2021.III.7. ZTE – Ferencváros: 2-2

Nem kapott ki a tartalékos ZTE a Ferencvárostól

A címvédő zöld-fehérek sorozatban harmadszor játszottak idegenben 2–2-es döntetlent.
Hazai pályán döntetlenre végzett a kiesés ellen harcoló, erősen tartalékos Zalaegerszeg a Ferencvárossal a labdarúgó NB I 25. fordulójában.


Nyilatkozatok:

Boér Gábor: — A gondjaink megmaradtak   – nyilatkozta az FTC elleni meccs előtt a ZTE FC vezetőedzője a Zalai Hírlapban.  –    Azt most még nem tudom megmondani, kiesik-e még valaki, illetve azt, hogy visszatérhet-e, az ugyanis függ a betegség utáni vizsgálatok eredményeitől. Ebben a helyzetben az egészség a legfontosabb, és mi ezt tartjuk szem előtt.Tudjuk, rossz a helyzet, de sportemberként arra kell törekedni, hogy pontot próbáljuk szerezni. Bárki bármi rosszat mond a csapatra, ezek a játékosok most a kimerültség határán vannak, vagy fiataloknak az NB III-as keretből éppen ebben a helyzetben kell bemutatkozniuk a felnőtt együttesben. Arra kell figyelnünk, hogy a bennmaradásért folytatott harcban arra az időszakra, amikor a közvetlen riválisokkal találkozunk, már teljes legyen a keretünk. Sok variációs lehetőségünk nincs a Fradi ellen, de szeretnénk megnehezíteni ellenfelünk dolgát, ami teljes kerettel is nehéz dolog lenne. A játékosok megpróbálnak extra energiát mozgósítani. Nem mi leszünk ennek a párharcnak az esélyesei…

Szerhij Rebrov: — Bár kevés idő állt a rendelkezésünkre, alaposan kielemeztük a ZTE játékát, mert minden mérkőzést komolyan kell vennünk. A hétközi győzelem fontos volt, biztos vagyok benne, hogy a játékosok is érzik ezt. A motivációval eddig sem volt gond, mindenki tudja a feladatát, azon dolgoztunk, hogy a korábbi hibákat kijavítsuk. Egyik ellenfelet sem szabad lebecsülni, ebben a bajnokságban nincs könnyű mérkőzés. Harmadjára találkozunk a zalaegerszegiekkel a szezonban, az első két találkozón is megnehezítették a dolgunkat, azon leszünk, hogy újabb győzelmet szerezzünk ellenük. Még messze a bajnokság vége, a tabellával nem szabad törődnünk, most az a fontos, hogy minél több pontot gyűjtsünk a hátralévő mérkőzéseken.

A mérkőzés:

ZTE — Ferencváros: 2-2 (1-0)
Zalaegerszeg, 18:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Káprály Mihály (asszisztensek: Szalai, Vígh-Tarsonyi; alapvonali jv.: Oláh, Szilasi; tartalékjv.: Becséri)

ZTE: Gyurján M. — Tanaszin, Németh E., Bobál D., Bedi (Zimonyi, 89.) — Lesjak — Vass P. (Szalay Sz., 89.), Sankovic, Tajti (Kovács B., 90+2.), Koszta — Futács
kispad: Demjén, Szalai D., Papp, Németh D.
vezetőedző: Boér Gábor

Ferencváros: Dibusz — Wingo (Lovrencsics G., 77.), Mmaee, Dvali, Civic — Sigér, Somália — Zubkov (Gera Dán., 84.), Haraisvili (Nguen, 66.), Uzuni (Mak, 77.) — Boli (Baturina, 84.)
kispad: Bogdán, Blazic, Heister
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Koszta (7.), Futács (68. – 11-esből) illetve Boli (51., 65.)
Sárga lap: Tanaszin (44.), Futács (57.), Gyurján M. (84.) illetve Lovrencsics G. (78.)

Nem mindennapi esetnek lehettek szemtanúi, akik figyelemmel követték a ZTE–Ferencváros bajnoki mérkőzést.

Már a 7. percben Dibusz Dénes hálójába került a labda, amely ugyan nem számítana meglepetésnek, ám hasonlóan gyors gólt legutóbb október 4-én kapott a Ferencváros, akkor ugyanis Joao Nunes, a Puskás Akadémia védője már a 4. percben betalált. A mérkőzés végén aztán az FTC-játékosok örülhettek, miután 2–1-re megnyerték a találkozót.

A kiesés rémétől fenyegetett, betegségek és sérülések miatt megtizedelt egerszegiek úgy örültek a korai gólnak, mint kisgyermek az ajándéknak, ugyanakkor pontosan tudták, nehéz percek várnak még rájuk. Persze nem estek kétségbe, sőt végig támadó felfogásban futballoztak, megpróbáltak a védekezőharmadban labdát szerezni, hogy aztán a lehető leggyorsabban jussanak az FTC kapujának közelébe.

A listavezető sok oldalpasszal játszott, ezzel némileg megkönnyítette a védekező csapat helyzetét – míg a ZTE kontrákkal, a Ferencváros csupán szögletekkel és szabadrúgásokkal veszélyeztetett. A félidő hajrájára valamivel gyorsabban futballozott a bajnok, s játékosai úgy vélhették, ha már nem sikerül a betömörülő hazai védelem mögé kerülniük, távoli lövésekkel kell próbálkozniuk. Nos, a lefújás előtti pillanatban Olekszandr Zubkov nekidurálta magát, és hatalmas lövése nyomán a lécen csattant a labda.

A szünet után alaposan bekezdett az FTC, hat percen át szinte csak a vendégek birtokolták a labdát, a hazai játékosok csak elvétve érhettek hozzá, s a nagy nyomás az 51. percben egyenlítést eredményezett: Eldar Civic remek beadása után a center Franck Boli belsőzte a labdát a ZTE kapujába.

Innentől csupán az volt a kérdés meddig bírják Bedi Bencéék az iszonyatos nyomást, mert a labda nélküli játék nem is feltétlenül fizikailag, hanem mentálisan fárasztotta el a hazai játékosokat. Cserére pedig gondolni sem nagyon merhetett Boér Gábor vezetőedző, hiszen a kispadon főleg rutintalan, fiatal labdarúgók vártak bevetésre.

Az egyenlítés után már kizárólag a védekezésre, az eredmény tartására figyelt a ZTE, úgy tűnt, az első félidei bátorság az öltözőben maradt. Ritkaságszámba mentek a hazai pontos passzok, alig-alig merészkedtek át Tajti Mátyásék a felezővonalon. Nem is keltett meglepetést az újabb ferencvárosi gól. A fővárosiak ezúttal a jobb oldalon bontották meg a hazai védelmet, ismét Franck Boli érkezett, s megszerezte hetedik bajnoki gólját. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek: két perccel később a játékvezető meglepetésre tizenegyest ítélt, amelyet Futács Márkó értékesített.

A 31 éves csatár első bajnoki gólját szerezte a ZTE színeiben. Az egyenlítés után ismét erőre kapott a zalaegerszegi együttes, az utolsó erőtartalékaikat mozgósította, ami elég volt ahhoz, hogy döntetlent érjen el a neki létfontosságú találkozón.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„A ZTE-vel mindig nehéz meccseket játszunk, ha visszagondolok az utóbbi kettőre, akkor az egyiken tíz emberrel nyertünk ellenük, a másikon pedig az utolsó pillanatokban lőtt góllal. Ha onnan nézzük, hogy 1–0-s hátrányból fordítottunk, akkor elégedettnek kellene lennünk, de miután vezettünk 2–1-re, nem lehetünk elégedettek az eredménnyel. Túl könnyű gólokat kaptunk, ezekről el kell beszélgetnünk a játékosokkal. Viszont szerencsére még mindig megfelelő előnnyel vezetjük a tabellát. Egyébként, élvezetes volt látni, ahogy a csapatom támadott a nagyon kompaktan védekező Zalaegerszeg ellen, az akarás végig megvolt.”

Boér Gábor, a ZTE vezetőedzője a Ferencváros elleni mérkőzés előtt már beszélt a csapata sokasodó gondjaival, így nem csoda, hogy örült a listavezető elleni pontszerzésnek.

„Amit kértem a srácoktól, hogy adják ki magukból a maximumot, és játsszunk nyílt meccset a Fradival, azt nagyjából meg tudtuk valósítani. Azok a játékosok, akik az elmúlt időszakban nagyon komoly terhelést kaptak, szinte a semmiből kellett berobbanniuk az NB I-be, azok olyan erőket mozgósítottak, hogy le a kalappal előttünk. Nagyon büszke vagyok a mai eredményre, és arra a szervezettségre, amit mutattunk a pályán. Tisztában vagyunk a Ferencváros minőségével, a játékosai kvalitásaival, amit ezúttal is megtapasztalhattunk, de sikerült velük felvenni a versenyt, és kihoztuk a maximumot ebből a meccsből.

Hozzátette, győzelemmel azért nem ér fel ez a döntetlen, de a hitüknek, a lelküknek nagyon jót tett ez a bravúros pontszerzés. Arról is beszélt, hogy miután betegség és eltiltás miatt is akadt bőven hiányzójuk az elmúlt hetekben, tulajdonképpen már erre a meccsre elfogyott a szufla, de a játékosai bizonyították, sok mindent lehet szívvel pótolni, csapatként nagyot alkotni. Egyelőre viszont azt még nem látja, hogy mennyi erejük maradt a szerdai, Kisvárda elleni kupanegyeddöntőre. 

Franck Boli:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a ZTE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.III.7. ZTE – Ferencváros: 2-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  Lesjak hazafejeli okosan a labdát egy indításnál.

  90+3.

  PERC
  Mak beadása nem az igazi, Somália kapáslövése meg pláne. Kirúgás.

  90+2.

  PERC
  Tajti le még a végére, Kovács Barnabás be.

  90+2.

  PERC
  Mak kap nagyot Bobáltól. Szabadrúgás.

  90+1.

  PERC
  Szalay jobbról remekül passzol középre Zimonyinak… aki nem indul meg!

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  89.

  PERC
  Bedi nagyot harcolt, Zimonyi Dávid váltja.

  88.

  PERC
  Vassnak nem ment ma, a fiatal Szalay Szabolcs váltja.

  85.

  PERC
  Gyurján Márton húzza az időt, de lebukik.

  84.

  PERC
  Zubkovot meg Gera Dániel váltja, szélsőcsere.

  84.

  PERC
  Boli le, Roko Baturina be. Ékcsere.

  84.

  PERC
  Wingo sem hiszi el.

  83.

  PERC
  Mak remek passzát Zubkov ballal tízről, kissé balról a kapu fölé pazarolja! MI MARADT KI?! Meccslabda?

  78.

  PERC
  Lovrencsics Gergő odarúg Bobálnak, sárga lap. Fölösleges szabálytalanság.

  76.

  PERC
  Wingo le, Lovrencsics Gergő be a vendégeknél, erősíti a Fradi a széleket.

  76.

  PERC
  Uzuni le, Róbert Mak be.

  75.

  PERC
  Somália passzát Boli kapura teszi kecsegtető helyzetből, de blokkol szépen Németh.

  75.

  PERC
  A zöld-fehérek a legutóbbi 18 házon kívüli bajnokijukból csupán egyet veszítettek el, tavaly június 23-án, Székesfehérváron 1–0-ra, még az előző kiírásban, az utolsó idegenbeli meccsen.

  75.

  PERC
  Az FTC idegenben egyedüliként veretlen még a bajnokságban: 7 győzelem mellett 5-ször ikszelt. Ez a 26 pont kimagaslóan a legjobb teljesítmény jelenleg az élvonalban.

  75.

  PERC
  A Zalaegerszeg pályaválasztóként 4–2–6-os mérleggel rendelkezik, ezzel a teljesítménnyel a forduló előtt csak két riválist, a Budafokot és Honvédot tudta megelőzni a hazai tabellán. Otthon eddig 24 gólt szerzett, ami a harmadik legtöbb az NB I-ben, a 23 kapott gólnál viszont csak az Újpestnek van több (24), igaz, abban a MLSZ által játék nélkül a DVTK-nak ítélt 3–0-s eredmény is benne van.

  73.

  PERC
  A 168 centiméter magas Vassnak aránylag kevés az esélye ma a beadások elfejelésére, most egyedüli hazai volt az egész 16-oson belül.

  73.

  PERC
  Koszta balról ballal az ötösre ível, Dibuszé.

  71.

  PERC
  A Fradi ellen a 6. meccsén a 2. gólja.

  71.

  PERC
  Ez volt Futács 2. gólja az idényben!

  68.

  PERC

  67.

  PERC
  FUTÁCS MÁRKÓ ballal a bal alsóba lő, Dibusz majdnem elérte, de csak majdnem. 2–2!

  67.

  PERC
  BÜNTETŐ! Bedi bal oldali, ballábas beadása és Koszta lefejelt labdája után Futácsot megrúgja az ötösön belül Mmaee.

  66.

  PERC
  Haraisvilinek bizony ma sem ment, Tokmac Nguen váltja.

  65.

  PERC
  ISMÉT BETALÁL FRANCK BOLI, Wingo jobb oldali, jobblábas beadásából a kapu közepébe teszi a labdát jobbal, a levegőből, Tanaszint megelőzve. Középről: 1–2!

  62.

  PERC
  Boli meg rossz passzt kap középen Uzunitól.

  62.

  PERC
  Futács lesen, megáll így a labdával… pedig ellenféltől kapta (vagyis nem volt lesen)!

  60.

  PERC
  Hopp, Somália emel remekül az ötös jobb sarka elé, a bevetődő Wingo jobb lábbal azonban nem éri már el a labdát.

  60.

  PERC
  Az utóbbi 4 meccsén 4 kanadai pontot termelt, az előző 13-on összesen 1-et!

  59.

  PERC
  Bolinak ez volt a 6. gólja az idénybeli 21. bajnokiján.

  58.

  PERC
  Civic bal oldali beadása magas középen Bolinak, kifejeli a labdát Lesjak.

  57.

  PERC
  Futács Márkó kap sárga lapot Somália finom lekönyökléséért.

  57.

  PERC
  A Ferencváros veretlenségi sorozata már kilenc összecsapás óta tart (5 győzelem, 4 iksz). A legutóbbi két idegenbeli találkozón, Mezőkövesden, majd az MTK-nál is úgy végzett 2–2-re, hogy előtte már két góllal vezetett.

  57.

  PERC
  A Zete az előző kilenc bajnokijából csupán egyet tudott megnyerni, az Újpest ellenit (3–0), ezen kívül két döntetlent ért el, a többi hat találkozóját elbukta. Két forduló óta nyeretlen, a legutóbbi öt bajnokija alapján a mezőny második legrosszabb formában lévő alakulata (1 siker, 4 vereség), csupán jobb gólkülönbségével előzi meg a Kisvárdát.

  57.

  PERC
  Ez is egy kimondottan gólgazdag párharc, a legutóbbi 15 mérkőzésből egyen sem volt kettőnél kevesebb találat. A gólátlag ezen a 15 meccsen 4.33, kiemelkedően magas! Zalaegerszegen 2001 óta nem volt olyan ZTE–Fradi, amelyen kettőnél kevesebb találat esett volna.

  53.

  PERC

  52.

  PERC
  Boli 19 méteres lövése már kapuscsemege.

  52.

  PERC
  Civic bal oldali, ballábas labdáját Bobál és Gyurján is elméri, Boli köszöni szépen, az ötösről jobbal a kapu közepébe passzol, szép mozdulattal, a levegőben. Kettejük között: 1–1!

  51.

  PERC
  EGYENLÍT A FRADI, FRANCK BOLI!

  48.

  PERC
  Uzuni elesik az ötös jobb sarka előtt, de tovább, ő is csak fél szívvel reklamál.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  De nincs ma 15 000 néző sem…

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  A ZTE 2010. november 6-án Balázs Zsolt és Ahmet Delic góljával 2–1-re legyőzte a Ferencvárost, azóta – több mint tíz éve – nem volt sok sikerélménye a zöld-fehérek ellen. A legutóbbi nyolc bajnokiból hatot megnyert az FTC, kettő döntetlenre végződött.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
  Lipcsei Péter 6
  Igor Nicsenko 4
  Albert Flórián 4
  Radu Sabo 3
  Horváth Ferenc 3

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  MICSODA LÖVÉS, LÉC! Zubkov egyenlített majdnem. Tajti nem vette őt komolyan, az ukrán meg kissé jobbról, 19-ről nem sokkal vétette el a bal felsőt, a gyengébbik lábával, azaz jobbal. Gyurján hiába repült már.

  45.

  PERC
  Tanaszin megindul a jobbon, beadását menti Wingo Koszta elől középen.

  44.

  PERC
  Bizony, Alekszandar Tanaszin kap is egy sárga lapot időhúzásért.

  41.

  PERC
  Tajti elesik csel közben, szabadrúgás, Haraisvili hiába tiltakozik.

  40.

  PERC
  1 bajnokit nyert meg csupán a legutóbbi kilencből a ZTE FC, két döntetlennel szerzett még pontokat.

  8 legutóbbi egymás elleni mérkőzésükből a Ferencváros hatot megnyert, kettő döntetlenre végződött.

  40.

  PERC
  Rebrov folyamatosan reklamál a hazaiak időhúzása miatt, és nem is ok nélkül.

  40.

  PERC
  Wingo ad be csoda rosszul a vele visszafutó Koszta mellől.

  37.

  PERC
  Lesjakot kell ápolni, Mmaee fejének koccant az ő feje.

  37.

  PERC
  A korner után Szankovics lő jobbal 19-ről az égbe, kissé jobbról.

  37.

  PERC
  Vass kap a jobbon nagy passzt Tajtitól, a ballábas beadást kapura fejelné az ötösről Futács, de ment előle a magasra ugró Mmaee. Fejjel.

  36.

  PERC
  Nyom, támad a Fradi, de középről rosszak a lapos indítások, szélről meg rosszak a beívelések.

  35.

  PERC
  A ZTE visszaesett a tabella utolsó előtti helyére, miután 2021-ben eddig egyetlen bajnoki mérkőzését, az Újpest ellenit tudta megnyerni. Nyolc bajnokin öt pontot gyűjtött. Pályaválasztóként az első három idei meccsén nyolc gólt szerzett, de aztán 2–0-ra kikapott a MOL Fehérvártól. A Ferencváros az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében még nem szenvedett vereséget vendégként, de a legutóbbi két meccse 2–2-re végződött. Január 23. óta minden idegenbeli találkozóján legalább két gólt szerzett. Napra pontosan egy éve, március 7-én a ZTE 1–1-es hazai döntetlent ért el a Ferencváros ellen (mlsz.hu).

  31.

  PERC
  Sigér emel Boli elé, aki nem tudja kicselezni az ötös bal sarkán a szerb Tanaszint!

  29.

  PERC
  Zubkov lő az ötös jobb sarka elől a kapus öléhez szép csel után. Majd Gyurján Zubkov jobb oldali, jobblábas beadását leszedi a levegőből Wingo elől az ötösön.

  27.

  PERC
  Bobál szereli szépen a jobbon cselezgető Zubkovot.

  25.

  PERC
  A hazai csapatban 3 a légiós a kezdőben, 0 a kispadon.

  25.

  PERC
  A Fradi kezdőjében 2 magyar kapott helyet, a kispadon 3 is.

  24.

  PERC
  Futács 16 méteres lövését blokkolja Mmaee.

  23.

  PERC
  Hatszoros grúz válogatott, az IFK Göteborg a Transfermarkt adataira alapuló becslés szerint félmillió eurót kapott érte.

  22.

  PERC
  Aki az Év ziccerének eltolásával nyitott a Fradiban, és nincs jó formában. Még.

  22.

  PERC
  Wingo jobb oldali beadását hat méterről öt méterrel fejeli a jobb sarok mellé Haraisvili!

  21.

  PERC
  Sigér emelését eléri kényelmesen Gyurján Haraisvili elől.

  18.

  PERC
  Zubkov kornere már pocsék, de dobhat.

  18.

  PERC
  Zubkov ballal félmagasan a rövid sarkot veszi célba. Gyurján bravúrral menti a félmagasan szálló bombát!

  18.

  PERC
  Bobál ellöki a 16-os jobb csücske előtt nem sokkal Zubkovot, csak szabadrúgás.

  17.

  PERC

  16.

  PERC
  Haraisvili balról jobbal félmagasan a rövid sarokba tekerne egy bal oldali kornert, de figyel Gyurján. A második beadást a kapu mellé gyötri nagyon sokkal Somália.

  16.

  PERC
  Ómen: Koszta 11 meccsén 1-szer nyert a Fradi ellen, 10-szer kikapott.

  15.

  PERC
  A Fradi ellen a 12. meccsen az első!

  15.

  PERC
  Koszta: 20 meccs az idényben a ligában, az 5. gól.

  13.

  PERC
  Bobál menti testtel Boli hatméteres fejesét, Uzuni bal oldali beadását követően. A kornert Uzuni feladja a hazai kapusnak.

  11.

  PERC
  Futács megindul középen, jobbra tart, de Lesjak balra ível neki.

  8.

  PERC

  8.

  PERC
  Koszta mellett négy védő állt balra, egymást fogva, elképesztő jelenet! Rebrov ezt biztosan nem hagyja majd szó nélkül.

  8.

  PERC
  Tankönyvbe illő kontra. A Fradi védekezéséről ezt nem mondhatjuk el.

  7.

  PERC
  ÉS ITT EGY GÓL! Futács csodásan ugratja ki KOSZTA MÁRKOT, aki az ötös jobb sarka elől jobbal a kapu közepébe lő a kilépő Dibusz jobb térde mellett. 1–0!

  7.

  PERC
  Nagyon nyom a Fradi, de stabil a hazai védelem. 5 bekk, 4 szűrő, elöl meg Futács, így védekezik a Zete.

  2.

  PERC
  Vígjáték után helyzet!

  2.

  PERC
  Bedi odalép a jobbon Uzuninak, szabadrúgás, elsőre majdnem összefut Uzuni és Zubkov, végül utóbbi beadja a labdát, Mmaee hat méterről nem sokkal fejeli a labdát a bal felső fölé!

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak tiszta kékben, a vendégek zöld-fehér mezben és zöld nadrágban.

  „Bár kevés idő állt a rendelkezésünkre, alaposan kielemeztük a ZTE játékát, mert minden mérkőzést komolyan kell vennünk. A hétközi győzelem fontos volt, biztos vagyok benne, hogy a játékosok is érzik ezt. A motivációval eddig sem volt gond, mindenki tudja a feladatát, azon dolgoztunk, hogy a korábbi hibákat kijavítsuk. Egyik ellenfelet sem szabad lebecsülni, ebben a bajnokságban nincs könnyű mérkőzés. Harmadjára találkozunk a zalaegerszegiekkel a szezonban, az első két találkozón is megnehezítették a dolgunkat, azon leszünk, hogy újabb győzelmet szerezzünk ellenük. Még messze a bajnokság vége, a tabellával nem szabad törődnünk, most az a fontos, hogy minél több pontot gyűjtsünk a hátralévő mérkőzéseken” – így Szerhij Rebrov a fradi.hu-n.

  Egy kis örökmérleg! Már 73 alkalommal mérkőztek meg az első osztályban, a ZTE 14, a Ferencváros 39 győzelmet aratott, a döntetlenek száma 20, a góloké 82, ill. 160.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Zalaegerszeghez:
  2020, Szánthó Regő, kölcsönbe
  2019, Bőle Lukács, k.
  2015, Ágoston Donát, ingyen
  2006, Sorin Botis, i.
  2004, Selei András, i.

  A hazaiaktól Semedo (piros lap) és Favorov (öt sárga lap) eltiltott, a Fradiból Laidouni (öt sárga lap).

  A hazaiaktól nincs új sérült, a vendégektől Botka, Haratin és Isael maródi.

  Olekszandr Zubkov, a Ferencváros labdarúgócsapatának ukrán szélsője kislánya, Szofija nevét egyből jóváhagyta, és az is egyértelmű volt, hogy a zöld-fehéreknél szeretne maradni.

  A ZTE helyzetét nehezíti, hogy eltiltás miatt Sandro Semedo és Artem Favorov sem játszhat, viszont jó hír a zalaiak szimpatizánsainak, hogy Bojan Szankovics és Szépe János a vezetőedző rendel-kezésére állhat már.

  Bedi Bence több mint tíz éve futballozik Zalaegerszegen, a mostani idényben mindegyik Ferencváros elleni meccsen a pályán volt, azaz játszott az odahaza 2–1-re, majd a Groupama Arénában 2–0-ra elvesztett összecsapáson is. „Ezúttal sem mi vagyunk az esélyesek – mondta lapunknak a középpályás. – A korábbi mérkőzéseken érződött a minőség a Ferencváros játékosain, ám az az igazság, hogy szeretek jó labdarúgók ellen futballozni. Pontokat kellene szereznünk a célunk, a bentmaradás eléréséhez, s bármilyen erős, nem lehetetlen legyőzni a Fradit sem, még akkor is, ha riválisunk már majdnem bajnok, mi pedig az életünkért harcolunk.”

  „A gondjaink megmaradtak – nyilatkozta az FTC elleni mérkőzés előtt Boér Gábor, a ZTE FC vezetőedzője a Zalai Hírlapban. – Azt most még nem tudom megmondani, kiesik-e még valaki, illetve, hogy hányan térhetnek vissza, az ugyanis a betegség utáni vizsgálatok eredményeitől függ. Ebben a helyzetben az egészség a legfontosabb, és mi ezt tartjuk szem előtt.Tudjuk, rossz a helyzet, de sportemberként arra kell törekedni, hogy pontot próbáljuk szerezni. A játékosok a kimerültség határán vannak, a fiataloknak az NB III-as keretből éppen ebben a helyzetben kell bemutatkozniuk a felnőttegyüttesben. Arra kell figyelnünk, hogy a bennmaradásért folytatott harcban arra az időszakra, amikor a közvetlen riválisokkal találkozunk, már teljes legyen a keretünk. Sok variációs lehetőségünk nincs a Fradi ellen, de szeretnénk megnehezíteni ellenfelünk dolgát, ami teljes kerettel is nehéz lenne. A játékosok megpróbálnak extra energiát mozgósítani. Nem mi leszünk ennek a párharcnak az esélyesei…”

  Nagy tehát a veszély, mégsem reménytelen a ZTE helyzete, hiszen a Ferencváros elleni mérkőzést követően már könnyebbnek ígérkező találkozók várnak rá, nem beszélve arról, hogy a 26. fordulót követően három héten át szünetel a bajnokság, s ez alatt az idő alatt meggyógyulhatnak a beteg labdarúgók, s „már csak” le kell győzni a szintén a kiesés ellen harcoló DVTK-t, Budafokot, Honvédot, Kisvárdát és Újpestet, s aztán lehet számolgatni. Elvileg negyven ponttal bent lehet(ne) maradni az NB I-ben, egyelőre azonban csak 25 áll a ZTE FC neve mögött.

  Noha a labdarúgásban minden megtörténhet, az nehezen hihető, hogy az ezer sebből vérző, kieső helyen álló ZTE FC vasárnap legyőzi a bajnoki címet védő, az OTP Bank Ligában listavezető Ferencvárost. Nem újkeletűek a zalaegerszegi bajok, már a Mol Fehérvár FC, illetve a Mezőkövesd Zsóry ellen sem a legerősebb összeállításban szerepelt a Boér Gábor vezetőedző irányította csapat. A keretet ugyanis sérülések és betegségek tizedelik, s a sok hiányzó miatti variálások közepette mindkét meccset 2–0-ra elvesztette a Demjén Patrikot, Könyves Norbertet, Szánthó Regőt, Szépe Jánost, Babati Benjámint, Gergényi Bencét, Kálnoki-Kis Dávidot, s Mezőkövesden a Bojan Szankovicsot is nélkülöző csapat.

  A bajnokcsapat elleni kezdő tizenegyet is A BETEGSÉG ÁRNYÉKÁBAN kell összeállítania Boér Gábornak.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A ZTE–FTC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső