2021.XI.28. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-3

A Ferencváros három gólt lőve győzött Mezőkövesden

A felázott pálya sem állította meg a bajnokot, Supka Attila elszenvedte első vereségét új csapata élén.
A Mezőkövesd hazai pályán 3–0-ra kikapott a Ferencvárostól a labdarúgó NB I 14. fordulójának záró mérkőzésén.


Nyilatkozatok:

Supka Attila: — Az elmúlt időszak jó eredményeinek is köszönhetően az öltözőben a hangulattal nincsen semmi probléma, a játékosok hozzáállása továbbra is rendben van, az edzéseken és a mérkőzéseken is igyekeznek megcsinálni azokat a dolgokat, amiket kérünk tőlük. Az eddig látottak alapján azt gondolom, hogy az összpontosításban sokat kell még fejlődnünk, például Zalaegerszegen védekezésben megelőzhettük volna a 11-es szituációt, ha egy kicsit jobban figyelünk. A támadó harmadban szintén élesebbnek kell lennünk, mert azokból a helyzetekből, amelyek adódtak, gólt, vagy gólokat kell szerezni, ugyanis ha ezeket kihagyjuk, akkor mindig nagyon nehéz mérkőzéseink lesznek. Egy kicsit előre tekintve, bízom benne, hogy a Ferencváros ellen senkit sem kell motiválni, mindenki tudja, hogy ellenfelünk milyen erőt képvisel Magyarországon, rendszeresen szerepelnek a nemzetközi kupákban. Meg kell majd szerveznünk a védekezésünket és a támadójátékunkat is, fontos, hogy ezek jól működjenek majd a találkozón. Ha a védelmünk stabil lesz és bátran fel merjük vállalni a támadójátékot, akkor meglepetést okozhatunk a Fradi ellen. Figyelnünk kell arra, hogy az egy az egy elleni párharcokat minél nagyobb arányban megnyerjük, az ütközéseink és labdaszerzéseink pedig agresszívak legyenek, emellett, ha elől is bátrak és pontosak leszünk, meglesznek azok a lehetőségek, melyekből gólokat szerezhetünk. A fővárosi csapatból nehéz kiemelni bárkit is, két olyan erős soruk van, hogy bármelyikkel esélyesek lennének a bajnoki cím megszerzésére, a kispadon is válogatott labdarúgók foglalnak helyet, éppen ezért véleményem szerint nem jelent előnyt számunkra az, hogy a zöld-fehérek csütörtökön Európa Liga mérkőzést játszottak. Azt gondolom, mindenképpen segítséget jelenthet az elképzeléseink megvalósításában az, ha sokan jönnek ki szurkolni nekünk, nagy lökést adhat a drukkereink buzdítása.

Peter Stöger: — A magyar bajnokságban egyetlen ellenfelet sem szabad egyetlen vállrántással elintézni. Erős és jó focit játszó csapatok ellen kell bizonyítanunk hétről hétre, és ez most sem lesz másképp. A Mezőkövesd hazai pályán még veretlen, ráadásul jó formát mutattak az utóbbi időszakban, ezért izgalmas, kiélezett meccset várok. Ezzel együtt mi vagyunk a Ferencváros, így nem is lehet kérdés, hogy győzelmi céllal lépünk pályára.

A mérkőzés:

Mezőkövesd-Zsóry — Ferencváros: 0-3 (0-2)
Mezőkövesd, 18:00. 2.241 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Bornemissza, Garai; Videóbíró: Erdős József; VAR asszisztens: Albert; VAR operátor: Takács J.; tartalékjv.: Farkas Á.)

Mezőkövesd-Zsóry: Tordai — Vadnai (Derekas, 79.), Pillár, Kocsis G., Lakveheliani — Nagy Dá. (Vojtus, 66.), Cseke, Karnyicki (Calcan, 46.), Besirovic (Madarász, 46.) — Cseri — Jurina (Drazic, 46.),
kispad: Rjabenko, Baki, Vutov
vezetőedző: Supka Attila

Ferencváros: Dibusz — Wingo (Botka, 59.), Blazic, Kovacevic, Cabraja (Dvali, 59.) — Besic, Laidouni — Zachariassen, Marin (Loncar, 66.), Nguen (Mak, 80.) — R. Mmaee (Boli, 80.)
kispad: Bogdán, S. Mmaee, Civic, Szánthó
vezetőedző: Peter Stöger

Gól: R. Mmaee (7. – 11-esből), Nguen (41.), Boli (87.)
Sárga lap: Kocsis G. (22.), Vadnai (49.), Madarász (56.) illetve —

Messze vagyunk már az ideális futballidőtől… Vasárnap este zuhogó eső fogadta ugyanis Mezőkövesden a pályára lépő csapatokat, igaz, az FTC hasonlót élhetett át csütörtökön Sevillában is, ott is hasonló körülmények között zajlott a mérkőzés.

Peter Stöger megváltoztatta a Betis ellen látott kezdőcsapatot: kikerült Samy Mmaee, Botka Endre, Stjepan Loncar és Vécsei Bálint, utóbbi a keretben sem volt vasárnap, a többiek a kispadon ültek, illetve sérülés miatt hiányzott Olekszandr Zubkov és Myrto Uzuni is. A spanyolországi meccset követően Mezőkövesden ott volt a kezdés pillanatában a pályán Mohamed Besic, Marko Marin, Henry Wingo és Aissa Laidouni.

Már a kezdésnél látni lehetett, ha a vendégeknél van a labda, a Mezőkövesd négy védővel és öt középpályással húzza meg kettős védelmi vonalát a saját térfelén, de Supka Attila számításaiba gyorsan hiba csúszott. Dino Besirovic szerette volna kisegíteni a védelmet, de ez nem az ő műfaja, szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Ryan Mmaee pedig higgadtan gólra váltotta a tizenegyest.

Az eső a játéknak sem tett jót, kiszámíthatatlanná vált a csúszós pálya, amelyen időnként irreálisan felgyorsult, máskor hirtelen megállt a labda – de a játékosok becsületére legyen mondva, próbáltak nem törődni a zavaró körülménnyel. Annak ellenére, hogy az FTC gyorsan vezetést szerzett, nem fékezett, igyekezett már saját térfelén letámadni a mezőkövesdieket, de Cseri Tamás és Nagy Dániel a pozíciót gyakran váltogatva, sokat mozogva próbálta segíteni a többieket a labdakihozatalban. Negyedóra elteltével Besirovic javíthatott volna, de Cseri beadását követően kecsegtető helyzetben a kapu mellé fejelte a labdát.

Jó volt az iram, a Ferencváros sok keresztlabdával próbálta szétzilálni a mezőkövesdi védelmet, és amikor fél órája tartott a mérkőzés, Ryan Mmaee könnyen megduplázhatta volna a zöld-fehérek előnyét, közvetlen közelről lőhetett, de nem találta el a labdát. Válaszképpen Cseke Benjámin egyenlíthetett volna, de a kapu fölé bombázott. Mindez azt is jelezte, nem volt unalmas a mérkőzés, de érezni lehetett, hogy a Ferencváros kontrollálja a mérkőzést. A bajnok a szünet előtt nagy lépést tett a győzelem felé, amikor egy gyors kontraakció végén Tokmac Nguen okosan a jobb sarokba helyezett. Mielőtt az öltözőbe vonultak volna a csapatok, Pillár Róbert került közel a szépítéshez, de jó helyzetből a kapu mellé fejelte a labdát, vagyis nem játszott alárendelt szerepet a Mezőkövesd, csakhogy a Fradi sokkal jobban sáfárkodott a lehetőségeivel.

Supka Attila cserékkel próbálta felrázni csapatát, és úgy tűnt, a változtatások hatással vannak a játék képére. A Mezőkövesd sokkal többet birtokolta a labdát, mint korábban – vagy a Ferencváros játéka kényelmesedett el? Ezt nehéz volt megállapítani, mindenesetre Peter Stöger, az FTC osztrák vezetőedzője idegesen mászkált a kispad előtt. Nyilvánvalóan nem tetszett neki, amit ebben az időszakban csapatától látott. Persze mindenki tudja: ez az NB I, nem az Európa-liga, itt az FTC különösebb erőfeszítés nélkül elhárította a hazai akciókat. Még akkor is igaz ez, ha a Kövesd nem volt messze a szépítő góltól – ugyanakkor a Ferencváros hiába készült arra, hogy villámgyors támadóival veszélyes kontrákat vezessen, ezekből alig-alig láttak valamit a nézők.

Végül mégis megszületett a harmadik vendéggól, így a Ferencváros sorozatban ötödik bajnoki mérkőzésén őrizte meg kapuját a góltól, és egymás után a negyedik győzelmét aratta, megerősítve ezzel vezető helyét a bajnoki tabellán.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Peter Stöger nagyon örült a győzelemnek.

„Ahogy annak is, hogy ez volt zsinórban az ötödik bajnoki meccsünk kapott gól nélkül. Védekezésben ehhez talán kellett egy kis szerencse is, de ha a kilencven percet nézzük, akkor mi voltunk a jobb csapat. Ha a meccs végeredményét nézzük, könnyű győzelemnek tűnhet, de nem volt az. Korán megszereztük a vezetést, ami segített, de az ellenfélnek is voltak helyzetei. Nehéz mérkőzésre számítottam előzetesen is, hiszen ez volt a Mezőkövesd első veresége hazai pályán.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte a szakembert, hogy tényleg ideges volt-e a második félidőben, mert a lelátóról annak tűnt.

„Igen. Talán az volt az oka, hogy az ellenfél jól játszott, illetve nem védekeztünk úgy, mint a korábbi mérkőzéseinken. Hagytuk az ellenfelet helyzeteket kialakítani, és a kontráinkat nem használtuk ki.”

A Mezőkövesd vezetőedzője, Supka Attila szerint nem az történt, amit előre elterveztek.

„Azt gondoltam, sokkal bátrabban és agresszívabban fogunk játszani hazai környezetben. Sajnos már az elején hibákat követtünk el, amiből a tizenegyes is kialakult. Utána kicsit bátrabbak lettünk, a szünet után pedig mindent egy lapra tettünk fel, ezért is cseréltünk be támadókat. A lehetőségeink meg is voltak, de nem tudtuk értékesíteni azokat, így megérdemelten nyert a Ferencváros. Nem nőttünk még fel ehhez a feladathoz, sokat kell fejlődnünk ahhoz, hogy eredményesek lehessünk a Fradi ellen.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.XI.28. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-3 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+2.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+1.

  PERC
  Két perc a ráadás.

  86.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (0–3) Boli

  86.

  PERC
  ITT VAN MÉG EGY GÓL, FRANCK BOLI Laidouni passza után jobbal a jobb alsóba lő az ötös jobb sarka elől. Lakveheliani becsúszva még eléri a jobb oldali kapufa tövéről visszapattanó labdát, de már csak a gólvonalon túl. 0–3!

  86.

  PERC
  MELLÉ, Mak jobb oldali szögletét az ötösről a jobb alsó mellé fejeli Boli, az embere, Cseke csak nézte.

  86.

  PERC
  Boli lő a bal alsó felé 16-ról, jobbal, Zachariassen passza után. de vetődve véd Tordai!

  81.

  PERC
  A szokásos… Cseri passzát Drazsics jobbal 11-ről, kissé jobbról feladja Dibusznak.

  80.

  PERC
  Vendégként ellenben az FTC öt találkozó után még százszázalékos ebben az idényben, imponáló, 11–1-es gólkülönbséggel. Az egyetlen gólt Pakson kapta. Idegenben legutóbb két bajnoksággal ezelőtt, 2020. június 23-án, Székesfehérváron maradt alul (0–1), de akkor már biztos volt az aranyérme.

  79.

  PERC
  Róbert Mak be, Nguen le. Pacsi nélkül…

  79.

  PERC
  Franck Boli be, Mmaee le.

  77.

  PERC
  Csalóka: csak éppen ott nem volt a pályán tócsa (Fotó: Tumbász Hédi).

  77.

  PERC
  Cseri passzával kapura fordul Drazsics, de ballal tízről Dibuszhoz gyötri a labdát. ZICCER!

  76.

  PERC
  Nguen 16-os előtti, jobblábas, lapos lövése kapuscsemege.

  74.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  74.

  PERC
  Cseri pörget jobbal gyönyörűen a 16-osról Drazsics elé, de kivetődik a csatár elé az ötös bal sarkához Dibusz, és elakad benne a jobblábas kanalazás.

  73.

  PERC
  A válogatottban meg kimondottan sokszor.

  71.

  PERC
  Dvali tényleg a védelem bal oldalán játszik. Korábban is megfordult már ott, lengyelországi légióskodása alatt sokszor futballozott ezen a poszton.

  70.

  PERC
  HELYZET, Loncar passzát Botka az éppen a bal alsó előtt álló Tordaihoz rúgja ballal, 11-ről, kissé jobbról. A kapus letérdel, és elkapja a labdát.

  70.

  PERC
  Remény. Calcan 3 kanadai pontot termelt a bajnokságban 342 perc alatt.

  70.

  PERC
  VÉGE? A Kövesd hazai pályán még veretlen, ezt egyetlen másik gárda sem mondhatja el magáról. A hat fürdővárosi találkozójából hármat megnyert, háromszor pedig ikszelt.

  67.

  PERC
  A szlovák légiós előző 9 meccsén 1 gólt lőtt ebben az idényben. Ez a 3. meccse a Fradi ellen, kanadai pontja még nincs.

  66.

  PERC
  Jakub Vojtus be, Nagy le, szélső helyett középcsatár.

  66.

  PERC
  A német nem repes éppen az örömtől.

  65.

  PERC
  Stjepan Loncar be, Marin le. Karmester helyett középső középpályás.

  65.

  PERC
  Cseri beadását menti bevetődve az ötös elől a gyorsan visszaérő Blazic.

  64.

  PERC
  Marin jobb oldali szöglete rossz, majd Besic jobbal 28-ról a kapus ölébe lő.

  64.

  PERC
  MELLÉ, Mmaee zseniális indítását rosszul találja el az ötös bal sarka előtt Nguen!

  62.

  PERC
  E két csapat rontotta el eddig a legtöbb tizenegyest ebben a bajnokságban: a Mezőkövesd 4-ből 2-t (Jurina és Cseri), a Fradi 8-ból 3-at (Laidouni, Nguen és Ryan Mmaee).

  62.

  PERC
  Az FTC az aktív győzelmi sorozatokat tekintve a legjobb a mezőnyben: nincs más együttes rajta kívül, amely mind a kilenc pontot be tudta gyűjteni az előző három fordulóban.

  62.

  PERC
  Lakveheliani szereli az utolsó pillanatban a 16-oson Mmaeét.

  61.

  PERC
  Nagyon nyomnak a hazaiak, de rosszak a beadások.

  59.

  PERC
  Lasa Dvali váltja Cabraját. Dvali balbekk lesz ma?

  59.

  PERC
  Botka Endre be, Wingo le.

  59.

  PERC
  SZÉP, Drazsics ad be balról jobbal okosan és laposan, Calcan a rövid sarok elől szép mozdulattal, de a rövid alsó mellé pörget. Jobbal.

  58.

  PERC
  A mai Drazsics 7. meccse a Fradi ellen, 1 gólja és 1 gólpassza van a zöld-fehérek ellen.

  56.

  PERC
  Madarász Márk sárga lapot kap Marin lerántásáért.

  56.

  PERC
  Drazsics: 14 meccs az idényben, 2 góllal.

  55.

  PERC
  Drazsics beadása rossz, de egyébként is les.

  54.

  PERC
  Cseri lő ballal 22-ről, egyenesen Blazicba, majd rosszul találja el kicsit előrébb Vadnai beadását.

  52.

  PERC
  Laidouni szép passzát Mmaee visszateszi a szűrőnek, aki jobbal 17-ről gyengén az előtte álló Vadnaiba lő. Középről.

  49.

  PERC
  Vadnai Dániel kap sárga lapot Mmaee megrúgásáért.

  48.

  PERC
  Mmaee passzát Laidouni jobbal 16-ról kapura rúgja, Pillár hátáról a kapushoz pattan a labda.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Madarász Márk váltja Jurinát, ék helyett középpályás.

  FÉLIDŐ

  Andreias Calcan be, Karnyicki le, védelmi mindenes helyett támadó!

  FÉLIDŐ

  Sztefan Drazsics be, Besirovic le, középpályás helyett ék.

  FÉLIDŐ

  És hogyan épült fel a mai csapat az első Rebrov-időkben?

  FÉLIDŐ

  Emlékeznek még, amikor megszállták a szlovák légiósok a Mezőkövesdet?

  FÉLIDŐ

  A labdabirtoklásban nincs jelentős eltérés.

  FÉLIDŐ

  8-szor szabálytalankodtak a vendégek, kettővel kevesebbet a hazaiak.

  FÉLIDŐ

  7-szer lőttek kapura a hazaiak, 6-szor a vendékek, 4, ill. 2 ment ezekből a kapu felületére.

  FÉLIDŐ

  Jelenleg a Mezőkövesd büszkélkedhet a leghosszabb veretlenségi szériával az élvonalban, amióta ugyanis Supka Attila vette át a gárda irányítását, 3 győzelem és 2 iksz a mutatója.

  FÉLIDŐ

  Mostanában viszont idehaza jól zár a ferencvárosiak védelme, hiszen az előző négy NB I-es meccsükön nem találtak be nekik, a kapott gólmentes sorozatuk immár 472 perce tart. Legutóbb október 16-án a zalaegerszegi Koszta Márk fejelt gólt a zöld-fehéreknek, még a 9. fordulóban.

  FÉLIDŐ

  2020 februárjában a Mezőkövesd 3–0-ra verte meg a Szerhij Rebrov irányította Fradit, amely azóta egyszer sem szenvedett ekkora különbségű vereséget magyar bajnokin, sőt egyetlen magyar ellenfelétől sem kapott két gólnál többet.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  SEVILLA UTÁN MEZŐKÖVESD – vissza kell zökkennie a magyar valóságba a bajnokcsapatnak. Itthon kiemelkedik, de kérdés, a Betis elleni vereség megviselte-e a vendégeket, mint ahogyan az is, Peter Stöger mennyire alakítja át vasárnapra a csütörtökön bevetett együttesét. A házigazda motiváltan, nyugodtan készülhet, harcos játékkal pontot szerezhet. SOMOGYI Zsolt a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  NAGY VÉDÉS, Nagy fejese és Kovacevic kicselezése után Jurina 15-ről, középről jobbal a balra már elmozduló, de visszaérő kapusba lő!

  45.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  45.

  PERC
  Cseri jobbal 23-ról nagyon a bal alsó mellé emel.

  45.

  PERC
  Vadnai ad be jobbról, Jurina 15-ről ollózna, de a labda mellé talál jobbal. Több sem kell a vendégtábornak…

  44.

  PERC
  Laidouni nagyot lök a balon Csekén. Sárga lap nincs.

  43.

  PERC
  HELYZET, Besirovic bal oldali szögletét Pillár hatról, középről a bal alsó sarok mellé fejeli!

  42.

  PERC
  Kovacevic ment Jurina elől fejjel, Cseri beadása után.

  41.

  PERC

  40.

  PERC
  ITT EGY ÚJABB GÓL, TOKMAC NGUEN kissé jobbról, 14-ről ballal a jobb alsóba talál Marin passza és Kocsis kicselezése után. Éppen akkor lőtt, amikor már odaért oldalról Pillár, Tordai nem foghatta. 0–2!

  40.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (0–2) Nguen
  40.

  PERC
  Tordai több román korosztályos válogatottnak is tagja volt, Pillár volt szlovák U21-es válogatott.

  40.

  PERC
  Hat légiós a hazai kezdőben, 10 a Fradiéban.

  39.

  PERC
  Wingo passzát ellövi Mmaee ballal 21-ről, Pillár hátát találja el.

  37.

  PERC
  Wingo jobb oldalról betett labdáját Lakveheliani blokkolja, előtte Kocsis ellökte picit Nguent, de megúszta.

  32.

  PERC
  CSEKE! Egy elegáns esernyőcsel után kissé jobbról 22-ről milliméterekkel lő a bal felső mellé!

  32.

  PERC
  Stöger sem hiszi, de állítólag les volt.

  32.

  PERC
  KIMARAD, NEM IGAZ! Cabraja beadását rosszul veszi át Nguen az ötösön, de ballal előrecsúszva Mmaee elé gyötri a labdát, a belga-marokkói meg jobbal az üres kapu bal sarka mellé lő két méterről, középről!

  30.

  PERC
  Dibusz kilép jobbra a 16-oson kívülre, a nagy sárból okosan kirúgja jó messzire, bedobásra a labdát.

  29.

  PERC
  Jurina: 15 meccs az idényben, 5 góllal.

  28.

  PERC
  Vadnai beadását rosszul éri el középen Kovacevic, de megússza, Jurina a potya passzt jobbal tízről feladja a kapusnak. Középről.

  28.

  PERC
  Vadnait, majd Besirovicot is egy tócsa állítja meg. Utóbbi játékos aztán Jurina elé emel, de hosszan, Dibuszé.

  26.

  PERC
  A csütörtökön még Sevillában, Európa-liga-mérkőzésen szereplő Ferencváros vezeti a bajnoki tabellát, a mezőnyből egyedüliként nyerte meg a legutóbbi három bajnoki mérkőzését. Az idegenbeli bajnoki mérlege elsőrangú, április 17. óta mindegyik meccsét megnyerte (mlsz.hu).

  26.

  PERC
  Supka Attila eddig öt bajnoki mérkőzésen dirigálta a Mezőkövesdet, három győzelem és két döntetlen a mérlege. Pályaválasztóként három mérkőzésen hét pontot gyűjtött az edzőváltás óta.

  26.

  PERC
  Cseri lő a 16-os elől jobbal Dibuszhoz.

  26.

  PERC
  Marin villog a jobbon, elfekteti a védőjét, de elfogy alóla a pálya. Kirúgás.

  23.

  PERC
  Igen, a rúgás címzettje, Zachariassen átugrotta a védő lábát.

  23.

  PERC
  Kocsis Gergő kap sárga lapot, mert becsúszva nagyot rúg Lakvehelianiba…

  22.

  PERC
  Kocsis – sárga lap.

  22.

  PERC
  BŐVEBBEN ITT!

  21.

  PERC
  A hazánkban dolgozó külföldi játékosok és edzők közül sokaknak beletörik a bicskája a magyar nyelv elsajátításába, míg mások szorgalmasan próbálkoznak és idővel folyékonyan is képesek kommunikálni.

  21.

  PERC
  Magyarul megtanulni a tisztelet jele – lenne.

  20.

  PERC
  Az előző négy egymás elleni meccsükön mindig legalább három gól született, az FTC pedig minimum kétszer betalált.

  20.

  PERC
  A borsodi városban hétszer kerültek egymással szembe, 2 kövesdi győzelem mellett 4 ferencvárosi diadalt jegyezhettünk fel, az egyetlen döntetlen a legutóbbi, idén februári ottani meccsükön született (2–2).

  17.

  PERC
  Nagy támadás, Kocsis mesteri keresztpasszát Cseri balról jobbal beadja, Besirovic a bal alsó mellé fejel hatról, középről.

  16.

  PERC
  Cseri Blazicra viszi a labdát a balon, szöglet.

  15.

  PERC
  Mmaee megindul a jobb szélen, de szereli egy hazai pocsolya.

  15.

  PERC
  Cseri hajtja Besicet, a jutalma egy bedobás.

  13.

  PERC
  Nguen nem lő 13-ról kapura, mert otthagyja a labdát Nagynak, Zachariassené a lecsorgó, de jobbal 14-ről egy védőbe lő.

  13.

  PERC
  R. Mmaee: 25 meccs a Fradiban, 13 góllal és 9 gólpasszal.

  12.

  PERC
  Helyzet, Marin bal oldali beadásából hétről a jobb felső mellé fejel Kovacevic.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Rögtön a berúgott büntető után a kivetítőre azt írták ki, hogy a VAR szerint nincs büntető, aztán javították büntetőre – jelenti a helyszínről Nagy-Pál Tamás.

  8.

  PERC
  Cabraja beadását bedobásra rúgja a jobbon Nguen, éles szögből.

  7.

  PERC
  RYAN MMAEE jobbal a bal alsóba lő, nem nagy erővel, de pontosan, Tordai balra el. 0–1!

  7.

  PERC
  (0–1)
  6.

  PERC
  Videobíró.
  6.

  PERC
  A VAR szerint is.

  6.

  PERC
  BÜNTETŐ, Mmaee betör a 16-osra, kicselezi Pillárt, Besirovic meg felrúgja őt becsúszva, fölöslegesen!

  4.

  PERC
  Lerántás helyett lehúzás lesz ma az ötös körül, és vízen megpattanó lövésekkel lehet operálni.

  3.

  PERC
  Helyzet, Vadnai beadását Nagy jobbal az ötös jobb sarka elől Blazicba rúgja! Nagy csata volt. Vízi!

  3.

  PERC
  Marin rosszul veszi át az ötös előtt Cabraja beadását, három védő között… Kirúgás.

  2.

  PERC
  Nguen beadását elcsípi Mmaee elől Tordai.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak tiszta kékben, a vendégek zöld-fehér mezben és fehér nadrágban.

  Nincs elérhető leírás.

  Fotó: Nagy-Pál Tamás

  Kövesden szakad az eső, már órák óta esik, alaposan átázott a pálya.

  Egy kis örökmérleg! Eddig 18-szor csapott össze a két gárda egymással az NB I-ben, az örökmérleg 2 mezőkövesdi siker, 4 döntetlen, 12 ferencvárosi diadal. A zöld-fehérek több mint kétszer annyi gólt értek el ezeken a mérkőzéseken, a gólkülönbség ugyanis 35–17 a javukra.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Mezőkövesdhez:
  2021, Derekas Zoltán, ingyen
  2019, Silye Erik, kölcsönbe
  2018, Amadou Moutari
  2018, Wieland Dominik
  2018, Silye Erik, kölcsönbe
  2017, Bognár István, ingyen
  2014, Kunsági Roland, k.

  Eltiltott: a hazai Katanec (piros lap).

  A hazaiaktól Antal (idegbecsípődés), Bősz (térdműtét után), Vajda S. (térdszalaghúzódás) és Vági (gerincsérv) sérült, a vendégektől Sigér D. (térdműtét után), Zubkov és Uzuni maródi.

  A hazaiaktól 55 Nagy D., 95 Madarász
  SÉRÜLT: Antal (idegbecsípődés), Bősz (térdműtét
  után), Vajda S. (térdszalaghúzódás), Vági (gerincsérv)

  „A magyar bajnokságban egyetlen ellenfelet sem szabad egyetlen vállrántással elintézni – így a fradi.hu-n Peter Stöger. – Erős és jó focit játszó csapatok ellen kell bizonyítanunk hétről hétre, és ez most sem lesz másképp. A Mezőkövesd hazai pályán még veretlen, ráadásul jó formát mutattak az utóbbi időszakban, ezért izgalmas, kiélezett meccset várok. Ezzel együtt mi vagyunk a Ferencváros, így nem is lehet kérdés, hogy győzelmi céllal lépünk pályára.”

  Supka Attila érkezése óta veretlen az NB I-ben a kövesdi együttes, három győzelme mellett két döntetlenje van. Most azonban igen nehéz teszt előtt áll a gárda, s a szakmai stáb tisztában van vele, hogy a tapasztalt ferencvárosiak ellen kiemelten fontosak lesznek a párharcok, a hazai játékosok nem hagyhatják, hogy elnyomják őket a vendégek. „Figyelnünk kell arra, hogy az egy az egy elleni párharcokat minél nagyobb százalékban megnyerjük, az ütközéseink és labdaszerzéseink pedig agresszívak legyenek. A Fradiból nehéz kiemelni bárkit is, két olyan erős sora van, hogy bármelyikkel esélyes lenne a bajnoki cím megszerzésére, a kispadon is válogatott labdarúgók ülnek. Nagy segítség lehet, ha sokan jönnek ki szurkolni nekünk, lökést adhat drukkereink buzdítása.”

  „Az elmúlt időszak jó eredményeinek is köszönhetően nincs probléma az öltözői hangulattal – nyilatkozta a tréner a klub honlapjának. – Fontos lesz, hogy a támadóharmadban élesek legyünk, mert az adódó helyzeteinkből gólt, gólokat kell szerezni. Bízom benne, hogy a Ferencváros ellen senkit sem kell motiválni, mindenki tudja, hogy ellenfelünk milyen erőt képvisel. Meg kell szerveznünk a védekezésünket és a támadójátékunkat egyaránt, fontos, hogy ezek jól működjenek. Ha a védelmünk stabil lesz és bátran felvállaljuk a támadójátékot, meglepetést szerezhetünk a Fradi ellen.”

  Supka Attila irányításával még veretlen az NB I-ben a mezőkövesdi együttes, az edző szerint megfelelő koncentrációval és hatékonysággal bravúrt érhet el csapata. HA A FERENCVÁROS MEZŐKÖVESDEN JÁR, a telt ház jószerével garantálva van. A zöld-fehérek elleni mérkőzésekre különösen kíváncsiak a környékbeliek, vasárnap is megtelhetnek a Városi Stadion lelátói. Supka Attila, a kövesdiek vezetőedzője bravúrban bízik.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MEZŐKÖVESD–FTC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport