2021.II.7. Ferencváros – MOL Fehérvár: 2-0

Rangadót nyert a Fradi – máris eldőlt a bajnoki cím sorsa?

Rengeteget hibáztak a fehérváriak védekezésben és támadásban is; Rust kiállították.
A Ferencváros nyerte meg a forduló rangadóját a Mol Fehérvár ellen, a címvédő odahaza 2–0-ra győzött. A fehérváriak rengeteg hibával és egy piros lappal segítették a zöld-fehéreket, akik már 16 pontos előnnyel vezetik a tabellát. A Puskás Akadémia előtt – a felcsútiakkal azonos pontszámmal álló Fehérvár visszacsúszott a harmadik helyre.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Nem volt egy egyszerű az Újpest elleni összecsapás, függetlenül a végeredménytől. Örültünk a sikernek, de a szakmai stáb és a játékosok csütörtöktől már csak is a Fehérvár elleni találkozóra készülnek. A MOL Fehérvár erős csapat, jó játékosaik vannak minden poszton, biztosan extra motivációval lépnek majd pályára ellenünk. Nekünk elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, hiszen tudjuk, hogy minden találkozó egyformán fontos, ha el akarjuk érni a céljainkat, a bajnoki címet és az újabb európai kupaszereplést. A fehérváriakkal mindig szoros mérkőzéseket vívtunk, kevés gól jellemzi a közös találkozóinkat. Nem hiszem, hogy sok helyzet lesz, ezért figyelnünk kell majd a helyzetkihasználásra, tiszta fejjel, jó döntéseket kell hoznunk.

Márton Gábor: — Rangadót játszunk vasárnap este, a tabella élén álló FTC-vel találkozunk. Voltak gondjaink az elmúlt hetekben, több mérkőzésünk sem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Hullámvölgybe kerültünk, az ilyesmi sajnos minden csapat életében előfordul. Hiszünk magunkban, szeretnénk a pályán megmutatni, hogy kifelé jövünk ebből a hullámvölgyből. Az biztos, hogy csak maximális koncentrációval és alázatos játékkal lehetünk sikeresek.

A mérkőzés:

Ferencváros — MOL Fehérvár: 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 18:30. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Berke Balázs (asszisztensek: Vígh-Tarsonyi, Szalai; alapvonali jv.: Antal, Farkas Á.; tartalékjv.: Medovarszki)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Botka, Heister (Civic, 86.) — Haratin (Vécsei, 86.) — Uzuni (Isael, 80.), Somália, Sigér (Laidouni, 70.), Nguen (Mak, 80.) — Boli
kispad: Bogdán, MMaee, Baturina, Gera D., Wingo, Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

MOL Fehérvár: Rockov — Bolla (Nikolics, 60.), Rus, Musliu, Fiola — Pinto, Alef — Nego, Houri (Hangya, 74.), Bamgboye — Petrjak
kispad: Kovács D., Tordai, Zivzivadze, Kovács I., Dárdai, Szabó L., Halmai
vezetőedző: Márton Gábor

Gól: Uzuni (11.), Nguen (61.)
Sárga lap: Uzuni (22.), Haratin (64.) illetve Fiola (3.), Rus (17., 69.)
Kiállítva: Rus (69.)

Eldőlni látszik az aranyérem sorsa!

A Ferencváros vasárnap este tizenhat pontra növelte előnyét a tabellán, és ha hivatalosan nem is jelenthető ki, hogy ismét a zöld-fehérek lesznek a bajnokok, immár kisebb csoda kellene ahhoz, hogy ne így történjen. Az FTC olyannyira lerázta magáról a rivális fehérváriakat, hogy immár nem is a Márton Gábor edzette csapat, hanem a Puskás Akadémia áll a második helyen.

A zöld-fehérek magabiztosan hozták a vasárnap esti rangadót, amelyen picit meg kellett fékezni a nagy lelkesedést: Berke Balázs játékvezető nyomban az első szabálytalanságot sárga lappal büntette, Fiola Attila mérgében az ég felé nézett, hogyan is lehet ennyire peches, míg néhány perccel később már a földet verte dühében, Myrto Uzuni ugyanis mellőle szerezte meg a vezetést (1–0). Az albán támadó sorozatban ötödik bajnokiján volt eredményes, beállítva Nyilasi Tibor 1982-es vonatkozó gólszériáját, s ha a zöld-fehérek légiósa lendületben marad, legközelebb Albert Flórián 1964-es bravúrját ismételhetné meg, amikor is az aranylabdás egymás után hat bajnokin szerzett gólt.

Ha nem is volt túl izgalmas a két nagy csapat csatája, az iram a magyar átlag feletti volt, ami abból volt leginkább leszűrhető, hogy ha valamelyik játékos a labdával csak egy másodperccel többet gondolkodott a megengedettnél, az ellenfél máris ott termett, és elvette. Míg a közelmúltban volt olyan találkozó, amikor „csontzene” folyt a pályán, ezúttal „csupán” kemény összecsapások voltak, durva, alattomos belemenések nem – sőt, a játékosok általában elnézést kértek a másiktól.

Szerhij Rebrov az ilyen meccsekre szeret valami váratlannal kirukkolni, ezúttal Ihor Haratinnak adott szokatlan feladatot. Az ukrán középpályásnak szinte az összes támadásépítésnél a két belső védő mellé kellett visszazárnia, így ekkor öt hátvéddel építkezett a hazai együttes, ennek alighanem a labdabirtoklásban volt jelentősége. A hazaiak nemegyszer hosszú ideig járatták a labdát, és többször is előfordult, hogy a támadóharmadból visszajutott a labda a saját tizenhatosukig – azaz egészen Haratinig.

Márton Gábor hatvan percig volt türelmes kezdőcsapatával, balszerencséjére, amikor csereként pályára küldte a vérbeli támadó Nikolics Nemanját, első támadásából újabb gólt szerzett a hazai együttes, eldöntve a találkozót. Tokmac Nguen a tőle régen látható higgadtsággal használta ki a ziccerét, a szélső szívéről alighanem nagy kő esett lesz, hiszen a bajnokságban nyolc mérkőzés után volt ismét eredményes – tekintve, hogy az egyik legveszélyesebb futballistáról van szó, hosszúra nyúlt a szünet. 2–0

A hajrában Adrian Rus (felesleges) piros lapja végérvényesen lezárta a lényegi kérdést, és bár a fehérváriak próbálkoztak becsülettel, a szépítés sem jött össze. Pedig Funsho Bamgboye lábában ott volt a szépítés lehetősége, a támadó azonban kapu fölé lőtte a labdát, elszalasztva így annak a lehetőségét, hogy az utolsó tíz perc izgalmas legyen.

A bajnoki cím eldőlni látszik: a Ferencváros magabiztos győzelmével immár aligha adja ki a kezéből az elsőséget, a hátralévő tizenhárom fordulóban legalábbis meglepő lenne, ha tizenhat pontot eltékozolna… A fehérváriak vereségükkel lecsúsztak a második helyről, és a bajnokság végéig immár egy céljuk lehet, visszaküzdeni magukat a dobogó második fokára.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov úgy véli, csapata annak ellenére sem érezheti kényelemben magát, hogy 16 ponttal vezeti a bajnokságot.

„Nagy hibát követnénk el, ha úgy gondolnánk, eldőlt a bajnoki cím sorsa. A játékosok pontosan tudják, hány ponttal vezetünk, de nem lehetnek könnyelműek.

Az FTC trénere szerint jót tett csapatának a korai vezetés.

„Erős ellenfél ellen mindig jó játszani. A viszonylag gyors gól jót tett nekünk, sokat segített ezen a találkozón. Jól felkészültünk a Vidi ellen, a játékosok értették, mit szeretnék tőlük a pályán látni, teljesen független a pontelőnytől.”

A Mol Fehérvár vezetőedzője, Márton Gábor csalódottan értékelt.

„Nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna. Az elején nekünk voltak nagyobb helyzeteink, aztán kaptunk egy gólt. Utána nagyjából összeszedte magát a csapat. Próbáltunk nyomni, helyzeteket kialakítani. Többé-kevésbé sikerült, még emberhátrányban is. A srácok hiába tettek meg mindent, a lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni.

A Vidi trénere úgy véli, csapata kiszállt a bajnoki címért folyó küzdelemből.

„A Fradinak tetemes az előnye. Nekünk innentől már csak a második helyért kell hajtanunk. Fel kell állnunk, nincs mese. Ma már a játékunk jobb volt, mint az elmúlt hetekben. Az a csapat, amelyik a Ferencváros otthonában emberhátrányban is ekkora ziccert, meg jó pár lehetőséget is ki tud alakítani, az többre hivatott.

Myrto Uzuni:

Tokmac Nguen:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a MOL Fehérvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.II.7. Ferencváros – MOL Fehérvár: 2-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  Botka és Hangya beszélgetve, mosolyogva jönnek le a pályáról. Válogatottbeli csapattársak.

  90+4.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+2.

  PERC
  Vécsei lő ballal 19-ről Alefbe, Rockové a felperdülő labda.

  90+1.

  PERC
  Isael fejese rossz, Alef tízméteres ollózása sem fáklyásmenet.

  90+1.

  PERC
  Hangya beadását kifejeli Somália.

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  88.

  PERC
  Mak balról a kapu tetejére ível.

  85.

  PERC
  Heistert Eldar Civic váltja.

  85.

  PERC
  Haratin le, Vécsei Bálint be, szűrőcsere.

  84.

  PERC
  ILYEN NINCS, Hangya szép bal oldali beadásának Bamgboye melléfejel az ötösön…

  82.

  PERC
  Heister a földön, a jobb vádlija fáj.

  81.

  PERC
  Petrjak letalpalja véletlenül Heistert.

  80.

  PERC
  Nguen le, Róbert Mak be.

  Haratin
  80.

  PERC
  Uzuni nem sokat futott mostanában, jön is a helyére Isael.

  80.

  PERC
  Ó, BAMGBOYE… Nego és Nikolics remekel, Bamgboye ballal 13-ról a kapu fölé emel…

  78.

  PERC
  Laidouni kap potya passzt Bamgboyének, de nem sietnek a támadók, Uzuni eladja aztán, kap is a fejére Rebrovtól!

  77.

  PERC
  Fiola emelését Bamgboye a 16-os bal sarka elől jobbal kapura teszi, balra legördülve fogja a labdát Dibusz.

  76.

  PERC
  A Fehérvár kilencszer került hátrányba eddig a bajnokságban, ötször mentette döntetlenre a meccset, de nyerni innen egyszer sem tudott.

  76.

  PERC
  A Vidi látogatóként nyolcszor lépett pályára és csak közepes teljesítményt nyújtott (3 diadal, 2 iksz, 3 vereség), egyszer maradt gólképtelen (Pakson), egyszer nem kapott gólt (Újpesten) és hét alkalommal legalább három gól született ezeken a mérkőzéseken.

  75.

  PERC
  Boli ad pocsék passzt Lovrencsicsnek, pedig helyzet lett volna.

  74.

  PERC
  Újabb átrendeződés, Márton óvatos duhaj.

  73.

  PERC
  Houri le, Hangya Szilveszter be.

  72.

  PERC
  A Transfermarkt szerint ez volt Rus profi karrierjének első piros lapja.

  71.

  PERC
  Lovrencsics újabb jobb oldali beadása is ott landol.

  70.

  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadását Haratin az ötös jobb sarka elől jobbal az oldalhálóba vágja.

  70.

  PERC
  Sigér elfáradt, Aissa Laidouni váltja.

  69.

  PERC
  ÉS RUS ELDÖNTI A RANGADÓT, MERT EZ A MÁSODIK SÁRGÁJA.

  69.

  PERC
  Adrián Rus kap sárga lapot Nguen ellökéséért.

  69.

  PERC
  Petrjak bedob a jobbon egy cselt Nego passza után, fennakad Botkán.

  68.

  PERC
  A Ferencváros pályaválasztóként csak egyszer nem talált be ellenfelének (a DVTK ellen), viszont ötször megőrizte kapuját a góltól. Bár az FTC a legutóbbi két otthoni bajnokiján nyeretlen maradt (1 döntetlen, 1 vereség), mivel az előző hét meccsét mind megnyerte, vezeti a hazai táblázatot. Jobb gólkülönbségével előzi meg a Fehérvárt, amely vendéglátóként kettővel több mérkőzést játszott.

  68.

  PERC
  A Fehérvár viszont hárommeccses nyeretlenségi szériában van (1 döntetlen, 2 vereség), legutóbb a 2018–2019-es bajnokság 29. és 31. fordulója között fordult elő, hogy három egymás utáni bajnokin 1 ponttal kellett beérnie (1–4 az FTC, 1–1 a Puskás Akadémia, majd 1–2 a DVTK ellen).

  67.

  PERC
  Botka megindul hátulról, a felezőnél feldönti őt Pinto.

  66.

  PERC
  Pinto meg hátrafelé indítja a támadást beadás helyett…

  65.

  PERC
  Sigér kap szóbeli figyelmeztetést, nem engedett elvégezni egy szabadrúgást.

  64.

  PERC
  Ihor Haratin kap sárga lapot Nikolics feldöntéséért.

  63.

  PERC

  62.

  PERC
  A kapuskirúgást követően Boliból a felezőnél kitört a benne élő Abedi Pelé. Gólpassz a saját térfélről!

  61.

  PERC
  Boli remek passzát NGUEN TOKMAC jobbal a jobb alsóba rúgja középről, 18-ról, Rockov jobb lába alatt. 2–0!

  61.

  PERC
  Nguen kapura tör, és ott a gól!

  60.

  PERC
  Bolla le, Nikolics Nemanja be. Nego megy eggyel hátrább.

  60.

  PERC
  Bolla ad haza szépen a balon Uzuni elől, Rockov azonnal elrúgja a labdát.

  58.

  PERC
  Blazic passzával megindul Boli, elesik beadás közben, az Rusé lesz így, nem Nguené.

  57.

  PERC
  Uzuni jobb oldali beadását Boli öt méterről Rockov elé sodorja jobb lábbal, Rus értő ölelésében. De nem ért büntetőt az eset!

  57.

  PERC
  Bár a szerzett gólok tekintetében a Fehérvár áll valamivel jobban (42/41), az FTC még a felénél is kevesebb gólt kapott, mint amennyit vasárnapi ellenfele (10/21).

  56.

  PERC
  A Ferencváros csupán egy vereséget szenvedett ebben a bajnoki idényben, január 20-án a sereghajtó Diósgyőrrel szemben maradt alul 1–0-ra. A Vidi ezzel szemben már négyszer kapitulált, az MTK, a Paks, a Kisvárda és legutóbb a Honvéd ellen. Ez már választ is ad arra, hogyan alakulhatott ki mostanáig 13 pontos különbség az első és a második helyezett csapat között.

  56.

  PERC
  Pinto balról jobbal Dibusz öléhez ível.

  55.

  PERC
  Houri bal oldali beadását meg kifejeli az ötös elől Haratin.

  55.

  PERC
  Blazic lebirkózza Petrjakot, de nincs sárga lap.

  52.

  PERC
  Houri jobb oldali szögletét kifejeli Blazic.

  51.

  PERC
  Heister beadása Rockové.

  50.

  PERC
  Heister hátrafelé dob, majd megindul Botka passzával, fellöki Nego.

  49.

  PERC
  Ismét fehérvári gegenpressing, óvatos a Fradi.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  TITKOS FEGYVER. Nikolics a Fradi ellen 15 meccsen 6 gólt lőtt. Asszisztja nincs.

  FÉLIDŐ

  Ez Boli 3. meccse a Fehérvár ellen, kanadai pontja nincs.

  FÉLIDŐ

  A fehérváriaknak – még Videoton néven – először 1974-ben sikerült győzniük bajnoki mérkőzésen a Ferencváros vendégeként (2–3), ezt azóta még 11-szer ismételték meg, legutóbb 2013-ban. Egy évtizeden át (2003–2013) a Vidi valódi mumusa volt a Ferencvárosnak, amely ebben az időszakban egyszer sem tudott pályaválasztóként győzni, sőt, egy 5–0-s vereségbe is belefutott. Aztán átadták a Groupama Arénát, és fordult a kocka: amióta az új stadionban játszik a Ferencváros, bajnokikon veretlen a Fehérvár ellen (2–0, 1–0, 0–0, 3–1, 2–2, 4–1, 1–0). A Groupama Arénában még egyszer sem vezetett NB I-es mérkőzésen ellene a Vidi – viszont kupamérkőzést már kétszer (2016, 2019) is nyert itt. Igaz, a 2015-ös kupadöntőt 4–0-ra elveszítette.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  „Hangya Szilveszter személyében válogatott futballistával, Bolla Bendegúzéban pedig válogatott kerettaggal sikerült meghosszabbítani már most a másfél év múlva lejáró szerződésüket. Örülök, hogy nálunk képzelik el pályafutásukat hosszabb távon is. Mindkét labdarúgó hiányposzton szerepel, Bolla Bendegúz ráadásul a jövő egyik nagy ígérete. Ha tavasszal megfelelő teljesítményt nyújtanak, akkor jó eséllyel pályázhatnak arra, hogy a nyári Eb-keretbe bekerüljenek” – nyilatkozta a molfehervarfc.hu oldalnak Kovács Zoltán sportigazgató.

  FÉLIDŐ

  Két labdarúgó szerződéshosszabbításáról számolt be pénteken honlapján a Mol Fehérvár FC: a 27 éves bal oldali hátvéd, Hangya Szilveszter, valamint a 21 esztendős jobb oldali védő, Bolla Bendegúz is új megállapodást írt alá.

  FÉLIDŐ

  A párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
  Horváth Ferenc 10
  Nikolics Nemanja 6
  Böde Dániel 6
  Wukovics László 5
  Lipcsei Péter 5

  FÉLIDŐ

  Különbség. Az edzők – különösen Szerhij Rebrov – ki nem állhatják az effajta összehasonlítást, mégis érdemes lejegyezni: a 31 millió euró összértékű
  Ferencváros a 18 millió eurós fehérváriakat fogadja. A különbség egyelőre pontokban is mérhető, ha nyer a Fradi, tizenhattal (!) lép meg legfőbb riválisától. Vasárnap este a pályán semmiképpen sem lesz ekkora differencia a két csapat között, végsőkig kiélezett, izgalmas csata várható. Ne feledjük, a zöldek az idén még nem nyertek odahaza… BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  Dibusz lép ki Bamgboye elé Petrjak balról érkező passzára szépen a 16-os elé, de les.

  45+1.

  PERC
  Uzuni jobb oldali szöglete után Sigér jobbal 17-ről borzalmasan találja el a labdát.

  45.

  PERC
  Nguen passzával Heister kapura lő az ötös bal sarka elől, Rockov eléri vetődve a labdát a bal alsó előtt. BRAVÚR!

  44.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  44.

  PERC
  Hosszasan adogat a Fradi.

  41.

  PERC
  Nem nagy találmány: lehet futballozni, csak akarni kell.

  41.

  PERC
  HELYZET, Houri szépen emel a bal alsó elé, Pinto bevetődve jobbal három méterről centiméterekkel lő a bal, azaz a rövid felső sarok fölé!

  40.

  PERC
  Lovrencsics labdát veszít csel közben, ellöki azonnal Petrjakot.

  40.

  PERC
  Boli letámadja Rust, aki gyorsan hazaad előle, Rockov most ügyesen megoldja.

  39.

  PERC
  Bamgboye viszonylag sok kanadai pontot szerez, a Fradi ellen is van két asszisztja, de amikor nagyon kellene, amikor bajban a csapata, nem képes húzóemberré válni.

  38.

  PERC
  Fiola emelése után Lovrencsics és Uzuni egymást zavarja, Blazic könnyen megadja magát, de Bamgboye jobbal a 16-os vonaláról, kissé jobbról méterekkel a bal felső sarok fölé lő.

  37.

  PERC
  Houri adja be, jobbról, jobbal, Lovrencsics kifejeli.

  36.

  PERC
  Nego megindul a jobbon, az akarat jutalma egy szöglet.

  35.

  PERC
  Bamgboye erőszakos, ellöki a meginduló Uzunit, szabadrúgás.

  35.

  PERC
  Márton Gábor együttese szenzációsan kezdte a tavaszt, 5–0-ra győzött Újpesten. A következő három mérkőzésén viszont nyolc pontot veszített. Vendégként a legutóbbi négy bajnoki találkozójából hármat elveszített (mlsz.hu).

  35.

  PERC
  A zöld-fehérek eddig lényegesen gyengébben szerepelnek pályaválasztóként a tavaszi idényben, mint ősszel, két mérkőzésen (a Diósgyőr és a Kisvárda ellen) öt pontot veszítettek. Mindazonáltal a Frhérvár ellen bajnoki mérkőzést még soha nem veszítettek a Groupama Arénában.

  34.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  34.

  PERC
  Nego bezzeg akart, a Heisterről elé csorgó labdát jobbal 24-ről, kissé jobbról nem sokkal vágja a léc fölé! De Dibusz rajta volt.

  34.

  PERC
  Rust 2019-ben 400 ezer euróért vette a Mol Fehérvár, és hamar kiderült, nem óhajt magyar válogatott lenni.

  33.

  PERC
  Hárman is megindulnak a jobbon, Rus mindenki MÖGÉ passzol, bedobás. Márton a tenyerébe temeti az arcát.

  31.

  PERC
  Ilyen hosszas varia után várható módon a sorfalé a labda, Uzuni lőtt végül igen gyengén kapura, félmagasan.

  30.

  PERC
  Hiester is ott van.

  30.

  PERC
  De hosszas varia a sorfallal.

  30.

  PERC
  Uzunira tippelünk…

  29.

  PERC
  Kissé jobbról, 19 méterről. Nézzük!

  29.

  PERC
  Jogos.

  29.

  PERC
  Nguen elesik a 16-os és Muszliu előtt, szabadrúgás a gáncsolás miatt.

  28.

  PERC
  42 gólt szerzett eddig a Mol Fehérvár, a legtöbbet a mezőnyben.

  28.

  PERC
  5 hazai mérkőzésén nem kapott gólt a Ferencváros, s csak egyszer nem szerzett a Groupama Arénában.

  27.

  PERC
  Heister beadása rossz, de mindegy, mert les.

  27.

  PERC
  A nigériainak ez a 9. meccse a Fradi ellen, gólja nincs.

  25.

  PERC
  Bamgboye nekiáll reklamálni egy ütközés után, ahelyett, hogy elindulna a labda után… Blazic csodálkozik, majd elindul a labdáért és támadást indít.

  23.

  PERC
  Boli jobbról kapura lő, közeltávolról, Rockov figyel.

  22.

  PERC
  Myrto Uzuni kap sárga lapot, mert odalépett Bamgboye bal lábára.

  21.

  PERC
  A két bajnokaspiráns csapat közül a Fehérvár kezdte jobban az évet. Az Újpesten elért 5–0-s diadal után úgy tűnt, jól sikerült a téli felkészülése. A lilák elleni gála óta azonban csak egy pontot szerzett a Vidi, amely így egyre távolabbra kerül az első helytől. A rangadót 13 pontos előnnyel váró FTC váratlan hazai vereséggel kezdte a tavaszi szezont, és bár Szerhij Rebrov együttese a folytatásban sem sziporkázott, legutóbb önbizalom-növelő 4–0-s győzelemmel utazhatott haza Újpestről.

  20.

  PERC
  Nem akármilyen sorozatot tudhat magáénak Myrto Uzuni. A Ferencváros albán támadója egymást követő ÖT bajnokin talált a kapuba, korábban a Puskás Akadémia, a Budafok, a Kisvárda és az Újpest elleni mérkőzésen is eredményes volt. Az FTC-ben korábban olyan játékosok tudtak zsinórban négy bajnokin is a kapuba találni, mint az aranylabdás Albert Flórián vagy az európai ezüstcipős Nyilasi Tibor. Új idők új dalai?

  19.

  PERC
  66 százalékban a Fradinál a labda, 4 kapura lövés itt, 1 ott.

  18.

  PERC
  Uzuni emel méterekkel a bal alsó mellé 26-ról, inkább egy rossz beadás volt ez.

  17.

  PERC
  Sárga lap a román védőnek.

  17.

  PERC
  Boli remek emelésével megindul Nguen, felrúgja azonnal Adrián Rus.

  16.

  PERC
  Letámad továbbra is a Mol Fehérvár, zavarban ismét a Fradi.

  15.

  PERC
  Eközben Belotti.

  15.

  PERC

  14.

  PERC
  Heister ballal a bal alsót veszi célba 28-ról, Rockov vetődve véd a bal alsó előtt. Kirúgás, Rockov nem szól, mert Fair Play.

  13.

  PERC
  Muszliu jobbról, Fiola balról nem fogta Uzunit rendesen, és Rockov is lehetett volna gyorsabb, de speciel ez nem az ő hibája. FTC–MFFC védelem 1–0.

  13.

  PERC

  11.

  PERC
  VEZET A FRADI, Sigér szépen emel MYRTO UZUNI elé, aki elől ketten is menthetnének, az ék ballal a bal alsóba lő hat méterről, Rockov csak hozzáér balra vetődve. 1–0!

  10.

  PERC
  Rockov kicselezte saját magát a gólvonal előtt, még sarkazott is, és hogy Boli miért nem lőtt az üresen tátongó kapuba, rejtély.

  10.

  PERC
  ROCKOV! Majdnem ad egy gólpasszt Bolinak, aki ballal nem lő két méterről az üres kapuba, hanem jobbra cselez, majd jobbal a bal alsóba passzolna, de elképesztően nagyot véd Rockov, vetődve!

  7.

  PERC
  Bamgboye dühöng, középen üresen érkezett.

  7.

  PERC
  Petrjak! Kap jó passz Aleftől, de az ötös jobb sarka elől gyatrán ellő a kapu túlsó alsó sarka mellett.

  6.

  PERC
  Uzuni szögletét kifejeli Rus.

  5.

  PERC
  Botka, majd Heister is rosszul találja el a labdát Somália jobb oldali beadása után.

  5.

  PERC
  Az MFFC-ben 8 légiós kezd, a kispadra csak egy jutott, 8 magyar futballista mellé.

  3.

  PERC
  Fiola Attila kap sárga lapot Haratin megrúgásáért. Boka. Bal.

  3.

  PERC
  Hét légiós a hazai kezdőben, nyolc a kispadon.

  2.

  PERC
  Uzuni és Petrjak összefejel, nincs ápolás. Ha most lennének nézők…

  2.

  PERC
  Houri szabadrúgását kifejeli Haratin a 16-osról, de les.

  1.

  PERC
  Zubkov nincs a keretben.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek kék-vörös mezben és kék nadrágban.

  Marrokkói neve: Szami Mmaje.

  A héten érkezett: a belga, de marokkói válogatott Samy Mmaee a St. Truidentől igazolt a Fradiba, 24 éves, védőmindenes.

  Fotók: Végh János

  Ott a két busz, érik a nulla nulla?

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Egy kis örökmérleg: 102 találkozó, 46 ferencvárosi és 25 vidis sikerrel, 159, ill. 122 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Viditől a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2012, Máté János, ingyen
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1994, Czéh Lajos
  1986, Vaszil Gyula
  1984, Zsinka János
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Vidihez:
  2015, Haraszti Zsolt
  2012, Tajti Mátyás, i.
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2004, Kriston Attila
  2003, Szabó Tibor, kölcsön után végleg
  2000, Rob Kornél, k.
  1999, Fodor Tibor

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól mindenki bevethető, a vendégektől Stopira mellett Evandro, Kovácsik, Nyári (valamennyi térdműtét után) sérült.

  „Rangadót játszunk vasárnap este, a tabella élén álló FTC-vel találkozunk. Voltak gondjaink az elmúlt hetekben, több mérkőzésünk sem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Hullámvölgybe kerültünk, az ilyesmi sajnos minden csapat életében előfordul. Hiszünk magunkban, szeretnénk a pályán megmutatni, hogy kifelé jövünk ebből a hullámvölgyből. Az biztos, hogy csak maximális koncentrációval és alázatos játékkal lehetünk sikeresek” – mondta Márton Gábor a molfehervarfc.hu-n.

  „Nem volt egy egyszerű az Újpest elleni összecsapás, függetlenül a végeredménytől. Örültünk a sikernek, de a szakmai stáb és a játékosok csütörtöktől már csak is a Fehérvár elleni találkozóra készülnek. A MOL Fehérvár erős csapat, jó játékosaik vannak minden poszton, biztosan extra motivációval lépnek majd pályára ellenünk. Nekünk elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, hiszen tudjuk, hogy minden találkozó egyformán fontos, ha el akarjuk érni a céljainkat, a bajnoki címet és az újabb európai kupaszereplést. A fehérváriakkal mindig szoros mérkőzéseket vívtunk, kevés gól jellemzi a közös találkozóinkat. Nem hiszem, hogy sok helyzet lesz, ezért figyelnünk kell majd a helyzetkihasználásra, tiszta fejjel, jó döntéseket kell hoznunk” – így Szerhij Rebrov a fradi.hu-n.

  Ez a Mol Fehérvár FC utolsó esélye. Ha nem nyer a Groupama Arénában, szinte reménytelen helyzetbe kerül a bajnoki címért zajló harcban. „Nagy mérkőzés vár ránk vasárnap, a bajnokság két legjobb csapata találkozik a Groupama Arénában – mondta a fehérváriak hivatalos oldalán Emil Rockov, a gárda 26 éves kapusa. – Nem vagyunk jó szériában, de keményen dolgozunk, hogy kilábaljunk a hullámvölgyből. Szerintem nyerünk.”

  A szerb légiós a tavaly októberben súlyosan megsérülő Kovácsik Ádámot helyettesíti, és neki is jobban kell teljesítenie az előző meccsekhez képest, hogy csapata sikeres legyen. Ha a Ferencváros győz, és a Puskás Akadémia nyer Zalaegerszegen, a fehérváriak második helye is veszélybe kerülhet.

  TELJES DUPLA INTERJÚ ITT!

  Két poszt, két egyéniség, két remény a vasárnap esti rangadó előtt: az FTC kapusa, Dibusz Dénes még nem számolgat, a Mol Fehérvár FC támadója, Funsho Bamgboye válogatott meghívóra vágyik.

  Az edzők – különösen Szerhij Rebrov – ki nem állhatják az effajta összehasonlítást, mégis érdemes lejegyezni: a 31 millió euró összértékű Ferencváros a 18 millió eurós fehérváriakat fogadja. A különbség egyelőre pontokban is mérhető, ha nyer a Fradi, tizenhattal (!) lép meg legfőbb riválisától. Vasárnap este a pályán semmiképpen sem lesz ekkora differencia a két csapat között, végsőkig kiélezett, izgalmas csata várható. Ne feledjük, a zöldek az idén még nem nyertek odahaza…

  – Mire kell leginkább odafigyelni a fehérváriak ellen?
  – Sok jó támadójuk van, őket mindenképpen fel kell tartóztatnunk. Férfias küzdelem lesz a pályán, keményen kell futballoznunk, és az is fontos, hogy a fordulópontokból ki hogyan jön ki. A fehérváriak nemcsak egyénileg, csapatként is jók, de az önbizalmunk a helyén van, nincs mitől tartanunk.

  – Posztján többen is harcolnak a csapatba kerülésért, Sigér Dávid, Ihor Haratin, Somália mellett ön is védekező középpályás. Nem bántja, ha időnként kimarad a kezdőcsapatból?
  – Természetesen minden mérkőzésen szeretnék pályára lépni, de miután egymást követik a meccsek, időnként pihennünk is kell. Nagyon jó játékosokkal kell megharcolnom a csapatba kerülésért, senkinek sincs bérelt helye a kezdőben. Mindenki játszani akar, de a döntés Szerhij Rebrov kezében van. Egyébként pedig nem csupán a mi posztunkon van éles verseny, a többin ugyanez a helyzet.

  – Ha nyernek, tizenhat pontra növelik az előnyüket. Eldőlne a bajnoki cím sorsa?
  – Tizenhat pont sok, de akkor sem lehet hátradőlni. A bajnokság a harmincharmadik forduló után ér véget, jó lenne minél nagyobb előnnyel nekivágni a hajrának, de úgy vagyok vele, a vasárnap esti is csupán egy mérkőzés a sok közül. Ezért a győzelemért is három pont jár, más kérdés, hogy miután közvetlen riválisunkat győznénk le, még többet érne a siker.

  – Egy mérkőzést játszott eddig a fehérváriak ellen, az ősszel egy egyes döntetlen lett a vége. Várja a második összecsapást?
  – Nagyon! Izgalmas meccsre van kilátás, mégiscsak az első és a második helyezett találkozik – felelte lapunknak Aissa Laidouni, a zöld-fehérek 24 éves középpályása, aki a nyáron érkezett Magyarországra. – Az őszi találkozó is kemény volt, hiába szereztük meg a vezetést, az ellenfél egyenlített. A Fehérvár jó csapat, eddig mindössze egymérkőzésnyi tapasztalatom van ellene, de az erőviszonyokkal tisztában vagyok.

  Kemény párharcokra számít a vasárnapi rangadón, és szeretné két aranyéremmel zárni az idényt Aissa Laidouni, a Ferencváros francia légiósa.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–MFFC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső