2021.II.24. MK, Ferencváros – MOL Fehérvár: 1-2

A Mol Fehérvár idegenben ejtette ki az FTC-t a Magyar Kupából

Nikolics tizenegyesgólja után Stopira mind a két kapuba betalált • A fehérváriak a Budafokkal találkoznak.
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Mol Fehérvár FC idegenben 2–1-re legyőzte a Ferencvárost, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a Budafokkal találkozik.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: —  Nincs két egyforma mérkőzés, ezért biztos vagyok benne, hogy szerdán minden más lesz, mint legutóbb volt. Ezúttal a MOL Magyar Kupában találkozunk, ahol egy mérkőzés dönt a továbbjutásról, a vesztes búcsúzik, ennek szellemében lépnek pályára a játékosok is. Pozitívum, hogy a sorsolás nekünk kedvezett és ismét mi leszünk hazai pályán. Természetesen kielemeztük a Fehérvár elleni legutóbbi meccs tanulságait és az ellenfél játékát is, felkészülten várjuk a Fehérvárt. Az előző két idényben idő előtt kiestünk a Magyar Kupából, tehát van mit javítanunk a korábbi szereplésünkön. A játékosok is tisztában vannak az elvárásokkal, pontosan értik, hogy miért fontos a csapatnak és a klubnak is a Fehérvár elleni mérkőzés. Szeretnénk felülmúlni a korábbi évek kupaszereplését, mindent megteszünk szerdán is, hogy versenyben maradjunk.

Szalai Tamás: — Nem vagyunk jó periódusban és egy jó csapat otthonába látogatunk szerdán, de úgy gondolom, hogy szervezett, kompakt játékkal eredményesek lehetünk és tovább tudunk jutni a kupában. Ehhez hatalmas szívre és nagy lelkesedésre van szükség mindenkitől. Nem számítok nagy rotációra a Ferencváros részéről. Az elmúlt években a Vidi-FTC meccsek nagyon nagy rangadók voltak, emiatt sem hiszem, hogy nagyon felforgatott csapattal állnának fel ellenünk. Ebben a szezonban számunkra már sajnos csak a MOL Magyar Kupában van lehetőség arra, hogy nyerjünk valamit, emiatt is remélem azt, hogy mindenki átérzi ennek a találkozónak a fontosságát. 

A mérkőzés:

Magyar Kupa, 9. forduló (a 8 közé kerülésért):

Ferencváros — MOL Fehérvár: 1-2 (1-2)
Groupama Aréna, 17:30. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Szalai, Szert; tartalékjv.: Pillók)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Lovrencsics G., 63.), Blazic, Mmaee, Civic — Haratin (Sigér, 76.), Laidouni — Zubkov (Haraisvili, 76.), Nguen (Mak, 84.), Uzuni — Boli
kispad: Bogdán, Vécsei, Baturina, Gera D., Dvali, Isael, Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

MOL Fehérvár: Kovács D. — Nego, Musliu, Stopira, Hangya — Alef, Fiola — Petrjak (Bolla, 77.), Nikolics (Pinto, 83.), Bamgboye — Zivzivadze (Rus, 90+3.)
kispad: Rockov, Tordai, Bourard, Dárdai P., Houri
mb. vezetőedző: Szalai Tamás

Gól: Stopira (13. – öngól) illetve Nikolics (8. – 11-esből), Stopira (40.)
Sárga lap: Botka (19.), Mmaee (90+5.) illetve Petrjak (17.), Nikolics (22.), Fiola (73.), Kovács D. (85.)

A február eleji bajnoki összecsapás után ezúttal a Magyar Kupában találkozott egymással a Ferencváros és a Mol Fehérvár. Az NB I-es mérkőzésen a listavezető zöld-fehérek Myrto Uzuni és Tokmac Nguen góljával 2–0-ra nyertek, s tettek újabb nagy lépést a címvédés felé.

Mindez mit sem jelentett a kupában: tíz perc sem telt el, máris tizenegyest kapott a Fehérvár. Az FTC-hez télen érkezett Samy Mmaee szorításában az exferencvárosi Ivan Petrjak esett el a tizenhatoson belül, s a büntetőt Nikolics Nemanja magabiztosan értékesítette. 0–1

Hamar érkezett a válasz, mindössze három perccel a vendégek gólja után egy öngóllal egyenlített a Ferencváros: Eldar Civic bal oldali beadása után a menteni igyekvő Stopira a saját kapujába fejelte a labdát. 1–1

Ezt követően mind a két oldalon akadtak még helyzetek az első félidőben – Olekszandr Zubkov, majd Franck Boli lövése után Kovács Dániel, Hangya Szilveszter próbálkozását követően Dibusz Dénes védett –, újabb gólt azonban csak a Fehérvár szerzett: Hangya bal oldali szöglete után Stopira hét méterről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát. 1–2

A második félidő jóval küzdelmesebb volt az elsőnél, a Ferencváros hiába játszott mezőnyfölényben, csak elvétve tudott helyzeteket kialakítani. A vendégcsapat stabilan védekezett, jól őrizte az előnyét, így az eredmény már nem is változott: a Fehérvár 2–1-re nyert a Groupama Arénában, és kiejtette a Ferencvárost a Magyar Kupából.

Ezzel kialakult a negyeddöntő mezőnye, a legjobb nyolc között a Fehérvár a Budafokkal találkozik majd.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta a kupabúcsú után.

„Tudtuk, mennyire fontos ez a mérkőzés, hiszen több éve nem voltunk annak közelében, hogy megnyerjük a kupát. Azonban nem lőttük be a helyzeteinket, és ezért nem tudtunk nyerni. Az első félidőben több lehetőségünk volt, de kaptunk két gólt és ez nem könnyítette meg a dolgunkat a folytatásra. Az ellenfél a második félidőben sokkal kompaktabban védekezett a vezetés birtokában. Nem lepett meg minket semmivel sem a Fehérvár. Tudtuk, hogy a kontratámadásokra fognak építeni és veszélyesek a pontrúgásaik, mint ahogy azzal is tisztában voltunk, hogy jó játékosokkal rendelkeznek, még ha mostanság nem is jöttek az eredmények. Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy az ellenfél jobban akarta a győzelmet, én is éreztem, hogy csökkent a játékosaim motiváltsága, miután az első félidőben nem sikerült értékesíteni a helyzeteinket. A Fehérvárnak nagyon sokat jelent ez a mai győzelem, amelyért megküzdött a pályán.”

Hozzátette, nem könnyű motiválni a játékosokat egy kupamérkőzésre úgy, hogy nézők sincsenek a stadionban. S bár a Ferencváros és a Mol Fehérvár is egyaránt komolyan vette a találkozót, elnézve a többi meccset, ahol többségében a második számú csapattal álltak fel a felek, nem feltétlenül érzi úgy, hogy a vírushelyzetben mindenki fontosnak tartaná a kupában való szereplést. 

Szalai Tamás, a Mol Fehérvár megbízott vezetőedzője így értékelt.

„Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, azonban egy oldalbeadásból vétettünk egy szerencsétlen öngólt. Ez nem törte meg a társaságot, végig kompaktak tudtunk maradni, szervezetten futballoztunk. Zártuk a széleket, és középen sem talált rajtunk fogást a Ferencváros. Le a kalappal a srácok előtt, küzdeni tudásból csillagos ötöst érdemelnek. Küzdöttünk egymásért, csúsztunk-másztunk, nem ismertünk elveszett labdát, ezért teljesen megérdemelt a mai győzelem. A Diósgyőr elleni vereség után elsősorban a mentális felkészülésre helyeztük a hangsúlyt, egyénileg és csapatszinten is sokat beszélgettünk és az edzések is nagyon jó hangulatban teltek. Nagyon remélem, hogy most átszakadt egy gát. Mindenki láthatta, hogy a meccs végén mintha bomba robbant volna fel a csapatunknál.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MOL Fehérvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100101ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  MÁSODIK FÉLIDŐ

  90+7. perc: Véget ért a mérkőzés, a Fehérvár 2–1-re legyőzte a Ferencvárost, így bejutott a negyeddöntőbe, ahol a Budafokkal találkozik majd.

  90+5. perc: Mmaee rúgta fel Bollát, villant a sárga lap.

  90+3. perc: Ezúttal Bamgboye maradt lent a földön.

  90+2. perc: Zivzivadze már nem is jön vissza, Rus érkezett a helyére.

  90+2. perc: Zivzivadze lába görcsölt be, ápolni kell.

  90+1. perc: Mak találja el a kapufát, de előtte már les miatt szabadrúgást kapott a Fehérvár.

  90. perc: Öt perc a ráadás.

  87. perc: Uzuni bal oldali szöglete után elrúgták a labdát a vendégek.

  85. perc: Időhúzásért Kovács Dániel kapott sárga lapot.

  85. perc: Rebrov is változtatott, Tokmac Nguen helyére Mak állt be.

  84. perc: Fehérvári csere, Nikolicsot Rúben Pinto váltotta.

  79. perc: Kovács lépett ki jól a kapujából, és megszerezte a labdát.

  77. perc: Változtattak a vendégek is, Petrjak helyére Bolla állt be.

  76. perc: Kettős csere az FTC-nél, Haratin és Zubkov le, Sigér és Haraisvili be.

  75. perc: Zivzivadze remek csellel tört be a tizenhatoson belülre, de a beadása után szögletre pattant a labda az egyik ferencvárosi játékosról.

  74. perc: Zubkov jobb oldali szöglete után Nikolics szabadított fel.

  73. perc: Fiola ütötte meg Nguen fejét, kapott érte egy sárga lapot Bognártól.

  71. perc: Hangya balról visszagurította a labdát, amelyet az üresen érkező Zivzivadze nagyon rosszul talált el. Végül Nikolicsot állították meg lesen.

  71. perc: Nguent állították meg lesen.

  Közben a Kisvárda 1–0-ra nyert Szombathelye, és továbbjutott.

  68. perc: Újabb Uzuni-szöglet, ez már veszélyesebb volt, de a vendégek eltakarították a labdát.

  67. perc: Uzuni bal oldali szöglete veszélytelen volt.

  65. perc: Hangya bal oldali szöglete után megint Stopira fejelt, de a próbálkozásában nem volt erő, Dibusz megfogta a labdát. A visszajátszások alapján lehet, hogy nem is a fejével, hanem a vállával találta el a labdát.

  (Fotó: Árvai Károly)
  65. perc: Nego jobb oldali beadása után Lovrencsics rúgta ki szögletre a labdát.

  64. perc: Laidouni rántotta le Petrjakot, a vendégek sárga lapot reklamáltak.

  63. perc: Cserélt az FTC, Botka helyére Lovrencsics Gergő állt be.

  62. perc: Petrjak esett át Bolin, ápolni kell.

  57. perc: Botka és Hangya fejelt össze, utóbbi a földön maradt. A fehérvári játékos a labdát fejelte el, a ferencvárosi pedig így Hangya fejét találta el.

  54. perc: Uzuni szabadrúgása után Kovács könnyedén védett.

  47. perc: Uzuni bal oldali szabadrúgása után Blazicot megelőzve Kovács öklözte el a labdát a tizenhatoson belülről.

  Csere egyik oldalon sem történt.

  46. perc: Újra útjára indult a labda, a fehérváriak kezdték a második félidőt.

  Közben a Debrecen hosszabbítás után 2–1-relegyőzte a Siófokot, így bejutott a legjobb nyolc közé.

  ELSŐ FÉLIDŐ

  45+2. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 2–1-re vezet a Mol Fehérvár a Ferencváros otthonában, így jelenleg továbbjutásra áll.

  45+2. perc: Helyzet! Uzuni szabadrúgása után Alef nem tudta elfejelni a labdát, így Mmaee próbálkozhatott közelről, de estében Kovács kezébe lőtte a labdát.

  45. perc: Kettő perc a ráadás.

  44. perc: Zubkov jobb oldali szöglete után nem alakult ki helyzet a fehérvári kapu előtt.

  43. perc: Védés! Nguen jobb oldalról érkező passza után Boli 13 méterről jobbal lőtt, Kovács jól helyezkedett, és nagyot védett.

  40. perc: GÓL! ISMÉT VEZET A FEHÉRVÁR! Hangya bal oldali szöglete után a védőjét, Zubkovot megelőző Stopira hét méterről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát. 1–2

  37. perc: Zubkov indítása után Nguen léphetett volna ki, de a második fehérvári megállította a tizenhatosnál.

  35. perc: Védés! Egy fehérvári labdavesztés után Nguen tologatta a labdát a tizenhatoson belül, lövés helyett azonban a passzt választotta. Végül Zubkov próbálkozott 17 méterről, de Kovács védett.

  34. perc: Hangya bal oldali szöglete után Stopira fejelte a kapu fölé a labdát.

  33. perc: Védés! Nego passza után Hangya átvette a labdát, tolt egyet rajta, majd ballal, 15 méterről lőtt, de Dibusz szögletre mentett.

  33. perc: Nincs tizenegyes! Egy hazaadás után Kovács hosszan vette át a labdát, majd becsúszva elrúgta azt a berobbanó Nguen elől. A hazaiak szerint a norvég támadó lábát is eltalálta, de Bognár továbbot intett.

  32. perc: Zubkov nem találta el a kaput.

  31. perc: Fiola rúgta fel Laidounit, szabadrúgást kapott az FTC 30 méterre a fehérvári kaputól.

  Közben az Újpest 2–1-re nyert Felcsúton, így kiejtette a Puskás Akadémiát.

  25. perc: Hangya mellett Boli esett el a tizenhatoson belül, de ezért nem járt büntető.

  23. perc: Zubkov indítása nem jó Uzuninak.

  22. perc: Itt a következő sárga lap, ezúttal Nikolics tartott rá Blazic lábára.

  19. perc: Botka hátulról rúgta fel Bamgboyét, újabb sárga lap villant.

  17. perc: Petrjak rúgott oda Laidouninak, sárga lapot kapott érte.

  17. perc: Petrjak kissé jobbról próbálkozott, de nem találta el a kaput.

  16. perc: Mmaee indítása nagyon pontatlan volt.

  13. perc: ÖNGÓL! MÁRIS EGYENLÍTETT AZ FTC! Civic bal oldali beadása után Uzuni nem tudott fejelni, a mögötte érkező, menteni igyekvő Stopira fejéről azonban a bal alsó sarokba pattant a labda. 1–1

  Nikolics tizenegyesből volt eredményes, majd Stopira öngólt vétett

  11. perc: Botka és Bamgboye csapott össze, előbbi rövid ideig a földön maradt, de nem kell ápolni, folytatni tudja a játékot.

  Dibusznak nem volt esélye Nikolics tizenegyesénél (Fotó: Árvai Károly)
  8. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A FEHÉRVÁR! Nikolics Nemanja állt a labda mögé, és jobbal, félmagasan a kapu bal oldalába lőtt. Dibusz érezte az irányt, devédeni nem tudott. 0–1

  8. perc: Tizenegyest kapott a Fehérvár! Petrjak jobbról indulva betört a tizenhatoson belülre, majd Mmaee mellett elesett, Bognár pedig büntetőt ítélt.

  6. perc: Zubkov távoli lövése után Bolin irányt változtatva pattant a kapu mellé a labda.

  3. perc: Hangya bal oldali, kicsiben elvégzett szöglete után Petrjak beadása nagyon pontatlan volt.

  3. perc: Hangya bal oldali beadása után Bamgboye befordult, majd lőtt, de a hazaiak blokkoltak.

  A ferencvárosiak zöld-fehér, a fehérváriak piros-kék szerelésben léptek pályára.

  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

  A továbbjutó a Budafokkal találkozik a negyeddöntőben.

  A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Mol Fehérvár mérkőzés a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Tartsanak velünk!

  ELŐZMÉNYEK

  A kupasorozat nyolcaddöntőjében is egy mérkőzés dönt a továbbjutásról, a Ferencváros–Mol Fehérvár FC párharc győztese a négy közé jutásért a Paksi FC–Budafoki MTE párharc továbbjutójával játszik. Szerhij Rebrov , a zöld-fehérek vezetőedzője a fradi.hu oldalnak elmondta: „Nincs két egyforma mérkőzés, ezért biztos vagyok benne, hogy szerdán minden más lesz, mint legutóbb volt. Ezúttal a kupában találkozunk, amelyben egy mérkőzés dönt a továbbjutásról, a vesztes búcsúzik, ennek szellemében lépnek pályára a játékosok is. Pozitívum, hogy a sorsolás nekünk kedvezett, és ismét mi leszünk hazai pályán. Természetesen elemeztük a Fehérvár elleni legutóbbi meccs tanulságait és az ellenfél játékát is, felkészülten várjuk a Fehérvárt. Az előző két idényben idő előtt kiestünk a Magyar Kupából, tehát van mit javítanunk a korábbi szereplésünkön. A játékosok is tisztában vannak az elvárásokkal, pontosan értik, hogy miért fontos a csapatnak és a klubnak is a Fehérvár elleni mérkőzés. Szeretnénk felülmúlni a korábbi évek kupaszereplését, mindent megteszünk szerdán is, hogy versenyben maradjunk.”

  „Nem vagyunk jó periódusban és egy jó csapat otthonába látogatunk szerdán, de úgy gondolom, hogy szervezett, kompakt játékkal eredményesek lehetünk és tovább tudunk jutni a kupában. Ehhez hatalmas szívre és nagy lelkesedésre van szükség mindenkitől. Nem számítok nagy rotációra a Ferencváros részéről. Az elmúlt években a Vidi-FTC meccsek nagyon nagy rangadók voltak, emiatt sem hiszem, hogy nagyon felforgatott csapattal állnának fel ellenünk. Ebben a szezonban számunkra már sajnos csak a MOL Magyar Kupában van lehetőség arra, hogy nyerjünk valamit, emiatt is remélem azt, hogy mindenki átérzi ennek a találkozónak a fontosságát” – mondta a molfehervarfc.hu-nak Szalai Tamás, a székesfehérváriak megbízott vezetőedzője.

  Myrto Uzuni, a Ferencváros albán szélsője az első Magyar Kupa-mérkőzését játszhatja, és úgy készül, hogy emlékezetes produkciót nyújtson szerda este. Interjú itt!

  A Magyar Kupa legutóbbi három kiírásában nem jutott be a döntőbe a Ferencváros, Dibusz Dénes ebből nem akar sorozatot csinálni. Interjú itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső