2021.IV.17. Kisvárda – Ferencváros: 0-0

Elmaradt a bajnokavatás Kisvárdán

Most sem győzött a Ferencváros, így még nem biztosította be a bajnoki címét, de ami késik…
A bajnoki címvédésre hajtó Ferencváros nem tudott nyerni a Kisvárda otthonában a labdarúgó NB I 29. fordulójában, így elmaradt a bajnokavatás.


Nyilatkozatok:

Supka Attila: — Nagyon nem szeretném, ha ezután a mérkőzés után ünnepelné a Ferencváros a bajnoki címét, meghagynánk ezt neki a következő meccsre, amikor az Újpesttel játszik hazai pályán, reméljük, ott sikerül is neki. Volt már ilyen alkalom a pályafutásom során, két éve a Honvéd edzőjeként a velünk játszott meccs után ünnepeltek, igaz, akkor sikerült nyernünk ellenük három kettőre. Ez most is előfordulhat, mindenesetre mi magunkkal foglalkozunk, és törekszünk a minél jobb eredmény elérésére, a pont vagy pontok szerzésére. Ha ki tudjuk pihenni a hétközi mérkőzést és tudunk egy-két poszton változtatni, akkor megvalósulhat mindez. De csak akkor, ha fegyelmezettek leszünk.

Szerhij Rebrov: — Valóban igaz, hogy mindig szoros mérkőzéseket vívtunk a Kisvárda ellen, és ezúttal sem várok mást. A statisztika csak egy dolog, de persze örülök, hogy veretlenek vagyunk ellenük a bajnokságban, de például a legutóbbi, 1-1-el záruló bajnokink is megmutatta, hogy veszélyes és jó csapata van a Kisvárdának. Szeretném minél előbb megnyerni a bajnokságot. 

A mérkőzés:

Kisvárda Master Good — Ferencváros: 0-0
Kisvárda, 17:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Buzás, Csatári; alapvonali jv.: Oláh, Szilágyi; tartalékjv.: Horváth Z.)

Kisvárda Master Good: Dombó — Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Leoni — Melnyik, Karabeljov — Bumba (Kovácsréti, 90+1.), Zlicic (Viana, 66.), Camaj (Sassá, 66.) — Himics (Jelena, 43.)
kispad: Odincov, Horváth Z., Szőr
vezetőedző: Supka Attila

Ferencváros: Bogdán — Wingo, Blazic, Dvali, Heister (Civic, 75.) — Laidouni, Somália (Vécsei, 87.) — Zubkov (Mak, 75.), Sigér (Nguen, 46.), Uzuni (Isael, 75.) — Boli
kispad: Kovács M., Mmaee, Lovrencsics G., Haratin, Botka, Baturina, Gera Dán.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Sárga lap: Himics (36.), Cirkovic (52.), Karabeljov (90.) illetve —

Nem akar összejönni a Ferencvárosnak, hogy bebiztosítsa a bajnoki címet. A zöld-fehérek a múlt héten a Puskás Akadémia elleni 1–1-es döntetlennel „szalasztották el„ az ünneplés lehetőségét, ezúttal pedig Kisvárdán játszottak gól nélküli meccset. Hiába tehát az aranyérem közelsége, a Szerhij Rebrov edzette csapat egyelőre képtelen matematikailag is eldönteni a bajnoki cím sorsát. A Ferencváros önmagához képest gyengén futballozott a Várkerti Stadionban, a labdabirtoklással ugyan nem volt gond, ám a hatékonyság, a kreativitás jóval elmaradt a listavezetőtől megszokottól.

Harciasan kezdtek a csapatok, ugyanakkor a zöld-fehérek túlzottan komótosan próbáltak eljutni a várdaiak kapujáig, s ebben közrejátszott az is, hogy a csapat egyik legjobbja, az első negyvenöt percben szélsőként játszó Myrto Uzuni észrevétlen volt, a csatár Franck Boli mindössze néhány alkalommal ért labdához, míg a legutóbb a Puskás Akadémia ellen jól futballozó Aissa Laidouni kifejezetten indiszponáltan kezdte az összecsapást. A Kisvárda köszönte a lehetőséget, egyre nagyobb önbizalommal támadott, és bár az alaptaktikája láthatóan az volt a hazai csapatnak, hogy a megszerzett labdákkal csatába dobják a gyorsabb futballistákat, a félidő előtti percekben már nagyobb önbizalommal felvértezve a labdát is járatták, sőt a sérült Dibusz Dénes helyén a gólvonal elé álló Bogdán Ádámot néhány távoli lövéssel is tesztelték. Az oldalvonal mellett Szerhij Rebrov nem győzte csóválni a fejét, csapata nem találta a ritmus, hiába próbáltak közelebb kerülni Dombó Dávid kapujához, ez alig-alig sikerült.

A vendégek szakmai stábja is érezte, muszáj valahogy életet lehelni a támadójátékba, Sigér Dávidot a fürge Tokmac Nguen váltotta, csakhogy éppen a Kisvárda szerzett gólt. A hazaiak már egymás nyakába ugrálva ünnepeltek, Supka Attila is a levegőbe csapott, amikor Pintér Csaba játékvezető szabálytalanság címén kifelé ítélt szabadrúgást – ezt megúszta a Fradi…Az eseténél nagyot hibázott az élete első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Bogdán Ádám, felugrott, majd ütközött Aissa Laidounival, aki Jelena Richárdot próbálta elzárni a labda elől, s kiejtette a kezéből a labdát, amelyet a hazaiak játékosa a hálóba lőtt, azonban a meccs bírája úgy látta, szabálytalanság történt az eset során.

A Kisvárda a bajnokságban sohasem győzte le a Ferencvárost, talán ezen a szombaton állt legközelebb a történelmi sikerhez. Ünneplésre így is volt oka Supka Attila együttesének, első pontjukat szerezték a Várkerti Stadionban a zöld-fehérek ellen. A Fradi ellenben nem lehet büszke szombati teljesítményére, játékosai közül néhányan tudásuk alatt teljesítettek, egy-két futballistán látszik, fejben már elkönyvelte, úgyis bajnokok lesznek.

Ugyanakkor vasárnap bajnok lehet az FTC akkor, ha a Puskás Akadémia nem nyer az MTK Budapest ellen.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov nagyon sajnálta, hogy nem jött össze a győzelem.

„De nem érdemeltünk volna három pontot a mutatott játék alapján. Úgy gondolom, nem tudtunk elég támadóan fellépni, ami gond, hiszen mi lenne, ha nem vezetnénk tizenhárom ponttal a bajnokságot. A fiúknak emlékezniük kell arra, mit is értünk el korábban, hiszen Bajnokok Ligájában szereplő csapat vagyunk.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte: mennyire türelmetlenek a játékosok amiatt, hogy még mindig nem sikerült bebiztosítani a bajnoki címet.

„Amikor a Puskás vezetett ellenünk, sokkal több helyzetünk volt. Ma a meccs bizonyos szakaszaiban a Kisvárdának volt több lehetősége, és ez baj. Több akarás kell a fiúktól. Meg kell tőlük kérdeznem, hogy le akarják-e zárni az idényt vagy már a szüneten gondolkodnak, és arra várnak, hogy a Puskás pontokat veszítsen. Nagyobb akarás kell ennél.”

Végül kijelentette: arról szó sincs, hogy kedden, az Újpest elleni derbin szerettek volna ünnepelni, hiszen már a Kisvárda ellen be szerették volna biztosítani az aranyérmet.

A Kisvárda vezetőedzője, Supka Attila szerint csapata azt játszotta, amit a helyzetükben kell az FTC ellen.

„Megszerveztük a védekezésünket, abból próbáltunk meg átmenni kontrába. Ez sikerült többször is, illetve voltak periódusok, amikor mertünk futballozni, helyzeteket teremtettünk. Kapura lövéseink is voltak, ellentétben az elmúlt időszakkal. Egy dolog hiányzott csak, a gól, amit végül is megszereztünk. Visszanézve a szituációt nagyon rossz döntést hozott az alapvonali bíró, illetve a játékvezetőnek nem kellett volna hagynia magát befolyásolni, hiszen először megadta a gólt. Nem történt semmi, a ferencvárosi játékos a saját kapusával ütközött. Ez nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, hiszen három pontot szerezhettünk volna, ami a mi helyzetünkben nagyon fontos dolog.”

Bogdán Ádám:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kisvárda hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.IV.17. Kisvárda – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+2.

    PERC
    Szinte biztosan bennmarad a Várda az élvonalban ezzel az iksszel.

    90+2.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+1.

    PERC
    Bumba helyére.

    90+1.

    PERC
    Ebedli Zoltán unokája, Kovácsréti Márk áll be.

    90.

    PERC
    Viana emel, Leoni emel, ment az ötösön a keresztező Dvali.

    90.

    PERC
    Sassá indítja a balon Jelenát, de szereli Wingo.

    89.

    PERC
    Két perc a ráadás.

    89.

    PERC
    Janisz Karabeljov kap is érte egy sárga lapot.

    89.

    PERC
    Nguen megindulna a felezőtől, lerántják.

    89.

    PERC
    Viana nagyokat pislog, belenézhetett a reflektorokba.

    88.

    PERC
    Supka Attila az NB I-ben 2003 óta a Békéscsaba, a Debrecen, a Pécs, a Honvéd, majd a Kisvárda edzőjeként eddig 18-szor mérkőzésen irányított a kispadon a Fradi ellen, a mérlege 4 győzelem, 7 döntetlen, 7 vereség. A négy sikerből kettőt a Lokival, kettőt a Honvéddal ért el. Legutóbb 2019. április 27-én a kispestiekkel 3–2-re legyőzték a zöld-fehéreket, más kérdés, hogy ők azzal akkor így is bajnoki címet ünnepelhettek.

    87.

    PERC
    Somáliát Vécsei Bálint váltja.

    87.

    PERC
    Somália jobbal kapura lő a 16-os jobb sarkáról, Leoni fejjel blokkol, ápolás.

    86.

    PERC
    2008-ban a Sahtar 3.6 millió eurót fizetett érte a Dniprónak! Anton sokszoros U19-es válogatott.

    85.

    PERC
    Testvére, a sérülése miatt korán visszavonuló Kosztjantin volt válogatott kerettag.

    84.

    PERC
    Anton Kravcsenko sokadik jó szerelése ma. Az ukrán légiós eleddig 25 percet játszott a bajnokságban!

    81.

    PERC
    Nguen Mak passzából gyatrán a kapus elé gurít kissé balról, 21-ről.

    78.

    PERC
    Civic ballal a kapu elé teker, Dombó fogja a labdát, magabiztosan.

    77.

    PERC
    A Fradi az előző hat idegenbeli meccsén mindig legalább két gólt szerzett.

    77.

    PERC
    A Ferencváros idegenben a mezőnyben egyedüliként még veretlen (8 győzelem, 6 döntetlen), a legtöbb gólt lőtte, 31-et (2.21-es átlag) és a legkevesebbet kapta, 12-t (0.86-os átlag). Az előző 20 házon kívüli bajnokijából csak egyet veszített el, tavaly június 23-án, Székesfehérváron 1–0-ra, még a múlt szezon utolsó vendégfellépésén.

    75.

    PERC
    Hej beadása kapuscsemege.

    75.

    PERC
    Rebrov posztra cserélt.

    74.

    PERC
    Uzuni le, Isael be.

    74.

    PERC
    Heistert Eldar Civic váltja.

    73.

    PERC
    Zubkov le, Róbert Mak be.

    73.

    PERC
    Leoni bal oldali, ballábas beadását leveszi Viana mellel, jobbal 11-ről ollóz… mellé a labdának. Bumba beadása sem sikertörténet.

    72.

    PERC
    ÓMEN? A Várda hazai meccsei hozták eddig a legkevesebb gólt ebben a bajnokságban, 13 találkozón 21-et (1.61-es átlag). Supka Atilla együttese vendéglátóként 13-ból 8-szor gólképtelen volt, négyszer 0–0-ra végzett. Az otthon elért találatok számát (9) tekintve leghátul áll, a kapott gólokban (12) viszont a második legjobb.

    72.

    PERC
    Heister balról ballal éles szögből lő kapura, Dombó véd a léc alatt.

    71.

    PERC
    Boli ballal kapura lő az ötös bal sarka mellől, blokkol a válogatott formában játszó Kravcsenko.

    71.

    PERC
    Jelena passzát Karabeljob jobbal 22-ről, középről a jobb alsóba tenné, de vetődve fogja a labdát Bogdán!

    70.

    PERC
    Hej, de szép szerelés! Uzuni indította volna Nguent, becsúszva szerelt a légiós.

    69.

    PERC
    Sőt, hármas csere lesz. Makkal és Civiccsel.

    69.

    PERC
    Beáll Isael is, jelenti az NPT-hírügynökség.

    69.

    PERC
    Wingo megindul Uzuni szép passzával, becsúszva szerelik.

    68.

    PERC
    A Fradi, mint említettük, 13 forduló óta nem talált legyőzőre, ezalatt 7-szer nyert és 6-szor ikszelt, ez a leghosszabb aktív veretlenségi sorozat az NB I-ben. Egyetlen bajnoki kudarcát január 20-án a Diósgyőrtől szenvedte el a fővárosban (0–1).

    68.

    PERC
    A Kisvárda a legutóbbi két fordulóban gólt sem kapott (1 győzelem, 1 döntetlen). Ezzel szemben az előző hét bajnokiján csupán két gólt lőtt, viszont ezekből kihozta a maximumot, hiszen hat pontot gyűjtött velük. Előbb a Honvéd ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, majd legutóbb Mezőkövesden tudott 1–0-ra győzni.

    66.

    PERC
    Horváth kispados. A magyar Lanzafame a Fradi ellen 6 meccset játszott, 2 kanadai pontja van. TITKOS FEGYVER?

    66.

    PERC
    A Magyar Kupában már jobban ment a kisvárdaiaknak az FTC ellen: 2017 októberében másodosztályúként a most is kerettag Horváth Zoltán góljával elütötték a továbbjutástól a fővárosiakat (1–0), a 2019-es kétmeccses párharcban pedig a budapesti 0–2 után hazai pályán 1–1-et értek el.

    66.

    PERC
    A Várkerti Stadionban négy bajnokin csaptak össze, a szünetben mindig döntetlenre álltak, és a Fradi rendre a második félidőben harcolta ki a győzelmet.

    66.

    PERC
    Copacavárda.

    65.

    PERC
    Camaj elfáradt, Sassá váltja, brazil kettős a Várdában.

    64.

    PERC
    Zlicsics le, Fernando Viana be, karmester helyett ék.

    63.

    PERC
    Zlicsics lő ballal a kapus ölébe a 16-os bal sarkáról.

    60.

    PERC
    Camaj jobb oldali beadását menti fejjel az ötösön Dvali.

    59.

    PERC
    A szabolcsi csapat sosem kapott ki két gólnál nagyobb különbséggel a zöld-fehérektől, de eddig mindössze kétszer talált be nekik. Először 2020 februárjában Kisvárdán Nemanja Obradovics lőtt, majd most januárban a Groupama Arénában Jelena Richárd fejelt a zöld-fehérek kapujába. Ez utóbbi volt az első olyan alkalom, amikor a Várda az NB I-ben vezetett a Fradi ellen.

    59.

    PERC
    A Kisvárda a nyolcadik, azaz a legutóbbi élvonalbeli találkozójukon, az Üllői úton szerezte meg első pontját a Ferencváros ellen (1–1), a többi hét találkozót elvesztette. Bajnoki mérkőzést egyébként csak az NB I-ben vívtak egymással, amikor ugyanis az FTC NB II-es volt – 2006 és 2009 között –, akkor a Kisvárda a megyei I. osztályban, illetve az NB III-ban szerepelt.

    58.

    PERC
    Boli remek csellel indul meg a balon, de elé lép Kravcsenko… kirúgás!

    57.

    PERC
    Nguen lő kapura 25-ről, kissé jobbról, becsúszva ment előle Melnik.

    56.

    PERC
    Uzuni bal oldali beadása Dombóé.

    55.

    PERC
    Fotók: Micheller Szilvia

    55.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    54.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    54.

    PERC
    Jelena testtel lökte Laidounit, akitől Bogdán nem fért hozzá a beadáshoz.

    52.

    PERC

    52.

    PERC
    Lazar Csirkovics kap sárga lapot reklamálásért.

    52.

    PERC
    MEGÚSZTA A FRADI, Leoni bal oldali szabadrúgását négyről a kapusba fejeli Jelena, ballal a bal sarokba lő, de szabadrúgás kifelé. Nagy kérdés, miért.

    48.

    PERC
    Nguen jobbal a jobb alsó mellé lő az ötös jobb sarka és Leoni mellől.

    46.

    PERC
    Wingo jobb oldali beadása magas középen Somáliának.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Sigér le, Tokmac Nguen be a vendégeknél.

    FÉLIDŐ

    AJÁNLÓ. Nem volt fölösleges légiós: Doll csúcsra járatta idehaza a Fradit!

    FÉLIDŐ

    A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a héten felvetette, hogy az Újpest FC díszsorfalat állhatna a két csapat jövő keddi bajnokija előtt, ha addigra az FTC már megnyeri a bajnoki címet a labdarúgó NB I-ben. Az Újpest csütörtökön jelezte, nem lesz díszsorfal, a lilák válaszára reagálva az FTC elnöke viszont megígérte, hogy amíg ő vezeti a klubot, mostantól minden ellenfél számíthat díszsorfalra, ha bajnokként lép pályára a Ferencváros ellen az utolsó fordulókban.

    A díszsorfal ügyében csütörtökön az Újpest Média kereste meg az Újpest FC-t, és a klub válaszában leszögezte, ahogy ez eddig sem volt itthon szokás (tavaly és tavalyelőtt sem állt sorfalat az Újpest), a jövő heti derbin sem áll díszsorfalat a Ferencvárosnak, ha az FTC a hétvégén Kisvárdán megnyeri a bajnokságot. „Ennek Magyarországon nincs hagyománya” – fogalmazott válaszában az Újpest FC.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    E párharc legjobb góllövői
    Davide Lanzafame 2
    Leandro 2
    Isael 2

    FÉLIDŐ

    Gosztonyi sérülten is drukkol (Fotó: Borbola Bence)

    Nincs elérhető leírás. Mosolygós este. A szotyolaárusok otthon maradnak, zsúfolt lelátók helyett üres széksorok esznek, és – bárhogy is alakul a meccs – a lefújást követően tűzijáték sem lesz. A vendégek számára azonban mindegy, hogyan, csak legyen meg a bajnoki cím. Ha gyors gólt szerez a Fradi, mosolygós lesz az este. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45.

    PERC
    Bumba beadását Jelena a bal alsó mellé fejeli 10-ről.

    45.

    PERC
    Bátor volt a védő, igen erős lövésbe tette bele a fejét.

    44.

    PERC
    Camaj lő jobbal 22-ről kapura, Blazic blokkol fejjel.

    42.

    PERC
    Himics le, Jelena Richárd be. Nem meglepő, Supka megijedt.

    41.

    PERC
    Himics az NB III-ban 23 meccsen 11 gólt szerzett.

    41.

    PERC
    Zubkov emelését 14-ről nagyon a jobb sarok mellé fejeli Blazic.

    40.

    PERC
    Himics odalép Somáliának, de nincs második sárga a gáncsért! Rebrov mosolyog…

    38.

    PERC
    Melnik megindul Sigér és Laidouni között, jobbal 22-ről, kissé jobbról kapura lő, Bogdán vetődve eléri azonban a labdát a jobb sarok előtt!

    36.

    PERC
    Hej ellöki a 16-oson belül Heistert… kirúgás!

    35.

    PERC
    Az ukrán-magyar Himics László ellöki vállal Blazicot, sárga lap.

    35.

    PERC
    Camaj két kötényt is kiosztott ma, Camaj egyet, az imént.

    34.

    PERC
    Camaj passzát Leoni adja be balról ballal, ment fejjel Himics elől Blazic.

    34.

    PERC
    Sigér emelése nyomán a labda az Uzunit megelőző Dombóé.

    31.

    PERC
    Zubkov laposan Sigér elé passzol, aki 12-ről Kravcsenkóba lő, kontra, szerelik azonban Camajt a 16-oson.

    31.

    PERC
    A zöld-fehérek a 2020–2021-es idényben vendégként még nem veszítettek bajnoki meccset, igaz, február 3. óta játszott négy idegenbeli találkozójukból csak a legutóbbit nyerték meg, mégpedig a Promontor utcában. A Kisvárda a hetedik helyen áll, előnye a jobbik kiesőhelyen álló Budafokkal szemben tizenegy pont. Mivel összesen tizenötöt lehet még szerezni, aligha kétséges, hogy a következő idényben is az OTP Bank Ligában rajtolhat majd. Szerdán kikapott 1–0-ra a Magyar Kupában az Újpesttől, sem ezen a találkozón, sem a pályaválasztóként játszott legutóbbi négy bajnoki meccséből hármon nem tudott gólt szerezni (mlsz.hu).

    31.

    PERC
    Leoni ellöki a jobbon Bolit, szabadrúgás.

    28.

    PERC
    Sigér lő nem sokkal a jobb felső fölé 25-ről, jobbal. Csirkovics beleért még. Korner, kifejeli Leoni, Wingo meg jobbal 23-ról nagyon a léc fölé lő.

    27.

    PERC
    Leoni beadása elszáll a hazaiak mögött, Zlicsics beadását Hej Bumba elé teszi, aki az ötös jobb sarka előtt lyukat rúg gyakorlatilag, a labda Hejé, aki kissé közelebbről jobbal a jobb alsóba lőne… blokkol azonban Blazic. NAGY MENTÉS!

    25.

    PERC
    Sigér indítása után Csirkovics fedezi a labdát, Camaj megindul a balon, fellöki Wingo, szabadrúgás.

    21.

    PERC
    Zlicsics a 16-oson belül, nem lő, Himics oldalra passzol.

    20.

    PERC
    Camaj távolija távolról sem veszélyes.

    18.

    PERC
    Sigér sarokkal indítaná Bolit, de közbelép a 16-oson Csirkovics.

    16.

    PERC
    Uzunit szerelik, Melnik jobbal 30-ról kapura lő, de éppen Bogdán elé.

    14.

    PERC
    Sigér meglöki Melniket, szabadrúgás.

    10.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    8.

    PERC
    Laidouni jobb oldali beadása Dombóé.

    4.

    PERC
    Zubkov az 50. NB I-es meccsét játssza ma.

    4.

    PERC
    Camaj balról jobbal most kapura lő a 16-os csücske elől, Bogdán melléről kijön a labda, de gyorsan javít.

    3.

    PERC
    Helyzet, Zlicsics Bumba elé teszi szépen Camaj bal oldali beadását, a román tízről ballal kapura lő, kissé jobbról, de véd a balra ledőlő Bogdán.

    2.

    PERC
    Ha már debütánsok: Bogdán első NB I-es meccsén bajnok lehet.

    2.

    PERC
    És kisütött a Nap.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek zöld-fekeze mezben és fekete nadrágban.

    Két debütáns: Himics és Bogdán. Sigérnek ez a 100. meccse összesen a Fradiban.

    Enyhe szellővel.

    Nincs rossz idő a Rétközben, egész nap sütött a Nap, most 13 Celsius-fok van.

    Nincs elérhető leírás.

    Fotó: Micheller Szilvia

    7 a Kisvárda egyetlen döntetlenjét legutóbb érte el.

    13 bajnoki óta veretlen a Ferencváros, hét győzelem mellett hat döntetlen a mérlege, legutóbb január 20-án kapott ki.

    „Nagyon nem szeretném, ha ezután a mérkőzés után ünnepelné a Ferencváros a bajnoki címét, meghagynánk ezt neki a következő meccsre, amikor az Újpesttel játszik hazai pályán, reméljük, ott sikerül is neki – nyilatkozta Supka Attila, a Kisvárda vezetőedzője csapata honlapján. – Volt már ilyen alkalom a pályafutásom során, két éve a Honvéd edzőjeként a velünk játszott meccs után ünnepeltek, igaz, akkor sikerült nyernünk ellenük három kettőre. Ez most is előfordulhat, mindenesetre mi magunkkal foglalkozunk, és törekszünk a minél jobb eredmény elérésére, a pont vagy pontok szerzésére. Ha ki tudjuk pihenni a hétközi mérkőzést és tudunk egy-két poszton változtatni, akkor megvalósulhat mindez. De csak akkor, ha fegyelmezettek leszünk.”

    Szerhij Rebrov meccs előtti nyilatkozata ITT!

    VIDEÓS múltidézés itt!

    Egy kis örökmérleg: 8 bajnoki, 7 Fradi-sikerrel és egy iksszel, 12, ill. 2 rúgott góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól a Kisvárdához:
    2017, Kovácsréti Márk, ingyen
    2015, Tarczy Pál, i.
    2015, Csilus Tamás, kölcsönbe
    2010, Fodor András, ingyen
    A Kisvárdától a Ferencvároshoz:

    Eltiltott: a hazai Ene (piros lap).

    A hazaiaktól Gosztonyi (Achilles-ín-szakadás után), Lucas (bokatörés), Navrátil (bokaficam), Ötvös, Prenga (mindkettő combizomhúzódás), Rubus (lágyéksérvműtét után), Szimovics (vádliizom-szakadás) sérült, a vendégektől Dibusz maródi.

    A Ferencváros a Budapest és Kisvárda közötti jelentősebb távolság miatt már péntek délután útnak indult, a kérdés már csak az, hazafelé milyen lesz a buszon a hangulat. Ha nyer a csapat, alighanem csupa fülig érő szájú labdarúgó tér haza a közel hatszáz kilométeres túráról.

    Az albán légiós az utóbbi hónapokban a zöld-fehérek egyik legjobbja, tíz gólt szerzett az NB I-ben. Volt olyan időszaka, amikor hét egymást követő találkozón hatszor volt eredményes.
    „Az utóbbi három meccsemen két gólt szereztem, de az a típus vagyok, aki sohasem elégedett önmagával – folytatta. – Úgy neveltek, hogy a jónál is jobbra kell törekednem. Talán ezért is szeretnék most annyira bajnok lenni. Közel állunk az elsőséghez, csak rajtunk múlik, mikor lesz meg. Egy lépésre vagyunk tőle, és már azt is tudom, hova teszem az érmemet. Odahaza a lakásom nappalijában lévő falra, a Cristiano Ronaldótól kapott, bekeretezett mez mellé kerül.”

    Az első mindig különleges. Myrto Uzuni elmúlt huszonöt éves, megélt jó néhány csatát, Magyarországon kívül játszott Albániában és Horvátországban, bajnoki címet azonban még nem ünnepelhetett. Érthető, hogy a Ferencvároshoz tavaly júliusban érkező szélső alig várja a kisvárdai összecsapást, és mindent megtesz azért, hogy már szombat este bajnok legyen.

    „Különleges érzés dolgozik bennem napok óta – mondta lapunknak Myrto Uzuni. – Egy hete a Puskás Akadémia ellen nem jött össze a bajnoki cím elérése, most úgy készülök, hogy nem hibázhatunk. Mindennél jobban szeretném, ha már szombaton aranyérmesek lennénk! Nem számítok könnyű mérkőzésre, hiába játszott a Kisvárda a hét közben Magyar Kupa-elődöntőt, ellenünk mindenki kettőzött erővel készül. Szóval meg kell izzadnunk a sikerért.”

    Myrto Uzuni, a zöld-fehérek albán szélsője izgatottan várja a szombati mérkőzést, mert pályafutása során ELŐSZÖR LEHET BAJNOK.

    Fotók: Nagy-Pál Tamás

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Az NB I 29. fordulójában is az a fő kérdés, mint egy hete: biztossá válik-e Ferencváros elsősége? Ha a zöld-fehérek nyernek Kisvárdán, akkor már behozhatatlan előnyre tesznek szert a második Puskás Akadémiával szemben. Mivel 13 pont a különbség a két csapat között, a Fradi akkor is bajnok, ha nem nyer, viszont a PAFC sem szerez több pontot nála a hétvégi fordulóban. Mivel a felcsútiak egy nappal később játszanak, ez utóbbi esetben csak vasárnap válik egyértelművé a helyzet. Egy azonban biztos, Kisvárdán ünneplés és éremátadás semmiképpen sem lesz, mert az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy a bajnoki díjátadó ünnepségre az utolsó hazai mérkőzésen, legkorábban az utolsó két fordulóban kerülhet csak sor.

    A Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál többek között arról is nyilatkozott, terveznek-e igazolni labdarúgót a nyáron, de szót ejtett az NB I-ben a következő évadtól bevezetendő VAR-rendszerről, és véleményezte, hogy a 2021-re halasztott Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseit akár telt ház előtt is megrendezhetik. BŐVEBBEN ITT!

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A KISVÁRDA–FTC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ