emel a tizenhatos elől az ötös jobb sarka elé, Jurina jobbal csoda elegánsan emel középre, Besirovic meg egy méterről, csuka mozdulattal a kapu közepébe fejel. 1–2!

  61.

  PERC
  ITT A SZÉPÍTÉS, DINO BESIROVIC!

  61.

  PERC
  Vadnai lő ballal 24 méterről, kissé balról méternyivel a bal alsó mellé. Dibusz vetődve biztosított.

  60.

  PERC
  A zöld-fehérek a legutóbbi 16 házon kívüli bajnokijukból csak egyet veszítettek el, tavaly június 23-án, Székesfehérváron 1–0-ra, még az előző pontvadászat utolsó idegenbeli meccsén.

  60.

  PERC
  A Ferencváros az egyetlen csapat a mezőnyben, amely idegenben még nem talált legyőzőre, 7 győzelem és 3 döntetlen (1–1 az MTK, a Fehérvár és a Puskás Akadémia ellen) áll a neve mellett, ami kimagaslóan a legjobb teljesítmény jelenleg az élvonalban. A vendégtabellán második Puskás Akadémiának csak 16 pontja van, ráadásul eggyel több mérkőzésből.

  60.

  PERC
  Cseri 2004 és 2007 volt a Fradié, a profik között nem lépett pályára.

  59.

  PERC
  Szélső helyett középső középpályás, ék helyett ék.

  58.

  PERC
  Vutov le, Jakub Vojtus be még a hazaiaknál.

  57.

  PERC
  Cserinek nagyon nem ment ma állítólagos korábbi kérője és korábbi csapata ellen, Martin Chrien váltja.

  56.

  PERC
  Cseri a balon, a beadását kifejeli Botka a nála jóval magasabb Jurina elől, az ötösön.

  51.

  PERC
  Eldar Civic kap sárga lapot Vutov megrúgásáért.

  50.

  PERC
  Boli: 4 meccs a Kövesd ellen, 2 góllal.

  50.

  PERC
  Boli: 29 meccs az idényben, 8 gól és 2 gólpassz.

  49.

  PERC
  FRANCK BOLI ELDÖNTI? Kapura tör, erőszakosan, gyorsan, és ballal nyolc méterről a bal alsóba lő, Katanec mellől. Uzuni passza után: 0–2!

  49.

  PERC
  Vutov ziccerben, de előtte lerántotta Botkát.

  47.

  PERC
  Martic térddel teszi a Dibusz által kiütött beadást Besirovic elé, aki 14 méterről ollózik, de nagyon a jobb sarok mellé.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A Kövesd elsősorban hazai pályán veszélyes ellenfél, hiszen pontjainak kicsit több mint a kétharmadát – 28-ból 19-et – a saját pályáján gyűjtötte be. Az otthoni mérlege 6 diadal, 1 iksz, 3 vereség (a legutóbbit éppen Pintér Attila bemutatkozó meccsén, az MTK-től szenvedte el 1–0-ra, még november 21-én, a 11. fordulóban).

  FÉLIDŐ

  Amióta Szerhij Rebrov az FTC vezetőedzője, bajnokin háromgólos volt a zöld-fehérek legnagyobb különbségű veresége. Az egyik ilyen éppen Mezőkövesden történt 2020 februárjában (0–3).

  FÉLIDŐ

  Karnyickit a hazaiaknál Manuel Martic váltja. Szűrőcsere.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A Transfermarkt adatbázisa szerint Haraisvili szerződése 2022 júliusáig volt érvényes a Göteborgnál, vagyis a Ferencvárosnak átigazolási díjat kellett fizetnie érte.

  FÉLIDŐ

  Giorgi Haraisvili a Szaburtalo Tbilisziben nevelkedett, 2013 és 2018 között tartozott a grúz klub felnőttcsapatának kötelekébe. 2018 februárjában kölcsönvette a Göteborg, amelyben egy év alatt 27 mérkőzésen kilenc gólt szerzett, ezzel meggyőzte a svédeket arról, hogy érdemes végleg szerződtetni – erre 2019 januárjában került sor.

  FÉLIDŐ

  Svédországból igazolt grúz válogatott szélsőt a Ferencváros labdarúgócsapata: a 24 éves Giorgi Haraisvili az FTC ötödik téli szerzeménye Gera Dániel, Katona Máté, Henry Wingo és Samy Mmaee után – tájékoztatott a klub hivatalos honlapja.

  FÉLIDŐ

  Jónak ígérkezik. Amióta Pintér Attila irányítja, a Mezőkövesd halmozza a pontokat, a Ferencváros pedig listavezető, szóval jó meccsnek ígérkezik a vasárnapi. A Fradit többször megtréfálta már a Kövesd, várhatóan ezúttal is nehéz lesz érvényesülnie.
  SOMOGYI Zsolt a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői
  Böde Dániel 6
  Varga Roland 4
  Davide Lanzafame 2
  Stipe Bacelic-Grgic 2
  Molnár Gábor 2

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  41.

  PERC
  Lovrencsics elesik a jobbon, Cseri beadhat, Civic ment fejjel Farkas elől.

  40.

  PERC
  Uzuni: 26 meccs az idényben, 10 gól, 5 gólpassz.

  39.

  PERC
  Uzuni nyes nem sokkal a jobb felső sarok fölé egy nem sokkal a 16-os elől elvégzett szabadrúgást.

  35.

  PERC
  Berecz nagyot esik Somália és az ötös előtt… tovább!

  34.

  PERC
  Ez Somália 4. meccse a Kövesd ellen, és 1. kanadai pontja.

  34.

  PERC
  Somália a 3. gólját szerezte az idényben, a 29. meccsén. Két assziszt mellett.

  34.

  PERC
  MELLÉ, Boli remek, jobbról jövő, lapos passzát Nguen 14 méterről nagyon csúnyán a jobb alsó mellé töri. Hét méterrel ment mellé…

  32.

  PERC
  ÉS EBBŐL LESZ A GÓL, Uzuni jobb oldali szabadrúgását középre fejeli Sigér, SOMÁLIA lekezeli a labdát, és öt méterről, középről jobbal a bal alsóba lő; de a labda a mellőle becsúszó, Bolit fogó Jurina lábáról kerül a kapuba. 0–1!

  32.

  PERC
  Boli kimegy jobb oldali középpályásnak, Karnyicki odafut, felrúgja.

  30.

  PERC
  Civic ad balról tért ölelő passzt Uzuni felé, de szépen lép ki Szappanos, és elrúgja a labdát.

  27.

  PERC
  A támadó a kezébe temeti az arcát, érzi, óriási ziccert puskázott el.

  26.

  PERC
  KIHAGYJA! Civic ballal remekül ad be balról, Uzuni öt méterről jobbal a kapu közepébe lőne, de Szappanos balra ledőlve elcsípi a labdát!

  25.

  PERC
  A Ferencváros idegenben rendelkezik kiváló mérleggel, a 2020–2021-es idényben még veretlen, csak az MTK, a Fehérvár és a Puskás Akadémia ellen nem nyert. A Mezőkövesd a két csapat legutóbbi borsodi mérkőzését, majdnem pontosan egy évvel ezelőtt, 2020. február 22-én, 3-0-ra megnyerte (mlsz.hu).

  25.

  PERC
  A tizenkét csapatból a Mezőkövesd aktuális veretlenségi sorozata a leghosszabb, hét bajnoki mérkőzésből áll. Pintér Attila csapata a legutóbbi öt hazai meccsét kivétel nélkül megnyerte.

  24.

  PERC
  Civic bal oldali beadását elkapja Szappanos, Bolinak nem tetszik, hogy kinyújtott lába igen közel ment el az arcához.

  24.

  PERC
  A hazaiak bő keretében hat olyen légiós van, aki nincs nevezve ma, de hárman sérültek közülük.

  23.

  PERC
  A Ferencvárosból Adnan Kovacevic, Lasa Dvali, Henry Wingo, Giorgi Haraisvili a keretbe sem fért be. Haratin eltiltott.

  21.

  PERC
  Besirovic megindul, de elcsúszik az ötös bal sarka előtt beadás közben, Sigér ment Jurina elől.

  21.

  PERC
  A hazai keretben 12 légiós, a vendégekében 13.

  20.

  PERC
  Mezőnyharc, sok rossz passzal.

  16.

  PERC
  Civic odalép Besirovicnak, ápolás.

  16.

  PERC
  Karnyicki jobbal 23 méterről, kissé jobbról kapura lő, Dibusz kiöklözi a szitáló labdát, Jurina középtávoli lövését Botka blokkolja.

  15.

  PERC
  Cseri bal oldali beadását rosszul éri el középen Jurina ballal, óriási ZICCERBEN, a kapu torkában. Farkas jobb oldali beadását éppen csak elhalássza a támadó elől Blazic, bevetődve. Aki a 100. meccsét játssza ma az élvonalunkban.

  13.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  11.

  PERC
  Nguen passzával Boli lefutja Neszterovot, jobbal 17 méterről, középről lő, Szappanos vetődve elkapja a labdát a jobb alsó sarok előtt!

  9.

  PERC
  Annyira, hogy még Rebrov sem mérgelődik… A játékos sem.

  9.

  PERC
  Franck Boli bedob egy műesést Neszterov mellett, sárga lap, jogos.

  8.

  PERC
  NINCS BENT. Vutov indítja Bereczet, aki jobbról lő jobbal élesen a kapu elé, 10 méterről, Dibusz véd, a kipattanót Vadnai ballal 13-ról, kissé balról a jobb alsóba tenné, de eléri ezt is a kapus, és most már vetődnie is kell ehhez.

  5.

  PERC
  Vutov összeszedi a havas labdát, kisszöglet, rossz beadás, Blazic kifejeli.

  5.

  PERC
  Botka szögletre ment Berecz elől.

  3.

  PERC
  Isael lesz ez. A brazil szélső ballal a sorfal előtt elfutó Sigérbe lő! Na, ilyen körmönfont figurát sem minden nap látni!

  2.

  PERC
  Szabadrúgás kissé jobbról, 24 méterről. Isael ballal vagy Uzuni jobbal?

  2.

  PERC
  Nguen szerez labdát a jobbon, Somáliához passzol, akit ellök Vutov.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Az idő hideg, de legalább szeles. A pálya talaja ellenben remek.

  A hazaiak tiszta kékben, a vendégek zöld-fehér mezben és zöld nadrágban.

  Vajdát, Eperjesit és Nagy Dánielt köszöntik 100. NB I-es meccsük után.

  A hetedik helyen álló Mezőkövesd pályaválasztóként döntetlennel kezdte az idényt a ZTE ellen, majd a Budafok legyűrése után egymás után háromszor veszített. Azóta összekapta magát, és sorozatban öt hazai sikernél jár. A dobogótól öt, a kieső helytől nyolc pont választja el. A Ferencváros idegenben még veretlen ebben a kiírásban, hét győzelem mellett háromszor ikszelt: a Hungária körúton, Fehérváron és Felcsúton.
  Mezőkövesd–FTC 2017–2018: 0–1, 0–5, 0–3, 2018–2019: 0–1, 1–2, 2–3, 2019–2020: 3–0, 1–1, 0–1, az ősszel: 0–3

  A jó formában lévő Mezőkövesd vasárnap a Ferencvárost fogadja, Szappanos Péter sok munkára számít a hazaiak kapujában. „A hangulatra nem panaszkodhatunk – mondta lapunknak Szappanos Péter. – Hét közben az Ajka ellen sikerrel vettük a kupamérkőzést, a játék rendben volt, nem forgott veszélyben a továbbjutásunk. A lefújást követően elkezdtük a felkészülést a ferencvárosiak elleni vasárnapi bajnokira, ne szépítsük, ellenük mindenki jóval motiváltabb. Mindenki őket akarja legyőzni. Jó játékosok alkotják az FTC keretét, az ilyen futballisták az adott szituációban mindig váratlant húznak. Erre nehéz felkészülni. Arra is oda kell figyelnünk, hogy a pálya talaja a kedvezőtlen időjárás miatt aligha lesz kifogástalan, de a harcosabb játék nekünk kedvezhet. Nincs veszítenivalónk, és akárcsak a fehérváriak ellen, felszabadultan kell futballoznunk.”

  19 pontot szerzett pályaválasztóként a Mezőkövesd az eddig megszerzett 28-ból, pontjainak nagyjából kétharmadát.

  1 vereséget szenvedett a Ferencváros a legutóbbi 16 idegenbeli bajnokiján, június 23-án, a Mol Fehérvár otthonában kapott ki 1–0-ra.

  „Az év egyik legnehezebb mérkőzése előtt állunk, a Ferencváros olyan erős kerettel rendelkezik, amely nemzetközi szinten is megállta a helyét. Minden posztra két azonos képességű labdarúgójuk van, így az sem okoz komolyabb gondot, ha esetleg egy-két játékos valamilyen okból kiesik. Hazai viszonylatban átlagon felüli a keretük, nem is szeretnék külön kiemelni senkit közülük, hiszen minden labdarúgójuk kitűnő képességekkel rendelkezik és csapatként is nagyon erősek. Hozzáteszem, minden csapatnak van gyenge pontja, a Ferencvárosnak nagyon minimális. Láthattuk a bajnoki mérkőzéseken, hogy ellenük is lehet meglepetést okozni. Azt gondolom, hogy kellő alázattal és akarattal jó eredményre lehetünk képesek a vasárnapi mérkőzésen. A Ferencváros számomra egy nagyon kedves klub, ugyanakkor profi edzőnek tartom magam, nekem az a feladatom, hogy a jelenlegi csapatomat maximálisan felkészítsem a következő mérkőzésre, bárki is legyen az ellenfél. Nagyon nehéz sorozatban vagyunk, de igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a regeneráció jól sikerüljön és a játékosok frissek legyenek vasárnap is. Mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a Fradi ellen” – mondta Pintér Attila a mezokovesdzsory.hu oldalon.

  „Az Újpest és a Fehérvár elleni győzelem nagy önbizalmat adott a játékosoknak. Ezen a két mérkőzésen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. A Mezőkövesd esetében kemény, jól szervezett csapatról van szó. Jó játékosaik vannak, akik biztosan extra motivációval fognak pályára lépni ellenünk. A mezőkövesdiek ellen mindig nehéz mérkőzéseket szoktunk játszani, s ez most sem lesz másképp. Figyelnünk kell a helyzetkihasználásunkra, tiszta fejjel kell jó döntéseket hoznunk a kapu előtti szituációkban” – nyilatkozta Szerhij Rebrov a fradi.hu-n.

  Egy kis örökmérleg: 15 találkozó, 10 fradis és 2 kövesdi sikerrel, 27, ill. 13 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Mezőkövesdhez:
  2019, Silye Erik, kölcsönbe
  2018, Amadou Moutari
  2018, Wieland Dominik
  2018, Silye Erik, kölcsönbe
  2017, Bognár István, ingyen
  2014, Kunsági Roland, k.

  Eltiltott: Haratin (öt sárga lap).

  A hazaiaktól Lakveheliani (térdműtét után), Szergyerov (térdszalagszakadás) és Kavtaradze (combizomhúzódás) sérült, a vendégektől mindenki egészséges.

  A bajnoki aranyat már zsebben érezheti a Ferencváros, és ha a Bajnokok Ligája-csoportkört hozó idény végén a Magyar Kupát is elhódítja, az az utóbbi évtizedek legemlékezetesebb szereplése lesz. „Ez jól hangzik, de még a nyolcaddöntőn sem jutottunk túl. Teljesen más lesz a Fehérvár elleni kupameccs lélektana, mint a bajnokságban volt, a kieséses szakaszban egyetlen hiba is a búcsút jelenti.”

  A 27 éves futballista szerint önmagukat csapnák be, ha megnyugodnának, és nem izgulnának az esetleges pontvesztés miatt. „A mostani helyzetben az jelentheti a legnagyobb csapdát, ha nincs bennünk drukk és stressz a következő bajnoki előtt – folytatta. – Hiba lenne, ha úgy viselkednénk, mintha már bajnokok lennénk. Tényleg megnyugtató az előnyünk, de még semmit sem nyertünk. Ráadásul csapatként és egyénileg sem fejlődünk, ha ezután amolyan minden mindegy alapon lépünk pályára. A tavasszal nem találkozunk olyan kvalitású csapatokkal, mint a Barcelona vagy a Juventus, de az NB I-ben is lehet fejlődni. Az ellenfelek folyamatosan elemzik a játékunkat, próbálnak meglepni, ami rendre kihívás elé állít bennünket. Eddig is az NB I készített fel minket az európai porondra, most is arra kell törekednünk, hogy minden meccsben találjunk kihívást.”

  „Nem az a feladatunk, hogy a tabellát nézegessük, hanem hogy futballozzunk és nyerjünk – mondta lapunknak Miha Blazic, az FTC szlovén hátvédje. – A Ferencvárosnál mindig a győzelem az elvárás. A helyezésünktől függetlenül száz százalékot kell nyújtanunk, és szerintem vasárnap nem is lesz probléma azzal, hogy felpörögjünk, a Mezőkövesd ugyanis rendre megizzaszt minket. Idegenben különösen nehéz legyőzni, a tavasszal még veretlen, és biztos vagyok benne, hogy felkészül a játékunkból.”

  Megőrizni a motivációt és a sikeréhséget. Alighanem ez a legfontosabb feladat a Ferencvárosnál, elvégre a csapat megnyugtató előnnyel vezet a Mol Fehérvár előtt, és a legfőbb hazai vetélytárs hullámzó formáját elnézve nehéz elképzelni, hogy kiélezett versenyfutást hoz a bajnokság hajrája.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–MEZŐKÖVESD NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ