2022.I.27. Puskás Akadémia – Ferencváros: 1-0

Csercseszov vereséggel debütált, kikapott Felcsúton a Ferencváros

Nem remekelt a bajnok, Besic piros lapot kapott az első félidőben, Joao Nunes fejes gólja döntött.
A Puskás Akadémia hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Ferencvárost a labdarúgó NB I 4. fordulójából most bepótolt mérkőzésen.


Nyilatkozatok:

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt elemezte a Ferencváros elleni egyetlen vereségét, s ahelyett, hogy a címvédő ellen bekkelésre készítené fel csapatát, sokmozgásos, gólra törő játékot, gyors támadásépítést és határozott befejezést vár játékosaitól csütörtökön.

– Lehet-e bajnokcsapat a Puskás Akadémia?
– Nagyon óvatosan kezelem a témát. Klubon belül nem került még szóba az aranyérem megszerzése, de nem lenne ellenemre, ha sikerülne… Ehhez azonban stabil háttér kell, s a bajnokság első fordulójától az utolsóig versenyképesnek kell lennünk. Bár tudunk eredményesen játszani, a Ferencváros és a Fehérvár ellen is jó meccseket vívunk, olykor szerényebb képességű csapatok ellen veszítünk értékes pontokat. Ha európai szinten helyt akarunk állni, nem elég fél év a további építkezésre, rengeteg munka vár még ránk. Örülnék, ha a jövőben állandó bajnokaspiránsként emlegetnének minket, de nem ezzel a céllal vágtunk neki ennek az idénynek sem, hanem azzal, hogy nemzetközi kupaindulásra jogosító helyen végezzünk, amellett, hogy fiatal akadémistákat építünk be.

– Ugyanakkor nem lehet eltekinteni attól, hogy ha a csapata győz, egy pontra feljön a listavezetőre.
– Igen ám, csakhogy nem a csütörtöki lesz a bajnoki cím szempontjából döntő mérkőzés. Az idény egészét nézve fontosabb, hogy a mögöttünk helyezkedő csapatok ellen jobban teljesítsünk. A Ferencváros az utóbbi években azzal nyert bajnokságot, hogy sorra hozta a „kötelező” meccseket. Szerhij Rebrov irányításával hatból csupán egyszer győzött le minket a Fradi, ám a többi csapat ellen általában magabiztosan nyert, kiegyensúlyozott volt.

– Minek tulajdonítja, hogy a Ferencváros rendre botlik a PAFC ellen? Amióta ön irányítja az együttest, hét mérkőzésen egy győzelem, öt döntetlen és egy vereség a mérleg.
– Sokat tanultunk abból a bizonyos kettő egyes vereségből. Nagyon mélyen védekeztünk, passzívak voltunk azon az összecsapáson, s bár vezettünk egy nullára, taktikailag Szerhij Rebrov átlátott rajtam, s olyat húzott, amire nem tudtunk reagálni. A vereséget azonban megfelelően elemeztük, s azóta is vigyázunk, nehogy még egyszer esélyt adjunk a Ferencvárosnak. Mozgásban és játékban is jók voltunk a másik hat mérkőzésen, s a motivációval sem volt gond.

– Nehezebb felkészülni a Ferencvárosból amiatt, hogy Sztanyiszlav Csercseszov személyében új vezetőedzője van?
– A technika annyit fejlődött a labdarúgásban, hogy mondhatjuk, mindenki ismer mindenkit, mi is tisztában vagyunk az FTC játékosainak stílusával, képességeivel. Bár új vezetőedzője és szakmai stábja van, elsősorban nem arra összpontosítunk, hogy az ellenfelünk mire készülhet, hanem a saját stílusunkat szeretnénk érvényre juttatni.

– El lehet vonatkoztatni az ellenfél várható elképzeléseitől, taktikájától egy ilyen erőt képviselő csapat esetében?
– Természetesen, a stábbal odafigyelünk az elemzésre, ám szerepvállalásom első percétől aszerint dolgozom, hogy a csapatom játékát erőltessem rá az ellenfelére, s ne fordítva alakuljon. Tudom, a Fradi ellen ez nehezebb, de a felkészülés során arra fektettem a hangsúlyt, amit mi szeretnénk elérni és játszani.

– A kártyáit nem teregetheti ki, de elárulja, mit ígér csütörtökre?
– Apróságokon múlhat a meccs kimenetele, az nyerhet, aki több váratlant húz a megfelelő pillanatban. Irányításommal minden alkalommal betaláltunk a Ferencváros ellen, ezúttal is gólra törő futballra készülünk. Bekkelést senki se várjon a csapatomtól, ha erre készülnénk, nem nekem kellene ülnöm a kispadon… Rossz lenne, ha nulla nullás döntetlennel végződne a bajnoki, sokkalta jobban élvezhető úgy a meccs, ha potyognak a gólok. Folyamatos mozgást, aktív védekezést, gyors támadásépítést és határozott befejezést várok a játékosaimtól. Színvonalas összecsapásban bízom.

– Elégedett a spanyolországi edzőtáborban elvégzett munkával?
– Igen, jól sikerült a felkészülés, azzal együtt is, hogy az edzőmérkőzéseink programja változott. Az első héten zömében erőnléti gyakorlatokat végeztünk, ezért könnyebb ellenfelet kerestünk az első felkészülési meérkőzésekre, ám úgy alakult, hogy a BL-csapat FC Bruges-zsel csaptunk össze. Bár egy nullára kikaptunk, sok fiatal bizonyított, nem volt rossz a játék. Emellett a gibraltári Lincoln, majd hazatérve a Csákvár ellen is hasznos meccset játszottunk. A kellő futómennyiség a játékosok lábában van, a csapatkohéziónak jót tett az edzőtábor. Megfelelő állapotban van a társaság, bizakodva várom a szezonkezdetet!

– Lépéselőnyben van csapata annak köszönhetően, hogy – a legtöbb klubbal ellentétben – külföldön készült?
– Nem hiszem, hiszen mi van akkor, ha a koronavírus akkor robban be nálunk, amikor javában zajlik a bajnokság? Ezt az előző idényben már átéltük, rendkívül kellemetlen volt. Minden klubnál felüti a fejét a vírus, éppen ezért fel kell készülnünk arra az eshetőségre is, ha sokan kiesnek a keretből. Ilyenkor váltanunk kell, s ahelyett, hogy pánikolnánk, lehetőséget adunk a fiataljainknak. A tehetségeink jól jöhetnek ki egy ilyen helyzetből, Corbu Marius például járvány sújtotta időszakban mutatta meg magát élesben, s mostanra alapember lett.

– Hétfőn megjelenő számunkban Tóth Balázs sportigazgató értékelte a saját nevelésű játékosok beépítését; ön szerint jól állnak ezen a téren?
– Sosem fogok elégedetten nyilatkozni ebben a témakörben, de úgy látom, jobban, mint a múltban, több minőségi saját nevelést hoztunk fel a az első kerethez, mint korábban. Ez azért is lehet, mert kinevezésemkor kevésbé ismertem az akadémistáinkat, mint most. Jelenleg sincs elég fiatal játékosunk, miközben kötelez minket a név is – Puskás Öcsi bácsié nehéz terhet ró rám –, de biztató a jövőképünk. Nagyon sokat segítenek Polonkai Attiláék, akik közvetlen kapcsolatban voltak, vannak a Csákvárt irányító Mónos Tamással, illetve a jelenleg az U19-eseket edző Székely Gáborral. A Puskás–Suzuki-kupa-győztes csapatból négy-öt olyan tehetségünk van, akit fokozatosan beépíthetünk, ám mivel nagy célokért küzdünk, idényenként két fiatalnál nehezen.

Sztanyiszlav Csercseszov: —  A felkészülés kezdete óta bőven volt lehetőségem megismerkedni a játékosokkal, igaz, hárman jelenleg is az Afrika-kupán szerepelnek, így nem tudtunk teljes kerettel készülni. Nem volt egyszerű az alapozási időszak számunkra, néhányan többet, mások kevesebbet edzettek az utóbbi hetekben, ennek ellenére felkészültünk a Puskás Akadémia elleni első feladatra. Nem minden labdarúgóra számíthatok csütörtökön sem, de legalább már nagyobb létszámban együtt tudunk készülni. Megvan a taktikánk, bízom abban, hogy a pályán is véghez tudjuk majd vinni, amit átbeszéltünk. Tudom, hogy az egyik legfőbb riválisunk ellen lépünk pályára, így kiemelten fontos lesz, hogy jól kezdjük az évet. A céljaink mindenki előtt ismertek: ha az új idényben is szeretnénk eljutni valamelyik nemzetközi sorozat csoportkörébe, akkor ahhoz előbb meg kell nyernünk a magyar bajnokságot.

A mérkőzés:

Puskás Akadémia — Ferencváros: 1-0 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 18:30. 2.161 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Tóth II. V., Király; Videóbíró: Bogár Gergő; VAR asszisztens: Szert; VAR operátor: Káprály; tartalékjv.: Farkas Á.)

Puskás Akadémia: Markek — Mezgrani, Joao Nunes, Spandler, Szolnoki — Favorov (Skribek, 84.), Van Nieff — Slagveer, Corbu (Urblík, 76.), Komáromi (Gera Dán., 76.) — Kozák
kispad: Tóth B., Kiss N., Janyickij, Farkas B., Deutsch L.
vezetőedző: Hornyák Zsolt

Ferencváros: Dibusz — Botka (Wingo, 71.), Blazic, Dvali, Civic — Besic, Loncar (Boli, 57.) — Zubkov (Mak, 71.), Nguen, Uzuni — Bassey (Vécsei, 28.)
kispad: Bogdán, Kovacevic, Zachariassen, Marin, Cabraja, Csontos, Szánthó, Gavric
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Joao Nunes (45+4.)
Sárga lap: Gera Dán. (88.), Szolnoki (90.), Slagveer (90+3.) illetve Besic (15., 24.), Civic (90+3.), Blazic (90+7.)
Kiállítva: Besic (24.)

Elkezdődött a 2022-es futballév – de ez még 2021-es mérkőzés volt. A Puskás Akadémia–Ferencváros bajnokit még az őszi szezonban kellett volna lejátszani (a hétvégén kezdődik hivatalosan a magyar focitavasz), és természetesen az FTC új vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov volt a figyelem fókuszában: a korábbi orosz szövetségi kapitány a Pancho Arénában debütált az OTP Bank Ligában. A neves szakember négy védővel, két védekező középpályással, három támadó fedezettel és egy csatárral kezdte a mérkőzést, és máris a kezdőcsapatban kapott lehetőséget centerposzton Fortune Bassey.

Az persze nem volt meglepő, hogy csupán két magyar játékos, Dibusz Dénes és Botka Endre volt még a pályán a zöld-fehér tizenegyben, e tekintetben a felcsútiak sem álltak sokkal jobban, noha ott kétszer ennyi, négy honfitársunk is ott lehetett a gyepen. Az már az első pillanatokban látszott, hogy mit vár az orosz mester a játékosoktól: sprintek, agresszívnek mondható letámadás jellemezte a vendégek felfogását, de az is gyorsan kiderült, hogy a Puskás Akadémia számított erre. Hornyák Zsolt Libor Kozáknak kiáltott be hangosan a pályára, amikor a légiós egy felelőtlen csellel elveszítette a labdát, és a Ferencváros azonnal lefordult, gyors kontratámadást indított, de gólhelyzet nem lett az akcióból. A hazai együttes két szabadrúgással riogatta ellenfelét: az elsőnél Yoëll van Nieff lövését a sorfal hárította, a második alkalommal Artem Favorov próbálkozott, és a labda nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot. A felcsúti együttes jobb oldalán a Kispestről szerződtetett Mohamed Mezgrani, a túloldalon Szolnoki Roland csatlakozott a hazai támadásokhoz, így a szélsőknek és a velük szemben játszó ellenfeleknek is a pálya egész területét be kellett futniuk. Az első félidő derekán úgy tűnt, a Puskás Akadémia átveszi az irányítást, a házigazda birtokolta többet a labdát, de igazán nagy helyzetet nem láthattak a nézők.

Azt már a meccs előtt is tudni lehetett, hogy a Ferencváros felkészülése korántsem volt ideális: a vírushelyzet miatt elmaradt a külföldre tervezett edzőtáborozás, három meghatározó játékos (Samy és Ryan Mmaee, valamint Aissa Laidouni) az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel, azaz hiányoztak erről a mérkőzésről, de a megpróbáltatásoknak nem volt vége: az első félidő közepén Muhamed Besic hosszan vette át a labdát, ráadásul a saját kapuja felé, kétségbeesve utánacsúszott, Kozák lábát találta el, ezért megkapta a második sárga lapját, így emberelőnybe került a Puskás Akadémia.

A Fradi-kispadnál azonnal gyors kupaktanácsot hívott össze Csercseszov, és megszületett a döntés: Bassey helyére a középpályás Vécsei Bálint állt be, Tokmac Nguen ment előre és 4–1–3–1-es hadrendben folytatta a küzdelmet a vendégcsapat. Noha úgy tűnt, az első félidő eltelik gól nélkül – a Ferencváros jól védekezett, a Puskás Akadémia nem tudott akcióból a tizenhatoson belülre keveredni –, az utolsó lehetőséget kihasználta a házigazda: a szögletet követően Joao Nunes Dibusz Dénes kapujába fejelte a labdát.

Sokan azt mondhatják, túlzás a mérkőzést négy csillaggal osztályozni, és azt is hozzátehetjük, az első félidő láttán magunk sem gondoltunk ilyen minősítésre – de a második félidőben a csapatok megpróbálták kiszolgálni a szurkolókat. A Ferencváros mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdett, nem törődve az emberhátránnyal, ám ez óhatatlanul azzal járt, hogy a vendégek védelme fel-fellazult, a gyors hazai szélsők így nagy területet befutva okozhattak gondot.

Amint elkezdődött a második félidő, Luciano Slagveer megduplázhatta volna a Puskás Akadémia előnyét, de nagy helyzetben a jobb sarok mellé lőtte a labdát – megmaradtak az FTC esélyei. Néhány pillanattal később már a felcsúti kapuban volt a labda, de Bognár Tamás játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Csercseszov az elődje, Peter Stöger idején száműzött Franck Bolit is pályára küldte, cserékkel is igyekezett forgatni, frissíteni csapatát, és tény, hogy a zöld-fehérek sokat birtokolták a labdát, időnként hosszú másodpercekig a hazai térfélen zajlott a játék – a házigazda pedig, mondani sem kell, szívósan, nagy akarattal küzdve őrizte az előnyét. A vendégszurkolók folyamatosan buzdították csapatukat, érezték, hogy szükség van a támogatásra, de újból bebizonyosodott, hogy nem véletlenül van a Puskás Akadémia a dobogón, a minőségi játékosokat felvonultató házigazda nehéz feladat elé állította az FTC-t.

Ment előre becsülettel az FTC, hol a bal, hol a jobb szélen próbálta feltörni a védelmet, de az sem volt ritka, hogy nyolc kék mezes sorakozott fel saját tizenhatosa előterében – tenyérnyi helyet sem hagyva arra, hogy közöttük bárki a kapujukra törhessen. Azt nem lehet mondani, hogy a Ferencváros ne próbálkozott volna. Hárman is megfordultak az ék pozíciójában, a szélsők gyakorta helyet cseréltek, ráadásul a változtatások után szinte mindig más bukkant fel a vonalak mentén, de nagyon úgy tűnt, a felcsútiak mindenre felkészültek és képtelenség zavarba hozni a csapatot. Ha dicsértük is a Ferencváros hozzáállását, azt el kell mondani, hogy pontatlanul és sokszor fejetlenül futballozott a zöld-fehér gárda, így az év első mérkőzését a Puskás Akadémia nyerte, és egyáltalán nem érdemtelenül, egészen közel kerülve ezzel a listavezető Ferencvároshoz – izgalmas futballtavasz kerekedhet ki ebből…

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A találkozót követően a házigazda vezetőedzője, Hornyák Zsolt szerint jó mentalitással léptek pályára a játékosai, az FTC kispadján NB I-es mérkőzésen debütáló Sztanyiszlav Csercseszov elmondta, az első húsz percben veszítették el az összecsapást.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője szerint megérdemelt győzelmet aratott a csapata.

– Nagyszerű győzelem az év első bajnoki mérkőzésén!
– Szerintem meg is érdemeltük, mert az első perctől kezdve diktáltuk a meccs tempóját. Természetesen el kell ismerni, hogy a kiállítás is a segítségünkre volt, de a mérkőzést az döntötte el, hogy nagyon jó mentalitással léptek pályára a játékosok, az akaratra, a hozzáállásra panaszunk sem lehet.

– Azért időnként úgy tűnt, idegesen, feszülten reagál a kispad előtt.
– Persze, ideges az ember, hiszen nagyszerű csapat volt az ellenfelünk, a Fradi gyors, kemény csapat, óriási fegyvertény legyőzni. A szünet után nem voltunk elég aktívak, arra készültünk, hogy az ellenfélnek nyitnia kell, és lesz lehetőségünk kontratámadásokat vezetni, de a megnyugtató második gól csak nem akart megszületni, így végig izgultunk.

– Milyen lendületet adhat ez a siker?
– Nagyon örülünk, de nem vihetjük túlzásba, hiszen máris következik a Mol Fehérvár elleni mérkőzés, Magyarország két legjobb csapatával játszunk néhány napon belül. Ráadásul nekünk is vannak betegeink, várjuk, hogy visszatérjenek, de ez csak a kezdet, ha a következő néhány meccsen nem tudunk pontot szerezni, akkor gyorsan elveszíthetjük ennek a háromnak az értékét. Egy góllal feltétlenül jobbak voltunk ezen a mérkőzésen, ezzel együtt tudjuk, hogy a bajnokság vége még messze, rengeteget kell dolgoznunk ahhoz, hogy igazán sikeresen zárjuk ezt a bajnokságot.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője elárulta, angolja mellett a gárda teljesítményén is javítania kell.

– Aligha ilyen bemutatkozásra számított…
– Mérges vagyok! A mérkőzést az első húsz percben veszítettük el, egész egyszerűen nem jól kezdtünk. Gyengén teljesítettünk, s furcsa módon a kiállítást követően lett jobb a játékunk. A szünetben talán hangosabban szóltam a játékosokhoz, mint általában szoktam, mégis azt mondom, pozitív reakciót váltott ki, motiváltabbak voltak a szünet után, de ezúttal ez nem volt elég.

– Felelőtlennek tartja Muhamed Besicet, hogy sárga lappal ilyen kockázatosan csúszott be?
– Felelőtlenség? Nem is tudom. Egy technikai hiba, az ellenfél gyorsan reagált, a játékosunk próbált szerelni, az ilyesmi benne van a futballban, Nyilvánvalóan nem jött jól ez nekünk, azonnal lépnünk kellett, sajnálom Fortune Basseyt, mert neki lehetett kellemetlen, hogy az átszervezés miatt nagyon korán le kellett cserélnem.

– Mik az első mérkőzés tanulságai?
– Két részleten okvetlenül javítani kell, az egyik az angolom, a másik a csapatunk teljesítménye. Egyelőre egyik sem az igazi… Felkészültünk arra, hogy a Puskás Akadémia veszélyes lesz a szögletek, az oldalról elvégzett szabadrúgások után, mégis ilyen szituációt követően kaptuk a gólt. Nem is kérdés, hogy sokkal jobb teljesítményre lesz szükség vasárnap az Újpest ellen.

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Puskás Akadémia hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.I.27. Puskás Akadémia – Ferencváros: 1-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+7.

  PERC
  Ezekből 1, ill. 5 ment a kapu felületére.

  90+7.

  PERC
  51 százalékban volt a labda a Fradinál, de 3-szor lőtt ma kapura, a Felcsút 13-szor!

  90+7.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  90+7.

  PERC
  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/87/30/85/cikk_2873085/20220127_1027_at.JPG

  90+7.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+7.

  PERC
  Miha Blazic reklamál, még szögletet szeretett volna, sárga lap.

  90+7.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+7.

  PERC
  Mak ível a kapu elé, de Blazic elől elfejeli a labdát Szolnoki.

  90+6.

  PERC
  Még egy Fradi-szabadrúgás a végére, Dibusz nem jön.

  90+6.

  PERC
  Markek elkap egy Mak-szögletet a végére még.

  90+2.

  PERC
  Akinek szintén sárga lap.

  90+2.

  PERC
  Eldar Civic ellöki a szabadrúgást elrúgni nem hagyó Luciano Slagveert…

  90+2.

  PERC
  FÖLÉ! Mak perdít Uzuni elé, aki estében jobbal a kapu tetejére emel az ötös bal sarkáról, Nunes mellől.

  90.

  PERC
  Szolnoki Roland odarúg Maknak, sárga lap.

  89.

  PERC
  Hat perc a ráadás!

  89.

  PERC
  Van Nieff jobbról keményen belőtt labdája kipattan a bevetődő Dvaliról, Uzuni takarít.

  88.

  PERC
  Gera Dániel kap sárga lapot időhúzásért.

  88.

  PERC
  Wingo indítása nagyon rossz, Csercseszov dührohamot kap.

  87.

  PERC
  Egyszer a PAFC ellen is játszott, 20 percet.

  86.

  PERC
  Gera csak 8 meccset játszott a Fradiban korábban, ez összesen 216 percet jelent.

  85.

  PERC
  Mezgrani jobb oldali beadását kifejeli az ötösről Blazic.

  84.

  PERC
  Skribek Alen be, Favorov le, szűrő helyett szélső. Nem vacakol a hazai mester!

  82.

  PERC
  Bognár rutinos, azonnal jelzi, hogy beszámítja a ráadásba…

  81.

  PERC
  Mezgrani ügyes csel után ballal a jobb felső sarok mellé emel kissé jobbról, 19 méterről. Van Nieff begörcsöl, ápolás a pályán.

  78.

  PERC
  Kap gyorsan egy figyelmeztetést Bognártól, lest reklamált.

  78.

  PERC
  A többszörös szlovák U21-es válogatott Urblíknak ez az első meccse ebben az idényben, nemrégiben tért vissza súlyos térdsérüléséből.

  76.

  PERC
  Urblík József be, Corbunak nem ment ma.

  76.

  PERC
  Gera Dániel váltja Komáromit, szélsőcsere.

  75.

  PERC
  Boli: 11 bajnoki az idényben, 627 perccel… de 5 góllal!

  74.

  PERC
  Az FTC legutóbbi négy – mind külföldi – trénere közül csak az ukrán Szerhij Rebrovnak sikerült győzelemmel rajtolnia az NB I-ben, a német Thomas Doll döntetlennel, míg a holland Ricardo Moniz és az osztrák Peter Stöger vereséggel nyitott.

  74.

  PERC
  Miközben a Ferencváros télen szerződtetett vezetőedzőjének, az orosz Sztanyiszlav Csercseszovnak ez a bemutatkozó mérkőzése, a Puskás Akadémiát irányító Hornyák Zsolt jelenleg az NB I leghosszabb ideje hivatalban lévő trénere. A felvidéki születésű szakember két és fél éve, 2019 nyarán debütált a magyar élvonalban, és eddigi 82 bajnoki mérkőzésének pontosan a felét (41) megnyerte a felcsútiakkal, 20-szor játszott döntetlent, míg 21-szer szenvedett vereséget.

  74.

  PERC
  Idegenbeli teljesítménye alapján a Fradi a legjobb az élvonalban: az első hat vendégfellépését mind megnyerte, az egyetlen kudarcát legutóbb, Debrecenben szenvedte el (0–2).

  73.

  PERC
  Favorov jobbal 21-ről Blazicba lő.

  73.

  PERC
  Corbu kétszer is kontrázhatott az előző percben: jobbról elcselezte, balról rosszul adta be.

  71.

  PERC
  Henry Wingo váltja Botkát, csere szintén posztra.

  71.

  PERC
  Róbert Mak be, Zubkov le, szélsőcsere.

  70.

  PERC
  Corbu nem tudja felrúgni becsúszva Zubkovot, de csak azért, mert Szolnoki lerántja közben a szélsőt. Nguen beadása rossz.

  68.

  PERC
  Van Nieff ballal 21-ről feladja a labdát a kapusnak.

  68.

  PERC
  Blazic elviszi nyújtott lábbal Markek elől a jobb sarok felé Uzuni emelését, de ballal nagyon a kapu mellé lő.

  67.

  PERC
  Civic ballábas, bal oldali beadását elhalássza Zubkov előtt a túloldali kapufánál Spandler.

  64.

  PERC
  Civic szépen veszi át a bal szélen Zubkov tanári labdáját, a beadást bevetődve elrúgja az ötösön a bevetődő Nunes!

  63.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  63.

  PERC
  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/87/30/85/cikk_2873085/20220127_1023_at.JPG

  62.

  PERC
  A Puskás Akadémia otthoni mérlege 4 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, ezzel csak az ötödik a hazai tabellán, ebben az idényben a Paks és a Kisvárda is győztesen tudott távozni a Pancho Arénából.

  62.

  PERC
  A felcsúti gárda négy forduló óta nem kapott ki, igaz, három döntetlen mellett csak egyszer, a sereghajtó Gyirmót ellen tudott győzni ezalatt. Hosszabb, ötmeccses sorozattal csak a Kisvárda és a ZTE büszkélkedhet jelenleg a mezőnyben.

  61.

  PERC
  10-szer lőtt ma kapura a PAFC, 2-szer az FTC!

  60.

  PERC
  A beadás Dvali maga mögé rejtett jobb csuklóját találta el, nem 11-es. Jó döntés.

  60.

  PERC
  Dvali szereli az ötös előtt Slagveert, a felcsútiak kezezést reklamálnak. VAR!

  59.

  PERC
  GÓL! De lesgól. Zubkov beadását a jobb sarok elé fejeli Dvali, Blazic jobbal a kapu közepébe lő, de les.

  58.

  PERC
  Boli balról Uzunit keresi a labdával, Spandler kirúgja előle. A jobb oldali kapufa előtt.

  57.

  PERC
  Franck Boli be, Loncar le, Boli az ék, Nguen a karmester.

  57.

  PERC
  Civic indítja a balon Loncart, akit szerel Mezgrani, kirúgás.

  57.

  PERC
  Néhány parázs jelenet a pályán, Csercseszov reklamál. Alighanem angolul, míg a meccs előtt németül nyilatkozott.

  55.

  PERC
  A vendégtábor keres egy kis pénzt az MLSZ segélyalapjának.

  53.

  PERC
  Uzuni lő a 16-os előteréből ballal a kapushoz.

  53.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 2161.

  51.

  PERC
  Folytatja a védő.

  50.

  PERC
  MEKKORA MENTÉS! Zubkov jobbról önzetlenül középre gurít, laposan, a gólra éhes Uzuni elől ment a kapu torkában ballal Mezgrani. A labda felperdül, Markek kiöklözi a labdát Nguen elől, közben Nunes a kapufának esik, ápolás.

  49.

  PERC
  MELLÉ! Kozák passzát kissé jobbról, 11 méterről Slagveer a jobb alsó sarok mellé zúdítja Blazic lába között! Dibusz most mozdulni sem tudott…

  47.

  PERC
  Nguen elesik Dvali ívelése után az ötösön Spandler mellett, jobbal közben a bal sarok mellé rúgja a labdát. Kirúgás.

  47.

  PERC
  Komáromi ballal a bal alsó mellé lő 21-ről, kissé balról. Dibusz biztosított, vetődnie sem kellett ehhez.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Igaz viszont, hogy 2019 augusztusában 4–1-re lépte le az akkor elég tartalékos magyar rekordbajnokot, amely NB I-es meccsen azóta egyszer sem kapott négy gólt.

  FÉLIDŐ

  A Puskás Akadémia lassan két és fél éve nem tudott nyerni a Ferencváros ellen.

  FÉLIDŐ

  A felcsútiak mindhárom Fradi elleni győzelmüket pályaválasztóként érték el, az elsőt 2013-ban még a régi székesfehérvári Sóstói Stadionban, a másik kettőt, 2018-ban és 2019-ben a Pancho Arénában. Amikor a PAFC volt a házigazda, ötször végeztek döntetlenre, a zöld-fehérek egyetlen idegenbeli diadala pedig 2015 áprilisában született, amikor Böde Dániel duplájával nyertek 2–1-re.

  FÉLIDŐ

  Meccseik majdnem fele – 20-ból 9 – zárult iksszel, a leggyakoribb eredmény az 1–1, amely összesen hétszer fordult elő, a legutóbbi három párharcuk kivétel nélkül így végződött.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Fotók: Török Attila

  FÉLIDŐ

  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/87/30/85/cikk_2873085/20220127_1017_at.JPG

  FÉLIDŐ

  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/87/30/85/cikk_2873085/20220127_1015_at.JPG

  FÉLIDŐ

  S ha már szerep: a sporttudományokkal foglalkozó CIES megvizsgálta, az élvonalbeli klubokban hány játékpercet töltöttek pályán a 2001-ben vagy utána született magyar fiatalok a 2021-2022-es idényben. Az összevetésben 934 játékperccel hatodik lett a Puskás Akadémia, igaz, a svájciak kutatása nem vette figyelembe Corbu Marius magyar származását, vele kiegészülve 1907 percet mutatna a számláló, a PAFC ezzel a harmadik helyre kapaszkodna fel.

  FÉLIDŐ

  „A siker fokmérője, ha egy klub évente két fiatalt fel tud vinni az első kerethez. Feldob az elmúlt időszak, mert szép számú akadémistánk kapott lehetőséget a felnőtteknél, de nem dőlhetünk hátra, hiszen az a célunk, hogy velük kiegészülve egyre markánsabb teljesítményt nyújtsunk. A munka még csak most kezdődött nekik az első csapatnál. Folyamatosan az első kerettel készülnek, jó irányban haladnak, hogy egyre nagyobb szerepet kapjanak.”

  FÉLIDŐ

  „Nem kellett győzködni fiataljainkat a hosszabbításról, hiszen sok cimborájuk, korábbi csapattársuk készül az első kerettel, áramoltatjuk fölfelé a legjobbakat. Láthatják, a klub megadja a lehetőséget arra, hogy kemény munkával eljussanak az élvonalba, márpedig egy fiatalnak ez a perspektíva a legfontosabb  – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Tóth Balázs klubigazgató, akit 2019 májusában neveztek ki a posztra. – A Puskás Akadémiának fontos a magyar és a fiatal játékosok szerepeltetése, azt gondolom, ebben élen járunk. Évről évre sok saját nevelés mutatkozik be nálunk az élvonalban, az előző idényben hét, míg a mostaniban három akadémistánk. Felelősségünk, hogy az itt pallérozódó labdarúgók minél magasabb szintre jussanak, s hogy magyar válogatottságig vigyék. Az utóbbi években számos labdarúgót adtunk a válogatottnak, gondolhatunk többek között a minket erősítő Nagy Zsoltra és Szolnoki Rolandra, a már külföldön szereplő Sallai Rolandra, Kleinheisler Lászlóra és Gyurcsó Ádámra vagy a legutóbb bemutatkozó Kiss Tamásra. Klubigazgatói kinevezésem óta nagyobb figyelmet fordítunk a klubnál arra, hogy a fiatal és magyar játékosok nagyobb és fontosabb szerepet kapjak a csapatban, s ha a küldetésünket veszem figyelembe, ez így van rendjén. Ezeknek a folyamatoknak hosszú távon lesz látható eredményük.”

  FÉLIDŐ

  A téli szünetben lendületbe jött a Puskás Akadémia, már ami a szerződéshosszabbítást illeti a fiatalokkal. A felcsúti klub decemberben és januárban hét tehetségével kötött új megállapodást: Komáromi György, Skribek Alen, Corbu Marius, Kiss Norbert, Farkas Bendegúz, Mayer János és Gazdag Vajk is aláírt.

  FÉLIDŐ

  MUMUS. Nunes 4 meccset játszott a Fradi ellen, 3 gólnál jár. De csapata egyszer kikapott, háromszor ikszelt, azaz győztes gólt még nem szerzett a zöld-fehérek ellen, és a győzelmet sem ízlelhette meg a címvédő ellen.

  FÉLIDŐ

  SZTANYISZLAV CSERCSESZOV BEMUTATKOZIK az NB I-ben. Az edzőtábor elmaradt, a vírus átírta a terveket, a tengely három kulcsembere az Afrika-kupán szerepel még, kérdés, mire számíthatunk a Fraditól ezen az estén – és mire számíthat az új edző. A túloldalon a megszokott mederben telt a szünet, az edzőtábor sem maradt el, így a házigazdának nagyon jó esélyei vannak, hogy közelebb lépjen a listavezetőhöz. Az előjelek alapján kiegyenlített, szoros mérkőzés várható, amelyen a döntetlen nem lenne meglepetés. SOMOGYI Zsolt a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői:
  Böde Dániel 7
  Ezekiel Henty 3
  Joao Nunes 3
  Aissa Laidouni 2
  Olekszandr Zubkov 2

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+4.

  PERC
  ÉS ITT A GÓL! Van Nieff adja be balról a szögletet, és hat méterről, középről a jobb alsóba fejeli a labdát JOAO NUNES! Botka és Dvali mellől tette ezt, a labda a kapufán is megpattant még: 1–0!

  45+4.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–0) Nunes
  45+4.

  PERC
  Zubkov teljesen fölöslegesen sarkaz egy szabadrúgást Uzuni elé, a beadás éppen Slagveer fejére esik. Kontra, de lassú, Corbu hátragurít… Van Nieff ballal középről, 20-ról a jobb alsóba lőne, ám vetődve hatalmasat véd Dibusz!

  45+2.

  PERC
  Mezgrani szereli a jobb szélen Uzunit, dobás hátrafelé. Anno a serdülőben ilyenért szidás járt.

  45+1.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  45.

  PERC
  Leült kissé a mérkőzés a félidő végére.

  43.

  PERC
  Kozák jobb külsővel kiteszi oldalra a labdát a kezdőkörből, Mezgrani beadása kapuscsemege.

  41.

  PERC
  Favorov mellre veszi Mezgrani keresztpasszát, és jobbal kapásból a léc fölé lő kissé jobbról, 17 méterről.

  40.

  PERC
  Zubkov: 23 meccs az idényben, 3 góllal és 6 gólpasszal.

  39.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  39.

  PERC
  Zubkov cselezget a jobb szélen, Spandler szereli, Zubkov odarúg. Majd azonnal elnézést kér.

  38.

  PERC
  A két csapat téli felkészüléséről, a keretekben történt változásokról itt olvashat:
  A Fradinál talán most okozta a legtöbb gondot a koronavírus.

  37.

  PERC
  Távoli szabadrúgás, Zubkov háta gőzölög, de nem foglalkozik ezzel az ukrán… ballal a léc fölé lő. Olyan 35 méterről.

  34.

  PERC
  Zubkovból előtört a benne rejlő Mihajlicsenko!

  33.

  PERC
  MELLÉ, MELLÉ. Zubkov csodásan indítja az éket, Nguen ballal a bal alsó mellé lő 12-ről, középről. De les.

  31.

  PERC
  Dibusz kiüti a jobb oldali beadást, Kozákkal együtt gyakorlatilag, Mezgrani távolija aztán távolról sem jó.

  30.

  PERC
  Blazic szereli a bal sarok előtt Kozákot, ismét Mezgrani indított veszélyesen, most laposan.

  29.

  PERC
  Bassey nem mérges, Csercseszovval pacsizik. Peches debütánsok?

  28.

  PERC
  Vécsei Bálint be, Bassey le. Nguen megy előre éknek.

  26.

  PERC
  Besic higgadtan hagyja el a pályát, nem tiltakozik, Uzuni és Nguen reklamál helyette a játékvezető körül.

  24.

  PERC
  AZAZ PIROS LAP!

  24.

  PERC
  Muhamed Besicnek sárga lap, korábban nyújtott lábbal odalépett Kozáknak, becsúszva.

  24.

  PERC
  Besicet megkerülik, Slagveer jobbal 22-ről azonnal lő, Dvali blokkol azonban.

  23.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  23.

  PERC
  Különleges a helyzet: három nap alatt két, speciális okból fontos mérkőzéssel kezd a Ferencváros. A bajnok és listavezető számára mindenhol a győzelem a cél, és azt is tudjuk, egy új edzőnek rendkívül meghatározó a belépő, vagyis Sztanyiszlav Csercseszov izgalmas napok elé néz. A Puskás Akadémia elleni mérkőzés szakmailag érdekes: Felcsúton régóta Hornyák Zsolt a tréner, stabilitás, kiszámíthatóság jellemzi a csapatot, míg senki sem tudja, milyen Fradit látunk majd egy közvetlen, erős rivális ellen pályára lépni. Aztán azonnal jön az újpesti mérkőzés, amely meg a szurkolóknak fontos, vagyis néhány nap alatt a hat bajnoki pontnál sokkal többet nyerhet az orosz edző, ugyanígy fájdalmas sebeket lehet kapni e két mérkőzésen. És akkor arról nem beszéltünk, hogy a Fradi három meghatározó játékosa az Afrika-kupán szerepel, jó eséllyel mindhárman kezdők lennének csütörtökön, ezzel a helyzettel is meg kell birkózniuk a ferencvárosiaknak. Nagyon kíváncsi vagyok a találkozóra, lehetetlen megmondani, ki jön ki jobban az ütközetből. NS-SZAKÉRTŐ – MÁTYUS JÁNOS, KORÁBBI 34-SZERES VÁLOGATOTT JÁTÉKOS, EDZŐ

  22.

  PERC
  A Puskás Akadémiánál úgy döntöttek, ezúttal sem akarják felforgatni a keretet. Úgy vélik, összeállt a csapat, csupán finomhangolásra szorul. Ugyanakkor a tervezett erősítésekkel nem akarnak nyárig várni, tanulva a 2021 nyarán elkövetett hibából, inkább a télen igazolnának. A felcsútiaknak a támadásokat aktívan kísérő, a beadásokban jeleskedő jobb oldali szélső védőre szükségük volt, ezért Kispestről átigazolták az algériai-belga Mohamed Mezgranit. Emellett egy középcsatár szerződtetésén dolgoznak: Libor Kozák nyakára hoznának egy támadót, ám ez nem könnyű feladat, az együttesnél ugyanis évek óta azon fáradoznak, hogy megtalálják a megfelelő játékost a posztra.

  22.

  PERC
  Van Nieff jobbal 26-ról, középről a kapushoz lő.

  22.

  PERC
  Mezgrani jobb oldali, jobblábas beadása bepottyanna a jobb felsőbe, ha Dibusz ki nem tolná onnan a labdát. Van Nieff kornere Bassey fején csattan.

  21.

  PERC
  Corbu nyúl a labda alá szépen a bal szélen, Slagveer azonban nem tudja lekezelni a remek emelést a 16-os előtt!

  19.

  PERC
  Dvali kifejeli a labdát az ötös és Slagveer elől, Van Nieff szép emelését az ötös bal sarka elől középre fejelte Kozák.

  17.

  PERC
  Loncar keresztpasszát Nguen jobbal a kapushoz teszi kissé jobbról, 25 méterről. Csemege.

  16.

  PERC
  MELLÉ! 24-ről, középről nem sokkal lő jobbal a jobb sarok mellé Favorov, nagy erővel, félmagasan. Dibusz vetődve biztosított.

  15.

  PERC
  Kap is egy sárga lapot a szűrő.

  15.

  PERC
  Kozákot ellöki a 16-os előtt Muhamed Besic.

  14.

  PERC
  Loncar bal oldali beadása nagyon rossz.

  14.

  PERC
  Besic acélkemény becsúszással szereli Slagveert, eltalálja a szélső bokáját is, ápolás. Miután Dibusz kirúgja oldalra a labdát.

  13.

  PERC
  Civic emel Bassey elé, aki kissé balról, hatról a kivetődő kapusba lő, de les.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Mezgrani beadása után Dvali középre fejeli a labdát, Slagveer a 16-osról jobbal kapura ollóz, de gyengén, Dvali mellől Kozák hat méterről, középről Dibuszhoz fejeli a labdát.

  8.

  PERC
  Van Nieff ment az ötösön Zubkov bal oldali szöglete után Civic elől.

  7.

  PERC
  Komáromi eldobja a labdát sípszó után, nincs sárga lap. Rangadó.

  5.

  PERC
  … ballal a sorfalba lő Van Nieff, Zubkov feje fáj.

  5.

  PERC
  Kissé jobbról, 19 méterről…

  5.

  PERC
  Favorovot ellöki a 16-os előtt Besic, szabadrúgás veszélyes helyről.

  5.

  PERC
  Jó egyszektornyi vendégdrukker érkezett, jó hangulatot teremtenek a stadionban.

  3.

  PERC
  Corbu megindul a bal szélen, Botka azonnal fellöki őt.

  2.

  PERC
  A felezővonal után azonnal letámad a hazai csapat.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Az idő nem rossz az évszakhoz képest, a hazaiak tiszta kékben, a vendégek zöld-fehér mezben és fehér nadrágban.

  (Fotó: Török Attila)
  A két fél a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolja be Felcsúton. A téli szünet alatt a nagyobb változás a vendégek háza táján történt, a klub vezetősége ugyanis menesztette Peter Stögert, helyét Sztanyiszlav Csercseszov vette át. Az orosz tréner egy felkészülési mérkőzésen irányította eddig az FTC-t, amely Dunaszerdahelyen 2–0-ra kikapott. Az előzmények mellett a múlt miatt sem lesz könnyű dolga a címvédőnek Felcsúton, ugyanis az előző tíz évben csak egyszer tudott nyerni a PAFC otthonában.
  Puskás Akadémia–Ferencváros 2018–2019: 1–0, 1–1, 0–4, 2019–2020: 4–1, 1–1, 2–2, 2020–2021: 1–1, 1–2, 1–1, az ősszel: 1–1

  Egy kis örökmérleg: 20 mérkőzés, 8 FTC- és 3 PAFC-sikerrel, 31, ill. 21 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Puskás Akadémiához:
  2021, Gera Dániel, kölcsönbe
  2017, Skribek Alen
  2017, Radó András
  2016, Magyar Zsolt
  2016, Csilus Ádám
  2016, Gyömbér Gábor, ingyen
  2015, Deutsch László, i.
  2005, Csurka Zoltán, kölcsönbe

  Eltiltott a hazai Baluta.

  A hazaiaktól Nagy Zsolt és Plsek sérült, a vendégektől Sigér, Somália és Haraisvili maródi.

  A felkészülés kezdete óta bőven volt lehetőségem megismerkedni a játékosokkal, igaz, hárman jelenleg is az Afrika-kupán szerepelnek, így nem tudtunk teljes kerettel készülni. Nem volt egyszerű az alapozási időszak, néhányan többet, mások kevesebbet edzettek az utóbbi hetekben, ennek ellenére felkészültünk a Puskás Akadémia elleni első feladatra. Nem minden labdarúgóra számíthatok csütörtökön sem, de legalább már nagyobb létszámban tudunk együtt készülni. Megvan a taktikánk, bízom benne, hogy a pályán is véghez tudjuk vinni a megbeszélteket. SZTANYISZLAV CSERCSESZOV – A FERENCVÁROS VEZETŐEDZŐJE.

  „Volt olyan másfél évem, amikor a mellőzés és a sérülés miatt keveset játszottam, tavaly nyáron pedig átgondoltam, mivel tudnék előrelépni. Ekkor kértem Gerei Balázs mental coach segítségét, és a jelek szerint jó döntést hoztam. Külföldön bevett szokás, hogy mentális szakember foglalkozik a játékosokkal, sokszor már az utánpótlásban is. Nekem is sokat segített, bízom benne, hogy a teljesítményemmel a tavasszal sem lesz probléma.”

  A középpályással az ősszel nagyot fordult a világ, a múlt nyáron távozó Szerhij Rebrovval ellentétben az ukrán szakember helyére érkező Peter Stögernél alapembernek számított, a játékára Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt, így 2014 júniusa után tavaly októberben ismét magára húzhatta a címeres mezt.

  „A vasárnapi derbi előtt csütörtökön is rangadó vár ránk, elvégre az első helyen álló csapat utazik a harmadikhoz – folytatta Vécsei Bálint. –  A tabella is mutatja, mennyire fontos lenne megszerezni a három pontot, kissé elléphetnénk a második és a harmadik helyen álló csapattól. Bár nyilván Felcsúton is hallottak a problémáinkról, nem hiszem, hogy erre a meccsre jelentősen változtatnának az alapjátékukon. Vélhetően ellenünk is fontos szerepet szánnak a gyors szélsőiknek és a szervezett védelemnek, nekünk viszont muszáj megoldanunk a feladatot.”

  A hatszoros válogatott középpályás hozzátette, a keret elég mély ahhoz, hogy ne okozzon gondot az Afrika-kupán szereplő futballisták hiánya, azt pedig pontosan tudják, hogy csütörtök este senkit sem érdekelnek majd a nehézségek, a szurkolók mindig győzelmet várnak a Ferencvárostól.

  „A koronavírus miatt nehézkesen indult a közös munka, az Afrika-kupán szereplő játékosokat nem számolva a téli felkészülés utolsó hetében tudtunk először teljes létszámmal készülni – mondta a Nemzeti Sportnak Vécsei Bálint, a Ferencváros 28 esztendős középpályása. – Az új szakvezető nyilván új impulzust ad a csapatnak, ám némi balszerencse, hogy a vírus miatt a tervezettnél kevesebbet tudott együtt dolgozni velünk. Úgyhogy most az volt a lényeg, hogy mindenki a lehető leghamarabb visszatérjen, és fizikailag megfelelően felkészüljünk. A csütörtöki, Puskás Akadémia elleni meccsen kiderül, milyen az erőnlétünk, az viszont biztos, hogy hosszú távon ezen a téren változás várható. Sztanyiszlav Csercseszov az elején elmondta, hogy megnézte az őszi meccseinket, és két területen mindenképpen javulást vár tőlünk, az egyik az erőnlét. Kiemelte, hogy a Ferencvárosnak nem kilencven, hanem százhúsz percen keresztül kell ugyanolyan magas szinten futballoznia. A másik a szervezettség, vagyis taktikai szempontból is fejlődnünk kell. Nem ígérhetem, hogy a nehézkes felkészülés után csütörtökön már mindkét téren látható lesz az előrelépés, de hosszú távon ez a cél.”

  Ideálisnak távolról sem nevezhetjük a Ferencváros téli felkészülését, néhány élvonalbeli csapathoz hasonlóan a bajnoki címvédő hétköznapjait is megkeserítette a koronavírus. Az együttesnek a megbetegedések miatt le kellett mondania a betervezett spanyolországi edzőtáborát, a télen kinevezett szakvezető, Sztanyiszlav Csercseszov a tavaszi szezon kezdete előtt mindössze egy felkészülési mérkőzésen tesztelhette „élesben” a labdarúgókat (múlt szerdán a DAC 2–0-ra nyert a Fradi ellen). Ráadásul az együttes három alapembere, Samy és Ryan Mmaee, valamint Aissa Laidouni az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel, ezért egyelőre egyikőjükre sem számíthat az orosz szakember.

  A TELJES INTERJÚ ITT!

  – Minek tulajdonítja, hogy a Ferencváros rendre botlik a PAFC ellen? Amióta ön irányítja az együttest, hét mérkőzésen egy győzelem, öt döntetlen és egy vereség a mérleg.
  – Sokat tanultunk abból a bizonyos kettő egyes vereségből. Nagyon mélyen védekeztünk, passzívak voltunk azon az összecsapáson, s bár vezettünk egy nullára, taktikailag Szerhij Rebrov átlátott rajtam, s olyat húzott, amire nem tudtunk reagálni. A vereséget azonban megfelelően elemeztük, s azóta is vigyázunk, nehogy még egyszer esélyt adjunk a Ferencvárosnak. Mozgásban és játékban is jók voltunk a másik hat mérkőzésen, s a motivációval sem volt gond.

  – Nehezebb felkészülni a Ferencvárosból amiatt, hogy Sztanyiszlav Csercseszov személyében új vezetőedzője van?
  – A technika annyit fejlődött a labdarúgásban, hogy mondhatjuk, mindenki ismer mindenkit, mi is tisztában vagyunk az FTC játékosainak stílusával, képességeivel. Bár új vezetőedzője és szakmai stábja van, elsősorban nem arra összpontosítunk, hogy az ellenfelünk mire készülhet, hanem a saját stílusunkat szeretnénk érvényre juttatni.

  – Ugyanakkor nem lehet eltekinteni attól, hogy ha a csapata győz, egy pontra feljön a listavezetőre.
  – Igen ám, csakhogy nem a csütörtöki lesz a bajnoki cím szempontjából döntő mérkőzés. Az idény egészét nézve fontosabb, hogy a mögöttünk helyezkedő csapatok ellen jobban teljesítsünk. A Ferencváros az utóbbi években azzal nyert bajnokságot, hogy sorra hozta a „kötelező” meccseket. Szerhij Rebrov irányításával hatból csupán egyszer győzött le minket a Fradi, ám a többi csapat ellen általában magabiztosan nyert, kiegyensúlyozott volt.

  – Lehet-e bajnokcsapat a Puskás Akadémia?
  – Nagyon óvatosan kezelem a témát. Klubon belül nem került még szóba az aranyérem megszerzése, de nem lenne ellenemre, ha sikerülne… Ehhez azonban stabil háttér kell, s a bajnokság első fordulójától az utolsóig versenyképesnek kell lennünk. Bár tudunk eredményesen játszani, a Ferencváros és a Fehérvár ellen is jó meccseket vívunk, olykor szerényebb képességű csapatok ellen veszítünk értékes pontokat. Ha európai szinten helyt akarunk állni, nem elég fél év a további építkezésre, rengeteg munka vár még ránk. Örülnék, ha a jövőben állandó bajnokaspiránsként emlegetnének minket, de nem ezzel a céllal vágtunk neki ennek az idénynek sem, hanem azzal, hogy nemzetközi kupaindulásra jogosító helyen végezzünk, amellett, hogy fiatal akadémistákat építünk be.

  A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt elemezte a Ferencváros elleni egyetlen vereségét, s ahelyett, hogy a címvédő ellen bekkelésre készítené fel csapatát, sokmozgásos, gólra törő játékot, gyors támadásépítést és határozott befejezést vár játékosaitól csütörtökön.     

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PAFC–FERENCVÁROS MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ