2021.VI.20. Ferencváros – Legia Warszawa: 2-0

Győzelemmel mutatkozott be a Ferencváros új edzője

A Bajnokok Ligájára készülő Ferencváros 2–0-ra megverte a jó erőkből álló lengyel Legia Warszawát németországi edzőtáborozása közben, győzelemmel debütált tehát a zöld-fehérek kispadján az új vezetőedző, az osztrák Peter Stöger.

Nyilatkozatok:

Peter Stöger: — Mindenki keményen dolgozik ezekben a napokban, ám nem szabad elfelejteni, hogy fontos játékosok hiányoznak, így fiatalokkal, illetve a Fradi II játékosaival töltöttük fel németországi csapatunkat. A felkészülési időszak első edzőmérkőzésén nem az eredmény fog számítani, hiszen nem régóta dolgozunk együtt, idő kell ahhoz, hogy az ötleteinket és a taktikai elképzeléseinket viszontláthassuk. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy mindenki motivált lesz, sokan fognak lehetőséget kapni, amivel ha tudnak élni, később újra a keretben és a kezdőcsapatban szerepelhetnek.

A mérkőzés:

Ferencváros — Legia Warszawa: 2-0 (0-0)
Kössen, 17:00. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Varga Á. (Szécsi G., 46.) — Wingo (Gera Dán., 46.), Blazic (Iyinbor, 46.), Csontos (Dvali, 46.), Nagy O. (Civic, 46.) — Jones (Hajdú R., 46.), Csonka (Katona B., 46.), Haratin (Vécsei, 46.), Uzuni (Nguen, 46.) — Boli (Ramadan, 46.), R. Mmaee (Baturina, 46.)
vezetőedző: Peter Stöger

Legia Warszawa: Miszta (Tobiasz, 46.) — Jedrzejczyk, Wieteska, Abu Hanna — Skibicki, Kapustka (Ciepiela, 84.), Martins (Kisiel, 85.), Muci (Jasur, 70.), Mladenovics (Holownia, 60.) — Luquinhas, Kostorz (Lopes, 46.)
vezetőedző: Czeslaw Michniewicz

Gól: Baturina (52.), Civic (80.)
Sárga lap: Wingo (37.), Uzuni (39.), Civic (61.), Hajdú R. (77.) illetve Wieteska (5.)

Néhány sérült, pár még pihenő vagy a szabadsága után éppen most visszatérő, illetve néhány éppen az Európa-bajnokságon szereplő ásza nélkül lépett pályára németországi edzőtáborozása közben a magyar bajnok Ferencváros, immáron az új edzővel, az osztrák Peter Stögerrel a kispadon.

Felkészülési mérkőzés ide, barátságos jelleg oda, nem kímélték egymást a felek, az első félidőben Myrto Uzuni és Harry Wingo is sárga lapot kapott, abszolúte megérdemelten. A fiatalok közül Csontos Dominik, Nagy Olivér és az amerikai Zyen Jones is jól játszott, utóbbi egyenesen remekelt az első percekben, a lengyelektől a szerb, a lengyel és a portugál válogatottból ismert Filip Mladenovics, Bartosz Kapustka, André Martins hármas veszélyeztetett, de Varga Ádám, majd Szécsi Gergő állta a sarat.

Hajdú Roland kétszer is gólt lőhetett volna a szünet után, Iyinbor Patrick mesteri módon védekezett olykor, két rutinos játékos, Roko Baturina és Eldar Civic egy-egy szép góllal eldöntötte a mérkőzést. Előbbi egy sokpasszos, nagyon szép támadás végén mattolta a Legia védelmét, utóbbi az ötös bal sarka elől bombázott ballal a rövid felső sarokba. Nem igazán ment az első félidőben a Franck Boli, Myrto Uzuni, Ryan Mmaee hármasnak, Stöger pedig, ahogyan azt előre bejelentette, a komplett kezdőcsapatot lecserélte a szünetben.

A hajrában lőttek még egy kapufát a lengyelek, de nem fért kétség a Ferencváros győzelméhez: sikerrel mutatkozott be tehát a címvédő új mestere, a vizsga természetesen a Bajnokok Ligájában lesz a jövő hónap elején. 2–0

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Peter Stöger:

(A Ferencváros és a Legia Warszawa hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.VI.20. Ferencváros – Legia Warszawa: 2-0 bejegyzéshez

 • Gratulàlok a csapatnak és az ùj edzôjének is.

  Szép dolog, ha az elsô meccs màr megint gyôzelemmel ér véget.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4. PERC EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3. perc Lopes lő a léc fölé 18-ról.

  90+1. perc Kapufa, a meginduló középhátvéd, Wieteska lő jobbal a bal oldali kapufa tövére a 16-osra betörve.

  Három perc a ráadás.

  90. perc Eleredt az eső.

  88. perc Vidáman énekelget a pár lengyel drukker, majd váratlanul elhallgatnak.

  84. perc Martins és Kaptuska le, Bartlomiej Ciepiela és az U19-es válogatott Jakub Kisiel be.

  83. perc Ez igen, Lopes lőne a bal felsőbe 24-ről, jobbal, de hatamasat véd Szécsi!

  80. PERC DE NAGY GÓL, Baturina passzol balra ELDAR CIVICHEZ, aki kissé balról, tíz méterről ballal a rövid, azaz a jobb felső sarokba lő! 2–0!

  77. perc Hajdú Roland kap sárga lapot, nem engedett elvégezni egy szabadrúgást. Hanna beadását elfejeli Civic Skibicki elől.

  74. perc Holownia lőne gólt fordított Détári-szögből, ha tudna. De nem tud. Lopes nagyot rúg Vécseibe.

  72. perc A Holownia által szépen indított Kapustka lő ballal kapura az ötös bal sarka elől, jobb lábbal véd azonban Szécsi!

  70. perc És most ment egy nagyot az ötös bal sarka és a megiramodó cserecsatár, Jahsibojev elől!

  Iyinbor nem légiós, magyar U-válogatott.

  70. perc Muci le, Dzsaszurbek Jahsibojev be.

  66. perc Martins lő jobbal nem sokkal a léc fölé egy kissé balról, 21-ről (Kapustka felrúgásáért) járó szabadrúgást. Gera megy el a jobbon, de rossz a jobblábas beadás!

  64. perc Holownia lő ballal kapura az ötös bal sarka elől, de hatalmasat ment Gera!

  62. perc Mateusz Holownia be, Mladenovics le. Középpályás helyett védő.

  61. perc Martins bal oldali beadását elhalássza Lopes elől Szécsi.

  61. perc Eldar Civic kap sárga lapot, odarúgott a felezőnél Luquinhasnak.

  60. perc Luquinhast felrúgják a balon, Mladenovics beadását jobbról, kisodródott helyzetből elfejeli ugyan Jedrejczik, de nagyon mellé.

  54. perc Vécsei lő nem sokkal a kapu mellé középtávolról, 20 méterről, előtte Baturina beadása után Hajdú fejelt hat méterről kapura középről, védett nagyon szépen a bal felső előtt Tobiasz!

  52. PERC VEZET A FRADI, ROKO BATURINA ballal a bal alsóba középről, 9 méterről, egy gyönyörű, sokpasszos támadás és egy bal oldali Ramadan-beadást után. Kapufás góllal 1–0!

  48. perc Helyzettel, Hajdú lő a bal sarok felé jobbal Gera jobbról érkező beadása után, de véd vetődve Tobiasz.

  46. PERC FOLYTATJUK!

  46. perc Kacper Tobiasz és Rafael Lopes a pályán Miszte és Kostorz helyén.

  Vécsei az új csk.

  Stöger a komplett csapatát lecserélte a szünetben. A Legiánál csak pár csere volt, de nem jött a veterán Artur Boruc.

  45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+2. perc Egy lengyel korner után saját emberére fejeli a labdát tízről Kostorz, kontra, Boli eladja, rekontra, a végén nagyon szép Varga-védéssel egy 9 méterről jövő Hanna-lövés után.

  A fradi.hu közvetítése szerint megérkezett pár Fradi-drukker is a meccsre.

  Kettő perc a ráadás.

  44. perc Nagy emel balról Mmaee elé, aki fejjel indítaná Bolit, de pontatlanul.

  43. perc Helyzet, Uzuni passzol a balon meginduló Bolihoz, aki ballal szépen ad középre, de ott ment Hanna az érkező ferencvárosiak elől.

  39. perc Myrto Uzuni odacsúszik a jobbon Kostorz alá, ez is sárga lap. Érdekes, a két lengyel ék kapott egyet-egyet két percen belül.

  37. perc Harry Wingo kap sárga lapot, a felezőnél odalépett a meginduló Luquinhasnak. Bocsánatkérés, ápolás a pályán aztán.

  33. perc A kétszeres portugál válogatott Martins kap egy szabadrúgást a 16-os bal sarka előtt. Blazic lépett neki oda. Mladenovics ballal a sorfalba lő.

  32. perc Varga kiejti a Skibicki indította Kapustka jobb oldali beadását, Sibicki jobbal tízről azonnal lő, kissé jobbról, de közbelép Csontos.

  27. perc Hanna ment szépen az ötösön Boli elől, Wingo jobb oldali beívelése után.

  A középpályás játszott a Freiburgban és a Leicester Cityben is, 15-szörös válogatott, játszott az előző Eb-n.

  25. perc Kaptuska lő ballal kapásból 19 méterről a léc fölé.

  Ivószünet.

  20. perc Megúszta a Fradi, Wingo szereli az ötös bal sarka előtt a labdaszerzéssel induló brazil balszellőt, Luquinhast.

  18. perc Hosszas mezőnyharc, majd Martins bal oldali beadását menti fejjel szépen Blazic.

  Ismerős a beadó neve? 15-szörös szerb válogatott, játszott az 1. FC Kölnben is. És tavaly kétszer játszott a magyar válogatott ellen.

  11. perc A 33 éves csapatkapitány, a középső védő Jedrzejczyk fejel a jobb alsó mellé nyolc méterről egy jobb oldali Mladenovics-sarokrúgást követően.

  Jones 20 éves, amerikai U20-as válogatott szélső. Játszott a Schalkéban is.

  10. perc MELLÉ, Wingo futtatja a jobbon Jones-t, aki jobbal remekül ad be, laposan, Uzuni meg jobbal a jobb alsó mellé vágja a ziccert. Középről, tíz méterről.

  9. perc Nem sokkal lő a jobb alsó mellé kissé jobbról, jobbal, 21-ről Wingo. Jones passzolt hozzá okosan, eddig jól játszik a fiatal középpályás, aki az előző idényben az NB III-ban pallérozódott.

  6. perc Uzuni jobbal a sorfalba lő, Nagy beadását kifejelik a védők, a kipattanó Haratiné, aki jobbal nem léő 12-ről, passzol, eladja.

  5. perc Sárga lap Mateusz Wieteskánek, buktatta a kapura törő Jonest. Szabadrúgás kissé jobbról, 21 méterről.

  4. perc Nagy bal oldali, ballábas beadását menti a védők az ötösön Boli elől.

  2. perc Lengyel helyzet, de Csontos ment a jobb sarok elől Skibicki jobblábas, nyolcméteres, kissé jobbról jövő lövésénél.

  1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A mérkőzésről a fradi.hu

  A Fradi kék-fekete mezben és fekete nadrágban, a lengyelek tiszta fehérben.

  A keret szerda reggel a Keleti pályaudvarról indult vonattal a tizenegy napos németországi edzőtáborba, Salzburgtól busszal utazott tovább az osztrák–német határ közelében lévő szálláshelyre.

  Az UEFA szerdai második selejtezőkörös sorsolásán annyi vált ismertté, hogy ha a Ferencváros továbbjut az első fordulóból, akkor július 20-án vagy 21-én a Zalgiris Vilnius (litván)–Linfi eld (északír) párharc győztesével játszik a Groupama Arénában, a visszavágóra egy héttel később kerül sor. Újabb továbbjutás esetén a zöld-fehérek a harmadik fordulóba kerülnek, amely után későbbi teljesítményüktől függetlenül már biztosan a három kupasorozat (Bajnokok Ligája, Európa-liga, Európa-konferencialiga) valamelyikének csoportkörében folytathatják.

  A Ferencváros az első körben kiemeltként az előselejtező győztesével találkozik, s egyelőre annyi biztos, hogy a Feröeren június 22. és 25. között sorra kerülő minitornán Folgore (San Marinó-i)–Pristina (koszovói) és a HB Tórshavn (feröeri)–Inter Club d’Escaldes (andorrai) mérkőzést rendeznek, a két nyertes játssza a döntőt, a győztes készülhet a Ferencváros ellen. Az első selejtezőkörben a Fradi a Groupama Arénában kezd július 6-án vagy 7-én, a visszavágót egy héttel később rendezik. Ha a Ferencváros kiesik, átkerül az Európa-konferencialiga második fordulójába, s a szintén a BL-ben sorra kerülő Connah’s Quay Nomads (walesi)–Alaskert (örmény) párharc vesztesével találkozik.

  Ha a Ferencváros továbbjut, a második selejtezőkörben is kiemelt lehet, ha viszont nem jut tovább, az Európa-konferencialiga második körének bajnoki ágára kerülne.

  A zöld-fehérek az első fordulóban kapcsolódnak be a sorozatba, a koronavírus-járvány lecsengését követően ismét oda-vissza vágós rendszerben játsszák a selejtezőket, amelynek első fordulóját július 6-án és 7-én, a visszavágót július 13-án és 14-én rendezik.

  AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG MELLETT más, a magyar labdarúgást érintő események is történnek, nem is olyan sokára rajtol a Bajnokok Ligája. A Ferencváros 2019 őszén az Európa-liga, tavaly ősszel pedig a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, s az eredményesség következtében előbb a 292. helyről (3.5 együtthatóval) a 135. helyre (9) lépett előre, jelenleg pedig a 114. helyen (13.5) áll, vagyis kiemeltként várhatta a június 15-i sorsolást.

  Az edzőtábort követően a Fradi a dunaszerdahelyi DAC csapatával játszik Bajnokok Ligája-főpróbát a Groupama Arénában.

  „Mindenki keményen dolgozik ezekben a napokban, ám nem szabad elfelejteni, hogy fontos játékosok hiányoznak, így fiatalokkal, illetve a Fradi II játékosaival töltöttük fel németországi csapatunkat – mondta a fradi.hu-nak Peter Stöger. Az osztrák szakember szerint a vasárnapi edzőmeccs remek lehetőséget nyújt a keret minden tagjának. – A felkészülési időszak első edzőmérkőzésén nem az eredmény fog számítani, hiszen nem régóta dolgozunk együtt, idő kell ahhoz, hogy az ötleteinket és a taktikai elképzeléseinket viszontláthassuk – folytatta Peter Stöger. -- Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy mindenki motivált lesz, sokan fognak lehetőséget kapni, amivel ha tudnak élni, később újra a keretben és a kezdőcsapatban szerepelhetnek.”

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–LEGIA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 07.06. 16:00, M4 Sport
BL-selejtező: 07.13. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső