2021.V.8. Bp. Honvéd – Ferencváros: 1-2

Fordított a Fradi a Honvéd ellen, megvan a bajnoki pontrekord

Eppel találatával a hajráig a kispestiek vezettek, a zöld-fehérek a csereként beállt Isael és Boli révén kettővel válaszoltak.
A labdarúgó NB I 33. fordulójában a Ferencváros vendégként hátrányból felállva 2–1-re legyőzte a Budapest Honvédot. Eppel révén a szünet előtt a kispestiek kerültek előnybe, a hajrában a csereként beálló Isael és Boli góljával négy perc alatt fordított zöld-fehér alakulat, amely 78 ponttal zárt, és új pontrekordot állított fel a 12 csapatos, 33 fordulós bajnokság bevezetése óta.


Nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: — Érdekes mérkőzés lesz a Ferencváros elleni, hiszen ebben a szezonban először játszhatunk felszabadultan, úgy hogy végre nem fenyeget minket a kiesés réme. Még az is lehet, hogy megszokásból viszek magammal egy kést, hogy érezzem a torkomon a hűvös pengét. Kötelességünk volt kiharcolni a bennmaradást, hatalmas feszültség szabadult fel a srácokban, miután elértük ezt a célt, hiszen borzasztóan nehéz heteken, hónapokon vagyunk túl, azt kívánom mindannyiunknak, hogy ezt soha többet ne kelljen átélnünk. Bevallom, a Budafok elleni találkozó utolsó tíz percében fél szemmel folyamatosan a csapatorvosunkat, dr. Toman Józsefet figyeltem és hogy nála van-e a defibrillátor, szinte rosszul voltam, hatalmas kő esett le a szívemről, amikor lefújták a mérkőzést.

Szerhij Rebrov: — Ezen a héten is ugyanolyan intenzitással készültünk, mint korábban, a játékosok motiváltak, szeretnénk jó eredménnyel zárni az idényt. Mivel a Honvéd a legutóbbi játéknapon bebiztosította a bennmaradását, biztos vagyok benne, hogy a csapat futballistái felszabadultan játszanak majd ellenünk, szerintem számukra is elegendő motivációt jelent a lehetőség, hogy legyőzzék a bajnokot. Ha visszatekintünk a korábbi egymás elleni mérkőzésekre, láthatjuk, hogy sosem volt könnyű dolgunk a Honvéd ellen, rendre szoros eredménnyel zárultak a találkozóink. Ezúttal is kiélezett mérkőzésre számítok.

A mérkőzés:

Bp. Honvéd — Ferencváros: 1-2 (1-0)
Hidegkuti stadion, 17:00. 1.892 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Georgiou, Kóbor; alapvonali jv.: Iványi, Karakó; tartalékjv.: Márkus)

Bp. Honvéd: Tujvel — Mezgrani, Klemenz, Bardea, Uzoma (Aliji, 73.) — Hidi (Zsótér, 73.) — Nagy Do. (Kesztyűs, 89.), Szendrei N., Gazdag, Balogh N. — Eppel (Gale, 80.)
kispad: Nagy S., Batik, Kamber, Lovric, Traoré, Bocskay
vezetőedző: Horváth Ferenc

Ferencváros: Bogdán — Botka (Sigér, 77.), Mmaee, Dvali — Wingo, Laidouni, Vécsei (Haratin, 66.), Civic — Mak (Isael, 66.), Baturina (Boli, 66.), Nguen (Gera Dán., 90+1.)
kispad: Kovács M., Lovrencsics G., Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Eppel (44.) illetve Isael (83.), Boli (86.)
Sárga lap: Uzoma (49.), Zsótér (76.), Horváth Ferenc (79.) illetve Botka (30.), Civic (66.), Laidouni (77.), Boli (87.), Isael (90+4.)

A Ferencváros cseréi eldöntötték a mérkőzést!

Szerhij Rebrov a hajrában hármat cserélt egyszerre, közülük kettő, a brazil Isael és az elefántcsontparti Franck Boli is a kapuba talált, megfordítva a Honvéd elleni összecsapást. Ahogy mondani szokták: így kell cserélni. Az ukrán vezetőedző nem véletlenül tapsolt a lefújást követő pillanatokban, hiszen – ha nehezen is, de – ezt a csatát is megnyerte.

A zöld-fehérek ugyan (viszonylag) jól kezdték a mérkőzést, ám a vendégek lendülete az idő előrehaladtával alábbhagyott. Helyzetig nem igen jutottak, távoli lövéseikbe a kispesti védők többször is kamikázeként vetődtek bele, hol Tokmac Nguen, hol Roko Baturina, hol pedig (az idényben először kezdőként pályára lépő) Vécsei Bálint lövésének útjába dobták bele magukat.

Aztán a szünet előtt jött Eppel Márton, és a kapuba suhintotta a labdát (1–0). A csatár legutóbb a Vasas ellen (3–1) – 2018 júniusában – volt eredményes az NB I-ben. A középcsatár szezonbeli első gólja kis híján győzelmet ért a Ferencváros ellen, és a rutinos támadó gólörömén pontosan látszott, mekkora kő esett le a szívéről. Aki valaha is futballozott, pontosan tudja, a játékosléleknek mennyire sokat jelent egy ilyen találat, s Eppel a Fradinak lőtt gólja után a nyári szünetben mennyivel más érzésekkel kortyolgatja majd limonádéját a Balaton partján.

A Ferencváros a legutóbbi fordulóban látottakhoz hasonlóan a Honvéd ellen is három belső védővel kezdett, Rebrov a jelek szerint a bajnoki hajrában ezt a felállási formát próbálgatta, ám a védekezés finoman fogalmazva is hagyott kívánnivalót maga után. A válogatott keretébe meghívott Botka Endre hibája is kellett a kispestiek vezetéséhez, a védő jóformán saját kapusa, az érkező Bogdán Ádám keze közül vágta ki a labdát – rossz helyre.

A játék leginkább a Ferencváros cseréit követően változott meg, a pályára küldött Isael és Franck Boli is frissen cikázott a fáradó kispesti védők között, és mindketten megtalálták az utat Tomás Tujvel kapujának irányába. Sérülés és sárga lap miatt ekkor már gyakran állt a játék, és a szurkolóknak mosolyra is volt okuk, míg a kispesti orvosi stáb a földön maradó Eke Uzomát ápolta, a holtidőben Henry Wingo hanyagul Georgiu Teodorosz asszisztens fejbúbjára emelte a labdát, a ferencvárosi jobbhátvéd nem győzött elnézést kérni, a mozdulat véletlen volt.

A Ferencváros immár harminckétszeres bajnokhoz méltón hozta le a szombati összecsapást, és ha nehezen is, de megnyerte a találkozót – ráadásul hátrányból. A Honvéd vereséggel búcsúzott az idénytől, az FTC pedig a cseréinek köszönhetően az utolsó forduló akadályát is sikerrel vette, így a játékosok mosolygósan készülődhettek az aranyérmek átadására és az azt követő ünneplésre. 1–2

További képek: fradi.hu (itt… és itt…), nso.hu (itt… és itt…)

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov meglepő sajtótájékoztatót tartott. A szokásos meccsértékelés még a normális mederben zajlott.

„Úgy gondolom, nagyon fontos három pontot szereztünk már csak az önbizalom szempontjából is. Minden meccset meg akartunk nyerni, még ebben az utolsó hónapban is, amikor már nem kellett a bajnokság megnyeréséért hajtanunk. Megmutattuk a karakterünket a mai mérkőzésen.”

Amikor viszont arról kérdezték, hogy számára mi volt a szezon legfontosabb pillanata, meglehetősen érdekes választ adott.

„Nem feltétlen a pillanatokkal foglalkozom, meg a rekordokkal, ahogy teszik azt sokan. A sajtótájékoztatókon többször is a jövőmről kérdeztek az újságírók, amiről még én magam sem tudok semmit, hiszen a klubtól senki sem tárgyalt velem az elmúlt hónapban. Nem tudom ennek mi az oka, de ez nem normális.”

Kijelentése után a tréner távozott, meg sem várta, hogy lesz-e következő kérdés.

Rebrov 2019-ben három évvel meghosszabbította a szerződését a Ferencvárosnál, így kérdés, hogy pontosan miről akar tárgyalni a jelenleg is érvényes szerződéssel rendelkező ukrán edző.

A Budapest Honvéd vezetőedzője, Horváth Ferenc szerint a szurkolók jó mérkőzést láthattak.

„A Fradi jobban kezdett, meglepett minket kicsit a rendszerével, de tíz-tizenöt perc után fel tudtuk venni a harcot, és jól is játszottunk. Nyolcvanhárom percig nem is nagyon volt a Fradinak helyzete. Egyenrangú ellenfelek voltunk, egy pontot mindenféleképpen megérdemeltünk volna.”

A jövőről annyit mondott:

„Sok futballistánk van, aki szeret játszani a zongorán, kevesebb olyan van, aki cipelni is szereti. Ennek az arányát kell megtalálnunk, az lesz a feladatunk a nyáron, hogy ez egyensúlyba kerüljön.”

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.V.8. Bp. Honvéd – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+7.

    PERC
    VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, 2–1-re nyert a Ferencváros. Megvan a pontrekord és ilyen kevés kapott góllal, 22-vel még nem nyertek aranyérmet a 12 csapatos, 33 fordulós bajnokság bevezetése óta.
    KÖSZÖNJÜK MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!
    ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA ITT!

    90+6.

    PERC
    Bognár beszünteti a meccset, ha a huhogás tovább tart – fenyeget a bíró, aztán mégis megy tovább játék.

    90+5.

    PERC
    Bognár bíró magyaráz az oldalvonal mellett a két edzőnek, a közönség fütyül.

    90+4.

    PERC
    Isael is besárgult, mert visszahúzta a meginduló Zsótért.

    90+2.

    PERC
    Balogh Norbert lövése szögletre pattant, a beívelésből nem lett semmi.

    90+2.

    PERC
    Boli tizedik gólját lőtte a bajnokságban.

    90.

    PERC
    Öt perc a hosszabbítás.

    89.

    PERC
    Ezúttal Klemenzet kell ápolni, mert rosszul esett, amikor Bolival felugrottak fejelni.

    88.

    PERC
    Nagy DominikKesztyűs

    86.

    PERC

    86.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Boli lövésével már a Fradi vezet! Sigér szerzett labdát a Honvéd 16-osa előtt, Isael lövése lepattant, Boli hamar eszmélt, és Mezgranit megelőzve 8 méterről, ballal kilőtte a hosszú, bal alsó sarkot. 1–2

    85.

    PERC
    A Ferencváros nem elégszik meg ennyivel, a győztes gólért támad.

    85.

    PERC
    A Honvéd igen gólgazdag meccseket játszott pályaválasztóként: legutóbbi hat találkozója közül ötön legalább két gólt kapott és legalább két gólt szerzett.

    82.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Isael lövésével egyenlített a bajnok. Nguen kissé balról, a félkör elől passzolt jobbra Iaselhez, és a távozó csatár egy igazítás után, 14 méterről ballal, laposan, védhetetlenül helyezett a bal alsó sarokba. 1–1

    82.

    PERC
    A Ferencváros idegenben a mezőnyben egyedüliként még veretlen (9 győzelem, 7 döntetlen), a legkevesebb gólt kapta, magasabban a legjobb a gólkülönbsége (33–13). Legutóbbi 22 házon kívüli bajnokijából csak egyet veszített el, tavaly június 23-án Székesfehérváron (0–1).

    82.

    PERC
    Agilisabb lett a Fradi, megy előre az egyenlítésért.

    81.

    PERC
    Wingo lövése pattant Boli hátáról az alapvonalon túlra, a zöld-fehérek szögletet reklmaáltak, hiába.

    80.

    PERC
    A gólszerző Eppel, a korábbi gólkirály hagyta el a pályát, Gale váltotta.

    79.

    PERC
    EppelGale

    79.

    PERC
    Horváth Ferenc reklamált valamit, ő sem úszta meg sárga lap nélkül.

    79.

    PERC
    A Ferencváros közben átállt a négyvédős rendszerre.

    78.

    PERC
    Játékot keveset látunk ezekben a percekben.

    77.

    PERC
    Laidounié az újabb sárga, mert a bal kezével odacsapott Zsótérnak.

    77.

    PERC
    BotkaSigér

    76.

    PERC
    Zsótér is sárgát kapott, mert visszahúzta Nguent.

    73.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    72.

    PERC
    UzomaAliji

    72.

    PERC
    HidiZsótér

    72.

    PERC
    Uzoma földön, most a jobb bokáját fájlalja. Ápolás, és valószínáleg csere lesz. Aliji érkezik.

    71.

    PERC
    Mezgrani távolról célozta meg a bal felső sarkot, pár métert tévedett.

    71.

    PERC
    A Honvéd kilenc győzelméből mindössze kettőt ért el vendéglátóként, 2–7–7-es mérlegével utolsó a hazai tabellán.

    70.

    PERC
    Zsótér érkezik majd a Honvédba.

    69.

    PERC
    Boli tűnt el a 16-oson belül Uzoma mellett, de nincs büntető, majd Boli löketét ki más blokkolta volna, mint Klemenz…

    66.

    PERC
    VécseiHaratin

    66.

    PERC
    BaturinaBoli

    66.

    PERC
    MakIsael

    66.

    PERC
    Civic is besárgult.

    65.

    PERC
    Isael is be fog állni a zöldeknél.

    65.

    PERC
    Nguen mozgott be az üres területre, kissé jobbról 11 méterről lőtt, Tujvel fogta a lapos labdát.

    63.

    PERC
    Több csere lesz a Fradinál, Boli és Haratin készül beállni.

    61.

    PERC
    Uzoma kezezett az alapvonalnál a 16-oson kívül. Mak beadása után lepattant a labda kispesti védőkről, majd Bardea felszabadított.

    60.

    PERC
    A Fradi 17 meccs óta őrzi bajnoki veretlenségét, ezalatt 10-szer nyert és 7-szer ikszelt, s csupán egyszer vesztett az évadban, január 20-án, a Diósgyőrrel szemben maradt alul a Groupama Arénában (0–1).

    59.

    PERC
    Eppel kapáslövése alig kerülte el a jobb felső sarkot.

    57.

    PERC
    Laidouni Nguennek szánt kiugratását jól fülelte le Klemenz.

    56.

    PERC
    Tujvel pár perces ápolás után rendbe jön és folytatja.

    53.

    PERC
    A kapura törő Nguen lépett rá Tujvel kezére az ötösön, most a Honvéd kapusa kér ápolást. Fájdalmas arccal ül a földön a kispestiek hálóőre.

    51.

    PERC
    Civicet kell ápolni, miután Szendrei keményen lépett oda neki, állt a játék, de folytatja a játékot a Fradi bal oldali védője.

    50.

    PERC
    Uzoma kapott sárgát, mert letarolta Laidounit.

    48.

    PERC
    Az NB I-es tagságukat az előző fordulóban biztossá tevő kispestiek 18 tétmérkőzést játszottak az idén, de ezek közül csak három bajnokit tudtak lehozni kapott gól nélkül, mindhárom közvetlen rivális (DVTK, ZTE, Budafok) elleni meccs volt. Ez lesz a negyedik?

    47.

    PERC
    Csere egyik oldalon sem volt.

    46.

    PERC
    ELINDULT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ, MOST A HONVÉD KEZDTE A JÁTÉKOT.

    FÉLIDŐ

    A Honvéd visszahúzódik a saját térfelére, próbálja szépen zárni ezt a zaklatott idényt.

    FÉLIDŐ

    Ez lehet a Ferencváros első és egyetlen idegenbeli veresége ebben a bajnokságban.

    FÉLIDŐ

    1892 a hivatalos nézőszám.

    FÉLIDŐ

    VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK, 1–0 RA VEZET A HONVÉD.

    45.

    PERC
    Egy perc lesz a ráadás.

    44.

    PERC
    Eppelnek ez az első találata ebben a bajnokságban.

    43.

    PERC

    43.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Eppel közeli lövésével vezet a Honvéd! Gazdag beadása Botkáról visszajött, Nagy Dominik kissé jobbról célozta meg a kaput. Bogdán bravúrral hárított, majd a kipattanó labdát Botka a kezei közül rúgta ki, de éppen a középen álló Eppel elé, aki a 11-es pont közeléből kapura lőtt, a labda a közepén álló és menteni igyekvő Wingo testén irányt változtatva a kapu bal oldalában kötött ki. Ha nem ér hozzá, akkor is bement volna. (1–0)

    42.

    PERC
    Uzoma jelezte, hogy nem érzi jól magát, ápolni kell, áll a játék.

    42.

    PERC
    Wingo beadása találta tarkón Uzomát, majd Vécsei távoli ballábas lökete zúgott el a felső léc fölött.

    41.

    PERC
    Egész más a hangulat nézőkkel, mint nélkülük…

    40.

    PERC
    Leült a meccs, a ferencvárosiak hátul passzolgatnak.

    38.

    PERC
    A Hungária körúton eddig nyolc bajnokit játszottak, a mérleg 6–1–1 a Fradi a javára. Először 1923-ban volt példa erre – 2–0-ra győztek a ferencvárosiak –, majd 1925-ben 1–0, 1931-ben 2–1 lett a javukra. A Bozsik Aréna építése miatt 2018 szeptembere óta ötször csaptak össze az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a kispestiek az egyetlen, 3–2-es diadalukat bő két éve, 2019. április 27-én aratták, mégpedig úgy, hogy az eltiltott Supka Attila helyett Híres Gábor meccselt náluk. Az FTC akkor úgy lépett pályára, hogy már a kezdés előtt eldőlt, megvan a 30. bajnoki címe.

    37.

    PERC
    Kontrázhatott a Fradi, de Nguen addig szöszmötölt a labdával, amíg szerelték.

    36.

    PERC
    Eppel passzolt ki balra Uzomához, akinek a beadása túl mélyre sikerült, és fölülről esett a hálóra.

    35.

    PERC
    A szöglet után a beívelés Mmae comjára esett, aki úgy meglepődött, hogy teljesen lemerevedett, és a labda róla pattant ki az alapvonalon túlra.

    34.

    PERC
    Ismét Klemenz! Ezúttál Nguen lövésébe lépett bele, sarokrúgás.

    33.

    PERC
    Bogdán tigrisugrással fogott meg egy előreívelést, közben letarolta csapattársát, Botkát, de nincs különösebb baja a védőnek.

    31.

    PERC
    Eppelt és Baloghot is egyszerre húzták vissza a ferencvárosiak, Botka sárga lapot kapott, a kispestiek pirosat reklamálták, mondván, hogy Balogh gólhelyzetben lépett ki…

    30.

    PERC
    Nguen indításából Vécsei jól gurított vissza Maknak, ő azonban 10 méterre a kaputól eltörte a labdát…

    27.

    PERC
    Eppel indította ügyesen Nagyot, de a centerezésébe Mmae belelépett, szöglet, amelyet a rövid saroknál kifejeltek a zöld-fehérek.

    26.

    PERC
    A XIX. kerületiek pályaválasztása mellett 106 találkozót rendeztek, közülük 39 hozott kispesti sikert, 14 lett döntetlen és 53 – vagyis átlagosan minden második – zárult a zöld-fehérek győzelmével.

    25.

    PERC
    Nagy Dominik ívelt balról a kapu elé, de ott Eppelnek, Baloghnak és Gazdagnak sem volt jó a labda.

    23.

    PERC
    Kiegyenlítettebb lett a játék, most percekig a Fradi térfelén volt, illetve van a labda.

    22.

    PERC
    Bogdán védte Balogh kapáslövését, de előtte már leshelyzet volt.

    21.

    PERC
    Mintegy 2800-an vannak a nézőtéren az Új Hidegkuti Stadionban. Pontosabb adattal majd később jelentkezünk.

    20.

    PERC
    Mak szögletét szépen húzta le Tujvel.

    18.

    PERC
    Nguen cselezgetett a jobb szél felé, majd 8 méterről még az oldalhálót sem találta el.

    16.

    PERC
    Nguen szólózott, majd a visszagurítása után Vécsei lövését blokkolta szögletre Hidi.

    15.

    PERC
    Most merészkedett a leginkább előre a Honvéd, de még a 16-osig sem jutott el.

    14.

    PERC
    A kispesti Gazdag Dánielnek Amerikába szerződése előtt ez lehet a búcsúmérkőzése.

    13.

    PERC
    Mezgrani rúgott be Civicbe, úgy kellett lenyugtatni a Homvéd légiósát.

    11.

    PERC
    Szinte egykapuzik a bajnokcsapat.

    10.

    PERC
    Szögletek jelzik a Fradi fölényét. Mak beadását kicsúsztatták a kispestiek, de nem szabadult fel a kapujuk.

    10.

    PERC
    Mak beindult a bal oldalon, Klemenz bevetődött, szöglet.

    9.

    PERC
    Vécsei távoli lövését Bardea fejelte ki a akőu előterből.

    8.

    PERC
    A zöld-fehérek eddigi egyetlen vereségüket január 20-án a Diósgyőr ellen szenvedték el a Groupama Arénában.

    7.

    PERC
    A Honvéd a legutóbbi 11 dél-pesti rangadóból csak egyszer tudta legyőzni a Ferencvárost. A kispestiek az előző öt találkozón gólképtelennek bizonyultak, igaz, kétszer a zöld-fehérek sem tudtak betalálni nekik.

    6.

    PERC
    Helyzet! Baturina tűzött rá egy lepattanót 7 méterről, de Tujvel oldalra ütötte a labdát.

    4.

    PERC
    Vécsei 20 méteres lövését blokkolták a kispestiek.

    3.

    PERC
    Az FTC-ben csak négyen, Bogdán, Mmae, Civic és Nguen maradtak az előző heti kezdőcsapatból.

    2.

    PERC
    Eddig 212 első osztályú bajnokin mérkőztek meg, az örökmérleg 61 kispesti siker, 34 döntetlen, 117 Fradi-győzelem. Ezek közül hármat olyan bajnokságban játszottak, amely félbeszakadt (egyet 1944-ben, kettőt 1956-ban); ezek nélkül az örökmérleg 59–34–116.

    1.

    PERC
    A Fradi kezdte a játékot, Nguen lövése lepttant egy védőről.

    01.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS.

    Öt helyen változott a Honvéd összeállítása a múlt hetihez képest.

    Már a pályán a csapatok.

    A ferencvárosiak a meccs után buszra szállnak, és a bajnoki trófeát, valaint az aranyérmeket már két kilométerrel odébb, a Groupama Arénában fogják átvenni.

    A mérkőzést Bognár Tamás vezeti, a két partjelző Georgiou Theodoros és Kóbor Péter. Az alapvonali játékvezetők Iványi Zoltán és Karakó Ferenc. A tartalékjátékvezető feladatát Márkus Tamás látja el.
    Bognár Tamás eddig 35 tétmérkőzést (3 Magyar Kupa, 32 bajnoki) vezetett a Budapest Honvédnak, először 2006. június 3-án a Tatabánya—Budapest Honvéd (3–1), legutóbb 2021. április 3-án a Budapest Honvéd—Újpest FC (2–2) bajnoki mérkőzést — írja a kispestiek honlapja.
    Bognár eddig két Honvéd—Fradin fújt, az elsőt, 2011 augusztusában 1—0-ra a Honvéd nyerte, a másodikat 2017 márciusában, egy Magyar Kupa-találkozón 2—0-ra a Fradi. Mindkettőn a kispestiek voltak a pályaválasztók.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Honvédtól a Ferencvároshoz:
    2019, Gróf Dávid, ingyen
    2018, Davide Lanzafame, 800 000 euró
    2016, Botka Endre, 500 000
    2016, Kundrák Norbert, ingyen
    2007, Edouard Ndjodo, kölcsönbe
    2007, Szemán Lajos
    2005, Budovinszky Krisztián
    2004, Keller József
    2003, Tarcsa Bence, ingyen
    2003, Marius Sasu, i.
    2002, Udvarácz Milán, i.
    2001, Szabó Tibor
    1999, Váczi Zoltán
    1998, Kovács Béla
    1998, Mátyus János, i.
    1974, Pusztai László
    1966, Katona Sándor
    1963, Perecsi Tibor
    1948, Mészáros József
    1940, Kalocsay Géza
    1934, Mikes Károly
    1922, Eisenhoffer Károly
    A Ferencvárostól a Honvédhoz:
    2020 Davide Lanzafame, kölcsön után végleg, 700 000 euró
    2010, Sajó Dániel, kölcsönbe
    2008, Ihrig-Farkas Sebestyén, i.
    2007, Vernes Richérd, i.
    2006, Budovinszky Krisztián
    2003, Keller József
    2003, Gyenes Dávid
    2002, Hrutka János
    2002, Zombori Zalán
    2000, Kovács Béla
    1996, Arany László
    1984, Dózsa Attila
    1975, Máté János
    1974, Páncsics Miklós
    1970, Szűcs Lajos
    1950, Kocsis Sándor
    1950, Budai II László

    „Ezen a héten is ugyanolyan intenzitással készültünk, mint korábban, a játékosok motiváltak, szeretnénk jó eredménnyel zárni az idényt – mondta Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a fradi.hu oldalon. – Mivel a Honvéd a legutóbbi játéknapon biztossá tette a bennmaradását, biztos vagyok benne, hogy futballistái felszabadultan játszanak ellenünk, nekik is kellő
    motivációt jelent a lehetőség, hogy legyőzzék a bajnokot. Ha vissza-
    tekintünk a korábbi egymás elleni mérkőzésekre, láthatjuk, sosem volt könnyű dolgunk a Honvéd ellen, rendre szoros eredménnyel zárultak a találkozóink. Ezúttal is kiélezett mérkőzésre számítok.

    Horváth Ferenc kiemelte, egy Honvéd–Fradi párharc sosem lehet tét nélküli, ráadásul szurkolók is lehetnek a lelátón, ami külön is motiválja a csapatokat.
    „Nagyon örülünk, hogy az idény utolsó hazai meccsén velünk lehetnek a Kispest-drukkerek. Szeretnénk nekik is örömet okozni, hiszen nem sokszor volt részük ebben mostanság – tette hozzá Horváth Ferenc. – Elképzelhető, hogy több lehetőséget kapnak azok, akik az utóbbi időben keveset játszottak, de bárki is lép pályára, maximális odaadást és akaratot várok tőle, szeretnénk szépen búcsúzni az idénytől.”

    „Érdekes mérkőzés lesz a Ferencváros elleni, hiszen ebben a szezonban először játszhatunk felszabadultan, úgy hogy végre nem fenyeget minket a kiesés réme. Még az is lehet, hogy megszokásból viszek magammal egy kést, hogy érezzem a torkomon a hűvös pengét – jegyezte meg Horváth Ferenc vezetőedző a kispestiek hivatalos honlapján. – Kötelességünk volt kiharcolni a bennmaradást, hatalmas feszültség szabadult fel a srácokban, miután elértük ezt a célt, hiszen borzasztóan nehéz heteken, hónapokon vagyunk túl, azt kívánom mindannyiunknak, hogy ezt soha többet ne kelljen átélnünk. Bevallom, a Budafok elleni találkozó utolsó tíz percében fél szemmel folyamatosan a csapatorvosunkat, dr. Toman Józsefet figyeltem és hogy nála van-e a defibrillátor, szinte rosszul voltam, hatalmas kő esett le a szívemről, amikor lefújták a mérkőzést.

    A Fradinál Dibusz és Zubkov (mindkettő combizomhúzódás) nincs bevethető állapotban, ezért hiányoznak a keretből.

    A kispestieknél Nagy Gergő (vádliizom-szakadás), és Tamás Krisztián (részleges bokaszalag-szakadás) sérült, Bőle Lukács pedig begyűjtött az ötödik sárga lapját, ezért nem szerepelhet.

    Harmadszor új különbségcsúcsot is felállíthatnak a második helyezett Puskás Akadémia előtt 20 ponttal vezető zöld-fehérek. 2016-ban 21 pontos előnnyel nyerte meg a bajnokságot az FTC, az új rekordhoz az kell, hogy Szerhij Rebrov csapata legyőzze a Honvédot, ugyanakkor a PAFC ne nyerjen otthon a Budafok ellen.

    Másfelől ugyanabban az évadban 23 kapott góllal zártak Dibusz Dénesék, hogy ez a csúcs is megdőljön, ahhoz egy gólnál többet nem szabad kapniuk a kispestiektől az eddig 21-szer kapituláló ferencvárosiaknak.

    A Ferencváros három rekord megdöntésére hajt a 33. fordulóban. Egyrészt átadná a múltnak a 12 csapatos, 33 fordulós NB I pontcsúcsát, amelyet a 2015–2016-os, Thomas Doll, valamint a 2019–2020-as, Szerhij Rebrov irányította bajnokcsapata tart 76 ponttal. A jelenleg 75 pontos zöld-fehéreknek ehhez nyerniük kell szombaton a Honvéd vendégeként az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol a meccs után az előző fordulóban elhalasztott éremátadásra is sort kerít az MLSZ.

    A Honvéd 37 ponttal a tizedik és győzelme esetén legfeljebb a nyolcadik helyre léphet előre. A Ferencváros már bajnok, eddig 75 pontot gyűjtött.

    A találkozót a záró, 33. fordulóban, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik, immár nézők előtt, a meccset az M4 Sport+ élőben közvetíti. A Honvédnak egy darabig alighanem ez lesz az utolsó találkozója, amelyet albérletben játszik. A vendég zöld-fehérek szurkolói 500 belépőt kaptak, de csak azokat engedik be, akiknek van védettségi igazolványuk.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ